Vancouver Canucks 2024–2025

  • 111 007
  • 593

RogerW

Jäsen
Minäkään en ainakaan huomannut mitään poikkeavaa noiden välillä. Tosin pitää sanoa, että ainoastaan alkua juuri noiden kahden seurasin normaalia tarkemmin. Mutta ainakaan mitään sellaista ei tapahtunut, mikä olisi millään lailla noussut esiin pelin aikana tai sen jälkeen.

Luultavasti tässäkin on taas enemmän puhetta mitä tulee olemaan tekoja. Millerilla ja Horvatilla piti olla keskenään kiistaa ja pelissä sitten olisi tapahtunut (ainakin kovempia taklauksia), mutta ei tapahtunut kyllä yhtään mitään vaikka pelattiin myös melkein heti Horvatin kaupan jälkeen.
Jonkin verran etukäteisarvailua ja -ilakointiahan siitä on ollut etukäteen, tuleeko Miller tylyttämään ihaa-aasimaista Petterssonia kun he kohtaavat. Itse olen olettanut, että tilanne on ollut molemmille pelaajille ikävä ja nolokin - heidän välisensä kriisi, jota ei yrityksistä huolimatta ole saatu korjattua, on aiheuttanut isoja huolia kokonaiselle organisaatiolle.

Ehkä tässä asiassa on vain häviäjiä, eikä lainkaan osapuolta, jolla olisi tarve alkaa osoittaa male dominanceaan.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks

Ei kelpaa kolmen millin caphit Lankiselle pitkällä sopimuksella, joten saas nähdä miten käy hänen riskipelinsä. En tiedä onko tuolla nyt kauheasti joukkueita, jotka olisivat valmiita 5 millin caphitin tarjoamaan. Saati jollain pidemmällä sopimuksella.
 

Kiuru

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pimeä Aitio ja vuosiluvut 1923 & 1897
5 vuotta ja 4,5 miljoonaa kaudesta, niin johan löytyi sopu.



Hienoa nähdä, että Kevinin uhkapeli onnistui täydellisesti ja muutenkin hienoa on ollut nähdä miehen nousu varjoista estradille. Toivottavasti lunastaa sopimuksen odotukset eikä sammu riippakiveksi, näinkin välillä käynyt.

Uskon kuitenkin Lankiseen, joten eiköhän mies vain paranna otteitaan nyt luottamuksen saatuaan. Hieno tarina.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Lankinen on ollut joukkueen toiseksi arvokkain pelaaja tällä kaudella Hughesin jälkeen ja odotuksissa olikin jatkosopimus etenkin kun Demkon kausi meni jo kolmannen kerran peräkkäin loukkaantumisten takia tavalla tai toisella pieleen. Nyt tuli kyllä omiakin odotuksia pidempi sopimus ja Lankinen sai tosiaan palkinnon viime syksyn uhkapelistä tämän kauden omalla pelaamisella.

Tuntuu, että tämä kertoo omaa tarinaansa organisaation maalivahtiryhmän muutoksesta enemmän sinne 1A/B suuntaan, kuin luottamuksesta yhteen selkeään tähtimaalivahtiin. Veikkaan, että Demkon ura tulee jatkumaan muualla viimeistään ensi kauden jälkeen ja Vancouverissa tullaan näkemään enemmän tandemi-tyylinen ratkaisu.

Lankinen kuulemma on pitänyt paljon Vancouverista ja on ollut suosittu pelaaja joukkueen keskuudessa. Vancouverin maalivahtivalmentaja Marko Toreniuksen yhteistyö Lankisen kanssa tuntuu toimivalta ja toivottavasti jatkuukin nyt sitten näin kun saavat tehdä jatkossa pitkään yhteistyötä.

Itse olen olettanut, että tilanne on ollut molemmille pelaajille ikävä ja nolokin - heidän välisensä kriisi, jota ei yrityksistä huolimatta ole saatu korjattua, on aiheuttanut isoja huolia kokonaiselle organisaatiolle.

Tämä on ollut varmasti juuri näin. Aivan kuten oli Miller-Horvat -kaksikon ongelmakin aikanaan ja joka sekin heijastui kokonaiselle organisaatiolle. Saihan Horvatkin tuon jälkeen syytöksiä mm. Shane O'Brienilta pehmeästä luonteesta. Kummankaan pelaajan saati sitten organisaation pidempään työhön tuolla ei ollut kuitenkaan vaikutusta. Nuo ennustukset kovasta pelistä tuollaisen jälkeen ovat ymmärrettäviä, mutta veikkaan vain, että eivät tule toteutumaan käytännössä.
 
Toivottavasti lunastaa sopimuksen odotukset eikä sammu riippakiveksi, näinkin välillä käynyt.
Pidän tätä varsin realistisena uhkakuvana. Seuran onneksi tuo cap hit on kuitenkin kohtuullisen pieni ja jos Lankinen nyt sattuisi pelaamaan edes ensi kauden loppuun asti tällä nykyisellä tasollaan, niin eiköhän sillä olisi jo cap hit kuitattu koko sopimuksen ajalta.

Joka tapauksessa, onnittelut Lankiselle, ottaen huomioon erinäiset lähtökohdat, tuo on todella hieno saavutus.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Petterssonin odotettuakin vaisumpaan esitykseen neljän maan turnauksessa saattoi löytyä syy turnauksessa tulleesta loukkaantumisesta.





Sieltä on tullut kuvaa jäitä polveensa pistäneestä Petterssonista ja jotkut ovat ihmetelleet, miksi hän edes pelasi jos oli loukkaantuneena. Varmaan tuo turnaus oli hänellekin kuitenkin tärkeä, joten koitti pelata. Hughes kärsii myös edelleen jostain alavartalovammasta ja koittihan hänkin päästä mukaan sinne.

*

Iain MacIntyren juttu Lankisesta:


Tuon mukaan sai ensin Nashvillelta jo viime kaudella jatkotarjouksen ja kesällä sitten jätti paljon rahaa pöydälle hakiessaan itselleen sopivaa seuraa. Lankinen sanoo, että yhteistyö Demkon kanssa on parantanut hänenkin pelaamistaan ja hän on oppinut asioita Demkolta.

I'll just tell you that I left a lot of money on the table last summer to find the right opportunity. I didn't want to just be satisfied in a clear backup role, but instead challenge myself and kind of see where my potential can go. I think it was a little bit of a bet for sure. But at the same time, I had full trust in my abilities and the process that I've been committed to over the last 5-10 years.
I was just focused on finding a real opportunity for myself to showcase my abilities. That's why I made the decision, even in January last year, not to re-sign with Nashville but go out and explore kind of the unknown. In the summer, I turned down some offers that didn't feel right, didn't feel like a good opportunity. And then when we started talking with the Canucks, I felt like there was something there. Obviously, how things have turned out has been amazing. I guess I was looking for the opportunity, and I got it, so I'm thankful for that.
From my end, it's not going to change anything. I think me and Thatcher are going to keep pushing each other to get better every single day and, by that, we're going to help the team win. I'm really happy working with Thatcher this year, and I know what kind of great goalie he is. He's one of the best goalies out there, and I've learned a tonne already from him. So I think it's a win-win situation for both him and I, and the team as well.

*

Canucks Centralin pohdinta Lankisen jatkosopimuksesta:


Ja Lankisen haastattelu siellä:


***

Dave Hallin prospectilistaus sai jatkoa:

4. Kirill Kudryavtsev (LD, 5-11, 201, 7. kierros 2022)


Kudryavtsev on ollut samaan tapaan iso yllättäjä varauksen jälkeen kuin Hallin prospectilistalla viidentenä ollut Myniokin. Draft +1 kaudella tuli OHL:ssa pakille hyvät 50 pistettä ja tuosta seuraavalla kaudella hän nosti paljon puolustuspelinsä tasoa (plusmiinusta pidän itse huonona mittarina, mutta jotain kuitenkin kertoi se, että tuo parantui +44 verran). Kudryavtsev on tuntunut tekevän määrätietoista ja koko ajan hyvin eteenpäin menevää kehitystä oman pelinsä kanssa.

Tällä kaudella on tullut hieno sisäänajo Abbotsfordiin. Hän on nostanut peliminuuttejaan läpi kauden ja pelannut ajoittain yli 20 minuuttia ottelussa. Hän on ottanut roolia joukkueen kakkosylivoimassa ja pelannut myös luontaisemman vasemman pakin paikan lisäksi oikealla puolella. Hän on menossa tulokaspakkina yli 30 pisteen ja on alle 21 vuotiasta pakeista AHL:n pistepörssin viidentenä. Tuo pisteet ovat suurelta osin tulleet tasakentin, sillä ylivoimalla hänelle ei ole tullut kuin viisi pistettä.

Kudryavtsev on monessa asiassa hyvä ja mailapuolustamisessa sekä pelisilmältään erittäin hyvä. Hänellä ei ole varsinaisia eliittiluokan ominaisuuksia ja noiden puute vähän heikentää hänen kattoaan pelaajana kun mietitään NHL:ää, mutta hän on ottanut niin isoja kehitysaskelia draftin jälkeen ja onnistunut nyt tulokkaana AHL:ssa kiekkoa liikuttavana puolustajana, että Hall näkee hänellä olevan mahdollisuuksia tuollaiseksi kiekkoa liikuttavaksi pakiksi myös NHL:ssä tulevaisuudessa.

Hall teki McKeen'sille Kudryavtsevista aikaisemmin myös laajan ja paljon Canucks Armyn raporttia yksityiskohtaisemman scouting reportin videoilla ja eri osa-alueiden arvosanoilla (tarvitsee tilauksen jos haluaa lukea tuon):


Tuollakin älykkyys ja "compete" saivat korkeimmat arvosanat.

3. Elias Pettersson (LD, 6-3, 209, 3. kierros 2022)


Enää saman nimisen pelaajan varaus organisaatioon ei ole ollut vitsi, mitä se draftin aikana joidenkin mielestä oli. Pettersson on ollut aina tunnettu kookkaana fyysisenä puolustajana ja hänen tulonsa AHL:aan oli mielenkiintoinen seurattava asia tälle kaudelle. Pettersson ei ainoastaan saapunut farmiin, vaan nousi siellä fanien suosikiksi ja täytti kaikki toiveet fyysisenä puolustajana, millaista toivottiinkin varauksen aikaan. Hän on tehnyt vastustajien olon tukalaksi vahvana kulma- ja maalin edustan pelaajana ja pistänyt paljon kovia taklauksia. Hänelle ei ole merkitystä sarjatasollakaan pelata tuota omaa peliään ja hyppy NHL:ään yllätti myös monet.

Pettersson on ollut aina nopea omaksumaan uuden sarjatason asettamat vaatimukset. Yleensä tuo on ottanut häneltä pari peliä, mutta tapahtunut kuitenkin nopeasti. Petterssonin pelille ei tee kuitenkaan oikeutta pitää häntä pelkästään fyysisenä yksiulotteisena pakkina, vaan hän on hyvä liikkumaan, osaa antaa paineen alta hyvän syötön ja on kasvanut koko ajan myös paremmaksi puolustajaksi hyökkäyspäähän. Tocchetin sanojen mukaan Pettersson on malliesimerkki puolustajasta, jonka haluat omaan joukkueeseen.

Vancouverissa on tiedetty jo pidempään, että ilman suuria esteitä (pitkät loukkaantumiset jne.) Pettersson tulee olemaan jossain vaiheessa osa tulevaisuuden joukkueen puolustusta. Nyt tuo on kehityksen kanssa mennyt odotettua nopeammin ja aika saattaa olla käsillä jo nyt. Aikaisemmin puhe/odotusarvot olivat myös enemmän vain kolmosparin puolustajasta. Nyt pelin kehityksen kanssa nähdään yhä laajemmin, että kyseessä saattaa hyvin olla kahden ensimmäisen parin puolustaja.
 

Danone

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi
En vielä ehti ehtinyt kuuntelemaan päivän Canucks Centraleita, joten asia on saatettu käydä läpi: vaikka ikää on jonkin verran ja ei ole Liigan jälkeen pelannut ykkösmoken pelimääriä niin eipä ole peluutettukaan miestä rikki alle kolmekymppisenä. Saanut palautua rauhassa ja pienet vammat eivät ole ehtineet kasvamaan korkoa. Nyt sitten ollaan todennäköisesti henkisesti kypsempiä kestämään paineita kuin 5v sitten ja kroppaa auttaa vuosien pohjat. Onko Lankisella ollut yhtään isompaa vammaa koko P-Amerikan uran aikana?
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Olipas hyvä tuo Lankisen haastattelu. Ei voi olla kaverista pitämättä.

Lankinen vaikuttaa kyllä hyvältä persoonalta eikä ihme jos on sopeutunut hyvin joukkueeseen. Linkitin tähän ketjuun (22.9) Nashvillen podcastin jakson, jossa paikalliset toimittajat pitivät ennen kautta Sherwoodia ja Lankista heidän vaikeimmin korvattavina pelaajina tälle kaudelle. Lankisesta toinen sanoi, että on keskustellut miehen kanssa niin paljon, että ehdotti uran suunnaksi elämäntapavalmentajaa, kun peliura on aikanaan ohi.

Nyt sitten ollaan todennäköisesti henkisesti kypsempiä kestämään paineita kuin 5v sitten ja kroppaa auttaa vuosien pohjat. Onko Lankisella ollut yhtään isompaa vammaa koko P-Amerikan uran aikana?

Näinhän tämä on tuon henkisen kypsyyden kanssa ja olisi hän saattanut olla jo Nashvillessa kypsä pelaamaan enemmän, mutta ymmärrettävästi Saros pelasi siellä paljon (kuin Demko Vancouverissa). Lankisella oli varmaan osaltaan vähän haasteita päästä pelirytmiin mukaan. Tuossa voi sitten olla positiivisena puolena tuo, että paikat eivät ole ehtineet kärsiä tuohon ikään tultaessa niin paljon kuin joillakin toisilla. Lankisella oli aikanaan covid ja Chicagossa 21-22 kaudella joku käsivamma, mutta muuta en ainakaan muista.

Demkon uraa nuo loukkaantumiset ovat sitten koetelleet ihan liikaakin. Heti varauksen jälkeen oli ensimmäinen leikkaus, missä pistettiin lonkat uusiksi ja etenkin nyt viime kausina loukkaantumisia on tullut toistensa perään ja tuntuu, että kiihtyvällä tahdilla vielä. Todella harmittava juttu, sillä terveenä ollessaan hänellä on mahdollisuuksia olla NHL:n kolmen parhaan maalivahdin joukossa. Tällä hetkellä Vancouver ei pysty kyllä Demkon varaan luottamaan oikein mitään.

Athleticissa oli muuten Harman Dayalin juttu tuosta sopimuksesta:


Sen mukaan Vancouver on pelannut Lankisen kanssa tällä kaudella 108 pisteen kausitahtia ja Demkon/Silovsin kanssa 70 pisteen tahtia.
 
Lankinen vaikuttaa kyllä hyvältä persoonalta eikä ihme jos on sopeutunut hyvin joukkueeseen.

Marko Toreniuksella tuskin on myöskään ainakaan negatiivista vaikutusta Lankisen sisääntuloon ja menestykseen.

Jostain luin, että Lankinen treenaa kesäisin Toreniuksen kanssa. En tiedä onko näin ollut jo pidempään vai onko tämä enemmänkin sellainen ”no tottakai ne nyt treenaa kun ovat samassa organisaatiossa” -tyylinen uudempi juttu mutta kuitenkin.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Jostain luin, että Lankinen treenaa kesäisin Toreniuksen kanssa. En tiedä onko näin ollut jo pidempään vai onko tämä enemmänkin sellainen ”no tottakai ne nyt treenaa kun ovat samassa organisaatiossa” -tyylinen uudempi juttu mutta kuitenkin.

On tuo ollut pari viime vuotta kesäisin. Ilmeisen hyvä yhteistyö heillä ja Lankinen antoi tuolla Canucks Centralin podcastin haastattelussakin Toreniukselle kiitosta. Tuossa viime syksyltä yksi juttu:


Marko's great, I think he's one of the best goalie coaches out there. He has a special goalie mind. He does his homework. He wants to be the best. He wants these guys to be the best and he's always geeking out with other guys and what they're doing to be successful.



 

Kilimaisteri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Lankinen on ollut joukkueen toiseksi arvokkain pelaaja tällä kaudella Hughesin jälkeen ja odotuksissa olikin jatkosopimus etenkin kun Demkon kausi meni jo kolmannen kerran peräkkäin loukkaantumisten takia tavalla tai toisella pieleen. Nyt tuli kyllä omiakin odotuksia pidempi sopimus ja Lankinen sai tosiaan palkinnon viime syksyn uhkapelistä tämän kauden omalla pelaamisella.
Semmosta rupesin tossa tuumimaan että vaikka uhkapeliä olikin, niin tietyssä mielessä oli myös semmoinen "nyt tai ei ehkä koskaan"-paikka tolle uhkapelille. Ikää mittarissa 29 ja haluja saada enemmän peliaikaa ja palkkaa kuin kaikenlaiset McBackupit, joita tuolla kyllä on tungokseksi asti ja kilpailu niistäkin paikoista aivan käsittämättömän kovaa.

Olis kyllä kutkuttavan jännittävää tietää onko Torenius myös vihjaissut kesätreeneissä että "tule tänne meille vaan, se mokke on koko ajan klesana, saat ainakin peliaikaa ja mistäpä sen tietää vaikka syöt sen muutenkin". Eikä siinä olisi edes mitään väärää, paitsi ehkä vahvat Demko-värilasit päässä, mutta joukkueen kannalta tuo ei olisi edes mitenkään kyseenalainen lehmänkauppa.

No, hupispekulaatioista huolimatta Lankiselta oikea-aikainen ja onnistunut peliliike, kuitenkin vähän niinkus pakkoraossa.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Olis kyllä kutkuttavan jännittävää tietää onko Torenius myös vihjaissut kesätreeneissä että "tule tänne meille vaan, se mokke on koko ajan klesana, saat ainakin peliaikaa ja mistäpä sen tietää vaikka syöt sen muutenkin". Eikä siinä olisi edes mitään väärää, paitsi ehkä vahvat Demko-värilasit päässä, mutta joukkueen kannalta tuo ei olisi edes mitenkään kyseenalainen lehmänkauppa.

Tuo on ihan mahdollista, että Toreniukselta on tullut Lankiselle tarkempaa tietoa Demkon mystisestä terveystilanteesta ennen kautta ja Lankinen näki hyvän tilaisuuden päästä kokeilemaan ykkösvahtina. Tuohon muuten syömiseen ei tarvitse olla edes mitään Demko- tai Canucks-värilaseja, että tiedoistaisi sen, että maalivahtien ollessa terveinä Demkoa olisi ollut lähes mahdoton syrjäyttää.

Viime kaudella esimerkiksi puolueeton maalivahtiasiantuntija Kevin Woodley piti tähän samaan aikaan Demkoa ja Winnipegin Connor Hellebuyckia selvästi kahtena NHL:n parhaana maalivahtina. Ennen tätä kautta Demko oli kolmen viimeisen kauden aikana kahdesti mukana Vezina-keskusteluissa. Ainoastaan toissa kaudella (22-23) ei ollut, kun se meni loukkaantumisten vuoksi pieleen vielä enemmän kuin nämä kaksi muuta.

Demko oli viime kauden lisäksi sillä Boudreaun ensimmäisellä kaudella ylivoimaisesti suurin tekijä Vancouverin hienoon kevään loppuvetoon. Silloin GSAA-lukema oli Boudreaun tulon jälkeen "vasta" NHL:n kuudenneksi paras, mutta joidenkin maalivahtipelin asiantuntijoiden mukaan lukema olisi ollut suhteessa muihin parempikin mikäli puolustus olisi silloin selvinnyt edes keskiarvon mukaisesti (tuolla on vaarallisia maalipaikkoja ja Vaarallisia maalipaikkoja, jotka tilastoissa näkyvät samanlaisina, vaikka käytännössä eroa olisi paljonkin niiden suhteen).

Vaikka tässä kuinka haluaisi fanina ajatella, että joukkueelle tämä mahdollinen vaihtokauppa voisi olla toimiva molempien maalivahtien ollessa kunnossakin, ei Lankinen kuitenkaan terveen Demkon tasolle pääse oikein mitenkään. Silti hän voi olla riittävän hyvä ykköseksikin (ainakin Demkon aikoja tasaisemmassa peluutuksessa). Demkon terveyshuolien vuoksi Lankinen on heistä ainakin paljon luotettavampi vaihtoehto.

***

Kaksi vaikeaa vieraspeliä Vegasia ja Utahia vastaan takana ja molemmista tuli maalin tappio (tai Vegasia vastaan tuli kahdenkin maalin tappio Vegasin tehtyä viimeisen tyhjiin), vaikka kummassakin Vancouver oli johdossa. Tauolta palaaminen on ollut viime kauden tapaan vaikeaa ja se hyvä ennen taukoa ollut vire on taas kadonnut. Sekavasta pelistä kertoi mm. ne Vegasia vastaan otetut kaksi väärän vaihdon jäähyä samaan peliin.

Maalivahdit (Lankinen ja Silovs) antoivat joukkueelle mahdollisuuden voittoon näissä otteluissa, mutta tuo hyökkäyspeli on tällä hetkellä todella vaisua. Millerin kaupan tiesikin heikentävän hyökkäyspeliä paljon etenkin nyt lyhyellä tähtäimellä ja Hughesin puuttuminen on vienyt lisäksi paljon iskuvoimaa pois. Lisäksi olen ihmetellyt peluutuksellisia valintoja esimerkiksi ylivoimassa, kun Petterssonia, Boeseria ja Chytilia on peluutettu eri koostumuksissa.

Tuossa Utah-pelissä Petterssonilla oli hyvä paikka viedä joukkue johtoon läpiajosta, mutta hän laukoi kiekon kahdesta metristä metrin yli. Joukkueen ykkössentteri sukeltaa kyllä todella syvällä tällä hetkellä. Joulukuun ensimmäisen päivän jälkeen Petterssonilla on saman verran pisteitä 5v5 pelissä kuin esimerkiksi Zach Bogosianilla, Nick Seelerilla tai Carson Soucylla. Aika vaikea tietysti tuottaa mitään jos ei edes lauo. Tuon joulukuun ensimmäisen päivän jälkeen Bluegerilla, Sherwoodilla ja Myersilla on enemmän vetoja 5v5 pelissä kuin Petterssonilla.

Positiivista Utahia vastaan oli Silovsin hyvä peli. Hän on ollut farmissa nyt voittava maalivahti ja tuo paluu NHL:ään oli hyvä. Lankinen on selvä ykkösvahti tällä hetkellä, mutta noilla otteilla valmennusta ei varmaan pelota pistää Silovsia maalille jatkossa niin kauan kuin Demko on sivussa. DeBruskin herääminen taas maalintekoon on ollut myös positiivinen asia. Huonompi asia vain, että kahteen viime peliin hän on ollut ainoa Vancouverin maalintekijä.

Saa nähdä nyt sitten tuleeko siellä loppukaudesta enemmän pelaajamyyntejä. Vaikea on tuohon joukkueeseen uskoa tämän kauden osalta, vaikka ovatkin playoffeissa tällä hetkellä. Hughesin paluusta ei tiedetä ja ykkössentteri kun pelaa tuolla tasolla, niin mahdollisissa playoffeissa ei ole menestystä luvassa. Siellä pärjääminen vaatisi minimissään näiltä omilta kärkipelaajilta kykyjensä mukaista pelaamista, eikä sitä saada tällä hetkellä. Boeser, Suter ja Soucy ovat siellä nyt ainakin mahdollista kauppatavaraa.

***

Dave Hallin prospectilistat tulivat päätökseen.

1. Jonathan Lekkerimäki (RW, 5-11, 172, 1. kierros 2022)


Draftin jälkeisellä kaudella loukkaantumisista kärsinyt hyökkääjä näytti viime kaudella isoja lupauksia SHL:ssä ja nuorten MM-kisoissa (kisojen arvokkain pelaaja). Tällä kaudella hyppy AHL:aan on ollut oikein hyvä ja kasassa on 18 maalia 30 pelistä (0,6 maalia pelissä), mikä on AHL:ssa yli 30 peliä pelanneista tulokkaista kolmanneksi paras maali/peli -lukema viimeisten 10 vuoden sisään (parempi kuin esimerkiksi Kyle Connorilla).

Oikein hyvä asia on ollut se, että Lekkerimäki on pystynyt monipuoleistamaan peliään hyvin ja tehnyt maaleja paljon muutakin kautta kuin kauempaa laukomalla. Hänellä on paljon osumia maalin läheltä, mikä kertoo hyvää kun mietitään hyppyä ylemmäksi. Kuitenkin loppujen lopuksi tuo hänen kova laukauksensa ja hyökkäyspään uhka tekee eroa hänen ja monen muun välillä.

Fyysisesti Lekkerimäki on vielä raakile, mutta hän on kasvanut tällä kaudella paljon esimerkiksi laitojen lähellä pelaamisessa. Häneltä on nyt vaikeampi saada kiekkoa pois kuin oli vielä kauden alussa ja tuokin kasvu kertoo hyvää jatkon suhteen. Hall näkee Lekkerimäen katoksi säännöllisen 30 maalin hyökkääjän ja ylivoiman aseen ja lattiaksi keskiketjujen hyökkääjän hyvillä hyökkäyspään lahjoilla. Tällä hetkellä tuo ensin mainittu tuntuu todennäköisemmältä pelin kehityksen kanssa, mutta ensi kaudella tuo nähdään varmaan paremmin.

2. Tom Willander (RD, 6-1, 191, 1. kierros 2023)


Willanderilta on nähty kaksi hyvää yliopistokautta (nyt on menossa toinen) varauksen jälkeen sekä kahdet hyvät nuorten MM-kisat. Hutsonin veljekset ovat syöneet hänen pisteitään yliopistossa (Willanderille ei ole tullut ykkösylivoiman paikkaa), mutta Willanderin vahvuudet pelaajana eivät ole koskaan olleetkaan niin vahvasti hyökkäyspäässä. Kyllä hän sielläkin osaa hyvin pelata (rannelaukaus on etenkin hyvä), mutta kokonaisuutena Willander on hyvin luisteleva ja kovaa vastustajia vastaan pelaava isojen minuuttien kahden suunnan puolustaja.

Willander on erittäin kamppailuhaluinen puolustaja, joka menestyy hyvin kiekkoa liikuttavana puolustajana. Hän on hyvän luistelun ja tuon kamppailuhalukkuuden kautta valmentajien luottopuolustaja mihin tahansa tilanteeseen tasakentin. Hänestä ei varmaan koskaan tule kasvamaan ykkösylivoiman puolustajaa, mutta mahdollinen kakkosylivoiman ja ykkösalivoiman puolustaja voi hyvinkin kasvaa. Itse pidän Willanderia lähes varmana NHL-tason puolustajana noiden ominaisuuksien kanssa, mutta taso siellä on vielä kysymysmerkki. Parhaassa tapauksessa hänestä kehittyy hyvä kakkos-kolmospuolustaja muutaman vuoden päästä.

Dave Hallin prospectilista on siis kokonaisuutena seuraava:

1. Jonathan Lekkerimäki RW
2. Tom Willander RD
3. Elias Pettersson LD
4. Kirill Kudryavtsev LD
5. Sawyer Mynio LD
6. Victor Mancini RD
7. Arshdeep Bains LW
8. Vilmer Alriksson LW
9. Riley Patterson RW
10. Anthony Romani RW

11. Ty Mueller C
12. Cole McWard RD
13. Nikita Tolopilo G
14. Danila Klimovich RW
15. Ty Young G
16. Aku Koskenvuo G
17. Josh Bloom LW
18. Parker Alcos RD
19. Jett Woo RD
20. Lucas Forsell RW

Eli kärjessä oikea laituri, jonka jälkeen viisi puolustajaa ennen ryhmää laitureita. Paras sentteriprospecti (kun Räty ei ollut listalla pelimäärien vuoksi) on vasta 11. sijalla. Maalivahtien organisaation kärkilupaus Silovs puuttuu myös kun pelimäärä Hallin listalla oli 25 NHL-peliä tai alle ja Silovsilla on nyt 27 peliä. Jos Räty ja Silovs olisivat olleet listalla, niin varmaankin tuossa Petterssonin jälkeen? Kuitenkin joukkueella alkaa olla nyt pakkiprospecteja, joista voi alkaa odotella pelaajia ylös.

Sentteripuoli on sitten todella tyhjänä tällä hetkellä. Ei voi kuin toivoa, että Pettersson ja Chytil kykenisivät nostamaan molemmat tasoaan tulevaisuudessa. Silloin joukkueella olisi mahdollisesti kahden kärkiketjun sentterit jo NHL:ssä mukana pidemmäksi aikaa tulevaisuuteen. Ensi kesän draftista toivoisin sentteriä ykköskierrokselta, mikäli siellä sopivaa sellaista olisi tarjolla omalla vuorolla.
 

Kilimaisteri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Tuo on ihan mahdollista, että Toreniukselta on tullut Lankiselle tarkempaa tietoa Demkon mystisestä terveystilanteesta ennen kautta ja Lankinen näki hyvän tilaisuuden päästä kokeilemaan ykkösvahtina. Tuohon muuten syömiseen ei tarvitse olla edes mitään Demko- tai Canucks-värilaseja, että tiedoistaisi sen, että maalivahtien ollessa terveinä Demkoa olisi ollut lähes mahdoton syrjäyttää.

Viime kaudella esimerkiksi puolueeton maalivahtiasiantuntija Kevin Woodley piti tähän samaan aikaan Demkoa ja Winnipegin Connor Hellebuyckia selvästi kahtena NHL:n parhaana maalivahtina. Ennen tätä kautta Demko oli kolmen viimeisen kauden aikana kahdesti mukana Vezina-keskusteluissa. Ainoastaan toissa kaudella (22-23) ei ollut, kun se meni loukkaantumisten vuoksi pieleen vielä enemmän kuin nämä kaksi muuta.

Demko oli viime kauden lisäksi sillä Boudreaun ensimmäisellä kaudella ylivoimaisesti suurin tekijä Vancouverin hienoon kevään loppuvetoon. Silloin GSAA-lukema oli Boudreaun tulon jälkeen "vasta" NHL:n kuudenneksi paras, mutta joidenkin maalivahtipelin asiantuntijoiden mukaan lukema olisi ollut suhteessa muihin parempikin mikäli puolustus olisi silloin selvinnyt edes keskiarvon mukaisesti (tuolla on vaarallisia maalipaikkoja ja Vaarallisia maalipaikkoja, jotka tilastoissa näkyvät samanlaisina, vaikka käytännössä eroa olisi paljonkin niiden suhteen).

Vaikka tässä kuinka haluaisi fanina ajatella, että joukkueelle tämä mahdollinen vaihtokauppa voisi olla toimiva molempien maalivahtien ollessa kunnossakin, ei Lankinen kuitenkaan terveen Demkon tasolle pääse oikein mitenkään. Silti hän voi olla riittävän hyvä ykköseksikin (ainakin Demkon aikoja tasaisemmassa peluutuksessa). Demkon terveyshuolien vuoksi Lankinen on heistä ainakin paljon luotettavampi vaihtoehto.
Sen verran täsmennän että Demko-värilaseilla viittasin vain siihen, onko oikein ja reilua ja mukavaa että maalivahtivalmentaja houkuttelee henkilökohtaisen kesätreenattavansa joukkueeseen. Demkon näkövinkkelistä ehkä ei, mutta joukkueellehan se on pelkkää plussaa että sisään tuli ehjä maalivahti joka pystyy voittamaan pelejä. Toreniuksen ja Lankisen kannalta kuvio on hyvä, ovat toisilleen tuttuja ja yhteistyö toimii. Kuviossa kaikki voittavat, paitsi ehkä Demko. Demkon kyvyistä maalivahtina sinänsä itselläni oli hyvin vähän mitään käsitystä ennen tuota nuck:in ansiokasta ylläolevaa selitystä, ja ajattelinkin sen sauman syömiseen olevan hyvin pitkälti sen varassa että Demko ei pysty kovinkaan montaa peliä normaalitasollaan pelaamaan. Lankisenhan ei tarvitse välttämättä olla tuon joukkueen paras maalivahti, vaan paras peleihin pukeva, ja sitä tavoitetta tietysti edesauttaa jos se varsinainen ykkösmokke nyt sattuu olemaan jatkuvasti saikulla.

En mitenkään toivo Demkolle saikkuja, se vaan on niin että toisen epäonni on toisen onni, ja tuossa oli Lankiselle suhteellisen harvinainen sauma päästä pelaamaan muussakin kuin puhtaan kakkosmolarin roolissa, ja hyvin on sen sauman käyttänyt sekä peliesitysten suhteen että tilipussin suhteen. Ilman Demkon epäonnea tuskin tarvitsisi haaveilla mistään neljän miljoonan diileistä.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: nuck
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös