Vancouver Canucks 2024–2025

  • 41 373
  • 224

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Ens kesän ainoa RFA-pelaaja taputeltiin pois jo hyvissä ajoin.





Vaikka ens kesänä cappi nousisi useamman miljoonan niin nousu on syöty jo etukäteen. OEL vie 2,4 miljoonaa enemmän ja Höglander 1,9 miljoonaa enemmän. Boeserille ei ole kauheasti jäämässä enemmän kuin nyt. Suterin 1,6 millissä voisi puolet antaa ja korvata sitten Bainsin / Rädyn minimisopparilla.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: nuck

Danone

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi
Jos valmennuksen luottamus Höglanderiin oli hieman vajavaista pleijareissa, niin joko on työstänyt tarvittavia asioita tai sitten johto ja valmennus näkevät asiat eri tavoin. Luotto on sen verran hyvä molempiin, että veikataan ensimmäistä.

Poolmanin kauppaus oli kyllä varsinainen kani hatusta -liike omiin silmiin. Onhan noita LTIR-soppareita ennenkin dumpattu, mutta tuli nyt hieman puskista, kun hintakaan ei ollut mitenkään paha.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Mielenkiintoinen jatko. Nils oli tullut leirille kuntotestien perusteella joukkueen kovimmassa kunnossa ja viime kauden otteet kertoivat pelin menemisestä eteenpäin, vaikka playoffeissa ei luottoa tullutkaan. Ei ole kuitenkaan vielä täysin varma pelaaja näillä näytöillä, joten osaksi tuossa maksettiin monien nuorten pelaajien tavoin uran suunnasta ja kehitysmahdollisuuksista. Tuo kahden suunnan peli on sellainen minkä pitää parantua jatkossa.

Nilsin sopimus on arvoltaan lähimpänä kolmosketjun paikkaa. Hän saattaisi paikata Garlandin roolia kolmosketjun pelillisenä moottorina ensi kaudella. Itse en ole ollut missään vaiheessa fani pitämään noita kaikkia Lekkerimäkeä, Höglanderia ja Garlandia enkä toisaalta näe ketään nelosketjussa. Tuo Joshuan ja Garlandin välinen kemia oli viime kaudella hienoa seurattavaa. Mutta jos ensi kautta jo miettii;

Heinen - Miller - Boeser?
DeBrusk - Pettersson - Lekkerimäki
Joshua - Räty/Blueger - Höglander
Bains - Räty/Blueger - Sherwood

Jos tuossa olisi top9, niin en tiedä edes mihin Garland mahtuisi. Lekkerimäkeä tai Höglanderia (tuolla seuraavalla sopimuksella) on vaikea nähdä nelosessa.

Katon ennustetaan nousevan 92,5 miljoonaan eli 4,5 miljoonaa nykyisestä.

Käytännössä tuolta lähtisi palkkoja Garlandin ja Suterin poistuesssa/korvaantuessa noin 2,6 miljoonaa. Tuohon päälle katon mahdollinen nousu, niin puhutaan yhteensä noin seitsemästä. OEL:n sopimuksen ulos oston vaikutus nousee sen 2,4 miljoonaa eli noin 4,5 miljoonaa jäisi viivan päälle noilla merkeillä.

Boeserin jatko (ehkä noin 1,5-2 miljoonan nousu?) siellä olisi tekemättä tai sitten joku toinen laituri. Lisäksi olisiko puolustuksessa mahdollisuus nähdä esimerkiksi Petterssonin nousu Forbortin tilalle tai Willanderin nousu Desharnaisin tilalle? Noillakin siirroilla säästyisi vähän tilaa jatkon suhteen.

Nilsin sopimus näyttäytyy minulle merkkinä jo tulevaisuuden suunnittelusta. Mikäli katto jatkaa nousuaan ensi kesän jälkeenkin, tilaa alkaa vapautua sitten enemmänkin. Mielestäni tuo alkaa olemaan jo hyvä tilanne, että palkkoja alkaa olemaan Benningin vuosien jälkeen viimein siellä missä niitä kuuluu ollakin.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Heinen - Miller - Boeser?
DeBrusk - Pettersson - Lekkerimäki
Joshua - Räty/Blueger - Höglander
Bains - Räty/Blueger - Sherwood

Jos tuossa olisi top9, niin en tiedä edes mihin Garland mahtuisi. Lekkerimäkeä tai Höglanderia (tuolla seuraavalla sopimuksella) on vaikea nähdä nelosessa.

Garland on vähän mielipiteitä jakava pelaaja. Mutta toisaalta hän on pääosin alemmista ketjuista käsin takonut vakuuttavaa jälkeä Vancouverissa; aina vähintään 15 maalia ja pinnat välillä 46-52. Harvoja pelaajia, jotka useamman vuoden pystyvät tuollaiseen 50 pinnan tahtiin kolmosketjusta käsin. Vaikka palkka onkin enemmän kakkosketjun pelaajan niin itse pitäisin vielä Garlandin ja säästäisin muualta.

Höglander - Miller - Boeser
DeBrusk - Pettersson - Lekkerimäki
Joshua - Räty - Garland
Heinen - Åman/Sasson/konkari - Sherwood
Bains

Suterin kanssa lähtisi siis Blueger jo vuotta aiemmin. Toki jos 1,8 miljoonaa mahtuisi cappiin niin Blueger voisi vielä nelosessa mennä. Mutta toisaalta Åman on pelannut tuota paikkaa hyvin ja varmaan vuoden päästä Sasson myös haastaa jo kovasti. Sasson kuitenkin tuolloin jo 25v, joten silloin pitäisi pystyä murtautumaan jos on pystyäkseen.

Yksi vaihtoehto tuohon nelosen keskelle voi olla Jan Jenik, joka nyt on waiverissä. Toki tarvetta ei ole tälle kaudelle, mutta jatkossa voisi olla sopiva nelosen sentteri. Vähän fyysisyyttä sekä kiekollistakin osaamista. Mikäli meillä olisi kolme kiekollista ketjua niin viimeisenä ketjuna riittäisi hyvin esim Heinen/Bains - Jenik - Sherwood. Riittävän vittumainen ketju, jota vastaan ikävä pelata.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Garland on vähän mielipiteitä jakava pelaaja.

Itse pidin paljon Garlandin viime kauden pelistä. Erittäin hyvää ja taistelevaa pelaamista oikeastaan koko ajan sen jälkeen, kun ei saanut ennen kautta haluamaansa siirtoa muualle. Hyvät playoffit. Viime kaudesta tuli mieleen Martin Gelinasin pelaaminen joskus kauan aikaa sitten. Erinomainen kemia Joshuan kanssa. Toivottavasti tuo jatkuu.

Aikaisempina kausina en ole tuosta kauheasti pitänyt. Edistyneet tilastot ja Daniel Sprongia paremmat pisteet siellä olivat, joten tilastoja katsoen vaikutti hyvältä. Kuitenkin nuo edistyneet tilastotkin tulivat paljon siksi, että hän laukoi usein saadessaan puolittaisen paikan, vaikka olisi ollut parempia vaihtoehtoja. Usein vielä laukaukset olivat sellaisia, että niillä ei käytännössä voinut yllättää maalivahtia.

Lisäksi kolme valmentajaa totesivat, että ei ole käyttöä erikoistilanteisiin kuin korkeintaan sinne kakkosaaltoon ylivoimalla. Kolmen viime kauden aikana peliaikaan suhteutettuna noista yli 100 yv-minuuttia pelanneista pelaajista Anthony Beauvillier ja Sheldon Dries olivat ylivoimalla parempia tekemään tulosta kuin viiden miljoonan mies Garland. Alivoimalle ei mitään käyttöä. Loui Eriksson oli siellä hyödyllisempi.

Yhdessä pelissä joskus pari vuotta sitten Canucks Centralin toimittajilta menivät kahvit väärään kurkkuun, kun katsoivat Garlandin edistyneitä lukemia yhden pelin jälkeen. Hän oli hakannut kolmesti kiekkoa patjaan ja sai tuosta vaarallisia paikkoja korkealle. Ei mennyt kuitenkaan kiekko "yllättäen" patjan läpi. Muu pelaaminen oli siinä pelissä todella luokatonta. Monessa muussakin pelissä tuollaisia vastaavia "toivotaan toivotaan" sutaisuja nähtiin ennen viime kautta, joista ei tullut kuin tilastomateriaalia, mutta josta olisi voinut tulla jotain muuta paremmalla pelin lukemisella.

Ei se minua yllättänyt lainkaan, kun viime kesänä Seravalli sanoi, että hinta Garlandista eroon pääsemiseksi on pari korkeaa vuoroa. Pahasti negatiivinen siis. Mutta viime kauden Garland ei ollut tuollainen paperitiikeri. Nyt jatko riippuu osaltaan seuraavasta sopimuksestakin. Kuitenkin kiinnittämällä nyt Garland ainakin pitkään jatkoon parantamaan kolmosketjua, menee mahdollisuus sitoa noita rahoja tulevaisuudessa kärkeen tai puolustukseen, mihin olisi suurempi tarve. Kyllä se Nils voi uskoakseni hoitaa kolmosketjun tehtäviä.

Pari juttua Tocchetin viime kauden peluutuksesta on hyvä pitää mielessä kun hahmotellaan kokoonpanoja ja mietitään myös näitä yksilöiden sopivuuksia jatkoon;

1. Millerin ketjussa Höglanderia tai ketään toistakaan kysymyksiä omaan päähän herättävää laituria on hieman vaikea nähdä.

Millerin ketju pelaa niin paljon vastustajien kärkiä vastaan, että ketjun kolmannen pelaajan on Tocchetin papereissa hyvä olla luotettava. Paljon tuosta kertoi se, että ketju sai viime kaudella selvästi paremman maaliolettaman Suterin kuin Höglanderin kanssa, vaikka pelaajana Nils oli Suteria tuottavampi vähän joka suhteessa. Ketjun kokonaisuus on kuitenkin ratkaiseva asia ja siksi ainakaan ilman merkittäviä askelia paremmaksi kahden suunnan laituriksi Höglanderia on viime kauden perusteella vaikea nähdä tuossa pysyvämmin.

Heinen puolestaan on siinä mielessä juuri sinne hankittu. Hän pelasi viime kaudella suunnilleen samat 5v5 minuutit Zachan ja Pastrnakin ketjussa kuin Marchand. Heinenin kanssa tuo ketju voitti 5v5 pelinsä 17-6 maaliolettaman ollessa 52,22 ja Marchandin kanssa 13-8 maaliolettaman ollessa 47,89. Heinen siis paransi ainakin tilastojen perusteella tuota kokonaisuutta runkosarjassa samaan tapaan mitä Suter teki Vancouverissa.

ja

2. Canucks koittaa panostaa keskelle

Joukkueen ensimmäinen tähtäin oli pitää Lindholm ja tuo kertoo paljon. Blueger ei nyt ole lähellekään Lindholmia, mutta epäilen Bluegerin lähtöä jos toisessa alemmassa ketjussa on Räty sentteröimässä. Toki mahdollisuus siellä saattaa olla "parantaa" Bluegeria, mutta tuo ei uskoakseni tapahdu Nils Åman tai Max Sasson sinne toiseen ketjuun laittamalla.

Blueger oli kuitenkin pelaaja, jonka kanssa tehtiin kaksivuotinen jatko nyt kesällä ja jonka esimerkin arjen tekemisestä niin Allvin ja Tocchet molemmat nostivat viime kaudella esiin. Mahdollisesti joukkueen tärkein alivoimahyökkääjä sekä tärkeä pelaaja aloituksissa (53,1% viime kaudella). Tämä tilanne voisi toki muuttua, jos Räty nyt osoittaa olevansa täysin kestävä kolmossentteri jo tällä kaudella.

*

Garlandin jatkoa voisin itse siis miettiä mikäli ensi kausi on vastaava kuin viime kausi ja tuo sopimus saataisiin selvästi pienemmäksi. Itse en ole kuitenkaan kolmen miniatyyrilaiturin fani kolmessa ensimmäisessä ketjussa, vaan haluaisin ennemmin sinne kokoa ja luotettavuutta tukemaan tuota kärkeä. Höglanderin sopivuutta Millerin ketjuun epäilen kun Suterkin oli sinne selvästi parempi viime kaudella eikä Garland kiekon kuskaajana ole puolestaan koskaan toiminut peliä rakentavan Petterssonin ketjussa.
 
Viimeksi muokattu:

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Demkon ja Joshuan arvellaan olevan sivussa vielä 3-4 viikkoa.
Yllättävän pitkään menee kummallakin kauden alku. Ei tosiaan mikään optimaalinen tilanne tulla joskus marraskuussa mukaan. Jos mentäisiin kolmella viikolla niin kaudesta olisi 10% takana.

Demko on nyt käytännössä 7 kuukautta levännyt (3 peliä oli huhtikuussa), mutta edelleen puhutaan viikoista. Tosiasiassa ei taida mitään varmuutta olla siitä, koska Demko olisi pelikuntoinen. Onhan tuo huolestuttavaa, vaikka kaksikkoon Lankinen - Silovs onkin ihan hyvä luotto.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: nuck

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Demko on nyt käytännössä 7 kuukautta levännyt (3 peliä oli huhtikuussa), mutta edelleen puhutaan viikoista. Tosiasiassa ei taida mitään varmuutta olla siitä, koska Demko olisi pelikuntoinen. Onhan tuo huolestuttavaa, vaikka kaksikkoon Lankinen - Silovs onkin ihan hyvä luotto.

Tuo Demkon vamma on niin täysi mysteeri, että eipä sitä kannattaisi varmaan lähteä edes arvailemaan. Varmaankin juuri noin, että ei ole oikeasti tietoa paluusta. Keväällä olisi ollut mukana seuraavassa sarjassa jos Canucks olisi mennyt jatkoon. Nyt on tultu melkein puoli vuotta siitä eteenpäin ja puhutaan edelleen viikoista.

On tosiaan huolestuttavaa. Jos nyt tämän vuoden puolella palaisi ja olisi tällä kertaa kunnossa sitten kun peleillä on suurin merkitys mikäli siellä saadaan olla.

Dreger sanoi tuosta 3-4 viikosta, mutta Friedmanilla oli varovaisempaa tietoa:





- Poolmanin kaupan syy oli tuo, että Canucks ei joutunut ottamaan käyttöön LTIR:ää.

- Uskoo Joshuan aloittavan luistelun tällä viikolla ellei ole jo aloittanut. Joshuan pitäisi olla muutaman viikon päästä takaisin.

- Demkosta sanoi, että Canucks antaa aikaa ja on luottavainen nyt Silovsiin ja Lankiseen kaksikkona. Demkon paluulle ei antanut mitään aikaa.

- Näkee Canucksin haastajana Stanley Cupiin. Suurin haaste on saman divarin Edmonton. Jokaisella joukkueella on isoja kysymyksiä tai heikkoja alueita. Vancouver on joukkue, jossa on terävä kärki.

- Uskoo seurajohdon kykenevän ratkaisemaan mahdolliset heikkoudet.

- Viime kausi oli erittäin ihmeellinen vuosi Petterssonille.

- Näkee Höglanderin sopimuksen hyvänä. Nils tuo arvoa tuolla sopimuksella.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Bains sai sitten kuitenkin kutsun aloittaa AHL:ssa. Lähellä se oli ja mahdollisuuksia voi sitten tulla kauden aikana. Yhdelle huono uutinen, toisille hyvä. Räty ja Åman pitivät paikkansa.





Abbotsfordissa on muuten kilpailua ja sitä syvyyttä puolustuksessa nyt.





Sanoisin, että niin hyvä kun se on kilpailua ollakin, tuossa ryhmässä tulee haastetta pistää sellaiset roolit pelaajille jotka myös kehittävät parhaalla tavalla.

Abbotsfordin joukkue on nyt ainakin paperilla farmitasolle ennakkoon paras mitä siellä on nähty. Manny Malhotra ei voi nuorten apulaistensa Maheshin ja Smithin kanssa mennä nyt ainakaan materiaalin taakse. Vähän vaikea lähteä tuota kokoonpanoa arvailemaan ja osaltaan se riippuu siitäkin ketkä pelaavat NHL:ssä. Mutta jos tuosta nyt oman "yksristikaks-rivin" tekisin pelaajien ollessa kunnossa, niin se voisi olla;

Räty aloittaa NHL:ssä, mutta voi tulla vielä mukaan.

Bains - Sasson - Lekkerimäki
Di Giuseppe - Smith - Karlsson
Blais - Stevens - Nielsen
Mueller - Wouters - Klimovich

Wolanin - Woo
Pettersson - Brännström
Kudryavtsev - McWard
Ahac/Felton/Hirose/Brisebois

Tolopilo
Patera

Hyökkäyksen ykkösen pitäisi olla toimiva ketju ja siellä Lekkerimäen kautta on mielenkiintoista seurata. Bains ja Sasson menevät toivottavasti eteenpäin. Kakkosketjun keskellä nähdään uusi pelaaja Nathan Smith, joka on ihan hyvä AHL-sentteri. Karlssonin ja PDG:n kanssa uskoisin pelin toimivan hyvin.

Kolmosketjun keskellä pelaa luotettava veteraani John Stevens. Laidoilla Tristen Nielsen tuo taitoa ja Sammy Blais rymistelyä. Nelosen keskellä on joukkueen arvostettu kapteeni Chase Wouters ja toisena laiturina Ty Mueller mielenkiintoinen tulokas. Danila Klimovichilla alkaa nyt olemaan ne viimeiset hetket näyttää.

Puolustuksen kärkipari on farmiin hyvä. Wolanin oli toissa kaudella AHL:n paras pakki ja Woo on hyvä kahden suunnan pakki tuonne. Kakkosparin kokosin ruotsalaisten ympärille. Tuossa on selkeä hyökkäävä pakki - puolustavampi fyysisempi pakki -yhdistelmä. Brännströmin tulo voi tehdä Petterssonin sopeutumiselle hyvää ja selkeyttää peliä.

Kolmospariin laitoin nyt ihan kehityksen vuoksi Kudryavtsevin, mutta en tiedä riittääkö taso noita muita vastaan. McWardia seurassa pidetään arvossa, mutta laitoin hänet nyt kolmospariin. Hän kärsii vielä vammasta kauden alussa. Maalilla nähdään varmaan aika tasainen kaksikko Tolopilo-Patera ja tuon kaksikon voisi kuvitella olevan riittävän hyvä.

Abbotsford aloittaa kautensa tulevana viikonloppuna Calgarya vastaan. Joukkue pelaa neljä ensimmäistä peliä vieraissa Calgarya ja Coloradoa vastaan sekä päättää lokakuun neljällä kotipelillä San Diegoa (Anaheim) ja Tucsonia (Utah) vastaan. Tulen katsomaan jokaisen pelin ja välillä tulee tännekin taas laitettua varmasti jotain.
 

Danone

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi
Onpa hurja tuo organisaation pakkien syvyyskartta, kun vertaa aiempaan. Toki AHL:n puolella vaikuttaa muukin kuin pelaajien absoluuttinen laatu, mutta siitä ei ole kuin reilu vuosi, kun Hirosesta puhuttiin mahdollisena seiskapakkina ylhäällä. Nyt sitten mahdollisesti seiskapakkina alhaalla.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Onpa hurja tuo organisaation pakkien syvyyskartta, kun vertaa aiempaan. Toki AHL:n puolella vaikuttaa muukin kuin pelaajien absoluuttinen laatu, mutta siitä ei ole kuin reilu vuosi, kun Hirosesta puhuttiin mahdollisena seiskapakkina ylhäällä. Nyt sitten mahdollisesti seiskapakkina alhaalla.

Tuonne on tehty hyviä hankintoja ja myös onnistuneita varauksia.

Mutta tuo Hirosen oleminen minun papereissa ylimääräisenä pakkina ei juuri kerro muusta kuin Hirosesta. Tai siitä miten minä hänet nyt näen.

Hirosen uran kehitys on yksi erikoisimmista, mitä olen Vancouverissa nähnyt. Hän tuli mielestäni hyvin yliopistosta sisään 22-23 kauden lopussa NHL:ään niihin seitsemään peliin mitkä pelasi. Seuraavana syksynä häneltä nähtiin erinomainen prospectien leiri ja myös hyviä harjoituspelejä. Sitten kun viime kausi alkoi AHL:ssa, ihmettelin missä on se itseluottamuksella pelaava pakki mikä hän oli ollut siihen saakka. Tuntui, että hän olisi hypännyt jostain jyrkänteeltä pelin tasonsa kanssa.

Akiton viime kausi farmissa oli rikkonainen, mutta eihän tuo 33 peliin tehdyt 0+2 ja pelokkaan näköinen pelaaminen kerro enää NHL-pakista. Puhutaan kuitenkin jo 25 vuotiaasta pelaajasta. Kuitenkin toisaalta yksi vammojen sävyttämä huono kausi farmissa takana ja ehkä siellä on mahdollisuuksia vielä parempaan? Juuri nyt tuo sopimus näyttää kuitenkin hukkaan heitetyltä.

Sitten tuossa tullaan tuohon kehitystilanteeseenkin. Saattaa olla, että Hirose olisi farmissa onnistuessaan parempi kuin Pettersson tai Kudryavtsev. Mutta noille kahdelle (etenkin Petterssonille) kaavaillaan paikkaa vielä NHL:stä lähikausina. Ihan jo tuonkin puolesta uskon hänen lähtevän paremmista asetelmista kauteen kuin Hirose. Mutta katsotaan miten noiden kanssa käy ja toivon tietysti Hiroselta selvästi parempaa kautta mitä viime vuonna nähtiin.

***

Seravallilla oli Canucks Centralilla tänään mielenkiintoista kerrottavaa NHL:stä yleisesti ja kertoi omia näkemyksiään myös Canucksista (mm. hahmotteli jo Boeserin seuraavaa sopimusta).





Koko jakso löytyy tuolta:


Tuosta seuraavaan tämän päivän jaksoon ja siellä on Allvinin haastattelu.

 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Kuulostaisi siltä, että Silovs tulee saamaan ainakin kauden ensimmäisen pelin.





***

Tuossa vielä nyt tuo kauden avauskokoonpano (tuosta siis pois Friedman):





Syvyyttä koitettu saada lisää ja mukana on kahdeksan uutta pelaajaa. Mielenkiintoista tulee seurata miten he sopeutuvat joukkueeseen. Samoin on ihan mielenkiintoista seurata miten suomalaiset Räty ja Lankinen suoriutuvat. Demko ja Joshua puuttuvat nyt avauksesta.

***

Kolme vuotta sitten Benningin rakentama joukkue:





***

Ihan en ymmärrä miksi vasta tänään, mutta tuleepahan lisää tilaa cappiin.

Tilaa tai sitten joku poimii sopimuksen pois? Farmin puolella ei kyllä ole enää tarvetta lisäpakeille, mutta toki Vancouverin ehdoilla tuossa mennään.

Noita sopimuksen siirtoja (Rädyn tai Bainsin osalta) tullaan muuten nyt näkemään tällä kaudella, kun Canucks koittaa kerryttää tilaa.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Tuon verran tuo Friedmanin pudottaminen saattaa säästää siirtotakarajalle mennessä:





Toivoisin silti, että häntä ei poimittaisi. Friedman pystyy kuitenkin pelaamaan kummalla puolella tahansa ja on siinä mielessä ihan käyttökelpoinen syvyyspakki. Taso putoaa hänellä pelatessa verrattuna tuohon top6-ryhmään, mutta ei minulla ollut suuremmin valittamista hänen pelaamisesta.

Edistyneillä tilastoilla mitattaessa maaliolettama oli 5v5 pelissä Hughesin jälkeen jopa toiseksi paras. Tuo tosin saattaa osaltaan kertoa tuon tilaston ongelmista. Zadorovilla 5v5 maaliolettama oli huonoin ja huonompi kuin Hirosella, mutta ei minun mielestä olisi pitänyt kuitenkaan olla. Joka tapauksessa Friedman täytti mielestäni paikkansa tuolla syvyydessä.

Daniel Wagnerilla oli yksi ihan järkeen käyvä selitys sille miksi tuo pudotus saatettiin tehdä vasta nyt;


One is that there's a good chance that a player will clear waivers when waived after the roster deadline. Every team across the NHL has their lineups set, many of them right at the salary cap with no room to add another player. Rejigging their roster to fit a waiver claim at this point would be a lot to ask.

***

Bains saattaa päästä pelaamaan kuitenkin jo tällä viikolla:



 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Athleticin toimittajat Dayal ja Mirtle rankkasivat parhaat puolustukset omaan järjestykseen. Kärkeen omaan ryhmäänsä pääsivät Vegasin, Coloradon, Bostonin ja Carolinan puolustukset. Kakkostasolle sitten Nashvillen, Dallasin ja Vancouverin puolustukset.


Vancouverin puolustuksen arvoa nostaa luonnollisesti ykköspari Hughes-Hronek, mutta Carson Soucyn merkitystä kakkosparissa toimittajakaksikko pitää myös tärkeänä. Viime kauden perusteella ei syyttä. Soucyn pelaaminen rauhoitti viime kaudella myös pakkipari Myersia. Myersin normaalia paremman kauden syynä saattoi toki olla myös sopimuskausikin. Kohtahan se selviää.

Kolmosparin Forbort-Desharnais laskee Canucksin arvosanaa viime kaudesta. Toivottavasti noista Desharnaisilla olisi kuitenkin lunastamatonta potentiaalia vielä. Jos nyt ei ihan Joshuan tyyliin, niin kuitenkin niin, että häneltä parhaat pelit NHL:ssä olisivat vielä edessä. Willander siellä on jossain vaiheessa tulevaisuudessa tulossa haastamaan tuosta, mutta toivotaan, ettei nyt ainakaan ihan ilmaiseksi pääsisi ohi.

Edit:

Laajemmassa kuvassa toimitus näkee huippupuolustusten menevän kohti keskitasoa ja keskitason alapuolella olleiden puolustusten keskitasoa kohti, eli tilanne eri joukkueiden kesken on tasoittumassa toimituksen mielestä. Huippupakkeja ei NHL:stä löydy niin isoa määrää jaettavaksi eri joukkueisiin tällä hetkellä.
 
Viimeksi muokattu:

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Se oli sellainen kauden avaus tällä kertaa.

Alku oli vähän turhankin hyvä, kun Vancouver paineli 3-1 johtoon laukausten ollessa 13-2 ja löi ensimmäiseen erään vielä neljännenkin maalin. Harvoin tuollaisen 4-1 kotijohdon jälkeen onnistutaan enää häviämään, mutta tällä kertaa sellainen nähtiin.

Kahteen viimeiseen erään Canucks ei saanut käytännössä juuri mitään aikaan. Toisesta erästä alkaen joukkue näytti nukkuvan, ei saanut syöttöjä perille ja löi kiekkoa kulmiin kenenkään menemättä perään. Vancouver voitti (jollain ihmeen mittarilla) vaaralliset paikat noissa erissä 9-3, mutta Calgary nousi kolmen maalin takaa jatkoaikavoittoon. Piste tuli, mutta lähellä oli suora varsinaisen peliajan tappiokin.

Viime kaudella Vancouver oli 42-1-4 pitämään kahden erän jälkeiset johtoasemat. Ei nyt tullut suoraa tappiota tuohon tilastoon, mutta ei kaukaa mennyt. Hughes ja Miller pelastivat tuon yhden pisteen lopussa, kun Flames ei saanut ensin toimitettua kiekkoa tyhjiin. Oikeastaan ne kaikki ennen kauden alkua olleet suurimmat kysymysmerkit yksilötasolla näyttivät tässä pelissä kääntyvän sinne negatiivisen puolelle.

Suurempi ongelma kuin yksilöt oli kuitenkin joukkueen pelaaminen.





En tiedä sitten otettiinko siellä hyvän alun jälkeen kaasulta jalkaa pois, mutta ei tuolla pelaamisella ensimmäisen erän jälkeen oltaisin ansaittu edes pistettä tuosta pelistä. Toisaalta Flamesin kirille pitää kyllä antaa myös pisteet.

- Silovsille tuli nyt varmaan hänen huonoin pelinsä NHL:ssä. Edelleen noissa kauempaa tulevissa laukauksissa on ongelmia. Tocchet sanoi, että aikoo katsoa nuo maalit uudelleen ja juttelee Toreniuksen kanssa tuosta. Silovs on toki vielä raakile ja kehittymässä, joten ei voi mitään Demkon otteita odotellakaan, mutta nyt tuon pelin jälkeen Lankinen on melko varmasti seuraavassa pelissä maalilla.

- Kolmospari Forbort-Desharnais oli kaksi viimeistä erää huono. Koko pelin rakenne suli toki myös eikä hyökkääjiltäkään tullut tarpeeksi apuja, mutta ei tuolla tasolla voi pelata mikäli tässä aiotaan saada menestystä. Melkein tuli Juulsenia ja Friedmania ikävä. No, toivotaan että uusilla puolustajilla vain ottaa aikaa ja he tuolta pystyisivät kuitenkin parantamaan.

- Miller pelasi uransa 800. pelinsä ja saavutti Gordie Howe hat trickin. Hän taklasi Rooneyta niin, että Rooney joutui jättämään kentän ja joutui myöhemmin vastaamaan tuosta tappelulla. Rooneyn loukkaannuttua jotkut fanit näyttivät tyylittömyyttä, mitä en tosiaan olisi halunnut nähdä kun alkoivat huutamaan Millerin nimeä Flames-pelaajan maatessa jäällä. Ymmärrän, että Miller on suosikki, mutta jossain menee raja. Tilannetaju puuttui noilta faneilta tuossa kokonaan.





- Räty pelasi alle 10 minuuttia, mutta keräsi yhden syötön ja voitti aloituksensa hienosti 5-1 lukemilla. Muutenkin Räty pelasi mielestäni ihan hyvän ottelun, mutta kieltämättä minuutit jäivät vähiin.

- Boeser iski kaksi maalia. Hänelle nämä kauden avaukset näyttävät sopivan hyvin.

- Sprong teki Vancouverin tämän kauden ensimmäisen maalin. Sprongista tuli NHL:n historian kolmas pelaaja, joka on onnistunut tekemään neljässä eri joukkueessa avauspelissään maalin. Muut ovat Peter Zezel (joka pelasi aikanaan myös Vancouverissa) sekä Marian Gaborik.

Vancouverin tämän kauden avausmaali:





- Garland aloitti kautensa maalilla, mutta huomion arvoista oli peluutus alivoimalla. Hän pelasi 48 sekuntia alivoimaa, mikä on täsmälleen sama määrä, minkä hän pelasi koko viime kautena.

- Hughes avasi kauden 0+2 tehoilla ja otti lopussa pisteen kannalta elintärkeän blokin. Hän nousi nyt yksin kaikkien aikojen Vancouverin pakkien syöttötilaston kakkoseksi (jakoi vielä ennen peliä tuon tilaston Dennis Kearnsin kanssa). Syöttöpörssin kärjessä on Edler, johon Hughesilla on 18 syöttöä matkaa.

Kauden avaus jätti nyt huonon maun. Harvoin on nähty noin kaksijakoista Canucksin joukkuetta etenkään Tocchetin aikana. Toivottavasti tämä peli käydään nyt huolella läpi, eikä tällaista kolmen maalin johdon hukkaamista pääse tapahtumaan enää jatkossa. Kausi jatkuu Flyersia vastaan lauantaina. Tulee olemaan mielenkiintoista seurata Philadelphian nuorta Matvei Michkovia hänen uransa ensimmäisessä NHL-pelissä.

Edit:

Pistetään vielä tänne tuo, että Friedman meni waivereista läpi ja vahvistaa nyt hänkin sitten Abbotsfordin puolustusta. Friedman on mahdollinen kauden aikana ylös nostettava pakki.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Bains nostettiin ylös.





Pari muutosta tullut joukkueen kokoonpanoon:





Eli Åman otettu pois ja Suter tilalle. Suterin paikaksi on laitettu kolmosketjun laita ja Höglander "pudotettu" neloseen. Kahdelle kärkiketjulle ei olla tehty mitään, vaikka Tocchet leikkasi Sprongin aikoja tuossa Flames-pelissä Andersonin 3-2 kavennuksen jälkeen (Sprong poistui siinä omalta paikaltaan ja se avasi Andersonille mahdollisuuden). Nuo kahden alemman ketjun pelaajat tulevat pelaamaan varmaan aika samankaltaisia minuutteja tasakentin.

Puolustuksessa Desharnais ollaan pistetty nyt seiskapakiksi ja Juulsen nostettu kolmospariin. Ei hyvin alkanut kummallakaan kolmosparin pakilla ura Vancouverissa ja ehkä tuota muutosta vähän osasi odottaakin tuon viime pelin jälkeen. En nyt noista kumpaakaan erikseen lähde nostamaan negatiivisesti esiin, mutta tuo pakkipari ei vain toiminut. Juulsen on oikean puolen pakki, joten siksi noista varmaan oikean puolen pakki Desharnais on nyt seiskapakkina.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Voittomaalin kauden avauksessa tehnyt Connor Zary sanoi, että joidenkin fanien kannustus Millerille Rooneyn maatessa jäällä sytytti Calgaryn. Yleisö on kuudes kenttäpelaaja.





***

Miller sanoo kauden avauksen olleen joukkueelle lopulta hyväksi.





***

Nyt harjoituksissa nähty tuttu näky:





Pakkivalmentaja Foote saa tehdä töitä. Kahdeksan uutta pelaajaakin asettavat omat haasteensa, mutta viime kauden perusteella on luottoa Footeen.

***

Tuo unohtui laittaa eilen. Eniten minun kunnioitusta Canucksin toimittajana saavalle Iain "Triple Threat" MacIntyrelle tämä kausi on järjestyksessä 34. kausi kun MacIntyre tekee toimittajan töitä Canucksista. Sportsnetille television ja netin puolella töitä nykyisin tekevä MacIntyre on joka viikkoinen vieras myös Canucks Centralin puolella. Hän on tehnyt toimittajan töitä Canucksista lähes koko aikuisikänsä. Muistan hänet lisäksi mm. Sporting Newsista ja Hockey Newsista jo 90-luvun puolelta.



 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Ensi yönä olisi sitten mahdollisuus pelata ehjempi peli kuin kauden avaus, kun Philadelphia tulee avaamaan kautensa Vancouveriiin. Ottelu on Canucksin historian pakkien pistepörssiä vielä johtavan Alex Edlerin juhlapeli. Edlerhan teki sen yhden päivän sopimuksen, jotta voisi päättää uransa Vancouverissa.





Ben Kuzman juttu:


I am humbled and honoured to officially end my career and retire as a member of the Canucks. I consider myself lucky to have started my career with such an outstanding organization, in this amazing city, with the best fans in the NHL. Finishing my NHL career where it all began is something very special for myself and my family.

I’m just a guy that left everything out there no matter what. I gave everything I had to that city. And I want to be remembered as a guy who always played with his heart and soul every shift and would do anything to win. It would mean a lot to go on that (Rogers Arena) ice and come full circle.

Huolestuttavan huonossa kunnossa Edler oli, kun ei pysynyt Sedinien perässä 20 kilometriä, vaikka näillä oli juuri takana maraton... No nyt ei tarvitse luistella kuin kierros. Varmasti tulee hieno ja ikimuistoinen hetki arvostettavalle ruotsalaispuolustajalle.

Kokoonpanosta sen verran noita jo nyt odotettujakin asioita, että Lankinen pelaa ensimmäisen pelinsä Vancouverissa, Juulsen korvaa kolmosparissa Desharnaisin ja Suter hyökkäyksessä Åmanin. Flyersin puolelta mielenkiintoa peliin tuo kohutulokas Matvei Michkov, joka pelaa uransa ensimmäisen pelin NHL:ssä. Flyersissa myös menneenä kesänä ykköskierroksella varattu juuri vasta 18 vuotta täyttänyt Jett Luchanko saa myös ensimmäisen pelinsä NHL:ssä.

Flyers oli viime kaudella Vancouverille paha vastustaja. Canucks kaatoi kauden avauksessa Edmontonin 8-1 ja voitti seuraavankin pelin Oilersia vastaan (3-4), mutta hävisi kauden kolmannen pelin vieraissa Philadelphialle 2-0 lukemilla. Joukkueet kohtasivat toisensa joulukuun lopussa uudelleen ja tuolloin Philadelphia kävi puolestaan viemässä pisteet Vancouverista 1-4 voitolla. Toistaiseksi siis Canucksin entisellä valmentajalla John Tortorellalla on tukeva niskalenkki entisestä Flyersin pelaajasta Rick Tocchetista.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves




Alex Edler sai ansaitsemansa juhlallisuudet Flyersia vastaan. Philadelphian nuoret pelaajat Matvei Michkov ja Jett Luchanko osoittivat, että heistä tulee olemaan Flyersille vielä paljon iloa. Ja Vancouver hävisi toisen peräkkäisen pelin varsinaisen peliajan jälkeen.





Tiukassa on avausvoitto tällä kaudella. Nyt Philadelphiaa vastaan Vancouver johti peliä 1-0, 2-1 ja vielä rankuissakin ennen Flyersin kolmatta yrittäjää (Konecny), mutta joutui kuitenkin poistumaan kentältä tappio niskassa. Tällä kaudella Vancouver on johtanut pelejä reilut 54 minuuttia ja ollut tappiolla seitsemän minuuttia, mutta kasassa ei ole vielä yhtään voittoa.

Philadelphiaa vastaan nähtiin aika tasainen peli, jossa kummallakin oli voiton avaimet käsissä. Vancouverin puolelta hyvää oli puolustuspelin tiivistyminen tasakentin (Flyers sai vain kaksi vaaralliseksi maalipaikaksi tilastoitua paikkaa 5v5 pelissä), maalilla Lankisen pelaaminen sekä alaketjujen peli. Pitää kyllä sanoa, että etenkin Garland ja Sherwood ovat olleet siellä hyviä. Muut uudet hyökkääjät Heinen ja etenkin Sprong hakevat vielä peliä.

Huonoa pelissä oli sitten jälleen johtoaseman menetys, saamaton ylivoima, kärjen pelaaminen ja Myersin loukkaantuminen. Melkein koko pelin Canucks pelasi viidellä pakilla. Myersin sairausloman pituutta ei vielä tiedetä, mutta jalka vääntyi kaksinkamppailussa Farabeen kanssa sen verran pahan näköisesti, että saattaa tulla hieman pidempikin sairausloma.

Ei tässä vielä siinä mielessä mihinkään paniikkiin ole aihetta, että viime kaudella finalistijoukkueet Florida ja Edmonton hävisivät molemmat kaksi ensimmäistä peliä. Runkosarjan voittaneella Rangersilla oli puolestaan kahden pelin jälkeen kaksi pistettä. Mutta kyllähän sitä tietysti on pakko alkaa saamaan voittojakin, jotta tuon "isopääkiekon" piste-ennustus ei ainakaan toteudu. Olisihan sitä kiva myös joskus kääntää nuo pilkut itselle. Niistä ei tullut viime kaudellakaan pisteitä.





NHL:n nuorin pelaaja Jett Luchanko oli lähellä tehdä avausosuman heti ensimmäisessä pelissä, mutta Lankinen otti kovan tilanteen hienosti kiinni. Kaiken kaikkiaan hyvä esitys Lankiselta.

- Sprongille tuli jo toinen peräkkäinen peli, missä penkki kutsui. Nyt Flyersin puolustajan Cam Yorkin maalissa Sprongin pelin luku ei toiminut ja Yorkille jäi liikaa tilaa. Edellisessä pelissä hän sortui vähän vastaavaan oman pään säntäilyyn Rasmus Andersonin osumassa ja istui silloinkin. Sprong pystyy olemaan tulosta tekevä hyökkääjä syvyydestä, mutta ellei tuo oman pään peli kehity, penkki ja mahdollisesti katsomo kutsuu jatkossakin.

- Forbort oli selvästi parempi kuin tuossa ensimmäisessä pelissä. Tuo oli tärkeä asia tässä pelissä joukkueen pelatessa viidellä pakilla. Hieno syöttö Bluegerin maaliin. Antaahan tuo nyt vähän toiveita myös sille, että Desharnais pystyisi niin ikään parantamaan kun tulee lisää pelejä.

- Sherwoodin pelaaminen on ollut kiekottomana oikein hyvää. Nytkin oli tärkeä alivoimahyökkääjä sai hankittua jäähyn heti alivoiman päätyttyä eli teki juuri sitä, mitä tuon roolin pelaajalta toivoisi. Veikkaan, että hän tulee nousemaan vielä monien fanien suosikkien joukkoon.

- Petterssonilta on nähty kaksi melko vaatimatonta peliä tähän kauden alkuun. En tiedä sitten kuinka paljon uudet ketjun laiturit DeBrusk ja Sprong tuohon vaikuttavat? Ehkä tässä tarvitaan vain aikaa, mutta kieltämättä tuo on hieman huolestuttava merkki huonon viime kauden loppupuoliskon jälkeen. Toisaalta vasta kauden toinen peli kyseessä. Ei ole Millerkaan ollut toisaalta (paria väläystä lukuun ottamatta) ihan normaalilla tasollaan, mutta tuon ymmärtää harjoitusleirin loukkaantumisen vuoksi.

Nyt näiden tuloksen puolesta pettymyksiin päättyneiden pelien jälkeen Vancouver lähtee vieraskiertueelle, jonka aikana joukkue pelaa Tampaa, Floridaa, (jälleen) Philadelphiaa ja Chicagoa vastaan. Toivottavasti noissa peleissä päädyttäisiin myös sinne voittosektorin puolelle.

***

Abbotsford avasi kautensa 3-4 voitolla Calgarysta. Siellä maalinteossa onnistuivat Wouters, Blais, Klimovich ja Nielsen. Tolopilo pelasi maalilla ihan kelvollisen ottelun. Lekkerimäki oli sivussa jonkun loukkaantumisen vuoksi. Blais oli siellä nyt positiivisesti erottunut pelaaja ja samoin uransa ensimmäisen AHL-pelin pelannut Ty Mueller pelasi hyvän ottelun. Pakkipäästä erottuivat Pettersson, Kudryavtsev ja Brännström.

Abbotsfordin kauden avausmaalin teki kapteeni Chase Wouters.





Klimovich pääsi näyttämään nopeuttaan. Muuten pelissä on puutteita, mutta noissa hän on yleensä hyvä.


 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Vancouver on muokannut taas ketjuja:





Sprongin pelaaminen Petterssonin ketjussa tiesi sitä, että hänet on nyt pudotettu mahdollisesti katsomoon (jos Garland pelaa). Heinen paikkaa Sprongin. Ei kauhean hyvin alkanut Sprongin ura Vancouverissa siis. Toisaalta oli odotettavissakin alkuongelmia tuon kaltaisella pelaajalla.

Höglander saa nyt paikan Millerin ja Boeserin ketjusta ja vaikka tuo ei viime kaudella niin hyvin toiminutkaan (PDG ja Suter olivat siinä enemmän peluutetut laiturit) ja minulla on siksi edelleen kysymyksiä tuosta, mielenkiintoista kuitenkin katsoa tuleeko tuohon nyt parannusta. Höglander on nyt ainakin hyvässä kunnossa ja ollut pirteä näissä kahdessa ensimmäisessä pelissä. Kuuma mailakin nyt vielä, kun teki maalin Flyersia vastaan.

Suter olisi ollut tuohon ketjuun viime kauden jäljiltä loogisempi (jos Heinenin pitää mennä paikkaamaan Petterssonin ketjuun), mutta ei taida olla vielä loukkaantumisen jälkeen ihan parhaassa kunnossa. Sekin voi olla, että Canucks koittaa kasata tuollaista puolustavaa kolmosketjua ja näkee siinä Suterille tilausta.

Nelosketjusta en oikein löydä sellaista pelillistä aivoitusta mikä tuossa on taustalla. Toki varmaan on nyt tuollainen vain Garlandin puuttuessa treeneistä.

Puolustuksessa ei siinä mielessä isoja yllätyksiä ole, että ovat sotkeneet tuota Forbort-Desharnais -paria sen Flames-pelin jälkeen. En näe mahdottomaksi sen palauttamista jossain vaiheessa kautta, mutta kummankin pelaajan (ensimmäisen pelin perusteella etenkin Desharnaisin) pitää oppia joukkueen systeemi ensin.

Myersista kuului onneksi huojentavia uutisia. Hän lähtee reissuun mukaan:


 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Nelosketjusta en oikein löydä sellaista pelillistä aivoitusta mikä tuossa on taustalla. Toki varmaan on nyt tuollainen vain Garlandin puuttuessa treeneistä.

Omaan makuun tuossa on kovin erikoiset kolmos- että nelosketju. Kummastakaan ei oikein ota selvää mitä roolia ketjulta odotetaan. Jos tuohon kolmoseen laitettaisiin Bains Suterin paikalle niin sitten tuo olisi omaan makuun hyvältä kuulostava puolustava ketju. Mikäli taas Garland korvaisi Sherwoodin niin haettaisiin tehoja. Mutta nyt? En tiedä.

Samoin kuin nelosketju. Räty pelannut hyvät pelit niin nyt tiputus neloseen ja rinnalle joukkueen heikoimmat lenkit Åman ja Sprong? Tuohonkin jos laittaisi Bains ja Sherwood niin olisi tuollainen energiaketju ja vielä jonkinlaisilla käsillä.

Onneksi reservissä on tosiaan Garland (ja Bains). Yhdellä lisäpalasella tuosta on tosiaan saatavissa ihan järkevät kaksi alempaa ketjua.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: nuck

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Omaan makuun tuossa on kovin erikoiset kolmos- että nelosketju. Kummastakaan ei oikein ota selvää mitä roolia ketjulta odotetaan. Jos tuohon kolmoseen laitettaisiin Bains Suterin paikalle niin sitten tuo olisi omaan makuun hyvältä kuulostava puolustava ketju. Mikäli taas Garland korvaisi Sherwoodin niin haettaisiin tehoja. Mutta nyt? En tiedä.

Suterilla on itse asiassa erittäin hyvätkin puolustuspään mittarit viime kaudelta. Athleticin toimittajakaksikko Dom Luszczyszyn ja Shayna Goldman kun tekivät Pacific-divarin pelaajakortit, niin ei siellä ollut Suteria parempia puolustuspään lukemia kuin yhdellä hyökkääjällä (muutama muukin oli samassa +5 ryhmässä kuin Suter) koko divarista. Hänen aikana tuli lisäksi viime kaudella peliaikaan nähden toiseksi vähiten maaliolettamaa ja vaarallisia maalipaikkoja omaan päähän Canucksin hyökkääjien osalta. Ja Millerin ketjussa peluutettiin Suteria juuri tuon vuoksi.

Tuo on sitten eri asia, jos puhuit tästä kaudesta. Hän ei ole tosin pelannutkaan kuin tuon yhden pelin. Mutta varmaankin siellä sitten luotetaan, että noiden pikkuvammojen jälkeen Suter saa pelinsä taas parempaan suuntaan.

Samoin kuin nelosketju. Räty pelannut hyvät pelit niin nyt tiputus neloseen ja rinnalle joukkueen heikoimmat lenkit Åman ja Sprong? Tuohonkin jos laittaisi Bains ja Sherwood niin olisi tuollainen energiaketju ja vielä jonkinlaisilla käsillä.

Itsekään en Rädyn roolista nelosessa pidä, mutta tuossa varmaan tullaan Bluegerin pelaamiseen enemmän kuin Rädyn? Tuon edellisen pelin jälkeen Tocchet antoi tällaisen lausunnon (kun kysyttiin miksi Petterssonin ketju ei pelannut enempää);





Blueger on pelannut hyvän kauden startin. Ei Rädynkään pelaamisessa mitään vikaa ole ollut, mutta noista kahdesta Blueger on saanut enemmän luottoa. Flyersia vastaan tuli myös maali eikä se toinenkaan kovin kaukana ollut;





Onneksi reservissä on tosiaan Garland (ja Bains). Yhdellä lisäpalasella tuosta on tosiaan saatavissa ihan järkevät kaksi alempaa ketjua.

Ilmeisesti Garland sai vain vapaapäivän Tocchetilta. Näin ollen voisi kuvitella, että noita ketjuja tullaan mylläämään vielä. Ainakin siis noita kolmosta ja nelosta. Joshua kun palaa jossain vaiheessa, niin sitten siellä alkaa ehkä ne palaset loksahtamaan vasta paremmin paikoilleen.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Kauden toisessa pelissä Abbotsford hallitsi selkeästi kenttätapahtumia Calgarya vastaan, mutta joutui tyytymään 4-3 tappioon rankkujen jälkeen. Calgaryn maalilla pelanneelle Devin Cooleylle tuli peräti 45 torjuntaa, kun Abbotsfordin maalilla uransa avannut Jiri Patera joutui venymään 25 kiekon eteen. Huomion arvoista pelissä oli se, että jokainen Abbotsfordin pelaaja sai tilille vähintään yhden laukauksen.

Ensimmäisen viikonlopun jälkeen joukkueen saldona on kahden vieraspelin jälkeen kuitenkin kolme pistettä, eli ihan hyvän startin tulokasvalmentajan Manny Malhotran joukkue on saanut. Tuon päälle on hyvä rakentaa kun ottaa vielä huomioon esimerkiksi sen, että Lekkerimäki ja PDG olivat sairaana ja sivussa noista peleistä.

Kauden toisen pelin kokoonpano:

Nielsen - Sasson - Karlsson
Blais - Mueller - Klimovich
Stevens - Smith - Twarynski
Kambeitz - Wouters

Brisebois - Woo
Brännström - McWard
Pettersson - Friedman
Kudryavtsev

Patera
Tolopilo

Calgary sai pelin avausmaalin heti alkuun, kun Dryden Hunt pääsi laukomaan keskeltä vapaasti. Abbotsfordiin Edmontonin farmista Bakersfieldista siirtynyt Dino Kambeitz tasoitti pelin kuitenkin alivoimalla. Avauserän lopussa Abbotsfordin kapteenilla Woutersilla oli hyvä mahdollisuus siirtää joukkue johtoon päästyään myös alivoimalla läpiajoon, mutta Cooley selvitti tuon.

Toinen erä oli Abbotsfordin, mutta joukkue ei saanut siinä kuin yhden maalin monista paikoista huolimatta. Tuon teki Kambeitzin tavoin niin ikään uutena pelaajana Abbotsfordissa pelaava Carsen Twarynski lämärillä siniviivalta. Kolmannen erän alussa Calgary onnistui jälleen tekemään nopean maalin Walker Duehrin toimesta. Duehrin laukaus tuli sekin hieman kauempaa, mutta Pateralla taisi olla maskia.

Kolmannen erän puolivälissä Abbotsford pelasi ylivoimalla, kun Calgary pääsi karkaamaan 2-0 hyökkäykseen. Patera selvitti tuon tulemalla hyvin vastaan ja vastahyökkäyksestä Tristen Nielsenin ja Linus Karlssonin yhdistelmä toimi vieden Abbotsfordin johtoon.





Calgary kuittasi kuitenkin tuonkin maalin, kun kiekko pomppi maalilla Lucas Cionalle ja hän pääsi tekemään tasoituksen erän 14. minuutilla. Jatkoajalla molemmilla joukkueilla oli paikkansa, mutta joukkueet eivät saaneet maaleja aikaan. Rankuissa sitten Abbotsford seurasi Canucksin esimerkkiä ja hävisi pilkut.

- Erik Brännström oli kentän paras pelaaja ja teki muutamia sooloja, joita harvoin näkee noissa peleissä. Farmitasolla nuo hänen parhaat ominaisuutensa pääsevät kunnolla esiin. NHL:n puolella on vähemmän tilaa ja omassa päässä vaikeampaa taitavampia pelaajia vastaan. Kahden pelin jälkeen kasassa on kolme syöttöä ja voisi olla enemmänkin.








- Mark Friedman ei ole lähelläkään Brännströmin tasoa yksilönä, mutta hänen vahvuutensa saattavat sopia paremmin NHL-kiekkoon yksinkertaisella pelin edistämisellä ja kaksinkamppailujen vääntäjänä. Saa nähdä saako Friedman nyt kutsun ylös kun Canucks lähtee vieraspelireissuun.

- Cole McWardin luistelu näyttäisi menneen vähän eteenpäin. Häntä kannattaa pitää silmällä mietittäessä mahdollisia ylös nostettavia pelaajia kauden aikana.

- Elias Pettersson on avannut mielestäni kautensa paremmin kuin viime vuonna. Viime kauden loppu oli vähän hakemista omaan rooliin, mutta nyt hän pelaa sopivan yksinkertaista kiekkoa. Hyvä alivoimapakki ja nuoreksi puolustajaksi selviää kaksinkamppailuissa hyvin. Kiekollisuutta odotellaan lisää.

- Nathan Smith on saanut Arizonassa vyölleen NHL-pelejä sekä oli Hobey Baker -finalisti pari vuotta sitten (2022), mutta ainakaan näiden kahden ensimmäisen pelin perusteella on hieman vaikea nähdä hänen nousevan ylös. Farmitasolle silti varmasti vielä hyvä pelaaja. Alku on mennyt kuitenkin hieman totutellessa peliin.

- Blais ja Twarynski ovat vähän samassa ryhmässä pelaajina, jotka tuovat joukkueeseen santapaperia ja kokemusta. Kambeitzkin kuuluu osaltaan tuohon ryhmään. Kaikilta joukkue saa luotettavaa kahden suunnan peliä farmitasolla.

- Ty Mueller liikkuu hyvin ja pelaa tunnollisesti oman pään. Parhaassa tapauksessa saattaa olla reitillä kahden alemman ketjun pelaajaksi, joskin vielä on liian aikaista sanoa. Hyökkäyspään taitoja puuttuu kuitenkin, jotta hänestä voisi uskoa olevan oikein muuhun kuin sinne bottom6-osastoon. Tuo kahden alemman ketjun pelaajaksi kasvaminenkin olisi tietysti kova juttu neloskierroksen varaukselta.

Abbotsfordin kausi jatkuu ensi viikonloppuna Coloradoa vastaan pelattavilla vieraspeleillä.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Bains saattaa päästä ykkösketjuun tuohon ensi yön peliin Tampaa vastaan. Höglander ilmaisesti sittenkin kolmosketjussa.


Silovs pelaa maalilla. Toivottavasti onnistuisi nyt paremmin kuin avauksessa. Myers mahdollisesti myös jo kokoonpanossa. Tocchet sanoi joukkueen väistäneen luodin, ettei tullut pidempää sairauslomaa.

***

Canucks on laukonut aika paljon blokkeihin tai ohi kauden ensimmäisissä kahdessa pelissä.





***

Hughesin ja Hronekin välinen peli on ollut oikeastaan joukkueen parasta antia näissä alun peleissä.




”The Canucks have outchanced opponents 21-5 at five-on-five with the duo on the ice.”

Edit: twiitit eivät näköjään aukea kuin klikkaamalla.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös