Veikkausliiga ja muut suomalaiset jalkapallosarjat kaudella 2024

  • 135 721
  • 1 674

Kuka voittaa Veikkausliigan kaudella 2024?

  • HJK

    Ääniä: 61 29,8%
  • KuPS

    Ääniä: 25 12,2%
  • VPS

    Ääniä: 31 15,1%
  • SJK

    Ääniä: 8 3,9%
  • FC Honka

    Ääniä: 8 3,9%
  • FC Inter

    Ääniä: 3 1,5%
  • AC Oulu

    Ääniä: 9 4,4%
  • Ilves

    Ääniä: 23 11,2%
  • Haka

    Ääniä: 4 2,0%
  • FC Lahti

    Ääniä: 2 1,0%
  • IFK Marienhamn

    Ääniä: 2 1,0%
  • EIF

    Ääniä: 4 2,0%
  • Gnistan

    Ääniä: 19 9,3%
  • KTP

    Ääniä: 6 2,9%

  • Äänestäjiä
    205
Suosikkijoukkue
Manchester United, Bruceola
Eihän Klubi vielä ole itse tiedottanut asiasta. Ja eihän Mäki enää mitään kommentoi, kun on saanut/saa kenkää. Riihilahti kai siellä tällaiset päätökset tekee jos urheilujohtaja ja päävalmentaja saa yhtä aikaa kenkää?
Riihilahti on päätöksen takana mutta jos se menee niin, että Vesa Mäki teki päätökset ja Riihilahti pesee hommasta kätensä, niin itselle ainakin jäisi vähän sellainen olo, että pääsee kuin koira veräjästä.

Myönnän suoraan, että en ole parhaiten kartalla Klubin tilanteesta mutta jos urheilujohtaja aloittaa syksyllä ja saa kenkää toukokuussa niin kyllä tuossa on aiheellista antaa painetta myös sinne ylemmille tahoille.

Kuuntelin viime viikolla juuri Diego Tomasin haastattelun Veikkausliiga-podcastissa ja sanoi, että tuli Klubiin juuri sen takia, että joukkue on nuori ja aletaan toteuttaa rohkeampaa pelitapaa ja nythän tuolta ajatukselta vedettiin matto jalkojen alta ja varmasti aletaan pelata vain tulos edellä.

Siinä mielessä itse en edes uskalla sanoa, että päätös potkia Sibilä oli oikea. Jos lähdettiin rohkeasti kokeilemaan jotain uutta niin ei sille hirveästi annettu aikaa.
 

Tjapalala

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, FC Honka
Toni Korkeakunnas palaa HJK:n päävalmentajaksi

Tässä seuran vahvistus. Ossi Virrasta ei sanaakaan vielä. Kai edelliselle päävalmentajalle potkut pitää antaa tai alentaa, jotta uusi voi tulla tilalle. Ehkä Virran jatko ei 100% varmaa ole, kun Token tiimi julkistetaan myöhemmin. Korkeakunnas sai tällä kertaa loppukauden ja sitä seuraavan. Se on varmaan hyvä vähän rauhoittaa hommaa ja uusi UTJ saa ehkä hieman stabiilimman homman.
 
Riihilahti on ollut aina itselle ihan suosikki tyyppi ja outo juttu ettei hälytyskellot ole tässä sipyllän hommassa soineet heti alkuun kun Mäki haluaa palkata jonkun random nobodyn ilman lisenssejä.

Eikös se ollut niin, että Riihilahdella oli jo kartoitettuna valmentaja täksi kaudeksi, mutta Mäki sai myytyä ajatuksen Sibilasta? Kai siellä vähän kellot soivat, mutta ei kuitenkaan riittävästi. Oli miten oli, niin Riihilahti tuon valinnan siunasi ja siten on vastuussa. No vastuu kantoi nyt Sibben ja Mäen erottamiseen, mitä ei voi pitää nähdyn tuloksen perusteella järin odottamattomalta.
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Eikös noihin aikoihin ollut juttuja, että Riihilahti ei ole ollut erityisen kiinnostunut näistä urheiluhallinnolisista jutuista viime aikoina. Tai siis jotain vastaavaa, että Mäellä on ollut todella vapaat kädet. En nyt nopealla googlettelulla löytänyt juttua.
Sisäpiiritietoa minulla ei ole, mutta on ihan luonnollista, että duuniin valitulle Mäelle annettiin riittävä mandaatti hoitaa omaa tehtäväänsä. HJK on iso seura, ja Riihilahdella on toimitusjohtajan työssä ihan riittävästi tekemistä ilman urheilupomon tontilla tapahtuvaa häsläämistä.

HJK:n ja Riihilahden suurin virhe tapahtui mielestäni Mäen rekrytointiprosessissa. Suht vaativaan tehtävään valittiin henkilö, jonka aiemmat näytöt eivät olleet erityisen vakuuttavia. Puhetta oli kuulemma runsaasti, villoja vähemmän. Rekrytoinnista vastuullisten on syytä ottaa vähintään opikseen.

Aika nopeasti saivat sekä Mäki että Sibila joka tapauksessa lähteä. Joku voisi olla sitä mieltä, että heille annettu aika näyttää osaamisensa oli kovin lyhyt, mutta tuskin nyt näinkään. HJK:n valmennussekoiluista on kirjoitettu mediassa kuukausitolkulla, ja aivan varmasti Mäen ja Sibilan toiminta on ollut suurennuslasin alla seurassa. Ainakaan Mäen osalta kyse ei ole pelkästään edustusjoukkueen heikosta kauden alusta, vaan ylipäätään Mäen osoittamasta ammattitaidosta ja kyvykkyydestä. Näihin liittyvistä edesottamuksista minä en tiedä juuri muuta kuin mitä olen mediasta lukenut ja huhuja kuullut, mutta johtopäätökset on HJK:ssa joka tapauksessa vedetty.

Olihan tuo Mäen toimesta tapahtunut Sibilan uittaminen seuraan jo yksistään aika karmea työnäyte. Vähän vastaava juttu olisi, jos tavallisessa perhefirmassa joku palkkatoimitusjohtajan alainen pomo palkkaisi firmaan rekkakuskin, ja sitten osoittautuukin, että palkatulla tyypillä on vain mopokortti. Ja jos mopokorttityyppi ylipäätään saa tulevaisuudessa rekkakortin, niin tähän menee vielä vuosi tai useampi. Minkälaisen käsityksen palkkatoimari saa palkkauksesta vastanneen väliportaan pomon kyvykkyydestä, ja mitkä ovat johtopäätökset? Mitähän ajatuksia omistajan suunnalla eli perheyrityksen hallituksessa mahtaa syntyä, kun paikallislehdessä juorutaan, että firmaan pääsee rekkakuskiksi mopokortilla? Jatkakaa kundit samaan tahtiin, eikö?
 

Tjapalala

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, FC Honka
Eikös se ollut niin, että Riihilahdella oli jo kartoitettuna valmentaja täksi kaudeksi, mutta Mäki sai myytyä ajatuksen Sibilasta? Kai siellä vähän kellot soivat, mutta ei kuitenkaan riittävästi. Oli miten oli, niin Riihilahti tuon valinnan siunasi ja siten on vastuussa. No vastuu kantoi nyt Sibben ja Mäen erottamiseen, mitä ei voi pitää nähdyn tuloksen perusteella järin odottamattomalta.
Edellinen UTJ Takkula oli tehnyt selvityksen ja ehdottamassa Nicky Hayenia joka oli silloin Club Bruggen junnukoutsina. Sen jälkeen toiminut Bruggen väliaikaiskoutsina ja ei saldot ihan hirveän huonot ole siitä. Takkulan ehdotus ei kelvannut Mäelle, joka halusi Riveiron, joka ei kuitenkaan suostunut. Takkula oli aikaisemmin yrittänyt Riveroa eli siltä osin aika typerää toimintaa Mäeltä. Riihilahdella ei ollut ilmeisesti mitään mielipidettä asioihin. Ehkä olisi kannattanut.
 

Satunnainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Harmillinen uutinen tämä HJK:n valmentajavaihdos. Siis sikäli, että lauantain HJK-Ilves-pelin osalta tuli heti huonompi ennakkotuntuma vierasvoiton suhteen. HJK:lla on materiaali sitä luokkaa, että kun pahin sekoilu loppuu, alkavat väkisinkin pärjäämään.
 

Tjapalala

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, FC Honka
Riihilahti ja Lyytikäinen varmaan kyllä alottaa nyt sellaisen satsaamisen jengiin, että voi heikompia hirvittää. Sen verran ajoissa HJK on liikenteessä, että kausi on pelastettavissa.

Nyt yksi viime kauden pelastajista on myös saapumassa. Eli Mäenpää palaamassa Klubiin. MTV Urheilun tiedot: HJK värväsi kovan paluumuuttajan

Olihan Mäenpää viime kaudella todella hyvä ja varma. Mutta ovet varmasti käy Helsingissä moniin suuntiin.
 

Valle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit. SJK.
Jere Streng varmaan palaamassa jossain vaiheessa SJK:hon. Oli lainalla Italian Serie B: ssä ja ei kovin putkeen mennyt. Ei maaleja ja peliaika jäi vähäiseksi. Eihän hän todellakaan mikään Jolle ole :) Ihan Hyvä vaihtoehto tuo on hyökkäykseen. Vähän Morenon tyyppinen pelaaja. Eipä tässä hyökkäykseen se suurin tarve ole, mutta kiva lisä olisi. Keskikentälle sitä vahvistusta tarvitaan kipeästi. Näkisin että Gascin loukki olisi katastrofi. On kyllä sen verran tärkeä pelaaja. Vähän kyllä harmittaa Otto Kemppaisen loukit. Eihän seura noista mitään tiedota. Pelaamissaan peleissä ollut todella hyvä. En tiedä Naamon suunnitelmista mitä aikoo tehdä ikkunassa. Joka tapauksessa Naamo on parantanut peliään ja varsinkin puolustusuuntaan. Toivottavasti jatkaisi koko kauden.
 

rauta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, VPS & HIFK

Hyvä artikkeli. Onko Veikkausliigan pelityyli murroksessa?
Hyvä juttu. Useampi joukkue on tosiaan alkanut suosia liikkuvampaa, korkeamman intensiteetin pelitapaa. Omissa painajaisissa on aina Vepsun pelityyli 2018-19, joka oli todella hitaan junnaavaa pallonhieromista, staattisuuden superesimerkki, jonka tuoma downfall oli vain ajan kysymys. Jopa selkeistä murtautumis/etenemismahdollisuuksista pelattiinkin yllättäen aina taaksepäin peläten riskiä pallon menettämisestä.

Klubia on tavallaan vaivannut sama tauti ainakin Koskelan aikoihin asti, mielestäni Token viime kausi oli huomattavasti liikkuvampaa jalkapalloa joten siitä on varmaan hyvä lähteä alkavalle toiselle pestille. ACO ja Inter ovat kyllä omissa silmissä tätä staattisempaa sarjaa, Ojanen ei varmaan enää pelityyliä kovasti uudistele mutta Vasaran nyt sentään luulisi yrittävän vähän enemmän kun tulokset tällä hetkellä eivät ole mairittelevat.

Jere Streng varmaan palaamassa jossain vaiheessa SJK:hon. Oli lainalla Italian Serie B: ssä ja ei kovin putkeen mennyt. Ei maaleja ja peliaika jäi vähäiseksi. Eihän hän todellakaan mikään Jolle ole :) Ihan Hyvä vaihtoehto tuo on hyökkäykseen. Vähän Morenon tyyppinen pelaaja.
Eikös Strengin laina ollut Tranferin mukaan kesäkuun loppuun? Eli keskikesällä olisi SJK:n käytettävissä näillä näkymillä? Toisi juuri leveyttä ja vaihtoehtoja hyökkäykseen.
 

Valle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit. SJK.
Eikös Strengin laina ollut Tranferin mukaan kesäkuun loppuun? Eli keskikesällä olisi SJK:n käytettävissä näillä näkymillä? Toisi juuri leveyttä ja vaihtoehtoja hyökkäykseen.
SJK:n uutisessa siirron yhteydessä oli maininta, että laina kestää Serie B:n kauden loppuun. Ascolin pelit loppuivat jo ja putosivat sarjasta. Tuleeko sitten vasta keskikesällä? Voihan olla että lainataan muualle vielä. Varsinkin kun Paananen vaikuttaa pääsevän hyvään vauhtiin Veikkausliigassa. Kolme maalia tehnyt jo. Ainahan niitä loukkeja tosin tulee. Mielenkiintoista nähdä mitä tehdään.
 
Viimeksi muokattu:

rauta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, VPS & HIFK
Eipä paljoa parin päivän lepoedut painaneet kun Honsun KuPS näytti kaapin paikan Vepsulle. Kolmas turpasauna tänä vuonna kun lasketaan liigacup mukaan. Neljättä ei enää siedä ottaa jos mestaruussarjassa toivottavasti kohdataan. KuPS näytti kyllä tunnin ajan miten palloa pidetään ja pelataan nopeaa peliä eikä anneta vastustajalle mahdollisuuksia juuri edes päästä palloon. Vepsun peli alkoi vasta 0-3 tilanteessa kun KuPS ymmärrettävästi alkoi varmistelemaan mutta Almenia lukuunottamatta ei viimeistely onnistunut. Pelitapahtumiin nähden täysin oikeutettu lopputulos.

Lisätään vielä että kauden ennätysyleisö Vaasassa 4168 naamaa, Boltilla lähes tuplat enemmän. Saa nähdä mitä Tammelassa.
 

Valle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit. SJK.
Honkavaara kyllä omissa papereissa edelleen Veikkausliigan paras koutsi. Nuorela sai oppitunnin tänään. Samalla KuPS on omissa papereissa se suurin suosikki tällä hetkellä. Varsinkin jos sen hyökkääjän vielä löytävät. Vielä kun tuntuu, että heillä on keskinäisissä se yliote HJK:sta.

Klubi parantaa ja vahvistaa joukkuetta vielä tuntuvasti. Takuuvarmasti taistelee mestaruudesta.

Ilves on vahva joukkue. Varmasti pysyy kärjen mukana. Hyvä testi lauantaina Helsingissä.

Sitten Pohjanmaanjoukkueet. Molemmat pelaavat hyvää futista ja voivat voittaa kenet vaan. Tänään näkyi karulla tavalla kun muutama pelaaja puuttuu, niin peliesitys ei ollut parasta luokkaa. Materiaali on kuitenkin riippuvainen näistä avainpelaajista. Sama se on SJK:lla. Muutama avainpelaaja pois ja se näkyy heti. Onko molemmilla varaa reagoida siirtoikkunassa? Epäilen.

Mielenkiinnolla odotan Ilves-Interiä joka käynnistynyt. Vasaran on kyllä perjantain jälkeen jotain pakko keksiä. Muuten tulee turpasauna ja kriisi syvenee.

Vaasassa viikolla yli 4k. Herätys nyt vittu Raipe ja kumppanit. Ei saatu vloppuna edes 3k.
 

Valle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit. SJK.
TPS kyykkäsi Järvenpäässä Ykkösliigassa. Ei oikein olisi varaa näihin jos meinaa kärjen mukana pysyä.

Interillä hieno alku. 8-0 maalintekoyritykset Ilvekselle ja peli 1-0.
 
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport, VPS
Vepsulta aneemista tekemistä varsinkin ensimmäisellä puoliajalla ja vastaavasti KuPS:lla täysin aktiivinen pallollinen ote, sekä jatkui vielä toisella puolikkaalla 0-3 tilanteeseen asti.

Sen jälkeen kun oli pakko alkaa tekemään juoksuvoimaisia työmääriä, niin alkoi VPS:n osalta tapahtumaan jotakin, mutta toki KuPS:kin alkoi varmistelemaan.

Paljon oli Vepsulla syöttövirheitä ja puolustuspelaamisessa pahoja kömmähdyksiä sekä mv Leislahtikaan ei edelleenkään vaakuuta, joten Marttinen kentälle.

Valitettavasti tämän iltainen Vepsu esitys oli pettymys.
 
Suosikkijoukkue
Manchester United, Bruceola
Jippo se vaan perkule porskuttaa Kikuchin johdolla ykkösen kärjessä.
 

Satunnainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Hyvä juttu. Useampi joukkue on tosiaan alkanut suosia liikkuvampaa, korkeamman intensiteetin pelitapaa. Omissa painajaisissa on aina Vepsun pelityyli 2018-19, joka oli todella hitaan junnaavaa pallonhieromista, staattisuuden superesimerkki, jonka tuoma downfall oli vain ajan kysymys. Jopa selkeistä murtautumis/etenemismahdollisuuksista pelattiinkin yllättäen aina taaksepäin peläten riskiä pallon menettämisestä.
Vanha Tammela, Ilves-VPS 0-0. Peli, jossa yhteensä nolla laukausta kohti maalia. Wiss ja Vuorinen kuvailevat ottelua laadukkaaksi, katsojien mielipide ei välttämättä ole sama. Toki oma vika, jos menee peliin odottaen näkevänsä maalintekoyrityksiä, eikä äärimmilleen vietyä riskien välttelyä.

Twitterissä oli muuten joku tehnyt hauskan huomion. Viime kaudella Ilves teki 13 kotipelissä (runkosarja+alempi jatkosarja) 15 maalia. Tällä kaudella tähän asti 5 kotipelissä 15 maalia. Hiukan on siis erilainen meininki kuin Köpin aikaan.
 

rauta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, VPS & HIFK
Vanha Tammela, Ilves-VPS 0-0. Peli, jossa yhteensä nolla laukausta kohti maalia. Wiss ja Vuorinen kuvailevat ottelua laadukkaaksi, katsojien mielipide ei välttämättä ole sama. Toki oma vika, jos menee peliin odottaen näkevänsä maalintekoyrityksiä, eikä äärimmilleen vietyä riskien välttelyä.

Twitterissä oli muuten joku tehnyt hauskan huomion. Viime kaudella Ilves teki 13 kotipelissä (runkosarja+alempi jatkosarja) 15 maalia. Tällä kaudella tähän asti 5 kotipelissä 15 maalia. Hiukan on siis erilainen meininki kuin Köpin aikaan.
Olihan noi Tampereella pelatut Ilves-Vepsu 2017-19 hemmetin tylsiä 0-0 pelejä kaikki. Pallonhallintatylsyyden huipentumana tietty tuo mainittu matsi, en muista mikä noista kolmesta. Vuorisellehan pimputtelulla saavutettu tasuripistekin oli aina voitto, kunnes se ei enää riittänyt mihinkään varsinkin kun 2019 ei muuta tullutkaan paitsi heinäkuussa miehelle potkut valmentajan paikalta.

Ilveshän porskuttaa nyt kuntopuntarin piikkipaikalla viidellä peräkkäisellä voitolla ja maaleja syntyy. Rantasella kesti hetken ennen kuin sai Ilveksen pelaamaan haluamaansa futista mutta nyt tulosta tulee ja pelityyli on viidyttävää. Kuumin joukkue tällä hetkellä. Inter-pelissä kolme hienoa viimeistelyä murtautumisista vaikka ei Vasaran Interkään mitenkään pimputteluun sortunut vaan hyökkäsi suoraviivaisesti mutta Virtasen pari hienoa reaktiotorjuntaa vei parhaan terän pyristelyistä. Interin akilleen kantapää näyttäisi olevan puolustus josta taisi olla jo ennenkin puhetta @Valle suunnasta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös