Veikkausliigakausi ja muut suomalaiset jalkapallosarjat 2023

  • 184 505
  • 2 162

Kuka voittaa Veikkausliigan kaudella 2023?

  • HJK

    Ääniä: 66 38,4%
  • KuPS

    Ääniä: 30 17,4%
  • FC Honka

    Ääniä: 8 4,7%
  • FC Haka

    Ääniä: 3 1,7%
  • FC Inter

    Ääniä: 4 2,3%
  • SJK

    Ääniä: 5 2,9%
  • AC Oulu

    Ääniä: 22 12,8%
  • Ilves

    Ääniä: 4 2,3%
  • IFK Mariehamn

    Ääniä: 2 1,2%
  • VPS

    Ääniä: 14 8,1%
  • FC Lahti

    Ääniä: 6 3,5%
  • KTP

    Ääniä: 8 4,7%

  • Äänestäjiä
    172
Suosikkijoukkue
Manchester United, Bruceola
Siellä tais baselilla olla tuplana punasta korttia. Eiköhän vieraspelin klaaraa 0-3.
Tosiaan ei kannata vielä laskea Baselia ulos, Kazakeilla oli vielä epäonnistunut rankkari eli melkoisen erikoinen peli tuo on ollut.

KuPS suli toisella jaksolla mutta kyllä kotona on hyvät mahdollisuudet tämä hoitaa. En edes jaksa sanoa mitään tuosta viisumipuppeloinnista mutta kyllä se seuraavaan matsiin helpottaa, kun saadaan taas normaali puolustuslinja.
 

Valle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit. SJK.
Viikonloppuna pelataan isoista pisteistä Veikkausliigassa. Jokaisessa pelissä on panosta ja tätä se tuntuu olevan jatkuvasti. Tasainen sarja kärjessä, keskellä ja pohjalla. Jotkut joukkueet ovat olleet aktiivisia siirtomarkkinoilla ja pyrkineet vahvistamaan joukkuetta loppukauden hulinoihin.

Ilves-VPS

Kierros korkataan tänään Tampereella kun Ilves ja VPS kohtaavat. Ihan ensimmäisenä oli pakko tarkistaa veikkauksen kertoimet ja saadaanko Ilves tähän kotiedulla jotenkin suosikiksi. No ei saatu, mutta kyllä itse tartuin tuohon Vepsun 2.6 kertoimeen.

Ilveksen kausi on ollut melkoista tuskailua koko ajan. Valmentaja Toni "Köpi" Kallion asema ei voi olla kovin vakaa. Ilves on erikoistunut loppuhetkien sulamisiin ja tasapeleihin, joita on eniten Veikkausliigassa. Edellisessä kolmessa ottelussa Ilves ei ole tehnyt maaliakaan. Ei omissakaan ole soinut kun kerran, mutta ei niitä voittoja tule ilman maaleja. Ilveksen ongelmat ovat hyökkäyspelissä ja tehottomuus vaivaa usein. Oma pää on pysynyt ihan hyvin tilkittynä, mutta nyt pitäisi saada niitä hanoja auki pikkuhiljaa. Edellinen voitto Veikkausliigassa on ylipäätänsä kahden kuukauden takaa 26.5. Se voitto tuuli juuri illan vastustaja VPS:stä. Tasapelejä on tullut senkin edestä ja Suomen Cupissa Ilves on edennyt välieriin. Tosin yhtä ainutta Veikkausliigan jengiä ei ole pitänyt kaataa päästäkseen välieriin. Joukkueen syömähammas Petteri Pennanen siirtyi Intiaan ja se nyt ei ainakaan helpota maalintekoa. Ilves hankki nuoren malilaishyökkääjä Mery Traoren joka pääsi kentälle edellisessä ottelussa Klubin vieraana. Eilen Ilves tiedotti hankkineensa portugalilaisen laitapuolustaja Jorginhon, joka tulee paikkaamaan Najeek Yakubua, jonka lainapesti päättyi.

Ei varmasti moni olisi uskonut kuukausi takaperin, että VPS on noussut sarjassa viidenneksi. VPS on kuntopuntarin ykkönen ja Veikkausliigan kuumin joukkue. Jussi Nuorelan suojattien otteista paistaa usko omaan tekemiseen. Kentällä uskalletaan yrittää asioita ja peli on todella viihdyttävää. Pikkuhiljaa VPS on alkanut hyödyntää maalipaikkansa paremmin ja tulos on taululla. Puolustuspeli paranee jatkuvasti, tosin välillä tulee pieniä nukahduksia. Edellisessä kotiottelussa VPS teki reikäjuustoa Hakan heikosta puolustuksesta. Alkukauden vastoinkäymiset ovat kaukainen muisto. Silloinkin VPS tosin pelasi hyviä pelejä, mutta monet loppuhetkien tappiot söivät rotan lailla. Tehottumuus oli myös iso murheenkryyni. VPS ei saanut silloin mitä monesti ansaitsi. Pisteitä pitäisi olla itseasiassa paljon enemmän. Joka tapauksessa nyt näyttää todella hyvältä ja jokainen joukkue saa kovan haasteen vaasalaisista. Oma ylivoimainen suosikkini Vepsun pelaajista on Roni Hudd. On kyllä aivan uskomaton pelimies ja tuolla pojalla on loistava tulevaisuus edessä. Edelleen naurattaa Seinäjoen vierailu, missä Nuorela päästi kaverin vasta vaihdosta sisään.. Vepsun kannalta myös hyökkääjä Michaelin löytyneet tehot ovat tervetullut asia. Uusi isokokoinen australialaishyökkääjä Harry Sawyer sai myös onnistumisen edellisessä pelissä. Voi olla iso apu loppukaudeksi.

Tämä on iso peli yläloppusarjapaikan kannalta. Jos Ilves meinaa vielä tuosta paikasta haaveilla, niin nyt on kyllä voitto tultava. Muuten ei hyvältä näytä. Jumbosijaan Ilveksellä matkaa viisi vaivaista pistettä. Tässä voi olla vielä täyden katastrofin ainekset ilmassa. VPS lähtee suosikkina otteluun, mutta toisaalta mihinkäään leijumiseen ei ole varaa. Ilmaisia lounaita ei yleensä tule vajavaisella suorituksella.

FC Haka- FC Lahti

Sunnuntaina FC Haka ja FC Lahti iskevät yhteen tärkeässä jumbokamppailussa.

Kyllähän Hakaa voi kutsua kriisijoukkueeksi. Jumbosija ja puolustus vuotaa kuin seula ottelusta toiseen. Euroseikkailu päättyi odotetusti heti alkuunsa. Ylivoimaisesti eniten päästettyjä maaleja Veikkausliigassa. Puolustus nukahtelee ja tekee helppoja merkkausvirheitä ottelusta toiseen. Ei tällä suorittamisella voi odottaa muuta kuin jumbosijaa. Paljon on Teemu Tainiolla mietittävää. Kurssi on käännettävä nopeasti tai muuten saattaa ykkösliiga kutsua. Edellinen Hakan voitto 9.5 Hongan vieraana. Sen jälkeen ei kymmeneen otteluun Veikkausliigassa ainuttakaan voittoa.

Haka ei ole kuitenkaan luovuttanut. Jotain on pakko tehdä ja joukkue on aktiivisesti etsinyt vahvistuksia. Siirtoikkunan auettua Hakaan siirtyi laitahyökkääjä Elias Mastokangas. Hyökkäykseen liittyi Meksikon toiseksi korkeimalla sarjatasolla pelannut Alberto Alvardo Morin. Puolan kakkosarjasta Hakaan siirtyi isokokoinen keskikenttäpelaaja Maissa Fall. Lisäksi vielä hakusessa on toppari. Saapa nähdä ovatko voittavia arpoja vai jotain ihan muuta. Ainakin uskalletaan yrittää jotain. Ossi Virran siirryttyä Klubiin, Haka palkkasi valmennuspuolelle avuksi kokeneen valmentaja Kari Martosen, jonka moni muistaa mm. FC Hakan ja JJK:n entisenä päävalmentajana.

FC Lahti on aika odotetusti putoamistaistelussa. Eipä juuri muuta ennustettu ennen kauden alkua. Pelaajamateriaali on yksinkertaisesti heikko. Hyökkäyspeli on olematonta ja erikoistilanteet ja kaukolaukaukset tuntuvat olevan ainoa keino ylipäätänsä tehdä maaleja. Vähiten maaleja koko sarjassa. Ei varmaan päävalmentaja Mannilan asema ole kovin vakaa, mutta auttaako mikään valmentajan vaihto enää tässä vaiheessa? Tosin välillä Lahti väläyttelee ja kiusaa isompia seuroja. Paras esimerkki tietysti kun hakivat kolme pistettä HJK:lta. Kova suoritus vaikka Klubin peli oli mitä oli. Pelasivat myös KuPS:ia vastaan ihan kelvollisesti. SJK:lta ryöstänyt kaksi tasuria. Vuodesta toiseen SJK:lla on jostain syystä aina vaikeaa juuri Lahtea vastaan. Luka Simunovic saapui vahvistamaan Lahden puolustusta ja vaikuttaa olevan ihan hyvä haku vaikka oman maalin tekikin Mariehamnia vastaan. Hyökkäyspäähän pitäisi varmaan löytää jotain, mutta hiljaista on ollut toistaiseksi.

Iso peli ja pisteet jaossa. Lahdella yksi peli vähemmän pelattuna joten Hakan olisi nyt vain voitettava. En ihan ensimmäisenä tätä peliä lähtisi tunkemaan pitkävetoon.

IFK-Mariehamn-FC Inter

Saarella piristynyt IFK Mariehamn isännöi ailahtelevaa Interiä. Saarelaiset ovat edenneet Cupissa jo välieriin. Europaikka on kahden matsin päässä. Siinä olisikin ihmettelemistä kun putoaisivat ykköseen ja pääsevät eurokentille. Joka tapauksessa suunta on ylöspäin ja Veikkausliigassa on tullut ihan kelvollisia tuloksia viime aikoina. Viidestä edellisestä ottelusta kaksi voittoa, kaksi tasuria ja yksi tappio. Edellisessä ottelussa tuikitärkeät kolme pistettä FC Lahden vieraana. Mariehamnin loppuohjelma on todella vaikea, joten pisteille on kova tarve tällä hetkellä. IFK hankki noin viikko sitten hollantilaisen puolustavan keskikenttäpelaaja Jelle van der Heydenin. Mies debytoi Lahdessa ja hänen odotetaan olevan keskikentän johtaja syksyn ratkaisupeleissä. Edellisessä kolmessa kotipelissä Mariehamnilta on lentänyt pelaaja pihalle, joten tähän olisi syytä saada muutos.

Inter on ajautunut vahvan kesäkuun jälkeen vaikeuksiin. Viisi edellistä ottelua ilman voittoa. Tosin ei sarjaohjelma ole ollut helpoin mahdollinen. Pääsy yläloppusarjaan on täysin omissa käsissä vielä, mutta otteiden on kohennuttava huomattavasti. Asiaa ei ainakaan helpota tulikuuma VPS ja vahvistunut Honka, jolla on kaiken lisäksi helpohko loppuohjelma. Tällä hetkellä näyttäisi että alaloppusarja kutsuu, mutta vielä on aikaa muuttaa asioita. Interin otteet jotenkin ailahtelevat kovasti. Kun menee hyvin, niin pystyvät kyllä aiheuttamaan ongelmia kenelle tahansa, mutta toisaalta huonon päivän tullen voivat hävitä kelle vaan. Materiaali ei ole todellakaan huono, mutta ei se kyllä riittävä ole kärkitaisteluun. Edellisessä ottelussa SJK haki pisteet Turusta ja pakko sanoa, että Inter puolusti todella huonosti nuo SJK:n molemmat maalit. Ensimmäisessä maalissa oli toki Murilon laatupallo, mutta miten Moreno pääsi puskemaan niin vapaasti. Toisessa maalissa tuli selkeä kommunikaatiovirhe kun Gasc pääsi puskemaan pallon maalin kenenkään estelemättä. Tuossa ison virheen teki juuri uusi hankinta puolustukseen, Nikko Boxall. Pelaamattomuus näkyi karusti. Lisäksi Boxall voi olla todella tyytyväinen ettei lentänyt suoralla punaisella ulos ensimmäisellä jaksolla. Kyllä päävalmentaja Jarkko Wissin naamalta näkyi lehdistötilaisuudessa, että nuo virheet ottivat päähän todella paljon. Wissin joukkueiden vahvuus on nimenomaan ollut vahva puolustuksen organisointi. Nyt ei ollut tuosta tietoakaan. Darren Smith ja Tommi Jyry kantavat vastuuta maalinteosta. Paljon enemmän odottaisi esimerkiksi Petteri Forsselilta.

Aika tasainen taisto lienee edessä. Tasurilta haiskahtaa.

KuPS-KTP

KuPS on vahvasti mukana mestaruuskamppailussa ja pelaajamateriaali alkaa olla todella vahva. KuPS aloitti euroseikkailunsa eilen tappiolla. Johtoasema suli Derryä vastaan ja toiseen osaan jäi tekemistä. Kommenttien perusteella lukemat olisivat voineet olla huonommatkin. Jatkopaikka pitäisi kuitenkin olla edelleen näpeissä. Olihan siinä kaikenlaista sekoilua ennen matsia. Mikä lie sitten ollut vaikutus.

Veikkausliigassa Jani Honkavaaran suojatit ovat tuloksellisesti kyntäneet viime aikoina. Neljästä edellisestä pelistä vain yksi voitto. Edellisestä ottelusta Interin vieraana on vierähtänyt jo aikaa, mutta sen ottelun nähneenä sanoisin että KuPS alkaa saada taas asioita tapahtumaan, vaikka ottelu päättyi tasapeliin. Tasuri tuli lähinnä heikon viimeistelyn takia. Pelillisesti näytti ihan hyvältä. Europelit lisäävät nyt kuormitusta, eikä niiden keskellä pelattavat Veikkausliigapelit ole helppoja koskaan. KuPS:in pelaajamateriaali ei ole tietenkään ihan HJK:n tasolla, mutta selkeästi kuitenkin sarjan toiseksi kovin materiaali. Kyllä Kuopiossa on erinomaiset mahdollisuudet kannuun tällä kaudella. Uudet hankinnat Tete Yengi ja Jake Jervis ovat laatutavaraa Suomen kentille. Tuskin jäävät hankinnat tähän. Avainpelaaja Anton Popovits olisi tietysti tärkeää saada takaisin ja Urho Nissilän tilanne on vielä auki.

KTP elää vähän vaikeampia aikoja tällä hetkellä. Edellisessä ottelussa tappio Oulussa. Sitä ennen pari tasuria. Eroa jumbosijaan viisi pistettä. Niin kuin sanoin sillon kun Kotkalla oli hyvä meno päällä, että helposti pienellä suvantovaiheella putoaa sinne alakertaan. KTP:llä on isoja ongelmia hyökkäyspelin kanssa. Vain 13 tehtyä maalia ja kun puolustus välillä koomailee, niin näkymät ei ole kovin positiiviset. Loppukaudella vielä vastassa mm. SJK:ta, Vepsua ja Honkaa, niin alkaa vähän kuumottaa. KTP on kokenut tietysti ikäviä menetyksiä kun taitava Manthatis lähti pois keskenkauden, samoin kun Jack de Vries. Muutama avainpelaaja, kuten Mika on vielä loukkaantunut. Uusina pelaajina jengiin ovat liittyneet Miska Ylitolva, Nikolas Talo ja Alen Harbas. Mitä luin tuota KTP:n raporttia edellisestä pelistä, niin päävalmentaja Leppälahti vaikuttaa luottavaiselta. Häneen mukaan Oulua vastaan joukkue oli parempi toisella jaksolla ja ottelussa tapahtui iso tuomarivirhe. Ainakin Kotkalaisten mielestä. Itseä eniten nauratti että sen virheen teki Mohammad Al-Emara. Aika paljon niitä kyseiselle tuomarille tuntuu tulevan tällä kaudella. Paras maalintekijä Furtado taitaa olla vielä pelikiellossa tästä ottelussa.

Vaikka KuPS on hukannut pisteitä viime aikoina, niin on se silti selvä suosikki ja kaikki muu kuin kotivoitto on yllätys.

FC Honka-AC Oulu

Hongan europelit päättyivät ensimmäiseen esteeseen. Nyt katseen voi kääntää Veikkausliigan ja Suomen Cupiin. Edellisessä Veikkausliigan ottelussa tappio SJK:n vieraana ja sitä ennen tasuri Klubilta ja voitto Vepsusta. Hongan suurin ongelma on ollut ehdottomasti hyökkäyspeli ja tehottomuus. Peli pyörii kyllä ihan hyvin Eremenkon johdolla, mutta vaikeuksia on ollut päästä edes kunnon tekopaikoille. Suoraviivaisuutta tuo peli huutaa. Viime päivinä tähän on kyetty löytämään lääkkeitä. Michael Lopezin pitäisi olla erinomainen hankinta. Aivan toista maata kun kärjessä pyörinyt Alegria. Johannes Wurtzin pitäisi myös olla ihan kova pelimies. Juhani Ojala on todellinen laatuhankinta puolustukseen. Kova tekijä edelleen Veikkausliigaan. Paljon hyviä hankintoja.

Hongan piti olla kuitenkin HJK:n kovin haastaja ennen kauden alkua. Nyt taistellaan paikasta yläloppusarjassa ja näiden hankintojen jälkeen sinne on aivan pakko päästä. Olisihan se karmea pettymys jäädä alaloppusarjaan tällä materiaalilla. Oulu-matsin jälkeen ei ole vastassa enää kärkipään joukkueita, joten eiköhän tuo paikka tule suhteellisen kivuttomasti. Yläloppusarjassa voikin tehdä yllättävää kiusaa kärkiseuroille.

AC Oulu pyrkii jatkamaan hienoa kauttaan ja pysymään kärjen matkassa mukana. Heikon VPS-pelin jälkeen Oulu palasi voittokantaan KTP:n kustannuksella. Ei ehkä se ihan hohdokkain peliesitys, mutta kolme pistettä on se pääasia. Ei ole AC Oulun peleissä todellakaan tylsää. Ei ole yhtään 0-0 tullut tällä kaudella ja tuskin tuleekaan. Maaliverkot soivat molemmissa päissä ja yleisö lehtereillä viihtyy. Samoin overit kiittävät pitkävedoissa. Otso Liimattan menetys on tietysti järisyttävä. Nuori mies ollut kyllä niin hemmetin kova sälli Veikkausliigassa. Odotan että Rasmus Karjalainen ottaa nyt enemmän vastuuta maalinteosta. Eihän tuo viisi maalia mikään huono ole, mutta enemmänkin voisi odottaa. Karjalainen kävi muuten nuorena miehenä SJK Akatemian riveissä yhdellä kaudella ja jäi kaveri hyvin mieleen. Ei kovin monessa pelissä pelannut, mutta iski silloin peräti 15 maalia. Silloin näki jo, että on laadukas viimeistelijä. Näen Oulun tilanteen vähän samanlaisena kuin SJK:n. Kyllähän molemmat saavat laadukkaan materiaalin kentälle, mutta avainpelaajien loukkaantumisiin ei ole kertakaikkiaan varaa. Klubilla ja KuPS:illa on vaihtoehtoja huomattavasti enemmän ja siellä jopa niitä loukkeja ja pelikieltoja pystytään sietämään. Breitenmoser lensi pihalle edellisessä ottelussa ja on kuitenkin tärkeä pelaaja keskikentälle. Onneksi sentään ei ollut suora punainen, niin selviää yhden pelin kakulla.

Tasainen peli, mutta Honka pieni suosikki kotiedun turvin. Maaleja ainakin tulee tässä ottelussa.

Se taisi olla sitten siinä tällä kertaa. Vai unohtuiko kuitenkin jotain....

SJK-HJK

Kärkikamppailu edessä lauantaina. Eroa sarjataulukossa neljä pistettä ja SJK:lla yksi peli vähemmän pelattuna. Kaikki paineet vierailla eurokiireiden keskellä. Herkulliset lähtokohdat ja ainekset hienoon ottelutapahtumaan.

HJK otti todella komean ja ehkä vähän odottamattoman kotivoiton Moldesta viikolla. Edellinen vlopun Ilves-matsi ei kovin kummoisia lähtökohtia antanut voitosta huolimatta. HJK:n kauden paras esitys tuli oikeaan paikkaan. Aika nopeasti Toni Korkeakunnas on saanut iskostettua sellaisen hyvän fiiliksen jengiin. Toni Koskelan alaisuudessa ilmapiiri oli kireä, jännittynyt ja virheitä pelättiin. Nyt mennään posin kautta ja sitä kautta tuo pelillinen lukkokin voi aueta nopeasti. Se oli sellainen hyvä koko joukkueen suoritus missä jokainen jätkä laittoi kaiken likoon. Vaikka välillä HJK joutui puolustamaan pitkiä aikoja, siitä suoriutuivat hienosti. Vastus oli kuitenkin ihan eri maata kuin Veikkausliigassa. Sanomattakin selvää, että vastaan joutuu ottamaan. Tulos antaa pienen mahdollisuuden ensi viikolla Norjassa.

Ilves tosiaan kaatui edellisessä ottelussa Veikkausliigan puolella. Sitä ennen oli nihkeitä tasureita ja tappio Lahdelle. Pelitilannemaalit ovat olleet kortilla ja hyökkäyspeli on ollut käsittämättömän vaatimatonta huomioiden klubin materiaalin. Palloa pystytään pitämään, mutta tekopaikoille murtautuminen on vaikeaa. Sitten kun tekopaikoille päästään, niin ne on hassattu. Korkeakunnas pyrkii suoraviivaisempaan peliin ja katsotaan miten hommat lähtevät pelittämään. Materiaalista se ei ole kiinni HJK:lla. Aivan ylivertainen materiaali verrattuna esim. SJK:hon. Paljon on HJK kärsinyt loukkaantumista, mutta eiköhän sekin tilanne ala helpottamaan pikkuhiljaa. Tällä viikolla ukkoa on tullut sisään urakalla. Niko Hämäläinen, Filip Rogic ja Kristopher Da Graca ovat laatutavaraa ja tuovat lisää vaihtoehtoja. Lisää lienee vielä tulossa.

HJK joutuu tietysti kierrättämään pelaajia kiireidensä keskellä, joten saapa nähdä ketä siellä on avauksessa. Nähdäänkö uusia hankintoja jo nyt kentällä. Jesse Östiä olisi tietysti kiva nähdä maalilla. Östillä ollut omat ailahtelunsa, niin kuin oli SJK:ssa, mutta viime peleissä ollut todella tärkeä palanen ja ottanut hyviä torjuntoja. Veikkausliigan parhaat vasemmat laidat nähdään toivottavasti avauksessa. Murilo vs Ollilla. Edellisessä keskinäisessä ottelussa Radulovic oli kyllä täysin Yegben pihdeissä. Mielenkiintoista olisi tämäkin pari nähdä vastakkain. Toivottavasti Tanaka pysyy penkillä. Onnistunut muistaakseni usein SJK:ta vastaan. Roope Riski ei taida olla vielä täydessä kunnossa, mutta voisi nopeudellaan aiheuttaa ongelmia esim. hitaalle Matej Hradeckylle. Samoin kuin Topi Keskinen.

SJK lähtee hyvistä lähtökohdista matsiin. Voitto alla ja paluu kotikentällä muutaman vieraspelin jälkeen. Peli ei aina silmiä hivele, mutta tulokset ovat olleet hyviä. Sanoisin että SJK:n yllättävän kärkipaikan salaisuudet ovat onnistuneet pelaajahankinnat, Akatemiasta nousseet Yegbe ja Gasc ovat olleet todella hyviä ja vallanneet aloituskokoonpanon paikat. Kaikki lähtee kuitenkin puolustamisesta. Hommia tehdään koko joukkueen voimin alkaen ihan kärkipari Moreno-Strengistä. SJK pystyy sopeutumaan erilaisiin pelityyleihin. Kaikissa otteluissa missä SJK on tehnyt ottelun avausmaalin, niin joka kerta SJK on ottanut myös sen kolme pistettä. Kahdessa ottelussa on vastustaja tasoittanut, mutta SJK onnistunut sen vielä kuittaamaan. Tilastot ovat tilastoja, mutta kyllä sillä avausmaalilla on iso merkitys lauantaina. SJK on ollut vahvoilla kun saa avausmaalin. Pelin jäädyttäminen johtoasemassa on tullut tutuksi kauden aikana ja siinä SJK on ollut hyvä. Monessa pelissä vastustaja ei ole saanut edes kunnon kiriä aikaiseksi. Vieraissa SJK ei ole hävinnyt kertakaan. Viime kaudella nimenomaan vieraspelit olivat ongelma. Siinä kanssa yksi syy miksi SJK on kärkipaikalla. Topparikolmikko Yegbe-Tikkanen-Hradecky pelannut yhdessä suurimman osan kaudesta. Silloin kun Yegbe oli poissa, Oulu latoi sen neljä maalia yhdessä ottelussa. Kaikki pystyvät hyvään pallolliseen pelaamiseen ja pelin avaamiseen. SJK:lla ei juuri loukkaantumishuolia ole ja pelikieltoja ei myöskään. Eli paras iskuryhmä on kentällä.

Kyllähän tässä myös ongelmia on nähtävissä. Tietysti terveystilanne on nyt hyvä, mutta ei tuo jengi kestä esim. Murilon, Yegben ja Morenon loukkeja. Materiaali on kuitenkin kokonaisuutena köykäinen verrattuna Klubiin ja KuPS:iin. Uusia pelaajia ei enää hankita ja näillä mennään. Lisäksi SJK:n hyökkäyspeli on välillä liikaa Murilon oivallusten varassa. SJK:lta oikeastaan puuttuu sellainen luova hyökkäävä pelaaja tällä hetkellä. Hannolan ja Rojaksen piti kuulua tähän kategoriaan, mutta tämä kaksikko on alisuorittanut ja tulee vaihdosta sisään. Lisäksi Tuomas Kaukua kuuluu näihin alisuorittajiin. Jos tuo kolmikko syttyisi vielä liekkeihin... Välillä SJK vetäytyy kyllä mielestäni liikaa johtoasemassa. Tosin penkiltä löytyy juuri hyviä palasia vastahyökkäyksiin. Onhan tässä myös aiheellista pohtia kuinka sarjan nuorimman joukkueen pää kestää sarjatilanteen. Tavallaan erikoinen tilanne, kun ennen kautta puhuttiin selviytymisestä nipin napin yläloppusarjaan. Nyt pelataankin kärkiottelua ja panoksia riittää. Itse ainakin nautin tilanteesta enkä edes murehdi mistään mestaruuskamppailuista. Sitähän Gomez on toitottanut ettei katsella sitä taulukkoa vaan keskittyminen pysyy peleissä.

Mielenkiintoiset lähtökohdat. HJK:lla erilainen lähtökohta peliin kuin tiistaina. Kuitenkin jokaiseen Veikkausliigapeliin HJK lähtee suosikkina. Varmasti voitto antoi itseluottamusta, mutta se oli vain yksi ottelu. Paineet ovat täysin vierailla tässä ottelussa, mutta samalla tämä on HJK:lle mahdollisuus löydä luu kurkkuun vastustajalle ja ottaa henkistä yliotetta. Itse toivoisin että SJK tulee otteluun kunnon ryminällä ja pitää tempoa yllä. Vettä taitaa sataa, mutta toivottavasti yleisö löytää paikalle. Jos ei nyt, niin koska sitten?
 

rauta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, VPS & HIFK
Tämä on iso peli yläloppusarjapaikan kannalta. Jos Ilves meinaa vielä tuosta paikasta haaveilla, niin nyt on kyllä voitto tultava. Muuten ei hyvältä näytä. Jumbosijaan Ilveksellä matkaa viisi vaivaista pistettä. Tässä voi olla vielä täyden katastrofin ainekset ilmassa. VPS lähtee suosikkina otteluun, mutta toisaalta mihinkäään leijumiseen ei ole varaa. Ilmaisia lounaita ei yleensä tule vajavaisella suorituksella.
Iso peukku viikonlopun perusteelliselle alustukselle :). Vepsun ja Ilveksen kesken on tosiaan noin kuin kirjoitit. Ilves on tässä melkeimpä enemmän pakkovoiton edessa kuin Vepsu. Tosin Ilveksen etuna on yksi peli vähemmän pelattuna mutta vähän kovempi jäljellä oleva sarjaohjelma. Periaatteessahan Inter on yläloppusarjan viivalla parhaimmassa asemassa vähiten pelanneena, käytännössä kuntokäyrän mukaan ei. Kova kisahan tässä on kehittymässä viiden joukkueen kesken ja saa nähdä voiko MIFK:ta ja Lahteakaan vielä laskea ulos, varsinkin kun Lahdella on sama määrä pelejä pelattuna kuin Interillä.
 

Tjapalala

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, FC Honka
Toni Kallio on muuten sarjan heikoin valmentaja. Todella kova on usko Tampereella mieheen kun kohta kaksi vuotta saamut puppelpida ruorissa. Luulisi, että ensi kaudelle löytysi oikea valmentaja. Ilves on niistä Wissin ajoista vaan heikentynyt joka vuosi. Ensi vuonna on uusi stadion ja toivottavasti Ilveksen kannalta parempi valmentaja ja jengi. Aika toivototaan toivotaan joukkueen kasaamistyylikin.
 

Valle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit. SJK.
Toni Kallio on muuten sarjan heikoin valmentaja. Todella kova on usko Tampereella mieheen kun kohta kaksi vuotta saamut puppelpida ruorissa. Luulisi, että ensi kaudelle löytysi oikea valmentaja. Ilves on niistä Wissin ajoista vaan heikentynyt joka vuosi. Ensi vuonna on uusi stadion ja toivottavasti Ilveksen kannalta parempi valmentaja ja jengi. Aika toivototaan toivotaan joukkueen kasaamistyylikin.
Toivottavasti uudella stadionilla ei pelata ykkösliigaa :)

Kyllähän Wissin aikoina tiesi etukäteen, että tulee todella vaikea peli aina. Toista se on nyt kun on hupiukko puikoissa.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Lahen Pelsu, Dallas Stars, Leksand, Orlando Magic
Voihan Vee Pee Ässä...VPS ja homma rulettaa.

Sensaatiomaisen ytimekkäästi ja itseluottamus tapissa ja tulosta syntyy...6 ottelua ja puhtaat 18 pojoa!
3/4 Vepsun kauden pisteistä on tullut tän voittoputken aikana :D Siitä onkin helppo laskea että ennen tätä lentokeliä Vaasassa oltiin sarjan hännillä. Hyvään iskuun on yltynyt Vepsu! Toivottavasti riittää veto ylempään jatkosarjaan pääsyyn.
 

rauta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, VPS & HIFK
3/4 Vepsun kauden pisteistä on tullut tän voittoputken aikana :D Siitä onkin helppo laskea että ennen tätä lentokeliä Vaasassa oltiin sarjan hännillä. Hyvään iskuun on yltynyt Vepsu! Toivottavasti riittää veto ylempään jatkosarjaan pääsyyn.
Hyvät saumat on. SJK, Lahti, KTP ja MIFK loppuohjelmana. Jos vire yhtään pysyy putoamistaistelun voinee unohtaa. Toki aina parempi olla jinxaamatta mitään :).
 
Suosikkijoukkue
Lahen Pelsu, Dallas Stars, Leksand, Orlando Magic
Hyvät saumat on. SJK, Lahti, KTP ja MIFK loppuohjelmana. Jos vire yhtään pysyy putoamistaistelun voinee unohtaa. Toki aina parempi olla jinxaamatta mitään :).
Jos SJK:n onnistuisitte kaatamaan, ni alkusarjan päättäminen 10 pelin voittoputkessa ei olisi sekään mikään mahdottomuus ;) No ei mut nauttikaa nyt ku peli kulkee!
 
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport, VPS
Jos SJK:n onnistuisitte kaatamaan, ni alkusarjan päättäminen 10 pelin voittoputkessa ei olisi sekään mikään mahdottomuus ;) No ei mut nauttikaa nyt ku peli kulkee!
No vaikka, jos noista lopun neljästä runkosarjan ottelusta voitettaisiin kolme, sillä kun tuosta seuraavasta SJKn ottelusta on ainakin kaksi kovaa alakerran luutaa pelikiellon takia poissa.

Pitää ottaa huomioon, että kyllä ne putket joskus loppuu.

SJK tuosta lopun ohjelmasta on kovin, joten toivotaan että voitettaisiin KTP, Lahti ja MIFK.
Niillä pisteillä pelattaisiin loppusarjaa kuuden sakissa.

Taistelut jatkuvat, hyvä Vepsu!
 

rauta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, VPS & HIFK
Toni Kallio on muuten sarjan heikoin valmentaja. Todella kova on usko Tampereella mieheen kun kohta kaksi vuotta saamut puppelpida ruorissa. Luulisi, että ensi kaudelle löytysi oikea valmentaja. Ilves on niistä Wissin ajoista vaan heikentynyt joka vuosi. Ensi vuonna on uusi stadion ja toivottavasti Ilveksen kannalta parempi valmentaja ja jengi. Aika toivototaan toivotaan joukkueen kasaamistyylikin.
Näyttää Ilveksen kannattajatkin taas kyllästyneen Köpin valmennusotteisiin "Köpin johdolla me mennään ykköseen" chantti näköjään raikunut pelin päätteeksi Ratinassa. Viime kauden mustilla hetkillähän vastaava oli suorasukaisempi "Köpi ulos" huuto.

Köpi istuskeli jutun mukaan suurimman osan pelistä penkillä ja kun asteli tekniselle alueelle sai osakseen ikäviä huutoja. Ruudun lähetyksestäkin katsottuna Köpi oli jokaisessa kuvassa lähinnä penkin päässä istuskelemassa joten pitänee paikkansa:

Kallion ”sulkeutuminen” selittyi ainakin osittain yleisön käytöksellä. Kun valmentaja ilmestyi vaihtopenkiltä esiin, hän sai osakseen ikäviä huutoja useaan otteeseen.
Seuraavan Pirkanmaan-derbyn Hakaa vastaan luulisi olevan jonkinlaisen vedenjakajan tässä keisissä, jos Ilves häviää, jumbosija on enää parin pisteen päässä, voitolla taas jopa ylempi loppusarja olisi vielä haarukassa. Pelillisesti ei kyllä siltä näytä.

 

Tjapalala

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, FC Honka
Näyttää Ilveksen kannattajatkin taas kyllästyneen Köpin valmennusotteisiin "Köpin johdolla me mennään ykköseen" chantti näköjään raikunut pelin päätteeksi Ratinassa. Viime kauden mustilla hetkillähän vastaava oli suorasukaisempi "Köpi ulos" huuto.

Köpi istuskeli jutun mukaan suurimman osan pelistä penkillä ja kun asteli tekniselle alueelle sai osakseen ikäviä huutoja osakseen. Ruudun lähetyksestäkin katsottuna Köpi oli jokaisessa kuvassa lähinnä penkin päässä istuskelemassa joten pitänee paikkansa:

Kallion ”sulkeutuminen” selittyi ainakin osittain yleisön käytöksellä. Kun valmentaja ilmestyi vaihtopenkiltä esiin, hän sai osakseen ikäviä huutoja useaan otteeseen.
Seuraavan Pirkanmaan-derbyn Hakaa vastaan luulisi olevan jonkinlaisen vedenjakajan tässä keisissä, jos Ilves häviää, jumbosija on enää parin pisteen päässä, voitolla taas jopa ylempi loppusarja olisi vielä haarukassa. Pelillisesti ei kyllä siltä näytä.

Kyllä tätä luettaessa alkaa tulla selväksi, että Kallion pitäisi saada potkut välittömästi huomen aamulla. Ei taida miehellä itselläkään usko riittää hommaan tällä hetkellä. Nuorihan hän on valmentajana. Joku Ykkösen (Ykkösliigan) pesti voisi olla kyllä hyvä tämä jälkeen. Toki ei varmaan ihan heti. Vuodesta 2014 asti ollut kuitenkin Ilveksen valmennustiimissä. Ja 2012 asti Ilveksessä. Eli yli 10 vuotta. Ikäväähän on että pitkään seurassa olleiden pestit päättyy näin.

Oiskohan se apuvalmentaja Joni Lehtosella loppukausi? Löytyy UEFA Pro -lisenssi häneltä. Zeneli voisi myös olla hyvä hankinta pidemmällä tähtäimellä.
 

rauta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, VPS & HIFK
Kyllä tätä luettaessa alkaa tulla selväksi, että Kallion pitäisi saada potkut välittömästi huomen aamulla. Ei taida miehellä itselläkään usko riittää hommaan tällä hetkellä. Nuorihan hän on valmentajana. Joku Ykkösen (Ykkösliigan) pesti voisi olla kyllä hyvä tämä jälkeen. Toki ei varmaan ihan heti. Vuodesta 2014 asti ollut kuitenkin Ilveksen valmennustiimissä. Ja 2012 asti Ilveksessä. Eli yli 10 vuotta. Ikäväähän on että pitkään seurassa olleiden pestit päättyy näin.

Oiskohan se apuvalmentaja Joni Lehtosella loppukausi? Löytyy UEFA Pro -lisenssi häneltä. Zeneli voisi myös olla hyvä hankinta pidemmällä tähtäimellä.
Itse lukitsen potkujen osalta tuon Pirkanmaan-derbyn tuloksen. En tosin lähde lyömään vetoa :).
Jos potkuihin päätyvät luulisi tässä vaiheessa kautta olevan järkevää mennä joukkueen tuntevalla valmennuksella ellei sitten jotain vaihtoehtoa ole jo kaikessa hiljaisuudessa kartoitettu ja tuodaan sisään ennenaikaisesti.
 
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport, VPS
Valitaanko Veikkausliigassa myös kuukauden (heinäkuu) valmentaja ja jos valitaan, niin silloin hän eittämättä on VPS:n JUSSI NUORELA.

Mutta kukas sitten olisi kuukauden pelaaja ja ketkä kuuluisivat kuukauden joukkueeseen?
 

mr hat

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Kuukauden joukkue VPS:n avaus.

Aloin tosissaan miettiä edes yhtä pelaajaa jonka laittaisin muista joukkueista mutta kieltämättä yhtään ilmiselvää nimeä ei heti tullut mieleen. Nuorelalle ja Vaasalle iso peukku kyllä. Liikaa nuoria ja lupaavia suomalaisia valmentajia ei viime aikoina ole ilmaantunut, joten toivotaan että Nuorelasta on soihtua kantamaan.

Ja henkilökohtaisesti tietysti toivon, että Kallio jatkaa mahdollisimman pitkään päävalmentajana. Eihän tämä hauskuus voi vielä loppua.
 
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport, VPS
Joko Seinäjoen Areenalla alkaa yleisöpaljous näkymään kierroksen kuumassa kärkimatsissa.

En tiedä, mutta jotenkin tuntuu vaakakuppi kallistuvan SJK:n voitoksi, joten isot pisteet on nyt panoksena.
 

Spuddie

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, littipeukku IPK:lle, KuPS
Ja HJK joutuu mielenkiintoiseen tilanteeseen, kun maalivahti loukkaantuu heti yhdentoista peliminuutin jälkeen. 18v junnu maaliin, koska myös toinen pelaava maalivahti on loukkaantuneena.
 
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport, VPS
SJK sössi, kaikki ainekset oli voittaa ja ratkaista jo ekalla puoliajalla.

Valtava valtava taisteluvoitto Klubille ja muhkea iso sulka sille junnu veskarille...gratulation!

Paha pettymys Östermyran jengiltä.
Jotenkin tulee mieleen tuosta SJKn porukalta ja pelitilanteiden tilanteista jos ja jos, ja jos olisin tehnyt näin tai toisin jne.
Tappio ottaa nyt koville ja tuntuu.

Tämä tekee hyvää sarjan kannalta.
 

rauta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, VPS & HIFK
Hyvä SJK! Yhden puoliajan pallonhallinta on kova juttu ”isoa pahaa” Klubia vastaan.
Ei tainnut jäädä vain yhteen puoliaikaan vaikka se ensimmäinen puoliaika oli todella selkeä. Toinen meni vain 56-44 :).

SJK;lla oli tilaisuus niitata peli juuri ennen tasoitusta Oforin toimesta mutta aika luokaton yritys vapaasta paikasta. Jos et tee kaveri tekee piti tässä tapauksessa paikkansa.
 

Frankie

Jäsen
Suosikkijoukkue
평양시 IFK, Philadelphia Flyers, Arsenal FC
Rogicista tulee olemaan paljon iloa Klubille, kunhan saa kunnon ”pelitatsin”. Se ei tosin yllätä, sillä Allsvenskan on edelleen melkoisen edellä Veikkausliigaa tasollisesti ja Rogic oli avauksen miehiä Ruotsissa. Ottivat toisella puoliajalla keskikentän haltuun hyvin Hetemajn’ kanssa.

Hymyilytti Ramula ottelun jälkeen megafonin kanssa huudattamassa Klubi-faneja. Melkoinen debyytti, josta jäi hurjasti kerrottavaa jälkipolville.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös