Vancouver Canucks 2024–2025

  • 98 301
  • 522

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks




Canucks näki sopivina täydennyksinä joukkueelle 1.7. vapaista agenteista Vincent Desharnaisin (2x2 M$), Danton Heinenin (2x2,25 M$) ja Daniel Sprongin (1x0,975 M$, todellisuudessa vasta 20.7). Ensimmäisenä päivänä sidottiin siis 10 miljoonaa pelaajiin, jotka kaikki floppasivat pahasti ja joista haluttiin eroon, kun kaudesta on pelattu alle 2/3 osaa. Tuossa on hyvä itsetarkastelun paikka organisaatiolla ennen seuraavaa kesää.

Samassa yhteydessä on toki syytä nostaa myös muutkin kesän signaukset. Sherwood on ollut aivan loistava hankinta ja vähintään kohtuullinen on ollut myös DeBrusk, joka kieltämättä pelaa varsin epätasaisesti. Forbort on sitten viimeinen NHL-tason signaus ennen syksyä ja Lankista. Forbort menee tuonne hutiosastoon, mutta onneksi sopimus on vain vuoden ja caphit 1,5 miljoonaa, joten tuosta ei tarvitse maksaa että pääsisi eroon.

"With this addition, the Canucks d-core will most likely be looking like this at their opening game:
Hughes-Hronek
Soucy-Myers
Forbort-Desharnais
Juulsen
Big, physically imposant, they'll definitely be a tough defensive corpse to play against. With Tocchet's system, Foote and Gonchar's wisdom, and Thatcher Demko's prowess, the Canucks are bound to be one of the NHL's top defensive team."

Luotu taktiikka vaikeasta ja fyysisestä vastustajasta ei toiminut sitten yhtään. Kiekollista taitoa ei ollut riittävästi vaan kaikki on ollut Hughesin varassa. Toki on ollut loukkaantumisia, mutta niitä tulee jokaiselle joukkueelle. Nyt on pakistoon hommattu Millerillä kaksi lisäpalasta, joten mielenkiintoista nähdä miten parit nyt menevät.

Mennäänkö sitten Hughes - Myers ja Pettersson - Hronek pareilla vai palautetaanko Myers paikalleen kolmoseen ja Hughes - Hronek ja Pettersson - Soucy pareihin.
 

TuH0

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Vancouver Canucks
Ehkä olisin voinut ilmaista itseäni paremmin ja sanoa tosiaan, että yllätyin positiivisesti tästä vastineesta. Kyllähän se on iso pettymys myös allekirjoittaneelle, että tilanne lopulta ajautui tähän, eikä siitä ollut muuta ulospääsyä, kuin Millerin tai Petterssonin kauppaaminen. Tuossa ei ollut hyviä vaihtoehtoja ja ymmärrän, että tilanne jakaa myös faneja kahtia sen suhteen, kumpi näistä olisi kannattanut pitää.

Itse olen organisaation kanssa samaa mieltä siitä, että tämä runko ei ole vielä ”all in”-tilassa, jossa pyritään tuomaan kannu kotiin ”hinnalla millä hyvänsä”. Sen takia lopulta Pettersson oli järkevämpi pitää ja rakentaa tuota voittoon tähtäävää runkoa ~1-3 kauden päähän. Totta kai tämä edellyttää sen, että Pettersson palaa 1. sentterin tasolle ja 100 pisteen pelaajaksi.

Jos tässä vähän hahmottelee noita ketjuja viime pelien perusteella, niin jotakin tämänkaltaista sieltä voisi olla tulossa:

Höglander - Pettersson - Boeser
Debrusk - Suter - Garland
O’Connor - Chytil - Sherwood
Joshua - Blueger - Di Giuseppe
Sasson/Räty/Karlsson

Hughes - Myers
Pettersson - Hronek
Soucy - Juulsen
Forbort - Mancini

Demko/Lankinen

Itse näen tuossa suhteellisen tasapainoisen ja monipuolisen joukkueen, joka vaatii kuitenkin 1-2 napsua lisää siihen, että voidaan puhua todellisesta haastajasta. Samalla näen tuossa Tocchetin näköisen joukkueen ja omasta mielestä joukkue sai treidien myötä hitusen lisää käsiä ja jalkoja toteuttamaan hänen systeemiään.

Nyt siellä voidaan siirtää johdossakin katseet Boeserin neuvotteluihin ja pohtia, mitä hänen kanssaan halutaan tehdä. Itse ehkä kallistuisin jatkosopimuksen kannalle, ihan vaan jonkinlaisen jatkuvuuden vuoksi, ettei tule liikaa muutoksia kerralla.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Ok, minulla oli joku käsitys, että myös se nuorempi Elias olisi pelannut NHL:ssä tms. En ole ihan niin tarkkaan seurannut.

On pelannut kaksi peliä, mutta nyt kun M. Pettersson saapui niin eiköhän E.Pettersson suuntaa farmiin. Ei pelannut E.Pettersson viime yönä ja nyt tosiaan kaksi pakkia tuli siihen eteen, vaikka toki Desharnais lähtikin.
 

TuH0

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Vancouver Canucks
Canucks näki sopivina täydennyksinä joukkueelle 1.7. vapaista agenteista Vincent Desharnaisin (2x2 M$), Danton Heinenin (2x2,25 M$) ja Daniel Sprongin (1x0,975 M$, todellisuudessa vasta 20.7). Ensimmäisenä päivänä sidottiin siis 10 miljoonaa pelaajiin, jotka kaikki floppasivat pahasti ja joista haluttiin eroon, kun kaudesta on pelattu alle 2/3 osaa. Tuossa on hyvä itsetarkastelun paikka organisaatiolla ennen seuraavaa kesää.
Tähän arviointiin toisin ehkä näkökulmaa myös siitä perspektiivistä, miten vaikeaa voi olla tulla uutena pelaajana jakautuneeseen ja riitautuneeseen koppiin. Siellä kun on johtavat pelaajat napit vastakkain tarjoamassa omia näkemyksiään pelin pelaamisesta, niin uuden pelaajan on varmasti vaikea löytää omaa rooliaan ja parasta peliään joukkueessa. Totta kai osa tästä menee myös organisaation reagoinnin viiveeseen, mutta ymmärtäähän myös sen, ettei tilanteessa haluttu tehdä hätiköityjä päätöksiä. Niin tai näin, niin Vancouverin kausi on ollut tähän asti jotakin aivan muuta kuin odotettiin, ja näiden liikkeiden myötä joukkueelle avautuu uusi mahdollisuus aloittaa puhtaalta pöydältä oman identiteettinsä rakentamista.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Entinen Canucks-pelaaja Frank Corrado nostaa Mancinia ylös oleellisena osana kauppaa:





Ja kyllähän tämä juttu on ihan mielenkiintoinen taustoitus:

 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Harvoin on nähty Vancouverin historiassa tämän kokoluokan päivää siirtorintamalla. Olen kannattanut joukkuetta kun Linden, Bure ja Bertuzzi kaupattiin ja kaikkien noiden kauppojen jälkeen meni faneilla hermot seurajohtoon. Sen se teki tälläkin kertaa, sillä Miller oli valtavan suosittu pelaaja kaupungissa ja Pavel Buren kanssa ainoa, joka on tehnyt yli piste per peli -tahdilla pisteitä urallaan Canucksin paidassa. Lisäksi muistissa on upeat playoffit juuri viime kaudella. Kaikista noista aikaisemmista kaupoista on noustu entistä parempana. Toivottavasti tästäkin.

Mutta kuitenkin tämä päivä oli sitten ilmeisesti vain ajan kysymys. Joukkue antoi varmaan puoli kautta aikaa tuolle kaksikolle korjata välinsä ja päätti sitten reagoida tuohon. Jermu Rutherford kävi vielä hämmentämässä tuota tilannetta Masonin jutussa, mutta ilmeisesti tuo oli fanien valmistamista pöydällä olevaan kauppaan ennen liipasimen painamista. Elliotte Friedman ainakin epäili näin ja tuohon näkemykseen liittyi myös mm. Ray Ferraro, joka totesi, että kolmen mestaruuden Rutherford ei vahingossa lauo medialle tuollaista vaan kaikella on joku tarkoitus.

Vaikka pitäisi varmaan käsitellä kauppoja erikseen, kauppojen pääpalat Vancouverin kannalta menivät siis näin:

Miller <-> Chytil + Pettersson + palkkatila

O'Connor ja Mancini ovat ihan mielenkiintoisia tulijoita hekin, mutta kuitenkin tuonne syvyyspuolelle. O'Connor tuo kaivattua luisteluvoimaa ja kokoa alaketjuihin. Hän oli viime kaudella parhaan kuuden prosentin joukossa luistelunopeudessa. Mancini tulee luultavasti haastamaan vielä tulevaisuudessa kolmosparin oikean puolen paikasta. Isokokoinen puolustaja näyttää luistelevan ihan hyvin.

Lähtijöistä Danton Heinen ei sopeutunut oikein odotusten mukaan joukkueeseen, mutta kyllä hänellä on mahdollisuuksia parempaan. Harmi tietysti siinäkin mielessä, että Heinenin vanhemmat ovat olleet pitkäaikaisia Vancouverin kausikortin omistajia ja heille pojan uran seuraaminen kotihallissa olisi ollut hieno asia. Brännströmin arvosta kertoo varmaan se, että hän meni kauden aikana kahdesti waivereista läpi. Desharnais oli selvä pettymys, eikä sopinut lainkaan siihen muottiin, mitä haettiin.

Lopullinen kauppojen arvio muodostuu kuitenkin sitten kun näen mitä tuolla tilalla tehdään.

Ensin Milleriin; Erittäin suosittu pelaaja, jota tulee kyllä ikävä. Fanien suosikki osaksi tuon tehojen ja fyysisyyden ja osaksi myös luonteenkin vuoksi. Kun kiekko on useimmille kuitenkin viihdettä, niin Millerin hyvät ja huonot hetket pelaajana eivät jättäneet ketään kylmäksi. Ikävämpi puoli toki sitten, jos tuolla oli vaikutusta joukkueen henkeen niinä huonompina hetkinä. Tai ainakin joihinkin. Laittoihan siellä mm. Boeser paljon kertovan twiitin, miten hän Millerin näki. Tuo oli häneltä jotain ihan muuta kuin joukkueen syöpää.

Miller oli ehkä faneille se suurin suosikki koko joukkueesta hänen Canucks-vuosina. Tai silloin kun hänellä oli parempia jaksoja, niin yksikään pelaaja ei saanut samanlaista huomiota osakseen. Lisää huomiota toivat vielä lisäksi hänen vaimonsa tekemät videot perheen ollessa kannattamassa. Kaikkina aikoina Miller löytyy sijalta 11 organisaation pistepörssissä. Iso pelaaja historiankin kautta tälle seuralle. Ei sitä silloin kaupan aikaan olisi arvannutkaan, miten suureksi pelaajaksi Miller kasvaa. Kiitos näistä vuosista ja menestystä Rangersin paitaan (näköjään ehti tulla jo ensimmäinen maalikin siellä tätä kirjoittaessa).





Filip Chytilia olen seurannut jo useamman kauden (Tsekkien nuorten maajoukkueista saakka) ja minun mielestä hän on mennyt tällä kaudella eteenpäin. Pisteitä olisi luultavasti tullut paremmallakin tahdilla ilman loukkaantumista. Nytkin hän on tehnyt Rangersin senttereistä tasakentin jääaikaan nähden parhaalla tahdilla tehoja. Parhaassa tapauksessa tässä oli nyt sopiva hetki tuolle hankinnalle. Pitää muistaa, että Miller otti ison hypyn ratkaisupuolella vuotta vanhempana mitä Chytil on nyt.

Elite Prospectin Cam Robinson piti Chytilia tämän kaupan avainpalasena jo silloin kun oli huhuissa Rangersin ykköskierros ja joku prospecti. Mutta Chytililla on toki ikävänä puolena tuo aivotärähdyshistoria. Mahdollisesti Chytilista ei tule muuta kuin kolmosketjun sentteri tulevaisuudessa, mutta jätetään tuolle paremmalle onnistumiselle myös mahdollisuus. Joskus pelaajat kypsyvät vähän hitaammin paremmalle tasolle. Vancouverissa Chytil tulee luultavasti saamaan paremman näyttöpaikan mitä sai Rangersissa, jossa jäi vähän statuksenkin vuoksi Trocheckin ja Zibanejadin taakse.

Näissä molemmissa senttereissä on riskinsä. Millerilla on tuo ikä ja puheet kopin puolen ikävänä vaatijana. Chytilissa se on tuo aivotärähdyshistoria ja kysymys siitä, mikä on tsekkisentterin lopullinen katto NHL-pelaajana. Miller on noista selvästi parempi kiekkoilija tällä hetkellä, Chytilissa voi olla kenties enemmän arvoa tulevaisuudessa. Mutta siitä ei pääse mihinkään, että Vancouverin hyökkäys otti tällä muutoksella osumaa tässä hetkessä.

Marcus Pettersson on ollut huhuissa jo ennenkin ja hän on seurajohdolle tuttu puolustaja. Nykyaikaisena shutdown-pakkina tunnettu kolmas Pettersson tulee luultavasti tasapainottamaan kakkosparia ja tuo joukkueelle sen kaivatun kolmospakin. Ulottuva puolustaja, joka pystyy kantamaan isoja minuutteja ja jonka kerrotaan olevan suosittu tyyppi joukkueen sisällä. Tuossa saattoi olla yksi tärkeä asia tämän hankinnan takana. Vancouver on kaivannut ääntä ja positiivista energiaa koppiin ja niitä Pettersson pelitaitojen lisäksi tuo.





Petterssonin onnistuminen mitataan myös myöhemmin, mutta siitä ei kuitenkaan pääse mihinkään, että tuo Rangersin ykköskierros oli kova maksu Petterssonista (vaikka siinä O'Connor ja palkkaleikkauksia tehtiin). Vielä kun hänestä tulee kesällä tosiaan UFA-pakki. Oliko sitten niin, että ei samalla maksulla tosiaan löytynyt ketään toista vai oliko Pettersson tuttuna pelaajana juuri sellainen pakki kokonaisuutena mitä seurajohto haki tähän tilanteeseen nimenomaan joukkueelle? Filip Hronekista maksaisin edelleen joka kerta ykköskierroksen puolivälin vuoron, mutta en pidä Petterssonia saman tasoisena. No, katsellaan miten hän joukkueeseen sopii.

Kyllähän tuo nyt ainakin pakottaa sitten joukkueen pistämään kunnon tarjousta ajoissa miehelle. AFP Analytics ennakoi viiden vuoden sopimusta 5,85 miljoonan hintaan. O'Connorille tuo sama sivusto ennakoi kahden vuoden sopimuksella noin kahden miljoonan hintaa.

Olisiko Vancouverin puolustus nyt sitten mallia:

Hughes - Myers
Pettersson - Hronek
Forbort - Soucy
Juulsen/Mancini/Pettersson

Soucyhan on pelannut oikeallakin puolella ja voisi jatkaa siinä. Elias Pettersson tuonne kolmospariin voisi ensi kaudella haastaa varmaan paremmin Forbortin tilalle (itse olen tosin pitänyt Forbortin pelistä nyt kun hän sai vammoja kuntoon). Willander on sitten se toinen haastaja ja on Petterssonia lupaavampi. Mancini kolmas varteen otettava vaihtoehto. Uskon tuon kilpailuasetelman tekevän kuitenkin hyvää.

Saa nähdä sitten miten joukkue tästä eteenpäin tulee menemään. Paljon tuli muutoksia ja voisi kuvitella, että noissa hetki menee ennen kuin ketjut ja pakkiparit alkavat kesken kauden toimia parhaalla tavalla. Uskoisin Vancouverin olevan vielä loppukaudenkin aikana melko aktiivinen ja esimerkiksi Boeserin tilanne olisi hyvä ratkaista ajoissa ainakin jos näyttää siltä, että joukkue ei playoffeihin olisi menossa.

Enkä ihan kokonaan sulje Millerin kaupasta huolimatta myöskään toisen päiväkoti-tason riitelijän Petterssonin myymistä. Tuossa pitää toki sitten tulla oikea ykkössentteri tilalle. Kuitenkin esimerkiksi Iain MacIntyre tuolla uusimman Canucks Centralin peliraportin lopussa muisteli alkukautta, jolloin Miller oli tullut leirille yhdessä kovimmista kunnoista ja Pettersson oli sitten siinä pisteessä, että Tocchet pisti hänet tekemään ylimääräistä ennen Floridan reissua. Jos pelkkä hintalappu on NHL:n kärkeä ja työmoraali oikeasti tuota tasoa, niin kyllä minä harkitsisin tuotakin vaihtoehtoa. Toki voihan Elias ottaa nyt itseään niskasta kiinni. Tai pitäisi ainakin.

Mielenkiinnolla seuraan muutenkin Eliaksen pelaamista tästä eteenpäin. Enkä tiedä onko tuossa minulle nyt olemassa hyviä vaihtoehtoja. Jos hän saa pelistä nyt pian kiinni, niin kyllä tuokin ammattilaistasolle antaa myrskyvaroituksen. Yksikään pelaaja kun ei saa olla joukkuetta isompi eikä yksikään pelaaja saa määritellä keitä muita joukkueeseen mukaan otetaan (jotkut rikoksesta epäillyt ovat toki oma lukunsa). Ei voi olla sitä tilannetta, että joskus jatkossa kun Petterssonille ei-sopiva pelaaja liittyy mukaan, pelaaminen loppuu siihen paikkaan.

Muuten tuo näyttäisi nyt siltä, että puolustus olisi kenties viimein saatavissa sellaiseksi, millä voisi jo pärjätä ja keskittyminen liittyisi enemmän hyökkäyksen rakentamiseen. Toki tuossa puolustuksessakin on kysymysmerkkejä, mutta mikäli joukkue saisi sopivat jatkot ja nuo nuoret pakit tuolla ottaisivat askelia eteenpäin, niin tuo osasto näyttäisi jo hyvältä. Hyökkäyksen ohella maalivahtiosasto on nyt vähän kysymysmerkki, mitä sen kanssa tehdään. Demkohan siellä on näyttänyt varmalta myös jatkon suhteen, mutta Lankisen hyvä kausi ja Demkon pitkä loukkaantuminen on hieman asettanut kysymyksiä tuonne.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Canucks näki sopivina täydennyksinä joukkueelle 1.7. vapaista agenteista Vincent Desharnaisin (2x2 M$), Danton Heinenin (2x2,25 M$) ja Daniel Sprongin (1x0,975 M$, todellisuudessa vasta 20.7). Ensimmäisenä päivänä sidottiin siis 10 miljoonaa pelaajiin, jotka kaikki floppasivat pahasti ja joista haluttiin eroon, kun kaudesta on pelattu alle 2/3 osaa. Tuossa on hyvä itsetarkastelun paikka organisaatiolla ennen seuraavaa kesää.

Näistä sopimuksista muuten sellainen asia, että vaikka itsetutkiskelun paikkaa varmasti onkin, joskus nämä uudet hankinnat eivät syystä tai toisesta vain istu joukkueeseen, vaikka sinällään tarkoitus on ihan järkeväkin. Näitä voi toki jälkeenpäin arvostella huonoiksi, mutta sopimusten tullen esimerkiksi Athleticin Sean Gentillen jutussa Heinenin sopimus arvioitiin B+ ja sopivuus joukkueeseen A tasolle. Gentillella ei ole minkäänlaisia Canucks-laseja, vaan tuo oli ihan ulkopuolisen toimittajan näkemys.

Tuohan ei sitten kuitenkaan toiminut noin käytännössä. En tiedä sitten oliko syynä tuo joukkueen sekava tilanne kahden johtavan pelaajan välillä, joukkueen hänelle vieras pelisysteemi tai vaikka paineet pelata kotiseudun joukkueessa, mutta kuitenkin Heinenin ura Vancouverissa oli odotuksiin nähden pettymys. Ei hän joukkuetta tosin mitenkään vahingoittanutkaan, mutta ei noussut kuitenkaan sellaiseen rooliin, mitä Vancouver olisi sopimuksella toivonut.

Sprong oli joukkueelta puolestaan nähdäkseni enemmän "toivotaan toivotaan -tason yritys" lähes minimisopimuksella (Detroit-kauden palkka puolittui) ja tuosta päästiinkin helposti eroon. Siinä mielessä tuossakin hankinnassa oli kuitenkin ihan järkeä takana, että hän oli kahdella edellisellä kaudella tehnyt noin 20 maalia kauteen. Jokainen tietää hänen puolustuspelinsä toimimattomuuden, mutta joukkue toivoi varmaan tehoja helpoilla minuuteilla syvyydestä ja mahdollisesti kakkosylivoimasta. Voi olla, että Sprongilla meni viime kesä syystä tai toisesta vähemmän ammattimaisesti, kun ei päässyt myöskään Seattlessa mitenkään esiin ja pelaa nyt farmissa?

Noista viime kesän sopimuksista AFPanalytics arvioi ennen kautta Sherwoodin sopimukseksi 2x2,1 miljoonaa ja hän tuli 2x1,5 miljoonalla joukkueeseen. Heinenin sopimukseksi arvioitiin puolestaan 3x2,9 miljoonaa ja tuo sopimus tuli 2x2,25 arvoiseksi. Molemmat sopimukset tulivat siis tuohon markkinahintaan nähden alelapuilla. Kuten teki myös Sprong (ja Lankinen maalilla), mutta tuossa kyse oli enemmän varmaan kahden edelliskauden peliaika/pisteet -vertailusta ja tuossa jäi tuo miehen selvä heikkous sitten piiloon.

Se missä Vancouver epäonnistui viime kesänä pahasti, oli puolustuksen saaminen kasaan. Ian Colen menetys saattoi olla joukkueelle isompi menetys mitä mikään tilasto antoi ymmärtää. Ymmärtääkseni kahden Stanley Cupin 35 vuotiaalla Colella oli iso vaikutus joukkueeseen kopissa ja esimerkiksi Miller katsoi häntä ylöspäin. Kysymykseksi jääkin, olisiko Cole pystynyt rauhoittamaan tuota tilannetta mikäli olisi ollut mukana.

Cole nähtiin kuitenkin vähempi arvoiseksi pakiksi pitää kuin Myers tai Zadorov. Myersin kanssa saatiin jatko puolittamalla palkka (omasta mielestäni vuosi liikaa, mutta katsotaan nyt), mutta siellä oli selvä missio saada Zadorov sopimukseen ja tuossa epäonnistuivat. Joukkue on kaivannut Zadorovin kovuutta, mutta etenkin tuota muuta pelaamista. Zadorov pystyi tuomaan kiekkoa paineen alta ylös monta kertaa sellaisissa paikoissa, joissa nämä Juulsenit epäonnistuvat kerta toisensa jälkeen ja peli kääntyy.

Tuossa Masonin Rutherfordin jutussa tuo kohta;





On sellainen, että kyllä siellä yritystä oli eikä ehkä lopulta oikein mitään tehtävissä. Bostonista Zadorov sai saman sopimuksen minkä Vancouver olisi antanut, mutta veroetu kääntää tiliä hänelle kotiin. Itse en olisi varmaan tuollaista sopimusta antanut kuitenkaan noilla uran lukemilla, mutta joka tapauksessa Zadorovin menetys oli iso ja Vancouver joutui käsittääkseni tekemään sitten C-suunnitelman (kun myös Cole oli karannut) hankkimalla syvyyttä Forbortin ja Desharnaisin muodossa. Forbort on noista pystynyt tuomaan rauhallisuutta, mutta Desharnais oli joukkueelle selvä huti.

Hyökkäyspäässähän tuollainen vastaava kolmosvaihtoehtoon meneminen nähtiin Elias Lindholmin ja Jake Guentzelin sopimusten jälkeen. Vancouverilla oli kiinnostusta tehdä Lindholmin kanssa jatko, mutta tuo 7,75 miljoonan seitsemän vuotinen sopimus oli Vancouverille liikaa. Kakkosvaihtoehtona oli saada Guentzel sopimukseen ja tuossa olivat ilmeisesti jo luottavaisia, mutta viime hetkillä Tampa raivasi tilaa palkkakattoon ja tuli tarjoamaan Floridan veroedulla sopimusta, mihin ei pystytty vastaamaan. DeBrusk+Heinen+Sherwood oli sitten tuollainen kolmosvaihtoehto, missä ei saatu laatua yhtä paljon.

Jälkeenpäin voi toki sanoa, että osa näistä viime kesän sopimuksista oli pahasti epäonnistuneita (ja etenkin Desharnais olikin sitä), mutta tuolla on aina monta muuttujaa matkassa mukana, joihin kaikkiin en vaan voi vaikuttaa vaikka miten olisi pyrkimys siihen. Käytännössä ihan eri asia, kuin vaan valita itselleen sopivat sopimukset. Onneksi siellä nähtiin kuitenkin hyviäkin sopimuksia kuten Sherwoodin ja Lankisen kohdalla etenkin. Eikä tuo DeBruskin sopimuskaan varmaan huono ole katon noustessa, jos hän kykenee pitämään tuon noin 30 maalin tahdin ja nousemaan esiin mahdollisissa playoffeissa.

*

AHL:n tähdistöpeliin valittu Elias "DPetey" Pettersson ei osallistu tapahtumaan, kun Vancouver pitää hänet ylhäällä. Toinen Abbotsfordin tulokas Ty Mueller sai paikan. Pettersson ei välttämättä pelaa, vaikka Pettersson ja Pettersson mahdollisesti pelaavatkin, vaan kyse lienee ikävästä Hughesin mahdollisesta loukkaantumisesta mikä tuli Dallasia vastaan.





Hughes pelaa edelleen yksikätisenä ja nyt siellä taisi mennä sitten jotain alakropassa. Mitään sellaista kontaktia en huomannut, että voisi tuollaisesta johtua. Olisihan tuo harmittava paikka, mikäli tässä nyt kun on saatu yksi pakki lisää ja muita pakkeja sitä kautta paremmin heille sopiviin rooleihin, sieltä putoaisi selvä kärkipakki pois. Mutta toivotaan, että tuossa selvitään nyt pienellä.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Siitä numeroita että tunnistaa uudet ukot jäälläkin.

Eli O'Connor on joutunut vaihtamaan numeronsa kympistä numeroon #18, kun Buren kympillä ei Vancouverissa pelaa enää kukaan. Petterssonin vanhaa #28 numeroa ei ole puolestaan käyttänyt kukaan Luc Bourdonin kuoleman jälkeen, joten sai sitten #29 numeron. Chytil ja Mancini jatkavat tutuilla numeroilla.

*

Tämä ei ole pelaajavertaus millään lailla, mutta aika identtiset Canucks-urat Bure ja Miller pelasivat tilastojen mukaan tuota kauppapäivää (tai kuukautta, kun Bure kaupattiin aikanaan 17. päivä) myöten:



 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
mutta tuolla on aina monta muuttujaa matkassa mukana, joihin kaikkiin en vaan voi vaikuttaa vaikka miten olisi pyrkimys siihen.
Ei hätää, kukaan tuskin sinua syyttää viime kesän Canucks tapahtumista.

Anteeksi oli pakko. Mainio viesti kokonaisuudessaan, mutta tuo kohta huvitti ja hetkeksi unohtui, että lukeeko tässä nyt jatkoaikaa vai Allvinin tai Rutherfordin muistelua? :)

Petterssonista saatte hyvän ja vakaan kakkosparin pakin!
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: nuck

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Anteeksi oli pakko. Mainio viesti kokonaisuudessaan, mutta tuo kohta huvitti ja hetkeksi unohtui, että lukeeko tässä nyt jatkoaikaa vai Allvinin tai Rutherfordin muistelua? :)

Heh, kieltämättä tullut "sopivaan" paikkaan tuo näppäimen harhalyönti. Nopeasti kirjoitettaessa virhelyöntien määrä kasvaa...
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves




Crosbylta tullut viestiä Tocchetille, jossa nostaa myös esiin Petterssonin johtajuuden. Vancouverin pakkeihin keskittyvä kakkosvalmentaja Sergei Gonchar tuntee varmasti tuon puolen toki muutenkin, kun valmensi Petterssonia Pittsburghissa.

O'Connorhan pelasi Garlandin kanssa samassa ketjussa USA:n MM-joukkueessa. Tuota taustaa miettien tuli mieleen, voisiko nuo yhdistää Chytilin kanssa? Sherwood saattaa palata Detroitia vastaan ensi yönä ja Mancinin kohdalla päätös pelaamisesta tehdään, kun Tocchet juttelee Footen kanssa.

Ketjut voisivat olla esimerkiksi näin:

DeBrusk - Pettersson - Boeser
O'Connor - Chytil - Garland
Joshua - Suter - Sherwood
Höglander - Blueger - Karlsson

Puolustuksessa Hughesin pelikunto on kysymysmerkki. Tuo sanelee paljon miten pakkiparit menevät. Ellei Hughes pysty pelaamaan, niin sitten varmaan Pettersson-Hronek on kärkipari ja olisiko Soucy-Myers sekä Forbort-Mancini? Lankinen pelaa maalilla.
 

jalapeeno

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL ja Liiga
Tasaista vääntöä Red Wingsiä vastaan. Chytililtä vähän kaksijakoinen suoritus. Teki tärkeän maalin, mutta vastaavasti pelasi itsensä ulos jatkoajalla niin, että Detroit pääsi rankaisemaan vastahyökkäyksestä. Harmittava tappio.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves




Olihan tuo siinä mielessä harmittava tappio, että pelin vaaralliset maalipaikat tulivat kuitenkin 14-2 kotiin ja taas kerran tuli tappio jatkoajalla. Mutta toisaalta pisteeseen pitää olla myös tyytyväinen, kun nousivat kuitenkin tasoihin.

Hughes on ollut ylivoimaisesti joukkueen tärkein pelaaja tällä kaudella ja puuttui kokoonpanosta, mutta ihan hyvän ottelun joukkue pelasi nyt ilman. Toisaalta Detroitia varmaan painoi pelaaminen toisena peräkkäisenä iltana. Detroitin maalilla Lyon pelasi hyvin.

Itse olen uusien pelaajien pelaamiseen tyytyväinen ja vielä, kun heillä ei ollut yhtään harjoitusta takana. Tocchet sanoi pelin alla, että uusien pelaajien pitäisi kyetä hyppäämään lennosta vauhdissa olevaan junaan ja näyttää oman pelin identiteetti. Tuossa mielestäni kaikki onnistuivat.

Flip Chytil teki tuon tärkeän tasoitusmaalin ja halusi koko pelin ajan kiekkoa, mikä on aina hyvä merkki. Jatkoajalla tosiaan hänen hukkaamasta maalipaikasta tuli vastahyökkäys, mutta kokonaisuus jäi omasta mielestä selvästi plussan puolelle. Toi joukkueen kaipaamaa luisteluvoimaa keskustaan. Maalipaikat 10-3 tasakentin Chytililla ja pelasi yli 20 minuuttia, mikä on kauden korkein määrä ja yksi uran korkeimmista. Sanoi pelin jälkeen, että on nukkunut huonosti ja väsynyt (muutto ja matkustus), mutta hyvin tuo minun mielestä jaksoi.

Marcus Pettersson toi kaivuttua jämäkkyyttä puolustukseen ja pelasi 26 minuuttia, mikä on hänellekin kauden korkein minuuttimäärä (muutama 25 minuutinkin peli on, joten ei sinällään ole uutta). Yksinkertaista ja varman oloista pelaamista suurimman osan ajasta. Kerran pääsi ampumaan ja tälläsi yli 92 mailin lämärin. Vaaralliset maalipaikat omille 4-2 lukemilla Petterssonin ollessa jäällä ja hän piti tilastojen mukaan Vancouverin puolustuksessa eniten kiekkoa hallussa.

Drew O'Connor näytti nopeuttaan ja toimi hyvin ykköskarvaajana, mihin rooliin hankintakin tehtiin. Yllätyksenä tuli kahden erän jälkeinen tilasto, että O'Connorilla oli ollut Chytilin jälkeen kiekko joukkueen toiseksi eniten hallussa. Tocchet on koko kauden perään kuuluttanut, että eivät luovu kiekosta vaan pyrkivät pitämään sen ja oli varmaan tyytyväinen näkemäänsä. Suterin maalissa O'Connor teki maskia. Hyvin lyhyellä otannalla tuntuu sopivan Tocchetin systeemiin hyvin.





Itselleni pelin positiivisin Vancouverin pelaaja oli nuori tulokaspakki Elias Pettersson, jota myös Tocchet kiitteli paljon. Vain 16 minuuttia peliaikaa, mutta noiden aikana laukaukset ja maalipaikat 14-2 omille tasakentin. Sai syötön Suterin maaliin ja pelasi pääosin oikein hyvän pelin.

Ennätyksiä pistettiin rikki pelissä:





Kentille palanneelta Sherwoodilta nähtiin nyt kahdeksan taklausta. NHL:n taklauspörssissä hänellä on nyt 84 taklauksen johto ennen Garnet Hathawayta.

Tocchetin pressi:





- Uudet pelaajat pelasivat hyvin. Puolustaja Elias Pettersson pelasi erittäin hyvin.
- Chytil pelasi hyvin, kontrolloi peliä ja halusi kiekkoa.
- On pelaaja, joka pystyy tekemään ratkaisuja vastahyökkäyksistä. Hyvä avaus.
- Pitävät paljon pakki Elias Petterssonista. Hänellä on hyvä laukaus ja varteen saatavissa vielä paljon voimaa.
- Sherwoodin työmäärä on kiitettävää, tekee kovaa työtä taklauksissa.
- Chytil ja O'Connor ovat molemmat nopeita pelaajia. Joukkue tarvitsee näitä luodakseen nopeita vastahyökkäyksiä.
- Ykkösketju oli näkymätön kahdessa ensimmäisessä erässä. Kolmannessa saivat vähän ylivoimahyökkäyksiä, mutta laukoivat ohi.
- Piti O'Connorin pelaamisesta Sherwoodin kanssa. Toi paljon nopeutta ja karvaamista.
- Marcus Pettersson oli erittäin hyvä, tasapainotti puolustusta.
- Kiitteli Suteria monipuolisuudesta, pystytään peluuttamaan missä tahansa hyökkäystä. On harvoin pois omalta paikaltaan.
- Soucy oli katsomossa ja tarvitsee "resetoinnin". Oli viime kaudella hyvä, mutta nyt jäänyt kaipaamaan samanlaista taistelua. Tarvitsee harjoittelua ja videosulkeisia Footen kanssa.





Nyt näyttäisi siltä, että Petterssonin peli on muutenkin solmussa kuin vain Millerin vuoksi. Tuo on minulle tavallaan hyvä merkki kuitenkin, sillä en olisi pitänyt tilanteesta jossa Elias olisi alkanut nyt heti kaupan jälkeen tehoilla (syyt löytyvät tuosta ylempää Millerin kaupan yhteydestä). Toki toivon, että Elias saa pelinsä työllä paremmaksi ja palaa sille tasolle, millä on aikaisemmin ollut. Mutta juuri niin, että tuo tapahtuu työn kautta eikä kenenkään yksittäisen pelaajan pois lähtemisen kautta.

Seuraavaksi Colorado keskiviikkona. Pitää toivoa Hughesia siihen peliin takaisin.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Itselleni pelin positiivisin Vancouverin pelaaja oli nuori tulokaspakki Elias Pettersson, jota myös Tocchet kiitteli paljon. Vain 16 minuuttia peliaikaa, mutta noiden aikana laukaukset ja maalipaikat 14-2 omille tasakentin. Sai syötön Suterin maaliin ja pelasi pääosin oikein hyvän pelin.

- Puolustaja Elias Pettersson pelasi erittäin hyvin.

Nuorempi Elias Pettersson oli tosiaan selvästi parempi näistä kahdesta Petterssonista. Itse olen kyllä vakuuttunut tämän Elias Petterssonin pelistä ja mielestäni oli hyvä nosto johdolta. Tätä itse toivoin ja hienosti on Elias käyttänyt näyttöpaikkansa.

Nyt kun Soucy huilaa niin kyllähän Elias Pettersson pitäisi löytyä pakistosta vaikka Hughes tulisikin takaisin. Juulsen sieltä saa ensimmäisenä tilaa tehdä.

Ketjuista sen verran, että en ymmärrä miksei voida antaa nyt muutamaa peliä ketjulle Höglander - Pettersson - Karlsson? Tuo kolmikko toimi paremmin kuin Pettersson hetkeen ns parempien pelaajien kanssa. Ei ole toki Blueger häävi vaihtoehto nimimiesten keskelle, mutta voisi ainakin kokeilla. Tuo voisi mahdollistaa kolme tai neljäkin ketjua joilta voisi tehoja odottaa.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Tuo olisi mielenkiintoinen. Puhuttaisiinko siinä kohtaa Höglanderista ja Karlssonista ykkösen laitureina vai Petterssonista nelossentterinä?

En tiedä eikä tuolla mielestäni olisi mitään merkitystä. Ainoastaan sillä, että homma toimisi olisi merkitystä. Tuo kolmikko on pelannut yhdessä reilut 20 minsaa tasakentällisin ja maalit ovat 3-0 siltä ajalta. Eihän kaikki tilastot pelkästään positiivisia ole, mutta ainakin maaleja syntyi oikeaan päähän.

Tilastojen valossa tuo nykyinen DeBrusk - Pettersson - Boeser on ollut kaikista huonoin vaihtoehto (maalit 5-8).
 

Danone

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi
Kyllähän tuo Swedish House Mafia toimi erinomaisesti. Höglander oli minusta hyvä viime yönäkin.

Elias Pettersson ei ehkä ole samalla tavalla kiekkoa kuljettava pakki kuin Hughes, mutta se ykkössyöttö lähti kyllä hemmetin nopeasti ja järkevään osoitteeseen.

Chytil näytti nälkäiseltä ja kun sentterit ovat muuten ehkä enemmäm verkkaisen puolella niin tuo myös vauhtia kiekolliseen pelaamiseen. Positiivinen vaikutelma.

Kaikesta huolimatta oli hieman haikea olo katsoa vapaapäivänä peliä, kun oma Canucksin seuraaminen aktiivisesti alkoi juuri samaan aikaan kuin J.T. Millerin hankinta.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Uusimmassa juuri tulleessa Elliotte Friedmanin ja Kyle Bukauskasin 32 Thoughtsissa juttua Vancouverista (jakson alussa):


- Friedman on kuullut, että kauden alussa kun Vancouver lähti vieraspelireissulle pelaamaan Floridaa ja Tampaa vastaan, pieni joukko pelaajia kokoontui yhteen ja siellä pyrittiin saamaan Millerin ja Petterssonin välit kuntoon. Huonoin tuloksin kuitenkin eikä tilanne parantunut.

- Sitten tuli peli Nashvillea vastaan ja sen jälkeen tilanne ehkä kärjistyi, mikä johti Millerin poistumiseen joukkueesta. Kaikki toivoivat, että kun hän tulee takaisin, tilanne paranee, mutta näin ei käynyt. Tuo Millerin takaisin tulo ja huomattu tulos oli se piste, mikä ratkaisi seuran päätöksen. Allvin tapasi Millerin ja tämän agentin ja he päättivät, että siirto olisi paras ratkaisu niin pelaajalle kuin seuralle.

- Rangers oli alusta saakka kiinnostunein joukkue ja myös joukkue, mihin Miller halusi eniten siirtyä. Tilanne ei ollut helppo ja mukana oli pari muutakin joukkuetta, mutta Rangersin kanssa neuvottelut olivat kuitenkin ilmeisesti pisimmällä.

- Pari viikkoa sitten neuvotteluissa pöydällä Millerista olivat Chytil, prospecti ja varausvuoro. Friedman uskoo, että seurat neuvottelivat Vancouverin osalta palkan pidättämisestä. Ensimmäisessä kauppaehdotuksessa Vancouverin haluama prospecti oli puolustaja, jolla ei ole sopimusta. Ilmeisesti kyseessä oli Drew Fortescue.

- Rangers tarvitsi Millerista potkua joukkueeseen ja Millerin alku Rangersissa onkin ollut hieno, mutta uskoo, että myös Chytil tarvitsi uuden alun. Friedmanin mielestä Vancouver näytti erilaiselta joukkueelta viime yönä kuin aikaisemmin. Chytil ja O'Connor kuskasivat kiekkoa hyvin ja Friedman piti joukkueen pelistä, vaikka tappio tulikin.

- Uskoo Vancouverin tekevän Petterssonin ja O'Connorin kanssa jatkosopimuksen. Uskoo molempien haluavan jatkaa Vancouverissa ja Vancouverin haluavan jatkaa pelaajien kanssa. Vancouverin puolustus on ollut ongelma tällä kaudella, mutta jos joukkueessa pelaavat Hughes, Hronek ja Pettersson, tilanne näyttää paljon paremmalta.

- Pittsburghin osalta on kiinnostava nähdä pitääkö joukkue tuon ykköskierroksen vai yrittääkö saada sillä nuorta pelaajaa.

- Vancouver haluaa nyt rauhoittaa ulkopuolisen metelin ja katsoa saako Pettersson peliään kuntoon. Joukkueella on kontrolli pelaajaan kesään saakka (silloin tulee voimaan siirrot estävä pykälä).

- Hughesin kanssa uskoo tulevan neuvottelut, että onko neljän maan turnaukseen osallistuminen kuitenkaan niin tärkeä asia kun hän on kärsinyt loukkaantumisista.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös