Veli-Pekka Ketola uusi kurinpitopäällikkö

  • 4 109
  • 27

FourForty

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Äsken Urheiluradiossa haastateltiin jotakuta liigapomoa joka kertoili ensi kauden systeemeistä, mm. uudesta pisteenlaskusäännöstä, ja totesipa hän myös, että ensi kaudella kurinpitotoimet hoitaa liigan ulkopuolinen taho, toisin sanoen entinen huippukiekkoilija Veli-Pekka Ketola. Näin loppuu siis Helkovaaran ja Hirsimäen päätösvalta pelikieltojen suhteen. Itse tervehdin suht myönteisesti uudistusta, ainakin liiga on tajunnut ettei viimevuotinen systeemi ollut hyvä, ja on saanut aikaan muutoksen. Syksyn ja talven aikana sitten nähdään millaisen linjan V-P ottaa pelikieltojen jakelussa.
 

Arnold

Jäsen
Suosikkijoukkue
SM2013
Toivottavasti tyyli on kuin miehen pelityyli. Kovaa saa pelata, mutta sikamaisuudet pois. Ja nimenomaan kovempaa kuin aiemmin, ettei pienestä halista tule jotain kymmenen ottelun pelikieltoa. Kunnon taklauksia tämä laji kaipaa! Ja tappeluihin hieman eri linja. Näin lyhyesti tiivistettynä.
 

TM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Ainakin tällä hetkellä tuntuu että huonompikin mies olisi voitu valita virkaa hoitamaan. Vellulla on kokemusta niin pelaajana, valmentajana kuin seurapomonakin joten näkemystä pitäisi löytyä riittävästi ajatellen rangaistusten pituutta suhteessa tekoon. Toivottavasti jämäkkä linja löytyy joka ei heittele kauden aikana.
 

OldTimeHockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK, Bayern München, Deutschland
Mitä kummaa?

Tämä uutinen kuullostaa muuten pirun hyvältä.

Kurinpitotoiminnan taso on ollut melko synkkää jo vuosikausia. Virkamies Helkovaara oli kuritirehtöörinä suorastaan uhka jääkiekolle, eikä välillä tuuraamassa käynyt Hirsimäki ollut yhtään vähemmän raajaton. Kummankin toimintaa leimasi totaalinen ymmärtämättömyys pelin hengestä.

Juuri tuohon rakoon Vellu Ketola on loistava valinta. Monessa sopassa keitetty kehäkettu ja pelimies varmasti tajuaa, mitä kentällä todella tapahtuu, mikä on oikeasti vakavaa ja mikä ei. Toivottavasti oma linja löytyy heti ja pitää loppuun asti mirjapyyköistä välittämättä.

Pitkästä aikaa muuten jotain positiivista SM-liigan suunnalta. Kiitokset ja onnittelut siitä.
 

Tommy

Jäsen
Suosikkijoukkue
#17
Hyvä juttu SM-liigalta pitkästä aikaa.
Toivottavasti mr. Ketola ymmärtää että kumpi satuttaa enemmän:
laitataklaus vai nyrkki kypärään?
 

valdo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Edinburgh Capitals, Hibernian FC, Arsenal
Oikeustaju

Suomalaista oikeustajua parhaimmillaan laitetaan idiootin tilalle kuripitopäälliköksi pikkurikollinen. Milloinkohan vangeista tehdään vankilajohtajia.

Onnea valitsemallanne tiellä.
 

pekoni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Näkijälle

Kyllä se on Vellu, joka sanelee oman linjansa jos hän aikoo tuolla pallilla pidempään viihtyä. Ainakaan se ei ole kukaan muu, sillä kokemuksesta väitän ettei VPK anna paljoa painoarvoa muiden mielipiteille. Sen näki Ässissäkin kuinka joukkue oli vuodesta toiseen hänen näköisensä.

Kauden aikana varmasti tullaan näkemään tilanne, jossa Ketolan tulkintoja ja päätöksiä arvostellaan. Nuo arvostelut eivät tule vaikuttamaan paskan vertaa (anteeksi vaan jos kielenkäyttöni on loukkaavaa) tai sitten kyse ei ole samasta Ketolasta, joka veti pitkään Porin Ässiä. Tämä mies nimittäin pitää päänsä.
 

finnjewel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, KooKoo, KPL, Kiovan Dynamo
oikeustaju

Valdo: Ketola taisi olla vain rikoksesta epäilty - mikäli viittaat näihin Ässien taloussotkuihin ja niiden takia pidätettynä oloon. Syylliseksi häntä ei kai todettu.

Olipa muuten Ilveksellä onnea, kun tämän steroidivalmentaja Olkkosen sopimus Ilveksen kanssa ehdittiin purkaa ennen varsinaisten töiden alkua. Jos Olkkosen metodit Ville Vakkurin valmennuksessa olisivat tulleet julki kesken tulevan kiekkokauden, olisivat varmaan jotkut farisealaiset jo vaatineet Ilveksen sulkemista koko liigasta. Nyt voitiin onneksi huokaista helpotuksesta.
 

Lapanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Roihu
Ketola ja Näkilä

Herwoodin Opaskoirassa on ainesta johtotehtäviin Suomen Keskustassa (Suokusta). Ensin kaveri nyrpistää Jatkoajalle nenäänsä, sitten tekee netti-itsemurhan, eipä aikaakaan kun herää Feliks-kissan lailla henkiin JA:n pakinoitsijana, ja nyt leikitään jo Jatkoajan moderaattoria. Nukuitkos yön yli vai kävitkö ihan Amerikassa asti korkoa kasvamassa?

Jokatapauksessa hyvä että Näkijämies terhakkaana paikalla, tarvittaessa ja miksei muulloinkin.


Mitä tulee V-P Ketolaan kurinpitopäällikkönä, niin kyllä minunkin ensireaktioni oli hieman valdomainen. Miehen julkisuuskuva ei todellakaan tuo ensimmäisenä mieleen lainvalvojaa. No, kaveria ei jätetä lätkäpiireissäkään, joten hyvä että Vellullekin saatiin alalta duunia. Ehkäpä ehtona sitten oli että Urpendaalia pitää kuunnella. Liigan linjasta ei luonnollisestikaan poiketa, se nyt on aivan selvä.

V-P Ketola kurinpitäjänä tuskin tuo kummempaa muutosta viime vuosina noudatettuun sanktiopolitiikkaan. Tappeluihin tullaan edelleen suhtautumaan yhtä määrätietoisen torjuvasti. 'Pelin luonteeseen kuuluvalla hanskaus' -jeesustelulla voi pyyhkiä tukihousujen takaosaa. Ei sentään Vellukaan voi olla joka matsissa paikanpäällä toteamassa miten mikin läpyttely ehkä kenties sopii minkäkin pelin luonteeseen. Tappelusanktioiden raameja tullaan tuskin pahemmin muuttamaan ja ensikaudellakin yksi jos toinenkin itkee kun Ässiä, Jokereita ja TPS:sää suositaan jne.jne. Eipä pahemmin uutta auringon alla, sillä tai tällä puolella.

Päähän kohdistuviin taklauksiin ja mailalla hakkaamisiin voisi ottaa hieman uskottavamman linjan. Viime vuosina on jäähyjä annettu onnistuneista taklauksista, olivatpa ne laittomia tai eivät. Näihin kahteen asiaan voisi toivoa muutosta jos nyt toivoa saa, tai kannattaa. Entisenä pelaajana Vellulla olisi resursseja lukea peliä edeltäjiään paremmin. Mutta kuten sanottua ei hänkään joka paikkaan ehdi, eikä niitä aivan kaikkia pelivideoita viitsi niin tarkkaan tihrustaa, eikä kaikenmaailman itkupillien anneta hyppiä silmille.

Ei tullut messiasta tänäkään jouluna, sori vaan kaikille.

Eikä mennyt sitten Jardakaan sinne Floridaan.






pss: Korjasin yhden alkukirjaimen.
 
Viimeksi muokattu:

The Hawks

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, FC Jazz, SBS Masku
Hyvä uudistus! Vellu entisenä pelaajana varmasti tietää mikä on nykyajan huippukiekossa oikea linja jakaa rangaistuksia. Tappelu vs. Korkea maila päähän keskustelu on ollut pinnalla jo pitkään ja toivottavasti tämä Vellun nimittäminen edes rauhoittaa sitä. Siis rangaistusten kovuuden tason muuttamisella. Joku spekuloi sillä että Urpon haamu kummittelee vahvasti taustalla ja että mies on edelleen päävastuussa rangaistuksista. Ajatuksenakin tämä jo pelottaa. En kyllä usko että Liiga olisi nimittänyt Vellua vain kritiikin hiljentämiseksi. Sen saamme nähdä kun ensimmäiset rangaistukset tappeluista tms. tulevat.
 

alpo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Erittäin hyvä, että tätä tehtävää alkaa hoitaa entinen pelaaja joka on myös kokenut valmentaja. Kohtuutonta onkin ollut tähän asti se, että Helkovaara on ollut tuomitsemassa kaukalotapahtumista rangaistuksia vaikka ei itse asiassa ymmärrä pelin kiihkeydestä ja vaihtoaiton tunnelmista otteluiden aikan juuri mitään.
Aika sitten näyttää osaako Vellu olla objektiivinen.
 

OldTimeHockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK, Bayern München, Deutschland
HN & co.

Ketola ehtikin jo iltapäivälehdissä kommentoimaan, että suuria linjauksia hän ei itse pääse tekemään, vaan ne luodaan porukalla. Toivon mukaan Vellun näkemykselle kuitenkin annetaan paljon painoarvoa, sillä kyseessähän on kuitenkin hänen vastuualueensa. Ei auta kuin toivoa, ettei häntä ole valittu pelkästään Helkovaaran sätkynukeksi. Ketolan persoona kieltämättä sotii tätä teoriaa vastaan, kuten Pekoni jo mainitsikin - hän ei totisesti ole jeesmies-tyyppiä.

Jokatapauksessa, oli linja mikä tahansa, uskoisin Ketolan kykenevän pitämään siitä kiinni paremmin kuin edeltäjänsä. Ennenkaikkea uskon Vellun olevan vihdoinkin se äijä, jääkiekkomies henkeen ja vereen, joka osaa puolustaa lajia ja siihen kuuluvia asioita suvilindenien yms. kukkamekkotätien hyökkäyksiltä. Helkovaara ei tähän totisesti pystynyt, vaan oli välittömästi perse pystyssä ja kieli esillä, kun lajiin kohdistettiin julkista kritiikkiä - aiheellista tai ei.
 

elbow

Jäsen
Noihin tappeluista saatuihin sairaanpitkiin pelikieltoihin tuskin tulee suuria muutoksia. Velluhan vihas myllyjä jo 70-luvulla. Eikös heebo pelannut WHA:ssa oikein kunnon goon-ketjussa ja vihas niitä kun ne ei osannut muuta kuin tapella. Kirjotti vielä vahvaan äänensävyyn niitä vastaan. Mä toivon että oon täysin väärässä ja että V-P:n tulon myötä myllyt pikkuhiljaa laillistettais. Max femma ja mahdollinen suihkukomennus.
 

Mane

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Älkää nyt jaksako. Viime kaudella ei tainnut tulla ainoastakaan kaksipuolisesta tappelusta liigan kurinpitovaliokunnan määräämänä yhtään ottelua pelikieltoa. Ottelurangaistuksia tuli muutama, jotka tietävät automaattista 1 ottelua, mutta pelirangaistuksilla selvittiin melkein aina. Mitään "sairaanpitkiä" pelikieltoja ei ainakaan nähty.

Muuten, Jukka Hirsimäki 460 SM-liigaottelua.
 

Mevatron

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HC Slavia Praha
Tämän päivän Ilta-Sanomat uutisoi kumpuavasta tyytymättömyydestä Ketolan valintaan kurinpitopomoksi. Vellulla kun on taustalla näitä kaiken maailman hämäryyksiä.

Toinen mielenkiintoinen pointti samassa jutussa oli, että Vellu voitti pelikieltolaskurin vaalissa Frank Mobergin yhdellä äänellä. Jotenkin olisi ollut vaikea kuvitella Fränkkiä jakamassa pelikieltoa pahoille pojille. Moberg oli ollut liigan johtoryhmän ehdokas paikalle.

http://www.iltasanomat.fi/urheilu/urheiluuutiset.asp#id180489
 

Timbit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Canucks, BC Lions
Hmm. Jos Moberg olisi valittu, niin olisikohan valitus kuvitellusta IFK-lisästä pelikielloissa 1)vähentynyt, x)pysynyt samana, vai 2)lisääntynyt?
 

ks

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät,HPK
Vellun maine pikkurikollisena on aivan kohtuuton.Näytöt puuttuvat,huhuja on enemmän kuin tosiasioita.Sikäli kun tiedän Vellu meni hyvänä toverina ennen lamaa takaamaan kaverien bisneksiä hyvässä uskossaan ja joutui siitä vaikeuksiin.En usko Vellun olevan sen enempää "rikollinen"kuin muidenkaan saman ajan kiekkomiesten.En mainitse nimiä koska voisin itsekin joutua herjaussyytteeseen.

Toivoisi vain,että Ässät pystyisi nousemaan näiden kuvioiden yläpuolelle ja rakentamaan taas Poriin kunnon jääkiekkojoukkueen.Ensi kausi vaikuttaa hyvinkin lupaavalta.

Vellun valinta kyseessä olevaan tehtävään osoittaa,ettei luottamus häneen ole mennyt.Ei edes Jortikan kanssa tehdyn kaljakeikan jälkeen 1989,jolloin paloivat maajoukkuetehtävät.Tietääkseni Vellu on meditoinut suhteensa alkoholiin myöhemmin uudestaan.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Jos teette Vellusta rikollisen niin älkää nyt pikkurikolliseksi nimitelkö, kunnon roistoksi jos nimitellä täytyy. Vellun tilanne on se että 90-luvun alun lamassa meni kiinteistöbisnes ympäri ja velkaa tuli n. 10 miljoonaa ( TS keväällä kirjoitti aiheesta ) josta valtaosa on vieläkin voudilla. Kysymys on ollut siitä mistä tuloista pitäisi ulosmitata. Ässien epäselvyyksissä on kysymys seuran lippujen ja oheistuotteiden ohimyynnistä eli veronkierrosta. Tätä ovat harrastaneet kaikki seurat ry. aikanaan mm. rakas vihollinen Lukko, jonka päälliköt saivat tuomiotkin siirtokorvausten pimityksestä. Entä Frankin taka vuosien tyttöbisnekset ?? Eli luultavasti valtaosalla on jotain luurankoja kaapissa, mutta miten se vaikutaa kurinpitopäällikön toimintaan. Itse uskon Vellun olevan oikean miehen tällä paikalla. Vitosen painit tulevat taas kunniaan ja vahingoittamis yrityksistä/ tapauksista tulee kovat pelikiellot, tätä mieltä Vellu on ainakin aikaisemmin ollut. Tosin Vellu voi kertoa liigan päälliköille mielipiteensä suoraan joka ei välttämättä ole heidän mieleensä.
 

Rebel

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK Helsinki
Viestin lähetti Designer
Hmm. Jos Moberg olisi valittu, niin olisikohan valitus kuvitellusta IFK-lisästä pelikielloissa 1)vähentynyt, x)pysynyt samana, vai 2)lisääntynyt?

Ei se mikään kuviteltu ole. Mutta olisi todellakin ollut mielenkiintoista nähdä miten se olisi IFK-lisään vaikuttanut. Ajattelin itsekin ihan samaa.
 
G

Guest

Vellu hyvä valinta

On turha puhua potaskaa. Vellu on kurinpitotuomarina onnistunut valinta, mies kykenee ottamaan sikailut pois ja uskaltaa antaa tarvittaessa penalttia kunnollakin, mutta aiheesta. Isomusta tajuaa kuitenkin NIIN PALJON jääkiekon päälle, että antaa poikien laatikossa myös pelata ilman turhia rankaisuja. Oikein hyvä valinta SM-liigalta!
 
Älkää nyt vielä hehkuttako

Se on kumma kuinka hyvä kurinpitäjä Vellu on ennen kun on ottanut kertaakaan kantaa mihinkään tilanteeseen. Kehutaan vasta sitten on pohjaa.

Niin ja kuten Mane jo totesikin Hirsimäelläkin oli kyllä riittävästi pelaajataustaa joten se ei ole mikään autuaaksi tekevä asia.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Olen muutaman kerran Vellun kanssa jutellut jääkiekosta ja hän ei voi sietää mailalla hakkaamista, selkään taklauksia ja varsinkaan pohkeisiin tökkimisiä yms. ärsyttämistä. Kerran keskustelimme TPS:n muutaman vuoden takaisesta ruotsalaisvahvistuksesta Niklas joku ( en muista sukunimeä ) jolla oli tapan huitoa aina käsille ja jaloille sekä nostaa kädet taklauksissa naamaan yms. Vellu totesin silloin olevan yhden keinon eli aloituksessa kaveri viereen ja sen jälkeen koulutus, mutta pelikieltojen takia tätä ei toteuteta.
Näiden keskustelujen perusteella uskoisin pelin tulevan reilummaksi eli jos kaksi miestä hanskaa niin rangaistukset olisivat eriluokkaa kuin esim. mailalla vahingoittaminen ( eli mailalla huitomisesta saisi enemmän ).
Ongelma tulee olemaan se kuinka liigapomot antavat Vellun toteuttaa linjaansa ja kuinka he kestävät Vellun kommentit, sillä ne ei aina ole imartelevia.
 

TM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Viestin lähetti TosiFani
Kerran keskustelimme TPS:n muutaman vuoden takaisesta ruotsalaisvahvistuksesta Niklas joku ( en muista sukunimeä ) jolla oli tapan huitoa aina käsille ja jaloille sekä nostaa kädet taklauksissa naamaan yms.

Niklas Sundblad
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös