Vancouver Canucks 2024–2025

  • 108 056
  • 575

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Hughesilta jää turnaus väliin, mutta vaikea arvioida onko se hyvä vai huono juttu. Ainakin tulee aikaa toipua, mutta kertooko samalla pahemmasta vammasta.

Uskoisin olevan vain hyvä asia.


Hughesin agentti Pat Brisson:

His level of maturity is unmatched for a 25-year-old. It was so hard for him to make that final decision (with) the chance to play with his brother on Team USA. But he just feels responsible as the captain of the Vancouver Canucks to be the best he can be for his team.

Could he have played this week? He could probably still run a blue line better than 90 per cent of the guys in this league, but it has been a long year and to have the chance to rest and rehab, we just felt it was the bigger benefit.

There has been a lot of turmoil, and Quinn feels responsible as captain for what goes on in the locker room, on the ice and off the ice. On top of that, he’s playing 26 or 27 minutes a night. For any human being, that’s demanding. It has been heavy, these first 50 games. At this point, he just needs to put more gas back in the tank.

Agentin mukaan olisi pystynyt jo pelaamaan, mutta asetti Vancouverin kapteenina olemisen etusijalle, vaikka kova päätös olikin kun olisi halunnut pelata veljensä Jackin kanssa.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Tässä pelien ollessa tauolla, Canucksin prospect-asiantuntija Dave Hall (mm. Canucks Army/McKeen's) alkoi tekemään Canucks Armylle listaa organisaation parhaista prospecteista. Hallin listojen tiedetään olevan ainakin sellaisia, että Vancouverin prospectien pelejä on tosiaan katsottu paljon ja eri sarjoista.

Nyt tuli pari ensimmäistä osaa ja siellä on kerrottu perusteet listalle pääsemiseksi. Ensimmäinen osa on kriteerien kertomista ja siellä annettu muutama kunniamaininta niille, joita Hall pitää pitää parhaiden 20 ulkopuolella tällä hetkellä. Kaksi seuraavaa jo tullutta osaa kattavat sitten listan 20. ja 19. pelaajan. Kasaan nämä tänne, niin voi sitten joskus myöhemmin katsella miten Hallin näkemykset ovat toteutuneet.


Tuolle listalle pääsemiseksi kriteereinä ovat siis 25 vuoden ikä, mikä sulkee mm. Linus Karlssonin, Tristen Nielsenin ja Akito Hirosen ulkopuolelle. Toinen kriteeri on 25 NHL-pelin raja, mikä sulkee listalta pois mm. Aatu Rädyn, Arturs Silovsin ja Max Sassonin. Listassa Hall pyrkii rankkaamaan pelaajia katon mukaan ja ottaa huomioon myös organisaation sisäisen syvyyden eri paikoilla.

Kunniamaininnat Hallin listalla menevät:

Daimon Gardner (C, 6-4, 201, 4. kierros 2022)

Isokokoinen yliopistohyökkääjä on hyvä luistelija, laukoo melko nopeasti ja on voimahyökkääjä-tyyppi, jonka kehityksen tiesi jo draft-iässä ottavan aikaa. Gardnerilla on St. Cloudin yliopistossa 24 peliin vain kahdeksan pistettä, joten tilastojen mukaan Gardner vaikuttaa ainakin tällä hetkellä sellaiselta pelaajalta, josta on vaikea nähdä kehittyvän NHL-tason hyökkääjää. Ehkä farmin syvyyshyökkääjä on sellainen katto missä Gardner voisi mennä?

Aiden Celebrini (RD, 6-1, 190, 6. kierros 2023)

Koko lapsuutensa ja nuoruutensa Vancouveria kannattanut sympaattisen oloinen pakki on huomattavasti tunnetumman Macklin Celebrinin isoveli ja Vancouverin varaus täytti Aidenin unelman. Celebrini on päässyt tällä kaudella pelaamaan Bostonin yliopistossa vakituisia kolmosparin minuutteja, mutta aika vaatimattomin tuloksin.

Celebrini on hyvin liikkuva puolustava puolustaja, joten tilastoscouttaus ei toisaalta hänen tyyliään välttämättä suosikaan, mutta silti NHL tuntuisi ainakin nyt olevan kaukana. Celebrinin kerrotaan olevan kuitenkin hyvällä asenteella uraansa suhtautuva pelaaja, joten kuka tietää vaikka tästä kasvaisi vielä pitkän ajan päästä NHL:n portteja kolkutteleva puolustaja.

Hugo Gabrielsson (LD, 6-1, 172, 6. kierros 2021)

Gabrielsson on pelannut Allsvenskanissa Nybro Vikingissa kaikkia tilanteita ja tehnyt selvästi uransa parhaalla pistekeskiarvolla tehoja tällä kaudella. Hän on joukkueensa pistepörssin kolmantena ja tehnyt kaikista sarjan alle 25 vuotiaista pakeista eniten pisteitä. Nuo tehopisteet eivät kuitenkaan lupaile vielä historian valossa NHL-uraa, mutta toki positiivista on ollut pelin kehitys. Saattaa olla kuitenkin, että Vancouver ei tule tekemään Hugon kanssa sopimusta. Gabrielssonista voi kasvaa Euroopan kentille pätevä pelaaja, mutta NHL tuntuu olevan hänelläkin kaukana.

Basile Sansonnens (LD, 6-4, 205, 7. kierros 2024)

Isokokoinen ja ihan hyvin liikkuva puolustava puolustaja. Sansonnens on pelannut QMJHL:n kärkijoukkueisiin kuuluvassa Rimouskissa ykkösparin minuutteja, mutta ei ole tehnyt 40 peliin kuin seitsemän pistettä. Sansonnens pelasi Sveitsin nuorten joukkueessa kolmosparin minuutteja nuorten MM-kisoissa, mutta oli siellä yksi kolmesta '06 syntyneestä pakista. Hänellä ei ole pelissään tällä hetkellä mitään erityistä, mutta isokokoisella pakilla on vielä paljon aikaa kehittyä ja nuo raamit ovat sellaiset, joista NHL-joukkueet ovat aina kiinnostuneita.

Ty Glover (LW, 6-3, 201, ei varausta)

Glover tuli "yllättäen" Pittsburghista Jack Rathbonen kaupassa organisaatioon ja on pelannut tämän kauden Abbotsfordin kahdessa alemmassa ketjussa. Hänellä on kokoa, ihan hyvin nopeutta ja kovaa yritystä pelistä toiseen, mutta ei ole kiekollisena millään ainakaan kahden ensimmäisen ketjun pelaaja NHL:ään. Glover vaikuttaisi olevan pelaajana kuitenkin "Tocchetin tyylinen" vahva laitojen lähellä oleva työteliäs hyökkääjä, joten Hall ei sulje kokonaan pois hänen mahdollisuuksiaan päästä vielä jossain vaiheessa näyttämään osaamistaan.

20. Lucas Forsell (RW, 6-0, 161, 7. kierros 2021)


Forsell on pelannut nuoresta iästä huolimatta jo noin 150 peliä SHL:ssä. Hänen toinen kautensa siellä näytti jo lupauksia paremmasta, mutta pisteissä ei ole juurikaan kehitystä tullut. Toisaalta Forsell on pelannut yleensä ihan hyvin kun olen Färjestadin pelejä katsonut ja tuolla SHL:n huippuseurassa on nuorten aika hankala saada kunnon roolia. Tällä kaudella Forsellilla on 34 pelistä kahdeksan (4+4) pistettä, mikä on odotuksia heikommin.

Forsell on pelaaja, joka ei koskaan luovuta tilanteita kesken ja jalat käyvät koko ajan antaen vastustajille painetta. Hän on myös hyvä laitojen lähellä melko pienestä koostaan huolimatta. Forsell on sellainen energiapelaaja, jonka pelin parhaita puolia ei näe tilastoista, mutta jollaisesta valmentajat yleensä pitävät. Uskoisin, että Forsell pärjäisi farmissakin ihan hyvin, mutta hän ei vaikuta ottaneen sellaista kehitysloikkaa, että häntä voisi pitää realistisena vaihtoehtona NHL:ään tällä hetkellä.

Vancouverin pitää tehdä sopimus Forsellin kanssa kesällä mikäli joukkue haluaa katsoa tämän peliä pidemmälle.

19. Jett Woo (RD, 6-0, 205, 2. kierros 2018)


Woo on roikkunut näillä listoilla jo kauan saamatta NHL-pelejä ja nyt alkaa sijoitus putoamaan. Woo tuli organisaatioon toisen kierroksen varauksena melko suurten toiveiden kanssa fyysiseksi kahden suunnan puolustajaksi. Woo pelasi varauksen jälkeen kaksi melko lupaavaa juniorikautta WHL:ssä (ensimmäinen 66 pistettä 62 peliin), mutta farmissa oli hankalaa ja hän löysi itsensä pelaamasta nelosketjun hyökkääjänäkin.

Viime kausi oli Woo'lta selkeä askel parempaan ja hän oli Abbotsfordin tehokkain pakki, mutta tuo nousujohteinen peli katkesi ikävä kyllä kauden katkaisseeseen loukkaantumiseen. Tällä kaudella Woo on ollut Abbotsfordissa jälleen hyvä kaikkien tilanteiden puolustaja ja pelannut paljon vastustajien kärkeä vastaan pysyen tehosaldossa plussalla. Woo jakaa paljon kovia taklauksia ja on ollut Elias Petterssonin jälkeen joukkueen toiseksi paras alivoimapuolustaja. Pisteet ovat kuitenkin olleet tällä kaudella laskussa.

Woo meni kauden alussa waivereista läpi ja tuo kertoi siitä, että häntä ei muuallakaan nähdä NHL-puolustajana tällä hetkellä. Parhaassa tapauksessa hänestä voi toki vielä kolmosparin puolustaja kasvaakin, mutta realistisempi reitti Woon tulevaisuuden rooliksi on hyvä ja fyysinen AHL-puolustaja. Vancouverissa tie NHL:ään näyttäisi muutenkin tulleen aika tukkoon Mancinin ja Willanderin tullessa haastamaan Woo'ta puolustuksen oikealle puolelle.

Jatkan Hallin listan kokoamista tänne kun niitä tulee.
 
Viimeksi muokattu:

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Tom Willander voitti Bostonin yliopiston kanssa yliopistomaailmassa arvostetun Beanpotin mestaruuden. Finaalissa kaatui ykkösrankattu Boston College Eagles 4-1 lukemilla. Willander pelasi avainroolissa Boston Universitylla syöttäen Cole Hutsonin tekemän pelin voittomaalin ja etenkin pelaamalla oman pään hyvin. Selostajat kehuivat Willanderin oman pään pelaamisen merkitystä muutamaankin kertaan pelissä.





Willanderilla on nyt tältä kaudelta 15 pistettä 25 pelistä. Hänellä on yliopistopeleistä kahdelta kaudelta yhteensä 63 pelistä kuusi maalia, 40 pistettä ja komea +37 tehopörssiluku. Hänellä oli viime kaudella Boston Universityn paras tehopörssilukema ja on tälläkin kaudella pakeista kärjessä. Hänen vahvuutensa eivät niinkään nouse esiin pistetilastoja katselemalla vaikka pisteitäkin tulee, vaan enemmän tuota kokonaisuutta katsoen.

Pelissä Boston Universitylla oli kopissa ja penkillä mestaruutta juhlimassa nyt NHL:ssä pelaavat ja vuoden parhaiksi tulokkaiksi ehdolla olevat Macklin Celebrini ja Lane Hutson, jotka olivat viime kaudella häviämässä tuota finaalia (silloin Northeasternille jatkoajalla).





Moni odottaa näkevänsä Willanderin ottavan ensimmäiset piirtonsa NHL:ssä tämän hänen toisen yliopistokauden jälkeen. Mikäli tällä hetkellä yhdeksänneksi rankattu Boston University menee Frozen Fouriin pelaamaan yliopistosarjan mestaruudesta, Willanderin kausi päättyy vasta lähellä huhtikuun puoltaväliä. Vancouver pelaa runkosarjan viimeisen ottelunsa huhtikuun 17. päivä. Mikäli Boston University ei etene niin pitkälle, niin maaliskuun 8. päivä loppuu runkosarja. Ehkä tuo ammattilaiseksi hyppääminen tapahtuu jossain tuossa 8.3 ja 12.4 välissä?

***

Jim Benningin ässähankinta Loui Eriksson ilmoitti lopettavansa NHL-uransa. Hän ei ole enää tällä kaudella pelannut, joten siinä mielessä ei nyt kauheasti yllätä, että myös NHL-ura loppui.


Hieno pitkä ura Erikssonilla kuitenkin oli. Yli tuhat peliä ja yli 600 pistettä. Vancouverissa Erikssonin ura ei alkanut parhaalla tavalla, kun kallis uusi hankinta teki omiin heti ensimmäisessä ottelussaan...





...Eikä tuo jatkunutkaan millään lailla onnellisten tähtien alla ja lopulta Benning päätti satsata "menestykseen" kauppaamalla Erikssonin rajusti ylihintaisen sopimuksen pois kaupassa, missä Oliver Ekman Larsson saapui sopimuksineen ja pois lähti mm. 2021 draftin yhdeksäs vuoro (tuolla Coyotes varasi nyt tehoja iskevän Dylan Guentherin ja silloin veikkasin Vancouverin päätyneen samaan mikäli olisi vuoron pitänyt). Vancouver maksaa tuosta liikkeestä edelleen (OEL:n sopimuksen ulososto), kun taas Guenther on mahdollinen ykkösketjun hyökkääjä tulevaisuudessa.

Erikssonin kohokohtia Vancouver-uralla oli useita, kuten tuo ensimmäinen ottelu, tuo kauppa tai sitten vaikka ne playoffit, joissa hän jäi 10 pelissä ilman pisteitä. Kaiken kaikkiaan Erikssonin ura menee kuitenkin tämän vuosituhannen 12. tehokkaimmaksi ruotsalaispelaajan uraksi NHL:ssä. Ja olihan siellä prime-Eriksson kuitenkin maalineduspelaamassa Sedineiden kanssa...





***

Cam Robinson kertoo Vancouverin ottaneen Petterssonin pois kauppamarkkinoilta:





Petterssonin agentti Pat Brisson sanoi Donnie&Dhalissa, että Petterssonilla oli ollut kesällä joku loukkaantuminen eikä hän pystynyt harjoittelemaan normaalisti tähän kauteen:

I know Petey had a tough summer. He couldn’t train at the level that he wanted to train. He had an injury, and it held him back for quite a while, and he had an okay camp.

To be fair, he’s not happy with the way he’s performed up to [now]. I probably would say he had high ups and downs throughout the first 50 games, and he’s got high expectations for himself. He said it verbally last couple weeks here.

We know that he’s a better player than what he’s shown for so far this year. But at the same time, he’s applying a lot of pressure on himself. He’s a proud player and proud person, and sometimes timing [with] injuries, take a little step back into your timing.
 
Viimeksi muokattu:

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Dave Hall jatkoi Vancouverin prospectien rankkaamista:

18. Parker Alcos (RD, 6-3, 181, 6. kierros 2024)


Viime kesänä varatun puolustajan kausi on ollut nousujohteinen. Hitaan startin jälkeen Alcos on pelannut WHL:n Edmontonissa ihan hyvää kiekkoa ja noussut kolmosparin pakista top4-pakiksi sekä pelannut kumpaakin erikoistilannetta. Alcosin pelissä erottuva ominaisuus on hyvä liike ja kun tuohon yhdistää melko pitkän pelaajan raamit, kokonaisuus on kiinnostava. Lisäksi Alcos pelaa oikealla puolella.

Alcos pelaa pää ylhäällä ja antaa teräviä avauksia. Hän osaa käynnistää hyökkäyksiä, mutta on vielä parempi omaan päähän pelatessa. Hän sulkee välit hyvin ja pystyy pelaamaan kroppaa peliin laittamalla oman pään tilanteet. Kokonaisuutena Alcosin pelaamisessa on vielä paljon töitä edessä, mutta hän on Vancouverin pakkien kehitysvalmentaja Mike Komisarekin toivoma projekti melko kookkaana hyvin liikkuvana puolustajana. Kaudella eteenpäin mennyt kehitys on positiivinen asia tältä viime kesän varaukselta.

17. Josh Bloom (LW, 6-2, 185, 3. kierros 2021 BUF)


Riley Stillmanin kaupassa Vancouveriin tullut ja viime kaudella Memorial Cupin voittomaalin tehnyt Bloom on pelannut tällä kaudella ECHL:n Kalamazoossa. Vancouver katsoi kehityksen toimivan paremmin siellä top6-ryhmässä kuin AHL:n syvyysroolissa ja Hallin mukaan tuo on ollut toimiva ratkaisu tähän mennessä. Bloom on näyttänyt Kalamazoon ylivoimassa hyvää laukaustaan ja tehnyt hyvin töitä kiekkojen kaivajana ja maalinedustan pelaamisessa.

Bloomin pelissä esiin nouseva ominaisuus on hänen luistelunsa. Toinen on hänen periksiantamaton asenne. Nuo yhdistettynä melko kookkaisiin raameihin tekee hänestä projektin kahden alemman ketjun hyökkääjäksi NHL-tasolle. Hall näkee, että uran alun kuopista huolimatta minimissään Bloomista on kasvamassa AHL:n Tristen Nielsenin kaltainen energiapelaaja.

16. Aku Koskenvuo (G, 6-4, 201, 5. kierros 2021)

Maineikkaassa Harvardin yliopistossa pelaava suomalaismaalivahti aloitti kauden hyvin joukkueensa ykkösvahtina ja kauden alussa tuli myös valinta sarjansa viikon parhaaksi maalivahdiksi. Sittemmin Koskenvuon tilastot vähän laskivat ja hän on jakanut pelejä. Hallin mukaan Koskenvuon pelaaminen on ollut kuitenkin tilastoja parempaa.

Aku on pitkä, atleettinen ja hyvin matalat laukaukset ottava maalivahti. Hänellä voisi olla hyvä yhteistyö tulevaisuudessa Vancouverin maalivahtivalmentaja Marko Toreniuksen kanssa. Haasteena Koskenvuolle on nyt se, että siellä ovat nuoremmista maalivahdeista myös Arturs Silovs, Nikita Tolopilo ja Ty Young antamassa haastetta ja noihin nähden Koskenvuo nähdään tällä hetkellä olevan vähän takamatkalla. Mutta isokokoisella suomalaisvahdilla voi olla vielä sanansa sanottavana tuossa maalivahtien marssijärjestyksessä tulevaisuudessa.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Abbotsfordille 3-2 voitto San Diegosta. San Diego ei ole sarjassa menestynyt mitenkään kovin hyvin, mutta pelasi mielestäni odotuksia paremmin ja Abbotsford sai tehdä kunnon työn voittoon. Abbotsford sai Victor Mancinin ensimmäistä kertaa mukaan ja hän pelasikin ihan hyvän ottelun. Lisäksi Pettersson, Karlsson ja Åman pelasivat jälleen Abbotsfordilla.

Kokoonpano oli seuraava:

Åman - Sasson - Karlsson
Bains - Räty - Lekkerimäki
Blais - Mueller - Di Giuseppe
Nielsen - Stevens - Wouters

Pettersson - Mancini
Wolanin - Woo
Kudryavtsev - McWard

Silovs

- Lekkerimäen pelissä näkyi mielestäni vähän vielä se vamma, sillä hän ei noussut esiin samalla lailla mitä on yleensä tehnyt. Piti kuitenkin kiekkoa hallussa hyviä hetkiä, mikä on ollut varmaan valmennuksen toive ja on nuorelle pelaajalle askel oikeaan suuntaan pelillisesti. Ehkä ei kuitenkaan pelannut sitten vaistoilla ihan sellaista omanlaista parasta peliä. Ihan hyvä hyökkäyksen käynnistys kuitenkin tuossa maalissa, jossa Bainsilla riitti hyvin maltti syöttää maalille menneelle Rädylle.





- Rädyllä on viimeisiin 10 peliin viisi maalia ja 16 pistettä. Hän on ollut hyvässä vireessä farmin puolella ja peli tuntuisi menevän eteenpäin.

- Bains
on tällä hetkellä rajatapaus NHL-hyökkääjäksi. Hänellä on paljon tuollaista yksilöosaamista ja peliälyäkin, mikä tuossa maalissa näkyi, mutta ei ole päässyt NHL:ssä nousemaan kuitenkaan riittävästi esiin.

- Karlsson teki kaksi maalia ja kolmaskin oli erittäin lähellä lopussa tyhjiin, mutta ei saanut aikaan uransa ensimmäistä hattutemppua AHL:ssä. Karlssonin kehitys on ollut hyvää tuolla, sillä en pitänyt oikein hänen pelistä silloin kun tuli, mutta on mennyt paljon eteenpäin esimerkiksi kamppailupelaamisessa ja laitojen lähellä. Yli piste per peli -tahti päällä nyt. Tuskin hänestä koskaan tulee kolmen ensimmäisen ketjun hyökkääjää NHL:ään, mutta halpa nelosketjulainen voi hyvinkin tulla.

- Blais on parantanut koko ajan pelaamistaan ja tuntuisi olevan tärkeä pelaaja joukkueelle kamppailupelaamisessa. Hänestä näkee kyllä pienistä yksittäisistä asioista tuon taustan NHL:stä ja aika harvoin häviää kaksinkamppailuja, mitä valmennus arvostaa. En tiedä sitten löytyisikö sieltä ylempääkin paikkaa vielä.

- McWard on kyllä yksi organisaation aliarvostetuimmista pelaajista. Jälleen hyvä peli ja ottelun kolmostähti. Hän ei mitenkään säkenöi eikä hänellä ole mitään yksittäistä huikeaa kärkiominaisuutta, mutta tekee oikeastaan kaiken hyvällä tasolla. Vaikea sanoa onko hänestä luomaan NHL-uraa, mutta ei tuo ainakaan missään nimessä mikään mahdottomuus olisi.

- Mancini liikkui kookkaaksi pakiksi hyvin ja pystyi parantamaan pelin edetessä. On melko älykäs pakki ja vaikka ei tehnyt mitään hienoa yksilösuoritusta, pelasi aika varman oloisen pelin. Hän tulee kyllä selvästi vahvistamaan tuota puolustusta, mikä tuntuisi olevan nyt muutenkin hyvässä tilassa mikäli ei loukkaantumisia tule.

- Pettersson pelasi jälleen hyvän ottelun, mutta ei noussut esiin samalla tavalla mitä on usein tehnyt. Hän oli omassa päässä kuitenkin varma ja pari hyvää hyökkäykseen nousuakin nähtiin. Mikäli hän jatkaa farmissa, tuo pari voi Mancinin kanssa olla oikein hyväkin vielä. Tosin voi olla, että hänen kohdalla puhutaan nyt vain farmista kun NHL:ssä on taukoa. Hän on mennyt luistelussa tällä kaudella isoja askeleita parempaan.

- Kudryavtsev pelaa älykkäästi kiekkoa ja on ollut positiivinen yllättäjä puolustuksessa. Ei uskoisi häntä seitsemännen kierroksen varaukseksi kun katselee tuota pelaamista. Aika voimakas puolustaja vielä tuon ikäiseksi.

- Silovsin kausi on ollut odotuksiin nähden pettymys eikä tuokaan peli tehnyt poikkeusta. Todella kaksijakoista pelaamista. Välillä tekee hienoja torjuntoja ja pitää joukkuetta pystyssä ja sitten lipsahtaa toisaalla helppoja kiekkoja sisään, kuten tässäkin pelissä tuo San Diegon toinen maali. Tuollaiseen maalivahtiin ei pysty oikein luottamaan. Hyvää on toki se, että on vielä nuori maalivahti ja aikaa on saada henkisestikin peliä parempaan suuntaan. Kyllä siellä lahjoja on tällä kaudella nähtyä parempaan.

Mielenkiintoinen joukkue Abbotsfordilla on nyt kasassa ja moni yksilö on mennyt eteenpäin tämän kauden aikana. Siirtoliike ylös kyllä ajoittain vaikuttaa joukkueen tekemiseen, vaikka pelaajille tietysti on aina hieno päästä pelaamaan NHL:ssä. Saa nähdä sitten mihin tämä yksilöiden kehitys ja pelaaminen lopulta tulee joukkueen viemään. Tällä hetkellä playoff-viivalla on erittäin tiukkaa.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Dave Hallin prospectilistat jatkuvat:

15. Ty Young (G, 6-3, 183, 5. kierros 2022)


Maalivahti Ty Youngilla oli varauksen jälkeen aika vaikeat kaksi kautta WHL:n Prince George Coucarsissa ja hän vaikutti jo vähän menetetyltä varaukselta hävittyään viime kaudella ykkösvahdin aseman 16 vuotiaalle Joshua Ravensbergerille (joka on tosin ensi kesänä luultavasti korkealla varattava maalivahti, mutta kuitenkin tuossa oli kolme vuotta ikäeroa), mutta maalivahtien maailma on woodoo-tasoa ja tuo nähtiin Youngin kohdallakin Vancouverin harjoitusleirillä, jossa hän nousi hyvillä otteilla parhaaseen A-ryhmään ja pelasi hienon Pentictonin prospect-turnauksen.

Youngin reitti Abbotsfordin pelaavaksi maalivahdiksi oli kauden alussa tukossa kokeneempien maalivahtien viedessä paikat siellä, joten hän aloitti ECHL:ssa. Sieltä hän teki kuitenkin nousun AHL:aan ja vaikka uran alku farmissa menikin heikosti, hän vakuutti otteillaan siellä muuten lyhyellä visiitillä. Hän otti viidestä pelistä kolme voittoa ja päästi kaksi maalia tai vähemmän kolmessa pelissä. Hänet pistettiin Silovs/Tolopilo -kaksikon vuoksi kuitenkin takaisin ECHL:aan, jossa hän on jatkanut hienoja pelejä. Hänellä on sarjan paras torjuntaprosentti kaikista alle 24 vuotiaista maalivahdeista.

Youngin vahva kausi on nyt antanut paljon toivoa paremmasta tulevaisuudesta. Vielä tässä vaiheessa on kuitenkin hankala sanoa mihin hän on matkalla ja organisaation kilpailuasetelma nuorten maalivahtien kohdalla tekee vaikeaksi myös Youngin tulevaisuuden hahmottamisen. Hän antoi paljon kehuja Marko Toreniuksen tuesta ja valmentamisesta ja ilmeisesti tuo maalivahti-maalivahtivalmentaja -kaksikko toimikin leirillä yhdessä hyvin. Ehkä ensi kaudella olisi Youngin aika ottaa jo vähän enemmän roolia AHL:ssa?
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Aika yhtä päätä pelattu toinen peli San Diegoa vastaan, mutta siitä tuli 1-4 tappio (viimeinen tyhjiin). Oscar Danskille 33 torjuntaa ja Tolopilolle 13 torjuntaa Abbotsfordin maalilla. Lisäksi Abbotsfordilla meni hyvistä paikoista kuteja ohi. Sasha Pastujov nousi Danskin ohella pelin ratkaisijaksi kahdella maalillaan. Abbotsfordin ainoan osuman teki Lekkerimäki.

Jos tuossa pelissä olisi ollut käytössä ne edistyneet tilastot, niin maaliolettama olisi ollut ehkä viiden suhde yhteen. San Diego otti kuitenkin numeroiden mukaan selkeän voiton tuosta, sillä joukkue oli tehokkaampi. Abbotsfordin laukausten ja maalipaikkojen laatu ei ollut kunnossa. Harmittava tappio, sillä kaikki mahdollisuudet olisi ollut laittaa itsensä playoff-viivan paremmalle puolelle.

Muuten kokoonpano oli sama kuin edellisessä pelissä, mutta Elias Pettersson ei pelannut tässä toisessa ottelussa. Hän sai edellisessä pelissä kiekon jonnekin lähelle päätä ja jätti silloin vaihdon väliin, mutta palasi. Nyt ilmeisesti tuli sitten joku vamma kuitenkin mikä esti pelaamisen. Joe Arntsen pelasi ensimmäisen pelinsä AHL:ssa. Hän teki viime keväänä sopimuksen Abbotsfordin kanssa. Kyseessä on 21 vuotias isokokoinen puolustaja, joka oli pari edellistä kautta WHL:n Lethbridgen kapteeni.

Abbotsfordin pelin ainoa maali:





Kausi jatkuu viikonlopun kotipeleillä Coloradoa vastaan.

Daniel Wagnerin juttu Lekkerimäestä, joka on tehnyt ikäisekseen paremmalla maalikeskiarvolla osumia AHL:ssa kuin Thomas Vanek, Claude Giroux, Jason Robertson tai Kyle Connor aikanaan:

 
Viimeksi muokattu:

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Dave Hallin prospectilistat jatkuvat:

14. Danila Klimovich (RW, 6-2, 203, 2. kierros 2021)


Klimovich oli Benningin aikojen scouttiosastolta vähän erikoinen varaus toiselta kierrokselta aikanaan. Hän hyppäsi suoraan varauksen jälkeen pelaamaan AHL:aan ja nyt on menossa farmissa jo neljäs kausi vaikka ikää on vasta 22 vuotta. Klimovichilla oli entisen valmentajan Jeremy Collitonin kanssa jotain epäluottamusta ja hän pelasi viime kaudella keskimäärin vain kahdeksaa minuuttia pelissä. Tällä kaudella Manny Malhotran aikana tuo peliaika on lähes tuplaantunut 15 minuuttiin ja nyt Klimovich on väläytellyt parhaimmillaan ihan lupaaviakin otteita.

Hän on päässyt pelaamaan ylivoimaakin tällä kaudella ja tässä vaiheessa kautta valko-venäläisellä on joukkueen toiseksi eniten maaleja ja eniten laukauksia. Melko kookas hyökkääjä pelaa parhaimmillaan ollessaan fyysistä voimahyökkääjän peliä ja laukaus lähtee terävästi. Toisaalta Klimovichin pelissä on myös isoja aallonpohjia ja todella kylmiä jaksoja, joiden aikana tulee huonoja ratkaisuja ja pahoja harhasyöttöjä. Yksi sellainen nähtiin Coloradoa vastaan ennen näitä San Diego -pelejä (hän ei pelannut kummassakaan):





Klimovichilla on pelissä erittäin hyviä ominaisuuksia, jotka pääsevät todellisiin oikeuksiinsa silloin tällöin. Sitten on se toinen kolikon puoli, jossa pistetään silmiä kiinni kun Danila taiteilee. Luultavasti edistyneet tilastot näyttäisivät hänellä hyviltä, sillä laukauksia, vaara-elementtiä ja alueelle tuloja tulee kyllä. Mutta hän ei ole ensimmäinen, johon voisi tiukassa paikassa luottaa.

Manny Malhotra on tehnyt farmissa hienoa työtä alun jälkeen (tai varmaan teki tuolloinkin, mutta farmikausi on projekti) ja pyrkinyt lisäämään Klimovichin itseluottamusta peliaikaa lisäämällä, mutta en tiedä alkaisiko siellä valmentajallakin hiki puskemaan läpi. Jos hän saisi noita heikkouksia piiloon, hänen vahvuutensa tekisivät hänestä todella kiinnostavan lupauksen. Mutta tuossa tuo jos-sana on kirjoitettava isolla.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Dave Hallin prospectilistat jatkuvat:

13. Nikita Tolopilo (G, 6-6, 229, ei varausta)


Vapaana agenttina tullut isokokoinen Tolopilo on ollut hyvä farmimaalivahti Abbotsfordille viimeisten kahden vuoden aikana. Tolopilo on ollut Hallin mielestä tasaisempi maalivahti kuin Silovs ja olen tuosta samaa mieltä. Tolopilo pelaa rauhallista peliä ja on atleettinen isoksi mieheksi. Hän on jaetulla kakkossijalla AHL:ssä nollapeleissä tällä kaudella.

Tolopilo on tällä hetkellä organisaation maalivahtien syvyyskartassa Demkon, Lankisen ja Silovsin jälkeen neljäntenä. Hänen tulevaisuutensa on vähintään keskitason aloittava farmimaalivahti, mutta saattaa siellä olla kykyjä korkeammallekin. Hänen sopimuksensa loppuu tämän kauden jälkeen (RFA) ja saa nähdä sitten missä tulee jatkossa pelaamaan kun NHL vaikuttaa olevan ainakin tällä hetkellä kuitenkin vielä parin mutkan takana.

12. Cole McWard (RD, 6-1, 192, ei varausta)


Vapaana agenttina myös organisaatioon tullut puolustaja, joka pelaa erittäin tasaista peliä AHL:ssa. McWard ei loista oikein millään osa-alueella, mutta tekee monta asiaa hyvin ja pelaa tasaisesti pelistä toiseen. Hän on pelannut Abbotsfordissa keskimäärin noin 18 minuuttia pelissä ja nuo melkein kaikki tasakentin. Häntä pystytään kyllä peluuttamaan myös erikoistilanteissa, mutta sinne joukkueella on vielä tällä hetkellä vähän parempiakin vaihtoehtoja.

McWard pelaa pää ylhäällä melko virheetöntä puolustuspeliä, pystyy nostamaan peliä ja laukookin ihan hyvin. Häntä ei juurikaan huomaa kentällä, mikä on vain hyvä asia. Hän on oikean puolen puolustaja ja tällä hetkellä edellä organisaation syvyyspaikoille siellä ovat Willander ja Mancini, joita McWardin on erittäin vaikea ohittaa ja siksi tämä 12. sija on aika lailla oikeutettu minunkin papereissa. Hänellä saattaa olla mahdollisuuksia luoda NHL-urakin vielä (peli on mennyt tasaisesti eteenpäin), mutta vähintäänkin McWard on luotettava farmipuolustaja.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Abbotsfordilta nähtiin viime yönä hyvä peli Coloradoa vastaan ja 4-1 voitto. Silovsilta aika puhdas ilta ja 29 torjunnan pelin ykköstähti. Silovs on voittanut nyt seitsemän viimeisistä kahdeksasta aloittamastaan pelistä. Lekkerimäki, Karlsson ja Räty kahdesti kunnostautuivat maalintekijöinä.

Abbotsfordin näkyvin pelaaja oli Lekkerimäki, joka teki avausmaalin ja oli luomassa paria muutakin maalipaikkaa. Victor Mancinilta ja Elias Petterssonilta puolustuksessa hyvät pelit. Mancinilta ehdottomasti paras peli Abbotsfordissa (joukkueen systeemi alkaa tulla tutuksi?) ja Petterssonilta viisi laukausta ja hyvää kahden suunnan peliä. Hän on kehittynyt koko kauden ajan myös hyökkäyspäähän.

Lekkerimäki on saanut kauden aikana irtiottokykyään parempaan suuntaan ja tuossa maalissa nähtiin tuosta yksi esimerkki:





Tuossakin oli ihan hyvä nousu maalipaikkaan:





Joukkueet pelaavat ensi yönä seuraavan keskinäisen kohtaamisen Abbotsfordin kotikentällä.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Dave Hallin prospectilistat jatkuivat:

11. Ty Mueller (C, 5-11, 185, 4. kierros 2023)


Mueller on hyvää nousua tekevä sentteri, joka ohitettiin drafteissa parinakin vuonna, kunnes Vancouver nappasi varauksella kiinni '23 kesällä ja tuo herätti vähän kysymyksiä sillä Mueller ei ollut kaupallisten julkaisujen listoilla. Mueller on pelannut kuitenkin nyt hyvän tulokaskauden nuoreksi sentteriksi AHL:ssa ja kunnostautunut vastuullisena pelaajana kahden suunnan pelissä.

Muellerilla on 23 pistettä 44 peliin, mutta nuo pisteet eivät kerro hänen pelistään läheskään kaikkea. Häntä on peluutettu kaikissa tilanteissa ja hän on ollut Abbotsfordin sveitsiläinen linkkari monikäyttöisenä pelaajana. Erittäin tasainen suorittaja, jolta ei olla nähty heikkoja iltoja ja jolle valmennus on pystynyt antamaan vastuuta. Hän on ollut noin 50% aloittajakin heti tulokkaana.

Muellerin kattona voisi ehkä pitää Vancouverin Pius Suterin kaltaista uraa monikäyttöisenä ja vastuullisena keskiketjujen pelaajana. Minimissään (tämän kauden perusteella) hän on ainakin hyvä farmihyökkääjä. Uskoisin, että parin kauden sisällä tullaan näkemään ainakin satunnaisia nostoja ylös.

10. Anthony Romani (RW, 6-1, 190, 6. kierros 2024)


Romanilta jäi Muellerin tavoin oman draft-ikäluokkansa aikana varaus tulematta, mutta +1 draft-kaudella hän teki OHL:ssa 58 maalia, 111 pistettä ja hänet valittiin sarjan toiseen tähdistöön. Iso parannut omaan draft-kauteensa. Erinomaisesta pelisilmästä ja laukauksesta tunnettu hyökkääjä putosi draftissa kuitenkin aina kuudennelle kierrokselle saakka luistelun ja puolustuspelin kysymysten vuoksi.

Romanilla on kyky hyvällä laukauksella ohittaa maalivahdit vaikka he näkisivät kiekon lähtemisen. Hän osaa hakeutua kentällä hyviin asemiin ja pystyy tekemään tulosta laukauksen lisäksi myös syöttäjänä. Hänen luistelunsa ei ole mitään hirveää katsottavaa, mutta siitä puuttuu terävyys ja irtiottokyvyn ominaisuuksia. Hänellä on lisäksi mahdollisuuksia kehittää puolustuspeliä vielä tulevaisuudessa.

Romanin tämä kausi on mennyt pieleen ihan kauden alussa murtuneen solisluun vuoksi. Hänen oikeutensa kaupattiin OHL:ssa toisen Vancouverin varauksen Riley Patterssonin seuraan Barriehin. Siellä hän on päässyt nyt hiljalleen paremmin peliin mukaan ja 11 pelin jälkeen kasassa on seitsemän maalia.

Romanilla on hyökkäyspään ominaisuuksiensa kautta hyvä (mahdollinen top6-hyökkääjä) katto pelaajana, mutta tuonne päästäkseen kaiken pitää mennä oikein. Toisaalta historiasta löytyy paljonkin esimerkkejä junnuissa hurjia tehoja iskeneistä pelaajista, joille hyppy junnusarjoista ammattilaisiksi oli liian kova pala. Romanin osalta tuo mitataan ehkä jo ensi kaudella.

9. Riley Patterson (RW, 6-1, 182, 4. kierros 2024)

Melvin Fernströmin myymisen jälkeen Vancouverin viime kesän draftista Patterson on nyt korkein varaus. Pattersonilta on nähty kuitenkin ihan kohtalainen +1 draft-kausi ja hän on joukkueensa (Itäisen konferenssin kärkiseura Barrie) paras maalintekijä ja paras pistemies kauden ensimmäisten 50 pelin aikana. Patterson on tehnyt pisteitä tasaisesti kauden mittaan ilman mitään selkeitä piikkejä.

Hän pelaa hyvää ja vastuullista kahden suunnan kiekkoa ja kuuluu joukkueensa kumpaakin erikoistilanteeseen. Hän ottaa aloituksia ja pystyy pelaamaan melko fyysisestikin. Pääosan maaleistaan Patterson on tehnyt maalin edestä tai läheltä maalia, mikä kertoo hänen pelityylistään maalille ahkerasti ajavana pelaajana. Hänellä on ihan hyvä pelisilmä, mutta hän ei ole kentän nopeimpia pelaajia.

Patterson vaikuttaa monipuolisena prospectina moneen ruutuun sopivalta pelaajalta tällä hetkellä, mutta hän on enemmän kuitenkin kahden alemman ketjun projekti, mikäli hän joskus vielä NHL-tasolle kehittyy.

8. Vilmer Alriksson (LW, 6-6, 234, 4. kierros 2023)


Erittäin isokokoinen ruotsalaislaituri on siinä mielessä melko harvinainen pelaajatyyppi, että tuon kokoiselle pelaajalle on annettu kuitenkin taitavat kädet ja asennetta. Alriksson pelasi viime syksynä oikein hyvän Pentictonin prospect-turnauksen (voitti turnauksen pistepörssin), hän vakuutti valmennuksen Vancouverin leirillä ja lopulta hänelle annettiin pari harjoituspeliä. Hän nousi noissa peleissäkin esiin taklaamalla hyvin ja tappelemalla veteraani John Haydenia vastaan. Hän sai erikseen leirillä Tocchetilta kehuja otteistaan ja seuralta sopimuksen.

Alriksson aloitti kauden erittäin heikossa OHL:n Guelphin joukkueessa ja oli siellä lähelle piste per peli hyökkääjä. Hän sai kesken kauden siirron Bramptoniin, jossa hän pääsi samaan seuraan mm. ensi kesän draftin kärkinimiin kuuluvan Porter Martonen kanssa. Alku uudessa joukkueessa oli kuitenkin vähän nihkeä, vaikka hän pääsi pelaamaan kahteen ensimmäiseen ketjuun sielläkin. Ensimmäisten 17 pelin jälkeen kasassa on 11 pistettä.

Alriksson on vahva pelaaja kulmissa ja maalin edessä sekä vaikeasti käsiteltävä hyökkääjä pelata vastaan kun käsiäkin löytyy ihan hyvin. Hänen kattonsa nähdään NHL:ssä jossain suunnilleen saman kokoluokan Alexei Protasin tai Alexei Toropchenkon välissä. Minimissään Alrikssonin voisi kuvitella luovan ihan hyvän farmi- tai SHL-uran, kun tästä mennään vähän eteenpäin.



Dave Hallilla on vielä oman listansa seitsemän parasta jäljellä. Nämä ensimmäiset ovat siis olleet järjestyksessä 20. sijasta eteenpäin:

20. Lucas Forsell
19. Jett Woo
18. Parker Alcos
17. Josh Bloom
16. Aku Koskenvuo
15. Ty Young
14. Danila Klimovich
13. Nikita Tolopilo
12. Cole McWard
11. Ty Mueller
10. Anthony Romani
9. Riley Patterson
8. Vilmer Alriksson
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Abbotsford onnistui ottamaan tuosta Coloradoa vastaan pelatusta toisestakin pelistä Silovsin johdolla tärkeän 2-1 voiton ja nousi playoff-paikalle. Kokoonpanoa oltiin taas ruuvailtu, kun riveistä puuttuivat Elias Pettersson, Räty, Karlsson ja Di Giuseppe. Sekoittaa kyllä pakkaa tuolla, kun nyt esimerkiksi tuo hyvin pelannut ykkösketju sekä hyvin toiminut ykköspari Pettersson-Mancini oli pistetty hajalle.

- Danila Klimovichille 1+1 pisteet ja tämä oli kauden viides useamman pisteen peli hänelle. Klimovichille maali oli kauden 15. osuma ja hän on nyt kahden maalin päässä uran maaliennätyksestä AHL:ssa. Erittäin epätasainen pelaaja ja itselleni siksi vähän turhauttava seurattava, mutta parhaimmillaan hyvä voimahyökkääjä ja nyt nähtiin sitä parempaa Danilaa.





- Christian Wolanin syötti molemmat Abbotsfordin maalit ja nosti pistemääränsä 11 pisteeseen viimeisistä 10 pelistä.

- Arturs Silovs on ottanut nyt kahdeksan voittoa viimeisistä yhdeksästä pelistä. Silovs oli nyt suurin tekijä tässä voitossa. Kävi hänellä nyt tosin tuuriakin, kun Colorado osui pari kertaa rautoihin.

- Ty Mueller teki kauden kahdeksannen maalinsa. Victor Mancinilta vahva ja fyysinen peli puolustuksessa. Bains pelasi jälleen hyvän pelin. Pelin lopun blokki oli tärkeä ja Silovskin kävi kiittämässä tuosta Bainsia.

- Lekkerimäki jäi nyt pisteittä. Yksi ylärima siellä kuitenkin tuli tässäkin pelissä. Laukaus lähtee niin nopeasti, että nuo ovat usein vaikeita tilanteita maalivahdeille vaikka hieman kauempaakin;





Abbotsfordin neljän kotipelin putki toi kolme voittoa. Seuraavat viisi peliä pelataan vieraissa ja vastaan tulevat järjestyksessä San Diego, Tucson (kahdesti) ja Calgary (kahdesti).

*

Dave Hallin prospectilistan seitsemäntenä oleva pelaaja on Arshdeep Bains.

7. Arshdeep Bains (LW, 6-0, 183, ei varausta)


Varaamaton Bains on saanut viimeisen vuoden unelmansa toteutumaan. Hän on päässyt pelaamaan kotiseutunsa joukkueessa uran ensimmäisiä NHL-pelejä (19 peliä) ja tehnyt kotihallissa uran ensimmäisen maalinsa. Ikimuistoisia hetkiä. Samalla Bainsin osalle on sanottava, että vaikka farmissa hän on ollut erittäin hyvä ja koko ajan entistä monipuolisempi hyökkääjä sekä ottanut isoa roolia myös johtajana, NHL:ssä sankariteot ovat jääneet piippuun.

Organisaatio tuntuu näkevän Bainsissa tulevaisuuden hyökkääjän NHL:ssä. Tocchet tuntuu lisäksi pitävän Bainsista lausuntojen perusteella ja Bains on pelaajatyyppinä kovan työmoraalinsa kautta sellainen, joka pystyy tuomaan kentälle vähän kaikenlaista osaamista. Nyt tuo farmin peli pitäisi vain saada jotenkin siirrettyä NHL:ään eikä tuo ole helppo tehtävä. Bains tarvitsee vielä lisää luisteluun ja fyysiselle puolelle. Pitkän uran luominen NHL:n (varmaan kahdessa alemmassa ketjussa) on kuitenkin täysin mahdollista.

*

Elias Petterssonin osalta neljän maan turnaus päättyi voittoon USA:sta, mutta henkilökohtaisella tasolla tuokaan turnaus ei nostanut toiveita Petterssonin paremmasta tulemisesta. Tuossa viimeisessä ottelussa hän pelasi ainoana Ruotsin hyökkääjänä alle 10 minuuttia nollarivillä:





Kun Tocchet toivoi Eliaksen pitävän hauskaa ja nauttivan turnauksessa, niin en tiedä löysikö hän noita asioita lopulta sieltä. Kyllähän tuo samalla heittää isoa varjoa Vancouverin loppukauteen, kun ei tuo peli vain näytä tuosta paranevan oli sitten pelipaikka tai ketjukaverit mitä tasoa tahansa.
 

cimoh

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Jokipo, Canucks
Tuli katsottua tuo USA vs. Ruotsi ja seurattua Petterssonia. Tämä alkaa olemaan jo mysteeri tämä mies. Onko tässä jo odotettavissa isojen rahojen taskuun ottaminen ja vähin äänin poistuminen koko NHL:stä ja taas meille jää käteen vain kallis sopimus.

En enää keksi mitään syytä tuohon suoraan sanoen munattomaan pelaamiseen.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
O'Connor on ollut hyvä keskiketjujen hyökkääjä ja sopimusta osasi odottaa. Ehkä vähän korkeampi vuosipalkka mitä toivoin, mutta jatkamiseen olen tyytyväinen.

Pelaaja tuo paljon asioita mitä joukkue kaipaa (luistelua, kokoa, karvausta, vähän tehoja) ja muistuttaa minua Mikheyevista silloin ensimmäisellä kaudella ennen jalkaleikkausta. Hänen tuleva sopimuksensa summa 2,5 miljoonaa on omista toiveista huolimatta kuitenkin täysin hyväksyttävissä oleva kun pelaaja täyttää tarpeita. Etenkin nyt kun palkkakatto tulee nousemaan.

Allvin:

Drew has really made a good first impression since joining our team from Pittsburgh at the beginning of the month. We like his size, speed and ability to get in on the forecheck and hound pucks. Our staff also feel confident that they can help Drew take his game to another level and we are excited to see what the future holds for him with the Vancouver Canucks.





DeBrusk - Pettersson - ?
O'Connor - Chytil - Garland
Joshua - Blueger - Sherwood
Höglander - ? - ?

Hughes - Hronek
Pettersson - Myers
Soucy - ?

Demko
?

OEL/Mikheyev

Tämän hetken tilanne on tuollainen. Rädyn toivoisin kasvavan ensi kaudeksi nelosketjun sentteriksi. Boeserin jatko on epävarma ja ehkä Lekkerimäki tulee farmista haastamaan. Puolustuksessa nuorista pakeista Elias Pettersson, Tom Willander ja Victor Mancini joku tulee toivottavasti ottamaan paikan.

Soucy on ollut kauppahuhujen kohteena, mutta en usko kahden nuoren pakin saman aikaiseen sisäänajoon Vancouverilla. Tällä hetkellä noista prospectipakeista Pettersson vaikuttaisi olevan lähimpänä. Lankista koitetaan saada varmasti jatkamaan maalilla. Melko paljon tulee kuitenkin luultavasti vielä muuttumaan kun tästä mennään eteenpäin.

*

Hughes liittyy USA:n mukaan neljän maan turnauksen finaaliin Kanadaa vastaan, mutta pelaaminen tuossa on kysymysmerkki. Se kun riippuu USA:n loukkaantumisista tuohon peliin.


Kolmisen viikkoa on muutenkin hänen viimeisestä pelistä ja nyt estradi on tuollainen, joten en tiedä sitten mitä pystyisi heti tekemään. No ehkä Hughes voisi tehdä paljonkin.

*

Huolestuttavia asioita tulee siitä, että Silovs on nostettu ylös (D-Petey oli myös mukana). Toivottavasti tuo ei nyt sitten kerro Demkon uudesta loukkaantumisesta.

***

Tuli katsottua tuo USA vs. Ruotsi ja seurattua Petterssonia. Tämä alkaa olemaan jo mysteeri tämä mies. Onko tässä jo odotettavissa isojen rahojen taskuun ottaminen ja vähin äänin poistuminen koko NHL:stä ja taas meille jää käteen vain kallis sopimus.

Tuohon en kyllä usko, mutta huolestuttavalla tasollahan tuo peli on tällä hetkellä. Vuosi sitten tammikuussa NHL:n kolmostähti ja tuon jälkeen oikeastaan koko ajan peli tullut vain huonompaan suuntaan. Nyt saamattomia esityksiä tuolla neljän maan turnauksessa.

Nuo pelin ongelmat näkyvät oikeastaan kaikessa tekemisessä ja kyllä tuo nyt kieltämättä herättää myös huolta tulevaisuudesta, mutta jaksan silti uskoa, että jossain vaiheessa noilla taidoilla varustettu pelaaja tulee tekemään nousua. Se on sitten toinen asia, tapahtuuko tuo enää Vancouverissa.

Ei tuolla Donnie&Dhalissakaan Petterssonin pelaamista turnauksessa kehuttu;


 
Viimeksi muokattu:

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Huolestuttavia asioita tulee siitä, että Silovs on nostettu ylös (D-Petey oli myös mukana). Toivottavasti tuo ei nyt sitten kerro Demkon uudesta loukkaantumisesta.
Uusi tai vanha loukkaantuminen siellä nyt taitaa olla:





Ei ole kyllä mikään paras hetki palata peleihin. Ykkösmoke missaa vieraskiertueen, kakkosmoke pelasi varsin vaisun turnauksen ja ykkössentteri pelasi jopa heikon turnauksen. Lisäksi joukkueen MVP on ollut saikulla, mutta yrittää paluuta turnauksen finaaliin.

Saas nähdä millainen joukkue meillä on kentällä, kun kohdataan Vegas ja Utah peräkkäisinä päivinä.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Ei ole kyllä mikään paras hetki palata peleihin. Ykkösmoke missaa vieraskiertueen, kakkosmoke pelasi varsin vaisun turnauksen ja ykkössentteri pelasi jopa heikon turnauksen. Lisäksi joukkueen MVP on ollut saikulla, mutta yrittää paluuta turnauksen finaaliin.

Niinpä. Ei tuo todellakaan ole mikään paras hetki palata peleihin. Toisaalta eipä nyt mitään uuttakaan välttämättä tähän kauteen tuo.

- Demkolta ollaan saatu tuon kahdeksan kuukauden loukkaantumisen jälkeen noin viisi omalla tutulla tasolla pelattua peliä koko kaudella. Selvästi enemmän on ollut niitä missä Demko on hävinnyt molareiden välisen vertailun ja hänen lukemansa kävivät jo samalla tasolla Spencer Martinin lukemien kanssa. Nyt ennen loukkaantumistaan Demko pelasi pari todella hyvää peliä, mutta isommassa kuvassa hänen panoksensa on jäänyt erittäin pieneksi.

- Lankisen itseluottamuksen en usko horjuneen tuosta Kanada-pelistä, missä Suomi jäi viisikkopelissä paljon jälkeen joukkueena. Tarvitsee kyllä nyt varmaan vähän ladata akkuja.

- Ykkössentterin pelaaminen ei ollut tuolla sen huonompaa mitä on ollut koko kaudella paria yksittäistä hetkeä lukuun ottamatta. Hän tosin pelasi varmaan kauden parhaan pelinsä juuri ennen taukoa, joten sen jatkuminen olisi ollut toiveissa, mutta en tiedä sitten olisiko se kuitenkaan jatkunut. Turnauksen perusteella ei.

- Hughesille tauko saattaa tehdä joka hyvää. Hän on kantanut todella isoa kuormaa kaikilla kriittisillä hetkillä joukkueessa ja tuo uran pisin loukkaantuminen saattoi tulla hyväänkin hetkeen.

Mutta toki se, että ei tulisi uutta aikaisempaan, ei ole hyvä asia. Saadakseen edes mahdollisuuden päästä johonkin Vancouverin tarvitsee saada Petterssonilta paljon enemmän ja Demko pelaamaan terveenä. Kummankaan asian toteutuminen ei tällä hetkellä näytä todennäköiseltä. Etenkin Demkon suhteen tilanne on huolestuttavampi, sillä jos tässä tulee taas pidempää taukoa, pelin etsimisessä ottaa aikaa.

Harmittavaan aikaan nämä uutiset tosin nyt tulevat. Vancouver voitti viimeisistä kahdeksasta pelistä kuusi ennen taukoa ja olisi ansainnut voittaa myös Detroitia vastaan pelatun pelin. Nyt olisi toivonut jotain positiivista uutista tapahtuvaksi loppukauteen, mutta ei sieltä nyt sellaista saada. Mielenkiinnolla seuraan kuitenkin miten tuo puolustus tulee pelaamaan, sillä se pelasi kauden parasta jaksoa kauppojen jälkeen eikä vielä olla nähty yhtään peliä, missä Hughes olisi ollut samaan aikaan mukana kuin Petterssonit.

Hughes - Hronek
Pettersson - Myers
Pettersson - Soucy
Forbort

Tuolla lähtisin itse peleihin. D-Peteyn pelaaminen Abbotsfordissa tässä tauon aikana oli jälleen todella hyvällä tasolla, joten tuo luo luottoa pelin tason jatkumiseen. Soucykin on tuossa nyt tämän kauden tasoon oikeassa roolissa.

Ian MacIntyren juttu Hughesista:


Yksi tilasto tuosta Hughesin kiekon hallinnasta:


 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks




Siihen EP ykköseen, Lankinen maalille ja toivottavasti Hughes pystyy pelaamaan paikallaan.

Sherwood ja O'Connor ovat mielestäni enemmän kolmosketjun pelaajia, mutta pelaavat nyt kärkiketjuissa. DeBrusk ja Boeser ovat pelaajia, joilta pitäisi saada lähes joka pelissä tehoja. Nyt DeBrusk 3/10 ja Boeser 6/10 tehoja viimeisessä 10 ottelussa. Nythän eroa ei juurikaan ole näihin täydentävien palasiin (Sherwood 2/10, O'Connor 2/4). Toivotaan, että kärkiketjut alkaisivat tuottamaan tehoja säännöllisesti, vähintään tuollaista 8/10 tahtia.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Sherwood ja O'Connor ovat mielestäni enemmän kolmosketjun pelaajia, mutta pelaavat nyt kärkiketjuissa.

Tasoltaan ovat kyllä tosiaan kolmosketjun pelaajia. Nythän nuo pelaavat ketjuissaan täydentävinä pelaajina. O'Connor pelasi kyllä tuollaista roolia Pittsburghissa viime kaudella (eniten peliaikaa tuli senttereistä Crosbyn ja Malkinin kanssa) ja Malkinin kanssa maalit tulivat siellä omille 5v5 pelissä 16-8 lukemilla. Mutta molemmat ovat tosiaan tasoltaan kolmosketjun pelaajia. Tuo Chytilin ja O'Connorin välinen peli toimi ainakin ennen taukoa, joten joukkueessa toivotaan tuon jatkuvan.

DeBrusk ja Boeser ovat pelaajia, joilta pitäisi saada lähes joka pelissä tehoja. Nyt DeBrusk 3/10 ja Boeser 6/10 tehoja viimeisessä 10 ottelussa. Nythän eroa ei juurikaan ole näihin täydentävien palasiin (Sherwood 2/10, O'Connor 2/4). Toivotaan, että kärkiketjut alkaisivat tuottamaan tehoja säännöllisesti, vähintään tuollaista 8/10 tahtia.

Boeserinkin tilanne on haastava, sillä hänellä oli selvästi erinomainen kemia Millerin kanssa. Millerin kaupan jälkeen hän on tuntunut hakevan omaa paikkaa. DeBrusk ei ole puolestaan millään ketjuaan vetävä pelaaja. Jos Pettersson ei tuosta heräile, niin erittäin vaikea on nähdä DeBruskin ketjua mihinkään nostavan.

Tällä hetkellä puolustus tuntuisi saaneen paremmin palikoita järjestykseen, mutta hyökkäys tuntuisi hakevan rooleja ja olevan vähän sekaisin. Mutta pitää toivoa tosiaan tuon kärjen tuosta nyt onnistuvan kuitenkin.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Daniel Wagnerin juttu Demkosta:


Tocchetin sanat "tuskin mitään vakavaa" kääntyivät nyt sitten week-to-week -tilanteeksi. Demko on ollut nyt 10 päivää tauolla ja tulee olemaan varmaan ainakin 14 lisää. Hänen pelinsä alkoikin näyttämään jo liian hyvältä.

Wagner nostaa tuossa jutussaan esiin sen, että tuossa Vancouverin edessä olevassa viiden pelin vieraskiertueessa pelataan kaksi peliä peräkkäisinä iltoina. Eli Silovs saa luultavasti peliaikaa sen aikana. Alkukausi NHL:ssä meni häneltä kyllä kokonaisuutta katsoen penkin alle (vaikka pari vähän parempaakin peliä oli) ja farmissakin kausi on ollut aaltoliikettä. Nyt ihan viime aikoina hän on ollut kuitenkin voittava maalivahti (pari helppoa maalia tosin mennyt), mutta ei tuo suurinta luottoa herätä kuitenkaan.
 

RogerW

Jäsen
Katsoiko joku Ruotsin ja USA:n peliä sillä silmällä, että voi vastata oliko Millerillä ja Petterssonilla yhteisiä hetkiä pelin aikana tai tauoilla?

Liittyyköhän Petterssonin 6 minuutin peliaika jotenkin JT Millerin läsnäoloon kentällä? Eli että Pettersson ei ole kyennyt edes siihen kahden edellisen pelin suoritustasoonsa.

Onko liioittelua olla huolissaan Petterssonista, ei ainoastaan siitä, onko hänestä enää tähtitason pelaajaksi NHL:ssä; vaan myös siitä, onko kyseessä itse asiassa seuraava NHL:n player assistance -ohjelmaan siirtyvä pelaaja?
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Liittyyköhän Petterssonin 6 minuutin peliaika jotenkin JT Millerin läsnäoloon kentällä? Eli että Pettersson ei ole kyennyt edes siihen kahden edellisen pelin suoritustasoonsa.
Ehkä vähän on kaukaa haettua ja kyllä itse näen tuossa ennemmin taustalla heikot otteet kuin ettei uskallettaisi peluuttaa jos Miller onkin kentällä. Pettersson pelasi muuten pelissä 6 minuutin sijaan 10 minuuttia - mikä toki sekin oli vähiten Ruotsin joukkueessa. Edit. Eipäs ollutkaan, kun Ekholm pelasi vielä vähemmän.

Peliaikahan laski peli peliltä. Ensin 16,5 minuuttia, sitten 14 ja lopulta 10.

Onko liioittelua olla huolissaan Petterssonista, ei ainoastaan siitä, onko hänestä enää tähtitason pelaajaksi NHL:ssä; vaan myös siitä, onko kyseessä itse asiassa seuraava NHL:n player assistance -ohjelmaan siirtyvä pelaaja?

Voihan sitä huolissaan olla mistä tahansa asiasta, mutta harvoin se mitään on auttanut. Katsotaan nyt miten Pettersson tulee takaisin Vancouverin paitaan ja mitä sitten tapahtuu. Tosiaan edellinen peli Vancouverin paidassa oli hänen parhaansa tällä kaudella. Toivotaan, että jatkaa tuosta.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Liittyyköhän Petterssonin 6 minuutin peliaika jotenkin JT Millerin läsnäoloon kentällä? Eli että Pettersson ei ole kyennyt edes siihen kahden edellisen pelin suoritustasoonsa.

Minäkään en tähän usko, vaan kyllä Pettersson vaan pelasi tuolla yleisesti huonosti. Tosiaan tuo peliaika laski peli peliltä. Noin kuukauden päästähän se nähdään miten Pettersson ja Miller tulevat toisiaan vastaan pelaamaan.

Onko liioittelua olla huolissaan Petterssonista, ei ainoastaan siitä, onko hänestä enää tähtitason pelaajaksi NHL:ssä; vaan myös siitä, onko kyseessä itse asiassa seuraava NHL:n player assistance -ohjelmaan siirtyvä pelaaja?

Pettersson on pelannut huonoa kautta, mutta ei ole ajankohtaista puhua ohjelmista. Lisäksi tuloksen tekemisessä on olleet ne ongelmat. Ei minulla ole ollut mitään hänen puolustuspeliään vastaan vaan oikeastaan päinvastoin. Maaliolettama 5v5 pelissä on kuitenkin positiivinen. Mutta tuo on tietysti kaukana siitä, missä hänen toivoisi olevan tai missä kuuluisi sopimuksen puolesta olla. Mutta ei tuollaista nytkään nähtyä kautta pystyisi pelaamaan mikäli olisi tarve tuolle ohjelmalle.

Jos tuossa Petterssonin tilalla pelaisi tulokkaana "Pattersson", Vancouverin kotiyleisö olisi luultavasti ihastunut miehen kahden suunnan peliin ja hänestä puhuttaisiin podcasteissa joka päivä. Nyt kun häneltä on nähty aikaisemmin paljon parempaa ja uusi velvoittava sopimuskin on voimassa, tuo pelaaja nousee joka päivä negatiivisesti esiin. Toki tuon ymmärtää kun pelaaja on omalla aikaisemmalla pelaamisellaan noita odotuksia nostanut eikä nyt pysty tuohon, joten ongelmia siellä tietysti on. Ne odotusarvot ovat paljon kovemmat mitä pelin taso on ollut hyökkäyspäähän.

Tuossa viimeisimmässä NHL-pelissään Pettersson pelasi DeBruskin ja Sherwoodin kanssa Matthewsia vastaan Toronton senttereistä kaikkein eniten. Vancouver voitti 5v5 pelin maalipaikat 4-1 noiden kahden ollessa samaan aikaan jäällä. Jos hän tuon pelin tasolla pystyisi jatkamaan, niin uskoisin, että sitten ne suurimmat kriittiset puheetkin loppuisivat. Mutta toki se on eri asia pelata pitkään hyvin kuin pelata peli tai pari hyvin. Eikä tuo turnaus antanut ainakaan rohkaisevia merkkejä paremmasta.

***

Dave Hallin prospectilistat saivat jatkoa:

6. Victor Mancini (RD, 6-3, 229, NYR 5. kierros 2022)

Millerin kaupassa tullut isokokoinen puolustaja on ollut Canucksin tutkan alla jo pidempään, sillä hän oli nyt Abbotsfordissa pelaavan Vancouverin oman varauksen Ty Muellerin joukkuekaveri yliopistossa. Mancini kehitti peliään mielenkiintoisesti ennen draftia ja yliopistouraa Ruotsissa ja toimi siellä Frölundan junnujoukkueen kapteeninakin. Nebraska-Omahan yliopistossa Mancini pelasi draftin jälkeen kolme kautta Muellerin kanssa ja nousi viime kauden lopussa ammattilaiseksi AHL:aan.

Monen yllätykseksi 17 ammattilaispelin kokemuksella tähän kauteen lähtenyt puolustaja otti paikan kauden alussa Rangersin riveistä. Hänet pistettiin kuitenkin vielä farmiin kasvamaan ja nousi siellä joukkueensa Hartfordin kärkipariin. Vancouver halusi saada Millerin kaupassa nuoren oikean puolen. puolustajan osana kauppaa ja Mancini täytti tuossa hyvin toiveita. Nyt hän on pelannut Abbotsfordissa neljä peliä ja mielestäni parantanut peli peliltä.

Mancini on pelannut fyysisesti ja käyttänyt isoa kokoaan edukseen maalin edessä pitämällä hyökkääjät pois maalilta. Hän on ottanut ykkösparin roolin alivoimalla ja tuon kaupan jälkeen Abbotsford on tappanut 11 pelaamastaan 12 alivoimasta. Hän pärjää hyvin kaksinkamppailuissa ja pistää kroppaa likoon taklauksissa ja laukausten blokkaajana. Luistelu on tuon kokoiseksi pelaajaksi ihan hyvällä tasolla. Hän on tehnyt myös pari virhettä kiekon menetyksillä ja missatuilla taklauksilla, mutta kokonaisuutena Mancini näyttää tulevaisuuden kolmosparin NHL-pakilta.

5. Sawyer Mynio (LD, 6-1, 181, 3. kierros, 2021)


Mynio on ollut erittäin positiivinen kolmoskierroksen varaus ja mennyt koko ajan kehityksessä hyvin eteenpäin. Viime kaudella Mynio teki WHL:ssa Seattlelle 16 maalia ja 53 pistettä. Tällä kaudella hänet valittiin Kanadan kovaan u20 MM-joukkueeseen (pelasi kisoissa pieniä minuutteja, mutta valinta oli jo sinällään kova saavutus) ja on parantanut kokonaisvaltaista pelaamista. Kanadan nuorten joukkueen kokenut Al Murray sanoi Myniota eniten kehittyneeksi junioripelaajaksi Kanadan isoissa junnusarjoissa viimeisten kahden vuoden aikana.

Mynio kaupattiin kesken kauden Seattlesta kovaan Calgaryyn, jossa hän pääsi samaan seuraan mm. ykköskierroksella varatun puolustajan Carter Yakemchukin sekä Penguinsin prospectin Tanner Howen kanssa. Hän on ollut seurasiirron jälkeen Calgaryn eniten pelannut pelaaja ja kantanut isoa roolia kummassakin erikoistilanteessa.

Mynio on hyvin luisteleva ja kovaa laukova puolustaja, jolla on hyvä hyökkäyspään katto. Omassa päässä hän on kova kamppailija ja ahkera blokkaaja, joka pelaa myös aika fyysistä kiekkoa. Hän on hyvä alivoimapuolustaja. Mynion kattona Hall pitää top4-pakin roolia NHL:ssä, mikä kehityksen jatkuessa tuollaisena voi ollakin vielä mahdollista.
 
Suosikkijoukkue
NHL, Liiga, Leijonat, U20,
Katsoiko joku Ruotsin ja USA:n peliä sillä silmällä, että voi vastata oliko Millerillä ja Petterssonilla yhteisiä hetkiä pelin aikana tai tauoilla?

Liittyyköhän Petterssonin 6 minuutin peliaika jotenkin JT Millerin läsnäoloon kentällä? Eli että Pettersson ei ole kyennyt edes siihen kahden edellisen pelin suoritustasoonsa.
Kohtasivat useasti aloituksessa eikä siinä ollut mitään, edes semmoista normaalia vääntöä. Selostaja huomioi asian ja aika monesti kertoi kun ko. pelaajat olivat samaan ainaan jäällä, mutta en ainakaan itse huomannut muita keskinäisiä kamppailuita kuin aloitukset.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Kohtasivat useasti aloituksessa eikä siinä ollut mitään, edes semmoista normaalia vääntöä. Selostaja huomioi asian ja aika monesti kertoi kun ko. pelaajat olivat samaan ainaan jäällä, mutta en ainakaan itse huomannut muita keskinäisiä kamppailuita kuin aloitukset.

Minäkään en ainakaan huomannut mitään poikkeavaa noiden välillä. Tosin pitää sanoa, että ainoastaan alkua juuri noiden kahden seurasin normaalia tarkemmin. Mutta ainakaan mitään sellaista ei tapahtunut, mikä olisi millään lailla noussut esiin pelin aikana tai sen jälkeen.

Luultavasti tässäkin on taas enemmän puhetta mitä tulee olemaan tekoja. Millerilla ja Horvatilla piti olla keskenään kiistaa ja pelissä sitten olisi tapahtunut (ainakin kovempia taklauksia), mutta ei tapahtunut kyllä yhtään mitään vaikka pelattiin myös melkein heti Horvatin kaupan jälkeen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös