Mainos

Vancouver Canucks (1.) – Nashville Predators (WC1), Pacific 1. kierros

  • 11 854
  • 46

Kumpi menee jatkoon?

  • Canucks 4-0

    Ääniä: 2 2,9%
  • Canucks 4-1

    Ääniä: 12 17,4%
  • Canucks 4-2

    Ääniä: 20 29,0%
  • Canucks 4-3

    Ääniä: 4 5,8%
  • Predators 4-0

    Ääniä: 2 2,9%
  • Predators 4-1

    Ääniä: 1 1,4%
  • Predators 4-2

    Ääniä: 13 18,8%
  • Predators 4-3

    Ääniä: 15 21,7%

  • Äänestäjiä
    69

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Playoffit (oikeat sellaiset) ovat viimein palanneet Vancouveriin, kun Vancouver Canucks ja Nashville Predators kohtaavat toisensa Läntisen konferenssin playoffien avauskierroksella. Joukkueiden välinen kohtaaminen on seurojen historiassa ensimmäinen avauskierroksella ja ylipäänsä vasta toinen kaikkina aikoina. Edellisen ja ainoan kerran joukkueet pelasivat toisiaan vastaan vuoden 2011 playoffeissa toisella kierroksella ja tuolloin Vancouver voitti Ryan Keslerin pelaaman unelmasarjan johdolla sarjan 4-2 otteluvoitoin menemällä lopulta Stanley Cupin finaaleihin.

Vancouver Canucks: 50-22-9, 109 pistettä. Viimeiset 10: 5-4-1
Nashville Predators: 47-30-5, 99 pistettä. Viimeiset 10: 4-5-1

Runkosarjassa Vancouver pelasi pisteillä mitaten parhaan kautensa 11 vuoteen ja keräsi 109 pistettä. Nashville pelasi sekin hyvän 99 pisteen kauden. Joukkueet pelasivat vastakkain kolme kertaa ja nuo kaikki päättyivät Vancouverin voittoihin (2-3, 5-2 ja 2-5). Noista peleistä tosin kaksi pelattiin jo lokakuun lopussa, kun Predators haki vielä peliään uuden valmennuksen alaisuudessa. Viimeinen kolmesta kohtaamisesta nähtiin puolestaan sekin jo joulukuun puolenvälin paikkeilla.

Joukkueiden runkosarjan keskinäisten pelien tilastoja/kärkiä:

Maalit:
Vancouver:Elias Petterson (4); Nashville: Colton Sissons (2)
Syötöt: Vancouver: Quinn Hughes (6) ; Nashville: Tommy Novak (2)
Pisteet: Vancouver: Hughes (6) ; Nashville: Novak, Sissons (2);

Maalivahdit:

Vancouver:

Thatcher Demko: 2-0-0; GAA: 2.00; SV%: .915
Casey DeSmith: 1-0-0; GAA: 2.00; SV%: .929

Nashville:
Juuse Saros: 0-2-0; GAA: 4.81; SV%: .833
Kevin Lankinen: 0-1-0; GAA: 2.77; SV%: .916

Nashvillen nousujohteinen kausi

Vancouver sijoittui joukkueista paremmin runkosarjassa ja voitti nuo joukkueiden keskinäiset pelit, mutta pitkälle alkukauden vuoksi. Nashvillen kautta voisi arvioida oikeastaan kunnolla vasta alun jälkeen, sillä joukkue sai uuden valmentajan Andrew Brunetten johdolla pelinsä yksityiskohdat hitaan alun jälkeen kunnolla haltuun ja oli marraskuun puolivälin jälkeiset 67 peliä NHL:n kuudenneksi eniten pisteitä kerännyt joukkue pelaten noin 109 pisteen kausitahtia. Vancouver oli tuon saman ajan sekin kymmenen parhaan joukkueen joukossa, mutta jäi kuitenkin hieman Nashvillesta.

Nashvillen kautta voi siis arvioida joukkueista enemmän nousujohteiseksi kun katsellaan puhtaasti tuloksia, vaikka ihan runkosarjan lopussa Predators ei saanut enää (paineettomassa paikassa) parasta irti. Vancouverin kausi oli pistekehitykseltään puolestaan tasaisempi ja vaikka loppukaudella tuli tuloksissa vaikeampia aikoja, pelillisesti joukkue paransi kokonaispeliä loppua kohden. Marraskuun puolivälistä alkaen Predators pelasi NHL:n playoff-joukkueita vastaan saldolla 16-13-1, kun Vancouver meni saman ajan 16-10-2 saldolla. Molemmat joukkueet olivat runkosarjassa kuitenkin voittopuoleisia kovista peleistä.

Tuo Nashvillen nousujohteisuus ja hyvä pelaaminen näkyi edistyneissä tilastoissakin. Marraskuun puolivälin jälkeen Nashvillen 5v5 pelaamisen maaliolettama oli Natural Stat Trickin mukaan NHL:n seitsemänneksi parasta, kun Vancouverilla vastaava oli kuudenneksi parasta. Vaarallisissa maalipaikoissa vastaavalta ajanjaksolta Vancouver oli NHL.n kolmas ja Nashville kuudes. Tässä sarjassa vastakkain ovat siis kaksi (Natural Stat Trickin mukaan) tasakentin hyvin pärjännyttä joukkuetta, jotka lisäksi pärjäsivät kovissa peleissä.

Valmentajat keränneet ansaittua kiitosta

Rick Tocchetin
jo Canucks-uran alusta saakka taottu tuttu mantra "fight pressure with pressure" sopii hyvin tähän sarjaan. Vancouverilla on vielä kokematon playoff-joukkue verrattuna Nashvilleen tai moneen muuhunkin, joten tosiaan tämäkään hetki ei saa olla yksilöä isompi. Vancouver lähtee sarjaan lievänä suosikkina, mutta helppoa sarjaa ei ole luvassa eikä etenkään kokemattomalle joukkueelle. Tässä sarjassa pienikin alitajunnassa oleva luulo siitä, että "tämä pystytään kyllä hoitamaan kun runkosarjassa voitettiin" tarkoittaisi aikaista kesälomaa.

Nashville sai pelinsä rullaamaan hyvin alkuongelmien jälkeen ja joukkueen tv-analyytikko Steve Mason kertoi (Canucks Centralissa) esimerkiksi siitä, miten tähtipuolustaja Roman Josi ymmärsi alun jälkeen valmennusta ja alkoi käynnistämään joukkueen kiekollista peliä aikaisempaa nopeammin syötöillä. Nashville hyökkää ilman isoa määrää suuria tähtiä, mutta tekee tuon suoraviivaisesti ja aikaisempaa nopeammin joukkueena. Kiekottomana karvauspeli on toimivaa ja vastustajien pakkeihin saadaan painetta hyvin.

Molemmat joukkueet ovat muokanneet pelillistä identiteettiä ja iso ansio tuosta menee valmennuksille. Nashville teki onnistuneen muodonmuutoksen, kun aikaisemmin seuran johtohahmoina olleet Ryan Johansen ja Matt Duchene lähtivät viime kesänä pois ja tilalle tulivat henkisesti tärkeitä pelaajia kuten Ryan O'Reilly, Luke Schenn ja Gustav Nyquist. Predatorsin tehtyjen maalien maaliolettama 5v5 pelissä tämän vuoden puolella oli minuutteihin verruna NHL:n toiseksi parasta, mikä ei välttämättä kerro niinkään joukkueen yksilöiden taitotasosta ja mikä on myös lisäksi melkein käänteistä joukkueen lähivuosiin nähden.

Vancouver on puolestaan kyennyt Tocchetin aikana muokkaamaan peliään täysin erilaiseksi puolustuksen suuntaan. Puolustuksessa on nähty iso muutos (Hronek, Soucy, Zadorov ja Cole ovat uusia pakkeja kaikki), mutta pelillinen muutos on ollut vieläkin isompi. Canucks oli pitkään huumoriosaston joukkue puolustussuuntaan ja Tocchet aloitti systeemin tuomisen joukkueelle ihan perusteista. Ensimmäisiä harjoituksia seuraamassa olleet toimittajat kuvailivat viime kaudella, miten valmennus opetti joukkueelle puolustuspeliä kuin "midget-tason" junnujoukkueelle.

Päätön kiekon perässä juokseminen, vastahyökkäysten määrä, lepsuilu oman maalin edessä ja helpot syötöt Vancouverin puolustuspäässä keskustaan vähenivät merkittävästi. Tämän vuoden puolella Canucks on päästänyt peleihin nähden (Natural Stat Trickin mukaan) NHL:n kolmanneksi vähiten 5v5 tilanteiden maaliolettamaa. Tuollaista kurssin muutosta ei kukaan olisi osannut ennustaa vielä vuosi sitten.

Näiden joukkueiden pelilliset heikkoudet ovat kääntyneet aikaisempaan nähden (tilastoilla katsoen) vahvuuksiksi. Aikaisemmin tehoton Nashville oli runkosarjassa yksi NHL:n tehokkaimpia joukkueita 5v5 pelissä tämän vuoden puolella ja Vancouver puolestaan yksi vähiten 5v5 maaleja päästänyt joukkue. Muutos on ollut merkittävä, sillä ennen Tocchetin aikaa Vancouver päästi viime kaudella NHL:n viidenneksi eniten maaleja ja kahdeksanneksi eniten maaliolettamaa 5v5 pelissä. Toki materiaalikin oli erilainen.

Erikoistilanteiden merkitys

Aika usein kuultu "totuus" playoffeissa on tuomareilla pillien meneminen taskuun ja osaltaan tuo pitääkin paikkansa (kun suhteuttaa nähtyjä tilanteita jäähyjen määrään), mutta kuitenkin tilastoilla mitaten (linkki maksumuurin taakse) kahden ensimmäisen kierroksen aikana playoff-sarjojen neljässä ensimmäisessä pelissä vihelletään enemmän jäähyjä kuin runkosarjassa keskimäärin. Näin ollen erikoistilanteiden onnistuminen tulee olemaan jälleen merkittävä.

Erikoistilanteissa joukkueiden välillä ei etukäteen isoa kuvaa katsoen oikeastaan mitään isoa eroa ole. Molemmat joukkueet olivat tämän vuoden puoleisissa peleissä keskikastissa ylivoimalla noin 22% tehokkuudella. Mutta merkittävä muutos Nashvillen ylivoimassa nähtiin tähdistöpelin jälkeen (7. helmikuuta), jonka jälkeen Predators oli NHL:n toiseksi paras ylivoimajoukkue kun Vancouver oli vasta 26. sijalla. Periaatteessa Vancouverilla olisi taitotasoa olla tässä parissa parempikin, mutta käytännössä ainakaan runkosarjassa tuota ei nähty.

Alivoimalla joukkueiden välillä tähdistöpelin jälkeen ei juurikaan ero ollut. Koko tämän vuoden puolikasta katsoen Vancouver olisi siellä hieman parempi ja etenkin nyt Elias Lindholmin aikana Vancouverin alivoima on toiminut paremmin. Vancouverille on ollut tärkeä peluutuksellinen muutos myös se, että J.T. Miller ja Quinn Hughesin alivoimaminuutteja on saatu pienennettyä ja he ovat pystyneet keskittymään tasakentin pelaamiseen ja ylivoimalle.

Molemmilla joukkueilla peliä turvaamassa huippumaalivahdit, vai onko?

Vancouver: Thatcher Demko/Casey DeSmith
Nashville: Juuse Saros/Kevin Lankinen


Vancouverin maalivahti Thatcher Demko on pelannut loppukauden loukkaantumista lukuun ottamatta erinomaisen kauden. Demko on GSAA-tilastossa NHL:n toisena Winnipegin Connor Hellebuyckin jälkeen ja on ollut jopa Vezina-keskusteluissa. Hän on ollut kunnossa ollessaan joukkueen kolmen tärkeimmän pelaajan joukossa tällä kaudella ja Vancouverissa uskotaan vahvasti Demkon kykyihin olla sarjassa tai sarjoissa käänteitä tekevä pelaaja. Demkon loppukauden loukkaantuminen saattaa olla uhka tai mahdollisuus. Pelituntumaa ei nyt juuri ole, mutta henkisesti hän sai latailla akkuja.

Demko on NHL Edgen mukaan NHL:n toiseksi paras torjuntaprosenteiltaan "high-danger -alueella", mistä Nashville teki 53% maaleista. Kokemusta playoffeista Demkolla ei vaan oikein NHL-tasolla vielä ole (vain kolme peliä, nuo tosin kaikki erinomaisia), joten tuokin luo yhdessä loukkaantumisen kanssa kysymystä. Kakkosvahti Casey DeSmithilla oli hieman vaikeaa hänen noustua ykkösvahdiksi Demkon loukkaannuttua, mutta hän on pääosin pelannut ihan hyvää peliä kakkosvahtina ja onnistui hyvin myös Nashvillea vastaan joulukuun pelissä. Demkon lisäksi myös DeSmith on kokematon maalivahti playoffeihin.

Nashvillella Juuse Saros on ollut kahdella edelliskaudella Vezina-keskusteluissa mukana ja kokonaisuutta katsoen yksi lähivuosien ehdottomasti parhaista maalivahdeista, mutta tämä kausi ei ole sujunut yhtä hyvillä tilastoilla. Pitkälle Saroksen tilastoissa näkyy toki tuo alkukausi. Marraskuun puolivälin jälkeen Saros on voittanut NHL:n toiseksi eniten pelejä ja torjuntaprosentti on 91%, mikä on jo ihan hyvä lukema pitkälle kaudelle. Saroksella on Demkoon nähden enemmän kokemusta playoffeista ja taidoiltaan mahdollisuus olla myös pelejä kääntävä maalivahti edelliskausia vaikeammasta runkosarjasta huolimatta.

Nashvillen kakkosvahti Kevin Lankinen pelasi erinomaisen runkosarjan lopun, sillä tähdistöpelin jälkeen Lankisen torjuntaprosentti oli seitsemässä pelissä 92,6% ja päästettyjä maaleja peliä kohden meni 2,38. Lankisella on mahdollisuus nousta sarjassa isoonkin rooliin mikäli Saros ei syystä tai toisesta pysty kantamaan joukkuetta, mutta molemmilla joukkueilla ykkösvahti tulee ilman loukkaantumisia luultavasti pelaamaan sarjan kokonaan tai lähes kokonaan.

Etu: Vancouverilla pitäisi olla Demkon johdolla pieni etu maalilla vaikka pelaamattomuus omat varjonsa asettaa. Saros on kuitenkin parhaimmillaan erinomainen ja ykkösvahdeista kokeneempi. Tärkeimmäksi kysymykseksi taitaa nousta lopulta se, kumpi on kuumempi oikealla hetkellä? Molemmilla on lahjoja olla vastustajan itseluottamuksen syöjä.

Norris-tason kapteenit johtavat joukkueita

Molempien joukkueiden peliä johtavat NHL:n tämän kauden viiden (tai ehkä jopa kolmen) parhaan puolustajan joukkoon kuuluvat eliittitason pakit Quinn Hughes ja Roman Josi. Hughes voitti NHL:n pakkien pistepörssin tekemällä 92 pistettä ja johti joukkuetta ensimmäisen vuoden kapteenina hienosti. Vancouverilla oli pitkälle Hughesin ansiosta seurahistorian paras puolustuksen kärkipari, mutta ansio tuosta menee myös pakkiparille. Viime kaudella seuraan tullut Filip Hronek tuki hienosti Hughesin pelaamista.

Hyvän kärkiparin jälkeen Vancouverilla muu puolustus on fyysisempää osastoa. Tyler Myers pelasi sopimuskautena parhaan runkosarjan Vancouverissa ja seuraan viimeisen vuoden sisään tulleet Carson Soucy, Ian Cole ja Nikita Zadorov toivat arvokasta panosta fyysiselle puolelle, alivoimille ja oman maalin eteen. Isokokoinen Canucks-pakkien syvyysosasto voi sortua heikoimpina iltoina kuitenkin myös hukkaamaan kiekkoja mikäli Nashville tekee karvaustyönsä hyvin kuten joukkueelta voi odottaa. Luultavasti isokokoinen Soucy-Myers -pari tulee kantamaan kiekollisen kärkiparin Hughes-Hronek -parin takana isoimman vastuun. Kokenut Cole koittaa tasapainottaa jokeri-kortti Zadorovia.

Nashvillessa Hughesia vastaan puolustuksen johtajaksi on pistää Roman Josi, jonka kauden jälkimmäinen puolikas oli loistava. Josi oli selvästi NHL:n tehokkain puolustaja runkosarjassa tämän vuoden puolella ja sijoittui runkosarjan 12. tehokkaimmaksi pelaajaksi kaikki huomioiden pistepörssissä vuodenvaihteen jälkeen. Josin pakkiparina runkosarjassa nähtiin useimmin Vancouverin lähistöltä kotoisin oleva Dante Fabbro, mutta myös kokenut Ryan McDonagh saatetaan nähdä tuossa kärkiparissa, kuten nähtiin loppukaudesta.

Syvyyspakkeina Nashvillessa pelaavat mm. kiekollisempi puolustaja Alexandre Carrier sekä NHL:n taklauspuolen kärkipään pakit Jeremy Lauzon ja Vancouverille tuttu Luke Schenn. Lauzon voitti NHL:n runkosarjan taklauspörssin ja NHL:n historian taklauspörssiä johtava Schenn olisi ollut pakeista viiden ahkerimman joukossa mikäli vain olisi pelannut koko kauden. Nashvillen puolustuksen fyysisyys pystyy parhaimmillaan horjuttamaan hyvänkin joukkueen rohkeutta kiekolliseen pelaamiseen. Huonoimmillaan voi ajaa sitten itsensä ulos tilanteista.

Etu: Etukäteen puolustuksen vertailussa asetelma menee mielestäni aika tasan. Molemmilla joukkueilla on erinomainen ykköspakki, selkeä kakkospakki (ehkä tasoltaan lähempänä hyvää kolmospakkia) ja syvyydessä isokokoisia ja fyysisiä puolustajia.

Vancouverin sentterinelikko isossa roolissa

Vancouverilla J.T. Miller valittiin seuran arvokkaimmaksi pelaajaksi runkosarjassa fanien äänestyksessä ja hän pelasi komean 103 pisteen kauden. Miller on ollut kolmen viime kauden sisällä nyt kahdesti pistepörssin top10 pelaaja ja on nykyajan pelissä harvinainen voimahyökkääjäsentteri. Nashvillella tehokkain hyökkääjä oli myös fyysiseen peliin pystyvä Filip Forsberg, joka pelasi hänkin hienon 94 pisteen (ja peräti 48 maalin) kauden.

Noiden kahden jälkeen Vancouverin seuraavat hyökkääjät pistepörssissä olivat Elias Pettersson 89 pisteellä ja Brock Boeser uransa parhailla 73 pisteellä. Nashvillella Forsbergin jälkeen seuraavina pistepörssissä hyökkäyksestä olivat uransa parhaan kauden 34 vuotiaana pelannut Gustav Nyquist sekä 69 pistettä tehnyt toinen veteraani Ryan O'Reilly. Heistä O'Reilly oli pahana piikkinä Canucksin lihassa kuplakauden playoffeissa ja nyt on odotuksissa tuon jatkuminen. Itse uskon siihen, että O'Reilly tulee nousemaan tässä sarjassa vielä isompaan kokonaisvaltaiseen rooliin mitä runkosarjassa, vaikka sekin tosiaan oli jo hyvä.

Vancouver pohjaa hyökkäyspäässä peliään neljän hyvän sentterin ympärille. Nelikko Miller, Pettersson, Lindholm ja Teddy Blueger on ainakin kunnossa ollessaan roolitukselta ehkä paras Vancouverissa koskaan pelannut neljän sentterin ryhmä. Tuossa ryhmässä on kaksi mahdollista 100 pisteen sentteriä sekä kaksi luotettavaa puolustuspäässä hommansa osaavaa sentteriä, joista Lindholmilta voi odotella myös tehoja. Runkosarjassa Petterssonilla ja Lindholmilla oli kuitenkin vammoja eikä kaksikon täydestä pelikunnosta ole täyttä varmuutta.

Neljän sentterin lisäksi Canucksin vahvuus on erinomainen kolmosketju, jossa Conor Garland ja Dakota Joshua pelasivat hienot kaudet. Suurimpia kysymysmerkkejä on laituripuolella, jossa Ilya Mikheyev ei ole nykyisessä kunnossaan kahden ensimmäisen ketjun laiturin tasolla ja komean oman maaliennätyksensä 40 maalia tehneellä Brock Boeserilla oli runkosarjan lopussa loukkaantuminen. Syvyyspuolella Nils Höglander, Pius Suter ja Sam Lafferty pelasivat pääosin hyvät kaudet ja Canucks toivoo saavansa sieltä onnistumisia.

Nashvillella taitotaso putoaa kovan O'Reillyn ketjun (O'Reilly-Forsberg-Nyquist) jälkeen, mutta siirtotakarajalla Nashvilleen tullut Jason Zucker, Tommy Novak, hyvän kauden pelannut Colton Sissons ja nuori Luke Evangelista pystyvät kuitenkin tuomaan tehoja syvyydestä. Oma suosikkini Nashvillella on ollut rymistelevä McCarron-Smith ja Sherwood -ketju, joka tuo nopeutta ja paljon taklauksia. Vancouverin puolustuksen pitää olla ketjua vastaan varovainen. Yksi seurattava keskiketjujen hyökkääjä Nashvillella on myös entinen Canucks-hyökkääjä Anthony Beauvillier, joka varmasti mielellään kiusaisi tuttua joukkuetta.

Etu: Yhtään Nashvillen työteliästä hyökkäystä väheksymättä, näen Canucks-laseillani täällä edun kääntyvän Vancouverille. Nashvillen ykkösketju pystyy ratkaisuihin ja iso kysymys tulee olemaan miten paljon tuo hyvä ketju tuottaa. Tuo ketju tulee pelaamaan luultavasti Millerin tai Lindholmin ketjua vastaan ja jos valinta on jälkimmäinen, Canucks toivoo sitten Millerin ja Petterssonin ketjujen pystyvän ratkaisuihin. Nashvillella on mahdollisuus saada toinen noista kuriin, mutta kahden ketjun pitäminen läpi sarjan on hankalampaa jos peluutus kärjen takana on esimerkiksi Miller vastaan Sissons.

Joitakin poimittuja tärppejä sarjaan:

- Joukkueita johtavat kaksi Norris-tason puolustajaa Quinn Hughes ja Roman Josi. Kumpi pystyy nousemaan paremmin esiin?

- Maalilla nähdään toinen merkittävä asetelma, kun Demko ja Saros kohtaavat toisensa.

- Kaksi vielä playoffeihin kokematonta mutta erinomaista työtä tehnyttä valmentajaa kohtaavat tässä parissa. Tämän jälkeen molemmat ovat luultavasti taas vähän viisaampia.

- Ian Cole ja Teddy Blueger ovat Vancouverilta Stanley Cupin mestareita, mutta muu ryhmä vielä kokematonta näihin peleihin. Nashvillen playoff-kokemus on noin tuplasti isompi kuin Vancouverilla.

- Oman maalin edustalla Vancouver on ollut erinomainen. Predators on vahva maalin edessä. Merkittävä asia sarjalle nähdään tällä alueella.

- Fyysiset joukkueet kohtaavat sillä vastakkain ovat Läntisen konferenssin taklauspörssin ykkönen ja kakkonen. Miten Vancouverin taitavat hyökkääjät pärjäävät fyysisen paineen alla? Canucksin hyökkäyksestä playoffien voisi kuvitella sopivan hyvin Joshualle ja Millerille.

- Vancouverilla on taitotasoiltaan paremmat sentterit, Nashville vastaa fyysisesti. Canucksin senttereistä Miller on fyysinen ja Lindholmia ei tunneta fyysisesti mutta pärjää hyvin fyysisessä pelissä. Pettersson voi nousta sarjan X-factoriksi. Petterssonin ketjun pitää voittaa peluutus kolmosketjua vastaan.

- Ylivoimat tähdistöpelin jälkeen. Vancouverin pitää löytää sinne tehot. Teoriassa Canucks voisi olla joukkueista parempi, mutta ei ole sitä ollut.

- Asenne. Vancouver lähtee sarjaan runkosarjan jälkeen ehkä pienenä suosikkina. Pienikin etukäteen luotu ajatus että tästä sarjasta tullaan selviämään tulee koittamaan Vancouverin tuhoksi.

- Kotiyleisöt; Canucksin kotihallia kannattaa seurata nyt kun playoffit palaavat kaupunkiin. Myös Nashvillessa riittää totutusti hyvin tunnelmaa.

Ennuste: Erinomaiset viimeiset noin 70 peliä pelanneen Nashvillen aliarvioiminen tietäisi tappiota enkä usko sarjasta tulevan lainkaan helppoa. Nashvillella on kaikki mahdollisuudet sarjassa voittoon saakka ja yksi isoista asioista saattaa löytyä kokemuksesta. Siltikin Canucks-laseillani veikkaan, että Vancouverin etenkin keskeltä leveämpi hyökkäys kääntää sarjan. Vancouver seitsemässä.
 

cimoh

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Jokipo, Canucks
Olipas vaikea ensimmäinen ottelu. Hallittiin kiekkoa, mutta vaarallisille maalipaikoille ei meinattu päästä laisinkaan. Tänään tuo 3-kenttä oli paras. Joshuasta ei kyllä voi olla pitämättä. Iso playoff pelaaja.

Jatkossa pitää kyllä pysyä poissa boksista. Nyt annettiin nashvillelle saumat voittaa ihan noilla typerillä jäähyillä. Lopussa onneksi jäi yksi 5vs.3 vihetämättä, kun Myers veti kyllä selkeästi jalat alta nsh pelaajalta.

No mutta peli avattu. On tämä vaan hienoa pitkästä aikaa..
 

Naamavelli

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Tämä oli ennakolta sellainen pari, josta veikkasin Predatorsin jatkavan. Ihan sillä perusteella, että jotenkin Canucksien playoff-otteet olivat arvoitus ensimmäiseen peliin lähdettäessä.

Vaikka tavallaan toivon aina suomalaispelaajille menestystä ja siksi esim. Panthersien, Hurricanesin ja Starsin voittavan sarjansa, niin jostain syystä Canucks ja Jets ovat tässä poikkeus. Heille voisin suoda voitot sarjoista yli ”suomalaisjoukkueiden”.

Vakuuttava alku siinä mielessä tälle sarjalle Canucksilta, että se voitto kaivettiin, eikä annettu Predatorsin yllättää ja ottaa ns. kotietua.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: nuck

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves




Ei ollut tosiaan Vancouverilta paras esitys tuossa ensimmäisessä pelissä ja kuten @cimoh sanoi, liikaa Canucks otti hölmöjä jäähyjä. Nashvillen runkosarjan kevätkaudella liekeissä ollut ylivoima rankaisi kerran noista ja Predators johti vielä kolmannessa erässä. Kolmannen erän salamamaalit ratkaisivat onneksi pelin ja tärkeä sarjan avausvoitto saatiin tuosta irti.

Vancouverin voiton kannalta tärkeä asia oli pitää peli kärsivällisenä, vaikka joukkue oli tappiolla. Noita hetkiä joukkue on koittanut harjoitella pelien sisällä, että pystyisivät pitämään näillä vaikeilla hetkillä omaa peliä kunnossa eikä turhia riskejä otettaisi noissa tilanteissa. Yhdeksän Canucksin pelaajaa joilla ei ollut lainkaan playoff-kokemusta fanien edessä saivat tästä nyt ajatuksen ja myös onnistumisen mitä nämä pelit ovat.

Kolmosketjun Dakota Joshualta ja Elias Lindholmilta hienot pelit hyökkäyksessä. Joshualle tuli kaksi maalia, kun osui lopussa tyhjiin. Lindholmilta erittäin tärkeää pelaamista alivoimilla ja lisäksi kävi iskemässä Vancouverin avausmaalin sekä teki ratkaisevan tärkeän pohjatyön Joshuan tekemään voittomaaliin. Viisi taklausta ja aloitukset 60% omille. Tocchet sanoi, että näitä hetkiä varten tehtiin tämä hankinta ja ensimmäisen pelin perusteella tuo kauppa palkitsi monin tavoin.

Puolustuksessa huomio kiinnittyi jo pelin aikana Vancouverin tasaiseen pakkien kierrätykseen. Hughes pelasi ainoana yli 20 minuuttia (20:20) ja muu viisikko kahden minuutin sisään toisistaan. Nashvillella Josi pelasi noin 27 minuuttia ja McDonagh sekä Carrier hieman enemmän kuin Hughes. Jos Vancouver pystyy kierrättämään pakkejaan noin tasaisesti, niin pitää toivoa tuon palkitsevan sarjan edetessä.

Maalilla Demko ja Saros pelasivat mielestäni molemmat voittoon riittävät pelit. Demkon pelin paras torjunta tuli entisen Vancouverin pelaajan Beauvillierin laukaukseen;





Saros on erinomainen maalivahti, mutta voisikohan tässä olla yksi sarjan kannalta tärkeistä asioista mikäli maskipeliä saataisiin aikaan;





Toiseen peliin Vancouverilta pitää löytyä parempaa huolellisuutta jäähyjen suhteen ja muutenkin pitää kyetä nostamaan tasoa, sillä uskon (runkosarjassa) hyvän vierasjoukkueen Nashvillen parantavan. Aika paljon tässä sarjassa muuten lennellään, sillä pelin aikana tuli matkustuskilometreistä tilasto, jossa tämä pari lentäisi sarjassa 3264 kilometriä ja koko Itäisen konferenssin playoff-parit 2036 kilometriä.
 
Viimeksi muokattu:

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Hyviä kirjoituksia jo pelistä, mutta muutama nosto vielä. Hughes oli kyllä jäätävän hyvä ja oli ratkaisemassa matsia päätöserässä kahdella pisteellään. Joshuan ohella ihan avainpelaaja, kuten toki Demkokin.

Historiaakin tehtiin:





Kyllähän tuossa kolmannessa erässä itsekin tuli aamulla innostuttua, mutta ei ihan ei samaan malliin kuin hallissa:





Hieno playoff-puu, johon toivotaan lisää kiekkoja:



 

cimoh

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Jokipo, Canucks
Onko siellä tosiaan laitettu Demko liian aikaisin kentälle. Tämä on kyllä iso isku. Ilmeisesti on siis poissa koko sarjan..

Desmithilläkin (ilmeisesti) ollut jotain pientä vaivaa loppukaudesta. Sormet ristiin että olisi kunnossa. Ei osu tuuri tähän seuraan..
 

LOFIN

Jäsen
Suosikkijoukkue
1922
Onko siellä tosiaan laitettu Demko liian aikaisin kentälle. Tämä on kyllä iso isku. Ilmeisesti on siis poissa koko sarjan..

Desmithilläkin (ilmeisesti) ollut jotain pientä vaivaa loppukaudesta. Sormet ristiin että olisi kunnossa. Ei osu tuuri tähän seuraan..
Ei ilmeisesti liity Demkon aiempaan vammaan
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves




Harjoituksissa eilen olikin ollut vain Silovs ja DeSmith eikä media saanut Demkolta mitään.

Eli siis kyse ei ole siitä samasta loukkaantumisesta minkä vuoksi Demko oli sivussa runkosarjan lopussa. Silloin siitä (ennen kuin Demko palasi kentille) mm. maalivahtiasiantuntija Kevin Woodley sanoi, että Demko varmasti tulee pelaamaan molemmat pelit saadakseen pelituntumaa. Hockey Night in Canadan analyytikko Kelly Hrudey (entinen NHL-maalivahti) sanoi puolestaan, että ne kaksikaan peliä eivät välttämättä riittäisi vielä normaaliin pelituntumaan.

Todella iso menetys jos Demko joutuu olemaan useampia pelejä tai mahdollisesti jopa loppukauden sivussa. DeSmith oli runkosarjassa ihan hyvä kakkosvahti kaiken kaikkiaan, vaikka tilastoja rumensi pahasti muutama sirkuspeli, kuten se Minnesotalle iltapäiväpelissä kärsitty 10-7 tappio. Nyt ollaan kuitenkin jo eri paikassa ja jos Demkon pelejä kääntäviin torjuntoihin löytyi uskoa, DeSmithin kohdalla ei vastaavaa luottoa ikävä kyllä löydy. Mutta ei voi kuin toivoa, että hän yllättäisi. Sen verran tuosta voisi kaivamalla kaivaa pieniä toivonrippeitä, että pelituntuma on onneksi aika tuoretta.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Olipahan heikko esitys kotijoukkueelta. Nashvillen nopean maalin jälkeen tarjottiin ylivoimaa, mutta hätäiset ratkaisut tappoivat ylivoimat. Tuntui, että ylivoimasta puuttui nyt se ajatus mitä haetaan. Sitten joku päätyi lopulta vetämään heikosta paikasta. Ja muuten ei vedetty ollenkaan. Kuvaavaa on, että ensimmäisessä erässä oli kolme ylivoimaa ja koko erässä 4 kutia Sarosta kohti.

Toki siellä paikkojakin oli, mutta kun viimeistely on tätä luokkaa niin ei mitään tänään ansaittu:





Pettersson pelasi tuon maalin missaamisen lisäksi tänään luokattoman huonon pelin. Ratkaisut olivat järjestäen vääriä ja NSH kolmannen maalin järjesti käytännössä kokonaan. Ensin kammottava harhasyöttö omalla alueella ja sitten vielä viimeistelemässä maalia reboundista. Tuloksena tänään -3 eikä laukauksia maalia kohden (vaikka yv-aikaa yli 6 minuuttia).

Toinen sankari oli tänään Juulsen, joka pelasi 10 minuuttia, otti kaksi kakkosta ja katseli Forsbergin maalin vierestä.

Edit. Laitetaan vielä toinen klippi, mistä olisi saanut laukoa, mutta nyt siirrettiin:





Laukaukset jäivät tosiaan vähiin, mutta yrityksiä kirjattiin hyvin:





Vaikka NSH noita blokkasi hyvin niin onhan tuo luokatonta, että 84 yritystä, joista 18 saadaan maalia kohden.
 
Viimeksi muokattu:
(1)
  • Tykkää
Reactions: nuck

cimoh

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Jokipo, Canucks
Sykkeet saanut laskettua, niin laitetaan nyt jotain.

Ensinnäkin ei mitään Predseiltä pois ja vieraissa noin saa pelata, mutta olihan bussitus. Mikä pahinta Canucks hakkasi päätään tuohon bussiin. Predseillä yli 30 blokkia. Torjuntoja Saroksella vähemmän ja reilusti. Preds sitten viimeistelikin jäätävällä tehokkuudella ja hyödynsi heti annetut paikat (ja rokotti virheistä). Desmith ei vakuuttanut, tosin ei kamalasti koeteltukaan.

Hieman huonoa tuuriakin kyllä pelissä ja oli kaikki kiekkojumalat vastaan. Mm. Petieltä tyhjästä maalista ohi, Millerin mailat ei kestä ym ym.

Tehottomuus vaivaa. Jotain on keksittävä tuohon preds bussiin jos mielitään jatkoon. Epäilen tosin Predsien olevan hieman aktiivisempia kotonaan.

Demkoa kaivattaisiin. Desmith pomputteli todella paljon ja vaarallisia rebound kiekkoja tuli jatkuvasti.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Vancouver tosiaan kontrolloi toisessakin pelissä kiekkoa ja laukausyrityksiä riitti mutta ei sitten varsinaisia laukauksia riittävästi ja tuloksena vain yksi maali. Tuosta Beauvillierin kauko-ohjauksesta alkaen aloin miettimään, että tämä taitaa olla näitä pelejä kun kiekko ei vaan pompi. Pari tolppaa Vancouver sai sen jälkeen ja mm. Petterssonilla ja Suterilla oli tyhjät maalit edessä, mutta tänään noista ei saatu ratkaisua aikaan. Kotietu menetettiin nyt sitten tuon seurauksena.

Nashvillen puolesta pitää kyllä sanoa, että kiekkojen blokkaaminen alkoi olla osin taidetta. Tuollaisen blokkipelaamisen seurauksena Vancouverin laukausyrityksistä alkoi tulla pelin edetessä jo vähän pakotettuja. Siltikin olisihan sitä pitänyt saada parempaa aikaan ja enemmän kiekkoa maalille. Nyt liian moni pelaaja hätäili puolikkaissa paikoissa ja kiekonhallinnan jälkeen ei saatu riittävästi ajatusta niille lopullisille paikoille millä olisi voitu ohittaa hyvin pelannut Saros.

Ennätyksiä pistettiin rikki:





Noista aikaisemmista ennätyksistä Sharks-peli meni toiseen jatkoerään ja Dallasia vastaan pelattiin aina neljänteen jatkoerään saakka, joten olihan tuo "hyvin" nyt varsinaisella peliajalla.

- Petterssonilta tosiaan huono peli ja oli ikävä kyllä ratkaisupaikoissa tälle tappiolle. Corsit Eliaksella 5v5 pelissä 16-8 ja maalipaikat 7-5, mutta hävisi ne tärkeimmät eli maalit 0-2 lukemilla. Pitää sanoa kyllä myös, että laiturit Höglander ja Mikheyev eivät kauheasti pystyneet auttamaan. Tuossa laituripuolella on ongelma, mitä koitettiin siirtotakarajalla avata, mutta ei pystytty (tai ei haluttu maksaa) ja Allvin oli selvästi pettynyt tuolloin.

Silti tuo Petterssonin pelaaminen oli jo runkosarjan loppupuolella normaalia huonompaa. Joku vamma siellä vaivasi kun jätti treenejä väliin, joka kai sitten meni itseluottamuksen puolelle kun säästeli laukauksia ja säästelee edelleen. Ja sitten kun saa paikan tyhjään maaliin, laukoo ohi. Vancouver tarvitsisi paljon enemmän Eliakselta nyt, mutta en vaikea ainakaan nyt tuohon luottaa vaikka Tocchet tuntuukin luottavan.

- DeSmith ei tosiaan vakuuttanut, vaikka en tätä tappiota hänen piikkiin voi laittaa ja vaikea paikkahan tuo oli nyt uran toista playoff-peliä pelatakin. Hankala uskoa kyllä pitkään kauden jatkumiseen DeSmithilla tai Silovsilla. Demkon week-to-week -status tähän paikkaan oli kyllä melkein pahin mahdollinen uutinen, kun Vancouver on kuitenkin niitä joukkueita, jotka ovat satsanneet panoksia selkeään ykkösvahtiin.

- Millerin tilastot kertovat jotain pelistä. Corsit 5v5 pelissä 26-3, maalipaikat 14-1 ja xGF% 92,42, mutta yksi laukaus eikä pisteitä. Nashvillen puolelta muuten noissa 5v5 pelin maaliolettamissa kahden kärki oli Beauvillier ja Schenn. Kolmantena BC-lähtöinen Sissons, joka teki myös tärkeän maalin pelissä. Predatorsin puolelta Carrierilla tuolla 12,71 xGF% lukema, kun toiseksi huonoin Predatorsin lukema oli Smithin 33%.

Eli kotietu menetetty ja Nashville sisäradalla. Veikkasin sarjasta 4-3 voittoa, mutta tuo oli Demkon kanssa. Saa nähdä nyt sitten miten Vancouver tulee Nashvillessa vastaamaan tähän.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Pistetään nyt vielä Canucks Centralin peliraportti tästä toisesta pelistä tänne mukaan.


Sellaisen tilaston kaivoivat esiin, että Vancouver oli runkosarjassa johtoasemassa peleissä 45,9% pelatusta peliajasta, tasatilanteessa 31% ja tappiolla vain 22% ajasta. Nyt tässä sarjassa Vancouver on johtanut peleissä yhteensä yhdeksän minuuttia peliajasta. Kun Nashville teki nyt maalin reilun minuutin jälkeen, Predators on johtanut puolestaan sarjassa yli 120 minuuttia (teki myös ensimmäisessä pelissä avausmaalin). Voittava resepti ei Predatorsin kaltaista joukkuetta vastaan ole ainakaan avausmaalin päästämisessä.

Nuo fanien soitot ja kysymykset ovat noissa peliraporteissa välillä aika mielenkiintoista kuunneltavaa ja etenkin nyt playoffeissa. Osan kanssa kävi nytkin se mistä Jannik Hansen tuolla Centralilla aikaisemmin puhui omista playoff-kokemuksista pelaajauralta. Eli voiton jälkeen olo tuntuu voittamattomalta ja tappion kohdalla tunne on että koko sarja olisi ohi. Tunneskaala on voimakas pelaajienkin kohdalla.

Tocchetin noin 10 minuutin mediatilaisuus alkaa noin 26 minuutin kohdalta. Lopussa on "ikuisuuden" toimittajan työtä tehneen Iain MacIntyren kanssa aina hyvät keskustelut, kuten kauden aikana tuolla kaikissa peleissä.
 

cimoh

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Jokipo, Canucks
Jossain oli maininta jotta No Demko = No wins. Ja mitä vielä. Olipas Desmithiltä loistava ottelu! Useampi iso koppi tähän peliin. Ratkaisevin pelaaja tänään. Blokattiin myös kuteja hienosti.

5vs5 pelissä canucksilla tänään alle 10vetoa. Jotain tälle pitäisi tehdä. Petterssonilta kaivattaisiin kyllä tehoja.

Hienoa kyllä katsoa tuota predsin puolustamista. Muutenkin tulivat tänään eri tavalla peliin (kuten arvelinkin). Onneksi tosiaan desmith oli tänään vireessä.

Voitto siis kahdella yv maalilla. Brockille voittomaali. Maistuu.
 

Hippi Hiiri

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Nanna Karalahti
Näistä unilätkän pelaajista kumpi tahansa lähtee kyllä lauluun Oilersia tai Kingsiä vastaan seuraavalla kierroksella.

McCarron sai ajaa DeSmithiä täysin tahallaan kyynärpäällä ilman että Hronekia tai Hughesia kiinnosti muistuttaa. Joo, Canucks teki maalin seuranneella ylivoimalla, mutta ykkösvahti on jo telakalla ja vastustaja ajaa tahallaan kakkosenkin yli, ja se on Canuksille ihan ok.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Sarjan kolmas peli oli pelillisesti tylsä, mutta siitä tuli Vancouverille tärkeä torjuntavoitto. Paljon kertoo pelistä, että 5v5 pelissä tilastoitiin Nashvillelle viisi vaarallisen alueen maalipaikkaa ja Vancouverille kolme. Canucks teki tässäkin pelissä omaa historiaa;





Vieraisiin ei lähdetty Vancouverin puolelta ainakaan viihdyttämään ketään, vaan pelkästään voittamaan ilman mitään riskejä tätä sarjan peliä ja ottamaan kotietua takaisin. Erikoistilanteet ratkaisivat pelin lopulta ja siellä Millerin panos oli merkittävä maalilla ja syötöllä. DeSmith pelasi maalilla lisäksi hyvän pelin ja puolustus toimi koko kuusikkona hyvin.

Aika käänteinen peli sarjan toiseen peliin nähden siinä mielessä, että nyt Nashville painoi voimakkaammin päälle, mutta hävisi. Kaksi ensimmäistä erää olivat Vancouverille pääosin hyvää vieraspelaamista johtoasemassa, mutta kolmanteen erään en ollut tyytyväinen. Siinä Nashville sai tosin aikaan 5v5 pelissä vain yhden vaarallisen sektorin laukauksen jahdatessaan kavennusta (Vancouverilla oli edellisessä pelissä 10 kolmannen erän vaarallisen maalipaikan laukausta vastaavassa tilanteessa).

- Vancouverin puolustus pelasi ensimmäisen pelin tavoin tasaisia minuutteja. Myers kellotti korkeimmat minuutit 21:58 Myersin lisäksi vain Zadorov pelasi yli 20 minuuttia (20:46). Hughesilla oli hänelle vaisumpi ilta tässä pelissä ja myös Hronek jäi normaalia pienempään rooliin. Mutta kokonaisuutena ihan hyvä tilanne ottaa playoffeissa vierasvoitto eikä kärkeä kuormitettu. Nashvillella Josille tuli yli 30 minuuttia peliaikaa.

- Miller ja Boeser tekivät Vancouverin maalit. Vancouver on 4-0 saldossa playoffeissa kun Boeser on tehnyt maalin. Miller laukoi yksin puolet Vancouverin laukauksista. Hyökkäyksen selkeä peliaikaykkönen tässä pelissä oli Lindholm (21:37), joka pelasi muuten jälleen hyvän pelin, mutta nyt tuli aloituksissa tappiollinen saldo ensimmäistä kertaa tässä sarjassa. Pettersson jatkoi pimennossa olemistaan tässä sarjassa. Bluegerilta hyvää blokkipeliä ja jälleen arvokasta työtä puolustuspään tilanteissa.

- Joshua taklasi Stastneyn käytävälle ja McCarron seurasi vierestä tuota. Muutaman minuutin päästä McCarron taklasi DeSmithia vaarallisen näköisesti:





Molemmista tilanteista seurasi pieni nujakka, mutta tappeluita tai törkykostoja ei jäähyjen pelossa nähty kuitenkaan ja Joshua kuin McCarron olivat ainoat jäähylle menneet pelaajat tilanteissa.

Sarja jatkuu huomenna keskiyöllä Suomen aikaa Nashvillessa.
 

Oles

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Leijonat
Silovshan oli Latvian ykkösmaalivahti viime kevään MM-kisoissa, kun maa voitti pronssia? Nyt vaan sama meininki päälle.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
DeSmith antoi sellaisen lausunnon, että viime pelin McCarronin taklaus olisi vain sytyttänyt hänet eikä loukkaantumista tullut:





Mutta en tiedä sitten miksi Tocchet ei varmistanut tuota vielä. Katsellaan nyt, mutta olisihan tuo nyt melkoista jos kaksi maalivahtia olisi sivussa. Silovsin paineensietokykyä testattiin MM-kisoissa ja todettiin hyväksi, mutta NHL:n playoffit ovat eri asia.

McCarron sai sakot siitä taklauksesta DeSmithiin:





Joshua selvisi ilman sanktioita taklauksesta Stastneyhin, joka on nyt week-to-week -statuksessa sivussa.
 

Squit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK ja KaMa
Kai se oli siinä. Sulaminen oli niin eeppinen. Ei ollut Juusella kavereita. Tasoitusmaalissa kun kiekko oli Millerillä, niin aivan vapaasti pääsi ohjaamaan ja hyvä katsoa uusinnoista kun Juusella kolme lähintä kaveria on kaikki Canuckseja niin aivan rauhassa sai Boeser hakata limpun sisään. Samoin voittomaalissa puolustus retkahti.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös