Anteeksi tietämättömyyteni, mutta miksi Fetisov lopetti Venäjän urheiluministerinä vuonna 2008?
Aloitti treenaamaan taas tosissaan? ;)
http://www.iltasanomat.fi/urheilu/uutinen.asp?id=1810623
Anteeksi tietämättömyyteni, mutta miksi Fetisov lopetti Venäjän urheiluministerinä vuonna 2008?
Näissä yhteyksissä voiaina vertailuksi mainita, että Gordie Howe pelasi Fetin ikäisenä vielä täyden kauden NHL:ssä tehden mukavat 15+26. Siinä on iän ja tehopisteiden osalta ennätys jota ei tulla pitkään aikaan rikkomaan.
Tästä edespäin pari Fetisov-Kasatonov pelasi kaikissa arvoturnauksissa aina vuoteen 1989 asti, jolloin molemmat siirtyivät NHL:ään.
Kuka on useinpien arvioitsijoiden mielestä NHL:n kaikkien
aikojen paras puolustaja?? Kyseessä on tietenkin legendaarinen
Bostonin pelaaja Bobby Orr jota monet pitävät NHL:n kaikkien
aikojen parhaimpana pelaajana, eikä vain parhaimpana
puolustajana.
Joku koutsi sanoi joskus että hypoteettisessa maailmassa seitsemännen finaalin viimeisellä minuutilla hän luottaisi Bobby Orriin jos olisi pakottava tarve tehdä vielä yksi maali ja vastaanvasti jos pitäisi puolustaa sitä maalin johtoa, hän heittäisi tuleen "puolustusministeri" Raymond Borquen.
Hieno juttu Krutoville.
Krutovia ja Makarovia, varsinkaan Krutovia, ei arvosteta riittävästi, koska hän ei sopeutunut nhl:ään ja ura floppasi nopeasti. Sen, että suuri osa neukuista ei kyennyt luomaan hohdokasta nhl-uraa, katsotaan myös tukevan sitä väitettä, että he eivät olisi olleet yksilötaidoiltaan niin hyviä, vaan ylivoima olisi perustunut vain himoharjoitteluun, mömmöihin ja ulkoa opeteltuihin kuvioihin. Mutta jokainen aikalainen tai pelejä muuten nähnyt tietää, että se on puppua.
Kuten vaikkapa Alexander Semak, joka tehtaili 37+42 kaudella 1992-93. Samaan kategoriaan kuuluvat myös esim. Kvartalnov (30+42) ja Borschevsky (34+40), jotka tehoilivat 90-luvun alussa yhdellä kaudella.
Niin, kyllähän Makarov oli yleisesti ottaen maailman paras laituri aikoinaan, ja Krutov oli muutamana kautena parempi.
Mitä hohdokkaaseen NHL-uraan tulee, niin Makarov, Larionov ja Fetisov olivat eräitä parhaimpia ikäisistään NHL:ään siirryttyään. Myös Kasatonov, joka tehtaili 160 pinnaa yli 30-vuotiaana, sijoittuu kohtalaisesti ikämiesten pistevertailussa. En edes ymmärrä mitenkä tuolloin (1990-luvun taitteessa) jotain 30-kymppisiä tai lähelle olleet pelaajat olisivat mitään hohdokasta uraa kerenneet luomaankaan. Lisäksi näissä vertailuissa pitää muistaa ettei kakkosketjusta lähtenyt NHL:ään kuin yksi hyökkääjä. Kamensky teki parhaimmillaan 85 pinnaa ja en epäile yhtään etteivätkö Bykov ja Homutov (jotka olivat about 5 vuotta vanhempia) olisi luoneet ihan hienoa "makarov-tyyppistä" uraa myös NHL:ssä.
Minusta Krutov ja Sergei Starikov olivat ainoat todellset flopit neukkujoukkueen pelaajista. 90-luvun alussa NHL-uran aloittaneista vanhemmista pelaajista löytyy paljon kohtalaisen tai hyvän uran pelanneita pelaajia. Nuorempi sukupolvi (Bure, Fedorov, Mogilny, Kovalev, Zubov, Ozolinsh, Gonchar) loivat järjestäin erittäin hohdokkaan uran.
Voi myös huomioida, että muutamilla pelaajilla loistavat kaudet jäivät syystä tai toisesta vain yhteen hyvään kauteen. Kuten vaikkapa Alexander Semak, joka tehtaili 37+42 kaudella 1992-93. Samaan kategoriaan kuuluvat myös esim. Kvartalnov (30+42) ja Borschevsky (34+40), jotka tehoilivat 90-luvun alussa yhdellä kaudella. Puolustajista voisi mainita Kravchukin ja Dmitri Mironovin, jotka molemmat pelasivat kokonaisuudessaan ihan hyvän uran, mutta rikkoivat 50 pinnan rajan vain kerran.
Varsinkin aikana ennen Itä-Euroopan vapautumista pelatulle nhl-uralle annetaan aivan käsittämätöntä ylihypeä; niin paljon huippupelaajia puuttui silloin sarjasta.
Tason laajuudella mitattuna muutamat 90-luvun alun kaudet ovat olleet venäläisten kaikkein parhaimpia.
Kausi 1993-94: 2 venäläistä teki yli 107 pinnaa, kaikkiaan seitsemän teki yli 70 pinnaa. Lisäksi kolme teki yli 60 pinnaa ja kahdeksan teki yli 50 pinnaa. German Titov, joka teki 45 pinnaa, oli vasta 21. paras venäläinen.
Kausi 1992-93: 2 venäläistä pelaajaa teki yli 110 pinnaa, kaikkiaan seitsemän teki yli 70 pinnaa. Lisäksi kolme teki yli 60 pinnaa ja kolme teki yli 50 pinnaa. Zhitnik, joka teki 48 pinnaa, oli vasta 16. paras venäläinen.
Kausi 1995-96: 2 pelaajaa teki 107 pinnaa, kaikkiaan 5 pelaajaa teki yli 70 pinnaa. Lisäksi kolme pelaajaa teki yli 60 pinnaa ja 9 pelaajaa yli 50 pinnaa. Roman Oksiuta, joka teki tuolloin 51 pinnaa, oli vasta 17. paras venäläinen.
Lakkovuoden jälkeisillä kausilla venäläisiä vähintään 50 pisteen miehiä on ollut keskimäärin 10.
Neuvostoliitossa ja Tshekkoslovakiassa juniorivalmennus oli aina edellä Pohjois-Amerikkaa, sillä nämä valtiot pystyivät tuottamaan moninkertaisen määrän huippupelaajia resursseihin suhteutettuna. Neukuillla ja tshekeillä ei ollut samanlaista satojentuhansien pelaajien ja tuhansien jäähallien resurssia kuin Kanadalla ja USA:lla. Niinpä näissä maissa juniorivalmennuksen täytyi olla edellä Pohjois-Amerikkaa, jotta he olisivat voineet voittaa.voi perustellusti sanoa että Euroopassa (idässä ja lännessä) 80-luvulla juniorivalmennus oli huomattavasti Pohjois-Amerikkalaisia edellä resursseihin nähden.
Neuvostoliitossa ja Tshekkoslovakiassa juniorivalmennus oli aina edellä Pohjois-Amerikkaa...
Onko joskus P-Amerikassa - etenkin Kanadassa - nuori ikä ollut esteenä ammattilaisuralle, mikäli pelaaja on riittävän lahjakas?Suuri vaikutus oli myös totalitaarisella järjestelmällä, joka mahdollisti ammattijääkiekkoilun jo hyvin nuorena.
Onko joskus P-Amerikassa - etenkin Kanadassa - nuori ikä ollut esteenä ammattilaisuralle, mikäli pelaaja on riittävän lahjakas?
Rahaakin maassa luulisi piisaavan.
Pelaaminen ei ollut "pakollista" edes Neuvostoliitossa, jos tarkoitit sitä että vaihtoehdot olivat pelaaminen tai gulag. Esimerkiksi Nikolai Drozdetski ja Helmut Balderis lopettivat maajoukkue- ja pelaajauransa aiemmin kuin fyysiset rajat tulivat vastaan.Puhuin nyt junioreista ja esim. Neuvostoliiton systeemistä, jossa harjoittelu mahdollistettiin mm. pakolla.
Parempi mittari tälle vertailulle olisi se, miten venäläiset sijoittuvat kausi kaudelta kaikkien pelaajien vertailussa.
Odotin itse KLM-viisikolta jäätävämpää menoa NHL:ssä, mutta nykyisin pidän kokonaissuoritusta hyvänä. Fetsiovin ja Larionovin ikämiehinä tapahtuneen Detroit-esityksen lisäksi mielestäni kova juttu oli Larionovin ja Makarovin hinatessa umpisurkea San Jose playoffeihin kaudella 93-94.
70-luvulla syntyneistä lähtien oikeastaan uudet ikäluokat eivät ole pystyneet niin massiivisessa mielessä syrjäyttämään kokeneimpia, joten nykyisin joukkueissa pelaa enemmän 30-40 ikävuoden välillä pelaavia pelaajia.
Fetisov....
Laitilan kaurajätti oli tietysti Pasi,"pahi"Saarela. Niiralan Maltsev-Tuomas Kiiskinen tuli seuraavaksi mieleen. Annetaan muiden jatkaa..