Veikkausliigakausi ja muut suomalaiset jalkapallosarjat 2023

  • 184 627
  • 2 162

Kuka voittaa Veikkausliigan kaudella 2023?

  • HJK

    Ääniä: 66 38,4%
  • KuPS

    Ääniä: 30 17,4%
  • FC Honka

    Ääniä: 8 4,7%
  • FC Haka

    Ääniä: 3 1,7%
  • FC Inter

    Ääniä: 4 2,3%
  • SJK

    Ääniä: 5 2,9%
  • AC Oulu

    Ääniä: 22 12,8%
  • Ilves

    Ääniä: 4 2,3%
  • IFK Mariehamn

    Ääniä: 2 1,2%
  • VPS

    Ääniä: 14 8,1%
  • FC Lahti

    Ääniä: 6 3,5%
  • KTP

    Ääniä: 8 4,7%

  • Äänestäjiä
    172

Valle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit. SJK.
Nyt on sitten joukkue kolmella korkeimmalla sarjatasolla ensi kaudella. Hyvin menee kokonaisuutena vaikka edustus sukeltaa loppukaudesta.

Itse asiassa nelosdivarissa lohko c:n johdossa on myös SJK kahdeksan pisteen erolla :D
 
Viimeksi muokattu:

Tjapalala

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, FC Honka
Miro Tenho (HJK)

Aina vähän tämänkin listauksen huumorosuudesta kertoo tietyt valinnat. Miro Tenho pääsi kuitenkin kuukauden joukkueeseen pelaamalla yhden pelin. No mutta valmentaja ja pelaaja varmasti meni oikeeseen osoitteeseen. Rudakovin osalta sanoisin valinnan olevan oikean, on ehkä kuumin maalivahti tällä hetkellä. Eremenko on perustasoltaan kyllä tajuttoman hyvä, mutta pelillisesti oli vähän vaikea kuukausi. Mutta nimellä siis pääsee tälle listalle.

Nyt on sitten joukkue kolmella korkeimmalla sarjatasolla ensi kaudella.
Eikös nyt kuitenkin kahdella korkeimmalla ja sitten Ykkösessä ei pelaa ketään. Eli Kolmella neljästä korkeimmasta. Hieno ja selkeä järjestelmä eikö vain. No mutta ei poista sitä hienoa duunia mitä SJK:ssa tehdään. Kaikkien aikojen farssikin saadaan aikaseksi, jos meillä pelaa Veikkausliigan karsinnoissa jengi, joka ei voi/halua/pysty nousta. Siellä Palloliiton toimistolla rukoillaan Akatemin kyykkäystä ettei tarvitsisi tehdä mitään. Tämäkään ei ole SJK:n vika, vaan Palloliiton.
 

Tjapalala

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, FC Honka
Kun kehuttiin SJK:ta niin kehitaan myös Honkaa. Nuoret Lauri Laine ja Dario Naamo kumpikin allekirjoittaneet pitkät sopimukset.

Lauri Laine jatkaa Hongassa | Esport Honka

Näistä Laine on väläytellyt. Vielä ei ole valmista, mutta nuorella Laineella erinomaisia ominaisuuksia. Viimeistelytehoa kun saa hieman korkeammaksi ja yleisesti viimeisiä ratkaisuja tulee olemaan Veikkausliigassa vähintään erinomainen.

Dario Naamo jatkaa Hongassa | Esport Honka

Ja missä Laine on vasta väläytellyt, niin Naamo on jo lunastanut. On jo nyt parhaita laitapuolustajia Veikkausliigassa tällä hetkellä ja ikää 18-vuotta. Häntä kannataakin erityisesti seurata loppukauden ajan. Ensi kaudella kehityksen jatkuessa voi olla jo paras oikea laitapakki.

Ja nämä nyt siis Hongassa ei ole mitenkään poikkeustapauksia. Viime vuosina Pyyhtiä, Modesto ja Sadiku. Ja toki mukaan mahtuu Adamsin ja Alegrian pienemmät siirrot. Kehitystä tapahtuu.

Sitten kun katsoo kokoonpanoa niin Koskea jo kovasti huhutaan ulkomaille. Veikkausliigan topparieliittiä. Laitapuolustajana Rale on sarjan ehkä aliarvostetuin. Jos pelaisi Klubissa olisi jo maajoukkueringissä. On heittämällä parempi verrattuna Koussavi-Benissaniin. Ja omasta mielestäni on parempi monipuolisuutensa takia kuin Ollila. Ehkä tässä voi olla värilaseja mukana, mutta erittäin kypsä ja monipuolinen pelaaja nuoresta iästä jo. Ei tee juuri koskaan virheitä. Kapteenin ainesta jo ensi kaudelle.

Eikä saa unohtaa, että Arko-Mensah ja Banahenkin on todella nuorina tulleet seuraajan ja heistä on kehitetty tuohon nykyiseen roolin. Arko-Mensah täyttää vielä HG-säännön. Modesto kuuluu samaan porukkaan.

Vaihtomiehissä nuoret Muzinga, Äijälä ja Koskinen täyttää aina roolinsa tullessaan kentälle. Ei tarvitse miettiä riittäkö taso. Potentiaalia enempään. Ainoa kenen kehitys nyt ei ole oikein lähtenyt eteenpäin on Saarikivi. Noh ei kaikista hyviä tulekkaan. Ja jossain toisessa seurassa voisi napatakin. Näkisin, että Saarikivelle Ykkösliiga tekisi ensi kaudella todella hyvää.

Ja ehkä viimeisenä kirsikkana kakun päälle on vasta 15-vuotiaan Alberto Velasquezin siirto Klubin organisaatiosta Honkaan. Tämä kommentti erityisesti lämmittää mieltä: ”Siirryin Honkaan, sillä minulle tarjotaan täällä parempi kehittymisympäristö ja huomattavasti paremmat mahdollisuudet saavuttaa tavoitteeni.”

No mitään pitkäaikaista pelaajaa hänestä tulee, kun ensi kesällä tavoitteena on pelata jo ulkomailla, mutta kyllähän se Hongan hyvästä duunista kertoo, että Honka nähdään pelaajien keskuudessa hyvänä ponnahduslautana eteenpäin.

Tulipas pitkä viesti, mutta onpahan jollain lukemista.
 

Valle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit. SJK.
Eikös nyt kuitenkin kahdella korkeimmalla ja sitten Ykkösessä ei pelaa ketään. Eli Kolmella neljästä korkeimmasta. Hieno ja selkeä järjestelmä eikö vain. No mutta ei poista sitä hienoa duunia mitä SJK:ssa tehdään.
Joo. Noinhan tuo taitaa mennä. Selkeää on :D. Toisella lukukerralla meni jakeluun.

Ykkösliigan alle muodostetaan Ykkönen, johon tulee 12 joukkuetta. Muutosten tietystä epäselvyydestä kertoo se, että kaudella 2023 Ykkösestä putoavat kolme joukkuetta pelaavat 2024 niin ikään Ykkösen nimellä kulkevassa sarjassa, mutta se on silloin kolmanneksi korkein sarjataso Veikkausliigan ja Ykkösliigan jälkeen.

Näiden valtakunnallisten sarjojen alapuolella pelattavan Kakkosen joukkuemäärä muuttuu 12:sta 10:een kussakin kolmessa lohkossa.

Kakkosesta on vuonna 2023 mahdollisuus nousta vuodeksi 2024 niin Ykkösliigaan kuin Ykköseenkin.

Kakkonen pelataan kolmessa 12 joukkueen lohkossa. Lohkojen voittajat ja paras lohkokakkonen pelaavat kaksiosaiset Ykkösliiga-karsinnat. Ensin pelataan välierät ja sitten finaali, jonka voittaja nousee Ykkösliigaan.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport, VPS
Nyt on sitten joukkue kolmella korkeimmalla sarjatasolla ensi kaudella. Hyvin menee kokonaisuutena vaikka edustus sukeltaa loppukaudesta.

Itse asiassa nelosdivarissa lohko c:n johdossa on myös SJK kahdeksan pisteen erolla :D
Tässä SJK on oiva hyvä esimerkki kuinka pitää toimia.

Pitkäjänteisyys on valttia, ja se tulee korostumaan jatkossa yhä enemmän.
Tavallaan voi sanoa, että "leivo" omista talenteista ja oman pelaajapolun kautta edustuksen käyttöön Veikkausliiga pelaajia sekä niistä parhaimmat vielä sitten myydään ulkomaille.... josta seuran talouskin tykkää.

Siinä valtavan kehitysaskel muillekin seuroille, eli vilpittömästi hyvä SJK -organisaatio!
 
Maanantaina odotettavissa itkua ja ihmettelyä miksi Klubi ei pelaa lohkopelejä Stadikalla.

Saako jo tänään ihmetellä?

Ei vaan, viime syksynä tätä keskustelua käytiin ja silloin Klubin puolelta tuli hyvin perusteltua miksi haluavat pelata omalla kotikentällä Stadikan sijaan. Eiköhän samat perustelut käy edelleen.
 
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport, VPS
Todella hyvä asia, että Nuorela jatkaa Vepsussa edelleen. Tämän jälkeen on hyvä jatkaa ensi kauden rosterin kokoamista positiivisissa merkeissä.

Nyt vain jatketaan kausi loppuun matsi kerrallaan. Go Vepsu Go...
Siinäkin mielessä vielä, että Vepsun on imua ja kun ammattinsa osaava Nuorela osaa "taikoa" vähemmän tuntemattomista nimistä kunnon pelimiehiä, tulkoot ne sitten omista junnuista, lähimaakunnasta, muualta päin Suomea sekä/tai ulkomailta.

Tuntuu vähän kuin, että VPS on seurana eräänlainen "kurssikeskus" jossa opit menevät perille.

Erittäin hyvää jälkeä tehnyt koko VPS -organisaatio, joten kokonaisuus toimii ja lisättäneen päällimmäisenä nimet Nuorela, Lindberg ja Sillanpää.

Kohti vieläkin parempaa ja työ jatkuu!
 

rauta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, VPS & HIFK
Todella tärkeä jatko. Hyvä lähteä ensi kauteen.
Ehdottomasti. Ensi 100-vuotisjuhlakauden palapelin tärkeimpiä palasia. Tuossa käväisi itsellä jo pelko persiissä, kun iltalehti uutisoi viime viikolla, ettei Tainio jatka Hakassa, että lähtisikö Jussi kasvattajaseuransa peräsimeen, mutta onneksi ei. Toki Tainion lähtöä ei ole vielä virallisesti vahvistettu mutta vahva huhu näyttäisi olevan ettei seura ole lunastamassa optiokautta.
 
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport, VPS
Ehdottomasti. Ensi 100-vuotisjuhlakauden palapelin tärkeimpiä palasia. Tuossa käväisi itsellä jo pelko persiissä, kun iltalehti uutisoi viime viikolla, ettei Tainio jatka Hakassa, että lähtisikö Jussi kasvattajaseuransa peräsimeen, mutta onneksi ei. Toki Tainion lähtöä ei ole vielä virallisesti vahvistettu mutta vahva huhu näyttäisi olevan ettei seura ole lunastamassa optiokautta.
Vepsu saanut varmaan niitä tukijoita ja ensi 100-vuotis kaudeksi on tulossa aina vaan lisää ja kun tämäkin kausi vielä yllätti, niin sponsoreita riittää jatkossa.

Helpottaa erittäin paljon Vepsun markkinointia.

Joten ei ihmekkään, että Nuorelan Jussi jatkaa täällä ja kun vielä nauttiikin olostaan Vaasassa sekä pelaajatkin tykkäävät hänen valmennustyylistään.
 

Valle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit. SJK.

-Veikkausliigan ylivoimaisesti kiinnostavin joukkue ei löydy tällä hetkellä Helsingistä. Eikä Kuopiosta tai Seinäjoelta.

Se on Vaasassa. Paikallinen Palloseura


Suomen jalkapallon toiseksi korkeimmalta sarjatasolta eli Ykkösestä vahvimmiksi nousijaehdokkaiksi ennen loppusarjan alkua ovat pelanneet helsinkiläinen Gnistan ja raaseporilainen EIF.

Sarjassa tällä hetkellä kolmantena oleva mikkeliläinen MP voi yltää Veikkausliigaan karsintojen kautta.

Kolmikkoa yhdistää pelitulosten tuoman ilon lisäksi yksi huolestuttava asia: seurat eivät tällä hetkellä täytä liigalisenssiin vaadittavia ehtoja. Pelillisesti saavutettava mahdollinen nousu Veikkausliigaan ei siis tarkoita automaattisesti paikkaa auringossa ensi vuodeksi.

Liigajoukkueen kotistadionilla pitää olla katettua katsomoa vähintään 1 500 ihmiselle. Gnistanin kotikenttä Oulunkylässä, MP:n Mikkelissä ja EIF:n Raaseporissa eivät täytä tällä hetkellä tuota vaatimusta.

Lisäksi kentän valaistuksen pitää olla riittävä ja pelikentän lämmitettävä.
 

Jeffrey

Jäsen
Sikäli mikäli näistä seuroista joku nousee, niin toivottavasti noissa vaatimuksissa ei olla liian tiukkoja. Nämä uudelleenlokaatiot on jo nähty ja se, että ne tuhoavat seuran. Paljon mielummin Gnistan Oulunkylässä kuin Töölössä puhumattakaan siitä, jos EIF laitetaan pelaamaan jossain Tapiolassa.
 

rauta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, VPS & HIFK
Sikäli mikäli näistä seuroista joku nousee, niin toivottavasti noissa vaatimuksissa ei olla liian tiukkoja. Nämä uudelleenlokaatiot on jo nähty ja se, että ne tuhoavat seuran. Paljon mielummin Gnistan Oulunkylässä kuin Töölössä puhumattakaan siitä, jos EIF laitetaan pelaamaan jossain Tapiolassa.
Vaikea uskoa että nuo olosuhdevaatimukset estäisivät minkään kyseessäolevan joukkueen nousua. Kun KPV nousi kaudeksi 2019 liigaan ei Kokkolan keskuskenttä täyttänyt valaistuksen eikä katettujen katsomopaikkojen vaatimuksia ja silti "poikkeuslupa" irtosi heittämällä. Viimeisin kerta kun nousu on uhattu oikeasti torpata olosuhteiden vuoksi, oli muistaakseni 2007 kun RoPS oli nousemassa liigaan. Silloin tilanteen pelasti nopeasti aloitettu valoremontti vaikka muut toimenpiteet viivästyvätkin vuodella parilla.

Edit. olisi pitänyt lukea kunnolla tuo @Valle linkittämä juttu, siinähän nimenomaan torpataan nuo meikäläisen tohinassa heittämät historian varrella annetut poikkeuslupameiningit:
Liigapomo korostaa, että menneisyyteen nojaaminen ei auta. Takavuosien perusteet poikkeusluville eivät mene yksi yhteen nykyisten kiristyneiden vaatimusten kanssa.
 
Viimeksi muokattu:

Valle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit. SJK.
Vaikea uskoa että nuo olosuhdevaatimukset estäisivät minkään kyseessäolevan joukkueen nousua. Kun KPV nousi kaudeksi 2019 liigaan ei Kokkolan keskuskenttä täyttänyt valaistuksen eikä katettujen katsomopaikkojen vaatimuksia ja silti "poikkeuslupa" irtosi heittämällä. Viimeisin kerta kun nousu on uhattu oikeasti torpata olosuhteiden vuoksi, oli muistaakseni 2007 kun RoPS oli nousemassa liigaan. Silloin tilanteen pelasti nopeasti aloitettu valoremontti vaikka muut toimenpiteet viivästyvätkin vuodella parilla.

Edit. olisi pitänyt lukea kunnolla tuo @Valle linkittämä juttu, siinähän nimenomaan torpataan nuo meikäläisen tohinassa heittämät historian varrella annetut poikkeuslupameiningit:
Liigapomo korostaa, että menneisyyteen nojaaminen ei auta. Takavuosien perusteet poikkeusluville eivät mene yksi yhteen nykyisten kiristyneiden vaatimusten kanssa.
SJK Akatemialla nuo olosuhteet ei ole ongelma joten.... Pari pistettä kolmospaikkaan ja sopivasti MP ja TPS heti ensimmäiset uhrit :) Ainoa vaan, että sitten pitäisi irtautua SJK:sta ja vaihtaa nimeä. Miten olisi FC Nottajoki?
 

rauta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, VPS & HIFK
SJK Akatemialla nuo olosuhteet ei ole ongelma joten.... Pari pistettä kolmospaikkaan ja sopivasti MP ja TPS heti ensimmäiset uhrit :) Ainoa vaan, että sitten pitäisi irtautua SJK:sta ja vaihtaa nimeä. Miten olisi FC Nottajoki?
Joo nousu jää SJK Akatemialta joka tapauksessa haaveeksi ellei Seinäjoelta löydy Raipe vol 2:sta joka ostaa Akatemian ja nimeää sen FC Wall Riveriksi tai vaikka Nottajoeksi tms. ja pistää kilpailuasetelman kaupungin sisällä pystyyn :). No joo, harmi Akatemian kannalta kun hyvästä työstä ei voi saada lopullista palkintoa mutta näinhän se säännöissä menee.

Tepsin kannattaa muuten pyristellä mahdollisimman pitkälle karsinnoissa koska olosuhteet saattavat kääntyä seuran eduksi jos edellä olevia ei niiden takia kelpuuteta liigaan. Tuohan tuokin taas oman ja ehkä vähän ikävähkön ei urheilullisen twistin nousukamppailuun.
 

Valle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit. SJK.
Haastajasarja käynnistyy jo tänään. FC Lahti-KTP ja FC Haka-ilves. Paljon pelissä molemmissa. Lahden ja KTP:n ero kaksi pistettä ja KTP karsijan paikalla. Varsinkaan KTP ei saisi hävitä. Pelejä kuitenkin vain neljä enää tämän päivän jälkeen.

Haka voisi voitolla repiä eroa jo aika turvalliseksi alaspäin. Vielä ei ole kotitappioita tullut koko kautena. Ilves tarvii kyllä nyt pisteitä tai ahdistus kasvaa.

Huomenna AC Oulu-IFK Mariehamn. Oulussa ei varmaan kovin kiimainen meno ole. Pakkopullalta varmasti tuntuu nämä pelit. Seitsemän pisteen ero takana tulevaan Hakaan. Eiköhän tuo seitsemäs sija pysy kivuttomasti ja voi valmistautua europleijareihin.
Mariehamnin on pakko voittaa heti.
Muuten loppuu aika ja pelit jatkuu ykkösliigassa.

Mestaruussarja alkaa huomenna otteluilla HJK- FC Inter sekä SJK-FC Honka. Sunnuntaina KuPS-VPS.

Klubi suuri suosikki Interiä vastaan ja sarjatilanne huomioiden kaikki muu kuin kotivoitto iso yllätys. Mestaruus omissa käsissä. Inter neljän pisteen päässä pronssista. Pisteitä tarvitsee kipeästi noustakseen tuohon mukaan. Eipä taida vain tulla.

KuPS tarvitsee kyllä kolme pistettä heti. Ei ole varaa päästää Klubia heti karkuun. Takana tulee vielä uhkaajia, joten mielenkiintoiseksi voi mennä. VPS jahtaa pronssia ja on kahden voiton päässä Veikkausliigan voittoennätyksestä peräkkäisissä otteluissa. Itseluottamus kunnossa ja siitä on hyvä lähteä haastamaan. Kiehtova peli ja luulen että nyt tulee se tappio Vepsulle.

SJK:lle tauko tuli hyvään paikkaan. Nyt vaan uudella energialla loppukauteen. Tämä on iso matsi pronssin kannalta. Voitolla SJK repisi eron kuuteen pisteeseen Honkaan ja se olisi jo aika paljon. Tosin ei ratkaisevaa vielä. Jos vielä Vepsu sattuisi häviämään, niin vahva ote olisi pronssista. Kolikon kääntöpuoli sitten myös. Tappiolla ollaan tasapisteissä Hongan kanssa ja Vepsu mahdollisesti ohi. Isot pisteet jaossa. Honka ollut kelpo vireessä ja yleensä aina hyvä matsi tiedossa heitä vastaan. Kaksi pelaavaa joukkuetta. Jos SJK mielii vielä kärkeä haastaa, niin silloin pitää kyllä voittaa kaikki pelit ja kärkikaksikolle tulla pistemenetyksiä aika lailla heti. HJK ensi viikolla vieraana.

Suuressa vaarassa on katketa putki, että tulee ensimmäinen peli joka tulee missattua tällä kaudella livenä kotipeleistä. Harjoituspelit, Cupin pelit ja kaikki Veikkausliigan kotipelit on oltu paikalla. Tavoite oli olla kaikissa paikanpäällä. Koskaan ei näin ole ollut ennemmin. Mielelläni olisin huomennakin mennyt, mutta nilkassa on joku mystinen turvotus noussut ja käveleminen on aivan hirveää tuskaa. Kengän saaminen jalkaan on jo haaste :) Kai sitä pitää pumpata pää täyteen särkylääkkeitä ja purra hammasta yhteen ja toivoa parempaa huomista.
 
Viimeksi muokattu:

penaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toverit, Inter, Pohjoiskaarre
Eilen Veritaksella kolmosen pelissä kohtasivat Interin ja Tepsin kakkosjoukkueet. Itäpäädyssä Armada suurella porukalla lauloi ja kannusti Interiä koko pelin ajan ja soihtukin paloi. Katsojia oli muutenkin hyvin paikalla. Vain Tepsin fanit loistivat poissaolollaan. Pelin muuten voitti Inter. Harvoin neljänneksi ylimmällä sarjatasolla pelataan noin hyvissä puitteissa ja tunnelmassa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös