Vegas Golden Knights 2024–2025

  • 27 330
  • 139

Mihin asti Golden Knights yltää kaudella 2024–2025?

  • Mestaruuteen

    Ääniä: 2 3,8%
  • Finaaliin

    Ääniä: 3 5,8%
  • Konferenssifinaalin

    Ääniä: 9 17,3%
  • Konferenssivälierään

    Ääniä: 17 32,7%
  • Pudotuspelien avauskierrokselle

    Ääniä: 12 23,1%
  • Pudotuspelien ulkopuolelle

    Ääniä: 9 17,3%

  • Äänestäjiä
    52
  • Poll closed .

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights, Silver Knights
36/82 Vegas vs. Calgary

Samsonov oli uunissa. Alaketjuissa Schwindt ja Holtz vaihtoivat virallisesti paikkoja kuten jo osin kesken pelin San Josessa eli kolmonen oli Dorofeyev-Howden-Schwindt ja nelonen Pearson-Laczynski-Holtz. Käänteentehneelle kaksikolle Cassidy-Eichel ottelu oli 200:s osana Golden Knightsia. Päävalmentaja ja ykkössentteri kulkevat käsi kädessä.

Arvosanataulukko
++
+ Samsonov, Pearson, Howden, Eichel, Olofsson, Pietrangelo, Hanifin
+/- Theodore, McNabb, Hague, Whitecloud, Karlsson, Hertl, Kolesar, Stone, Schwindt, Holtz, Laczynski, Dorofeyev
-
--

Maalihanat aukesivat vasta toisen erän lopussa. Pearson ahdisti siniviivassa Weegarin siirtämään kiekon epätarkasti kulmaan ja Pietrangelo pääsi väliin. Hanifin avasi pystyyn Howdenille, joka puhkoi keskilinjan siniviivan murtamisen jälkeen. Pearson löysi vielä takamiehen paikalta Pietrangelon, joka päätti 4v3-vastaiskun laukaukseen keskikaistalta ohi Vladarin. Howden sai maskissa vielä hipaistua kiekkoa tehden kauden 15. maalinsa. Viitisen minuuttia ennen loppua Golden Knights paketoi pelin ylivoimalla, kun Olofsson tykitti takakolmiokierrätyksestä one-timerin aivan takaylänurkkaan. Osuma oli Vegas Vicille sesongin kahdeksas. Hän ehti tuhlata samalla ylivoimalla jo yhden laatutontin Stonen ja Hertlin siirtojen jälkeen, muttei enää toista. Loppuluvut iski tyhjiin Pearson, jolle tehopiste oli sarjassa kolmassadas. Saldo linnakkeessa on nyt 15-3-0 ja Tyyntämerta vastaan 13-2-1. Joukkue liitää kuuden voiton putkessa. Nyökkään hyväksyvästi.

Erinomainen alivoima pohjusti voiton ja Samsonov oli viimeinen lukko 31 torjunnallaan ensimmäisessä nollapelissään. Avauserässä 5v3-alivoimalla hän torjui Coronaton laukauksen vasemmasta siivestä ongelmitta liukuen vangitsemaan rannarin syliinsä. Lisäksi hän nollasi Huberdeaun kahdesti maalin edestä lähietäisyydeltä irtokiekoista. Jo aiemmin 11. minuutilla tasaviisikoin Coronato sai tuta Samsonovin paremmuuden, kun keskialueen käännöstä hän laukoi ensin päin ja pääsi käsiksi ripariinsa, mutta Ilyan nopeat jalat estivät viimeistelyn jäitä pitkin. Kun hanskakäsi on Ilyan heikkous, nopeat jalat sitten puolestaan massiivinen vahvuus. Päätöserässä Kadri pääsi laukomaan keskustasta suoraan syötöstä, mutta jälleen Samsonovin patjat olivat vedon tiellä. Päätöskympillä Samsonov oli voittava veskari pysäytettyään takapaineistetun Zaryn läpiajon.

Alivoimalla Vegas oli vastaisku-uhkakin eritoten kakkoserässä. Eichel puski väkisin jalalla Anderssonin ohi, mutta laukoi patjaan. Jäähyn hän sentään sai hankittua vihulaiselle. Myöhemmin Pospisil pelasti 2v1-tilanteen katkomalla Pearsonin syötön kohti Howdenia, mutta silti tuo kaksikko kirjaa plussat voittomaalin osallisuudesta kuten mallikkaasti operoinut ykköspakkiparikin. Hanifin 12. minuutilla liittyi mukaan 4v3-vastaiskuun ja lensi keskialueen yli vauhdilla päästen puoliksi karkuun puolenvaihdosta. Pachal joutui lyömään häntä käsille rangaistuksen arvoisesti, kun Hanifin yritti uittaa rystyltä kiekon sisään.

Ykkösketjusta Olofsson on plussalla palkittava YV-osuman myötä ja Eichel kokonaisvaltaisuudestaan. Lisäksi jo kuudennella minuutilla Olofsson ohjasi kiekon syvään. Eichel H2:na jatkopaineistaessa pääsi väliin Anderssonin siirtoon ja ruokki Stonea maalin edestä, mutta Vladar ryösti tämän. Päätöserän alussa Eichel tykitti one-timerin ulkokehältä seinille. Hetken päästä hän ja Stone kaivoivat kulmapainista kiekon keskustaan Olofssonille, jonka lyhytviritteinen kuti kilpistyi veskarin torsoon. Olofsson itse alusti avauserässä ylivoimalla Hertlille hyvän ohjuripaikan, mutta tämän suuntaus oli pielessä kiekon ajauduttua Vladarin ponttooneihin eikä Eichelkaan saanut riparia sisään ruuhkasta. Alaketjujen neutraaleista yksilöistä nelosketju väläytti heti pelin alussa. Holtz laukoi oikeasta laidasta päin Vladaria ja Laczynski ehti kakkoskiekkoon, muttei saanut viimeistelyä sitä pussiin. Keskiketjut olivat aika hajuttomia ja mauttomia tasaviisikoin. Ylipäätään ykkösketjun takana 5v5-pelaaminen ei mitään erityisen kaunista ollut hyökkäyssuuntaan, muttei Flameskaan liiaksi laatupaikkoja saanut.

*****

U20-viheriöllä Connelly ja Uronen mittelivät kaikista marmorikuulista, kun Yhdysvallat ja Suomi iskivät yhteen. Lopputulos oli 3-4 jatkoajalla. Urosen ketju muuttui taas, kun Nurmi vaihtui Hemmingiin nelosen vasemmassa laidassa, mutta Alasiuruan kanssa he pääsivät kehittämään viime pelissä syntynyttä tutkapariuttaan. Connelly jatkoi kakkosketjun LW:nä.

1. erä

Connellyn avausvaihto alkoi omissa. Hän ehti aluepuolustusroolista spurttaamaan laitaan irtokiekon perään ennen Niemistä ja tökkäsi (0:13 ->) sen yhdellä tatsilla laidan kautta keskialueelle. USA pääsi 2v1-hyökkäykseen, kun Kiiskinen ei ennättänyt varmistamaan. Nelson syötti Jokisen läpi Eisermanille, joka laukoi patjaan suoraluistelusta. Jatkotilanteessa jenkkipakki piti viivan kiinni löytäen Connellyn vasemmasta laidasta, mutta tämän ahdistettu kääntö päädystä takaisin maalille meni Rimpisen alle. Nelson kaivoi aloituksen ja kuten Saksaakin vastaan, aloituspeleissä Connelly liikkui korkealle H3:ksi. Hän pääsi laukomaan ranteella keskeltä siniviivaa, mutta Rimpinen otti kilpitorjunnan. Sitten hän jäi varmistamaan, kun toinen pakki pintsasi irtokiekkoon myöhässä. Suomi purki keskialueelle, jossa Connelly oli välissä, mutta hukkasi epähuomiossa kiekon takaisin vieraille, kun Miettinen ja Ruohonen prässäsivät häntä punaviivalla. Transitiopuolustamisessa varmistava H3-rooli keskialueella siis taas sujui, vaikka sitä seurasi näppäilyerhe. Nelsonin takapaineen ansiosta puolittaisesta 2v1-vastaiskusta Ruohonen ei saanut lopulta vetoa aikaan. Vaihdon lopuksi Hutson tuli jalalla pois omista ja avasi takasiniselle, jossa Eiserman otti kiekon matkaansa ohi suomalaispakin. Connelly oli mukana uudessa 2v1-tilanteessa, mutta Eiserman laukoi itse päin Rimpistä.

Urosen avausvaihto oli kahden minuutin kohdalla. Hän teki heti katkon punaviivalla lapa jäässä trapissa. Levitys painottomalle puolelle oli OK Väisäselle, mutta yksi hyökkääjä ehti livahtaa paitsioon, joten VV ei voinut koskea kiekkoon. Moore puski vasenta laitaa pitkin eteenpäin ja livahti laidan puolelta ohi Urosen sivupaineen, mutta viisikko oli niin tiivis, että siniviivan murtamiseen ei ruuhkabussissa tilaa ollut. Sen jälkeen Uronen oli vajaat 10 sekuntia puolustamassa omissa slottia palomiehenä, kunnes muut tekivät riiston kulmassa ja ketju lähti vaihtoon pitäen kiinni lyhyistä vaihdoista.


Viidennellä minuutilla Connelly liikkui aloituskuviossa taas korkealle, mutta meni sitten auttamaan oikeaan kulmaan Nelsonia vaarantaen ohuesti tasapainon, mutta toki nopeana luistelijana hän olisi ehtinyt paikkaamaan alaspäin. Palkinto riskinotosta tuli, kun hän sai kiekon haltuunsa ja syötti ristiin siniviivaan Fischerille. Tämä laukoi maalille ja Nelson ehti ohjaamaan slotista kiekon patjaan. Jatkopelissä päädyssä Connelly tuki läheltä taas hyvin ja voitti mailamiekkailun Väisäsen jaloista. Hän siirsi uudelleen kiekon ahtaasta tilasta isompaan tilaan siniviivaan saaden sen kuitenkin takaisin oikeaa laitaa pitkin. Connelly pyörähti vapaaksi Miettisen pihdeistä 1v1-tilanteessa saaden lapansa auki, loistavaa. Sitten hän syötti toistamiseen ristiin painottomalle puolelle Fischerille, joka laukoi ohi maalin. Connelly ehti kakkoskiekkoon ja palautti sen vielä sywään Eisermanille ennen liikkumistaan vaihtoon. Tämä oli varmaankin Connellyn illan paras vaihto.

Urosen toinen vaihto oli ylivoimalla kahdeksannella minuutilla. Se oli lyhyt, kun hänen jätöstään Hemming hukkasi kiekon keskialueella ja Kiviharju otti jäähyn sen päätteeksi. Connelly ei ehtinyt jäälle jenkkien ylivoiman aikana kuin viimeisiksi 15 sekunniksi, kun ykkösviisikko rohmusi minuutit. Mutta sinäkin aikana hän ehti mokata menettäen sisääntuontivastuussa kiekon keskialueella, kun Alasiurua tökkäsi sen lavasta pois ja tämä sai heti pystysyötön lapaansa Saarelaiselta laukoen suoraluistelusta kiekon takanurkkaan ohi vuotaneen Augustinen. USA nolla, Suomi yksi.

Connellyn ketju jäi jäälle. Hän kasasi itsensä nopeasti ja suoritusvarmasti siirsi kiekon laidasta pistelinjalle Nelsonille oman alueen lähdössä. Tämä ylitti keskialueen viistosti ja veti sitten oikeasta laidasta ohi takakulman. Jatkotilanteessa Connelly haki hyökkäyspelisysteemin mukaista keskilinjan puhkovaa poikittaissyöttöä Nelsonille, joka meni niukasti perille, muttei tämä saanut vetoa aikaan. Connelly liikkui maalille odottamaan, kun Eiserman ja Rautiainen väänsivät sitten vasemmassa kulmassa kiekosta. Hetken sitä katseltuaan Trevor liikkui vaihteeksi auttamaan ja pääsi väliin Väisäsen siirtokiekkoon maalin takana. Mutta Connellynkin rystypassi oli osoitteeton, kun hän haki Nelsonia maalin edestä turhan ahtaasta ikkunasta. 3v2-vastaiskusta Suomi ei saanut taaskaan vetoa aikaan Nelsonin loistotakapaineen ansiosta. Kun ketjussa on noin hyviä luistelijoita, se voi ottaa pientä riskiä tosiaan hyökkäysalueella siten, että hetkellisesti kaikki kolme hyökkääjää ovat syvällä.

13. minuutilla Connelly vei ylivoimalla kiekon rutiinilla sisään vasemmasta laidasta ja haki takatolpalta Ziemeria ihan kuten Saksaa vastaan, mutta nyt syöttö ei osunut lapaan. Pakkopelissä Connelly pakotti yhden syötön Nelsonille slottiin liian ahtaaseen väliin toistamiseen. 16. minuutilla Uronen varmisti tiukasti, kun Alasiurua ja Hemming kampppailivat hyökkäysalueen kulmassa. Vaihdon lopuksi omissa Kiviharju riisti kiekon kulmassa ja siirsi sen eteenpäin Uroselle, joka hoiti laiturivelvoitteensa hyvin. Tämä havaitsi Hemmingin ylijuoksun ja antoi hidastetun lätyn tämän luistelulinjalle keskialueelle. Hemming päätti suorahyökkäyksen laukomalla suoraluistelusta logoon oikeasta laidasta, hyvä hyvä.


Ajassa 17:30 Suomen kakkosylivoima aloitti jäällä. Uronen yritti luoda itselleen tilaa slotissa miekkaillen Ziemerin kanssa. Siitä ei oikein mitään tullut. Mutta seuraavan aloitustappion jälkeen Urosen isoin vahvuus eli sinnikkyys ilmeni jälleen. Hän iski Kleberiin estäen hetkeksi purun, mutta Miettinen menetti irtokiekon ja USA lopulta purki. Silti Urosen toinen effortti oli taas erinomaista. Lopuksi Uronen toi kiekon vauhdilla sisään oikeasta laidasta magneettilavallaan ja kierrettyään maalin rauhoitti hyvin vielä hetkeksi pakkopelin käyntiin, mutta Kiviharju laukoi maskitta syliin.

2. erä

22. minuutilla Connelly 1-2-2:n kärkikarvaajana puolitti kentän ohjaten Suomen sen vasempaan laitaan, mutta valkopaidat pääsivät selustaan. USA:n puolustaja oli kiekolla kuitenkin ensin ja käytti keskustareittiä paineen purkuun. Nelson yritti jatkaa kiekon Connellylle, mutta syötti liian eteen ja paine jäi USA:n alueelle. Kun tuli uusi purkusauma, Connelly antoi Henslerin pomppusyötön valua lävitseen suoraan keskialueelle, viisasta. Nelson ja Eiserman ylijuoksivat perään, mutta Kiviharju oli voimakkaampi. Connelly puolusti 3v3-vastaiskussa huolellisesti valuen aina oman maalin eteen tunnistettuaan painottomalta puolelta Halttusen uhan ja katkoikin tälle tarkoitetun syötön.

Minuutin päästä Uronen vaihteeksi ylijuoksi vasempaan laitaan ja Alasiurua syötti hänen lapaansa hyökkäyssiniselle. Uronen ohjasi kiekon varmasti päätyyn saaden tutusti plussaa hyökkäysvarmuudestaan. Hän ehti kiekolle ensin kulmaan jättäen sen Alasiurualle, joka jatkoi pelivälineen laitaa pitkin siniviivaan. Kangas palautti kiekon päätyyn, mutta se meni ohi suomalaisista. Urosen takapaine Fortescuehun oli kuitenkin välitön ja hän sai takapaineellaan Fortescuen tekemään pitkän kiekon! Vaihdon loppupuolella Uronen suoritti uuden ylijuoksun paineen alta lähdössä. Hän pelasi keskialueella Hemmingin kanssa seinäpelin ja pääsi yli sinisen, mutta Svoboda teki katkon heti sen jälkeen laidassa. Hemming kuitenkin tuli toisesta aallosta auttamaan jatkoprässäten kiekon takaisin Suomelle. Tämäkin pelasi heti parhaan pelinsä päästyään Urosen ja Alasiuruan rinnalle. Uronen pääsi Hemmingin prässin jälkeen kiekkoon takaisin kiinni vasemmassa kulmassa, mutta tuli välittömästi liimatuksi laitaan. Hemming haki irtokiekon jaloista, mutta siirto Pieniniemelle isompaan tilaan katkottiin. Uronen meni vaihtoon venyttämättä vaihtoa sen pidemmäksi, kun Suomi ryhmittyi uusiksi.

27. minuutilla Connelly hyökkäsi ylivoimalla alamäkeen vasenta puolta pitkin ja lähetti räväkän rannelaukauksen kohti takanurkkaan Eisermanin poikittaissyötöstä. Rimpisen patja oli edessä.


Seuraavaksi pelin puolivälissä Uronen varmisti siniviivassa ja toimitti kiekon maalille, jossa Alasiurua paini tuloksetta. Uronen sai jatkotilanteessa kiekon uudestaan lapaan korkealle siniviivan kulmaan ja lähes seisovin jaloin jallitti Eisermanin ja Hagensin magneettilavallaan, wau. Hän palautti kiekon takaisin päätyyn ja jatkoi samalla liikkeellä auttamaan Alasiuruaa, mutta jenkkipuolustaja taidokkaasti selvitti tuplauksen käynnistäen 3v2-vastaiskun. Onneksi Alasiurua ja Hemming takapaineistivat korkealla moraalilla ja Nieminen kykeni puolustamaan eteenpäin riskilläkin tehden katkon oikeassa laidassa. Suomen 3v2-käännössä Uronen oli auki oikeassa laidassa, mutta Hemming laukoi itse vasemmasta laidasta puolustajan jaloista logon. USA käänsi pelin jälleen toiseen suuntaan ja Eiserman jätti kiekon Connellylle, joka ajautui kulmaan, mutta syöttö sieltä isompaan tilaan katkesi tuolla kertaa Hemmingiin, joka oli vuorostaan punaviivalla vastuuton lahjoittaen kiekon takaisin. USA vastahyökkäsi vielä kerran, kun peli virtasi päästä päähän. Connelly syötti siniviivan murtamisen jälkeen poikittain Eisermanille, jonka napakka kuti vasemmasta ympyrästä kimposi Rimpisen torjunnasta katsomoon.

Viisi minuuttia ennen toista taukoa kakkosylivoima sai jämäsekunnit. Vastaiskun puolustamisessa Uronen joutui operoimaan toisena puolustajana pitäen OK-etäisyyden Perreaultiin, mutta sitten kun hän yritti tökätä kiekon lavasta, Perreault kiersi hänet, muttei saanut ihmeellistä vetoa aikaan kiekon hieman karattua. Vaihdon lopussa keskialueen mailahäirintä karvatessa oli kohtalaista pakottaen USA:n palauttamaan kiekon alas ennen vaihtoon menoa.

Connelly istui pitkän pätkän penkillä osin jäähyistä johtuen, mutta pääsi irti vielä kaksi minuuttia ennen toista taukoa. Tuoreena hän iski lujan sivupaineen Rautiaiseen keskialueella, mutta silti tämä livahti hyökkäysalueelle. PAPP:ssa Connelly liikkui hyvin sivuttain korkealla peittämässä vetolinjoja, kun Suomi toi sinne ajoittain kolme pelaajaa. Connelly myös blokkasi Pieniniemen laukauksen suoraan syötöstä. Kun Hensler liimasi Heleniuksen laitaan, Connelly tuli yläpuolelta apuun noutamaan irtokiekon. Mutta sitten hänelle sattui turnauksen ensimmäinen isompi hassi paineen alta lähdössä, kun siirrossa eteenpäin kesti ja Pieniniemi taklasi hänet kumoon siniviivan päällä. Rautiainen nappasi kiekon ja murtautui takaisin Suomen alueelle, mutta Fischer pelasti tilanteen tökkäämällä loistavasti kiekon pois Tappara-pelurin lavasta.

Minuutti ennen taukoa Urosen ketju aloitti hyökkäyspäästä. Se haki vauhtia pian omista ja Alasiurua pujotteli keskeltä vetopaikkaan maalin kulmalle asti. Uronen tuli painottomalta puolelta irtokiekolle maalille, mutta rebound meni aina Väisäselle asti, joka laukoi ohi takakulman. USA suoritti norsupurun. Uronen jatkoi punaviivalta kiekon selustaan keskialueen uudelleenryhmittymisessä. Hemming ei ihan ehtinyt ajoittaa ylijuoksuaan kiekon perään, mutta kamppaili sen kuitenkin omille. Kulmarallissa Uronen liikkui maskiin, kun Nieminen teki samalla liikkeen syvyyteen kiekollisena siniviivasta. Tämä kuitenkin menetti kiekon maalin takana ja roikkui sitten itsensä jäähylle sen jälkeen.

3. erä

Päätöserän alussa Trevor kuljetti hyökkäysalueelle oikeaa laitaa pitkin, mutta poikittaissyöttö oli karsea eikä Eisermanilla ollut saumaa osua siihen ilmassa. Uudelleenryhmittymisessä Connelly mursi siniviivan uudestaan ja haki takaviistosta Eisermania, muttei sekään passi mennyt perille. Oman alueen lähdössä hän siirsi kiekon varmasti ylijuosseen Eisermanin luistelulinjalle, mutta Soini oli vastassa punaviivalla. Tämä kuljetti kiekon hyökkäysalueelle ohi seisovin jaloin olleen Connellyn ja Hynninen laukoi poikittaissyötöstä tuloksetta.

44. minuutilla Uronen tuli kehiin 3-3 tasoituksen jälkeen. Hän kuljetti kiekon pohjaan rutiinilla oikeaa laitaa pitkin, kun Fortescue peruutti. Hemming yritti syöttää maalin takaa luukulle, mutta kiekko päätyi aina Soinille asti, joka laukoi kilpeen. Uronen H3:na ehti irtokiekolle ja voitti kulmassa 2v2-kamppailun Alasiuruan kanssa, kunnes tuli lopulta liimatuksi laitaan ja vaihto oli siinä.


Seuraavaksi klippi Connellyn transitiopelaamisesta. 4v3-vastaiskussa hän puristi takatolpalle lujaa kuten pitikin, mutta Nelsonin syöttö ei tullut lapaan. Connellyn transitiopuolustaminenkin ansaitsee kehut, kun hän takakarvasi kiekon Soinilta.

49. minuutilla Uronen hakeutui ylivoimalla slotista vaihteeksi takatolpalle pois mailaviidakosta. Rautiaisen kova passi meni kuitenkin lavan läpi. Ylivoiman lopussa Kiviharju levitti Uroselle vasempaan laitaan ja tämä haki ykkösellä poikkaria Rautiaiselle, mutta se katkesi USA:n muotoon. Jenkit pääsivät täysilukuisiksi ja Rautiainen mursi siniviivan oikeasta laidasta. Uronen paineli maalille tutusti ja Kiviharju löysi hänet takatolpalta, mutta haltuunotto kesti sen verran, että Augustine ehti liikkua sivuttain torjunta-asentoon pitäen längit kiinni.


Päätöskympin alussa Suomi lähti paineen alta mallikkaasti. Jokinen avasi Uroselle, joka harhautti vetäytyneen Leonardin ja löysi sitten tilaa ristipistolle painottomalta puolelta USA:n kentänpuolitusta vastaan. Taas hyvä keskialueen ylitys nelosketjulta. Alasiurua jätti kiekon Uroselle vasemmassa laidassa, mutta tämä menetti sen tuplattuna. Alasiurua kuitenkin oli siirtokiekossa välissä toisella puolella ja Uronen liikkui tekemään maalinteon tukitoimia. Kangas laukoi vaarallisesti kaukaa ja pääsi käsiksi reboundiinsa Urosen jaloista, mutta missasi avopaikan. Annan kehut kuitenkin Uroselle hyvästä kaaoksenluonnista ja sinnikkyys oli sen jälkeen läsnä, kun hän ryöväsi kiekon hetkeksi vielä takaisin Suomelle.

53. minuutilla Connelly liikkui jalkavasti Fortescuen ohilaukauksen irtokiekkoon pitäen paineen hyökkäysalueella. USA:n alakerta laukoi uudestaan siniviivasta ja päätylautakimmoke tuli Connellyn lapaan, mutta Rimpinen liikkui salamana tolpalta toiselle, joten Trevorin kuti ykkösellä tussahti rintapanssariin. Parin minuutin päästä Uronen oli vaihteeksi korkealla kolmantena pelaajana laukoen sieltä päin lähintä pelaajaa. Paineen alta lähdössä hän toistamiseen vaihtoi maltilla puolen ja nelosketju ylitti keskialueen ongelmitta. Se vei suorahyökkäyksen pohjaan siten, että kiekko oli vielä kimmota sisään Hemmingistä maalin kulmalta ja Uronen puristi maalille syöttönsä jälkeen.

Kolme minuuttia ennen loppua pojat olivat vastakkain Suomen oman pään startissa. Uronen ylitti keskialueen ongelmitta ja laukoi suoraluistelusta patjaan oikeasta laidasta. Alasiurua haki takapatjareboundin jättäen kiekon Hemmingille, joka kuitenkin menetti sen korkealla. Keskialueen uudelleenryhmittymisessä Connellyn läpi syötettiin oikeaan laitaan. Uronen jatkoi kiekon hyökkäyssinisen päältä pistelinjalle, mutta suomalaispelaaja menetti kiekon hyökkäysalueella. Vaihdon lopussa Connelly dumppasi kiekon rystyltä syvään varmasti. Nelosketju sai valmennukselta luottoa vielä 20 sekuntia ennen loppua. Uronen kirmasi hyökkäysalueen irtokiekkoon yksin, mutta voitti sen kahta pelaajaa vastaan tökäten limpun Kiviharjulle, joka toimitti maalille ruokaa. Hemming vain lähti sieltä juuri pois ja Kleber piti Urosen irti kakkoskiekosta.

Jatkoaika

Jatkoajalla Uronen iski sensaatiomaisen voittomaalin, kun Rimpinen torjui patjallaan kiekon laitaan ja Uronen ehti siihen ennen Hutsonia. Oma laukaus vastaiskusta etukulmaan oli oikea päätös, kun pojan veressä on hyökkäysten suoraviivainen päättäminen lähes aina vetoon kohti maalia. Myös Golden Knights huomioi voitto-osuman.

Uronen pelasi 14:37. Laukauksia oli kolme ja teholukema +1 jatkoaikamaalin myötä. Connellyn jääaika oli 11:45 ja teholukema -1 avausmaalin takia. Hänelläkin oli kolme vetoa kohti maalia.

Uronen:

+ Operointi oman alueen laidassa paineen alta lähdössä oli maltillista ja puolenvaihdot napsuivat omille, jolloin Suomen nelosketjun suorahyökkääminen oli mallikasta
+ Hyökkäysvarmuus keskialueen ylityksissä. Joko Uronen vei hyökkäyksen itse pohjaan saakka jalalla tai siirsi kiekon varmasti selustaan
+ Toinen effortti oli yhä vahvuus. Avauserässä hän iski Kleberiin aloituksen jälkeen saaden stopin tehtyä. Toisessa erässä hän ahdisti Fortescuen pitkään kiekkoon jne.
+ Ehtiminen 50-50 irtokiekkoihin. Jatkoajalla hän alisti Hutsonia patjareboundissa karaten maalintekoon ja hyökkäysalueellakin oli pari voittoisaa reagointia
+ Kiekonkäsittely ahtaassa tilassa jopa tuplattuna kakkoserässä oli osoitus siitä, että sisäänvientien ohella seisovinkin jaloin kiekko pysyy aika ajoin lavassa kuin magneetti
+ Keskialueen seinäpeleissä Uronen sai syötettyä omien lapaan mm. hyökkäyssinisen päällä vuotamatta. Sehän oli vahvuus jo aikoinaan livekäynnillä Vierumäellä ja nyt sitten taas ailahtelevan Kanada-pelin jälkeen
+ Uronen menee yhä mielellään maalille tekemään tukitoimia ja aiheuttamaan kaaosta kuten päätöserässä Kankaan maalipaikassa ja Tuomas itsekin sai hyvän tekopaikan Kiviharjun takatolppalöydöstä
+ Suoraviivainen maalille ajaminen irtokiekoille suorahyökkäyksissä puristusluistelulla on mallikelpoista
+ Suoraviivainen ratkaisuhalukkuus. Uronen laukoo lähes aina kohti maalia paikan saadessaan ja se palkittiin jatkoajalla
+ Tasapainosta huolehtiminen kurinalaisesti H3:na pl. yksi ryntääminen sywään ja tuplauksen vuotaminen
+ Vaihtokuri
+ Ylivoimalla Uronen ei jäänyt turhaan koko ajaksi slottiin puristuksiin, vaan käväisi taas takatolpalla hämmentämässä osuen melkein Rautiaisen syöttöön
+/- Keskialueen puolustuspelaaminen trapissa. Yksi katko, mutta ainakin kerran hänestä mentiin myös ohi laidan puolelta

Connelly:

+ Kepeillä ensipotkuilla ehtiminen 50-50 kiekkoihin varsinkin hyökkäysalueella pidensi painejaksoja, mutta heti avausvaihdossa toki oman alueen luisteluvoitto tuotti 2v1-transition
+ Transitiopuolustaminen H3:na keskialueella ja kakkoserässä hän valui jopa huolellisesti oman maalin eteen. Päätöserässä Soini tuli toki kerran Connellyn lävitse hyökkäysalueelle, kun tämä oli seisovin jaloin, mutta heti seuraavassa vaihdossa Trevor takakarvasi kiekon loistavasti Soinilta jääden osa-alueella plussalle reilusti
+ H3:na palkinto/riski -hetkien tunnistus HAHP:ssä. Connelly otti välillä laskelmoituja riskejä mennen kolmanneksi mieheksi b-pisteiden alapuolelle vaarantamatta kuitenkaan tasapainoa liikaa, koska hän ja Nelson pystyivät luisteluvoimaisina pelaajina vielä takapaineella tekemään 3v2-tilanteista 3v3-hyökkäyksiä. Tässä pelissä nuo laskelmoidut riskit useimmiten kannattivat
+ Hyökkäysalueen tuki- ja apupelaaminen ylempään liittyen. Connelly luki hyvin, milloin hänen pitää mennä auttamaan kulmaan ketjukaveria ja milloin parempaa tilankäyttöä on se, että hän pysytteleekin etäämmällä eristäen esim. Eisermanin myskäämään kulmassa laadulliseen ylivoimatilanteeseen (1v1)
+ PAPP:ssa Connelly liikkui hyvin korkealla vetolinjoille auttaen tasavoiman (3v3) luonnissa ja blokkasikin Pieniniemen tällin. Hänen lävitseen ei ole helppo laukoa siniviivasta, koska hän pääsee niin lähelle kiekollista pelaajaa ketteryytensä ansiosta
+ Transitioissa Connelly puristi aina täysillä maalille/takatolpalle kuten Uronen
+/- Suoritusvarmuus oman alueen painollisessa laidassa oli muutoin OK, mutta se kakkoserän paha menetys pudotti arvion neutraaliksi, kun hän aikaili liikaa siirrossa eteenpäin ohi Pieniniemen
+/- Syöttäminen ahtaasta tilasta isoon tilaan hyökkäysalueella. Ristipudotukset kulmasta/laidasta siniviivaan painottomalle puolustajalle olivat tarkkoja avauserässä, mutta hänelle sattui myös päädystä pari karua harhasyöttöä ahdistettuna
+/- Poikittaissyöttöjen tarkkuus vaihteli hyökkäysalueella. Keskilinjan puhkovissa syötöissä oli toisinaan Saksa-pelin tapaan liikaa pakottamista, vaikka hyökkäyspelisysteemi kannustaakin niitä hakemaan
+/- Keskialueen sivupaine. Intensiivinen, mutta silti riittämätön Rautiaista vastaan
+/- Rannelaukauksissa oli ruutia, mutta Rimpinen veti pidemmän korren
- Kiekonmenetykset keskialueella niin tasaviisikoin kuin ylivoimalla sisääntuonnissa 0-1 maalia ennen. Latviaakin vastaan Connelly välillä kuljetti umpikujiin eikä luopunut kiekosta ajoissa. Toki kun on pelirohkea, ei voi välttyä virheiltä

Kanada puolestaan sekoitti ketjunsa, kun Saksa kaatui 3-0. Cataford aloitti nelosen vasemmassa laidassa Luchankon ja Gauthierin rinnalla. Tuosta oli tehty jonkinlainen identiteettiketju, koska se aloitti pelin. Heti avausvaihdossa Cataford H2:na jatkokarvatessa jysäyttikin kunnon taklauksen Saksan maalin takana Panochaan ja vaihdon lopuksi dumppasi kiekon syvään rutiinilla. Sanoisin, että on helppo kuvitella Cataford mahdollisesti NHL:ssäkin samaan työmyyrärooliin, kun miehellä on vielä AV-osaamistakin ja kohtalaiset kädet. Kakkosvaihto alkoi omista kuten usein Luchankon kanssa tapana on. Catafordin rooli oli aiempien pelien tapaan karata haukena keskialueelle ja ostaa siellä aikaa muille. Sen hän teki, kun jättö luistimella onnistui ja Kanada murtautui hyökkäysalueelle hetkeksi. Hän jäi varmistamaan, kun Bonk nousi laukomaan oikealle b-pisteellä ohi takakulman. Saksa iski kahdella kahta vastaan, mutta Cataford hidasti hyvin Lewandowskin ohjaten tämän oikeaan laitaan nurkkaan. Jokaista vaihtoa Cataford ei pelannut, vaan 13. hyökkääjä Rehkopf stunttasi häntä esimerkiksi kahdeksannella minuutilla.

Vartin kohdalla Kanada vyöryi takaisin hyökkäysalueelle uudelleenryhmittymisessä. Catafordille pelattiin selustakiekko, mutta tämä ei siihen ehtinyt, vaan Schwarz selvitti paineen tullen jalalla pois maalin takaa Catafordin kutittelusta huolimatta. Mailankäyttö sivupaineistaessa saisi olla jämptimpää. Pari minuuttia ennen taukoa Cataford pelasi lyhyen AV-vaihdon Nadeaun kanssa. Tämä nosti jalalla kiekon pois omista Catafordin aloitusvoiton jälkeen ja antoi hidastetun lätyn Catafordin luistelulinjalle keskialueella. Se karkasi aina Pertuchille asti, mutta tämän vastaantulo oli haparoiva ja purku osui Catafordiin, mutta tämä ei saanut nollakulmasta taivutettua kiekkoa sisään Samanskin oltua kyljessä kiinni.

Kakkoserän puolivälissä Cataford iski alivoimalla laitaan irtokiekon perään ja löi sen Samanskilta pois. Luchanko purki irtopalan. Sen jälkeen Sumpf kuitenkin tuli taitavasti alueelle Catafordin ja Luchankon välistä, joten sisäänvientien häirintä ei ollut niin hyvää kuin aiemmin. Saksan saatua pakkopelin kuosiin Catafordilla kesti liian kauan palata suojaamaan slottia. Hän nimittäin paineisti Seidlia vasemmassa siivessä, mutta tämä sai laidan kautta käännettyä kiekon viivaan Tropmannille, jota Luchanko lähti prässäämään. Samalla Samanski jäi hetkeksi slottiin auki ja ennen kuin Cataford ehti päädyn kautta kurvata alemmaksi hyökkääjäksi, saksalainen pääsi ampumaan Seidlin syötöstä. Näytti siltä, että MC haisteli poikkaria muodon halki ja siksikin Samanskin lavan sulkeminen ontui.

43. minuutilla Cataford ohjasi kiekon päätyyn ja jatkopaineisti Luchankon kanssa. Tämän tilannekovuus riitti riistoon takaisin, mutta Panocha teki pitkän kiekon pian. Catafordin staattinen mailakamppailu jätti toivomisen varaa. HAHP:ssä Catafordin syöttö maalin takaa keskustaan oli epätarkka kulmarallin lopuksi. Maski oli sen sijaan paikallaan viivatoimituksessa. Häntä on vaikea boksata voimatasojen takia. Seuraavassa vaihdossa keskialueella Cataford hävisi mailakamppailun niin ikään, joten se on yksi kehityskohteista, koska 53. minuutillakin kun hän irtosi maskimiehenä irtokiekon perään maalin taakse, hän ei sitä saanut kamppailtua Kanadalle. Samassa vaihdossa Catafordin rystykääntö maalin edestä selkä kohti maalia oli aika epätoivoinen Gauthierin esityöstä. Ajassa 59:57 Cataford paketoi pelin iskemällä keskialueelta tyhjiin 3-0 luvut Georgen rännipurun jälkeen.

Cataford pelasi 10:50 ja voitti 2/3 aloitusta. Tehot olivat 1+0. Laukauksia oli yksi.

Cataford:

+ AV:lla yksi isku laitaan ja Samanski menetti pelivälineen ennen palautusyritystä viivapakille. Edelleen hän on hyvä häiritsemään siipimiehiä
+ Taklaaminen
+ Transitiohidastaminen varmistavana H3:na, Lewandowski ei päässyt ohi
+ Transitiohyökkäämisessä kärkenä toimiminen. Cataford osaa ostaa aikaa muille kamppailemalla keskialueella juoksukiekon itselleen ja jättämällä sen toiseen aaltoon
+ Aloitukset 2/3
+ Kiitettävä maskipelaaminen. Cataford on voimakas ja blokkaa veskarin näkökenttää hyvin, koska häntä ei ole helppo boksata. Saksalaispuolustajat olivat vaikeuksissa hänen kanssaan
+/- AV-sisäänvientien häirintä neutraalia, Sumpf tuli keskeltä läpi
- AV:lla slotin tukkiminen unohtui kerran 1-1-2:n alempana hyökkääjänä, kun MC aavisti poikkisyöttöä ja Samanskin lavan sulkemisessa kesti liikaa
- Karvatessa myöhässä raskasjalkaisena ja sivupaine mailallakin oli niin ja näin
- Staattinen mailakamppaileminen laidan lähellä oli häviävää
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights, Silver Knights
29/72 Henderson vs. San Jose

Schmid oli maalissa. Hickey korvasi nelosessa Flemingin. Sapovalivin ketju oli ennallaan, mutta kärkiketjuissa Rondbjerg ja Denisenko vaihtoivat vitjoja sekä Brisson siirtyi vasemmalle, kun Denisenko tuli tämän laituripariksi Brabenecin vitjaan.

Plussat ja miinukset
++
+ Schmid, Brabenec, Denisenko, Quinney, Sapovaliv, Bowman, Uchacz, McLain, Addison, Mayo
+/- Brisson, Burke, Lavoie, Hickey, Sedoff, Bischoff, Geertsen, Hägg
- Rondbjerg
--

- HSK sai revanssin samoin 5-2 lukemin. Avausmaalissa Denisenkon ja Brabenecin takapaine siniviivan alla esti purun ja käännöstä organisoimatonta Barracudaa vastaan Addison tinttasi jätöstä kiekon ohi Romanovin kilven. Toinen maali oli Quinneyn näytöstä, kun hän pysyi kiekossa hyökkäysalueella aikansa ja petasi sitten mahtipaikan takakulmalle Häggille. Bystedt ei pysynyt mukana kyydissä 1v1-puolustamisessa, vaan päästi Gagen leikkaamaan ytimeen laidasta. Graf kavensi alivoimalla kakkoserässä hyökättyään yksin kolmea vastaan. Addison puolusti löysästi peruuttaen turhaan melkein veskarin syliin eikä Rondbjergkaan ollut tarpeeksi huolellinen, vaan katseli vierestä.
- Lavoiella oli kylmä lapa avauskympillä. Sapovaliv alusti hänelle päädystä paikan luukulle ja lisäksi Bowmanin tekemästä keskialueen käännöstä Lavoie laukoi itse 2v1-tilanteesta ohi takakulman. Mutta tuo kolmikko sai sitten ansaitun palkinnon päätöserässä, kun Bowman-Sapovaliv kaksikon teki 3-1 johtomaalin. Lavoien sivupaine omalla sinisellä yhdessä alapuolelta vastaan tulleen Addisonin kanssa esti sisäänviennin. Sapovaliv käänsi irtokiekon heti pystyyn ja Bowman punnersi väkisin Carlssonin ohitse laidan puolelta laukoen pyörivän kiekon maaliin. Neljäs maali syntyi tutulla aloituskuviolla. Quinney voitti aloituksen Burkelle ja Mayo aktivoitui painottomalta puolelta kuin Pietrangelo konsanaan laukoen kiekon etuyläkulmaan ranteella poikittaissyötöstä. Guschin kavensi rannelaukauksellaan korkealta, kun Denisenkon peitto jäi etäälle ja laukaus painui ruuhkan läpi verkkoon, kun HSK:n viisikko oli mennyt kovin pieneksi. Bordeleaun syöttö päädystä viivaan oli kermainen. Hetken päästä kuitenkin epäonnistuneen vastaiskun jälkeen Uchacz katkaisi Grafin purun oikeassa laidassa ja toimitti kiekon maalille, josta McLain paukutti sen reppuun
- Denisenko oli saada toisen syötön, mutta 2v1-suorahyökkäyksessä kääntö maalille ei vain ihan mennyt ohi pakin Brissonin lapaan. Paineen alta lähtö oli oppikirjamainen Sedoffin, Bischoffin ja Brabenecin kautta painollista laitaa pitkin. Kakkospakkipari oli minuutti myöhemminkin värkkäämässä maalipaikkaa, kun heidän juoksukiekkonsa keskialueelle päätyi Quinneylle, joka laukoi logoon siniviivan murtamisen jälkeen. Sedoffin ja Bischoffin suorahyökkäyspuolustaminen tiiviillä etäisyydellä oli minusta hyvää, vaikka yksi 3v2-vastaisku (mainittu alempana) vaati Schmidin apua
- Schmid nollasi avausvitosella niin Cagnonin kuin Furlongin painottoman puolen aktivoitumiset. Varsinkin jälkimmäisessä tilanteessa ryöstö takatolpalta oli erinomainen sivuttaisliikkeessä. Viisi minuuttia myöhemmin 3v2-vastaiskussa Bischoff paineisti kiekollista ja Sedofd seurasi keskikaista-ajon, joten sovitusti painollisen laidan mies jäi veskarin vastuulle ja Akira pysäyttikin Sabourinin laukauksen suoraan poikittaissyötöstä eleettömästi "voittaen" syötön ja ehtien torjuntavalmiuteen hywin. Kakkoserässä Schmid loisti alivoimalla nollaten Carlssonin ja Cardwellin one-timerit siivistä. Päätöserässä Robins sai tuta Akiran salamannopean liikkumisen tolpalta toiselle

37/82 Vegas vs. Montreal

Joel Armian edustama Canadiens saapui kylään jo tavaksi muodostuneeseen uudenvuodenaaton päiväpeliin. Neljä aiempaa tuollaista peliä Vegas oli voittanut kotiluolassaan. Hill palasi maaliin. Rondbjerg kutsuttiin ylös jäähyjä ottaneen Laczynskin tilalle ja alaketjut olivat muodossa Pearson-Howden-Dorofeyev ja Rondbjerg-Schwindt-Holtz.

Arvosanataulukko
++
+ Hertl, Kolesar, Pearson, Howden, Whitecloud, Hanifin
+/- Hill, Pietrangelo, Hague, Stone, Eichel, Olofsson, Holtz, Schwindt, Rondbjerg, Dorofeyev
- Karlsson, Theodore, McNabb
--

Whitecloud vei ritarit johtoon kolmannella minuutilla 4v3-vastaiskusta. Newhook hävisi vain luistelukisansa omiin päin takamiestä vastaan ja keskialueen ylityksen jälkeen Kolesarin jätöstä Hertl alusti vetopaikan viereen Zachille, joka ohitti Montembeaultin etukulmasta. Sitä ennen samassa vaihdossa Hertlin esityöstä Kolesar tuhlasi maalipaikan takatolpalta ja Vegasin päädyssä puolestaan Xhekaj laukoi painottomalta puolelta ohi takakulman palomies-Kolesarin jättämästä tilasta, kun Karlsson antoi karsean harhasyötön suoraan vihulaispuolustajan lapaan paineen alla. Erän viime sekunneilla hyökkäysalueen riistopelaaminen tuotti 2-0 osuman, kun Pearson karvasi päätykiekon pehmeästi pelanneelta Laineelta ja Hanifin viimeisteli keskustasta tarkasti muutaman sekunnin kuluttua Howdenin siirrosta. Kiitokset myöhäisestä joululahjasta Patrikille.





Habs kavensi kakkoserän lopussa, kun Theodoren siirto maalin takaa tukossa olleeseen painolliseen laitaan päätyi Slafkovskylle. Tämä syötti keskustaan ja Suzuki oivalsi Caufieldin olevan auki takatolpalla. Hill oli voimaton, kun Cole latoi suoraan syötöstä sadannen maalinsa änärissä. Tasoitus kolmoserässä juuri vuoden vaihtumisen jälkeen oli melko samanlainen. McNabb työnsi kiekon ränniin, mutta Pearson ei ollut paikalla ja kiekko ajautui viivaan Savardille. Theodore hävisi kakkoskiekon maalin edessä Heinemanille, joka nosti limpun takakulmaan. Kakkosparin vaikeudet jatkuivat pian transitiopuolustamisessa, kun ensin Theodore laukoi päin blokkia hyökkäyssiniviivasta ja oli sitten keskialueella myöhässä jatkoprässissä jättäen McNabbin yksin kahta vastaan. Dachin syöttöyritys Laineelle takatolpalle lirahti Hillin längistä sisään.

Canadiens tykkäsi hakea hyökkäysalueella ohjurisyöttöjä slottiin Vegasin sentterin jättämään tilaan, mutta ohjaukset suuntautuivat avauskympillä reippaasti ohi vaikeista asennoista. Tuo on kuitenkin yksi klassisista noppavitosen haavoituskeinoista ja siis Montrealin pääasiallinen valinta. Hilliä testattiin ensi kertaa toisen mainoskatkon jälkeen, kun Anderson murtautui alueelle ohi McNabbin ja punnersi maalille, mutta rystykuti läheltä jäi Vuoren syliin. 22. minuutilla Karlssonin heikko ilta jatkui, kun hän hukkasi kiekon oman alueen kulmassa paineistettuna ja tovin päästä Evans laukoi yli maalin hänen jättämästään tilasta slotista. Seuraavassa vaihdossa Laine kiersi korkealle hyökäten keskeltä siniviivaa alamäkeen ja Schwindt jäi makaamaan turhan etäälle keskustaan, mutta rannelaukaus viuhui oikealta ohi. 35. minuutilla Slafkovsky ohjasi keskustasta Guhlen laukauksen niukasti ohi maalin. 47. minuutilla Dach sai kimmokkkeen lapaansa maalin kulmalla survoen sen patjaan.

Keskialueen ylittäminen oli ykköserässä hankalaa organisoitua ja ahnasta 1-2-2 karvausta vastaan, joten parhaat paikat tulivatkin suunnanmuutoksista. Avausmaalin lisäksi viidennellä minuutilla Eichel spurttasi takasiniselle ja sai jonkinlaisen vedon aikaan Guhlen takapaineesta huolimatta. 14. minuutilla Olofsson puolestaan lakaisi kiekosta ohi vasemmassa laidassa Stonen poikittaissyötöstä. Neljän minuutin päästä Karlsson voitti kiekon punaviivalla ja käytti sen Kolesarilla, jonka seinäjätöstä Karlsson tykitti matalan lämärin kohti maalia, jonne ajoi Hertl, mutta Montembeault torjui. Uusitulle neloselle avauserä oli vaikea, kun se juuttui kahdesti omiin pitkäksi aikaa laitureiden takia. Holtz menetti kiekon paineen alla avausvitosella ja Rondbjerg ei saanut jatkettua limppua ulos myöhemmin.

Toisessa erässä Eichel päätti 2v1-vastaiskun kohti kainaloa vajaan parin minuutin vaihdon päätteeksi, mutta kuti ei mennyt läpi. Hetken päästä Pietrangelo petasi kääntösyötöllä tekopaikan Schwindtille, joka laukoi oikeasta laidasta olkapäähän. 37. minuutilla Kolesarilla oli lapa jäässä palomiehenä ja vastaiskussa mies puristi takatolpalle tutusti, mutta Karlssonin lätty ei täysin lapaan pudonnut. Paineen alta lähteminen oli mielestäni ehjempää toisessa erässä ja Montreal laukoikin vain viidesti, mutta suorahyökkäysten päättäminen vetopaikkoihin oli vielä vajavaista. Kulmaralleista syntyi jokunen puolikas tontti ja painejaksot olivat ykköserää pidempiä. Ylivoimalla Eichel antoi ihanan salatun lätyn keskustaan, mutta Hertl kilautti tolppaan. Sitten rikkinäisestä pelistä Stone siirsi kiekon Eichelille, joka veti one-timerin logoon. Theodore puolestaan tulitti kahdesti päin blokkeja.

Päätöserässä avauserän tahmeus palasi hyökkäämiseen, kun pallopelien lainalaisuuden myötä Montreal painoi päälle epätoivoisesti tappiolla. Eipä Vegas avausvarttiin luonut oikein yhtään kunnon maalipaikkaa, kun vieraat olivat iholla jatkuvasti. Loppukiri jäi laihaksi päätösvitosellakin ja Eichelin 10 pelin pisteputki päättyi, kun 10 sekuntia ennen loppua tämän poikittaissyötöstä Hanifin laukoi patjaan ja Montembeault ryösti reboundissa maalin kulmalta Olofssoninkin hanskallaan. Harmillinen loppu muutoin kiitettävälle joulukuulle (10-2-0).
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights, Silver Knights
U20-alkulohkot päättyivät peleihin Suomi-Latvia ja Kanada-USA. Urosen peli oli samaan aikaan Vegasin kanssa ja muutoinkin heppoista vastusta vastaan, joten jätin yksityiskohtaisen havainnoinnin pois. Hän jatkoi nelosketjussa ja pelasi 13:20. Laukauksia oli kolme.

Avauserässä Suomen joukkueesta eniten ykköspisteodottamaa ennen tätä ottelua luonut Uronen oli löperö kiekollisesti, kun ensimmäisissä vaihdoissa ristipisto katkesi keskialueelle ja hyökkäysalueella syöttö kulmasta viivaan oli hidas. Kolmosvaihdossa ristipisto Jokiselle oli puolestaan hitusen liian korkea, mutta seuraavassa paineen alta lähdössä Uronen siirsi jalkojensa wälistä kiekon tarkasti Alasiuruan luistelulinjalle. Yhtä kaikki, ainakin Uronen jatkoi kiekot omista ulos, vaikka syöttötarkkuus vaihteli. Vitosvaihdossakin Latvian maalin takana kiekko eli lavassa poikkeuksellisen paljon, joten avauserä oli kauttaaltaan ohierä Tuomakselta, vaikka hän kertaalleen hakikin vasemmasta kulmasta syöttöä ketjutovereilleen maalineduskaaokseen.

Toisessa jaksossa alku oli hywä. Uronen laukoi suoraan aloitusvoitosta päin Uljanskisin blokkia ja hyökkäysalueella pysyi kiekossa taitavasti kulmassa Sartsia vastaan, joten kiekonkäsittely palasi normaalille tasolle. Ylivoimalla Halttunen oli korvannut Hemmingin kakkosviisikossa, joten Uronen oli siirretty ylöstuontivastuuseen. Sitä ei tarvinnut tehdä kuitenkaan ensimmäisellä ylivoimalla, jossa Uronen tutusti hiipi wälillä takakulmalle ja oli päästä käsiksi Kumpulaisen kanssa kertaalleen Halttusen one-timerin reboundiin. 35. minuutilla Uronen kuljetti kiekon transitiossa varmasti toiseen päätyyn ja nelosketju pelasi pitkän kulmarallin, jonka aikana Uronen kertaalleen kiersi aluetta kiekko lavassaan hyvän tovin ulkokehällä ennen jättöä Hemmingille. Hän paini tutusti maskissakin aikansa, joten sekä ytimessä että ulkokehällä Uronen on käyttökelpoinen. Paras paikka vaihdon aikana tuli Alasiurualle, joka leikkasi keskelle laukoen ranteella logoon. Pari minuuttia ennen taukoa keskialueen käännöstä Hemming jätti siniviivan ylityksen jälkeen kiekon Uroselle, joka laukoi napakasti leveäksi takakulman. NHL:n treenipelissä San Josessa samoilta jalansijoilta kumilaatta painui takayläkulmaan.

Päätöserän alussa 3-0 maalissa ylivoimalla Uronen sitoi slotissa yhden pelaajan itseensä ja Halttunen paukutti Kiviharjun syötöstä illan viimeisen kihauksen. Seuraavassa vaihdossa siirto paineen alla Alasiurualle oli toistamiseen pelissä rutiininomainen ja hyökkäysalueelta hän poistui kurinalaisesti vaihtoon sopivan hetken tultua epäitsekkäästi. Ennen puoliväliä samassa vaihdossa Uronen operoi taas menestyksekkäästi oman alueen lähdöissä ahtaassa tilassa saaden syötettyä eteen Niemiselle ja toisella kertaa lasin kautta suosiolla pihalle. Päätösvitosella vielä Uronen pääsi ilmaiseksi sisään keskialueen uudelleenryhmittymisessä ja laukoi vasemmasta laidasta Feldbergsin syliin.

+ Soveltuvuus HAHP:ssä niin maalinedusrooliin (fysiikan yhä parantuessa varsinkin) kuin ulkokehällä kiekkoa pitäväksi artistiksi
+ Vaihtokuri, epäitsekkyys
+ Paineen alla kiekkojen jatkaminen painollisessa laidassa joko omista ulos keskialueelle tai pistelinjalle sentterille sujui virheittä
+/- Kiekonhallinta oli avauserässä haparoivaa, mutta kakkoserästä eteenpäin taas normaalin vahvaa hyökkäysaluetta kiertäessä
+/- Napakka, mutta ruudiltaan märkä laukaus suoraluistelusta
- Pari epätarkkaa ristipistoa ykköserässä oman alueen lähdöissä

Illan herkkupalassa vastakkain olivat lupausrankingini ykkös- ja kolmossijoitetut pelurit Connelly ja Cataford. Mathieu jatkoi nelosen vasemmassa laidassa AV-partneriensa Luchankon ja Gauthierin kanssa. Connelly sen sijaan luovutti paikkansa kakkosketjussa Moorelle ja Eiserman Ziemerille. Eiserman siirrettiin aina 13. hyökkääjäksi, mutta Trevor putosi vain kolmosketjuun Carey Terrancen ja Teddy Stigan seuraan. Luottoa ei silti hirveästi tullut, koska Connelly pelasi vain 8:48, mutta hän ehti siinäkin ajassa saamaan kakkossyötön voittomaaliin ja laukomaan kerran. Catafordin jääaika oli 12:40, aloitukset 0/1 ja laukauksia merkittiin kolme.

1. erä

Connelly hyppäsi askiin kahden minuutin kohdalla. Ketju oli rotaatiossa vuoronumeronsa mukaisesti kolmas. Hagensin ristipistosta sisäänvienti onnistui hankalan haltuunoton jälkeen, mutta sitten Connelly jätti kiekon suoraan Pricelle, joka kuljetti kiekon aina toiseen päätyyn asti. Connelly kuitenkin tuli reippaasti kotiin päin yrittäen katkoa poikkisyöttöä toiseen aaltoon, mutta ei aivan yltänyt kurottamaan kiekkoon. USA pääsi nopeasti katkoon omissa ja Connelly sai Ralphilta avaussyötön laitaan. Tuolla kertaa Trevor ei lähtenyt kikkailemaan, vaan päätti vastaiskun suoraviivaiseen rannelaukaukseen Georgen hanskaan.

Catafordin ketju tuli odotetusti oman pään aloitukseen ajassa 2:20. Luchanko voitti sen ja Kanada pääsi jopa 4v2-vastaiskuun USA:n nelosketjun ylipelaamisen myötä. Luchanko syötti punaviivan jälkeen vasempaan laitaan Catafordille, joka mursi siniviivan ja haki rystylätyllä takatolpalle liukunutta Gauthieria, mutta Augustine koppasi syötön räpyläänsä välissä. Seuraavan aloituksen jälkeen kiekko valui keskialueelle, mutta Cataford H3:na palautti limpun syvään. Karvaus ei kuitenkaan paikalle ehtinyt. Omalla alueella Cataford tunnollisesti putosi suojaamaan slottia painottomana laiturina, kun Luchanko kamppaili kulmassa.

Ajassa 6:30 Cataford palasi jäälle. Connellylta toinen vaihtokierros jäi väliin, kun Eiserman korvasi hänet. Mathieu osallistui keskialueella irtokiekkokamppailuun jäähyboksien edessä neutraalisti. Sen jälkeen hän sai Bonkilta avauksen laitaa pitkin seisoville jaloille keskialueelle. Cataford väisti Mooren sivupaineen, mutta edistävä syöttö ylijuoksun tehneelle Gauthierille ei mennyt rystyltä perille. Transitiopuolustamisessa Cataford nukahti, kun Plante syötti vasemmasta laidasta keskustaan, jonne hiipi Catafordin pimeältä puolelta Nelson laukomaan ykkösellä ohi etualakulman. Mathieu jäi mailanmitan verran väärälle puolelle yrittäessään katkoa poikittaissyöttöä.


Yhdeksän minuutin kohdalla Connelly aloitti hyökkäyspäästä. Kanada voitti aloituksen ja Connelly alkoi sen jälkeen jahdata kiekkoa maalin takana. Bonk pyörähti hänen karvauksensa alta pois, mutta Dickinsonia vastaan hän sai pelin pysähtymään oikeaan kulmaan ja voitettua hetkeksi kiekon jenkeille, kunnes Bonk purki sen keskialueelle ilmavasti. Mutta kirjasin joka tapauksessa ison plussan sinnikkyydestä Trevorille. Hänen luistelutaitonsa mahdollisti äkilliset suunnanmuutokset, joita karvatessa tarvitaan. Keskialueen uudelleenryhmittymisessä Stiga sai avauksen takasiniselle, jossa hän roikkui Connellyn kanssa. Teddy jätti kiekon Trevorille, joka laukoi kaukaa vasemmasta laidasta kohti etuyläkulmaa, mutta tuokin kuti oli marja Georgelle.

12. minuutilla Cataford kärkikarvasi ja vei taklauksen loppuun Kleberiin, jonka avaus laitaa pitkin katkesi Gauthieriin. Kleber sai kuitenkin kokeilla heti uudelleen avauspelaamista ja nosti jalalla punaviivalle, jonka päällä hän kykeni chippaamaan kiekon eteenpäin ohi trapissa seisoneen Catafordin. USA:n kakkosylivoima hyppäsi seuraavaksi askiin ylivoiman aluksi. Connelly toi kiekon varmasti sisään vasemmasta laidasta kuten aiemmissakin peleissä haettuaan pohjasta vauhtia Ziemerin kanssa. Kuvion rauhoituskin Hutsonille viivaan onnistui ongelmitta. Tämä levitti poikittain Eisermanille, jonka lämäri suoraan syötöstä kilpistyi Georgeen. Molendykin purku kulmasta ei mennyt keskialueelle, vaan Hutson katkaisi sen, leikkasi keskustaan ja laukoi limpun ylähyllylle tolpan kautta. Connelly ei tietysti kakkossyöttöä saanut, kun Molendyk koski kiekkoon välissä.


Ajassa 14:20 pojat olivat vastakkain keskialueelta alkaneessa vaihdossa. Terrancen aloitusvoitosta USA:n pakki avasi sinisen kulmaan ohi Catafordin ja Stiga jatkoi kiekon selustaan. Connelly kiiruhti perään kärkijatkokarvaajana ja iski Priceen terävästi. Taklaus pysäytti pelin kulmaan. Kanada loi sinne 3v2-ylivoiman, mutta Connelly jo toistamiseen kamppaili todella sitkeästi irtokiekosta viimeiseen asti ja onnistui ryöväämään sen lopulta vieraille! Hensler kuitenkin pupelsi kiekon keskialueelle siniviivassa. Seuraavan dumppauksen Kanada haki vaivatta ja Mynio avasi punaviivalle Catafordille, joka jatkoi kiekon sywään juuri ennen kuin Hensler taklasi häntä. Fortescue kuitenkin ehti vaivatta hakemaan kiekon ennen Gauthieria. Connelly lähti vaihtoon jo tuon jälkeen, mutta Cataford jäi vielä vastaanottamaan seuraavaa hyökkäystä kelluen lähinnä omalla paikallaan PAPP:ssa loppuvaihdon ajan.

2. erä

22 minuutin kohdalla Connellyn ketju aloitti omista Catafordia vastaan. Terrance voitti Luchankon aloituksessa. Hän itse dumppasi kiekon lopulta sywään Stigan puolenvaihdosta. Tämä kärkikarvaajana iski Dickinsoniin tuloksetta. Connelly prässäsi sitten H2:na yrittäen samalla sulkea pelin puolen laidan, mutta Dickinson kykeni syöttämään hänen läpi Gauthierille, jolta kiekko valui jenkkipakeille. Kanada haki uudelleen vauhtia maalinsa takaa ja USA karvasi 1-2-2:lla, mutta siitä tultiin läpi toistamiseen, muttei toki Connellyn kohdalta USA:n oikeasta laidasta, vaan Luchankon keskustareitin kautta. Dickinson sai kiekon tältä takaisin ja mursi siniviivan keskeltä ennen levitystä oikeaan laitaan Catafordille, joka laukoi takapatjaan. Connelly valui oman maalin eteen asti ja rauhoitti reboundin maalin taakse lähtien sitten vaihtoon.

Seuraavaksi 27. minuutilla Cataford pääsi askiin hyökkäyspään aloitukseen, kun Kanadan ylivoimaa oli jäljellä muutama sekuntia. Hän parkkeerasi tutusti maskiin ja pääsi sutimaan Pricen toimituksen jälkeistä kakkoskiekkoa puolustajan sisäpuolelta tuloksetta kohti maalia. Puolustusalueen puolustuspelissä Fortescuen laukaus viivasta sen sijaan meni Catafordin läpi, kun tämän peitto jäi liian kauas. Ennen vaihtoon menoa MC vielä luovutti vastaiskussa keskialueella rutiinilla kiekon eteenpäin isoon tilaan Gauthierille, joka vei jalalla vastaiskun pohjaan asti.


Pelin puolivälissä USA:n kakkosylivoiman vaihdosta ei aluksi jäänyt käteen mitään, kun Luchanko leikitteli vieraiden kanssa. Cataford pääsi tappamaan jäähyä toiseksi minuutiksi Yagerin kanssa. Connellyn koostumus sai jatkaa. Cataford paineistikin tätä vasemmassa siivessä aloitustappion jälkeen hiipimällä tutusti yläpuolelta isona mörkönä peittämään palautusta takaisin Hutsonille, mutta Connelly onnistui pehmeiden käsiensa turvin kuitenkin siinä. Sitten Cataford vaihtoi ajoissa slotin suojaamisrooliin ja oli katkaista ilmasta Hutsonin poikkarin Eisermanille. Sen jälkeen Cataford paineisti siniviivaan rotatoinutta Connellya päästen luistimineen väliin tämän levitykseen kohti Eisermania. Paine jäi silti alueelle yhä. 15 sekuntia ennen jäähyn loppua Connelly yritti syöttää siivestä slottiin Nelsonille, mutta Cataford oli lapoineen välissä. Viime sekunneilla Kanada yritti kollektiivina riistoa oikeassa laidassa kiekon oltua ei-kenenkään hallussa, mutta Eiserman livahti Catafordin ohi keskelle ja petasi vetopaikan Connellylle, joka käveli siniviivasta viiksille, mutta rannelaukaus meni yli maalin, jonka jälkeen Trevor lähti vaihtoon. Cataford sen sijaan jäi jäälle joukkueiden tultua täysilukuisiksi ja onnistui lopulta katkomaan poikittaissyötön sekä neppaamaan kiekon keskialueen puolelle hyvän AV-vaihtonsa päätteeksi.

USA sai uuden ylivoiman pian. Kakkosylivoima tuli sisään vasta puoli minuuttia ennen loppua. Connelly levitti keskialueella vuorostaan poikittain Ziemerille, joka vei kiekon sisään, mutta Kanada purki heti. Uudessa haussa Hutson jätön sijaan livahtikin Catafordin ja Cowanin välistä hyökkäysalueelle, mutta yritys punnertaa myös kanukkipakkien välistä vetopaikkaan oli jo liikaa. Sekavassa jatkotilanteessa Kanadan purku katkesi Ziemeriin ja maalin edessä oli yhtäkkiä vain jenkkejä. Connelly käänsi kiekon rystyltä nollakulmasta luukulle, mutta Eiserman ei osunut syöttöön, kun se meni rahtusen liian eteen.

Kolme minuuttia ennen taukoa Cataford aloitti seuraavan alivoiman Luchankon kanssa. Hän ei ihan saanut ylempänä hyökkääjänä saanut katki Buiumin syöttöä vasempaan siipeen Perreaultille, vaikka pääsi lähes iholle asti. George kuitenkin torjui siipivedon, Kanada purki ja MC lähti vaihtoon. USA:n kakkosylivoima tuli sisään ja YV-sisäänviennissä kiekko poltti Connellyn lavassa Hutsonin jätöstä karaten Beaudoinille asti. Alueelle meno oli vaikeaa tuon jälkeenkin, kunnes 20 sekuntia ennen loppua Connelly punnersi todella ahtaasta raosta sisään laidan puolelta Ziemerin levityksestä. Poikittaissyöttö Eisermanille katkesi kuitenkin taas luistimiin kuvion tultua kuntoon.

3. erä

Kanadan 1-1 tasoituksen jälkeen nelosketju hyppäsi askiin. Aloituksen jälkeen Cataford kävi karvaajana taas tuuppaamassa kevyen taklauksen puolustajaan. Paineen alta lähdössä Georgen rännipurku sen sijaan hyppäsi Catafordin lavan yli aina pitkäksi kiekoksi asti. PAPP:ssa Cataford vaihtoi sujuvasti paikkoja Gauthierin kanssa, kun tämä liikkui sivuttain Hutsonin mukana. Vaihto päättyi nopeasti Mynion jäähyyn poikittaisesta mailasta niskaan.

USA:n kakkosylivoima hyppäsi kaukaloon 44. minuutilla ja samalla hetkellä Cataford palasi kehiin. Connelly vei kiekon vauhdilla sisään tutusti vasemmasta laidasta ohi Beaudoinin sivupaineen. Sitten hän rauhoitti pelin Nelsonille, joka pudotti viivaan Hutsonille. Tämä kiersi aina maalin taakse ja ruokki takaisin Nelsonia, jonka laukaus viiksiltä upposi alakulmaan. Sekä Cataford että Beaudoin olivat pudonneet todella alas (MC seurasi Ziemeria luovuttaen tämän maalin edessä puolustajien vastuulle) eikä Beaudoin ehtinyt enää pumpata takaisin ylemmäs blokkaamaan laukausta. Catafordin vastuulla oli ehkä osittain tuon Hutsonin syötön katkominen, mutta siinä hän ei onnistunut. Connelly sai sisäänvientinsä ansiosta kakkossyötön USA:n 1-2 voittomaaliin:



48. minuutilla Catafordin ketju aloitti omista. Luchanko pääsi pian katkoon keskustassa ja käynnisti vastaiskun syötöllä Catafordille. Tämä päätti 2v2-vastaiskun suoraviivaiseen kutiin puolustajan jaloista Augustinen hanskaan. Minuutin päästä USA:n seuraavalla ylivoimalla Connelly toi kiekon taas sisään ja rauhoitti kuvion sekä rotatoi Hutsonin kanssa, mutta tämän poikkari syvyydestä karkasi keskialueelle. Cataford tuli kehiin loppuhetkeksi ja häiritsi keskialueella ihan OK Buiumia, joka toki sai jätettyä kiekon pohjaan Leonardille, joka lensi heittämällä seisoville jaloille päätyneen Catafordin ohitse ja laukoi tolppaan siniviivan ylityksen jälkeen, huh.

Päätöskympillä Connelly ohjasi kiekon syvään sinisen kulmasta ja Stiga paineli perään. Connelly riisti kiekon takaisin H2:na maalin takana ja karisti sitten kulmassa Pricen selästään, mutta syöttöyritys takaisin Stigalle katkesi toiseen puolustajaan Mynioon, äsh. Ihan liikaa harhasyöttöjä Connelly antoi mielestäni tässäkin pelissä hyökkäysalueella. Vaihdon lopuksi Kanada loi USA:n alueella korkealle 3v2-tilanteen. Connelly jäi puolitiehen peittämään ennemmin Pricen syöttölinjaa Cowanille sallien puolustajan laukoa itse ranteella päin Augustinea ohi Connellyn peiton, jonka jälkeen Minnetian purki. Catafordin viimeinen vaihto 1-4 osuman jälkeen oli merkityksetön, joten ei siitä sen enempää. Connellya ei jäällä nähty johtoasemaa suojaamassa viimeisillä kuudella minuutilla.

Connelly:

+ Kärkikarvaajana pysäytys maalin taakse Pricea vastaan terävästi taklaamalla. Juuri tuon puristavan luistelun ansiosta hänen on helppo kuvitella pärjäävän änärissäkin juoksukiekkojen noutajana
+ Toinen effortti eli sinnikkyys jahdata kiekkoa hyökkäysalueella. Hän sai stopin mm. Dickinsonia vastaan kulmaan ja myöhemmin kamppaili irtokiekon itselleen myös Pricea vastaan kärkikarvaajana tekemänsä stopin jälkeen
+ Teränkäyttö äkillisissä suunnanmuutoksissa helpottaa huomattavasti karvaamista ja kiekon jahtaamista
+ Työmoraali alaspäin transitiopuolustamisessa, aina lujaa alas
+ YV-sisäänviennit vasemmasta laidasta välillä ahtaastakin raosta pohjustivat jenkkien kaksi ensimmäistä maalia. Kuvion rauhoitus sisäänviennin jälkeen alusti avausmaalin ja toiseen maaliin Connelly sai jopa kakkossyötön sisäänvientinsä ansiosta
+/- Hyökkäysvarmuus
+/- Laukoi terävästi, kun paikka oli, mutta päin Georgea tai yli etukulman
+/- PAPP:ssa korkealla 2v3-tilanteessa valitsi syöttölinjan peiton siipeen, jolloin viivapuolustaja pääsi vetämään hänen etäälle jääneen peiton ohi, mutta tuo oli mielestäni ihan OK valinta sallia Pricen kuti Cowanin sijaan
- Pakotetut syötöt ylivoimalla ja tasaviisikoinkin hyökkäysalueella. Harhasyöttöjä tuli aivan liikaa

Cataford:

+ AV-vaihto kakkoserässä. Ylempänä hyökkääjänä luistinkatko Connellyn levitykseen Eisermanille ja alempana hyökkääjänä katko Connellyn syöttöön kohti Nelsonia slottiin sekä melkein ilmasta katki Hutsonin poikkari Eisermanille. Viime peliin verrattuna slotin tukkiminen oli paljon tarkempaa
+ Tunnollisuus suojata slottia painottomana laiturina palomiehenä, kun sentteri on muualla kamppailemassa
+ Maalinteon tukitoimet ja reboundkiekon voittaminen kakkoserässä Pricen vedon jälkeen
+ Taklauspelaaminen, kärkikarvaajana mojova pommi Kleberiin pakottaen tämän luopumaan kiekosta puolihätäisesti
+/- Kiekollinen suoritusvarmuus keskialueen ylityksissä. Harhasyöttö mm. avauskympillä, kun tavoitteli Gauthieria. Mynion avauksen Cataford jatkoi selustaan sen sijaan ajoissa
+/- Laukaukset päin Augustinea laidoista, mutta ainakaan Cataford ei pakottanut siniviivan murtamisen jälkeen poikittaissyöttöä, joka ei ollut auki
- Transitiopuolustamisessa pimeän puolen havainnointi vuoti kertaalleen Nelsonin vetopaikassa
- Keskialueen puolustuspelaaminen, trap vuoti avauserässä hänen kohdaltaan kertaalleen ja toisellakin kertaa avausssyötön katkaisu jäi tekemättä
- PAPP:ssa Fortescuen laukaus läpi, kun peitto jäi liian etäälle. Laukauslinjoille liikkuminen ei ole niin ketterää kuin Connellylla
- AV-trapissa Hutson pääsi livahtamaan hänen ja Cowanin välistä läpi, mutta Buiumia Cataford häiritsi kohtalaisesti, vaikka jättö Leonardille onnistuikin ja seurauksena oli tolppakuti
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights, Silver Knights
30/72 Silver Knights vs. Reign

Lindbom oli maalissa. Puolustus oli ennallaan. Fleming korvasi Hickeyn nelosen laidassa. Sapovalivin ketju oli muuttumaton. Laczynski palasi alas ottaen Brabenecin ruudun Brissonin ja Denisenkon wälistä. Jakub puolestaan korvasi Rondbjergin ykkösen vasemmassa laidassa.

Plussat ja miinukset
++
+ Laczynski, Sapovaliv, Mayo, Bowman, Quinney, Lavoie
+/- Brisson, Denisenko, Brabenec, Burke, Fleming, Uchacz, McLain, Bischoff, Sedoff, Hägg, Addison, Geertsen
- Lindbom
--

- Reign voitti vuoden 2024 viimeisen pelin osumin 3-4. Vieraat menivät johtoon neljännellä minuutilla. Ensin toisessa päädyssä Laczynski alusti vetopaikan Brissonille, joka laukoi kilpeen b-pisteiden välistä. Tämä haki irtokiekon, kiersi siniviivaan ja yritti jättöä, jonka aavisti Chromiak. Lindbom pysäytti läpiajon pitämällä längit kiinni rystyuittoa vastaan, mutta Ward ajoi taustalta maalille lyömään irtokarkin pussiin. Ykkösylivoima tasoitti 24. minuutilla, kun Brisson osui neliön keskeltä yhden kosketuksen laukauksellaan Laczynskin päätypassista. Minuutin päästä kolmosketjun mylly johti 2-1 osumaan. Ensin Bowman petasi maalin takaa vetopaikan Sapovaliville, joka laukoi logoon. Jatkotilanteessa tämän ja Mayon päätyprässi tuotti riiston takaisin. Bowmanin tilalle tullut Brabenec jätti siniviivassa kiekon Sapovaliville, jonka rannelaukaus korkealta livahti hanskan alta sisään, kun Rowe ei kyennyt seuraamaan Sappya loppuun asti sivuttaisliikkeessä jäätyään skriinin uhriksi ja täten vetolinja aukesi. 2-2 tasoitus meni Lindbomin piikkiin, kun Studnicka yllätti hänet etukulmasta suorahyökkäyksen päätteeksi. Carl taisi aavistaa poikittaissyöttöä jättäen raon itsensä ja tolpan wäliin. 10 sekuntia ennen toista erätaukoa Gawdin iski 2-3 maalin suoraan aloituksesta laukomalla yllättäen Lindbomin totaalisesti. Quinney kärsi "aloitustappion". Päätöserässä Pinelli naulasi matsin tyhjään maaliin, vaikka vielä ajassa 59:57 Bischoff tekikin lohtuosuman Brabenecin syötöstä. Hägg siirsi irtokiekon laidasta slottiin ja Jakub jatkoi kiekon painottomalta puolelta esiin nousseelle kapteenille, jonka laser upposi etukulmasta sisään veskarin oltua maskissa
- Lindbom aloitti hyvin liikkuen todella vahvasti tolpalta toiselle pysäyttämään maanmiehensä Fagemon one-timerin ylivoimalla kahden minuutin kohdalla. Lämäri jäi varusteisiin pyörimään. Koppeja oli 10 jo ensimmäiseen mainoskatkoon mennessä. Kakkoserässä hän vangitsi Maddenin kaistakudin 2v1-vastaiskusta syliinsä, mutta kaksi takaiskua tuossa erässä käänsivät arvion miinukselle huolimatta kolmoserän patjapelastuksista alakulmista (mm. Pinellin ryöstö keskikaistalta)
- Neljän minuutin ylivoimalla Portillo otti avauserässä pari huikeaa pysäytystä työntäen mm. oikean patjansa Denisenkon one-timerin eteen viime tingassa venyttäen. Laczynski alusti tuon mestan ja Quinney tarjoili yhden vetopaikan slottiin Brissonille, joka sitten osui vasta toisessa erässä samanlaisesta syötöstä. Toisen erän puolivälissä Denisenko laukoi keskustasta rystyltä päin kassaria Brissonin päätypetauksesta. Kyllähän tuo vitja oli kolmosketjun ohella se, joka loi uhkaa toiseen päätyyn, vaikka se myös avausmaalista sai miinusta tehotilastoon Brissonin lahjan takia. Kolmoserässä Denisenkon laukaus oikeasta laidasta aiheutti mehevän reboundin, mutta Mayo, Brisson ja Hägg eivät saaneet kakkos-neloskiekkoja haudattua sisään kauempaa. Ja hetken päästä ylivoimalla Quinneyn poikittaissyöttö valui Denisenkolle maalin eteen, mutta tämä jatkoi tuhlailuaan laukoen yli maalin avopaikasta, joten plussaakaan ei voi antaa hänelle. Lavoie puolestaan vedettiin nurin kotva myöhemmin ja tämän pirteys sekä kiekossa roikkuminen ansaitsi plussan kiikareista huolimatta

Zach Whitecloudista tällä viikolla julkaistu alkuperäisdokumentti on nyt katsottavissa Youtubessa. Aiemminhan Karlssonista ja Marchessaultista on tehty vastaavat pätkät, mutta ne olivat lyhyempiä ja siten kalpenivat tälle hienolle tuotokselle:


 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights, Silver Knights
U20-kisoissa oli kvartsipäivä. Sen verran paljon tavaraa pojista oli jo tallessa, että tein havaintoja pintapuolisemmin ja varsinkin Connellyn vastus Sveitsi oli kevyttä kamaa. Hän jatkoi kolmosessa Terrancen ja Stigan kanssa.

Ykkösvaihto oli huono, kun Connelly ei saanut jatkettua kiekkoa sywään sinisen kulmasta puolustajan oltua iholla ja omallakaan alueella hän ei saanut laidassa haltuun Henslerin siirtoa laitaa pitkin, joten sveitsiläispeluri pääsi leikkaamaan keskelle vetopaikkaan. Seuraavalla vaihtokierroksella Eiserman korvasi hänet kuten viime pelissäkin, joten Connelly palasi jäälle vasta 3-0 tilanteessa 12. minuutilla voittaen irtokiekon punaviivalta hyökkäysalueelle ennen paitsiota. Oikein muuta ei sekavassa vaihdossa tapahtunut. Ylivoimalla Connelly syötti ensin päätyyn ja Ziemer jatkoi slottiin Nelsonille, joka kilautti tolppaan. Sisäänviennissä Connelly chippasi juoksukiekon sinisen päältä luopuen ajoissa kiekosta ennen umpikujaa, hyvä. USA sai kuvion uusiksi kuntoon ja kehnon rakoilevaa alivoimaa vastaan Trevorkin sai vihdoin poikkarin perille Eisermanille, mutta tämän laukaus kovasta syötöstä kesti sen verran, että veskari ehti liukua sivuttain eteen.

Toisen erän alussa Connelly luisteli juoksukiekon perään, muttei saanut sitä karvattua omille. Stigan tultua apuun peli seisahtui maalin taakse, mutta siellä he hävisivät staattisen kamppailun lopulta sitkeästä yrityksestä huolimatta. Tuplaylivoimalla Connelly löysi kerran keskeltä Nelsonin, joka levitti vielä Eisermanille ja tämä laukoi yli, mutta sitten Connellyn seuraava poikkari Hutsonille katkesi vaihteeksi mailaan... puolivälissä iltaa osana sekaketjua Connelly voitti yhden luistelukisan 50-50 kiekolle hyökkäysalueella, mutta menetti sen, kun selkään tuli tuuppaus. PAPP:ssa hän kellui omalla paikallaan ilman kiekkokosketuksia, mutta pari minuuttia ennen taukoa Connelly pysyi mukana Johnsonin sivuttaisliikkeessä blokaten tämän laukauksen. Päätöserä oli merkityksetön 7-1 tilanteessa, joten jätin sen katsomatta. Connelly pelasi lopulta 12:46 ilman tilastomerkintöjä.

+ Ylivoimalla kova poikittaissyöttö vihdoin Eisermanin lapaan. Syöttäminen oli aiempaa vähemmän pakottamista, vaan Trevor odotti hyvin linjan aukeamisen Sveitsin rakoilevaa alivoimaa vastaan, vaikka yhden harhasyötön antoikin
+ Voitettu 50-50 kiekko hyökkäysalueella kepeiden potkujen ansiosta
+ Blokattu Johnsonin kuti. Connelly osoitti taas kykenevänsä peittämään hyvin vetolinjoja korkealla liikkeensä ansiosta
+/- Hyökkäysvarmuus
- Hyökkäysalueen kamppailupelaaminen laidoissa

Uronen jatkoi nelosketjussa Hemmingin ja Alasiuruan kanssa. Avausvaihto oli lyhyt, kun Halttusella kesti päästä pois jäältä. Uronen vain varmisti puolustajien pintsaukset. Kakkosvaihdossa Uronen ensin siirsi paineen alla loistavasti kiekon pistelinjalle Alasiurualle. Samoin vaihdon lopussa hän miekkaili kiekon väkisin keskialueella sinisen kulmasta Kukumbergia vastaan. Välissä Uronen ylijuoksi vasempaan laitaan ja pelasi keskialueella seinän Hemmingin kanssa, muttei saanut enää passia takaisin. 12. minuutilla ylivoimalla Uronen jatkoi ylöstuontivastuussa Rautiaisen kanssa, kun Hemming oli pysyvästi siirretty ykkösylivoimaan. Levitys Kiviharjun jätöstä Rautiaiselle oli hyvä ja tämä vei kiekon sisään. Ensimmäinen pakkopeli oli tulokseton, kun Uronen väisti keskellä Kiviharjun lämäriä Lendakin syliin, mutta sitten Kumpulainen ohjasi Halttusen syötön takakulmaan 3-0 maalin arvoisesti. Kolme minuuttia ennen taukoa Uronen varmisti Pieniniemen nousun ja voitti sitten kiekon pois Fedorin lavasta oikeassa kulmassa estäen purun, joten sinnikkyys oli taas eliittiä. Ennen ottelua hän johti sisäistä riistotilastoa hyökkäysalueella. Viimeisessä vaihdossa Barcikin kuti viivasta meni peiton läpi, mikä oli pieni miinus, vaikka Uronen pääsi aika lähelle. Lisäksi uudelleenryhmittymisessä hän haki vielä puolittaisesta 2v1-käännöstä väsynyttä viisikkoa vastaan poikkaria Hemmingille, kun kellossa oli pari sekuntia, mutta syöttö katkesi puolustajaan.

Kakkoserässä Uronen puolusti omissa hyvin napaten kiekon kuin karkin pois Radivojevicilta laidassa. Kiviharju kuitenkin lahjoitti kiekon heti takaisin ja Pekarcik alusti Dvorskylle vetopaikan keskustaan. Ajassa 26:30 puolestaan toinen effortti oli taas hienoa katseltavaa Slovakian päädyssä, kun Uronen ja Hemming yhdessä jatkoprässillä estivät Pisojaa purkamasta maalin takaa. Lisäksi H2:na Uronen onnistui jatkokarvaamaan päätykiekon Suomelle lukien puolustajan siirtokiekon suunnan vaihdon lopuksi ja pudottamaan limpun sitten viivaan. Uronen kärsi tuon jälkeen Pieniniemen vitosen ja käväisi kehissä vasta 37. minuutilla seuraavaksi. Hän havainnoi hyvin selästä tulleen uhan ja aloitusvoiton jälkeen purki kulmasta suoraan ykkösellä lasin kautta kiekon katsomoon yrittäen sitä toki keskialueelle. Sivupaine Kukumbergiin pakotti puolestaan tämän dumppaukseen punaviivalta, jonka Suomen alakerta haki.

Päätöserän alussa Uronen voitti omissa kulmaan ajautuneen irtokiekon Pekarcikin lavasta pois Slovakian vastaiskun päätteeksi. Toisessa päässä jatkopaine päätykiekon jälkeen oli inasen myöhässä, mutta intensiteetti karvauksessa kiitettävää. Seuraavassa vaihdossa Uronen antoi oman alueen lähdössä kovan ja millintarkan ristipiston Hemmingille ja tämä vei hyökkäyksen pohjaan. Kulmassa he eivät tuolla kertaa saaneet jatkoprässättyä kiekkoa enää takaisin ja paine jäi lyhyeksi. Päätöskympillä Uronen tuli vaihdosta auttamaan Hemmingiä päätykaivuussa 2v3-tilanteeseen ja tulikin lopulta kiekon kanssa esiin Slovakian maalin takaa, mutta palautus syvyyteen meni ohi Hemmingin lavan eikä sinnikäs jatkoprässi aivan tuottanut enää riistoa takaisin tuollakaan kertaa. Päätösvitosella Uronen mokasi ensi kertaa paineen alla omissa, kun puolenvaihto katkesi Dejiin ja paine jäikin omiin vielä hyväksi toviksi ja nelonen joutui puolustamaan aika väsyneenä. Srtbakin rannelaukaus meni ohi Urosen peiton, mutta samalla ohi maalin. Lopuksi Uronen kuitenkin oli mies paikallaan. Palomiehenä hän pääsi osittain väliin Dejin päätypassiin kohti Pekarcikia slotissa. Kiekko kuitenkin ajautui Pisojalle, joka tälläsi päin Urosta ja tämä siivosi irtokiekon keskialueelle päästen vaihtoon.

Uronen pelasi 11:44 teholukemalla +1. Muita tilastomerkintöjä ei ollut.

+ Paineen alla operointi omissa painollisessa laidassa pl. päätösvitosen yksi harhasyöttö puolenvaihdossa. Kakkosvaihdossa priima siirto Alasiurualle vastustajan puolustaja selässä ja voitettu kamppailu Kukumbergia vastaan sinisen kulmassa. Kakkoserässä purku lasin kautta ulos mainion havainnoinnin myötä oli oikea valinta ja kolmoserässä kova ristipisto meni suoraan Hemmingin teippiin ahtaaseen syöttöikkunaan
+ Stopit omissa Radivojevicia ja Pekarcikia vastaan taskuvarasmaisella mailapuolustamisella (kiitokset Ikalle uudesta termistä)
+ Toinen effortti. Terävä riisto Fedorilta avauserän lopussa kulmassa estäen purun ja sama kakkoserässä Pisojaa vastaan. Hyökkäysalueen riistoissa Uronen oli Suomen tilastokärki ennen peliä ja jatkoi siitä, mihin oli jäänyt
+ H2:na siirtokiekon lukeminen ja onnistunut jatkokarvaus päätykiekon jälkeen. Lupaava suorite pienen kaukalon änäriä ajatellen. Toinenkin vastaava katko hyökkäysalueella oli lähellä kolmoserässä
+ Yleisesti peli-intensiteetti vakuutti kuten tulokasturnauksessakin. Uronen meni tilanteisiin aggressiivisesti
+ Puolustusvalmiudesta huolehtiminen H3:na Slovakian kääntöpelin vaarallisuuden tiedostaen. Sivupaine Kukumbergiin pakotti tämän siirtokiekkoon selustaan
+/- Kiekollinen suoritusvarmuus keskialueella. Hywä seinä Hemmingille alussa, mutta erän lopussa epäonnistunut poikittaissyöttö
- Barcikin ja Strbakin viivakudit peiton ohi. Blokkaaminen ei vieläkään ole vahvuus lähellä siniviivaa laiturin paikalla, vaikka palomiehen roolissa se onnistuikin kerran keskustassa

Cataford oli pudonnut 13. hyökkääjäksi Beaudoinin tieltä. Hän istui avauskympin, mutta tämän ottama ulosajo tarjosi teoriassa peliaikaa niin alivoimalla kuin sitten taas nelosketjussa LW:nä. Cataford kuitenkin istui myös koko pitkän alivoiman aika yllättäen, kun AV-pelaaminen oli vahvuus aiemmissa matseissa. Hän pääsi jäälle kolme minuuttia ennen taukoa keskialueen aloitukseen tehden sitten töitä kärkikarvaajana ilman riistoa. Omissa hän vuoti painollisessa laidassa eikä saanut kiekkoa ulos pintsaava pakki selässään, mutta kamppaili toki sitten kiekon takaisin puolustajalle päätyyn. Paine jäi silti omiin ja Georgen piti venyä takakulmapysäytykseen.

Toisen erän alussa Cataford karvasi kiekon kulmassa Jiricekilta ja eikä Tshekki päässyt kääntämään peliä. Samassa vaihdossa hän taklasi Jiricekia lujaa vasemmassa laidassa käytyään välissä tekemässä tutusti maskia kulmarallin aikana. 29. minuutilla Catafordin ketju aloitti omista, mutta siirsi painopisteen toiseen päähän. Dickinson laukoi viivasta ropellikiekon ja MC oli eristetty 1v1-painiin, muttei saanut ohjattua pelivälinettä kohti maalia. Viisi minuuttia myöhemmin Cataford yritti ehtiä irtokiekkoon oman alueen laitaan, mutta Port oli paikalla aikapäiviä ensin saaden rauhassa palauttaakin kiekon maalin taakse. Paljon on MC:n jumpattava edelleen luisteluaan NHL:ää ajatellen.

44. minuutilla ketju aloitti taas omista ja siirsi painopisteen toiseen päätyyn. Cataford pääsi H3:na väliin yhteen Galvasin avaussyöttöön, muttei siitä sen kummempaa syntynyt. Jatkoprässi vasempaan laitaan oli kohtalainen, vaikkei riistoa tullut. Erän puolivälissä keskialueen käännöstä Cataford ajoi suoraan maalille kolaten Hrabalin kehikon sisään Salen työntämänä eikä maalia hyväksytty Gauthierin heitettyä kiekon rystyltä vasemmasta laidasta veskarin varusteisiin. Päätöskympillä Cataford pelasi lyhyen AV-vaihdon Ritchien kanssa ilman sen ihmeellisempiä sijoittumisvirheitä. Tuon jälkeen asiaa kaukaloon ei enää ollut peluutuksen tiivistyttyä entisestään. Jääaika viimeiseksi jääneessä pelissä oli 7:36 ilman tilastomerkintöjä.

+ Maalinteon tukitoimien teko yhä nöyrästi omat vahvuudet tiedostaen
+ Taklaaminen
+/- Karvauspelaaminen. Jos Cataford ehtii lähes iholle asti, riistoon on hyvä sauma kuten Jiricekia vastaan, mutta turhan monesti hän jää riistoa ajatellen liian etäälle jalkanopeuden puutteen vuoksi ja puolustajalla on tarpeeksi tilaa ohittaa Catafordin prässi pystysyötöllä. Galvas toki avasi suoraan lapaan kolmoserässä silti
- Paineen alla operointi painollisessa laidassa 0/1
- Irtokiekkoihin ehtiminen omissa oli surkeaa hitaiden ensipotkujen myötä, joten tuttu heikkous oli läsnä
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights, Silver Knights
38/82 Vegas vs. Philadelphia

Kokoonpano oli sama. Veskari toki vaihtui Samsonoviin.

Arvosanataulukko
++
+ Eichel, Stone, Dorofeyev, Holtz, Hague, Hanifin
+/- Samsonov, Pietrangelo, McNabb, Theodore, Whitecloud, Olofsson, Karlsson, Hertl, Kolesar, Schwindt, Rondbjerg, Howden, Pearson
-
--

Foerster teki 21 sekunnissa nopeimman Golden Knightsia vastaan tehdyn runkosarjamaalin. Pietrangelo ei saanut tätä kuriin maalin edessä sen jälkeen, kun Hanifin ja Karlsson päästivät Catesin nousemaan kulmasta maalille. Avauserässä Vegasilla oli vaikeuksia luoda mitään ylöspäin kuten Montrealiakin vastaan pl. yksi Hanifinin kuti, joka lirahti melkein sisään Kolosovin läpi. Toisaalta Flyerskaan ei päässyt ulkokehältä murtautumaan ytimeen juurikaan. Mutta kakkoserässä VGK osui kolmesti nostaen laukausmäärän neljästä kahteentoista. 3v3-transitiosta heti avausminuutilla Stone viimeisteli takakulmalta tasoituksen Ristolaisen edestä Eichelin loistavasta rystypassista. Hanifin kirjautti kakkossyötön. Heti perään peli oli 2-1, kun Hague pintsasi Farabeen selkään eikä tämä saanut jatkettua kiekkoa keskialueelle, vaan muutaman sekunnin päästä Hague kiepautti vanhanaikaisella johtomaalin Kolesarin seinäsyötöstä. Erän lopussa aloituskuviosta Dorofeyev vapautui oikeaan laitaan ja latasi Theodoren levityksestä kiekon takakulmaan tarkasti. Vain hetkeä aiemmin Olofsson kilautti tolppaan, kun Hanifin tarjosi passin vasemmasta kulmasta nousunsa lopuksi. Mitä tulee Paveliin, hän ja Kolesar vaihtoivat paikkoja kesken pelin ja se näytti toimivan.

Päätöserässä keskialueen uudelleenryhmittymisessä Vegasin nelonen ei päästänyt vieraiden alakertaa vaihtamaan, vaan Hanifinin nopea palautus takasiniselle laitureita Holtzille mahdollisti uuden hyökkäyksen entistä väsyneempiä miehiä vastaan. Holtzille jäikin tarpeeksi tilaa virittää rannelaukaus Drysdalen jaloista takanurkkaan, erinomaista. Juuri näitä hetkiä esim. Eichelkin metsästää. Flyers kavensi pian ylivoimalla. Jäähy oli pakollinen Hanifinille, kun Foerster olisi muuten päässyt rauhassa nokikkain veskarin kanssa. Ylivoimalla Konecny sai syötön painottomalle puolelle eikä Pietrangelo aivan ehtinyt liikkua niin nopeasti, että olisi saanut vakaan peiton aikaan, vaan haarat jäivät levälleen ja Konecny lähetti laserin takakulmaan Alexin längistä. Samsonovia en moiti, kun hän tukki etukulmaa sijoittumisellaan. Loppuluvut iski tyhjiin Pearson.

Samsonov pelaa parasta jaksoaan ritarina. Viisi voittoa putkeen on mainio saavutus yli 94%:n torjuntaprosentilla. Avauserässä hän nollasi Catesin vedon patjoillaan rikkinäisestä pelistä maalin edestä, joten tuo ketju oli vieraiden paras ykköserässä tehden sen maalinkin vähän samalla tavalla. 25. minuutilla Haguen palautus maalin taakse ei mennytkään Pietrangelolle ja Foerster pääsi kokeilemaan slotista vapaasti pyssyttäen logoon. Muuten tilanteet eivät kovin pahoja olleet pl. päätöserän puolikas Foersterin läpiajo.

Katsoin matsin puhelimelta matkalla Tampereelle, joten syväanalyysi jääkööt tekemättä, mutta aika samanlainen peli tämä oli kuin Montrealia vastaan. Nyt vain Vegas sai sen pakettiin Holtzin maalin ansiosta eikä johtoasemassa joukkue passivoitunut, vaan jatkoi yhä tonttien luomista kolmoserässä. Rondbjerg pääsi karkuun laukoen rystyltä patjaan vahvasti takapaineistettuna. Stone vapautti toverit 2v1-vastaiskuun ja Pearson laukoi kilpeen Eichelin syötöstä. Hertlillä oli hywä vanhanaikaiskääntö patjaan. Nelosketju oli kauttaaltaan aika pirteä, mutta plussan saa vain maalintekijä.

Tosiaan, kävin eilen Nokia Arenassa katsomassa ensimmäistä kertaa livenä Arttu Kärjen otteita. Tarkempi perkuu lupausrankingin kahdeksikon otteista on luettavissa täältä:

Yhteenveto

Kärki pelasi 18:34 huolimatta avauserän poissaolostaan, joten se 20 minuuttia olisi mennyt kyllä rikki muutoin. Tehotilasto oli -2, kun Ilves tosiaan teki tyhjiin summerilyönnillä. Laukauksia oli kolme kohti maalia. Paperilla hän oli vasen pakki, mutta silmätestin perusteella enemmän kyllä oikealla puolella johtuen juuri mm. hyökkäyspään aloitusten ryhmittymisestä.

+ Edunluontikyky hyökkäyssiniviivassa laituria vastaan vartaloharhautuksilla ja kiekonkäsittelyllä. Kärki useamman kerran haastoi lähimmän laiturin ja tanssi keskemmäs tämän ohi saaden lapansa auki joko vedolle tai syötölle. Kiva, ettei hän arkaile ahtaassa tilassakaan koittaa luoda etua joukkueelleen voittamalla oman yksykkösensä. Kohokohtina olivat avauserän takatolppapassi Juholalle ja päätöserän itse luotu vetopaikka vasemmalle b-pisteelle. Mäntykiven jekuttaminen kakkoserän lopussakaan ei unohdu, kun näin sen lähempää. Vaikka nauhalle tarttui blokattu kuti, siinä Kärki nimenomaan jätti harhauttamatta kunnolla ja se kostautui heti. U20-kisoissa puolestaan Kärki pelasi siniviivan kupeessa hyviä seiniä korkealle nousseen hyökkääjän kanssa, mutta tässä pelissä sellaiset hetket loistivat poissaolollaan
+ Toinen effortti hyökkäyssiniviivan blokattujen kutien jälkeen. Kärki riisti kiekot heti takaisin välittömällä jatkoprässillä, joten Ilves ei päässyt iskemään vastaan. Tuo sitkeys mahdollistaa jatkossakin riskien ottamisen hyökkäyssiniviivassa
+ Pelisilmä ja syöttötaito niin hyökkäysalueella kuin keskialueen ylityksissä. Ristipistot olivat NHL- ja Nummelin-tasoa napakkuudeltaan eikä harhasyöttöjä juuri tullut, vaan onnistumisprosentti puhkovissa syötöissä oli korkea. U20-skaboissakin avauspelaaminen oli vahvuus eikä se siitä ollut miksikään muuttunut
+ Rystypassit ja siirtokiekkovarmuus paineen alla olivat moitteettomia painolliseen laitaan sekä kerran tuplattunakin Kärki antoi rauhallisen syötön keskustassa olleelle vapaalle sentterille. U20-kisoissa annoin kritiikkiä yhden käden huitaisuista, koska ne eivät menneet laiturille asti, mutta nyt en löytänyt moitittavaa hänen siirtokiekoistaan ränniä pitkin. Ja taito avata peliä lusikkapuolelta mahdollistaa jatkossakin peluutuksen oikealla puolella
+ Keskialueen uudelleenryhmittymisissä ja ylemmissä viivelähdöissä pelin kääntäminen kahdesti yhdellä kosketuksella pystyyn kärkikarvaajan lavan yli keskialueelle jääneille kolmelle hyökkääjälle. Tuo vaatii havainnointitaitoa ja teknisyyttä
+ Päätykiekkojen lujuus. Ne kiersivät painottomaan laitaan laiturille (2/2) ja Ässät sai kulmarallin käyntiin
+ Kyky tulla jalalla paineen alta. Kahdesti päätöserässä päätyviivan alapuolella Kärki malttoi ja pienellä rytminmuutoksella sai luotua itselleen riittävän tilan avaussyötölle karvaajan lähdettyä väärään suuntaan
+ Transitiopuolustamisessa maalille ajojen merkkaaminen tarkasti havainnoimalla (Klingberg alussa + lonkkataklaus) pimeältäkin puolelta
+ YV-haussa oman kuljetusuhan pitäminen tarpeeksi kauan voimassa, jotta pohjasta vauhtia hakeneille hyökkääjille vauhtiero muodostui jätön jälkeen suuremmaksi
+/- PAPP:ssa sijoittuminen eli miehen sisäpuolella pysyminen alakolmion twistimiesvartioinnissa. Kakkoserässä tapahtui se pieni lapsus pelaajavaihdossa maalin kulmalla tarjoten vetopaikan vastustajalle, mutta muutoin Kärki havainnoi tarpeeksi hyvin, kun joku vastus liukui pistelinjojen sisään ja otti esim. Mäntykiven haltuunsa pari kertaa. Pohjois-Amerikan pientä askia ajatellen olisi kuitenkin hyvä saada kokemusta vääntötilanteista enemmän, jotta hän olisi valmis fyysisempään peliin siellä, vaikka tämänhetkinen heikkoudet piilottava rooli varmasti auttaa Ässiä menestymään paremmin
+/- Siirtokiekkojen katkaisu puolustusalueella (1/2). Kerran hän irtosi maalin edestä painottomaan laitaan myöhässä, mutta pääsi myös toisella kertaa väliin rännivieritykseen tehden stopin maalin takana. Syöttösuuntien haistelu on varmasti tulevaisuudessakin isossa osassa Kärjen puolustusalueen katkoissa
+/- Tilannekovuus PAPP:ssa laitojen lähellä oli yhä neutraalia (kakkoserän kamppailuvaihto). Muutoin hän antoi muiden hoitaa likaiset hommat kulmissa
+/- Mailapuolustaminen omissa oli plussan ja neutraalin välimaastossa. Klingbergilta ja Meskaselta hän löi kiekot pois lavasta, mutta Ratisen ja Gazdan kuskauksia päätyyn hän ei saanut katki sivupainelyönneillään, vaikka ulottuvuuttaan yrittikin noissa hetkissä käyttää hyväkseen. Aiemmin mailapuolustaminen oli heikkous, joten mielestäni mailakovuus oli kehittynyt vuodessa muutaman muun osa-alueen ohella
+/- Ison jään 1v1-transitiopuolustaminen. Päätöserässä hyvä mailablokki Mäntykiven laukaukseen. Muutoin Kärki tyytyi ohjaamaan hyökkääjän kohtalaisesti kohti laitaa pienempään kulmaan pistelinjan ulkopuolelle ja yritti riistoa vasta nollakulman lähestyessä
+/- Suorahyökkäysten puolustamisessa etäisyyskontrolli parani pelin edetessä, kun alkuun se oli melkoista kurottelua turhan etäältä nojaten ehkä liiaksikin ulottuvuuteen luottamiseen, mutta kun valmennus oli ohjeistanut pysymään pelin alla, en dumaa täysin Kärkeä hänen tyytymisestään pistelinjojen välisen kaistan suojeluun jättäen tilaa laidan puolelta murtautumiseen
+/- Päätykiekkojen nouto. Kerran hän löi sellaisen ykkösellä ränniin ja Ässät pääsi ulos, mutta toisella kertaa otti ensin kontaktin vastaan ja sitten peli puuroutui päätyyn. Pohjois-Amerikassa pelinopeus on isompi, joten on suosittava useammin ensimmäistä optiota. U20-kisoissa välillä ratkaisuissa kesti liikaa, mutta sanoisin, ettei hän enää niin paljoa aikaillut päätykiekkotilanteissa tai ylipäätään paineen alla siirroissa, mikä oli hyvä juttu
+/- Vastaiskujen tukemista Kärki ei tehnyt yhtään niin repivästi kuin U20-tasolla, vaan saapui lähes aina viimeisenä hyökkäysalueelle huolehtien puolustusvalmiudesta viimeiseen asti
+/- Suoraluistelunopeus oli keskivertoa näkyen päätöserässä päätykiekolle menemisessä ja 2v1-vastaiskun takapaineistamisessa. Jos hän ryntää tilanteesta ohi, ei hän kyllä sitä enää jalalla oikein ehdi paikkaamaan
+/- Rannelaukauksista uupui viimeinen tarkkuus, mutta mukavan painavasti ne lähtivät lavasta ilman liian pitkää viritystä
- Maalinedustan siivoaminen osana alakolmion twistimiesvartiointia 1v1-puolustamisessa. Vaikka hän murjoi Borgia pari kertaa juuri ennen avausmaalia yrittäen boksata tätä kauemmas, tämä sai kimmotettua kiekon reppuun Rovion edestä. U20-kisoissa osa-alue oli neutraali, mutta nyt miinusmerkkinen yhden pelin otannalla
- Pienen tilan 2v1-tilanteiden katkominen suorahyökkäyksissä. Saldo oli 0/3. Se ei riitä ja vastustajat voivat surutta hyökätä Kärkeä vastaan toisteisesti jatkossa, jos hän ei saa ilmasta lyötyä alas yhtään siirtoa pistelinjalta laitaan tai toisinpäin tai saa lisenssiä yrittää riistoa vähän aggressiivisemmin peruuttelun sijaan. Tässä pelissä häntä vastaan oli liian helppo murtautua sisään tuon takia, joten puolustussinisen varjelu ei vakuuttanut
- Pintsaukset 0/4 päätöskympillä. Hän oli aina puoli sekuntia myöhässä ja laituri ehti siirtää kiekon Kärjen selustaan jättämään tilaan, kun tämä sai lisenssin vihdoin tappiolla puolustaa eteenpäin kunnolla hyökkäysalueelta asti. U20-kisoissa pintsauksien ajoitus parani turnauksen edetessä, joten toivottavasti nyt oli kyse vain siitä, että ei ollut tuosta noin vain helppoa vaihtaa peruuttelua aktiivisempaan riistojen hakemiseen
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights, Silver Knights
U20-kisoissa oli välieräpäivä. Suomi kaatoi Ruotsin 4-3 jatkoajalla. Tuomas Uronen on MM-mitalisti. Hän jatkoi tutussa nelosketjussa.

Avausvaihdossaan hän yritti jatkoprässätä vasemmassa kulmassa kiekon takaisin Pieniniemen nousun jälkeen, mutta tuli ohitetuksi laitaa pitkin. Uronen kuitenkin täytti tunnollisesti oman alueen keskustan vastaiskun puolustamisessa, kun Alasiurua oli muualla. Vastaiskun vastaiskussa Alasiurua kuljetti jalalla yli keskialueen, mutta siirto viereen ei tullut Urosen lapaan. Kakkosylivoimassa viiden minuutin jälkeen Uronen vaihtoi kerran puolen slottiroolissaan tullen hyvin pelattavaksi Kiviharjulle. Lisäksi hän esti erinomaisesti Edstromin purun toisella effortillaan ja mailakovuudellaan, kun tämä katkaisi Rautiaisen poikittaissyötön. Sen jälkeen Kiviharju pääsi levittämään uudelleen Rautiaiselle, joka laukoi ohi takakulman suoraan syötöstä.

12. minuutilla nelonen aloitti omista eikä päässyt sieltä pois. Uronen oli syytön valuen ajoittain tosi matalalle puolustamaan. Vartin kohdalla oli taas vaikeampi vaihto, joka alkoi lentävänä omista. Uronen liikkui päätyyn irtokiekolle, mutta siirto ränniä pitkin Alasiurualle katkesi vihulaiseen. Painoton puoli olisi ollut auki tukossa olleen pelin puolen asemesta. Keskialueen ylityksessä Uronen oli varma dumpaten kiekon Lindsteinin ohi selustaan ja Alasiurua ehti hetkeksi jatkokarvaamaan kiekon Suomelle. Suunta kuitenkin kääntyi. Ruotsin vastaisku kuihtui epäonnistuneeseen poikkariin ja Uronen ehti kiekolle laitaan, mutta toistamiseen valinta oli huono ja purkuyritys lasin kautta katkesi iholle ehtineeseen Stenbergiin. Puolitoista minuuttia ennen taukoa nelonen aloitti hyökkäysalueelta. Uronen valui aloitustappiosta trapiin ja sai lapansa väliin avaussyöttöön, hyvä. Omissa hän luisteli irtokiekolle laitaan ja voitti tuolla kertaa kaksinkamppailussa Stenbergin. Sitä seurasi vielä onnistunut ristipistoroikku painottomaan laitaan Alasiurualle ja ketju pääsi hetkeksi hyökkäysalueelle takaisin. Vaihto päättyi Urosen karvaushäirintään ilman riistoa.

Kakkoserän alkuun ylivoimalla Uronen teki oikeita valintoja sisäänvienneissä. Ensin jätöstä hän syötti viereen Rautiaiselle, joka vei kiekon sisään, mutta Ruotsi purki heti. Sitten Uronen mursi itse seuraavalla kerralla siniviivan ja rauhoitti sitten laitaan Kumpulaiselle, joka pudotti viivaan Kiviharjulle ja kuvio tuli kuntoon. Halttunen laukoi kerran ohi takakulman ranteella parhaana tilanteena. 26. minuutilla aloituksen jälkeen Ruotsi loi korkealle 3v2-tilanteen eikä Uronen lähtenyt seuraamaan keskelle siniviivaa Lindsteinia, joka laukoi one-timerin ohi maalin. Samassa vaihdossa Hallquisthin laukaus sinisen kulmasta meni Urosen läpi päin Rimpistä. Uronen luisteli myös laitaan yhteen 50-50 irtokiekkoon, mutta hävisi sen. Puolivälissä iltaa Uronen laukoi suoraan aloitusvoitosta Thelinin syliin. Uudesta aloitusvoitosta Uronen parkkeerasi maalille, mutta Kiviharjun kuti osui häntä jalkoihin ja sitten Hemming otti kampitusjäähyn. 35. minuutilla Uronen hävisi kaksi 50-50 kiekkoa keskialueella ja omissa sekä kompuroikin omia aikojaan. Lopuksi toki purku keskialueelle oli varma. Päätösminuutilla hän päätti vastaiskun tutusti suoraviivaisesti laukoen kilpeen terävästi suoraluistelusta oikeasta laidasta ja jatkotilanteessa suojasi kiekkoa hetken kulmassa Edstrom selässään ennen pudotusta viivaan. Uudelleenryhmittymisessä Alasiurua murtautui sisään ja punnersi Suomen 3-2 johtoon. Uronen ajoi painottomalta puolelta hyvin maalille mahdolliselle kakkoskiekolle kuten aiemmissakin matseissa.

Kolmoserän alkuun Uronen ehti irtokiekolle samaan aikaan Stenbergin kanssa oman alueen oikeaan laitaan, mutta siirtokiekko jäi siniviivaan Lindsteinille. Tämän toimitus oli onneksi tulokseton, mutta selkeästi liikaa erheitä Tuomakselle tässä pelissä tuli paineen alla. Jotenkin tuntui siltä, että Ikan sanoin hän ehkä vähän jännitti itsensä pihalle pelistä eikä ollut parhaimmillaan, vaan kiekolliset valinnat olivat ajoittain hätäisiä ja kiireen tuntu oli läsnä. Päätöskympinkin aluksi Urosen surkea rystypurku palomiehenä päätyi suoraan Sandin-Pellikalle, joka laukoi oikealta onneksi ohi. Vastaiskussa sitten oli parempi suoritus, kun hän haki takatolpalta Alasiuruaa, mutta poikittaissyöttö meni millin liian eteen. Viisi minuuttia ennen loppua Urosen ketju joutui taas mankeliin omissa Ruotsin ykköstä vastaan. Ruotsin luotua korkealle 3v2-tilanteen Uronen jäi ei-kenenkään maalle eikö saanut katki syöttöä sinisen kulmasta keskelle siniviivaa vetopaikkaan. Jatkotilanteessa siirto laidasta pistelinjalle Alasiurualle meni jalkoihin, kun tämä tuli niin lähelle tekemään itsensä pelattavaksi. Lopulta Uronen sitten sai dumpattua kiekon punaiselta päätyyn selviytyen vaihtoon. Jatkoajalla lyhyessä 4v4-vaihdossa hän irrotti Eklundin kiekosta oman sinisen tuntumassa.

Jääaikaa kertyi 14:04, laukauksia oli kaksi ja teholukema +1.

+ Oman alueen täyttö vastaiskupuolustamisessa
+ Toinen effortti/ponnistelu esti Edstromin AV-purun. Urosen mailakovuus on hyvä
+ Ylivoimalla slottiroolissa pelattavaksi liikkuminen on tärkeää paineen helpottamiseksi ja Urosen kautta Suomi saikin vaihdettua painopisteen kerran
+ Hyökkäysvarmuus keskialueen ylityksissä
+ Keskialueen puolustuspelaaminen. Trap ei vuotanut Urosen kohdalta, vaan hän katkoi yhden avauksen
+ Maalille ajaminen vastaiskuissa kakkoskiekon varalta. Alasiuruan maalissa ripari olisi voinut hyvin tippua Urosenkin lapaan
+ Stoppi omissa Stenbergia vastaan taklaamalla laidan lähellä ja jatkoilla Eklund menetti kiekon Uroselle. Slovakia-pelissä Uronen irrotti pari kertaa vastustajat kiekosta samaan tapaan jatkaen siitä
+ Ehtymätön moottori mahdollistaa sen, että Uronen jaksaa vaihtojen lopussakin kiekottomana karvata ja häiritä avauspelaamista kovalla jalkatyöllä
+ Päätöksenteko YV-hau'issa. Milloin jätön jälkeen viedä itse sisään ja milloin syöttää poikittain Rautiaiselle
+/- Napakat laukaukset päin veskaria aloituksesta ja suoraluistelusta
- Siirtokiekot paineen alla omissa. Kaksi harhasiirtoa samaan vaihtoon avauserässä ja päätöserän alussakin tökkäys ohi Stenbergin sivupaineen jäi siniviivaan Lindsteinille sekä surkea rystypurku päätyi ASP:lle. Kiireen tuntu oli läsnä ensimmäistä kertaa turnauksen aikana
- Laukausten peittäminen vaillinaista yhä ja korkealle luoduissa 3v2-hetkissä hän jäi pari kertaa ei-kenenkään maalle yrittäen tuloksetta katkoa syöttöä sinisen kulmasta keskelle siniviivaa liikkuneelle vapaalle miehelle
- 50-50 irtokiekoissa Uronen oli ottavana osapuolena tällä kertaa keskialueella ja omissa

Amerikan Yhdysvallat kukisti Tshekin 4-1. Trevor Connelly on MM-mitalisti. Hänenkin pelipaikka kolmosessa oli ennallaan, mutta vaihtoja tuli jonkun verran myös nelosessa Planten ja Svobodan rinnalla. Connelly pelasi 12:30, laukoi kerran ja sai yhden syöttöpisteen.

Avausvaihdossa Connelly nosti norsukiekon keskialueelle oman alueen kulmasta ongelmitta, mutta ketjukaverit eivät voittaneet juoksukiekkoa omille keskialueella. Connelly tuli taustalta ja löi kiekon pois Salen lavasta pysäyttäen vastaiskuaihion alkuunsa. Puolivälissä ykköserää Connelly tuli jalalla omista ulos varmasti ja vaihtoi puolen tarkasti Terrancelle, joka vei hyökkäyksen pohjaan. Pyöritys ei kuitenkaan oikein edes alkanut. Keskialueen käännöstä Terrance levitti puolestaan Connellylle, joka mursi siniviivan ja haki vetoa Husineckyn jaloista, mutta tämä sai tökättyä kiekon lavasta ennen vetoa. Taustalta tullut Hutson laukoi yli maalin. 13. minuutilla Connelly jatkoi kiekon punaiselta selustaan varmasti, mutta Stiga ei ihan ehtinyt perään. Connellyn jatkoprässi oli kohtalaista ja hän sai ahdistettua takapaineellaan vihulaisen sen verran epätarkkaan syöttöön, että avaus jäi siniviivaan. Sen jälkeen Connelly voitti kamppailun oikeassa kulmassa Felcmania vastaan vaihtaen painopisteen painottomalle puolelle. Pari minuuttia ennen taukoa Connelly pelasi keskialueen ylityksessä hyvän seinän Planten kanssa ja pääsi laukomaan Fibigrin edestä hätäisesti ohi takakulman vasemmasta laidasta. Lopuksi hän tuli jalalla taas omista ulos ja dumppasi vain kiekon sywään mennäkseen vaihtoon.

Kakkoserän avausvaihto oli hajuton. 27. minuutilla Connelly pelasi toistamiseen nelosketjun poikien kanssa vaihdon, kun kerran Eiserman sai vaihtoja hänen paikallaan kolmosessa tutusti. 1-2-2 korkeassa trapissa syöttö ilmassa läpäisi Connellyn mennen pitkänä päätyyn. Parin minuutin päästä sama kolmikko Connelly-Svoboda-Plante aloitti omista ja dumppasi kiekon toiseen päätyyn. Connelly H2:na puristi lujaa päätykiekolle, mutta veskari ehti ensin. H3 Svoboda kuitenkin tukki rännin ja USA sai päätypelin vauhtiin. Connelly laukoi pienestä kulmasta päin Hrabalia ja jatkoprässäsi maalin takana Dvorakia, joka sai liikutettua kiekon kuitenkin eteenpäin. Transitiopuolustamisessa tutusti hän valui kurinalaisesti aina oman maalin taakse auttamaan Buiumia voittamaan kamppailun. Seuraavaksi ylivoimalla Connelly murtautui tutusti vauhdilla vasemmasta laidasta sisään ja tarjosi kisojen parhaan syöttönsä Eisermanille, joka nakutti voittomaalin. Hiljalleen se eliititason pelinrakennustaito on alkanut näkymään turnauksen edetessä, kun Connelly on karsinut harhasyöttöjen määrää:



37. minuutilla Connelly hyppäsi mukaan hyökkäysalueen toimintaan ja onnistui jatkoprässillään takakarvaamaan kiekon pois Fibigrilta ennen tämän purkua, erinomaisen jalkavaa suorittamista. Päätösminuutilla Connelly jälleen puolusti huolellisesti vastaiskun seuraten painottoman puolen pelaajan aina oman maalin eteen asti pysyen tämän sisäpuolella tarkasti. 46. minuutilla Connelly puristi päätykiekkoon ja ehti siihen yhtä aikaa Fibigrin kanssa, mutta tämä kykeni ahdistettunakin tökkäämään kiekon heidän jaloistaan muualle. Stoppi oli kuitenkin erittäin lähellä jatkopaineistaessa. Kolmen minuutin päästä Connelly purki varmasti jälleen paineen omista norsukiekolla, johon painoton laituri ei ihan ehtinyt. Päätöskympillä Connellyn ihailtavan sitkeä takakarvaus johti Portin kiekonmenetykseen punaviivalla USA:n 1-2-2 karvausta vastaan. Suurhuikeaa moraalia alaspäin taas Trevorilta.

Kuusi minuuttia ennen loppua ylivoimalla Tshekin purku epäonnistui ja käännöstä Connelly loi itselleen maalipaikan kärkimiinalla, mutta kuti keskeltä kilpistyi Mastalirskyn peittoon. Jatkotilanteessa poikittaissyöttö Eisermanille oli toistamiseen priimaa muodon läpi. Neljä minuuttia ennen loppua PAPP:ssa Connelly putosi matalalle häiritsemään Stanclin kutia maalin kulmalle. Sen jälkeen palomiehenäkin hän tukki slotin, kun Terrance oli oman maalin edessä, mutta tämän havainnointi petti ja sentterinä jätti nostamatta vähän ylemmäs kiinni Stancliin, joka pääsi laukomaan ykkösellä vasemmasta ympyrästä syliin. Trevor ei oikein voinut enää etäämmälle liikkua keskilinjan väärälle puolelle.

+ Oman alueen lähdöissä kiekot ulos ongelmitta jalalla tai norsukiekoilla
+ Pelinrakentaminen. Keskialueen ylityksissä hyviä puolenvaihtoja ja ahtaan tilan seinäpelejä sekä YV:llä kaksi erinomaista poikittaissyöttöä, joista ensimmäinen tuotti voittomaalin. Aiempien pelien pakottamista ei nähty varsinkaan hyökkäysalueella, vaan nyt oli nähtävissä väläyksiä eliittitason syöttötaidosta
+ Keskialueen ylitysten hyökkäysvarmuus, ei kiekonmenetyksiä tai harhasyöttöjä
+ Puristusluistelu päätykiekoille, vaikkei hän niihin ajoitukseltaan ehtinytkään kuin kerran Fibigria vastaan, mutta luistelu näytti siis paremmalta kuin vielä kertaakaan turnauksessa
+ Mailapuolustaminen Salea vastaan keskialueella pysäyttäen vastaiskun alkuunsa ja takakarvaus Portiinkin johti vihulaisen kiekonmenetykseen
+ Transitiopuolustamisessa nöyryys pudottaa tarvittaessa jopa oman maalin taakse, jos hän on ensimmäisenä hyökkääjänä omissa auttamassa. Kehut siis moraalille pelata joukkueelle
+ Kohtalaisen hyvää jatkoprässiä hyökkäysalueella jalkavasti jahdaten. Fibigr sai kokea sen kakkoserän lopussa menettäen kiekon Trevorille
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights, Silver Knights
Mietin tuota Kärkeä vielä eilen tarkemmin. Ehkei minunkaan kannata odottaa, että mies muuntautuisi Haguen tapaan maalipyssystä hyväksi yleispuolustajaksi, vaan köyhän miehen Theodore on minäkuvana realistisempi, vaikkei se reitti johdakaan NHL:ään niin todennäköisesti. Melko selvää on, että Kärki tarvitsee rinnallaan puolustajan, joka hoitaa ison osan kamppailuista omissa kuten McNabb jossain määrin Theodoren puolesta ja tämä saa keskittyä muihin apuihin, vaikka kykeneekin mailapuolustamaan parhaimmillaan erittäin etevästi sekä puolustamaan liikkeensä ansiosta isojakin tiloja. Kärkenä siis hioisin mailapuolustamisen ja luistelun minttiin. Sitten ovi änäriinkin voisi aueta noilla hyökkäysssuunnan avuilla. Aihio on joka tapauksessa erittäin mielenkiintoinen ja olen live-kokemuksen jälkeen hänestä aiempaa selvästi innostuneempi, kun kehitystä oli vuodessa tapahtunut usealla osa-alueella.

39/82 Vegas vs. Buffalo

Hill oli uunissa. Olofsson oli kipeänä missaten pelin ex-seuraansa vastaan. Pearson nousi ykkösketjuun, Dorofeyev otti Kolesarin paikan kakkosesta, kolmonen oli Howden-Laczynski-Kolesar ja nelonen ennallaan.

Arvosanataulukko
++
+ Howden, Laczynski, Eichel, Pearson, Hertl, Stone, Whitecloud, Hanifin, Hague
+/- Hill, Theodore, McNabb, Pietrangelo, Karlsson, Dorofeyev, Kolesar, Schwindt, Holtz, Rondbjerg
-
--

Tällä kertaa ei tarvinnut nousta takaa rinnalle ja ohi, vaan jo avauserässä VGK oli pelivalmis. Kolmosketju teki avausmaalin vastahyökkäyksestä. Kolesar jätti toiseen aaltoon Whitecloudille, joka laukoi matalan kudin patjaan. Howden ja Laczynski painelivat maalille ja jälkimmäinen nosti riparin sisään Vegas-uransa avausmaalilla. Kaikkiaan kyseessä oli Tannerin kolmas maali tarunhohtoisessa. Ajassa 12:23 ykkösketju iski voittomaalin. Pearson teki sentterihaun ylemmässä viivelähdössä ja mursi siniviivan keskeltä. Eichel jäi laituriksi ja sai syötön vasempaan laitaan Pearsonilta siniviivan ylityksen jälkeen. Hän näki loistavasti Stonen spurtin takatolpalle ja tällä oli helppo työ viimeistellä tyhjiin maailmanluokan syötöstä. Päätöserän alussa Eichel ja Pearson värkkäsivät toisenkin osuman. Hanifin avasi takasiniselle, Pearson onnistui tuplattunakin siirtämään kiekon laidasta pistelinjalle ja Eichel päätti nopean vastaiskun laserviimeistelyyn tolpan kautta. Vedot olivat 30-15 tuossa kohden eikä tiiviimmästä kollektiivista epäselvyyttä. Buffalo pilasi lopussa Hillin nollapelin ylivoimalla, kun Zucker ohjasi Dahlinin vedon sisään McNabbin ja Pietrangelon välistä.



Sabresilla oli seitsemän laukausta 34 minuuttiin ja vaikeuksia päästä ritareiden maalin edustalle. Tiivis viisikkopuolustaminen ja tehokkuus transitioissa tuhosi Sabresin. Pahin tilanne avauserässä tulikin Vegasin oltua organisoimaton. Krebs syötti vasemmasta laidasta maalille ja Peterka ohjasi patjaan yhden käden kurotuksensa. Päätöserän alussa Dahlinin rannelaukaus oikeasta ympyrästä upposi hanskan sisään. Ja 3-1 kavennuksen jälkeen Hill ei laskenut toista maalia taakseen, vaan pysäytti kliinisesti keskikaistalta Cozensin yrityksen.

Howden syöttöpisteensä lisäksi karkasi avauserän lopussa karkuun keskialueen käännöstä, mutta kämmennostoyläkulmaan osui Reimerin hanskaan. Pearson sopeutui erinomaisesti ykköseen. Maalien lisäksi toisen erän avausvaihdossa hän päätti transition lähes loistavaan takatolppatarjoiluun kohti Eichelia, mutta Dahlinin luistin oli välissä. Hetken päästä Pearsonin poikittaissyöttö löysi Pietrangelon, joka latasi torsoon painottomalta puolelta. Stone oli maalinsa lisäksi kiekkorosvo.

Neutraaleista miehistä Karlsson laukoi keskustasta kilpeen ykköserässä Hertlin jätöstä. Hän tuhlasi myös pari muuta tonttia maalin läheisyydestä kuten kakkoserässä lauottuaan jälleen Hertlin esityöstä suoraan päin Reimeria hyökkäyksen päätteeksi. Hertl olisi ansainnut pelinrakentamisestaan syöttöpisteen, joten palkitsin hänet plussalla. Hague ei tehoillut, mutta voitti paljon kamppailuita omissa. Mailakovuus ihastutti. Rondbjergin avausmaali odotuttaa itseään, kun päätöserässä hän päätti 2v1-vastaiskun laukaukseen suoraan räpylään.

*****

U20-finaalissa iskivät yhteen Yhdysvallat ja Suomi. Panoksena oli se, että tulisiko Trevor Connellysta vai Tuomas Urosesta neljäs pelaaja, joka on voittanut maailmanmestaruuden ollessaan osana Golden Knightsin organisaatiota. Aiemmat mestarit ovat Brisson, Cormier ja jo muualle kaupattu Z. Dean. Nyt listaan liitettiin Connellyn sukunimi, kun peli päättyi jatkoerässä 4-3. Connelly oli paperilla yhä kolmosketjun LW Terrancen ja Stigan vierellä ja Uronen nelosen RW kera tuttujen ketjukaverien Alasiuruan ja Hemmingin.

1. erä

Kahden minuutin kohdalla Suomi hyökkäsi kahdella neljää vastaan, kun USA:n kolmosen karvaus vuoti. Miettinen kiersi oikean laidan puolelta Ralphin ja Connelly putosi maalin kulmalle asti luisteltuaan tutun täysiä alaspäin vastaiskun puolustamisessa. Miettisen rystykuti jäi sivuverkkoon ja USA pääsi kiekkoon. Terrancea kohden pelattiin takasiniselle juoksukiekko ja tämä ehti siihen samaan aikaan Väisäsen kanssa lyöden kiekon suomalaisen lavasta. Rimpinen torjui kaistakudin oikealta. Peli aaltoili vielä takaisin jenkkien päätyyn, mutta Nurmen sokkosyöttö päädystä luukulle ei tavoittanut Alasiuruaa jääden lapaviidakkoon. Connelly haki irtokiekon päädystä ja purki norsukiekolla kuten pari kertaa viime pelissäkin.

Ajassa 2:30 Uronen ylijuoksi painelähdössä alkuun vasempaan laitaan, mutta kääntyikin takaisin päin sitten juuri, kun Hemming siirsi kiekon oman alueen laidasta Alasiurualle ja tämä tavoitteli syötöllään Urosta keskialueelta, mutta passi karkasi täten USA:n puolustajille. Nämä dumppasivat kiekon ja Kiviharju haki sen avaten ristipiston oikeaan laitaan Uroselle. Suomi kiihdytti 3v2-hyökkäykseen yli keskialueen, kun tutusti painottomalla puolella oli tilaa. Tuomas mursi varmasti siniviivan ja loi toista pakkia vastaan pienen tilan 2v1-tilanteen. Hänen syötöstään keskelle Alasiurua ei kuitenkaan saanut vetoa aikaan, kun kiekko karkasi lavasta juuri laukaushetkellä, äsh. Svobodan kompurointi onneksi esti vastaiskun.


Ajassa 5:30 laiturilupaukset olivat vastakkain. Uronen tuli suoraan vaihdosta keskialueelle jatkaen Kankaan avauksen päätyyn ja paineli itse perään jatkokarvaamaan. Hän onnistuikin riistämään kiekon aikailleelta Buiumilta tehden taas yhden hyökkäysalueriiston lisää turnauksen aikana kontaktin kautta. Kääntö maalille Svobodalle oli vain osoitteeton ja pian USA ottikin jäähyn, joten Connellyn vaihto oli lyhyt, mutta Urosen kakkosylivoima jäi jäälle.

Uronen toi ylivoimalla kiekon itse sisään oikealta vauhdilla ja kuvio rauhoitti painottomalle puolelle rännittämällä. Hän teki taas siis oikean valinnan viedäkö kiekko itse sisään vai levittää vielä Rautiaiselle, joka oli toinen ylöstuoja tutusti. Uronen jäi hetkeksi oikeaan laitaan ja laukoi Kiviharjun kierrätyksestä suoraviivaisesti kohti maalia, mutta mielipaikaltaan oikealta kaarelta laukaus ei vielä tuolloin uponnut takayläkulmaan, vaan meni ohi, vaikka Kumpulainen teki hyvin maskia. Minuutin pyörityksen jälkeen Uronen rotatoi vasempaan siipeen, mutta Rautiaisen lätty ei perille tullut. Ykkösylivoima vei kuitenkin sitten Suomen johtoon tuon jälkeen.

Avauserän puolivälissä Suomen ykkönen lähti omista USA:n Connellylla vahvistettua nelosta vastaan. Jälleen Trevor siis pelasi vaihtoja myös Planten ja Svobodan kanssa. Aloituskuviossa hän tutusti liikkui H3:ksi ja sai kiekon. Hän kurvasi vasemmasta kulmasta takaisin kohti siniviivaa, muttei saanut suunnanmuutoksellaan karistettua tiukasti puolustanutta Heleniusta, joten oli aika vain kääntää kiekko maalin taakse Plantelle, joka hukkasi sen siellä häviten oman yksykkösensä. Mutta Connelly tyrehdytti vastaiskun alkuunsa luistellen lujaa Hynniseen ja pakottaen tämän pitkään kiekkoon! Mainion jalkavaa transitiopuolustamista ja sinnikkyyttä vaihteeksi siis.

Ajassa 10:20 Suomen nelonen aloitti omista. Uronen otti stepin eteenpäin huolellisuudessa vrt. välierään ja purki varmasti kulmasta aina punaviivalle asti kohti ylijuossutta Hemmingia, joka ohjasi kiekon selustaan, mutta menijöitä perään ei ollut. Keskialueen uudelleenryhmittymisessä Uronen teki tarjonnan pistelinjalla, mutta Nieminen vei kiekon itse jalalla alueelle oikeasta laidasta ja vyörytti sen sitten oikeaan kulmaan, jonne syntyi staattinen kamppailu, jonka Nieminen lopulta miehelleen hävisi. Vastaiskussa varmistus puuttui, mutta Jokinen blokkasi 2v1-tilanteessa Leonardin laukauksen. Lopuksi Uronen ylijuoksi vasempaan laitaan ja 1v2-vastaiskussa pysyi tiukasti kiekossa siniviivan ylittämisen jälkeenkin jättäen sen Alasiurualle, joka laukoi vasemmasta ympyrästä katsomoon. Erinomaista kiekonkäsittelyä Uroselta käytännössä tuplattuna kuten kerran viime USA-pelissäkin.

Connelly palasi takaisin askiin seuraavaksi ja ketju lähti pari kertaa omista liikkeelle. Connelly sai kamppailtua kiekon punaviivalta selustaan ohi Kiviharjun kertaalleen eikä vuotanut ahtaassa tilassa. Vaihto oli aika sekava ja 1-2-2 trapkin vuoti Connellyn kohdalta, mutta Kiiskisen heitto laidasta maalille päätyi Augustinelle.

Ajassa 13:03 Suomi siirtyi 2-1 johtoon standardinomaisella oman alueen lähdöllä ja keskialueen yli kiihtyneellä hyökkäyksellä, jonka Uronen päätti painottomalta puolelta bravuuripaikaltaan rannelaukaukseen takayläkulmaan käytettyään kiekon ensin vielä Ralphin jaloissa siniviivan ylityksen jälkeen. Alasiurua ja Hemming kirjasivat syötöt. Kuten otteluseurantaan rustasin, osuma oli identtinen syksyn San Josen verkkoon tehdyn harjoituspelimaalin kanssa.



Nelosketju jäi askiin maalinsa jälkeen ja aiheutti säpinää lisää, kun Alasiurua ehti päätykiekolle ensin ja käänsi sen maalille. Hemming haki vielä Urosta takakulmalta, mutta tämä ei saanut kunnon laukausta aikaan ja Hemmingin laukaus maalin edustaltakin jäi veskarin varusteisiin. Suomi haki uutta vauhtia alhaalta ja Uronen vaihteeksi ylijuoksi painolliseen laitaan, sai avauksen lapaansa ja dumppasi sen syvään ennen vaihtoon menemistä. Hyökkäysvarmuus oli ammattimaista.

Vartin kohdalla Connelly jatkoprässäsi ahnaasti vasemmassa kulmassa Niemistä, joka kuitenkin selviytyi paineen alla siirtäen kiekon maalin taakse Kankaalle. Suomi pääsi toisella yrittämällä vasta painotonta ränniä pitkin pois omista.


Kolme minuuttia ennen taukoa Uronen jäi vasempaan laitaan tultuaan vaihdosta sisään ja päätti 3v2-hyökkäyksen suoraviivaiseen ratkaisuun kohti maalivahtia, kun maalille kerran oli menijöitä keskeltä ja painottomalta puolelta. Suomi haki uuden vauhdin omista. Uronen vaihteeksi ylijuoksi tyhjään tilaan USA:n 1-2-2 trapin keskelle ja otti puolustajan avauksen mukaansa luistimella. Sitten hän loi pienen tilan 2v1-hetken Minnetiania vastaan ujuttaen kiekon Hemmingille, joka pääsi loistavaan maalipaikkaan nokikkain Augustinen kanssa.

Kaksi minuuttia ennen taukoa Connelly toistamiseen ohjasi kiekon päätyyn keskialueelta voitokkaasti ja Svoboda paineli perään ensimmäisenä. Tämä vyörytti ränniä pitkin kiekon takaisin Trevorille vasempaan laitaan, josta tämä syötti sen viivaan Minnetianille, joka laukoi Rimpisen räpylään.

Kuuma nelosketju sai vastuuta avauserässä paljon ja Uronenkin pelasi erässä 5:21. Vielä minuutti ennen taukoa hän ylijuoksi jälleen tyhjään taskuun ja mursi siniviivan 3v3-hyökkäyksessä siirtäen sitten kiekon laitaan Alasiurualle, joka vei hyökkäyksen pohjaan asti siirtokiekollaan, mutta Tuomas ei siihen aivan ehtinyt ajoitukseltaan. Uronen oli silti ytimessä pelillisesti toisin kuin välierässä, joka oli hieman ohipeli. Nyt hän ei tärissyt. Uudelleenryhmittymisessä Pieniniemi dumppasi kiekon päätyyn. Uronen ei tuollakaan kertaa päätykiekkoon aivan ehtinyt, muttei vei taklauksensa silti loppuun puolustajaan lähtien sitten vaihtoon.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights, Silver Knights
2. erä

Toisen erän alussa Eiserman aloitti suoraan kolmosessa ja Connelly veti nelosessa vaihdon. Trevor ja Tuomas olivat jäällä vastakkain keskialueelta alkaneessa vaihdossa. Uronen kamppaili ensin irtopalasta hyökkäyssinisellä ja sitten Connelly, mutta molemmat hävisivät miekkailunsa seisovin jaloin. Suomi siirsi kiekon hetkeksi USA:n päätyyn ja Uronen H3:na tuki alapuolelta Alasiuruaa, joka väänsi kulmassa ja Connellykin oli siellä sentteristunttina törkkimässä tasapäin. Alasiurua lopulta hukkasi kiekon. USA vei väkisin 2v2-vastaiskun pohjaan asti. Connelly jatkopaineisti H2:na ehtien irtokiekkoon oikeaan laitaan ennen Tuhkalaa, mutta tiputus viivaan katkesi Heleniukseen. Tämän harhasyöttö keskialueelle kääntyi nopeasti omiin päin. Connelly chippasi laitaa pitkin juoksukiekon Svobodalle, joka murtautui 2v1-tilanteeseen jopa, mutta Helenius katkaisi mailankurotuksellaan poikkarin Ziemerille.


Ajassa 25:30 Suomen aloitusvoitosta Uronen heitti kiekon maalille, mutta se ei perille asti mennyt. 4v3-vastaiskussa kolmosketjuun palanneen Connellyn kova poikkari löysi Terrancen, joka laukoi kaukaa patjaan ohi Urosen blokin. Connellyn takapaine Väisäseen oli loistava ja peli kääntyi punaviivalta takaisin kohti Suomen maalia. Kyllähän Trevor luistelullaan huikeasti harjaa tilanteita transitiopuolustamisessa. Keskialueen käännössä Minnetian aktivoitui Stigan poikittaissyöttöön ja löysi sitten Connellyn lavan keskustasta, mutta tämä laukoi ohi takakulman ennen kuin Suomi organisoitui. Alasiurua rauhoitti ja pojat menivät penkille.

29. minuutilla Suomen nelonen oli mankelissa Nelsonin ketjua vastaan omissa. USA loi korkealle 3v3-tilanteen ja Uronen liikkui sivuttain miehensä mukana, mutta rightin pakin veto meni silti läpi. Vähän aiempaa lähemmäs Uronen pääsi vetoa peittämään, mutta jäi silti liian etäälle. Viivakutien blokkaamattomuus jatkui tuttuna heikkoutena ja se ei ole laiturille hyvä asia. Hemming teki stopin jatkotilanteessa ja ketju pääsi vaihtamaan.

Ajassa 33:30 Uronen toisena karvaajana löi jatkopaineen siirtokiekkoon ja pääsi väliin Buiumin rännipurkuun sapovalivmaisella pelinluvulla. Hän palautti kiekon takaisin päätyyn Alasiurualle, joka antoi sen vielä takaisin ja Uronen syötti vasemmasta laidasta keskustaan liikkuneelle Artulle, mutta kääntöveto jäi piippuun kiekon karattua lavasta. Pieniniemi hidasti vastaiskussa Mooren, mutta paine jäi Suomen alueelle ja kirjasin Uroselle lisää miinusta, kun vuorostaan Henslerin laukaus meni peiton läpi ja Moore pääsi jopa ohjaamaan sen vaarallisesti kohti maalia.

Ajassa 37:20 USA kavensi 2-3:een. Pojat olivat vastakkain keskialueen aloituksessa. Connelly käänsi aloitusvoitosta irtopalan todella tarkasti Hutsonille painottomalle puolelle ja tämä pääsi ilmaiseksi sisään vasemmasta laidasta. Svoboda tuli maalin takaa vauhdilla esiin ja kiersi korkealle kiekon kanssa. Uronen oli taas melko lähellä, muttei tarpeeksi ja rannelaukaus meni hänen läpi kimmoten Niemisestä omaan maaliin. Urosen peitot olivat 0/3 viivakuteihin, voivoi. Trevorille merkkasin plussan luonnollisesti poikittaissyötöstä. Se oli pieni, mutta voittava peliteko, vaikkei siitä tehopistettä merkattu:



Viimeisillä puolella minuutilla Uronen ja Connelly olivat taas vastakkain Hutsonin tekemän 3-3 tasoituksen jälkeen (siihen oli syynsä, miksi tämä oli U18-skabojen perusteella ykkösvaraustoiveeni voittaen nyt ensimmäisenä puolustajana U20-kisojen pistepörssin). Connelly ehti ensimmäisenä irtokiekkoon ennen Kangasta oikeaan laitaan Suomen alueella, mutta peli puuroutui kulmaan loppuhetkiksi.

3. erä

42. minuutilla Connelly siirsi paineen alla kiekon keskialueelle omien lapaan, mutta peli kääntyi hyökkäyssiniseltä. Connellyn sivupaine Hemmingiin oli kuitenkin mallikelpoista. Kun Connelly poistui jäältä, Uronen tuli tilalle pelaten lyhyen stintin, jossa hän vei toistamiseen taklauksen loppuun, vaikka oli hitusen myöhässä jatkopaineensa kanssa.

Ajassa 44:30 Connellyn ketju aloitti puolustuspäästä. Hän ryntäsi laitaan irtokiekolle, mutta sillä kertaa Kiviharju oli paikalla ensin. Ralph purki kulmasta kuitenkin. Suomen ajoitus päätykiekossa takaisin oli huono ja Ralph toi jalalla kiekon omista ulos dumpaten sen sywään ohi trapin. Connelly oli ensimmäisenä paikalla painottomassa laidassa, mutta siirto maalin taakse oli osoitteeton. Plussan hän silti sai luistelukisan voitosta. Vaihdon lopussa Hutson tuli jalalla omista ulos ja Hagens jatkoi keskialueelta kiekon Connellylle, joka laukoi päin puolustajaa vasemmasta laidasta.

Uronen saapui seuraavaksi kehiin puolustuspäähän. Korkealle luodussa 3v3-tilanteessa hän meni Hemmingin kanssa samaan mieheen Hutsoniin jättäen Buiumin auki laitaan. Karu pelinlukuvirhe mahdollisti vapaan kävelyn maalia kohden ja Zeev syötti lapojen läpi takakulmalle, josta Leonard kuitenkin jotenkin räpelsi kiekon ohi tyhjistä.

49. minuutilla USA lähti paineen alta. Svoboda levitti pistelinjalta laitaan Connellylle, joka tuuppasi kiekon laidan kautta keskialueelle ohi Pieniniemen, hyvä. 2v2-hyökkäyksessä Svobodan kääntö luukulle meni ohi Planten lavan.

Puolen minuutin päästä Uronen tyytyi minimiin tipaten kiekon vain ykkösellä keskialueelle sinisen kulmasta. USA:n kolmonen vyöryi alueelle uusiksi ja matsin toisen puoliskon tapaan Suomen nelosketju joutui taas sietämään vaikeaa jaksoa omissa. Uronen voitti staattisen väännön laidassa ja onnistui purkamaan paineen puolenvaihdolla Hemmingille, joka teki pitkän kiekon kuitenkin. Aloitusvoitosta Suomi pääsi kuitenkin heti uusiksi hyökkäämään toiseen suuntaan. Keskialueella Alasiurua voitti kamppailun ja Uronen otti irtokiekon kuljettaen sen hyökkäysalueelle, mutta törmäsi sitten yksin kolmen pelaajan muuriin.


52. minuutilla Connelly spurttasi juoksukiekkoon ennen Miettistä Suomen päätyyn, erinomaista. Ajokoiran jalkavuus tuli taas ilmi. Hän kierähti vapaaksi sentterin pihdeistä ja vaihtoi puolen Minnetianille, joka palautti syvään. Syöttö luukulle meni vihkoon, mutta Trevorin jatkoprässi H3:na oli mainio pitäen paineen hyökkäysalueella vielä hetken.

53. minuutilla Uronen ei koskenut kiekkoon vaihdon aikana ja seisoi omissa lähinnä paikallaan, kunnes vastustajan laukaus kiersi rännistä keskialueelle. Päätösvitosen aluksi Trevor jäi varmistamaan H3:ksi vähän alemmas, kun Hagens ja Plante möyrivät kulmassa päätykiekosta ja voittivat sen takaviistoon Connellylle, joka lukitsi ranteet laukoen Rimpistä päin oikealta puolelta. Transitiopuolustamisessa Connelly pysäytti vastaiskun ottaen kiekon ilmasta alas punaviivalla kädellään. Vertasin joskus aiemmin Connellya Barbasheviin ja tämäkin on usein H3:na auttamassa ensimmäisenä omiin päin, joten sikälikin vertaus olisi paikallaan.

Ajassa 56:30 Uronen laukoi logoon suoraluistelusta Alasiuruan keskialueen maltillisen rytmityksen jälkeen. Augustine potki tarpeeksi vastaan, jottei takaylänurkka jäänyt auki. Suomi hyökkäsi pian uusiksi ja Alasiurua ylitettyään keskialueen pomputti kiekon päätyyn. Hemming kärsi vääntöhäviön siellä. Peli kääntyi ja Perreault laukoi laidasta päin Rimpistä. Uronen hoiti keskustasta irtokiekon muualle ja Hemming kuljetti sen lopulta ulos.


Pari minuuttia ennen loppua Terrance mursi siniviivan ja levitti sitten laitaan Connellylle, joka karisti suunnanmuutoksellaan Kiviharjun selästään oikeassa laidassa, mutta syöttö maalin takaa luukulle katkesi Rimpiseen. Edunluontikyky 1v1-tilanteista suuntaa äkillisesti muuttamalla oli kuitenkin plussan arvoista kuten jo aiemmin todettua.

Uronen tuli sisään vielä 15 sekuntia ennen loppua. Sivupaine Hagensiin oli vajaa keskialueella ja tämä pääsi alueelle vasemmasta laidasta, mutta Hemming piti lavan jäässä katkaisten Leonardille tarkoitetun takatolppanamun.

Jatkoerä

Jatkoerän alkupuolella Kiiskinen kompuroi ja 2v1-vastaiskussa Connellyn lätty vasemmasta laidasta takakulmalle Ziemerille oli liian korkea. 63. minuutilla Uronen keräsi alhaalta kunnon vauhtia ja mursi siniviivan oikeasta laidasta, mutta laukaushetkellä suti vain lumet kiekon päältä, jolloin Moore nappasi pelivälineen. 3v2-vastaiskusta ei vaaraa aiheutunut, vaan Uronen ehti ihan hyvin pelin alle luomaan tasavoiman ja sitten pysytteli sen aikaa alhaalla, että löysi sopivan vaihtovälin USA:n haudottua kiekkoa keskialueella.

64. minuutilla Connelly oli alustaa voittomaalin, kun hänen poikittaissyöttönsä löysi Buiumin, mutta Rimpinen ryösti tämän hurjalla tolpalta toiselle liikkumisellaan salamannopeasti paketin hajoamatta, terve. Oli silti ilahduttavaa nähdä, että mitalipeleissä Trevorin syötöt napsuivat lapaan ja alkukisojen harhasyötöt olivat kadonneet, joten koko kisojen mitassa tuo osa-alue oli neutraali. Isojen pelien mies?



Uronen käväisi jäällä vielä voittomaalia edeltäneessä vaihdossa Alasiuruan ja Kiviharjun kanssa. Hyökkäyspään aloitusvoitosta Uronen liukui auki vasempaan siipeen, mutta Kiviharjun poikittaissyöttö jäi vajaaksi mailan oltua välissä. Suomi haki vauhtia keskialueelta pariin otteeseen Urosen kierrettyä kenttää kiekko lavassaan, mutta sopivaa väylää murtautumiseen ei löytynyt. Lopuksi Rautiainen punnersi oikeasta laidasta maalille, mutta Augustine pysäytti hänet eikä sylkenyt reboundiakaan eteensä, kun Uronen oli parkkeerannut kakkoskiekolle maalin eteen. Seuraavassa vaihdossa sitten Stiga iski läpiajosta voittomaalin ja Connellyn juhlat olivat valmiit alkamaan.

Yhteenveto

Uronen uurasti yhteensä 15:30 tehoin 1+0. Laukauksia oli kolme ja teholukema +0. Erätaukohaastattelussa hän oli ytimekäs ja jämpti toivoen hänellä olevan yliotteen Augustinesta, kun haastattelija sitä kysyi. Mutta nuo jämptit vastaukset jäivät mieleen alkusarjavoittohaastattelunkin jälkeen. Olemus on ryhdikäs kaukalon ulkopuolella. Connellyn jääaika finaalissa oli 15:40. Laukauksia oli kaksi ja teholukema +1.

Uronen

+ Hyökkäysvarmuus keskialueen ylityksissä. Uronen monesti ylijuoksi 1-2-2:n sisään tyhjään taskuun saaden avauksen teippiinsä ja nelosketju pääsi kiihtyvästi viemään 3v2-hyökkäyksiä pohjaan. Mutta hän osasi myös jäädä painottomalle puolelle, kun USA:n puolittaessa voimakkaammin tyhjä tila olikin siellä kuten heti avausvaihdossa ja myöhemmin tekemässään maalissa
+ Rannepiiskassa oli vihdoin tarkkuus kunnossa
+ Hyökkäysalueen riisto kontaktilla Buiumiin oman päätykiekon jälkeen. Hyökkäysalueen riistopelaaminen oli Urosen ehkä isoin vahvuus turnauksessa ja näkyi finaalissakin
+ YV-ylöstuonnissa taas oikea valinta ja siniviivan murtaminen itse syötön sijaan
+ Siirtokiekkovarmuus omista keskialueelle paineen alla palasi kohti normaalia vihkoon menneen välierän jälkeen
+ Kiekonkäsittely ja -hallinta tuplattuna kertaalleen 1v2-vastaiskussa. Uronen on myös taitava siniviivan murtamisen jälkeen käyttämään kiekon puolustajan jaloissa/lavan vieressä saaden siten entistä paremman laukauspaikan aikaiseksi
+ Taklausten loppuun vienti, vaikka päätykiekkoajoitukset olivat vähän pielessä eikä hän ehtinyt jatkokarvaamaan iholle montaakaan kertaa
+ Yksi katko hyökkäysalueella sapovalivmaisella syöttösuunnan lukemisella
- Viivalaukauksien peittämättömyys (0/3) maksoi toisen takaiskun. Vaikka sivuttaisliike korkealla oli aiempaa parempaa, Urosen pitää vain päästä vielä lähemmäs blokkaamaan kutia. Hän jäi yhä liian etäälle
- Paha pelinlukuerhe korkealla 3v3-tilanteessa tuplaten Hutsonin Buiumin havainnoinnin sijaan. Puolustusalueen laituripelaaminen kiekottomana korkealla on isoin kehityskohde melkeinpä

Connelly

+ Poikittaissyöttöjen laatu oli semin tapaan kunnossa. Hän alusti toista maalia edeltäneen Hutsonin sisäänviennin loistokäännöllään painottomaan laitaan ja löysi myös Terrancen kertaalleen vastahyökkäyksessä sekä Buiumin jatkoerässä
+ Transitiopuolustaminen on iso vahvuus, kun luistelun ansiosta sivu- ja takapaine on niin vahvaa. Tässäkin pelissä hän pakotti Väisäsen epäonnistuneeseen dumppaukseen punaviivalta luisteltuaan tämän kiinni juuri ajoissa sekä ahdisti Hynnisen pitkään kiekkoon. Lisäksi nöyryys oli jälleen kunnossa ja Connelly valui tarvittaessa oman maalin eteen asti puolustaen huolellisesti loppuun asti. Barbashevin tapaan Connelly on usein ketjunsa H3, joka auttaa ensimmäisenä puolustajia
+ Edunluontikyky hyökkäysalueella 1v1-tilanteissa b-pisteiden alapuolella terävillä suunnanmuutoksilla. Helenius toki pysyi kyydissä aika hyvin, mutta päätöserässä Kiviharju ei. Vegasilla ei ole liikaa tuontyyppisiä hyökkääjiä, jotka liikkeellään pääsevät miesvartioijasta eroon ja saavat lavan auki
+ Siirtokiekot selustaan keskialueelta jotakuinkin 3/3. Keskialueen kiekollinen suoritusvarmuus oli tuolta osin hyvää
+ Ehtiminen irtokiekkoihin laitaan ensimmäisenä saldolla 2/3
+ Kaksi voitettua päätykiekkoa luisteluvoiman ansiosta kolmoserässä
- Trapin vuotaminen kerran hänen kohdaltaan

Mainitaan lopuksi se, että suomalaisverinen (huomio iltapäivälehtien klikkiotsikoijat) maalivahti Jesper Vikman "teki" maalin Tahoelle eilen.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights, Silver Knights
U20-kisat 2025 yhteenveto

Mathieu Cataford


Cataford oli etukäteen tutuin yksilö pelikohtaisista scouttausraporteista mm. viime kewään ansiosta. Silloin vahvuuksina ilmenivät sulava kiekonkäsittely ruuhkabussissa pehmeillä käsillä, hanakkuus mennä ytimeen junnupelejä paremmin, trapin läpäisemättömyys hänen kohdaltaan, laiturivelvoitteiden hoitaminen omissa niin kiekollisena kuin kiekottomana pl. yksi fuskaus ylöspäin, H3-roolissa siirtokiekkojen lukeminen/väliin pääseminen siniviivan tuntumassa korkealta karvatessa, transitiopuolustaminen, taklausten loppuunvienti ja pakottamuus hyökkäysalueella vrt. junnupeliin. Heikkouksia olivat reagointi- ja irtiottokyvyn puute irtokiekkoihin laitojen lähelle niin omissa kuin hyökkäysalueella, tilanne- ja kamppailukovuuden puute ja hyödyttömyys kärkikarvaajana pl. syöttösuuntien peittäminen keskustaan. Ensipotkutkin kaipasivat räjähtävyyttä, jotta Cataford pystyisi luomaan etua hyökkäysalueella 1v1-tilanteissa vastustajan alakolmion miesvartiointia vastaan. Keskialueen kiekollinen suoritusvarmuuskaan ei ollut niin täydellistä AHL:ssä kuin katsomassani junnupelissä, mutta oletusarvoisesti oman ikäisiä vastaan sen piti olla taas selkeä vahvuus näissä karkeloissa.

Hän aloitti kisat 13. hyökkääjänä, koska treenipeleissä Luchankon kolmosketjun laidalla hän oli kiekollisesti epäitsevarma ja ehkä kisoja ennen tullut polvivamma vielä vaivasi. Cataford sai jääaikaa noin kahdeksan minuuttia ensimmäisissä peleissä stuntaten usein jotain laituria juuri Luchankon ketjussa. Kolmospelistä eteenpäin hän oli vakituisemmin nelosen vasen laita Luchankon ja Gauthierin rinnalla. Jääaika kasvoi reiluun 12 minuuttiin. Lisäksi noiden kahden kanssa Cataford pelasi kisojen alusta asti alivoimaa toisessa tai kolmannessa hyökkääjäparissa. Kanadan AV-prosentti 74,07% oli kuudenneksi paras. Puolivälierässä Cataford pudotettiin takaisin 13. hyökkääjäksi kahdeksan minuutin peliajalle, kun Beaudoin vei pelipaikan, mutta tämän ulosajo avauserässä tarjosi vaihtoja tutussa nelosketjussa Catafordille.

Cataford teki yhden maalin ja keräsi teholukeman +3 viiteen peliin. Hän laukoi neljästi. Jääaika oli keskimäärin 9:32 ja keskipituus vaihdolla 42 sekuntia.

Vahvuudet:

+ Mitään valtavia yllätyksiä Catafordin pelaaminen ei tarjonnut, mutta ehdottomasti positiivisin yllätys oli hänen AV-pelaamisensa varsinkin omalla alueella. Hän teki itsensä isoksi ja lähestyi hyvistä kulmista peittäen paljon jäätä ja vaikeuttaen isosti siipimiehen palautusta siniviivaan pakottaen tämän pelaamaan sywään, laukomaan, hakemaan poikkaria tai sitten viimeisenä optiona palauttamaan hankalasti laidan kautta. Ehtymättömällä moottorilla hän jaksoi tehdä spurtteja syöttölinjoja peittäessään tehden luistinkatkon Connellynkin levitykseen kohti Eisermania. Saksa-pelissä Samanski menetti kiekon Catafordille jopa ennen palautusyritystä viivaan, kun MC iski niin terävästi laitaan. Slotin varjelukin hoitui vuorollaan alempana hyökkääjänä osana 1-1-2:ta, vaikka Saksa-pelissä se kerran unohtui, kun MC aavisti liiaksi poikkisyöttöä ja Samanskin lavan sulkemisessa kesti liikaa, mutta USA:ta vastaan hän katkaisi Connellyn pakottaman syötön Nelsonille ja melkein ilmasta Hutsonin poikittaissyötön Eisermanille. Slotin tukkiminen oli tarkkaa yhtä nukahdusta lukuun ottamatta.
+ AV-trapissa keskialueellakin oli enemmän positiivisia kuin negatiivisia juttuja, vaikka Hutson ja Sumpf livahtivat kertaalleen Catafordin ja toisen hyökkääjän välistä läpi, mutta USA-pelissä Buiumin jättöä Cataford häiritsi kohtalaisesti, vaikka se Leonardille onnistuikin ja tämä mursi siniviivan keskeltä laukoen tolppaan. Varsinkin ensimmäisissä matseissa Cataford vaikeutti sisäänvientejä kohtalaisen inhottavasti sijoittumisellaan, vaistomaisuudellaan ja nälkäisellä mailallaan niin kärkikarvaajana kuin kolmen linjassa omalla sinisellä kaistaansa suojellen. Latviaa vastaan Luchanko teki AV-osuman läpiajosta Catafordin häirinnan avustamana, vaikka syöttöpistettä tämä ei saanutkaan
+ Kiitettävä maskipelaaminen. Cataford teki maalinteon tukitoimia nöyrästi vahvuutensa tiedostaen ja antoi usein muiden pitää kiekkoa ulkokehällä kuten Edstrom viime skaboissa. AHL:n tapaan hän siis meni ytimeen mielellään. Cataford on voimakas ja peittää veskarin näkökenttää hyvin, koska häntä ei ole helppo boksata. Erityisesti saksalaispuolustajat olivat vaikeuksissa hänen kanssaan ja USA-pelissä hän pääsi myös kokeilemaan reboundista viimeistelyä Pricen vedon jälkeen. Suomea vastaan kolmannessa maalissa Cataford sitoi puolustajan maalin edessä itseensä tehden lisätilaa Pinellin takakulmaviimeistelylle
+ Taklauspelaamisesta merkkasin plussan 4/5 pelistä ja se oli aiemminkin yksi vahvuuksista. USA-pelissä hän jakoi kärkikarvaajana mojovan pommin Kleberiin pakottaen tämän luopumaan kiekosta puolihätäisesti. Kontaktin kautta Cataford kykenee irrottamaan vihulaisia kyllä kiekosta, mutta ongelmana on vain se iholle ehtiminen ajoissa, kun jalkanopeus on heikkous. Cataford on kuitenkin helpohko kuvitella NHL:ssä kohtalaisilla käsillään alaketjujen grinderiksi, joka pystyy tappamaan jäähyjäkin
+ Cataford ei varastanut ylöspäin, kunnes kiekko todella oli omien hallussa. Puolustusvaistot olivat kunnossa. Hän suojasi slottia tunnollisesti palomiehenä, kun sentteri oli muualla kamppailemassa. Roolitus oli kahden suunnan tunnollisuus tuossa Kanadan jengissä ja siinä hän oli aika priimaa. Mieleen jäi myös Suomi-matsi, jossa hän hylkäsi tonttinsa painottomassa laidassa tunnistettuaan Kiiskisen uhan keskustassa ja nosti tämän mailan juuri ajoissa, vaikka se olisi periaatteessa ollut siis painottoman laiturin heiniä
+ Cataford ei pakottanut peliä hyökkäysalueella kuten ei tehnyt farmissakaan, vaikka teki niin vielä katsomassani junnupelissä vuosi sitten. Suomea vastaan mm. hän löysi syötöillään ulkokehältä keskustasta niin Cattonin kuin Howen, mutta jälkimmäinen ei saanut vetoa toki aikaan ahtaasta tilasta
+ Pelinluku ja siirtokiekkoihin väliin pääsy oli yhä vahvuus, mutta siniviivan tuntuman H3-roolin sijaan ennemmin jatkokarvatessa H2:na
+ Transitiohidastaminen varmistavana H3:na, Saksa-pelissä mm. Lewandowski ei päässyt hänestä ohi laidan puolelta. Transitiopuolustaminen säilyi siis vahvuutena aika lailla
+ Transitiohyökkäämisessä kärkenä toimiminen. Cataford osaa ostaa aikaa muille kamppailemalla keskialueella juoksukiekon itselleen ja jättämällä sen toiseen aaltoon kuten N. Roy pari vuotta sitten MM-kisoissa. Varsinkin puolustuspään aloitusvoitoista (oman pään startteja odotetun paljon Luchankon ketjussa) hän karkasi usein haukena kohti takasinistä

Neutraalit osa-alueet:

+/- Paineen alla operointi painollisessa laidassa oli neutraalia. Aika pieni otantakin toki oli hetkistä, kun Catafordin piti jatkaa kiekko laidasta pistelinjalle sentterille tai suoraan ulos lasin kautta. Tshekkiä vastaan tuli yksi missi ainoasta tilanteesta, mutta Suomea vastaan suoritusvarmuus oli kunnossa
+/- Kiekollinen suoritusvarmuus keskialueen ylityksissä on aiemmin ollut selkeä Catafordin vahvuus varsinkin junnupeleissä, vaikka AHL:ssä se oli neutraalia. Niinpä petyin, että tässäkin turnauksessa se oli lähempänä neutraalia kuin vahvuutta. Muun muassa Suomea vastaan parista löysästä rystypoikkarista peli olisi voinut kääntyä vaarallisemminkin omiin päin hyökkäyssiniseltä. Yhdysvaltoja vastaan hän ymmärsi olla pakottamatta samanlaisia syöttöjä ja mieluummin laukoi päin Augustinea
+/- Tilanne- ja kamppailukovuus vaihteli pelistä toiseen. Saksaa vastaan hän hävisi yllättävän paljon staattisia mailakamppailuita laitojen lähellä, mutta sitten taas Suomea vastaan vääntövoimansa ansiosta hän oli voitokas yksilö. Tämä osa-alue oli farmissa selkeä heikkous, mutta junnuskaboissa neutraali
+/- Aloitukset olivat muokatun tilastointini mukaan 3/8
+/- Laukaukset menivät veskareita päin, mutta lähtivätkin niin pienistä kulmista, ettei niistä voinut olettaa maaleja syntyvän

Heikkoudet:

- Ensipotkujen kankeus vaikeutti yhä irtokiekkoihin ehtimistä laitoihin mm. puolustusalueen puolustuspelissä parissakin eri matsissa, joten tuttu heikkous oli läsnä ja painejaksot täten hieman pidempiä omissa. Cataford oli silmätestillä kyllä yksi kärkimaiden hitaimmista luistelijoista
- Karvauspelaaminen. Cataford on aiemminkin ollut hyödytyn kärkikarvaajana pl. syöttösuuntien peittäminen keskustaan eikä mikään muuttunut. Jos hän ehtii lähes iholle asti, silloin riistoon on hyvä sauma kuten mm. Tshekki-pelissä Jiricekia vastaan, mutta turhan monesti hän jää riistoa ajatellen aivan liian etäälle jalkanopeuden puutteen vuoksi ja puolustajalla on tarpeeksi tilaa ohittaa Catafordin prässi pystysyötöllä. Karvatessa hän oli vain liian monesti myöhässä raskasjalkaisena ja sivupaine mailallakin oli toisinaan niin ja näin. Johonkin korkealta aggressiivisesti karvaavaan joukkueeseen Catafordin ei täten ole helppo sopeutua mielestäni
- Keskialueen organisoitu puolustuspelaaminen oli miinusmerkkistä toisin kuin aiemmin. Heikoin esitys oli USA:ta vastaan, kun trap vuoti hänen kohdaltaan pari kertaa
- Laukauslinjoille liikkuminen ei ole niin ketterää kuin Connellylla PAPP:ssa ja Urosen tavoin vähän liikaa viivapuolustajien kuteja menee Catafordinkin lävitse kuten mm. USA-pelissä yksi Fortescuen toimitus
- Transitiopuolustamisessa pimeän puolen havainnointi vuoti kertaalleen Nelsonin vetopaikassa USA-pelissä
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights, Silver Knights
U20-kisat 2025 yhteenveto
Trevor Connelly

En ollut aiemmin tehnyt muistiinpanoja Connellysta vaihto vaihdolta, mutta tiesin, että vahvuuksia ovat luistelu (ja siten kyky luoda oma maalipaikka silkkisen pehmeillä käsillä sekä vaihtaa kaistaa keskialueen ylityksissä sisäänvientitehokkuuden parantamiseksi niin transitio- kuin suorahyökkäämisessä), todennäköinen kestävyys useisiin korkean intensiteetin spurtteihin mahdollistaen päätykiekkoihin ehtimisen ja kärkikarvausmonsteriuden, arkailemattomuus mennä ahtaisiin väleihin ruuhkabussissa, eliittitason pelinteko ja ahtaan tilan pienpelit. Kuvailin Connellyn olevan sekoitus slafkovskymaista kaistan vaihto velhoutta ja barbashevmaista itsensä likoon laittamista pelottomasti.

Connelly oli USA:n kakkosketjun vasen laita kolme ensimmäistä peliä. Keskellä pelasi Danny Nelson ja laituriparina Cole Eiserman. Kanada-matsiin Connelly putosi kolmoseen Carey Terrancen ja Teddy Stigan seuraan, kun Moore ja Ziemer nostettiin kakkosen laitureiksi ja Eiserman putosi 13. hyökkääjäksi. Kaikki pudotuspelit Connelly oli niin ikään paperilla kolmosketjun laituri, mutta kun Eiserman pelasi välillä hänen tilallaan kolmosessa, Connelly sai jääaikaa nelosketjussa Max Planten ja Brandon Svobodan kanssa otteluiden sisällä. Alivoimaa Connelly ei pelannut, mutta oli Urosen tavoin kakkosylivoimassa. Se oli muuttumaton läpi kisojen. Hutson oli viivassa, Connelly vasemmalla, Eiserman oikealla, Nelson keskellä ja Ziemer maalilla. Connelly ja Ziemer olivat ylöstuontivastuussa Hutsonin mahdollisista jätöistä, jos tämä ei itse kuskannut kiekkoa keskialueen läpi. USA:n YV-prosentti 36% oli kisojen paras.

Connelly nakutti seitsemään peliin tehot 1+3=4. Hän aloitti kisat 1+1 tehoin Saksaa vastaan, mutta sittemmin tahti hiljeni. Teholukema oli +3 ja laukauksia 12. Connelly pelasi keskimäärin 12:38 vaihdon keskipituuden oltua 46 sekuntia.

Vahvuudet:

+ Painollisesta laidasta Connelly kaivoi paineen alta lähdöissä kiekkoja todella korkealla suoritusvarmuudella (kisa-avauksessa täydellisesti saldolla 6/6) joko sentteri Nelsonin lapaan pistelinjalle tai ylijuoksun tehneelle painottomalle laiturille suoraan keskialueelle. USA kiihdytti täten hyvin omista ulos suorahyökkäämään. Ahtaan tilan pienpelaaminen pehmeillä käsillä oli toki tiedetty vahvuus. Valmennukselta on varmasti luottoa tulossa aikuisissakin, kun laiturivelvoitteet omissa hoituvat eikä Trevor juuri vuoda laidan lähellä. Hän pystyy myös pyörähtämään karvaajan alta pois tai nostamaan nöyrän norsukiekon keskialueelle kahden muun hyökkääjän kamppailtavaksi kuten mitalipeleissä tapahtui. Ainoa pahempi erhe kisojen aikana tuli Suomea vastaan alkusarjassa, kun Pieniniemi taklasi häneltä kiekon pois siniviivan tuntumassa, mutta tuosta seuranneen käännönkin jenkkipuolustaja paikkasi heti
+ Transitiopuolustaminen jäi mieleen jopa toiseksi isoimpana plussana. Työmoraali oli kunnossa ja hän luisteli aina kotiin päin lujaa. Connellylla oli nöyryyttä pudottaa tarvittaessa jopa oman maalin taakse, jos hän oli ensimmäisenä hyökkääjänä omissa auttamassa. Vähintään hän seurasi tarkasti oman miehensä muutamaan otteeseen oman maalin eteen saakka tehden hommia kollektiivin eteen. Luistelun ansiosta sivu- ja takapaine oli todella väkevää ja Connelly takakarvasi mm. kiekot pois niin Soinilta kuin Portilta ja ahdisti Väisäsen epäonnistuneeseen dumppaukseen punaviivalta luisteltuaan tämän kiinni. H3:na puolestaan keskialueella hän luki hyvin tilanteita, pääsi väliin avaussyöttöihin lapa jäässä useammassa matsissa ja välierässä mailapuolusti Saleltakin kiekon pois pysäyttäen vastaiskun alkuunsa. Koska Barbashevin tapaan Connellykin on usein ketjunsa H3, joka auttaa ensimmäisenä puolustajia, oli ilo nähdä hänen hyödyllisyytensä vastaiskujen puolustamisessa monin eri tavoin niin jalalla kuin mailalla.
+ Toinen effortti eli sinnikkyys jahdata kiekkoa hyökkäysalueella mahdollisen menetyksen jälkeen. Oletin, että hän pystyy tekemään useita korkean intensiteetin spurtteja ja niin myös oli. Kanada-pelissä hän sai stopin mm. Dickinsonia vastaan kulmaan ja myöhemmin kamppaili irtokiekon itselleen myös Pricea vastaan kärkikarvaajana tekemänsä stopin jälkeen. Mitalipeleissäkin nähtiin kohtalaisen hyvää jatkoprässiä erityisesti Fibigria jalkavasti jahdaten
+ Pelitilanneroolin tunnistus ja kurinalaisuus noudattaa systeemiä. Kun piti olla omissa palomies, puolustaa aluetta matalalla b-pisteen sisäpuolella, hyökkäysalueella varmistaa puolustajan nousu tai keskialueen uudelleenryhmittymisissä/ylemmissä viivelähdöissä ottaa sentterin rooli, se hoitui. Kisojen alussa Connelly varsinkin tunnisti monesti olevansa alin hyökkääjä, jolloin sentteri Nelson rotatoi laituriksi ankkuroitumaan siniviivalle Eisermanin kanssa. Tietysti Connellyn oli luontevaakin hakea alhaalta kiekkoa lapaan luistelun ja keskialueen ylityskyvyn myötä, kun ylivoimallakin hän oli ylöstuontivastuussa. Aloituskuvioissakin toisteisesti Connelly kiersi korkealle siniviivaan H3:ksi ja tarvittaessa varmisti puolustajan nousun. Hyökkäysalueen hyökkäyspelissä monesti juuri Connelly ennen kaikkea huolehti kenttätasapainosta korkealla antaen Hutsonille (mm. 0+5 Saksaa vastaan) vapauksia toteuttaa itseään, kun Nelson ja Eiserman soveltuivat enemmän kulmamyskäämiseen. Vaikkapa Uroseen nähden Connelly viihtyy selkeästi enemmän korkealla vastustajan viisikon ulkopuolella, mutta tarvittaessa menee maskiinkin "omalla vuorollaan"
+ H3:na palkinto/riski -hetkien tunnistus HAHP:ssä. Connelly otti välillä laskelmoituja riskejä mennen kolmanneksi mieheksi b-pisteiden alapuolelle vaarantamatta kuitenkaan tasapainoa liikaa, koska hän ja Nelson pystyivät luisteluvoimaisina pelaajina vielä takapaineella tekemään 3v2-tilanteista 3v3-hyökkäyksiä. Suomi-pelissä eritoten Connellyn "riskit" kannattivat mahdollistaen kulmarallien jatkumisen
+ Hyökkäysalueen tuki- ja apupelaaminen ylempään liittyen. Connelly luki hyvin, milloin hänen pitää mennä auttamaan kulmaan ketjukaveria ja milloin parempaa tilankäyttöä on se, että hän pysytteleekin etäämmällä eristäen esim. Eisermanin myskäämään kulmassa laadulliseen ylivoimatilanteeseen (1v1)
+ Hyökkäysalueen hyökkäyspelissä Connelly ei arkaillut mennä tekemään maskia ja ottamaan iskuja vastaan ytimessä, kun oli pari kertaa pelissä oma vuoro tehdä sitä, vaikka onkin enemmän pelaaja, joka viihtyy ulkokehällä tai korkealla. Latviaa vastaan Connelly sitoi puolustajan itseensä tehden tilaa Eisermanille löytää Nelson
+ Puolustusalueen puolustuspelissä Connelly liikkui hyvin korkealla vetolinjoille auttaen sekä tasavoiman (3v3) luonnissa että blokkasi ilman muuta ritarilupauksista parhaiten viivakuteja tehden siitä itselleen selkeän vahvuuden. Hänen lävitseen ei ole helppo laukoa siniviivasta, koska hän pääsee niin lähelle kiekollista pelaajaa liikkeensä ansiosta. Sen koki jo alkusarjassa Pieniniemi laukoen päin Connellya ja Sveitsi-pelistä jäi mieleen blokattu Johnsonin kuti. Usein vihulaiset eivät edes lähteneet yrittämään laukomista Connellyn läpi, kun tämä oli alle metrin päässä
+ Sisäänviennit niin tasaviisikoin kuin ylivoimalla olivat odotetusti suuri vahvuus. YV-sisäänvientien onnistumisprosentti oli jo avausiltana sata (2/2). Eritoten murtautuminen Hutsonin jätöstä kakkoserässä oli laadukas, kun kaistanvaihtovelho pujotteli keskialueen läpi. Tuollaisten suoritteiden takia hän haki vauhtia pohjasta Ziemerin kanssa. Päätöserän toisesta vauhdikkaasta murtautumisesta vasemmasta laidasta Connelly sai syöttöpisteen palkinnoksi löydettyään takakulmalta Ziemerin ja käytännössä identtisellä tavalla hän alusti välierässä voittomaalin, mutta takatolppasyötön sijaan passaamalla lujaa takaviistoon Eisermanille painottomaan laitaan. Kanada-voitossa puolestaan Connellyn YV-sisäänviennit vasemmasta laidasta välillä ahtaastakin raosta pohjustivat jenkkien kaksi ensimmäistä maalia, joista jälkimmäiseen hän sai kakkossyötön. Saksa-pelistä jäi mieleen myös yksi murtautuminen tasaviisikoin, kun hän lensi yli keskialueen ja punnersi sitten vasemmasta laidasta aina maalille asti itse hakemaan viimeistelyä rystyltä luoden itselleen laadukkaan maalipaikan tyhjästä
+ Suoraluistelussa on tarpeen vaatiessa nopeutta ja ytyä, mutta terän käyttö sallii myös ketterän pujottelemisen ja äkillisissä suunnanmuutoksissa helpottaa huomattavasti karvaamista, kiekon jahtaamista ja vastustajan karistamista 1v1-tilanteissa
+ Kepeillä ensipotkuilla ehtiminen 50-50 kiekkoihin varsinkin hyökkäysalueella pidensi USA:n painejaksoja. Kirjasin ainakin kolmesta eri matsista positiivisen merkinnän tähän sarakkeeseen ja puolustspäässäkin Connellyn nopeus helpottaa pyöritysten katkaisua, kun hän pystyy b-pisteen sisäpuolelta irrotessaan voittamaan luistelukilvassa laitaan pintsaavan puolustajan
+ Päätykiekkojen nouto, vaikkei hän niihin ajoitukseltaan ehtinytkään kuin vasta mitalipeleissä. Välierässä hän voitti Fibigrin luistelukilvassa ja finaalissa kirjasi kaksi voitettua päätykiekkoa tililleen puristusluisteluvoimansa ansiosta. Juuri kahdessa viimeisessä pelissä puristava luistelu näytti paremmalta kuin aiemmin turnauksessa ja olettamani vahvuus päätykiekkojen noudosta alkoi nostaa päätään, joten siksi Connelly käänsi osa-alueen plussalle viikonloppuna
+ Edunluontikyky hyökkäysalueella 1v1-tilanteissa b-pisteiden alapuolella terävillä suunnanmuutoksilla. Finaalissa Helenius toki pysyi kyydissä aika hyvin, mutta Kiviharju ei. Vegasilla ei ole liikaa tuontyyppisiä hyökkääjiä, jotka liikkeellään pääsevät miesvartioijasta eroon ja saavat lavan auki. Connelly myös loi Saksa-pelissä pari maalipaikkaa itselleen puhtaasti liikkeensä kautta
+ Transitiohyökkääminen. Connelly puristi aina täysillä maalille/takatolpalle kuten Uronen ja kisojen ainoa maali syntyi vastaiskun päätteeksi, kun Trevor pelasi isolla jäällä mainion seinäpeli Eisermanin kanssa ja viimeisteli toisella yrittämällä ohi Pertuchin. Kovasta vauhdista Trevor kykeni myös luomaan peliä painottomaan laitaan
+ Staattinen mailakamppaileminen laidoissa oli niukasti plussan arvoista jääden mieleen varsinkin oman alueen lähdöissä, kun hän pystyi ronkkimaan kiekkoja itselleen pintsaavaa puolustajaa vastaan. Yksi hieman heikompi Trevorilla toki oli, jossa hän hävisi turhan paljon vääntöjä hyökkäysalueella
+ Vaikka organisoidusti karvatessa Trevor oli usein myöhässä puoli sekuntia, hän vei silti taklauksia loppuun asti ollen fyysinen niin hyökkäys- kuin keskialueen puolustuspelissä. Kääntöpuolena voi toki kontaktihakuisuus roiskua joskus yli kuten U18-finaalissa

Neutraalit jutut:

+/- Connelly pakotti peliä varsinkin kisojen alkuvaiheessa (esim. avauskymppiin kolme harhapassia kisa-avauksessa) jonkin verran hyökkäysalueella sekä tasaviisikoin että ylivoimalla ja eritoten poikittaissyöttöjen tarkkuus jätti toivomisen varaa. USA:n hyökkäyspelisysteemi toki nojaa keskilinjan puhkoviin passeihin ja niitä on lupa yrittää, mutta Connelly ei valinnut kovin hyvällä prosentilla oikeita hetkiä. Mutta mitalipeleissä syöttötarkkuus oli mintissä ja Trevor näytti väläyksiä eliittitason pelinrakentelustaan, josta McCrimmon mainitsi draftin jälkeen. Harhasyötöt putosivat dramaattisesti eikä hän hakenut syöttöjä enää liian ahtaisiin väleihin. Välierässä hän alusti voittomaalin loistavan kovalla syötöllä täydestä vauhdista Eisermanin lapaan ja tämä tälläsi one-timerin etukulmaan. Finaalissa 2-3 kavennusta edelsi keskialueella Connellyn tarkka puolenvaihto Hutsonille ja jatkoerässä Buium oli jo paketoida matsin Connellyn esityöstä, mutta Rimpinen otti haamupelastuksen.
+/- Syöttäminen ahtaasta tilasta isoon tilaan hyökkäysalueella. Ristipudotukset kämmeneltä kulmasta/laidasta siniviivaan painottomalle puolustajalle olivat useimmiten tarkkoja, mutta hänelle sattui myös maalin takaa joitain karuja harhasyöttöjä ahdistettuna, kun hän haki jopa vaativia yhden kosketuksen rystypasseja
+/- Nöyryys keskialueen ylityksissä ruuhkabussissa vaihteli. Välillä Connelly ymmärsi huolehtia hyökkäysvarmuudesta dumppaamalla kiekon sywään suosiolla ja toisinaan pysyi kiekossa liian pitkään ajautuen umpikujaan. Toki tiesin, ettei hän arkaile mennä ahtaisiinkaan väleihin ja se piti kutinsa. Latviaa vastaan erityisesti hän kuljetti umpikujiin eikä luopunut kiekosta ajoissa. Ylivoimalla Suomi-pelissä Connellyn kiekonmenetys keskialueella johti Alasiuruan AV-osumaan. Toki kun on pelirohkea, ei välty virheiltä, joten en suolaa siksi täysin Trevoria, mutten voi antaa plussaakaan tästä osa-alueesta. Kisojen loppua kohden hyökkäysvarmuus parani eikä kiekonmenetyksiä tai harhasyöttöjä tullut. Siirtokiekot selustaankin olivat 3/3 finaalissa ja keskialueen kiekollinen suoritusvarmuus tuolta osin hyvää
+/- Kyky tehdä itsensä pelattavaksi sentterihau'issa olisi voinut olla parempaa. Varsinkin Saksaa vastaan Connelly haki paljon kiekkoa lapaansa puolustajien välistä ottaen lennosta sentterin roolin ja Nelson oli enemmän laituri, mutta useimmiten häntä ei löydetty ja puolustajan piti avata pystyyn keskialueelle seisovin jaloin olleelle laiturille, joka lähinnä ohjasi kiekon eteenpäin Saksan alueelle
+/- Rannelaukauksissa oli ruutia, mutta ne suuntautuivat liiaksi päin veskareita tai yli etukulman

Heikkoudet:

- Kärkikarvaajana laidan puolelta vuotaminen varsinkin Suomea vastaan. Toki varmaan sovitusti Connelly peitti syöttösuunnan keskustaan puolittaen siten kenttää, mutta edes jonkun syötön laitaa pitkin hän olisi voinut katkoa, jos ei olisi ollut aina sen puoli sekuntia myöhässä ehtiäkseen puolustajan iholle saakka. Kahdessa ensimmäisessä pelissä hän ei tehnyt yhtään riistoa organisoiduissa karvaushetkissä osana 1-2-2:ta, vaikka intensiteetti ja aggressiivisuus oli OK. Kanadaa vastaan hän sai kerran pelin pysähtymään maalin taakse taklaamalla Pricea kärkikarvaajana, mutta ei se silti riittänyt saamaan osa-aluetta edes neutraaliksi.
- Keskialueen puolustuspelaaminen oli toinen pieni miinus. Trap vuoti eräässä pelissä kerran Connellyn kohdalta ja Suomea vastaan sivupaine keskialueella oli intensiivinen, mutta silti riittämätön Rautiaista vastaan. Hieman seisovimmissa puolustushetkissä siis Connelly ei ole omimmillaan siniviivojen välissä

Tuomas Uronen

Urosesta edellinen tarkempi vaihtoanalyysi oli tehty kesällä 2023 haastajamaajoukkueen pelistä Tshekkiä vastaan. Tuolloin positiivista oli syöttötaito ja suoritusvarmuus mm. jatkosiirroissa laidan vierestä pistelinjalle sentterille, keskialueen give and go -pelaaminen, kiekonhallinta laatusisäänvienneissä magneettilavalla ja tietyllä saippuamaisuudella, kurinalainen varmistaminen ja puolustusvalmiudesta huolehtiminen H3:na, jos puolustaja aktivoitui hyökkäyssiniviivasta, ylipäätään älykäs pelinluku eri pelitilannerooleissa, kurinalainen maalinteon tukitoimien teko omalla vuorolla, kyky ennakoida hyökkäysalueella mihin kiekko seuraavaksi menee ja kestävyys. Lisäksi Vegasin leireillä intensiteetti laitaväännöissä on aina ollut kunnossa.

Laukaus oli neutraali. Se oli lyhytviritteinen, mutta tarkkuus uupui, joten paikoille pääsemisestä huolimatta maalit jäivät tekemättä. Logoonlaukomisongelma on kuitenkin korjaantunut tänä syksynä. Parannettavaa oli eniten oman alueen kiekottomassa pelissä eli mm. laukausten blokkaamisessa, kiekkojen saamisessa ulos lasin kautta puolustajan hengittäessä niskaan ja ensipotkujen terävyydessä jottei hänen tarvitsisi nojata niin paljoa ennakointikykyynsä, vaan hän ehtisi irtokiekkoihin paremmin ja tekemään stoppeja omissakin pienen flegmaattisuuden sijaan. Karvatessakin sijoittuminen syöttölinjojen eteen olisi voinut olla tarkempaa.

Tämän kauden alussa vuodentakaisiin havaintoihin verrattuna tarkemman laukauksen lisäksi pistin tulokasturnauksessa merkille sen, että Uronen köyhän miehen B. Lambertina on ottanut toivottuja harppauksia ensipotkujen räjähtävyydessä. Lisäksi hän oli hyökkäysalueella b-pisteiden alapuolella entistä saippuamaisempi, parempi rakentamaan peliä, hakeutumaan ytimeen ja kamppailemaan mailalla.

Uronen aloitti kisat Suomen kakkosketjun oikeassa laidassa, vaikka harkkamatseissa hän pelasi vielä nelosketjussa. Kisa-avauksessa ketjukavereina olivat Kasper Halttunen ja Heikki Ruohonen. Kun Hynninen tervehtyi, Uronen putosi takaisin nelosen oikeaan laitaan. Hän löysi kemiaa sentteri Arttu Alasiuruan kanssa mukavasti. Toisella laidalla oli aluksi Jesse Nurmi ja kolmospelistä eteenpäin Emil Hemming loppukisojen ajan. Uronen ei pelannut alivoimaa, mutta oli mukana kakkosylivoimassa. Avausiltana hän oli vasemmassa siivessä, mutta kakkospelistä eteenpäin slotissa, josta hän hiipi ajoittain vasemmalle takakulmalle, jotta oikean siiven Rautiaiselle oli yksi syöttösuunta lisää. Viivassa oli Kiviharju ja vasemmassa siivessä aluksi Hemming sekä alkulohkon päätöspelistä eteenpäin Halttunen. Maalinedusmies oli joko Kumpulainen tai Miettinen, mutta pudotuspeleissä aina ensin mainittu. Ensimmäisissä peleissä Uronen ei vielä ollut ylöstuontivastuussa, vaan ankkuroitui sinisen kulmaan, mutta kun Hemming siirtyi ykkösviisikkoon, sitten Uronen ja Rautiainen olivat kiekon ylöstuojat Kiviharjun jätöistä. Suomen YV-prosentti 21,74% oli kuudenneksi paras.

Uronen keräsi seitsemässä ottelussa tehot 2+1=3, +3. Laukauksia oli 20. Se oli eniten Suomen joukkueesta ja kuvastaa hänen halukkuuttaan päättää hyökkäyksiä suoraviivaisesti. Keskimääräinen jääaika oli 13:35 ja vaihdon keskipituus 49 sekuntia. L. Alasen keräämässä datassa hän oli GameScorella mitattuna Suomen toiseksi paras hyökkääjä Heleniuksen jälkeen, joten tuo tilasto on linjassa aika hyvin omaankin massiiviseen silmätestiini. Kolmen ensimmäisen pelin jälkeen Uronen jopa johti ykköspisteodottamassa Suomen kenttäpelaajistoa.

Vahvuudet:

+ Uronen oli hyökkäysalueen riistoissa Suomen tilastokärki ainakin alkusarjan jälkeen. Iso syy oli hänen eliittitason toinen efforttinsa. Hän oli pirun sitkeä jahtaamaan kiekkoa menetysten/kamppailuhäviöiden jälkeen (joko omien tai muiden) ja mailakovuus oli hyvä. Lisäksi ehtymätön moottori mahdollisti sen, että Uronen jaksoi vaihtojen lopussakin kiekottomana karvata ja häiritä avauspelaamista kovalla jalkatyöllä. NHL on toisen ja kolmannen effortin sarja Cassidyn mukaan, joten siitä NHL-ura ei jää kiinni. Alkulohkopelissä USA:ta vastaan Uronen iski Kleberiin aloituksen jälkeen saaden stopin tehtyä ja myöhemmin ahdisti Fortescuen pitkään kiekkoon jne. Slovakiaa vastaan hän riisti terävästi limpun Fedorilta kulmassa estäen purun ja sama tapahtui Pisojaa vastaan. Ruotsi-pelissä toinen ponnistelu esti Edstromin AV-purun ja finaalissa hän riisti kiekon kertaalleen Buiumilta kontaktin kautta oman päätykiekon jälkeen. Lisäksi heti turnausavauksessa Uronen riisti kiekon kahdesti takaisin jatkoprässillä jo avauskympillä hyökkäysalueen puolustuspelissä ja myöhemmissäkin erissä Luchankon pelinavaamisen hän esti kahdesti sivu- ja takapaineistamisellaan
+ Transitiopuolustaminen H3/H2:na. Moraali oli hyvä eikä Uronen liukunut, vaan jalat ja maila kävivät yhtaikaa. Hän huolehti tasapainosta kurinalaisesti mm. Slovakiaa vastaan vastustajan kääntöpelin vaarallisuuden tiedostaen ja sivupaine Kukumbergiin pakotti tämän selustasiirtoon. Oman alueen täyttö vastaiskupuolustamisessa oli myös rutiininomaista. Saksaa vastaan Uronen kerran ryntäsi syvään riskillä ja tuplaus vuoti, mutta sekin vastaisku kuihtui nopeasti
+ Hyökkäysvarmuus keskialueen ylityksissä oli vakaata eikä Uronen hukannut kiekkoja siniviivojen välissä. Joko Uronen vei hyökkäyksen itse pohjaan saakka jalalla tai siirsi kiekon varmasti selustaan. Sisäänviennit hyökkäysalueelle onnistuivat connellymaisella varmuudella eikä se tietenkään yllättänyt vaikkapa tulokasturnauksen ja aiemman live-kokemuksen perusteella. Uronen oli hyökkäyssinisen päällä saippuamainen livahtaen usein laidan puolelta nimenomaan sisään ja kiekko pysyi ongelmitta matkassa mukana kovassakin vauhdissa sekä kämmen- että rystypuolella. Loppuottelussa Uronen monesti ylijuoksi USA:n 1-2-2:n sisään tyhjään taskuun saaden avauksen teippiinsä ja nelosketju pääsi kiihtyvästi viemään 3v2-hyökkäyksiä pohjaan. Mutta hän osasi myös jäädä painottomalle puolelle, kun USA:n puolittaessa voimakkaammin tyhjä tila olikin siellä kuten heti avausvaihdossa ja myöhemmin tekemässään 2-1 maalissa
+ Kiekonkäsittely ahtaassa tilassa varsinkin USA-peleissä oli loistavaa. Molemmissa peleissä hän kertaalleen pysyi kiekossa jopa tuplattuna vasemmassa laidassa ollen osoitus siitä, että sisäänvientien ohella seisovinkin jaloin kiekko pysyy aika ajoin lavassa kuin magneetti. Uronen on myös taitava siniviivan murtamisen jälkeen käyttämään kiekon puolustajan jaloissa/lavan vieressä saaden siten entistä paremman laukauspaikan aikaiseksi. Ainoastaan Latviaa vastaan avauserässä kiekonhallinta oli haparoivaa, mutta kakkoserästä eteenpäin taas normaalin vahvaa hyökkäysaluetta kiertäessä
+ Pelinrakennus hyökkäysalueella eritoten b-pisteiden alapuolelta vakuutti Saksaa vastaan kuten tulokasturnauksessa. Muissakin peleissä oli yksittäisiä väläyksiä. Kanadaa vastaan pelintekotaidoista nähtiin näyte ylivoimallakin, kun poikittaissyöttö löysi Rautiaisen. Syöttökovuus oli aika lailla NHL-tasoa esim. ristipistoissa. Syöttötaito oli vahvuus aiemmin ja säilyi sellaisena
+ Maalinteon tukitoimien teko tutun nöyrästi hyökkäysalueen hyökkäyspelissä maskiin parkkeeraamalla. Se oli selkeästi hänen roolinsa, vaikka hän pari kertaa pelien aikana viihtyi myös pistelinjan ulkopuolella ulkokehällä etsimässä one-timerpaikkaa H3:na. USA-lohkopelissä Uronen aiheutti päätöserässä eritoten kaaosta Kankaan maalipaikassa ja sai itsekin hyvän tekopaikan Kiviharjun takatolppalöydöstä
+ Soveltuvuus HAHP:ssä niin maalinedusrooliin (fysiikan yhä parantuessa varsinkin) kuin ulkokehällä kiekkoa pitäväksi artistiksi
+ H2:na Uronen luki siirtokiekkoja sapovalivmaisesti muutamassa matsissa ja pääsi katkoihin hyökkäysalueella. Vierumäelläkin ennakoiminen ja oikeaan paikkaan valmiiksi liikkuminen oli vahvuus
+ Ei fuskausta ylöspäin PAPP:ssa, vaan muiden tavoin tunnollista alueen puolustamista b-pisteen sisäpuolella ja palomiehenä oloa slotissa, kun sentteri meni tuplaamaan päätyyn/kulmaan. Mm. alkusarjan USA-pelissä tuli yksi katko lapa jäässä Gibsonin pakottamaan syöttöön kohti keskustaa
+ Keskialueen puolustuspelaaminen trapissa oli kolmesta ritarijunnusta parasta seisovissa tilanteissa. Parissa eri pelissä hän katkoi avaussyötöt lapa jäässä
+ Stoppien teko omissa niin taskuvarasmaisella mailapuolustamisella laidassa kuin kontaktin kautta. Slovakiaa vastaan Uronen riisti kiekot mailallaan niin Radivojevicilta kuin Pekarcikilta. Ruotsi-pelissä Stenbergilta hän riisti kiekon taklaamalla ja jatkoilla Eklund menetti kiekon Uroselle kontaktin kautta
+ Suoraviivainen ratkaisuhalukkuus. Uronen laukoo lähes aina kohti maalia paikan saadessaan ja se palkittiin USA-peleissä
+ Transitiohyökkääminen. Kehittyneillä ensipotkuilla Uronen pystyi käynnistämään vastaiskuja itse laidan läheltä kovalla jalkatyöllä ristipistojen lisäksi ja Saksaa vastaan hän kiersi Händelin laidan puolelta vauhdilla luoden itselleen vetopaikan. Lisäksi hän ajoi suoraviivaisesti ja puristavasti aina mahdollisille irtokiekoille. Eräässä matsissa Alasiuruan maalissa ripari olisi voinut hyvin tippua Urosenkin lapaan
+ Päätöksenteko YV-hau'issa. Uronen teki vain oikeita valintoja, että milloin jätön jälkeen viedä itse kiekko sisään ja milloin syöttää poikittain Rautiaiselle. Niinpä kakkosviisikko pääsi murtamaan siniviivaa ja rauhoittamaan kuvion kuntoon ihan jees -tasoisesti
+ Operointi slotissa ylivoimalla. Alkusarjassa laukaukset lähtivät luonnollisesti ja hän teki itsensä hyvin pelattavaksi liikkumisellaan Rautiaiselle. Ruotsi-pelissä Suomi myös vaihtoi painopisteen kerran Urosen kautta, kun tämä tuli pelattavaksi viivapuolustajalle tarjoten pakoreitin painetta vastaan. Niinpä tuo voisi olla hänelle mahdollinen rooli ylivoimalla jatkossakin aikuisten peleissä, kun hän ei myöskään jäänyt turhaan koko ajaksi keskelle puristuksiin, vaan käväisi välillä takatolpalla hämmentämässä lapa jäässä tarjoten uuden syöttösuunnan oikean siiven Rautiaselle. Tämän poikkarit eivät vain kertaakaan tulleet teippiin, jotta Tuomas olisi päässyt puttaamaan tyhjiin
+ Yleisesti peli-intensiteetti vakuutti kuten tulokasturnauksessakin. Uronen meni tilanteisiin aggressiivisesti
+ Vaihtokuri. Uronen piti vaihdot lyhyenä, jos vain suinkin mahdollista yrittäen päästä sopivissa väleissä vaihtoon epäitsekkäästi

Neutraalit jutut:

+/- Paineen alla operointi oman siniviivan kulmassa tai ylipäätään painollisessa laidassa ei ollut edelleenkään Urosen vahvuus, mutta hän oli kehittynyt siinä kuten luistelussakin. Nyt osa-alue oli neutraali. Parhaiten hän suoriutui USA-peleissä. Alkusarjassa hän oli maltillinen paineen alta lähdöissä ja puolenvaihdot napsuivat omille, jolloin Suomen nelosen suorahyökkääminen oli mallikasta. Finaalissa siirtokiekkovarmuus palasi normaalille tasolle vihkoon menneen välierän jälkeen. Ruotsia vastaan nimittäin Uroselta nähtiin useita harhasiirtoja paineen alla ja kaksi jopa samaan vaihtoon ykköserässä. Lisäksi päätöserässä pari huonoa tökkäystä jäi siniviivaan Lindsteinille ja ASP:lle. Tuossa pelissä kiireen tuntu oli läsnä ensi kertaa turnauksen aikana ehkä jännityksestä johtuen. Kanadaa vastaan avausvaihdossa kiekko jäi toki myös kahdesti jatkamatta keskialueen puolelle, mutta kakkoserässä hän paransi ottaen vastaan hienosti mm. Dickinsonin kontaktin ja rauhoittaen pelin maalin taakse. Heikompia maita Saksaa, Latviaa ja Slovakiaa vastaan paineen alla operointi oli pääosin plusmerkkistä, mutta kovien maiden keskiarvo pudottaa osa-alueen neutraaliksi. Slovakia-pelissä kakkosvaihdossa Uroselta nähtiin priima siirto pistelinjalle Alasiurualle, vaikka puolustaja oli selässä ja hän voitti myös yhden kamppailun sinisen kulmassa Kukumbergia vastaan. Lisäksi kolmoserässä kova ristipisto meni suoraan Hemmingin teippiin ahtaaseen syöttöikkunaan
+/- Laukausprosentti 10,0%. Lyhytviritteiset kudit osuivat suoraluistelusta liian usein patjaan, logoon tai kilpeen vanhasta muistista, mutta ainakin Uronen pääsi paikoille ja päätti hyökkäyksiä suoraviivaisesti. Finaalissa napakassa rannepiiskassa oli vihdoin tarkkuus kunnossa tämän kauden malliin
+/- Keskialueen give and go -seinäpelaaminen oli viimeksi vahvuus, mutta nyt tuli sekä onnistumisia että epätarkkoja seinäsyöttöjä hyökkäyssiniviivan päällä. Kanada-pelissä hän ailahteli ehkä eniten, mutta USA:ta vastaan alkusarjassa osa-alue oli selkeä vahvuus, kun Uronen syötti omien lapaan hyökkäyssinisen päällä ongelmitta. Ruotsi-pelissä tuli alkuun hyvä seinä Hemmingille, mutta myöhemmin harhapoikkari
+/- Ensipotkujen parantunut räjähtävyys mahdollisti irtokiekkoihin ehtimisen b-pisteen sisäpuolelta laitaan kohtalaisen tasapäisesti vastustajan pintsaavaa puolustajaa vastaan. Kanadaa vastaan ykkös- ja kolmoserä olivat voitollisia, mutta toisaalta kakkoserässä oli myös eräs vaihto, jossa Uronen oli toisteisesti myöhässä. Alkusarjan USA-pelissä jatkoajalla hän alisti Hutsonia patjareboundissa karaten maalintekoon ja hyökkäysalueellakin oli pari voittoisaa reagointia, mutta Ruotsia vastaan hän oli 50-50 kiekoissa ottavana osapuolena
+/- Suoraluistelunopeus riittää tarpeeksi vauhdikkaisiin sisäänvienteihin, välillä juoksukiekkojen voittamiseen ja vastaiskujen käynnistämään jalalla omista, muttei se ole silti mikään vahvuus kuten Connellylla, mutta on Uronen sitä jumpannut sen verran, ettei se enää ole heikkouskaan
+/- Jatkokarvatessa ajoitukset eivät oikein pelanneet ketjutoverien kanssa eikä Uronen ehtinyt häiritsemään vastustajan puolustajan rännisiirtoa tullen ohitetuksi toisteisesti. Taklaukset hän silti vei loppuun asti, mikä oli positiivista, mutta on kyettävä ehtimään jatkokarvaamaan iholle vähän useammin jatkossa joko paremmalla ajoituksella tai luistelulla

Heikkoudet:

- Urosella oli kaksi selkeää heikkoutta. Ensimmäinen oli se, että hän ei ollut vieläkään hyvä blokkaamaan viivakuteja pl. Kanada-peli, jossa hän peitti vetolinjoja hyvin. Muutoin Slovakiaa vastaan Barcikin ja Strbakin viivakudit menivät peiton ohi. Finaalissa viivalaukauksien peittämättömyys (0/3) maksoi toisen takaiskun. Vaikka sivuttaisliike korkealla oli aiempaa parempaa, Urosen pitää vain päästä vielä lähemmäs blokkaamaan kutia. Hän jäi yhä liian etäälle
- Toinen heikkous oli se, että korkealle luoduissa 2v3/3v3-tilanteissa päätöksentekokyky ja sijoittuminen oli vaillinaista. Uronen jäi mm. Ruotsi-pelissä pari kertaa ei-kenenkään maalle yrittäen tuloksetta katkoa syöttöä sinisen kulmasta keskelle siniviivaa liikkuneelle vapaalle miehelle. Finaalissa hänelle sattui paha pelinlukuerhe korkealla 3v3-tilanteessa, kun hän tuplasi Hutsonin Buiumin havainnoin sijaan. Leonard onneksi puttasi ohi takakulmalta tämän syötöstä. Puolustusalueen laituripelaaminen kiekottomana korkealla on isoin kehityskohde
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights, Silver Knights
40/82 Sharks vs. Golden Knights

Samsonov oli maalissa. Olofsson oli terve ottaen Laczynskin paikan kolmosesta ja Howden siirtyi laidasta keskelle.

Arvosanataulukko
++
+ Samsonov, Stone, Karlsson, Eichel, Olofsson, Theodore, Whitecloud
+/- Howden, Kolesar, Hertl, Dorofeyev, Schwindt, Rondbjerg, Holtz, Pearson, Hague, Pietrangelo, Hanifin, McNabb
-
--

Stone avasi hanat avauskympillä läpiajosta 100. Vegas-maalillaan. Karlsson ja Theodore käynnistivät vastaiskun omista eikä Ceci saanut kapteenia kuriin takasiniselle eristetyssä 1v1-tilanteessa. Parin minuutin päästä Hague katkaisi hyökkäyksen puolustussinisellä ja käänsi ykkösellä pystyyn. Takasinisellä Howden ja Kolesar voittivat kiekon edeten hyökkäysalueelle kahdella kahta vastaan. Whitecloud löytyi vapaana toisesta aallosta ja tämä sai laadukkaan laukauksen aikaan huolimatta tuplasivupaineesta, jota tarjoilivat Graf ja Celebrini. Sharks kavensi ylivoimalla pelin puolivälissä. Wennberg syötti siivestä päätyyn ohi Haguen lavan ja Graf jatkoi ykkösellä slottiin Eklundille. Howden oli liian ylhäällä eikä ehtinyt pudottaa sulkemaan lapaa. Toki Hanifinkin olisi voinut katkoa passin voimakkaammin, mutta sitten Graf olisi jäänyt veskarin vastuulle. Päätöserän alussa ylivoimalla Eichel sai kaksi poikkaria muodon läpi Olofssonille. Ensimmäisellä kerralla tämä laukoi syliin, mutta toisella kertaa tarkasti ohi Georgievin, kun Jackin rystynamu putosi lapaan. Sharks kavensi uudelleen ylivoimalla päätöskympillä. Liljegren liikkui sivuttain siniviivassa avaten vetoväylän ohi Karlssonin ja huikean tarkka laukaus kävi niin ylähyllyllä vasemmassa nurkassa kuin vain mahdollista. Wennberg teki laatumaskin samalla. Loppuluvut paketoi tyhjiin oma koira Hertl, kun Stone riisui ensin kiekosta nuoren Celebrinin, oppirahoja.



Vegasin parhaat paikat tulivat suunnanmuutoksista organisoimatonta haiparvea vastaan. Avauserässä parin maalin lisäksi jo kolmannella minuutilla Whitecloud katkaisi syötön punaviivalla ja levitti käännöstä oikeaan laitaan Olofssonille, joka laukoi takapatjaan. Ripari kimposi keskelle Kolesarille, joka ei siihen osunut, mutta taustalta vielä tullut Howden kylläkin laukoen samaiseen oikeaan patjaan. 14. minuutilla Eichel laukoi takapatjaan oikeasta laidasta vastaiskun lopuksi ja viisi minuuttia myöhemmin Hertl ison jään 1v1-transitiosta päin blokkia laidasta. Lisäksi kahdeksannella minuutilla kakkoskentällinen tuli nätisti paineen alta pois. Theodore aktivoitui painottomalta puolelta mukaan suorahyökkäykseen ja loi Dorofeyevien kanssa pienen tilan 2v1-tilaan sinisen päällä vasenta puolustajaa vastaan. Theodore sai seinäsyötön takaisin pistelinjalle ja pääsi nokikkain Georgievin kanssa, mutta kiekko vähän karkasi laukaushetkellä. Kakkoserässä Vegas tosiaan dominoi laukauksia ja sai aikaan tilanteita hyökkäysalueen hyökkäyspelinkin kautta. 27. minuutilla Howden oli hereillä reboundissa maalin kulmalla ennen Granlundia, mutta Alexander nollasi hänet. Tovin päästä Whitecloud ampui jäänuoliaisen ja Dorofeyev ohjasi sen korkeasta slotista kilpeen. Viime sekunneilla Hanifin lähti kiertämään maalia ja löysi sitten varmistamaan jääneen Karlssonin, joka laukoi poikittaissyötöstä niukasti yli maalin San Josen viisikon mentyä pieneksi. Ja vielä viimeisestä aloituksesta kaksi sekuntia ennen taukoa Olofsson pääsi laukomaan A-sektorista suoraan räpylään. Päätöserässä puolestaan Eichel tuhlasi läpiajon, kun hänellä oli paikka pistää peli arkkuun jo ennen Hertlin osumaa tyhjiin.

11. minuutilla Kolesar menetti kiekon maalin takana Smithille, joka löysi heti slotista Grafin, mutta Samsonov esti tämän ensimmäisen änärimaalin torjunnallaan. Hetken päästä Kovalenko riisui Hertlin kiekosta korkealla ja vapautti Goodrowin karkuun, mutta Ilya nollasi tämänkin. Juuri muuta kuin YV-maalin San Jose ei puolestaan kakkoserässä saanut aikaan, kun vedot olivat 4-18 ja ritarien viisikkopuolustaminen tiivistä tasaviisikoin. Kerran toki Graf ruokki päädystä Smithia, joka laukoi keskustasta kilpeen vuorostaan. Päätöserässä eritoten päätöskympillä Samsonov otti pari voittavaa torjuntaa maalin johtoasemassa ollen maalillaan viime aikojen vireessään ja nopea jaloistaan. Pääosin kuitenkin Vegas puolusti ottelussa eritoten keskialuetta hyvin eikä San Jose päässyt ylivoimahyökkäyksiin.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights, Silver Knights
31/72 Condors vs. Silver Knights

Laczynski oli ylhäällä, joten Brabenec palasi ykkösen laidasta kakkosen keskelle ja Lavoie nousi kolmosesta ykköseen. Uchacz oli tämän paikan kolmosesta ja McKay tuli neloseen, kun Fleming pudotettiin kolmospariin.

Burke - Quinney - Lavoie
Brisson - Brabenec - Denisenko
Bowman - Sapovaliv - Uchacz
McLain - Jones - McKay

Hägg - Mayo
Sedoff - Addison
Bischoff - Fleming

Schmid
Lindbom

Plussat ja miinukset
++
+ Lavoie, Burke, Denisenko, Quinney, McKay, McLain, Brabenec
+/- Schmid, Bowman, Bischoff, Hägg, Mayo, Jones, Sapovaliv, Uchacz, Brisson
- Sedoff, Fleming, Addison
--

- Viime vierailulla Bakersfieldissa HSK salli alle 20 kutia omiin, mutta nyt vedot olivat 37-34 ja maalit 5-4 jatkoajan jälkeen. Avausmaalissa Denisenkon ja Addisonin ajatukset menivät ristiin. Grigori yritti syöttää viivaan, mutta se meni ohi eteenpäin liikkuneen Calenin lavan. Sedoff ei saanut poikkaria katki 2v1-vastaiskussa ja Griffith nautiskeli tyhjiin Philpin syötön. Tämä syötti juuri silloin, kun Sedoff siirsi lapansa syöttölinjalta sivuun. Ihanan maltillinen maali, mutta annan kyllä pienen moitteen Sedille siitä, että syöttö jäi katkomatta. Henderson tasoitti minuutin päästä. Lavoie katkoi Corcoranin kuljetuksen punaviivalla. Vastaiskusta Burke ajoi maalille olkapää alhaalla. Taustalta tulleet Quinney ja Lavoie rusikoivat riparia aikansa, kunnes se ajautui takaisin Burkelle ja tämä tasoitti maalin kulmalta. Condorsin sama ketju vastasi sen toisestakin maalista. Griffith laukoi ensin slotista ohi takakulman, mutta perään Corcoran laukoi ohi Burken peiton maalille, jossa vierailla oli 2v1-ylivoima, mutta niin vain Philp sai lapansa väliin Flemingin edestä.
- Ykkösylivoima oli muodossa Addison-Denisenko-Quinney-Brisson-Brabenec ja kakkonen Bischoff-Lavoie-Bowman-Uchacz-McLain ennallaan. Ykkösviisikko tasoitti 2-2:een avauserän lopussa, kun Denisenko rotatoi siniviivaan sisäänviennin jälkeen ja lukitsi sitten ranteet b-pisteiden yläpuolelta viimeistellen yläkulmaan Quinneyn siipipassista. Brown teki maskin omalle veskarille. Kakkoserän lopussa puolestaan HSK:n kakkosylivoima tasoitti 3-3:een. Takakolmiokierrätyksestä Bowman hyökkäsi alamäkeen ja piiskasi kiekon tolpan juureen Rodriguen ulottumattomiin. Välissä Savoie oli vienyt isännät taas maalin johtoon tasavajaalla Carrickin loistavasta päätypassista. Bowman luovutti miehensä maalin kulmalle Addisonille, mutta tämä ei ollutkaan hereillä, vaan pyöri ympyrää maalin edessä ja Savoie nakutti rauhassa limpun takanurkkaan
- Päätöserässä kuusi minuuttia ennen loppua kokoonpanoon palannut McKay iski takakulmalta McLainin patjareboundin verkkoon 3v2-vastaiskun päätteeksi, mutta kotipumppu tasoitti ilman veskaria. Sapovaliv hävisi kriittisen aloituksen omissa, Dineen käveli siniviivaa sivuttain avaten vetolinjan ja Hamblin runnoi maalin edestä riparin sisään, kun Hägg yritti fronttaamalla blokata vetoa jättäen miehensä selän takana veskarin vastuulle. Jatkoajan lopussa 15 sekuntia ennen summeria Savoie tuli sisään oikealta ja löysi poikkarillaan Pedersonin, joka tälläsi suoraan syötöstä etukulmaan. Väsynyt Bowman jäi liian etäälle miehestään, mutta kuti lähti sen verran kaukaa, että olisi Akirakin sen voinut torjua, kun pari muuta one-timeria hän kyllä pysäytti
- Brabenecilla oli 13. minuutilla oiva paikka, kun keskialueen käännöstä Brisson vapautti hänet puoliksi karkuun, mutta Rodrigue torjui rystylaukauksen. Kakkoserässä osat vaihtuivat Brabenecin keskialueen riistosta, mutta Brisson latasi one-timerin syliin. Myöhemmin Brabenec loi itselleen vetopaikan oikeasta laidasta murtautumisellaan keskialueen ylitse lentäen. Päätöserässä Sapovaliv vapautti laidan kautta laiturit ylivoimahyökkäykseen, mutta Bowman kuljetti liian lähelle veskaria saamatta edes kutia aikaan ja täten peli jäi paketoimatta ennen 4-4 tasoitusta. Jatkoajalla Brabenec puolestaan karkasi läpi Addisonin pystysyötöstä, mutta takapaine esti kunnon kudin. Jäähyn hän toki sai hankittua ja kun se oli jo pelin toinen, annoin hänelle plussan energisyydestä ja paikoille pääsemisestä. Ylivoimaa HSK ei kuitenkaan hyödyntänyt, vaan Lavoien hurjan lämärin jälkeenkin Rodrigue pystyi nollaamaan Jakubin yrityksen maalin edestä reboundista ja sama toistui pian uusiksi
- Schmid otti tosiaan pari hywää sivuttaisliiketorjuntaa, vaikka Pedersonin laukaus selän taakse menikin. Kakkoserässä hän nollasi ylivoimalla Savoien one-timerin ja päätöserässä Philpin kudin olkapäällään 2v1-vastaiskun lopuksi. Tuossa ensimmäisessä paikassa Sedoff alivoimalla jälleen käänsi lapansa juuri väärään suuntaan ja avasi väylän syöttää muodon läpi, kun lapa ei peittänytkään enää keskustaa. Lisäksi Sedilla oli pari kertaa ongelmia paineen alla ehtiä siirtämään kiekkoja kulmasta eteenpäin, joten siksikin annoin hänelle miinuksen tästä matsista, kun jossiteltavaa ratkaisuja oli hitusen liikaa makuuni



32/72 Silver Knights vs. Condors

Laczynski palasi alas, joten Brabenec pistettiin takaisin ykkösen vasempaan laitaan, Lavoie kolmoseen ja Uchacz nelosen keskelle pudottaen Jonesin sivuun. Lindbom starttasi.

Plussat ja miinukset
++
+ Lindbom, Bowman, Lavoie, Laczynski, Quinney, Denisenko, McLain, McKay, Bischoff, Fleming, Addison
+/- Sedoff, Mayo, Hägg, Sapovaliv, Burke, Brisson, Brabenec
- Uchacz
--

- Revanssi irtosi maalein 4-1, vaikka vedot olivat 20-37, mutta Lindbom oli poikanen paikallaan. Jo toisella minuutilla tehokolmonen iski kiekon reppuun, kun se kaivoi kulmasta kiekon viivaan, Bischoff laukoi maalille ja Bowman nosti ruuhkasta riparin sisään. Fleming sai kakkossyötön levityksestään siniviivassa. Tuttu toimintamalli eli nöyrä selustaan pelaaminen keskialueen ylityksissä ja sitä seuraava raaka karvaaminen oli läsnä isäntien pelissä alusta asti. Ajassa 25:18 sekaketju teki toisen maalin siirretyn jäähyn aikana. Laczynski syötti poikittain Addisonille, joka otti tyhjät pois ja maskimies Quinneysta kiekko ilmeisesti vielä muutti suuntaa. Minuutti aiemmin muuten kolmonen oli osua toistamiseen, kun Lavoien keskialueen katkosta pojat pääsivät 2v1-vastaiskuun ja Bowmanin rystylätty putosi takakulmalle, mutta Rodrigue ryösti Sapovalivin. Condors kavensi viisi minuuttia ennen toista taukoa, kun Uchacz töpeksi purussa ja muutaman sekunnin kuluttua kiekko löytyi Lindbomin selän takaa, kun Hamblin viimeisteli luukulta kattoon Griffithin syötöstä kulmasta ohi Sedoffin. Uchacz olisi voinut paikata erheensä tukkimalla keskustan tarkemmin harhasiirtonsa jälkeen. Päätöserän puolivälissä nelosketju korvasi takaiskun, kun juuri Uchacz iski kolmannen maalin. Osuma oli puhdas suorahyökkäysmaali. Paineen alta lähtö sujui tutulla kaavalla painollista laitaa pitkin ja McKay mursi siniviivan oikeasta laidasta ennen jarrutusta ja McLainin ottamista mukaan toisesta aallosta. Tämä laukoi keskeltä ja maalille ajanut Uchacz hipaisi pelivälinettä maskissa kuten Quinney aiemmin. Koska tuossa maalissa Uchaczin osuus oli vähäisin, jätin hänet niukasti miinukselle takaiskun takia. Loppuluvut iski tyhjiin Mayo Tannerin ja Grigorin esityöstä
- Lindbom otti 17. minuutilla oivan patjatorjunnan, kun Caggiula haki viimeistelyä rystyltä ykkösellä maalin edestä ykkösparin vuodettua paineen alla päädyssä. Parin minuutin päästä alivoiman loputtua Sedoff hävisi maalin edessä reboundtaiston de Jongille, mutta Carl paikkasi hanskatorjunnallaan. Juuri tuollaiset kaaoskiekkohetket Lindbom hoiti mallikkaasti läpi illan. 34. minuutilla hän koppasi Kempin lämärin pistelinjan ulkopuolelta. Hän liukui hieman pitkäksi liikuttuaan tolpalta toiselle, mutta sai venytettyä räpylänsä puolityhjän verkon eteen. Päätöserässä alivoimalla hän oli lukko pysäyttäen pari siipikutia suoraan syötöstä ja Caggiulan survomiset maalin edestä
- Denisenko ei tehoillut kuin tyhjiin, mutta oli kuitenkin sen verran vahva kiekolla ja mursi siniviivaa parhaiten, että palkitsen hänetkin plussalla. Päätöserän alussa hän loi mestan Laczynskille keskikaistalle ja tämä paukutti patjaan

33/72 HSK vs. Reign

Lavoie oli pudonnut sivuun, joten Uchacz nousi kolmosen oikeaan laitaan Bowmanin ja Sappyn luo. Jones palasi viltistä nelosen keskelle. Lindbom starttasi toisen pelin putkeen.

Plussat ja miinukset
++
+ Lindbom, Brabenec, McLain
+/- Bischoff, Hägg, Mayo, Sedoff, Addison, Fleming, Laczynski, Brisson, Denisenko, Quinney, Burke, Sapovaliv, Uchacz, Bowman, McKay, Jones
-
--

- Reign haki 1-2 vierasvoiton jatkoajalla. Kakkosylivoima vei isännät edelle. Brabenec tuurasi vasemmassa siivessä Lavoieta ja hiipi takatolpalle, jonne McLain käänsi rystyltä poikittaissyötön maalin oikealta kulmalta. Bowman nappasi tietysti kakkossyötön siirrostaan siivestä päätyyn. Reign tasoitti vielä avauserässä, kun Krygierin viivatoimitus painui erikoisesti suoraan takanurkkaan. Maalin edessä kaatunut Ward sitten ehkä hämäsi sen verran Lindbomia, ettei tämä torjunut rannelaukausta. Bowmankaan ei maskia kyllä korkealla tehnyt. Jatkoaikaa kului puoli minuuttia, kun 4v3-ylivoimalla Fagemo paketoi matsin suoraan syötöstä maanmiestään vastaan. Kolmen pelin pisteputki on silti positiivinen asia katastrofaalisen alkukauden jälkeen
- Avauskympin paras paikka tuli Brissonin karvauksesta Laczynskille, joka laukoi slotista päin Portilloa. Lisäksi Mayo tuki kertaalleen vastaiskua hyvin ja Brabenec löysi hänet takamiehenä, mutta sekin rannelaukaus suuntautui suoraan logoon. Puolivälissä iltaa ykkösketju hyökkäsi uudelleen vastaan vaarallisesti. Brabenec levitti Quinneylle, joka mursi sinisen ja jätti sitten kiekon Burkelle, mutta tämä missasi avopaikan b-pisteiden välistä. Hetken päästä Brisson laukoi vähän vastaavasti paikasta Portillon kilpeen. Sanoisin, että paineen alta lähteminen oli aika laadukasta vaihteeksi ja HSK sai ihan mukavan määrän kiihtyviä suorahyökkäyksiä, mutta taitotaso ei vain aina riittänyt niiden viemiseen pohjaan asti. Sapovalivkin pari kertaa aikaili hyökkäyssiniviivan päällä ja toisesta tilanteesta tuli paitsio. Denisenko oli kerran punnertaa maalille vasemmasta laidasta, mutta kiekko karkasi viime hetkellä. Brabenecista pidin hyökkääjistä eniten muutoinkin kuin maalin ansiosta
- Lindbomin yksi parhaista torjunnoista oli toisen erän alussa, kun Madden pääsi laukomaan vapaasti oikeasta laidasta suoraluistelusta, mutta Carl potki vastaan ja vangitsi laukauksen ilman reboundia. Kakkoserässä muutoinkin kiekot tuntuivat vain löytävän häntä päin pienen ruuhkankin takaa keskikaistakudeissa tai maalin edestä kuten Elementkin sai todeta sudittuaan kakkoskiekkoa rystyltä kohti maalia. Päätöskympin 5v3-alivoimalla Sapovaliv-Bischoff-Hägg kolmikko peitti hyvin linjoja ja ainoa vetopaikka puoleen minuuttiin oli Fagemon löysä rannari siivestä, mutta kun sitten koko kolmikko iski yhtä aikaa laitaan jättäen painottoman puolen auki, Walsh pääsi nokikkain Lindbomin kanssa, mutta tämä pysyi pystyssä ja sai räpylän reunansa laukauksen eteen



Bowmanista oli muuten pidempi haastattelu seuran sivuilla. Hän kokkaa Flemingin kanssa pihviä, mikroperunoita ja salaattia toisteisesti:

Kuuntelin myös McCrimmonin tuoreimman vartin haastattelun Vegasin Insider Show'ssa. Hänenkin mielestään Connelly esiintyi edukseen erityisesti mitalipeleissä. Hän totesi, että ylipäätään he toivoivat kisoissa olleen kolmikon tulevan valituksi skaboihin, koska sen jälkeen nämä ovat aina parempia pelaajia hänen monivuotisen juniorikiekkokokemuksensa mukaan. Viikkoa aiemmin olleessa haastattelussa McCrimmon puolestaan sanoi, että tarkkailee paikan päällä Ottawassa erityisesti jo varattuja pelaajia (sekä omia että muiden), mutta heillä on paikalla myös amatööriscoutteja tarkkailemassa sitten tulevien varaustilaisuuksien pelaajia.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights, Silver Knights
41/82 Vegas vs. Islanders

Kokoonpano oli sama, mutta Hill korvasi Samsonovin. Roy harjoitteli jo täysillä, muttei ollut vielä mukana.

Arvosanataulukko
++
+ Rondbjerg, Eichel
+/- Hill, Pietrangelo, Hanifin, Theodore, McNabb, Hague, Whitecloud, Stone, Olofsson, Karlsson, Dorofeyev, Howden, Kolesar, Schwindt, Holtz
- Hertl, Pearson
--

Kolme minuuttia ennen taukoa oman alueen lähtö epäonnistui, kun Hertlin syöttö laidasta pistelinjalle Hanifinille jäi liian taakse. Nelson oli välissä ja käänsi heti poikittain Leelle, joka laukoi niin nopean jäänuoliaisen, ettei Hill ehtinyt pudottaa jäihin. 25 minuutin jälkeen Pearson antoi karsean harhasyötön hyökkäyssinisen päällä sen aavistaneelle Romanoville ja 3v2-vastaiskusta Barzal tarjoili rystylätyn takamiehelle. Nelson pamautti vieraat 0-2 johtoon keskikaistalta. Ajassa 30:41 lukemat olivat 0-3. Ensin Schwindt menetti kiekon hyökkäysalueella Palmierille, joka nosti itse jalalla punaviivalle dumpaten kiekon selustaan. Hague haki päätykiekon ja jätti sen Whitecloudille, jonka siirtokiekko jäi siniviivaan Romanoville, kun laituri oli jo karannut keskialueelle. Palmieri pyörähti päädyssä pois Haguen paineen alta ja syötti maalille, jonne ui viimeistelemään Horvat Pearsonin oltua palomiehenä askeleen perässä. Tämän pimeän puolen havainnointi oli surkeaa. Loppuluvut 0-4 Islanders nakutti tyhjiin.

Islesin PAPP oli jokavuotisen tiivis ja ytimeen oli hankala päästä. Eikä kyseessä ollut suinkaan ensimmäinen kerta, kun Islanders on hankala vastus nimenomaan kotona, vaan kolme vuotta sittenkin lopputulos oli 0-2 Sorokinin nollapelillä. Kolmosketjulla oli yksi pidempi hyökkäys avauskympillä, mutta Dorofeyevkin roikkui ulkokehällä vain kiekossa ja lopuksi passi slottiin Howdenille katkottiin. Ylivoimalla sen jälkeen Vegas sai kiekon ainoan kerran maaliin, mutta Hertlin osuma slotista hylättiin, kun sisäänvienti oli selvä paitsio. Välissä suunnanmuutoksesta Eichel yritti vasemmasta laidasta ajaa maalille röyhkeästi, mutta Sorokin tökkäsi kiekon pois. Isleshan sen sijaan hyödynsi omat kääntöhetkensä organisoimatonta vastustajaa vastaan tehokkaasti pelin ensimmäisellä puolikkaalla.

Kakkoserässä Vegas sotki vasempien laiturien pelipaikat. Olofsson nousi ykköseen, Pearson oli kakkosessa ja Hertl kolmosessa. Silti vaarallisia maalipaikkoja kirjattiin kaiketi vain yksi. 22. minuutilla Kolesar syötti kulmasta takaviistoon ja Howden kiskaisi patjaan vasemmasta ympyrästä. Likimain minuutin päästä Holtz löysi päätypassillaan Rondbjergin vasemmalta b-pisteeltä ja tämä kilautti tolppaan. Rondbjerg möyri itsekin päädyssä ihan OK ja ylitti keskialueen pari kertaa jalalla siirtäen painopisteen siten Islandersin alueelle kuten nelosketjun pitikin, joten päädyin antamaan hänelle plussan kiekollisesta suoritusvarmuudesta. Eichel saa myös plussan, koska hän olisi saanut syöttöpisteen hylättyyn osumaan ja mieleen jäi myös 35. minuutilta tilanne, jossa hän mursi itse siniviivan keskeltä supertaidokkaasti, vaikka vastassa oli tiiviihkö trap, mutta niin vain Jack löysi aukon Mayfieldin kohdalta. Laukaus vain suuntautui päin Sorokinia. Päätöserässä kiri tappioasemassa oli melko tuhnu, kun Islanders puolusti edelleen jämptisti ja piti riittävästi miehiä pelin alla. Päätösvitosen aluksi Pietrangelo laukoi terävästi ranteella ja Hertl voitti miehensä Nelsonin maalin edessä, mutta Sorokin otti tuplatorjunnan patjallaan. Ilman veskaria pelatessa Dorofeyev puolestaan löysi syötöllään luukulta Stonen, joka ohjasi läheltä kumilaatan suoraan kilpeen.

Hill päästi kolme maalia kymmenellä vedolla, mutta oli niihin syytön. Kakkoserän alussa Tsyplakov vapautti 2v1-vastaiskussa Pageaun nokikkain Adinin kanssa, mutta tämä torjui eleettömästi rystynoston kilvellään. Muutoin hän otti lähinnä perustorjuntoja.

Koska runkosarja on puolivälissä, on hyvä hetki koostaa talteen tämänhetkinen arvosanataulukon tilanne: Puolivälin krouvissa Golden Knightsin saldo on 28-10-3 ja se on NHL:n kärjessä pisteen erolla Jetsiin ja Capitalsiin. Pisteprosenteissa kärkikolmikko on sama. Ritarien lukema on 72,0%. Maaliero on 142-110. Vegas on tehnyt kihauksia seitsemänneksi eniten ja päästänyt kuudenneksi vähiten.

Arvosanataulukko runkosarja 2023-2024, 41/82 ottelua

Eichel 41gp ++++-++++++-+++++++++ = +17
Stone 27gp +++++++++++++++++ = +17
Hertl 41gp +-+++++++++++++- = +12
Karlsson 32gp ++++++++++++-+ = +12
Howden 41gp +-++-++++++++++ = +11
Dorofeyev 41gp -+++++++++-++++ = +11
Pearson 41gp +-+++++++-++++++- = +11
Barbashev 31gp ++++-++++++++ = +11
Roy 31gp ++++++++-++ = +9
Kolesar 41gp ++++++-+-+++ = +8
Olofsson 20gp +++++++ = +7
Holtz 41gp +++++-++-+ = +6
Rondbjerg 7gp + = +1
Burke 6gp + = +1
Laczynski 6gp + = +1
Brisson 7gp = +0
Morelli 1gp = +0
Denisenko 1gp = +0
Schwindt 34gp +-+-++--- = -1

Theodore 40gp ++++++-++++-+-+ = +9
Hanifin 41gp --++-+++-+-++--+++++++ = +8
Pietrangelo 38gp +++++---+-++ = +4
Whitecloud 34gp +-+-+++ = +3
McNabb 41gp ++-+-+++--+- = +2
Hague 30gp +---+-++++ = +2
Korczak 17gp ++-- = +0
Hutton 5gp = +0
Hägg 2gp = +0

Hill 26gp +++++++++ = +9
Samsonov 15gp ++-++-+++ = +5
Schmid 1gp + = +1

Plussat per ottelu -tilasto

Schmid +1,00
Stone +0,63
Eichel +0,41
Karlsson +0,38
Hill +0,35
Barbashev +0,35
Olofsson +0,35
Samsonov +0,33
Hertl +0,29
Roy +0,29
Dorofeyev +0,27
Pearson +0,27
Howden +0,27
Theodore +0,23
Hanifin +0,20
Kolesar +0,20
Burke +0,17
Laczynski +0,17
Holtz +0,15
Rondbjerg +0,14
Pietrangelo +0,11
Whitecloud +0,09
Hague +0,07
McNabb +0,05
Schwindt +0,03
Korczak +0,00
Brisson +0,00
Hutton +0,00
Hägg +0,00
Morelli +0,00
Denisenko +0,00

Sekalaisia huomioita:

- Hill on voittanut 17/26 startistaan. Viime kauden keskiarvo oli +0,00, kun hyvän alkukauden (+0,27) jälkeen hän keräsi sitten keväämmällä enää miinuksia loukkaantumisten jälkeen. Toivottavasti tämän kauden toinen puolisko ei ole samanlainen eikä mikään siihen tällä hetkellä viittaa, kun ohipelejä ei ole tullut. Hän oli tänä syksynä (+0,35) vielä hitusen viime kautta tasaisempi. Samsonov on yltynyt viime aikoina hyvään iskuun ja täyttänyt Thompsonin jättämän aukon. Tämän keskiarvo oli viimeksi +0,17 ja Ilya on sitä edellä. Schmid puolestaan oli hyvä tultuaan sisään Carolina-matsissa
- Puolustuksessa Pietrangelo aloitti vahvasti keräten tukun syöttöpisteitä, mutta on sittemmin tasaantunut. Hanifinin käyrä on puolestaan nousussa tahmean alkukauden jälkeen, jolloin Haguen kanssa yhteistyö ei sujunut. Hän on silti vielä noin kymmenyksen perässä viime kevätkauden lukemaansa. Theodore on ollut ylivoimavastuunkin myötä alakerran tehokkain yksilö ja McNabbin kanssa pari heikompaa matsia tulivat vasta joulukuussa. Vaikka McNabbin teholukema +23 on sarjan viidenneksi paras, hän on kuitenkin selvästi jäljessä viime kauden parasta noteeraustaan taulukossani (+0,16 vs. +0,05). Theodorekaan ei ole yltänyt viime kauden hurjaan ennätykseensä +0,38, vaan on perässä 15 sadasosayksikköä. Haguen suoritustaso ailahtelee yhä jonkin verran. Whitecloud on ollut jämptimpi kuin viime sesongilla ja saanut viime aikoina tehoja irti myös ylöspäin, mutta arvosanataulukon noteeraus on lähes täysin linjassa viime kauteen
- Eichel on sarjan pistepörssissä seitsemäs 53 pisteellä ja tehotilaston ykkönen lukemalla +25, joten odotetusti hän keikkuu plussatilastonkin kärjessä. Hän, Stone ja Barbashev olivat rautaa syyskaudella yhdessä pelatessaan. Eikä tahti pahemmin ole hiipunut, vaikka toinen laitureista on ollut sivussa vuorollaan. Mitä tulee Stoneen, en antanut hänelle yhtään miinusta viime kaudella ja sama tahti on näemmä jatkunut! Hän ei siis juuri koskaan tee takaiskuihin johtavia virheitä, noin se on nähtävä. Ja tuo ottelukohtainen lukema +0,63 on tajuttoman kova ja jos hän pitää tasonsa, se tulee olemaan tilastointihistoriani uusi ennätys selvällä marginaalilla, huhheijaa. Yleensä eliittihyökkääjän raja on +0,40:sta ylöspäin, mutta Stone on laittanut siitä älyttömästi paremmaksi pistekeskiarvollaan 1,30
- Hertlin teholukema -10 on sisäisesti heikoin, mutta YV-tehokkuus on kantanut reippaasti hänetkin plussalle taulukossani. Karlsson on hyvin lähellä viime kauden lukemaansa (+0,43 vs. +0,38). Keskiketjujen laiturit Howden, Dorofeyev ja Pearson ovat olleet jokainen vuoron perään iskussa ja se näkyy identtisinä numeroina. Howden jakaa 15 maalillaan sisäisen maalipörssin kärjen Barbashevin kanssa. Eikä Roy-Kolesar akseliakaan sovi unohtaa joukosta. Royn lukema on tällä hetkellä identtinen viime kauteen nähden, joten hän on kirjaimellisesti säilyttänyt tasonsa monipuolisena pelurina. Kolesarin ja Howdenin lukemat ovat tällä hetkellä hieman viime kautta paremmat ja Dorofeyevin vähän heikompi, kun miehellä oli se pitkähtö kuiva kausi joulukuussa. Ihan mukavasti terävin kärki on saanut silti tukea maalinteon tehokkuuteen syvyyspelaajista ja Pearson on ollut erinomainen poiminta try-outilta varsinaiseen jengiin
- Holtzin lukema +0,15 on kolme sadasosaa perässä esim. Amadiota ja Carrieria, joten hän on täyttänyt näiden jättämän aukon alaketjuissa kohtalaisesti ja olen jopa ollut yllättävän suopea hänelle siihen nähden, että maaleja on vain kolme. AHL-nostoista Rondbjerg, Burke ja Laczynski ovat olleet hyödyllisimmät
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights, Silver Knights
34/72 Abbotsford vs. Henderson

Schmid palasi maaliin. Johansen tervehtyi pakistoon kuukauden breikin jälkeen ottaen Bischoffin ruudun kolmosparista ja Hickeykin korvasi Addisonin Sedoffin parina. Hyökkäys oli sama kuin viimeksi, vaikka Rondbjerg lähetettiinkin alas, mutta hän ei ainakaan tähän peliin ehtinyt.

Plussat ja miinukset
++
+ Denisenko
+/- Schmid, Sedoff, Fleming, Hägg, Johansen, Brisson, Laczynski, Sapovaliv, Quinney, Burke, Uchacz, Bowman, McKay, McLain, Jones
- Mayo, Hickey, Brabenec
--

- Kuuden pelin vierasjakso starttasi Kanadasta. Peli oli ohi 35 minuutissa tilanteen oltua 4-0. Avauskymppi (vedot 2-9) oli lähes täysin vieraiden hallintaa, mutta kylmä suihku tuli 12. minuutilla, kun McWard laukoi viivasta maalille, Schmid pudotti kiekon eteensä ja Mayon mies Karlsson nosti riparin verkkoon. Muutoinkin eniten Schmidia testattiin juuri kaaoskiekoilla ykköserässä. Viimeisellä minuutilla tosin Johansen antoi harhasyötön, kun Räty katkaisi kärkikarvaajana ilmasta pakkk-pakkisyötön päästen nokikkain Akiran kanssa, mutta tämä pysäytti suomalaisen peittopelaamisellaan. Toisen erän alkupuolella ylivoimalla Canucks teki toisen osuman. Jones hävisi aloituksen ja kiekko kierrätettiin piakkoin vasemmalle kulmalle Karlssonille, jonka lätty maalialueen halki putosi takatolpalle Muellerin lapaan. Hickeyn vastuullahan maalineduspuolustajana olisi ollut polvipeitolla katkaista tuo syöttö, mutta hän yritti riistoa mailalla kurottamalla. Se oli väärä valinta. Kolmas maali oli Wolaninin taidonnäyte. Tämä hajotti HSK:n muodon kuljettamalla härskisti noppavitosen sisään ja sai ykkösketjun hyökkääjät säntäämään pois paikoiltaan. Sitten hän jakoi millimetrin tarkan pyörähdyspassin vasempaan siipeen Karlssonille, joka nakutti kiekon pönttöön suoraan syötöstä. Kirjasin miinuksen Brabenecille, kun hän stunttasi Quinneyta sentterinä ja poikkipassin katkaisu oli täten eniten hänen vastuullaan. Hän ei myöskään saanut stoppia laidassa tehtyä Karlssonia vastaan sekunteja aiemmin. Neljännessä maalissa vastaiskun lopuksi Mueller puttasi tyhjiin vasemmalta kulmalta, kun Woon syöttö ohjautui onnekkaasti Bowmanin lavasta suoraan maalintekijän lapaan. HSK kavensi pian, kun kakkosketjun transitio tuotti tulosta. Laczynski siirsi kiekon eteenpäin Denisenkolle, joka leikkasi vasemmalta keskustaan ja laukoi McWardin jaloista terävästi illan viimeisen maalin
- YV-pakit olivat Addison ja Sedoff, kun vakionimet puuttuivat. Toisella minuutilla Laczynski ruokki slottiin Brissonia, joka laukoi päin Petterssonin peittoa. Ykkösviisikko loi pari muutakin paikkaa, mutta Tolopilo torjui Laczynskin ja Denisenkon kudit vuoron perään vasemmalta puolelta. Kakkoserässä ensimmäinen laatumesta tuli vasta vartin kohdalla, kun Brissonin laser vasemmasta laidasta meni niukasti ohi takakulman. Päätöserän alussa sama mies pääsi käsiksi kolmoskiekkoon maalin edessä Johansenin nousun jälkeen. Tolopilo oli osin sivussa maaliltaan etutolpalla, mutta Brisson ei saanut haudattua pomppukiekkoa maaliin. Jäähyltä vapautunut Hägg puolestaan laukoi one-timerin patjaan Laczynskin lätystä kymppi ennen loppua. Hetken päästä keskialueen käännöstä Brabenec pääsi itse päättämään 3v2-tilanteen vapaaseen vetopaikkaan b-pisteiden välistä Bowmanin seinäsyötöstä, mutta Tolopilon oikea patja oli alakulman tiellä eikä loppukiri käynnistynyt
- Kolmosketjun Bowman-Sappy-Uchacz hyökkäysvarmuus oli jees, mutta eipä se ehtinyt jatkokarvaamaan siirtokiekkoja selustasta takaisin kuin kerran alussa, jolloin Sapovaliv laukoi logoon vasemmasta ympyrästä
- Demek on muuten kunnossa ja otti tuntumaa jääkiekkoon Tahoen nutussa kakkossentterinä. Hän alusti 1-1 tasoituksen 1-3 vierasvoitossa ja saanee pian sitten kutsun AHL:ään, kun pikkuritarit palaavat Kanadasta takaisin. Tahoe on konferenssinsa toisena 33 pelin kohdalla, joten debyyttikausi sujuu mallikkaasti kuten Golden Knightsilla ja Silver Knightsillakin aikanaan
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös