trivekku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp, IFK
Re: Pari faktaa (lue mielipidettä)

Viestin lähetti Senior
Se jolla on rahaa
- pärjää paremmin
- ajaa isommalla autolla
- asuu isommassa kämpässä
- omaa suhteita ja kavereita
- styylaa paremman näköisten pimujen kanssa
- syö kokolihaa
- on muutenkin kiinnostava

;)
Ja on porvarin *kele, Eespäin, eespäin alta sorron yön
Porvari repii kaiken duunarien selkänahasta :D

Huom. punahenkisen paperimiehen vuosipalkka (250 000 vanhaa rahaa). Siis repiikö se porvari vai duunari..:confused:
 

Papa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2014, FC Bayern
Re: Mestaruusviiri

:cool:
 
Viimeksi muokattu:
Life is hard, then you die !

RIP Jokerit 28.6.2013

Annuli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Latvija
Viestin lähetti Vakio


Otan osaa. Tämä on muuten tyypillistä joillekin kiekon seuraajille. Kun Jokerit kerrankin onnistuu todetaan, että raha ratkaisi. Kun Jokerit epäonnistuu, ilkutaan, että pitäisi teidänkin jo tietää, että rahalla ei joukkuetta saa. Koittakaahan jo päättää miten se on.

Jokerit on viimeksi voittanut Suomen mestaruuden 97, eli viisi vuotta sitten. Rohkenen väittää, että satsaukset joukkueeseen olivat suhteessa suuremmat 98 ja 99 kuin nyt, mutta tuolloin ei menestystä saavutettu. Käärmettä yritettiin ujuttaa väkisin pyssyyn.

Nyt oli toiminnassa paljon enemmän asennetta ja järkeä. Joukkue koottiin huolellisesti eri rooleja silmällä pitäen. Taitavasti toimittu. Siihen ei pelkällä rahalla pystytä. Toki se helpottaa.
Olisinpa varmaan sanonut samat sanat, olisi sitten vaikka Tps voittanut. En kutsuisi kuitenkaan Jokereiden onnistumista, kun nyt kerrankin onnistutaan -onnistumiseksi. Olisi ollut ihan kiva vain saada uusi mestari, joka ei olisi ollut Hesasta tai Turusta.

Ja turha on ajatella, että raha ei ratkaisisi. Ei riitä, että haluaa jotain riittävän kovasti, nykymaailmassa pitää suurimmassa osassa tapauksia olla rahaa, että se saadaan toteutettua. Tämä on siis mielipiteeni ja ei siitä muuksi muutu. Mutta tosiaan asiat voivat olla toisinkinpäin, että on rahaa, mutta ei halua. Jokerit selvästi halusivat mestaruutta ja heillä oli myös taloudelliset puitteet sen toteuttamiseen. En näe siinä mitään väärää, mutta se sotii ideologiaani vastaan ja siksi olen sitä vastaan. On myös mielestäni väärin, että maailma pyörii rahan ympärillä. On myös väärin, että Suomi pyörii Hesan ympärillä. Välillä niinkin paljon, että ei edes saa selville Porin säätiedotusta, kun selostaja seisoo sen päällä kertoessaan Hesan säätä.

Kirjoitukseni ei johdu kateudesta, vaikka monet saavat ihan rauhassa uskoa. Omatuntoni on siitä puhdas. Kirjoitukseni johtuu siitä sydäntä raastavasta seikasta, että asioilla, joihin uskon, ei ole merkitystä nykyisessä kovassa maailmassa. Näen sitä vastaan sotivia asioita joka päivä ja se on ikävää ja syö sieluani...
 
...takaa on hyvä tulla...

Korppi

Tritiac

Jäsen
Viestin lähetti Suomi-Salama Ehkäpä kirjoittaja kuitenkin tarkoitti sitä, että Jokereilla on tapana ostaa tai vuokrata pienemmistä liigajoukkueista valmiit pelaajat pois
Ehkäpä, mutta kyllä sitä liikennettä on ollut huomattavasti pois päin Jokereista, välillä jopa liikaakin.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Moneytalks

Sellaiset asiat kuin varallisuus, synnyin- tai asuinpaikka sekä kunnianhimo ovat useimmiten meille kaikille muualta annettuja. Emme voi juurikaan vaikuttaa siihen, minne synnymme ja millaiseen perheeseen. Ja haluammeko mielessämme Alepan kassaksi vai Nokian pääjohtajaksi?

Siksi on vähän turha potkia sitä tutkainta vastaan, että Suomen talous- ja viihde-elämän keskus on Espoossa!!! No, okei....sanotaan, että Suur-Helsingin alueella. Niin se vain on jokaisessa muussakin maassa, että suuret keskukset imevät eniten väkeä ja vaikutusvaltaa ja joku niistäkin keskuksista on kaikkein suurin.

Yhtä hyvin voisimme kapinoida sitä vastaan, että olemme syntyneet maantieteelliseen assholeen nimeltä Suomi: neljä vuodenaikaa ja jokaisen aikana sataa. Jotain. Miksi emme syntyneet Kaliforniaan, Kanarialle tai edes Kuubaan? En minä jaksa tuollaisia pohtia, vaikka mieluummin olisin syntynyt vaikkapa maailmanvalta USA:han kuin kärpäsenpaska Suomeen, jos olisin sen etukäteen saanut valita. Totta helvetissä. Nyt, kun satuin syntymään tänne, niin en toki vaihtaisi Suomea USA:han, koska olen kasvanut kiinni tähän maahan.

Sama homma lätkässä ja asuinpaikassa. Olen kasvanut kiinni HIFKiin. Kun olin noin 6-v räkänokka, en oikein ymmärtänyt, että Helsinki on isompi kuin Pori ja Helsingin IFK:lla on enemmän hilloa kuin Porin Ässillä. Minun talossani asui HIFK:n pelaaja, jolle teimme aina suurinpiirtein kunniakujan, kun hän tuli kassin ja mailan kanssa himaan. Lisäksi pidin HIFKin punaisista väreistä ja värikkäästä pelityylistä. Olin myyty. Myöhemmin tajusin, että osa noista punapaitaisista hemmoista on ostettu pikkukaupunkien joukkueista, mutta se ei muuttanut suhtautumistani. Olin silti henkeen ja vereen HIFK-mies.

Nyt osaan eläytyä pikkukaupunkien seurojen ja niiden fanien asemaan. Ymmärrän, että hekin ovat kasvaneet kiinni kotiseutuunsa ja omaan joukkueeseensa. Ymmärrän, että vituttaa, kun Timonen ja Jokinen breikkaavat HIFKissä ja Otto Jokereissa. Sillä arvatkaa vituttaako minua, kun Jarkko Ruutu ja Jere Karalahti viihdyttävät NHL:ssä? Siellä maksetaan palkkoja sellaisissa mittasuhteissa, missä jopa Hjalliskin näyttää Köyhälän veljekseltä. Ei voi mitään. En jaksa olla katkera, elän tätä päivää ja toivon, että meidän Fränkki ja Hillokuningas kasaavat meille mestaruusjengin, joka pelaa HIFKin näköistä ryminäkiekkoa. Tiedän, että siihen tarvitaan rahaa. Mutta se ei vie iloani HIFKin (mahdollisesta) menestyksestä.

Samoin ajattelevat käsittääkseni monet Jokerifanitkin. Varsinkin he, jotka ovat olleet mukana jo pre-Hjallis aikana. Heitä arvostan erityisen paljon. 90-luvulla mukaan ilmestyneet perseennuolijat ja gloryhunterit mallia Riki Sorsa, Sanna Saarijärvi jne. ovat jääkiekon ja ennen kaikkea menestyksen ikävä puoli. Kuin keväiset perhoset nämä hörhöt ilmestyvät kaikkien menestyjien kylkeen. Katsokaa vaikka Antti Piippoa. En tykkäisi heistä omankaan joukkueeni bileissä.

Joten. Rahalla saa enemmän. Ja valta ynnä väestö keskittyvät tietyille alueille. Aina. Näille asioille ei voi mitään. Mutta koettakaa tekin, joista Jokerien mestaruus tuntuu tuon rahaelementin vuoksi nimenomaan vaikealta niellä, ymmärtää, että tännekin synnytään ja kasvetaan kiinni. Ja ollaan yhtä aitoja faneja kuin muuallakin. Tuskinpa jotain washingtonilaista 6-vuotiasta pikkupoikaa kiehtoo Michael Jordan siksi, että hän on megarikas. Tai kukapa 6-v. brasiliaisnatiainen suurkaupungin slummista ihailee Ronaldoa, koska hänellä on hilloa ja beibejä? Kyllä tällaiset vaahtosammuttimet rakastuvat lajiin ja taitoon.

Mestaruus on helvetin kova juttu silloin kun se tulee juuri sille ainoalle ja oikealle jengille. Valitettavasti mestaruuksien jakautuminen ei ole demokraattista. Mutta eihän idealistista tasapuolisuutta ole muillakaan aloilla.

Lopetan Remun sanoihin: Pääasia, että tossu nousee, se ei ole rahasta kiinni.
 
Scholl: Jokereiden floppaaminen ei samalla tavalla tunnu heillä, koska duunarit ovat tottuneet vastoinkäymisiin.

spoonful

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Raha eli TPS ja Jokerit

Kerrottakoon teille kaikille kateellisille(?), että vuodesta 1989 lähtien KAIKKI mestaruudet ovat menneet Tepsille ja Jokereille paitsi -98 HIFK:lle. Ovatko nämä joukkueet köyhiä?

Eivät tietenkään, vaan selvästi varakkaimpia. Alkuun rikkain oli TPS, mutta myöhemmiin Areenan myötä Jokerit. Ja HIFK:n mestaruusvuonna HIFK käytti eniten rahaa pelaajiin. Valitettavasti nämä faktat todistavat, että muilla ei ole paljon toiveita tällaiseen menestykseen.

En käsitä kuitenkaan sitä, että TPS on saanut olla rauhassa "ostojoukkue"-puheista. Olihan silläkin 30 muualta hankittua pelaajaa viime vuosien joukkueissa. Ja TAPPARA: 15 muualta hankittua pelaajaa tässä hopeajoukkueessa. Eli ottakaa silmä käteen ja nähkää, että kaikki menestyvät joukkueet toimivat samalla tavalla. Tai olkaa sitten katkeria.
 

Patarouva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
JHag kiteyttää asioita hyvin. Kukin todellinen fani on kasvanut kiinni omaan suosikkiinsa, josta hän ei luovu vaikka miten koville joutuisi. Minkä takia on niin vaikea ymmärtää, että jollekin muulle joku muu seura on yhtä rakas kuin itselle on se oma?

Varakkaampien seurojen kannattajien mielestä köyhempien seurojen kannattajat ovat kateellisia ja katkeria markkinatalouden vieroksujia. Köyhempien seurojen kannattajat syyttävät varakkaampien seurojen kannattajia rahalla lellityiksi ja itsekkäiksi. Jos osat olisivat toisinpäin, laulut pysyisivät samoina, mutta niiden laulajat vaihtuisivat. Loppujen lopuksihan faniudessa ja seurarakkaudessa on pohjimmiltaan kyse harvinaisen itsekeskeisestä ajattelusta, eikö?
 

Tepa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Taloudellinen toiminta on osa nyky jääkiekkoa. Mikään joukkue ei ole ainoastaan oman kylän poikia. Kyllä Tappara on ostojoukkue siinä missä Jokeritkin. Draper e kuulosta Tamperelaiselta nimeltä, ei liioin Barkov. Tamperelaisia ei ole myöskään Tarvainen, M Ojanen, Grönvall jne. Kärpillä on paljon Oululaisen taustan omaavia pelaajia, mutta ei monikaan heistä ole vain Kärppien tuotoksia.

Jokerit hankki joka vuosi näyttävästi vahvistuksia mikä on ymmärettävää, joukkueella on isohalli ja sio budjetti. Jotta halliin saadaan väkeä tarvitaan myös uusia staroja. Jokerit ei välttämättä omilla kasvateilla juhli, mutta kauden ratkaisija Kari Lehtonen on kuitenkin sellainen. Joukkueessa on monia ainakin minun silmissä Jokereita, mm Tom Koivisto(on toki pelannut mm. HPK:ssa ja TPS kasvatti, mutta...), Antti Törmänen, Kari Haakana, Niko Mikkola. Myös taustalla häärii Jokereita( Wade Immonen).

Jokerit oli kiistatta kauden paras joukkue. Siellä itkettiin välillä loukkantumisia, mutta miehet palasi tuvalta ja Peltosen tilalle hankittiin suuren kohun mukana Mahulda nappiin osunut hankinta. Tämä olikin Jokereiden yksi Tapparaan eron tekevistä liikuista. Mahulda oli se palanen, millä Jokerit meni lopulta Tapparan ohi. Tappparan Meluzin ei kesken kauden tehtynä hankintana pystynyt siihen minkä Mahulda teki.

Toinen selkeä ero valmennuspuolella. Raimo Summanen on noussut Suomen valmentaja eliittiin. Ei ole sattumaa, että Rami pauhaa playoffeissa eri joukkueiden peräsimessä pitkälle. Jokerien pelatessa sattu ja tapahtuu, joukkue on poikkeuksetta hereillä, en muista ottelua, jossa Jokerit ei olisi mukana tai ainakin yrittänyt sitä. Psykologinen peli on kuin toiselta planeetalta, vastustajien parhaita prässätään jatkuvasti, tuomareille tulkutetaan, käytetään nerokkaasti kahta maalivahtia, osataan viivyttää peliä jne. Joukkue osaa myös vaihtaa pelisysteemiä pelin edetessä, onnistuu puolustus ja onnistuu hyökkäys. Jokerit oli kauden paras, teki ostokset mitkä tarvittiin, voitti mestaruuden. Turha selitellä, kyllä Tapparakin on ostanut Jypiltä aikojen saatossa.
 
Kärppäkannattamista kakkosesta liigaan.

Arnold

Jäsen
Suosikkijoukkue
SM2013
Minä ainakin myönnän rehellisesti olevani kateellinen (enkä häpeä sitä yhtään) isoille seuroille. Minua harmittaa nimenomaan se, että tasoero isojen ja pienien joukkueiden välillä on liian suuri ja joka kausi kasvaa suuremmaksi.

Se, että joillakin on millä mässäillä ja se, että ne jotkut käyttävät sitä liiaksi hyödykseen lypsämällä pienistä seuroista parhaat pelaajat suurella rahalla isoon seuraan. Se, että iso seura vuokraa tähtipelaajan joukkueesta, jolla ei ole enää pudotuspelimahdollisuuksia. Se, että täten liigasta menee enemmän mielenkiinto, kun pienet joukkueet kiltisti vuokraavat tähtipelaajia isoihin seuroihin. Toivon sydämeni kyllyydestä, että tuosta Machulda-tapauksesta ei tule mitään uutta trendiä ja kaikki miljonääriseurat rupea harrastamaan tuota peliä.

Se on silti mahdoton ajatus, että koko liiga voisi olla käsi kädessä ja joka joukkue samalla viivalla. Ei sitä voi mitenkään muuttaa enää, isot isonevat, pienet pienenevät. Isot pärjäävät paremmin nimenomaan sen tähden, kun on millä mällätä ja menestyvään joukkueeseen on virtaa ja vetovoimaa. Pieni ei pärjää, kituu, kunnes kuolee pois.
 
Porin Ässät - SM-liigan viimeinen voittaja! | 7 vuotta vs 57 vuotta

Huuhaa

Jäsen
Raha=Jokerit
Media=Jokerit

Helvetinmoista helsinkikeskeisyyttää ilmenee eri medioissa, varsinkin iltapäivälehdissä. Tänään on ollut Iltalehden lööpissä isoimmalla ja pääaiheena Jokereiden mestaruus ja iso kuva mestarijoukkueesta. Olen 100%:sen varma, että sama ei olisi toteutunut mikäli kyseessä olisi ollut Tappara. Lööpissä ei olisi ollut mestarista siinä tapauksessa edes kirjaintakaan. Mutta "Sellast elämä on", ja minkäs sille voi, että helsingillä ja helsinkiläisellä medialla, ja varsinkin iltapäivälehdillä on niin suuri valta.
 

Tritiac

Jäsen
Viestin lähetti Huuhaa
ja minkäs sille voi, että helsingillä ja helsinkiläisellä medialla, ja varsinkin iltapäivälehdillä on niin suuri valta.
Ja muuallahan ei ole iltapäivälehtiä vai? Ja jos vertaillaan IS:ää ja IL:ta, niin IL on näistä kahdesta se pro-IFK kantainen lehti kun taas IS on enemmän Jokereiden puolella. Tämänhän selittää myös se, minkä takia Tapparan toimitusjohtaja sai niin ison palstan tilitykselle, IL kun on Almamedian omistuksessa ja yllätys, yllätys Almamedian pääkonttori löytyy myös Tampereelta.
Ei kenelläkään sattuisi olemaan Aamulehden lööppiä?
 

Karde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, LA Kings
Siis ainakin iltasanomissa oli varattu palstatilaa, jopa Tapparan toimitusjotahan huuhaa salaliitto Helsinki suosimis teorioille. Uskon kyllä, että jos Tappara olisi mestaruuden voittanut olisi sekin saanut suuren huomion iltapäivälehdissä, onhan jääkiekon Suomen mestaruus kuitenkin varsin suuri juttu.
 
That's so when I forget how to spell my name, I can still find my #%@# clothes."
- Stu Grimson, explaining why he keeps a color photo of himself above his locker.

Tuoppi

Jäsen
Viestin lähetti Suomi-Salama


Miten se muuttaa sitä asiaa, että Jokereilla on tapana ostaa tai vuokrata pienimmistä joukkueista valmiit pelaajat, vaikka joissain tapauksissa yhteydenotto olisikin tapahtunut pelaajan tai hänen agenttinsa taholta? En minä ole tässä puuttunutkaan siihen, onko tuo valmiiden pelaajien hankkiminen oikein vai väärin. Tosin omalta kohdaltani voin sanoa, että minun olisi vaikea olla sellaisen seuran kannattaja, joka luo menestyksensä tai menestymättömyytensä tuolle pohjalle. Itse pidän enemmän hikisestä perustyöstä, meni syteen tai saveen. Mutta nämä ovat toki makuasioita. Toinen pitää äidistä, toinen tyttärestä. Itseeni ei tuo Jokereiden kliinisyys kolahda vähäisessäkään määrin. Mitä rahaan tulee, Jokereilla on huomattavasti isompi pelaajabudjetti kuin pienillä seuroilla. Se on fakta, pidettiin siitä tai ei.

Mulle jokereiden kannattaminen ei tuota mitään ongelmaa. Mitä sitten jos pelaajalistalla on eri nimiä joka vuosi-> JUOKKUE ON TÄRKEIN. Eihän hommasta tulis mitään että joka kerta kun joku hyvä pelaaja lähtee niin vedetään ranteet auki tai että syljeetäisiin Peltosen päälle vain sen takia että se on joskus vahingossa pelannu pari peliä IFK:ssa.

Voisitko tarkentaa mitä on hikinen perustyö?? Sitä että jauhat pari kautta suunnilleen samalla kokoonpanolla ja taktiikalla saavuttaen KAKSI HOPEAA?!:D

Kuten tossa aikaisemmin on jo todettu se että Jokerit saa ennemmän palstatilaa luo ennemmän paineita. Pitkäjänteinen työ ei valitettavasti kuulu pääkaupunkiseudun joukkueiden YLELLISYYKSIIN kuten IFK:n tapauksessa saimme/saamme huomata. Kun pena Mälkiän tullessa puhui parin vuoden projektista ja nuorten sisäänajosta meikä vain nauroi. Ei ole mahdollista fanaattisten fanien ja lehdistön valvovan silmän alla!! Mälkiälle kenkää ja ens kauden jengi ladataan taas tähdillä. Stadissa menestymättömän valmentajan pestin pituus on max. kausi. Lehkosen potkujen jälkeen ei IFK:n valmentajakaan ole turvassa.

Valmiiden pelaajien ostamisesta voidaan olla kahta mieltä kun kokoonpanoon on hankittu sellaisia VALMIITA pelaajia kuten Voutilainen, Vallin, Haakana, Pesonen, I. Mikkola, N. Mikkola , Mikko ja Tuomo Ruutu. Muiden hylkäämiä pelureita joista Jokerit on jalostanut pelimiehiä.
 

Patarouva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Älähdetään nyt Ässien puolesta. Eiköhän Niko Mikkola sentään aika valmiina pelimiehenä Ässistä lähtenyt. Teki viimeisenä Porin kautenaan jopa 40 pistettäkin.
 
Viimeksi muokattu:

apo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Wild
Viestin lähetti Tritiac

Ja muuallahan ei ole iltapäivälehtiä vai?
Täh? On tietysti, ne samat kaksi pääkaupunkiseudun paikallisjulkaisua. Valitettavasti. Kyllä minulle kelpaisi tamperelainen tai oikeasti valtakunnallinen iltapäivälehti, mutta semmoisia ei ole.
 
The game's in our blood and our blood's in the game.
––
Lynx Victrix (toistaiseksi viltissä)

äijä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Itähelsinkivantaan Jokerit
Härregud!!!

Viestin lähetti apo
Täh? On tietysti, ne samat kaksi pääkaupunkiseudun paikallisjulkaisua. Valitettavasti. Kyllä minulle kelpaisi tamperelainen tai oikeasti valtakunnallinen iltapäivälehti, mutta semmoisia ei ole.
Onhan sinulla Aamulehti.
Minulla Hesari.
No ne, jotka tietää,niin kertokoon KONSENSUKSESTA!!!

Äh, huono vitsi.
Ihan totta! Lopettakaa ko. ulkoisia uutiskriteerejä käyttävien lehtien lukeminen ja luottakaa itseenne.
Ei se kannata maailmankuvaansa muodostaa kyseisten tekeleiden perusteella.
Pelkkää sataprosenttista paskaa.
 
Viimeksi muokattu:
Kuka hukkasi metsään Anssin melan?

Jokkerityttö

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Money talks

Ajattelin tässä ihan vaan huvin ja urheilun nimissä kysyä paria asiaa.. Jos kerran se ei täällä ole sallittua, että kahmitaan parhaat pelaajat ja maksetaan heille kohtalaisen mukava summa rahaa, että he tulisivat pelaamaan ja voittaisivat mestaruuden niin miksi sitten sallitaan isompien organisaatioiden (lue mm. NHL-joukkueet ja MM-joukkueet) touhu... Joku olisi kuitenkin napannut Jokereiden pelaajat, jos ei heitä Jokereihin olisi ostettu. Eikä yksikään pelaaja kuitenkaan ole yksin kentällä ja saa yksin aikaan kaikkea sitä mitä jäällä vaaditaan, vaan siihen tarvitaan hyvä, toimiva joukkue... Ja sehän Jokereilla selvästi on! Yksikään joukkue ei enää pärjää sillä asenteella että kasvatetaan oman kaupungin pojista kiva pieni liigajoukkue... joku on aina kiinnostunut parhaimmistosta... Sääli on kuitenkin se että ulkomaalaisvahvistuksia on alettu palkata hirveästi, mutta siihen on vain totuttava, koska siihen liiga on mennyt... menestyksen hinta on kova ja se on maksettava, jos varat ei riitä niin turha on jäädä rannalla valittamaan... eiköhän se siitä!:p :cool:
 
Vain elämää ei sen enempää =)

Kossu

Jäsen
Suosikkijoukkue
PARAS SEURA
Viestin lähetti Tuoppi


Valmiiden pelaajien ostamisesta voidaan olla kahta mieltä kun kokoonpanoon on hankittu sellaisia VALMIITA pelaajia kuten Voutilainen, Vallin, Haakana, Pesonen, I. Mikkola, N. Mikkola , Mikko ja Tuomo Ruutu. Muiden hylkäämiä pelureita joista Jokerit on jalostanut pelimiehiä.
Pakkohan tällaista asiantuntemusta on kommentoida:

Voutilainen - ei sen kummempi kuin ennenkään (siis Jokerit ei ole vielä ainakaan, jalostanut Jukasta pelimiestä)
Vallin - ura jatkunut nousujohteisesti Jokereissa, ehkä tämän viittauksen ymmärrän
Haakana - sama tahkoaja kuin ennenkin, siis samalla tasolla kuin esim. K-Espoossa ;)
Pesonen - samalla tasolla kuin Jypissä, pakolliset iän tuomat suhteelliset kehittymiset (deflaatio) tietysti näkyvät
I Mikkola - kuten TPS:ssä
N Mikkola - Ässistä lähti valmiina pelimannina
M Ruutu - kuka tää jätkä on? oliko Jokereissa sellainenkin? pelimies?
T Ruutu - kausi sujui kehnommin kuin edellinen, alkaa muistuttamaan päivä päivältä enemmän Jakkea - kehitystä?

Näin ollen kyseenalaistan vahvasti viittaukset Jokereiden jalostamiseen ja pelimiehiksi tekemisiin edellisten kohdalla.
 
PARHAASSA SEURASSA

Jussih

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho! Onko niitä muitakin?
Melko turhaahan tämä on, mutta yritetään nyt vielä kerran kiellon päälle kertoa miksi stadilaisten, Tepsin ja jypiläisestä näkökulmasta katsottuna Tapparan ostojoukkuepolitiikka on arveluttavaa touhua. Tehdään asia tällä kertaa ottamalla esiin ostojengien kannattajien standardiväitteet ja kumoamalla ne:


1. Markkinatalouteen kuuluu se, että isot polkevat pieniä. Liiga ei ole mikään sosiaalitoimisto

Markkinatalous on hyvä asia, jota minä perinteisenä Kokoomuksen äänestäjänä vilpittömästi kannatan. Ei kuitenkaan pidä sotkea markkinoita ja urheilua liikaa toisiinsa. Nykyinen tendenssi, jossa pelaajien ryöstökalastaminen nostaa jopa keskitason pelureiden palkat pilviin ei ole myöskään isojen joukkueiden edun mukaista. Näin asia on siksi, että: A. viime kädessä seurojen, niin isojen kuin pientenkin, tulot tulevat yleisön kiinnostuksen vuoksi, joko pääsylippuina tai sponsorituloina. Yleisön kiinnostus on suoraan verrannollinen tuotteen kuntoon. Liiga, jossa on neljä hyvää menestyvää jengiä yhdeksän, joiden talous on kuralla ja pelaajat divaritasoa ei ole hyvä tuote. En jaksa uskoa, että Jokereiden kannattajien ihanne liigassa on neljä joukkuetta, jotka kohtaavat toisensa 15 kertaa kauden aikana + pleijarit? Tämän skenarion välttämiseksi pieniä seuroja on tuettava tavalla tai toisella. Se ei ole sosiaaliapua, vaan tuotteen kunnossa pitämistä, joka pitkällä tähtäimellä hyödyttää myös (ja varsinkin) suuria.

Tämä seikka on huomattu NHL:ssä. Vaikka USA onkin hallitsemattoman markkinatalouden luvattumaa on Änäri luonut systeemin, jossa suuret (NY Rangers, Dallas, Detroit yms.) eivät pysty hallitsemattomasti rokottamaan pieniä (Montreal, Ottawa, Phoenix yms.) Näin ei ole tehty siksi, että NHL:ssä uskotaan reiluun peliin ja halutaan olla kivoja kavereita pikkuseuroille, vaan siksi, että siellä halutaan pitää peli mahdollisimman laadukkaana ja välttää 12-1 rutiinivoitot. Kauankohan kestää ennenkuin tämä logiikka uppoaa kehä III:n sisäpuolella, jossa muuten kovin ihannoidaan NHL:ää?


2. Kyllähän pienetkin kuppaavat vielä pienempiä.


Toki. Pelaajien värväämistä esiintyy kuitenkin kahdella tavalla. Puhutaan vaikkapa vertikaalisesta (pystysuuntainen) ja horisontaalisesta (poikkisuuntainen) värväämisestä. Ensimmäinen tarkoittaa sitä, että ranking-listassa ylempänä oleva liiga värvää pelaajia alemmista liigoista. Tämä on ikävää, mutta se ei olennaisella tavalla vaikuta alemman liigan sisäisiin voimasuhteisiin ja jos vaikuttaa niin yleensä niitä tasoittavalla tavalla, sillä mestarijoukkueet ja muut menestyjät menettävät enemmän, joka tasoittaa liigaa. Kun värväys tapahtuu niin, että pelaaja siirtyy eri liigaan on se helpompi hyväksyä myös joukkueen faneille. Esim. allekirjoittanutta ei vituta ollenkaan se, että Niko Kapanen pelaa Dallasissa. Sen sijaan Kapasen pelaaminen Tepsissä herättää saman tunteen kuin Neitsyt Marian patsaan raahaaminen paskassa aiheuttaisi hartaalle katoliselle.

Horisontaalinen värvääminen, ts. pelaajien liikkuminen liigan sisällä sen sijaan muuttaa liigan sisäisiä voimasuhteita suurten hyväksi ja on omiaan heikentämään koko tuotteen kiinnostavuutta. Vai miten on Jokerifanit, olivatko pelit Ilmalassa Saipaa vastaan yhtä kiinnostavia kuin pelit Tapparaa tai Tepsiä vastaan? Pyrkimykset rajoittaa ulkomaalaispelaajien määrää lisäävät tätä epäsuhtaa, sillä ulkomaalaisten tuonti troolattujen avainpelaajien tilalle on tarjonnut pienille edes jonkinlaisen mahdollisuuden kompensoida ryöstökalastuksen aikaansaamia tuhoja. On vaikea kuvitella kuka hyötyisi siitä, että Saipa ei toisi jatkossa liigaan Machuldia ja McTavisheja tai Kerho Rafalskeja. Parantaisiko se SM-liigan tasoa todellakin?


Koska on epärealistista kuvitella, että Suomeen voitaisiin luoda NHL-tyylinen varausjärjestelmä, tulisi liigajoukkueiden johtajien tiedostaa vastuunsa kokonaisuudesta ja pitää huolta seuraavista asioista:

1. värväykset kauden aikana olisi lopetettava
2. tulonsiirtoja esim. pleijaripotista on jatkettava
3. siirtokorvaus tai sitä kompensoiva kasvattajaraha on säilytettävä
4. horisontaalista värväystä on vältettävä (tietysti järjen rajoissa, jos seura ei halua tehdä sopimusta pelaaja X:n kanssa, on hän tietysti vapaata riistaa).
5. ulkomaalaiskiintiö tulee pitää ennallaan
6. siirtoraja kauden aikana liigan sisällä tulee pistää joulukuuhun
7. liiga tulee säilyttää suljettuna
 
Kuu Kiurusta konkurssiin, Marinista ei minuuttiakaan.
(wanha suomalainen sananlasku)

Bast

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Trojans, TuTo, Miami Dolphins, FC Inter Turku
Nyt ollaan jäljillä

Ensin tähän alkuun:
JHag olet viisas mies. Upea kirjoitus jälleen kerran.

Jussih otti esille mielestäni olennaisen asian. SM-liiga on mielestäni jonkinlaisessa välitilassa. Murosvaiheessa, jossa osa seuroista tai pitäisikö sanoa yhtiöistä on valmiita markkinatalouteen pääosin perustuvaan liigan pyörittämiseen mutta osa joukkueista ja vasinkaan SM_liiga orhanisaationa ei siihen ole valmis.

Kuten Jussih ansiokkaasti ilmaisi, tämänhetkisellä toiminnalla seurauksena on liigan muuttuminen yleisöä kiinnostamattomaksi, kun vain 3-4 joukkueella on todellisia mahdollisuuksia mestaruuteen.

NHL on luonut sikäläisissä oloissa toimivan organisaation ja säännöstön, sama pätee muissakin amerikkalaisissa ammattilaisliigoissa. Tyypillistä niille on pyrkiä kaikin keinoin tasoittamaan joukkueiden tasoeroja tavoitteenaan mahdollisimman jännittävä sarja. Työkaluista tärkein on värväystilaisuudet joissa huonoimmat joukkueet saavat paremmat mahdollisuudet hankkia tarvitsemiaan vahvistuksia.

Suomessa ei tällaista draftiä ole ja vaikka olemassa olisivatkin jonkinlaiset yhtenäiset pelaajamarkkinat, joissa ensimmäisen tarjouskierroksen saisivat tehdä huonommin menestyneet seurat, ei näillä taloudellisten rajoitteiden takia kuitenkaan olisi mahdollisuutta lyödä tiskiin riittävästi pätäkkää vaan isot seurat niistäisivät pikkoseurojen nenät edelleenkin.

Jussih:n lääkkeet ovat minunkin mielestäni oikeat. Pienissä halleissa pelaavat huonosti menestyvät, pienen väestöpohjan ja näin ollen pienistä sponsorirahoista taistelevat seurat eivät ikinä, millään keinolla pääse lähellekään samaa viivaa Jokerien, TPS:n, Tapparan ja Bluesin kanssa ellei näille järjestetä rahaa muuta kautta.

Turha oikeastaan selittää toiseen kertaan Jussih:n ehdotuksia, olen täysin samaa mieltä.

Ja lopuksi luonnollisesti: onnittelut tuoreille mestareille. Nauttikaa Jokerit mestaruushuumasta. Tämä oli teidän vuotenne!
 
42.7% of all statistics are made up on the spot.

M@rko77

Jäsen
Suosikkijoukkue
LFC, FC Lahti ja Pelicans
Re: Nyt ollaan jäljillä

Viestin lähetti Bast


Kuten Jussih ansiokkaasti ilmaisi, tämänhetkisellä toiminnalla seurauksena on liigan muuttuminen yleisöä kiinnostamattomaksi, kun vain 3-4 joukkueella on todellisia mahdollisuuksia mestaruuteen.
Tuota minä olen alunperin sanonutkin (ellet ole huomannut); ketä kiinnostaa samat 3-4 joukkuetta, jotka finaaleissa pyörivät?
 
”Venäläinen optimisti opettelee englannin kieltä, pessimisti kiinaa. Realisti opettelee kokoamaan Kalashnikovin...”

Bast

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Trojans, TuTo, Miami Dolphins, FC Inter Turku
Re: Re: Nyt ollaan jäljillä

Viestin lähetti M@rko77


Tuota minä olen alunperin sanonutkin (ellet ole huomannut); ketä kiinnostaa samat 3-4 joukkuetta, jotka finaaleissa pyörivät?
Huomasin toki ja samaa totesi varmasti moni muukin. Jussih:n kirjoitus pisti vain silmään siinä mielessä, että siinä esitettiin lääkkeitä sarjan yksipuolistumista vastaan. No hard feelings.
 
42.7% of all statistics are made up on the spot.

jokkeri67

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit FC & Jokerit HC
Re: Re: Money talks

Viestin lähetti Vaahtera

Miten MM-joukkueet liittyy tähän?
Varmaan haettu sitä faktaa, että kun niitä parhaita pelaajia hankitaan samaan joukkueeseen.. Kaikki haluavat voittaa ja siinä ei ole mitään pahaa ja kokoamalla joukkue esim. ostamalla taataan paremmat mahdollisuudet tälle faktalle... MM-joukkueissahan tulisi olla maan parhaimmisto ja aika usein he menestyessään saa palkkanaan jotain pientä sievoista ja mukavaa.. oletan näin mutta en voi olla varma että tätä olisi kirjoituksella haettu
 
Jokerit Voimakkain, kaunein ja suurin!
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy