Mainos

Vegas Golden Knights (2.) – Minnesota Wild (3.), Honda West 1. kierros

  • 10 751
  • 39

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Niinhän siinä sitten kävi, että Vegas Golden Knights saa vastaansa kryptoniittinsä Minnesota Wildin playoffsien ensimmäisellä kierroksella. Suomalaisten Amerikka-evakkojen "minnes tota sitä mentäisiin?" mukaan nimetty "Minnesota" , a.k.a. "State of Hockey", myhäilee tyytyväisenä saadessaan kasinokaupungin pojat vastaansa ensimmäisellä kierroksella. Joukkueet eivät ole toisiaan playoffseissa kohdanneet Vegasin lyhyen historian aikana, mutta runkosarjassa joukkueiden välisistä peleistä voitot ovat menneet kautta aikain (siis 2017-2018 kaudesta alkaen) 11-5 Minnesotalle. Pahin mahdollinen vastustaja siis Vegasille, tuo Minnesotan pelityyli, joka mielestäni muistuttaa vähän Vegasin pelityyliä ensimmäisellä kaudella, jolloin hyökkäyksiin lähdettiin nopeasti ja vauhdilla ja sama jatkui koko pelin ajan, armoton prässi vastustajaa vastaan.

Tässä vielä tämän kauden keskinäisten tulokset:

5.5. 2021 Vegas Golden Knights 3 - Minnesota Wild 2 (OT)
3.5. 2021 Vegas Golden Knights 5 - Minnesota Wild 6
3.4. 2021 Vegas Golden Knights 1 - Minnesota Wild 2
1.4. 2021 Vegas Golden Knights 2 - Minnesota Wild 3 (SO)
10.3. 2021 Vegas Golden Knights 3 - Minnesota Wild 4
8.3. 2021 Vegas Golden Knights 0 - Minnesota Wild 2
3.3. 2021 Vegas Golden Knights 5 - Minnesota Wild 1
1.3. 2021 Vegas Golden Knights 5 - Minnesota Wild 4 (OT)

Pisteet keskinäisistä: Vegas 7, Minnesota 12, maaliero Vegas - Minnesota 24 - 24.

Jos joku tykkää numeroista (minä en), niin tässä vielä niitä runkosarjan osalta:

2. Vegas, 56 ottelua 40-14-2, 82 pistettä, 191-124
3. Minnesota, 56 ottelua 35-16-5, 75 pistettä 181-160

Minnesotan joukkueesta tulee tällä kaudella mieleen ensinnäkin Kamil Kiprusov alias Kirill Kaprizov, joka tulokkaana voitti koko joukkueen pistepörssin selvällä erolla. Vaarallinen kaveri, vaarallinen laukaus. Toiseksi minulle tulee mieleen "Spöödsön" eli Spurgeon, hauska nimi, melkein kuin Sturgeon, joka on kalalajikkeen nimi englannin kielessä. Lahjakas puolustaja, taitaa olla jopa joukkueen kapteeni Koivun Mikon ulostamisen jälkeen (jännä juttu muuten, että State of Hockeyn lippulaiva on yhtäkkiä noin hyvä joukkue kun Koivu ulostettiin). Kolmanneksi sitten minulle tulee mieleen maalivahti Cam Talbot, joka tuntuu aina saavan parhaan vireensä päälle, kun pelaa Vegasia vastaan, niin kuin vissiin koko muukin joukkue. Mutta onhan siellä paljon muitakin, mm. Norjan lahja NHL-kiekolle, italialaissukuniminen Mats Zuccarello, pieni parrunpätkä, mutta osaa pelata, sekä Sveitsin poika Kevin Fiala, joka tuntuu parantavan kausi kaudelta (oli nyt joukkueen sisäisessä pistepörssissä sijalla 2.). Ja nimi Greenway vilahtelee usein silmissä hyökkäyspäässä ainakin Vegas-peleissä. Vanhojen pappojen Parisen ja Suterin tähdet ovat ehkä laskusuunnassa, mutta tärkeitä palasia kuitenkin. Ja sitten on tietenkin Dumbo, jota en nyt lähde sen pahemmin morkkaamaan, mutta kovan laukauksen hän omaa ja on uhka siniviivalta hyökkäyspäässä ainakin. Suomalaisväriä tuo mukaan sitten Kaapo "ei Kakko" Kähkönen maalissa, joka välillä taisi pelata säkenöivän hyvin ja välillä säkenöivän huonosti. Sushia löytyy Soucyn muodossa, jonka nimi tuohon tapaan lausutaan. Villin ja vapaan joukkueen kausi meni kai aika tasaisesti, ei mitään suurempia tappio- ja voittoputkia, mutta lopussa St. Louis aiheutti vaikeuksia. Valmentajana on minulle tuntematon Dean Evason ja GM:nä minulle tunnettu Bill Guerin.

And HEEEEEEEEEEEEEEEERRRRRREEEEEEEEE comes your own VEGAS GOLDEN KNIGHTS...NHL:n uusin joukkue, jonka taivallus NHL:ssä on ollut melkein kullan kimallusta alusta asti. Täksi kaudeksi hankittiin St. Louisista Alex Pietrangelo, jonka sopeutuminen joukkueeseen on vienyt melkein koko kauden, ja pisteissä Shea Theodore on ollut puolustuksen johtava pelaaja Petron sijaan. Viime peleissä Petro on kuitenkin ruvennut pelaamaan enemmän palkkansa arvoisesti, joten toivottavasti tuo jatkuu pudotuspeleissä. Maalissa kaksikko Fleury - Lehner voitti Jennings Trophyn, eli päästi vähiten maaleja koko NHL:ssä tällä kaudella. Toisaalta heidän ja Petron palkkansa ovat sen verran kovia, että Vegas joutui pelaamaan ihmeellisillä kokoonpanoilla välillä, jotta pysyttäisiin palkkakaton alla, välillä vain 15:llä luistelijalla. Hyökkäyksen tähtinä ovat olleet Mark Stone, NHL:n taitavin kiekkovaras, ja Mad Max Pacioretty, joka valitettavasti on lasaretissa ja hänen panoksensa näihin pudotuspeleihin on suuri kysymysmerkki. Puolustuksessa kannattaa mainita vielä NHL:n blokkauskuningas Smart Alec Martinez, joka valitettavasti blokkaili vähän liikaakin ja on myös ollut rikki ja poissa kokoonpanosta viime otteluissa. Hyökkäystä kannattelee myös alkuperäinen Vegas-ketju, Floridasta tulleet "veljekset" Reilly Smith ja Joonatan Marchessault sekä Ruotsin Wild Bill Karlsson. Tahdon mainita myös Alex Tuchin, Tucker-boyn, jolla olisi eväitä NHL:n premier voimahyökkääjäksi, mutta kauden loppua kohti maalihanat sulkeutuivat valitettavasti. Vielä kysymysmerkkinä on maalivahtivalinta, koska runkosarjassa mentiin vuorottelumenetelmällä, kun molemmat vaan olivat terveitä. Kaksi ihan eri tyylistä maalivahtia. Lehner peittää ja sijoittuu hyvin ja yrittää olla ensimmäisen laukauksen tiellä, Fleury taas vääntyilee ja syöksyilee maalin suulla hengästyttävällä tavalla, eikä tiedä mitä tehdä kiekon kanssa kun se on mailassa. Valmentajana penkin takana todella riehukas (NOT!!!) Pete DeBoer ja GM:nä aina väritön Kelly McCrimmon, jonka nimeä en edes muista. Kausi meni mitä parhaiten Vegasilla, ja President Trophy hävittiin Coloradolle viime metreillä. Kaudesta jäi mieleen mm. 10 ottelun voittoputki. Ja vähiten päästettyjä maaleja liigassa, toisaalta ylivoimapeli reistaili pahasti koko kauden.

Loukkaantumislista tällä hetkellä on Vegasilla Pacioretty, Nosek, Martinez, Peyton Krebs ja Reaves (Tuch?) ainakin (toivottavasti ainakin osa näistä pystyy pelaamaan pudotuspeleissä), Minnesotalla Hammond?

Voimasuhteita arvailisin niin, että maalivahtipeli menisi Vegasille 60-40, puolustuspelaaminen Vegasille 70-30, hyökkäys ehkä Vegasille 55-45.

Ja tässä vielä otteluohjelma (ajat Suomen aikoja, minun pitää tsekata USA:n länsirannikon ajat omiin tarpeisiin):

Vegas Golden Knights - Minnesota Wild sunnuntai, 16.5. 22:00
Vegas Golden Knights - Minnesota Wild keskiviikko 19.5. 5:00
Minnesota Wild - Vegas Golden Knights perjantai 21.5. 4:30
Minnesota Wild - Vegas Golden Knights sunnuntai 23.5. 3:00
Vegas Golden Knights - Minnesota Wild tiistai 25.5. (aika ei tiedossa vielä)
Minnesota Wild - Vegas Golden Knights torstai 27.5. (aika ei tiedossa vielä)
Vegas Golden Knights - Minnesota Wild lauantai 29.5. (aika ei tiedossa vielä)

Minnesotan ketjussa on ollut hiljaista maaliskuusta lähtien, ja @Salming taitaa pysytellä Vegasin omassa kausiketjussa, joten loin varmaan taas monologiketjun. Mutta joka tapauksessa: Viva Las Vegas!
 
Viimeksi muokattu:

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Voisi joku Minnesotan vähän paremmin tunteva linkata tänne jonkin hyvän Minnesotaa seuraavan weppisivuston, josta voisi lukea heidän playoffs-tunnelmiaan. Eipä löytynyt Minnesotan johtavista sanomalehdistä juurikaan sanottavaa alkavasta playoffs-sarjasta, eikä johtavista Wild-blogeistakaan juuri ennakkoa löytynyt. En nyt kauhean syvältä jaksanut tonkia, joten uskon, että jossain on oikein asiantunteva hehkutus Minnesotan aseista tähän sarjaan. Ainoat mitä nyt löysin, on se että Wildin ylivoimapelikään ei häikäissyt tällä kaudella, vaikkakin parani loppukautta kohti, ja että kotietu Minnesotalla on Vegasin kaltainen etu!
 

Anthoon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild
Kiitos @Amerikanihme ketjun avauksesta! Toivotaan ettei tää ketju ihan monologina mee ja saataisiin hyvää keskustelua! Tosiaan tuo meidän ketju on vähän hiljaisempi mutta uskotaan että kun pelit kovenee niin tänne viimeistään aktivoidutaan.

Kyllä tää Vegas oli se mieluisempi vastus ekalle kierrokselle kuin tuo Colorado. Niinkuin historia osoittaa, on Wild ollut ilkeä vastus Vegasille sen koko ajan mitä se sarjassa on ollut.

Kaudesta kun Wildilta ei odotettu mitään, oli loppupeleissä todella hyvä ja tasainen. Joukkue ei hävinnyt putkeen yli kahta ottelua kertaakaan koko kaudella. Mauton, väritön, hajuton, salakavala Wild. Ei kukaan niiltä edelleenkään mitään odota mutta näen juuri historian takia tässä hyvät mahdollisuudet jatkoon. No Kaprizov toi sitä väriä tähän jengiin ja on erityisen viihdyttävä pelaaja vastustajallekin seurata. Muuten Wild toimiikin neljän ketjun moottorina josta yksilöt ei hirveästä pomppaa jalustalle.

Vegasin voimasuhteet näen muuten samanlaisina mitä ylempänä kerroit mutta yllättävänä pidän puolustuksen voimasuhteita. Se kun on Wildin paras osa-alue ja top4 kestää vertailun lähes kaikkien kanssa. Ehkä niitä ei vaan seurata eikä sieltä kukaan hyppää pisteiden valossa sarjan parhaisiin puolustajiin mutta eiköhän viimein tämän sarjan aikana tuu selväksi että tuo puolustus on Wildilta se mihin voi nojata.

Tosiaan läpihuutoa tästä ei varmasti kummallekaan tule ja oma usko on että kaikki 7 peliä nähdään. Wild jatkoon voitoin 4-3!
 

Nelone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild
Camaan tänään se alkaa ja vielä prime time! Kiitos @Amerikanihme ketjun avaamisesta, oma panos jatkoajalle ja Wildin osioon jäänyt vähäiseksi kiireiden vuoksi, mutta hienoa että täällä ketju pystyssä! Koitetaan tässä nyt silti jotain rustailla, pienessä pelipäivän hiprakassa totta kai.

Wild pelasi tosiaan hyvin tasaisen runkosarjan, suurempia notkahduksia ei tullut ja joukkue painoi menemään neljän kentän voimin. Wildin maalivahtipeli on myöskin ollut pääosin todella hyvää ja ero viime kauden maalivahteihin on ollut valtaisa. Wild on ollut todella vakuuttava (taas) koko kauden etenkin kotiotteluissaan ja uskon, että sama tulee jatkumaan myös playoffseissa.

Ensimmäiselle kierrokselle lähdetään altavastaajana, vaikka Vegas on historiansa aikana Wildille sopinutkin. Playoffit on aina oma maailmansa ja uskon, että tästä saadaan tasainen ja viihdyttävä sarja. Viimeisissä keskinäisissä matseissa nähtiin pientä kukkoilua ja hyvää asetelmien hakua etenkin Folignon ja Haguen välillä. Eiköhän siellä pääosin keskitytä pelaamaan, mutta en yllättyisi jos siellä nähtäisiin muutamat tanssit ja näissä Wildin puolelta Foligno ja Soucy.

Muutama poimintaa vielä Wildin puolelta, mitkä tulee olemaan suuressa roolissa.

-Maalivahtipeli, pääosin koko kauden hyvää, mutta viimeiset pelit runkosarjassa olivat vähän haparoivia Talbotilta. Pakko päästä omalle tasolleen tai haaveet kaatuu.

-Wildin puolustus, yksi liigan aliarvostetuimmista pakistoista ja sitä johtaa aliarvostetuin eli Brodin. Hyvin tasainen ja luotettava pakiston top 4, eikä kolmosparin Soucy (+22) - Cole (+21) komeine +/- tilastoineen paljon kalpene. Onnistuuko maalinedustan siivous ja pelin avaaminen kuten runkosarjassa?

-Greenway - JEE - Foligno, tämä kenttä on ollut niin järkyttävän isossa roolissa koko tämän kauden taistossa, että ei mitään järkeä. Kolmikko raastaa, rikkoo, pimentää vastustajan tähdet ja tämän jälkeen käy ratkomassa pelin toiseen päähän. Jatkuuko sama meno playoffeissa?

-Kaprizov, odotuksia oli, mutta ne on kaikki rikottu. Nyt nähdään jatkuuko sama meno playoffeissa. Kokemusta löytyy valtavasti KHL:n puolelta ja siellä on kaikki voitettu. Jatkuuko lento NHL:n playoffeissa vai jääkö pimentoon?

@Amerikanihme kyseli Wildin webbisivustoja, suosittelen ottamaan twitterissä seurantaan Michael Russon, tekee myös loistavia juttuja Athleticiin Wildiin liittyen.

Laitetaan nyt vielä loppuun veikkaus, että sarja menee 3-4 Wildille.
 

parti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild
Pitääpä itsekin näin playoffien alkaessa kirjoittaa tänne omat tuntemukset ensimmäisestä pelistä - ensimmäistä kertaa.

Runkosarjan lopussa sitä toivoi, että Vegas tulisi vastaan, sillä muita vaihtoehtoja vastaan Wild oli koko kauden pelannut todella huonosti (Avs, Blues). Runkosarjassa pelit olivat aikamoista maali-ilottelua ja coast-to-coast hurvittelua.

Eka peli oli kyllä jotain ihan muuta. Veikkaan tosin, että tokassa pelissä tullaan näkemään maali-ilottelua taas. Se ei yleensä kyllä ole Wildille hyvä asia - joten periaatteessa näin Wild fanina voisi toivoa vähämaalisia pelejä.

Oli kyllä hämmentävän viihdyttävä peli huolimatta siitä, että nähtiin vain yksi maali. Itse ainakin nautin kovasti tästä playoff -moodista mitä molemmat tarjosivat.

Eka erä meni täysin Vegasille suureksi osaksi siksi, että Wild ei tuntunut saavan syöttöjä lapaan ollenkaan ja jokainen vaihto tuntui lopulta päätyvät kiekon dumppaamiseen päätyyn ja seuraavien ukkojen saapumiseen kehiin. Ainoastaan Talbotin jäätävä peli pelasti sen erän ja todennäköisesti myös koko pelin.

Niinkuin saattoi jo ekan erän lopussa hieman aavistaa, että kun Vegas ei saanut maalia vaikka Wild oli täysin purjeissa niin toiseen erään tilanne muuttuu juuri tästä syystä. Ja niinhän siinä sitten kävi. Tokassa erässä Fleury näytti parastaan vaikka olikin välillä hieman koomisia hanskan heilautuksia.

Kolmas erä oli aika tasainen ja vuoronperään paikkoja oli molemmilla, mutta ihan ansaitusti mentiin jatkoille.

Täytyy kyllä sanoa, että Brodin oli aivan jäätävä oman pään pelaamisessa ja etenkin kulmissa. Aivan mahtavia riistoja ja blockkauksia. Paikkasi esim useita tilanteita missä Dumba perinteiseen tapaan ylipelasi itsensä ulos tilanteesta.

Brodin oli itselleni pelin MVP - vaikka Talbot pelasi 40+ torjunnan nollat.

Molemmilla joukkueilla on kyllä hyökkäyspelissä ja syöttöpelissä parannettavaa ja veikkaan, että näin tulee käymäänkin ja nähdään tokassa pelissä useita häkkejä.

Tästä on hyvä jatkaa! Go Wild!
 
Viimeksi muokattu:

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Yksi maali, sekin vasta jatkoajalla ja silti todella viihdyttävä matsi oli! Miinusta viaplaylle, että kun matsin lopun katsoin vasta jälkikäteen niin tallenteen pituudesta jo näki ettei tuo matsi pitkälle venynyt kuitenkaan.

Olipas maalivahdeilta mielipuolisen hyvät avaukset tähän sarjaan!
 

Nelone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild
Sarja startattu ja Wild kairasi sieltä tärkeän voiton!

Oli kyllä kaikin puolin viihdyttävä matsi, vaikka maaleilla ei juhlittukkaan. Ensinnäkin pakko antaa isot kehut Vegasiin, oli taas huikea alkushow. Kylmät väreet.

Vegas tuli odotetusti kovaa heti alussa ja vain Talbotin otteet pitivät Wildin mukana. Ensimmäisessä erässä rytisi koko ajan ja taklauksia taisi kokonaisuudessaan olla jo lähemmäs 60 ensimmäiseen 20 minuuttiin.
Wild sai ottelusta paremmin kiinni mitä pidemmälle mentiin ja jos ensimmäinen erä oli Vegasin, niin loppu peli mentiin melko tasaisissa merkein ja jopa Wildin komennossa.
Fleury otti ison määrän huikeita koppeja, vaikka niissä monesti olikin vähän TV-lisää hänen tyyliinsä sopivasti, eikä tämä vähennä torjuntojen arvoa. Talbot toisessa päässä taas varma oma itsensä, kuten suurimman osan tätä kautta. Ihan yhtä näyttävästi ei koko ajan tarvinnut venyä, mutta tästä myös propsit edessä pelanneelle joukkueelle, joka laittoi Vegasin yrittämään vähän heikommilta sektoreilta.

-Greenway - JEE - Foligno, tämä kenttä on ollut niin järkyttävän isossa roolissa koko tämän kauden taistossa, että ei mitään järkeä. Kolmikko raastaa, rikkoo, pimentää vastustajan tähdet ja tämän jälkeen käy ratkomassa pelin toiseen päähän. Jatkuuko sama meno playoffeissa?

Jatkoajalla roolia otti sitten mikäs muukaan, kun JEEn kenttä. Greenway alusti ja JEE painoi kiekon parin pompun kautta uuniin. Muutenkin taas vahva näyttö tämän kentän osalta ja juuri sitä mitä lääkäri (minä) olin määrännytkin ennakossa. Taklauksiakin nämä kaverit jakelivat ihan kivasti, Greenway 11, Foligno 10 ja JEE 5, kuinkas muutenkaan.

Iso voitto ja tästä on hyvä jatkaa, toivottavasti saadaan pidettyä sama flow.
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Niinhän siinä kävi, että Kryptoniittiä sai Vegas maistaa heti kättelyssä playoffs-sarjansa avauksessa. Mielestäni tuosta tappiosta ei nyt voi Fleurya syyttää, kun kaikkien torjuntojensa lisäksi hänen olisi pitänyt tehdä se maalikin toiseen päähän, kun muista Vegasin pelaajista ei siihen ollut. Vähän turhan paljon vaadittu Fleurylta. Muiden Ritarien on syytä katsoa peiliin ja etsiä sitä vikaa itsestään. Se viime syksyn pleijareiden Vegas tuli taas esille, kun tarvittaisiin niitä maaleja. Runkosarjassa niitä vielä syntyi kohtuullisella tahdilla, mutta nyt kun pelit kovenevat, ne todelliset playoffs-joukkueet tulevat esille, maalien teko on usein vaikeampaa, ja näköjään kasinokaupungin valot sammuvat tässä vaiheessa...no katsotaan nyt vielä muutama peli, mutta kovin korkeat odotukset eivät tässä kohtaa kylläkään ole.

Jännä nähdä nyt sitten jatkaako Vegas maalivahtien vuorottelulla, kun Fleury otti heti kättelyssä köniin.

Tuota Martinezin blokkailua on myös harkittava. Taaskin meni se vastustajan voittomaali Smart Alecin luistimesta omaan maaliin myöhässä tulleen blokin ansiosta. Vaikea sanoa, mikä osuus noista blokatuista kudeista olisi mennyt maaliin, mutta toisaalta useampia maaleja on syntynyt juuri Martinezin luistimesta ottaneen suunnanmuutoksen tuloksena. Ehkä kannattaisi jotenkin katsoa, että jos maalivahti on hyvin tilanteessa mukana, niin ei ehkä maalin edessä kannata viime hetken heittäytymistä tehdä, sen sijaan, että yrittää silmittömästi vaan blokata jokaisen kudin. Ja olihan voittomaalin tekijä taas kerran "lucky Swede" (tuo ruotsalaisten onnekkuus ei taida koskaan loppua).

No, sarja ei ole vielä ohi. Vaikeaa tulee kyllä Vegasilla varmasti olemaan jatkossakin, joten nyt sitten testataan, ketkä ovat niitä tosimiehiä.

Kiitos muille ketjuun kirjoittelijoille, ei mennyt ihan monologiksi sitten tämä ketju!
 

Ripe

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Tuota Martinezin blokkailua on myös harkittava. Taaskin meni se vastustajan voittomaali Smart Alecin luistimesta omaan maaliin myöhässä tulleen blokin ansiosta. Vaikea sanoa, mikä osuus noista blokatuista kudeista olisi mennyt maaliin, mutta toisaalta useampia maaleja on syntynyt juuri Martinezin luistimesta ottaneen suunnanmuutoksen tuloksena. Ehkä kannattaisi jotenkin katsoa, että jos maalivahti on hyvin tilanteessa mukana, niin ei ehkä maalin edessä kannata viime hetken heittäytymistä tehdä, sen sijaan, että yrittää silmittömästi vaan blokata jokaisen kudin. Ja olihan voittomaalin tekijä taas kerran "lucky Swede" (tuo ruotsalaisten onnekkuus ei taida koskaan loppua).

Jos kaverilla on tuossa sektorissa edes hieman kiekko lavassa niin eteen täytyy mennä nimestä riippumatta ja katsoa seuraukset myöhemmin. Nopeasti kyllä siirtyi kiekko rystyltä kämmenelle, ettei siinä pahempia mietintäaikoja olisi jäänytkään.

Saapas nähdä kauanko Wildin taika omassa päässä pitää, voisi kuvitella vegasin löytävän lääkkeitä seuraavaan.
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Vegasin voimasuhteet näen muuten samanlaisina mitä ylempänä kerroit mutta yllättävänä pidän puolustuksen voimasuhteita. Se kun on Wildin paras osa-alue ja top4 kestää vertailun lähes kaikkien kanssa. Ehkä niitä ei vaan seurata eikä sieltä kukaan hyppää pisteiden valossa sarjan parhaisiin puolustajiin mutta eiköhän viimein tämän sarjan aikana tuu selväksi että tuo puolustus on Wildilta se mihin voi nojata.
Ihan mutunahan nuo lukemani olivat, ja Minnesotaa en ole sen tarkemmin seurannut. Kyseessä oli siis nimenomaan puolustuspelaaminen, eikä pelkästään puolustajat. Varmaan olet oikeassa, ja puolustuksen voimasuhteet ovat tasaisempia tai jopa Minnesotan eduksi. Noita omia lukemiani voisi ehkä vähän puolustella päästettyjen maalien määrällä per ottelu (Vegasilla 27.3 per peli ja Wildilla 30.4 per peli). Päästettyjä maaleja Vegasilla oli siis koko sarjassa vähiten, mutta siihen vaikuttaa varmaan muutkin tekijät kuin koko joukkueen puolustuspeli, mm. maalivahtien taso jne. Jostakin tuli vaan mieleen 70-30 kun Vegasin puolustuspelaamista on yleisesti ottaen kehuttu noin päästettyjen maalien määrässä ja muutenkin. Aika tasaiseltahan tuo vaikutti ensimmäisen pelin perusteella, taisi Minnesota päästä jopa useammin todella vaarallisiin paikkoihin.
 

laamis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nashville Predators
Jännä nähdä nyt sitten jatkaako Vegas maalivahtien vuorottelulla, kun Fleury otti heti kättelyssä köniin.

Tuota Martinezin blokkailua on myös harkittava. Taaskin meni se vastustajan voittomaali Smart Alecin luistimesta omaan maaliin myöhässä tulleen blokin ansiosta. Vaikea sanoa, mikä osuus noista blokatuista kudeista olisi mennyt maaliin, mutta toisaalta useampia maaleja on syntynyt juuri Martinezin luistimesta ottaneen suunnanmuutoksen tuloksena. Ehkä kannattaisi jotenkin katsoa, että jos maalivahti on hyvin tilanteessa mukana, niin ei ehkä maalin edessä kannata viime hetken heittäytymistä tehdä, sen sijaan, että yrittää silmittömästi vaan blokata jokaisen kudin. Ja olihan voittomaalin tekijä taas kerran "lucky Swede" (tuo ruotsalaisten onnekkuus ei taida koskaan loppua).

No, sarja ei ole vielä ohi. Vaikeaa tulee kyllä Vegasilla varmasti olemaan jatkossakin, joten nyt sitten testataan, ketkä ovat niitä tosimiehiä.

Kiitos muille ketjuun kirjoittelijoille, ei mennyt ihan monologiksi sitten tämä ketju!
Veikkaanpa että jos pitäisi varmistaa että veska on mukana vai ei niin turha enää yrittää blokata. Itse ainakin haluaisin joukkueeseen nimenomaan pelaajan joka yrittää kaikkensa.
Mistä tämä "lucky swede" juttu oikein tulee? Nopeasti kun vilkasin nhl.com statteja niin aika hyvin oli ruotsalaiset edustettuina eniten tolppia/ylärimoja tilastoissa (esim Pettersson ekalla sijalla ylärimojen suhteen, vaikka vain 26 peliä), joten hämmästyttää tuo onnekkuus.
 

Zucker #16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild, Ilves
Yritetääs nyt jotain edes rustata ekasta pelistä. Kaiken kaikkiaan varsin viihdyttävä peli maalittomaksi matsiksi! Paljon taklauksia ja hienoja torjuntoja. Vaikka pelistä nyt voitto saatiinkin raavittua, niin eipä tuo kovin hyvältä jatkoa ajatellen näytä. Melkoisessa mankelissa oltiin suurin osa pelistä ja mikäli Vegas olisi viimeistellyt paremmalla prosentilla, ei voitosta olisi taisteltu kovin pitkään. Noh, voitto on voitto ja varsinkin vieraissa se on aina hyvä.

Parit plussat ja miinukset:

+ Talbot. Eipä varmaan erikseen tarvitsisi mainita, mutta ehdottomasti voiton takuumies varmoilla torjunnoilla eikä juurikaan edes ripareita maalineteen tarjonnut.
+ Brodin & Dumba. Pärjäsivät parhaiten Vegasin kovaa rymistelyä ja tempoa vastaan, varsinkin Brodin oli vakuuttava ja katkoi Vegasin yrityksiä todella hyvin. Pääsivät myös omista parhaiten ulos paineen alla.
+ Greenway - JEE - Foligno. Hyvää ryskäämistä läpi pelin, joka kruunautui voittomaaliin.

- Suter & Spurgeon. Tämä pakkipari omaan silmään eniten vaikeuksissa omissa. Varsinkin Spurgeon näytti monessa tilanteessa aika heiveröiseltä kun Reavesit sun muut ajoivat päätykiekkojen perään. Parannettavaa rutkasti jatkoon tällä kaksikolla.
- Bonino. Aloitukset 3/12 = 25%. Tuo kertonee jo miksi miinusmerkkien joukossa. Hankittiin tuomaan kokemusta ja voittamisen kulttuuria sekä aloituksia kaapimaan. Ei onnistunut tässä pelissä.
- Bjugstad. Todella näkymätön sen vähän mitä pelasi (8:23). Ainoa posi, että aloitukset sentään 4/7. Mielestäni Nickin tilalle voisi aivan hyvin koittaa Parisea, jolla kuitenkin asennetta rouhia enemmän neloskentän tyyliin.

Tästä on kuitenkin joka tapauksessa hyvä jatkaa ja kuten jo runkosarjassa nähtiin, on meillä aineksia painaa tästä parista jatkoon! Ja mikäli ei päästä niin jos joukkue näin taistelee niin on hieno kattoa pelejä ja olla ylpeä joukkueesta.
 

mesag

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Veikkaanpa että jos pitäisi varmistaa että veska on mukana vai ei niin turha enää yrittää blokata. Itse ainakin haluaisin joukkueeseen nimenomaan pelaajan joka yrittää kaikkensa.
Mistä tämä "lucky swede" juttu oikein tulee? Nopeasti kun vilkasin nhl.com statteja niin aika hyvin oli ruotsalaiset edustettuina eniten tolppia/ylärimoja tilastoissa (esim Pettersson ekalla sijalla ylärimojen suhteen, vaikka vain 26 peliä), joten hämmästyttää tuo onnekkuus.
Off-topicia, mutta miten tolpista tai ylärimoista voi päätellä tuuria? Sehän on ohi mennyt laukaus, ja tottelee fysiikan lakeja. Tuuriksi laskisin kimmokkeet tai pomput, jossa laukaus muuttaa suuntaansa kesken kaiken muusta kuin maalivahdista.
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Veikkaanpa että jos pitäisi varmistaa että veska on mukana vai ei niin turha enää yrittää blokata. Itse ainakin haluaisin joukkueeseen nimenomaan pelaajan joka yrittää kaikkensa.
Varmaankin noin, mutta harmittaa vaan, että olen nähnyt useamman oman maalin Martinezin luistimista tai varusteista. Mutta kai se niin on, että tekevälle sattuu.
Mistä tämä "lucky swede" juttu oikein tulee? Nopeasti kun vilkasin nhl.com statteja niin aika hyvin oli ruotsalaiset edustettuina eniten tolppia/ylärimoja tilastoissa (esim Pettersson ekalla sijalla ylärimojen suhteen, vaikka vain 26 peliä), joten hämmästyttää tuo onnekkuus.
Jääkiekossa nimet Anders "Masken" Carlsson ja Mats Sundin ehkä selittävät tuon ilmaisun historiaa. Ehkä Saku Koivun maila olympiafinaalissa 2006. Nuo voi varmaan hakea hakukoneella jos ei muuten muista. Tai kysyä minulta YV:nä. Muualta löytyy varmaan esimerkkejä reippaasti myös, vaikka Juha Mieto vs. Thomas Wassberg a la Lake Placid 1980, vaikkapa Suomen menestys Euroviisuissa ennen Lordia vastaan Ruotsin menestys (hint: Ruotsi voitti neljästi, Suomi nolla pistettä kolmesti) tai vaikkapa siinä, että Amerikoissa kaikki tietävät lihapullat nimellä "Swedish meatballs" mutta suomalaisista (paremmista!) lihapullista ei ole kukaan koskaan kuullutkaan. Mitenkä tuota kaikkea selittää muulla kuin "onnella"?
 
Viimeksi muokattu:

laamis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nashville Predators
Off-topicia, mutta miten tolpista tai ylärimoista voi päätellä tuuria? Sehän on ohi mennyt laukaus, ja tottelee fysiikan lakeja. Tuuriksi laskisin kimmokkeet tai pomput, jossa laukaus muuttaa suuntaansa kesken kaiken muusta kuin maalivahdista.
Ei kimmokkeetkaan, samalla idealla, ole tuuria. Ne on taitavasti kimmotettuja laukauksia jotka tottelevat fysiikan lakeja ja menevät maaliin.
Varmaankin noin, mutta harmittaa vaan, että olen nähnyt useamman oman maalin Martinezin luistimista tai varusteista. Mutta kai se niin on, että tekevälle sattuu.
Harmittaa itseänikin, mutta mielummin noinpäin. Enemmän itteäni ottaisin päähän kun kaveri vaan katsoo vierestä kun vastustaja tekee maalin.
Amerikanihme kirjoitti:
Jääkiekossa nimet Anders "Masken" Carlsson ja Mats Sundin ehkä selittävät tuon ilmaisun historiaa. Ehkä Saku Koivun maila olympiafinaalissa 2006. Nuo voi varmaan hakea hakukoneella jos ei muuten muista. Tai kysyä minulta YV:nä. Muualta löytyy varmaan esimerkkejä reippaasti myös, vaikka Juha Mieto vs. Thomas Wassberg a la Lake Placid 1980, vaikkapa Suomen menestys Euroviisuissa ennen Lordia vastaan Ruotsin menestys (hint: Ruotsi voitti neljästi, Suomi nolla pistettä kolmesti) tai vaikkapa siinä, että Amerikoissa kaikki tietävät lihapullat nimellä "Swedish meatballs" mutta suomalaisista (paremmista!) lihapullista ei ole kukaan koskaan kuullutkaan. Mitenkä tuota kaikkea selittää muulla kuin "onnella"?
Kaikki selittyy ihan loogisesti, tartun yksinkertaisimpaan eli Mieto vs Wassberg. Oletan että tarkotat sitä oliko 0,01s erolla voittoon tjsp. Nopeampi voitti, eli ei mitään tuuria.

En jatka offtopicia enää, ihmettelin vaan miten jollain kansalla on enemmän tuuria kun toisella.
Nyt vähän ONTOPIC asiaa.
Vuorotteleeko Fleury ja Lehner, vai peluutetaanko Fleuryä kunnes ei enää tartu? Veikkauksia?
 

mesag

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ei kimmokkeetkaan, samalla idealla, ole tuuria. Ne on taitavasti kimmotettuja laukauksia jotka tottelevat fysiikan lakeja ja menevät maaliin.
Riippuu kimmokkeesta, jos se on yrittämällä tehty, ei se ole tuuria, mutta jos pelaaja yrittää laukoa kiekkoa ylänurkkaan, ja kiekko ottaa matkalla kimmokkeen niin, ettei pelaaja ole sitä aikonut tehdä, niin se on sattumaa, ja muuttuu ns tuuriksi, jos menee maaliin. Sanoisin sitä tuuriksi, kun tilanne ei etene pelaajan tarkoituksenmukaisesti, eli laukaus kimpoaa blokkaajasta, syöttö kimpoaa vastustajan luistimesta tms. Se, että laukaus menee suoraan ylärimaan ei ole tuuria, vaan hieman "huonosti" sijoitettu laukaus.
 

Rod Weary

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Mä olen kyllä sitä mieltä, että lopullinen totuus saadaan kysymällä Bubi Walleniukselta. Kuka ottaa asiakseen?
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Juna

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Kylläpä oli taas vaikea peli Vegasille. Täyttä tuskaa 60 minuuttia, raatamista, väkisin yrittämistä. Peli-ilosta ei tietoakaan. Tekee jo mieli heittää pyyhe kehään tai kaukaloon, niin epäsopiva vastustaja tuo Minnesota on Vegasille. Ilman Fleurya tässä oltaisiin jo käytännössä ulkona poffeista. Tucker-boy nyt väkisin punnersi maalin edustalta pari maalia niin kuin hän etukäteen oli vähän suunnitellut, ja Marchessaultilta yksi onnekas ylänurkkakuti. Siinä kaikki.

Hiljaiseksi menivät Minnesotan kannattajatkin tässä ketjussa. Minusta teillä ei ole mitään syytä laittaa päätä pensaaseen. Tällä kertaa nyt vain maalit menivät Vegasille, mutta Saint Paulissa ja Reeperbahnissa tulee olemaan Vegasilla vielä tukalampaa.
 

parti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild
Peli oli lopulta hyvin samankaltainen kuin ekakin peli. Tiukkaa, tasaista ja vähämaalista vääntöä. Lopputulos vain toisinpäin.

Olihan tämä todennäköisin lopputulos, että ei Vegas jää 0-2 tappiolle kotipelien jälkeen.

Tällä kertaa se olikin sitten Wildin vuoro dominoida eka erä ilman tulosta - ja miten kävikään. :D

Fleury kyllä hoiti ne pahimmat paikat jälleen kerran aika mallikkaasti.

Harmittaa toi vimppa jäähy, koska vaikka se olikin ihan oikein vihelletty, niin pelissä jätettiin viheltämättä todella paljon vastaavia - molemmin puolin.

Harmittavan lähellä, mutta näin tällä kertaa.

Vegasille pisteet siitä, että "yköskenttä" eli Kaprizovin kolmikko saatiin kyllä tokassa pelissä pidettyä todella pimennossa. Ekassakin pelissä se oli lähinnä Hartman, joka sai kaikki kentällisen paikat. Ensi pelissä odotan KK:lta paljon.

1-1, joten tästä on ihan hyvä jatkaa
 

Nelone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild
Toinen peli oli tosiaan hyvin samankaltainen ja ihan ansaitusti voitot 1-1 kahden pelin jälkeen.

Ensi yönä pelataankin sitten Wildin kotikentällä. Wild ollut todella hyvä kotonaan tällä kaudella, viimeiset 23 kotimatsia tilastolla 19-2-2.

Saa nähdä tuleeko muutoksia kokoonpanoon, mutta Johansson on ollut ainakin melko turhake tässä sarjassa. Evanson on kokoonpano puheissaan väläytellyt mm. Boldyn ja Parisen nimiä, mutta katsotaan miten käy.

Kaprizovilta ja Fialalta tässä odotetaan nyt sitä esiinmarssia tehojen puolesta. Nyt olisi oikea hetki murtaa tuo Fleuryn taika ja saada hanat auki.
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
No jo oli...Vegas jatkoi samaa väkisin yrittämistä ja ponnetonta pelaamista ja Wild meni helposti 2-0 johtoon ja 3-0:kin oli hiukaskarvan varassa. Sitten Stone saa keskelle maalipaikan ja saa rauhassa sihdata, maali, ja Vegas on kuin uudesti syntynyt loppuerän ajan, ja kaksi maalia tehdään vielä lisää. Sitten kolmannessa palataan jarruttelulinjalle ja odotellaan, että tekisikö Minnesota sen tasoittavan maalin. Jostain syystä kymmenentuhannen järven maan pojat eivät saaneet oikein mitään aikaiseksi, joten lopussa Wild Bill päätti sitten tehdä maalin ja ottelun paras pelaaja Stoner sitten vielä teki tekemättömän, eli Vegasille mahdottoman suorituksen (kiekko tyhjään maaliin). Olipa peli juu.

Fleury oli jotenkin kauhean hermostuneen tuntuinen koko matsin ajan, eikä yltänyt kahden ensimmäisen pelin tasolleen. Onneksi niitä laukauksia ei tullut niin paljon ja jotenkin selvittiin noista paikoista, joissa kiekko oli jo maaliviivalla ja ehkä maalin sisälläkin. Tunnustusta vielä Vegasin nelosketjulle, joka jauhoi kyllä hyvin ja pyöritti välillä vanhojen hyvien aikojen malliin. No, eiköhän Wild tuosta sisuunnu, ja jos Vegas jatkaa tuolla harmaalla, vauhdittomalla, laukauksettomalla, elottomalla linjalla kuten se pelasi ensimmäisessä ja toisessa ottelussa ja tämän ottelun ekassa, viimeisessä ja toisessakin erässä Stonen maaliin asti, niin tasatilanteessa tosiaan sitten palataan kasinokaupunkiin.
 

Naamavelli

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Katsoin viimeiset 25min pelistä ja kyllähän siinä oli pari aika läheltä piti tilannetta lopussa Wildille. Toisessa Pietrangelo (?) pelastaa kiekon maaliviivalta ja toisessa Fleury saa pidettyä kiekon luistimen ja tolpan välissä vaikka liukuu itse maaliin. Muutenhan Wildilla oli melko ponnetonta peliä eikä päässyt selkeästi maalipaikoille kolmennessa erässä. Siksi olikin koomista, että kaksi tilannetta johti melkein maaliin.

Kyllähän tuo vaatii nyt Wildin voiton, muuten luulen että menee 4-1 Golden Knightsille. Kyllähän se totuus on, että Avalanchelle voivat laittaa paremmin kampoihin kuin Wild.

Itseä kyllä hämmästyttää miten sitkeä joukke Wild on ollut tällä kaudella. Toki Talbot-Kähkönen tandemi on ollut hyvä, mutta ilmeisesti Kaprizov on ollut se avaintekijä tällä kaudella. Muutenhan joukkue lähinnä heikentyi tälle kaudelle, ainakin paperilla.

Itse 2-2 tasoitusta sarjaan, jotta tämäkään ei heti olisi ohi.
 

Anthoon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild
Yhdellä ketjulla ja muutamalla satunnaisella pelaajalla on vaikea voittaa peliä. Foligno-Eriksson Ek-Greenway paiski hommia ja oli läpi ottelun vaarallinen. Fialalla on nälkää, Brodin loistaa omissa mutta aikalailla siinä on ne Wildin onnistujat kolmannessa pelissä. Kaprizov ja Zuccarello ovat yössä muutami välähdyksiä lukuunottamatta. Ässä hihasta ja Boldy kokeilemaan NHL-vauhtia suoraan pudotuspeleihin?

Spurgeonin heikkous on yllättänyt, Dumban ei niinkään. Tyhmiä jäähyjä ja turhia riskejä viimeksi mainitulta.

Seuraavassa taas palataan voittokantaan koska Wild ei häviä yli kahta ottelua peräkkäin tällä kaudella.

Johansson loukkaantui ekassa erässä, voi siis olla että saadaan kokoonpanoon täytettä Parisella tai sitten sillä Boldylla.
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Aika kesy oli Wild tässä neljännessä pelissä. Odotin jonkinlaista kotihurmosta niin kuin kolmannen pelin alussa, mutta mitään ei tullut ja hylätty maali vei vireen taas kokonaan. Seuraavassa pelissä on Wildin sitten pakko löytää se hurmio jos jatkoon mielii.

Häviää se Minnesotakin näköjään kolme kertaa peräkkäin.

Vegasilta aika peruspelaaminen riitti, kolme hyvää yksilösuoritusta, Ruaaaa, Tucker-boy ja Stoner, ja se oli siinä. Over and out.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös