Vancouver Canucks (1.) – Edmonton Oilers (2.), Pacific 2.kierros

  • 26 573
  • 121

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Olipa räikeästi tuomarit Oilersin puolella. McJeesus huitoo täysin surutta Hughesia korkealla mailalla päähän ja tuomarit ei nakkaa paskaakaan. Toisinpäin kyllä sitten vihellettiin jokainen pikku tökkäisy McDavidiin.
Kaksi sanaa. Kelly Sutherland.

Olen tästä ennenkin narissut, joten päätin olla sanomatta enää mitään. Mutta kun tuo on huomattu jo neutraalissakin katsojakunnassa, niin sanotaan nyt kuitenkin sen verran, että omissa toiveissani on jo kauan ollut, että tuo sankari ei viheltäisi enää ainuttakaan kotiseutunsa joukkueen Canucksin peliä. Liian usein on noussut tuomari isoon osaan noissa Sutherlandin aikana.

Pidempään Vancouveria seuranneet muistavat varmaan noita useammankin tapauksen. Kuten vaikka sen Daniel Sedinin "törkeän" taklauksen Tommy Wingelsiin '13 kevään playoffien jatkoajalla, josta Sedin sai Sutherlandilta kaukalon toisesta päästä jäähyn vaikka vieressä seissyt toinen tuomari ei huomannut rikettä katsoessaan tilanteen läheltä (Marleau teki tuon aikana pelin voittomaalin).

Mutta en tuon pillipiiparin piikkiin tätä tappiota laita kuitenkaan. Oilers iski kaksipäisellä hirviöllä sarjan tasoihin.

Sutherlandin edesottamuksia tässä sarjassa käsiteltiin jo ennen peliä muutamissa podcasteissa. Sanottakoon, että en ole kuullut noita "kauhuennakoita" eri podcasteja päivittäin kuuntelevana kenestäkään toisesta tuomarista, mutta Kellyn lista on jo sen verran pitkä, että nuo nousevat esiin jo ennen pelejä.

Esimerkiksi tuolta 4:30 kohdalta voi kuunnella vastauksen kuuntelijan kysymykseen, kumpi on isompi uhka Sutherland vai Edmonton:





Mutta jätän tuomarista narisemisen tähän, koska ei ole tuolla ollut koskaan ennenkään mitään merkitystä ja Tocchet'kin sanoi kerran pitävänsä Sutherlandista;

Tough job — tough job,” said Tocchet. “The only thing I don’t like is the slew-foots. I like Kelly (Sutherland) and maybe they missed a couple on Huggy are what I didn’t like. But other than that, what are you going to do? There was a lot of stuff out there tonight.
 

cimoh

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Jokipo, Canucks
Iso paha Canucks. En olisi uskonut tätä sanovani näin, kun katsoo viime vuosien Canucksia. Mutta nyt sanon. Zadorov on aika isäntä tuolla, eikä anna kyllä armoa tippaakaan.

Kaksi erää tänään hyvää pelaamista ja kolmannessa Cole meinasi päästää Oilerssin vierelle, mutta Silovs oli tänään niin uskomaton, jotta saatiin upea ryöstö aikaiseksi. Cole on muuten tehnyt tässä sarjassa Canucks verkkoon enemmän maaleja kuin mcdavid.

Rumasti otti mcdavid naamaan mailaa ottelun lopussa.


 

Danone

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi
Olen kyllä Wyattin kanssa tuossa ihan samoilla linjoilla, että kikkelis kokkelis mitäs läksit.

Silovs maaginen. Parissa Canucksin maalissa myös Edmontonin puolustus oli maagista, joskin täysin eri tavalla.

Zadorovin ja Lindholmin hankinta hyvissä ajoin vaikuttaa koko ajan paremmalta peliliikkeeltä.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Taitaa olla niin että Skinner on nyt tässä sarjassa nähty. Tämä oli nyt kolmas huono peli putkeen. Olihan tuossa luokatonta puolustamista, mutta Skinnerin pitää ottaa nuo kiekot kiinni. Campbell maalille seuraavaan peliin. Tai ehkä Pickardia voisi kokeilla.

Ja ehkä siirtorajalla olisi kannattanut se puolustaja hankkia.
 
Viimeksi muokattu:
(1)
  • Tykkää
Reactions: nuck

Rautanaamio

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, New Jersey Devils
Tais Zadorovin poikkari hieman eskaloittaa jatkotilannetta.

Mutta ihan hyviä ottoja kyllä.




Ei tällaisessa poikittaisessa ole kyllä mitään järkeä. Noista pitäisi tulla pelikieltoa joka kerta. Mutta koska NHL ja showbisnes, ei näitä tulla kitkemään. Verta ja suolenpätkiä.

Ystävämme Jounikin oli ottanut tähän kantaa. Pahoinpitely-termi kyllä ihan osuva tässä tilanteessa, mutta antoiko perusteluja tapahtuneelle, niinkuin yleensä tapana on ? Eli miksi näin toimittiin Nucks pelaajien toimesta ?
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Ei tällaisessa poikittaisessa ole kyllä mitään järkeä. Noista pitäisi tulla pelikieltoa joka kerta. Mutta koska NHL ja showbisnes, ei näitä tulla kitkemään. Verta ja suolenpätkiä.

Ystävämme Jounikin oli ottanut tähän kantaa. Pahoinpitely-termi kyllä ihan osuva tässä tilanteessa, mutta antoiko perusteluja tapahtuneelle, niinkuin yleensä tapana on ? Eli miksi näin toimittiin Nucks pelaajien toimesta ?

Pudotuspelisarja ja McDavid ikään kuin antoi tuomarille mahdollisuuden viheltää, eli Nucks-pelaajille sauman oikeutetusti vähä kuurmuuttaa omilla mailaniskuillaan.

Toinen asia sitten tuo Zadorovin poikkarin tapainen selkäpuolelle, näki tilaisuuden tulleen ja antoi sopivalla, ei erityisen kovalla voimalla pikku muistutuksen. Ongelma sitten tuo, että siinä oli jo 1vs1 nilkoille takomiset, Zadorov 3rd man in ja tuuppasunsa horjuttama McDavid sai sitten mailan rinnustan korkeuden sijaan, mahdollisesti itsekin suojautuen, suoraan naamatauluun.

Tuntien NHL:n haistavittu-sanktioinnin niin välttämättä tuosta mitään tuu. Mutta jos Soucy sais vaikka yhden matsin pelikiellon niin ottaisin mieluusti vastaan. Lieventävä asianhaara tuo McDavidin horjuttaminen, mutta silti, poikkari kasvoihin on poikkari kasvoihin.
 

cimoh

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Jokipo, Canucks
On tuo Oilers vaan aika paljon kärkipelaajiensa varassa. Jos sarja pitkittyy siirtyy kokoajan etu Nucks leiriin. Mcdavid teki uuden peliaika ennätyksen playoff otteluun hyökkääjänä. Näihin kolmeen peliin pelannut 81:57. Bouchard 87:05, Draisaitl 72:52. Hyman ja Ekholm myös yli 70min. Ei ole hyvä nuo pitkässä juoksussa.

Sportsnetin asiantuntijoilla tärrää pahasti. Jostain syystä siellä Canucks aiheuttaa pahennusta..
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: nuck

Crank

Jäsen
Piti ihan katsoa kuinka paljon McDavid pelasi. Onhan toi 29.42 aikamoinen määrä hyökkääjälle, kun peli kesti vain 60min.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
On tuo Oilers vaan aika paljon kärkipelaajiensa varassa.

Siellä tosiaan McDavid pelasi lopulta joka toista vaihtoa ottelun lävitse (eli 30 min). Drai jäi minuuttia vaille. On tuo melkoinen kuormitus hyökkääjälle vetää puolet matsista. Ja toisaalta tosiaan 3- ja 4-ketju puree tuppia vaihtopenkillä.

Viimeksi vielä kehuttiin tuomareita:





Zadorov päässyt jo Edmontonin kannattajien pään sisään:





Ja Miller pelaa kans liian kovaa, ei ole kivaa:



 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Vancouver jatkoi puhdasta vieraspelisarjaansa ja otti tärkeän voiton. Ensimmäinen kerta sitten 1982 finaalikevään, kun Vancouver aloitti playoffinsa neljällä peräkkäisellä vierasvoitolla.

Ei ollut helppoa pitää johtoasemaa ja vielä kun Oilers peluutti tosiaan tuota NHL:n eliittiä olevaa kärkeään noin paljon, mutta onneksi oli ensimmäisessä erässä hankittu kahden maalin johto ja se kesti loppuun asti. Boeserille ja Lindholmille kahden maalin peli ja Silovs pelasi jälleen maalilla hienosti. Tocchetin edellisen pelin jälkeen perään kuuluttamaa fyysisyyttäkin nähtiin nyt hyvin.

We respect this team. They’re great players. I think we respect them too much. We’re coming off our checks. We were stick checking too much last night. That was the disappointing thing for me. We lose in overtime. It’s 1-1 in the series. We’re second round. How many playoff games have we played — eight? You have to make sure it’s sustainable. We need some players to dig for us. You have to dig in if you want to win.

- Connor McDavidin peliajat tässä sarjassa: 24:03 -> 28:12 -> 29:42. Onhan tuo hurja määrä pelata kahteen peräkkäiseen playoff-peliin lähes tunti. Kingsia vastaan tuli koko sarjaan keskimäärin kuitenkin ihan siedettävät 21:03.

- Leon Draisaitl ei antanut lausunnossaan arvostusta Silovsille ja se on ihan ok. Ymmärrän, että tappio turhautti pelin jälkeen. Yksi asia olisi Leonille tuosta kuitenkin. Tolppa ei ole hyvää maalivahtipeliä. Tolppalaukaus ei ole hyvää laukomista. Draisaitlille myös yli 29 minuutin peli.

- Evan Bouchardille myös hurjat 31:24 ja hänen peliajat ovat menneet sarjassa 25:42 -> 29:59 -> 31:24. Kingsia vastaan Bouchard pelasi keskimäärin 22:03 per peli.

Edmontonilla alkaa olla epäluottamusta maalivahtipeliin ja osin kyllä ihan aiheestakin. Mutta eivät nuo liikkeet ja sanomiset välttämättä maalivahdin itseluottamusta lisää. Mielenkiinnolla pitää katsoa miten tuo tärkeä osa-alue tullaan jatkossa käsittelemään.

- Boeser nosti playoffien maalimääränsä jo seitsemään maaliin ja alkuun juhlittiin jopa playoffien toista hattutemppua, mutta tuo korjattiin sitten Lindholmille. Erittäin hienoa nähdä Boeserin onnistumista komean runkosarjan jälkeen nyt playoffeissakin kaikkien niiden hänen ongelmien jälkeen.

- Lindholm on ollut tosiaan erinomainen vahvistus Zadorovin kanssa Vancouverille. Lindholmilta kahden maalin peli ja on ollut kyllä tärkeä pelaaja siinäkin mielessä, että Petterssonilla on ollut vaikeaa. Eliakselle ei merkitty nyt edes yhtään laukausyritystä hän otti vain neljä aloitusta koko pelissä. Eliakselta olisi pakko saada jatkossa selvä tason nosto.

- Myers pelasi Vancouverin eniten (22:56), otti neljä blokkia ja taklasi peräti seitsemän kertaa. Käsi pystyyn jos joku olisi veikannut alkukaudesta, että se on muuten Tyler Myers, joka tulee pelaamaan joukkueen korkeimmat minuutit playoffien toisella kierroksella.

- Colen vaikea sarja sai jatkoa. Tocchet antoi kuitenkin luottonsa veteraanipakkiin;

Cole has had a couple of tough games in a sense, but he’s such a big part. He’s played a lot of playoff games. When you’ve played a lot of playoff games, there are going to be some times it doesn’t go your way. He’s a warrior. He always bounces back.

Vancouver oli tehnyt pari muutosta kokoonpanoon, kun Höglander ja PDG huilasivat sekä Linus Karlsson ja Nils Åman pelasivat. PDG:n huilivuoron syynä oli joku henkilökohtainen asia, Höglanderin peliin ei valmennus ole ollut nyt ihan tyytyväinen (vaikka saikin edellisessä pelissä hyvät edistyneet tilastot). Tocchet kehui PDG:n ja Åmanin pelaamista, joten katsellaan nyt saavatko he jatkoa tässä. Viikkoja sivussa ollut Åman pelasi kolmannessa erässä alivoimaa tuota NHL:n pelätyintä ylivoimaa vastaan.

Katsellaan nyt tuleeko tuosta lopun Soucyn poikittaisesta mailasta jotain sanktioita.







 

Crank

Jäsen
Jos nyt oikein osasin tulkita shiftchartia, niin McDavid, Hyman, Bouchard, Draisaitl ja Ekholm oli käytännössä viimeiset 5min koko ajan kentällä.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU

Parthicus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
- Leon Draisaitl ei antanut lausunnossaan arvostusta Silovsille ja se on ihan ok. Ymmärrän, että tappio turhautti pelin jälkeen. Yksi asia olisi Leonille tuosta kuitenkin. Tolppa ei ole hyvää maalivahtipeliä. Tolppalaukaus ei ole hyvää laukomista. Draisaitlille myös yli 29 minuutin peli.

Pääsi tympeä tuhahdus nenästä kun luin tuon kommentin. Onko tällaiset mukanokkelat heitot voittavan pelaajan kommentteja? Minulle tulee mieleen lähinnä itseään täynnä oleva, sisimmässään epävarma ihminen tällaisista puheista.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Mielenkiintoinen sarja toistaiseksi McDavidin kannalta. Ensimmäinen peli täysin näkymätön, 0+1 kun oli jossain välissä koskenut kiekkoon omissa Hymanin soolossa. Toisessa pelissä joka maalissa mukana yhdessä Drain kanssa. Kolmannessa pelissä taas melko näkymätön, vaikka pelaa puolet pelistä!? Heikkoa puolustamista 2-1 takaiskussa kun kiekko vie ja toinen jalka on jo hyökkäämässä.

Neljännessä pelissä pelannee 35 min ja iskee 3+2.

Drai painoi 1+1 tehoilla ohi McDavidin.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves

Soucy tulee saamaan siis yhden pelin pelikiellon tuosta poikittaisesta. Tocchet sanoi pari päivää sitten, että hän haluaisi antaa Juulsenille peliaikaa tässä sarjassa, mutta ei varmaan ihan tätä kuitenkaan tarkoittanut. Juulsen tulee nyt kuitenkin varmaan pelaamaan. Nashvillea vastaan Juulsen pelasi sarjan toisen pelin ja istui siinä kaksi kakkosta. Nyt ei ole tuollaiseen varaa.

Soucy on istunut urallaan aikaisemmin yhden pelikiellon. Tuo tuli ryntäyksestä Soucyn pelatessa vielä Minnesotassa. Kohde tuossa oli Soucyn nykyinen joukkuekaveri Conor Garland, joka pelasi tuolloin vielä Arizonassa.
 
Suosikkijoukkue
Änärin suomalaiset
En voi olla tykkäämättä tästä Canucks-nipusta. Muutaman pelin Predesejä vastaan katselin ja tykästyin. Nyt kun vastassa on liuta supertähtiä niin "isot pahat Kanukit" kovistelemassa Mc Jeesusta varsinkin Zadorov etunenässä huvitti jokseenkin. Ja kirsikkana kakun päällä Silovs, aivan huikea ukko. 5/5 nähdä noita "pienempien" lätkämaiden pelaajien nousua ihan NHL-tasolle ja varsinkin Latvialle tuon suo kun on niitä harvoja trve-kvlt kiekkomaita.

Mikäli tähdet asettuisivat itselleni suotuisimpaan asemaan niin Nucks tästä jatkoon, mutta sitten seuraavalla kierroksella pihalle. Hieno joukkue, mutta vaatii kyllä jonkun ilkeähkön suomalaisen osastoonsa. Hakanpään Jani sopisi tuohon nippuun kuin nyrkki Marchandin nenuliin.
 

Salama15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lankisen Lukupiiri - Zervuska Haidis
Pääsi tympeä tuhahdus nenästä kun luin tuon kommentin. Onko tällaiset mukanokkelat heitot voittavan pelaajan kommentteja? Minulle tulee mieleen lähinnä itseään täynnä oleva, sisimmässään epävarma ihminen tällaisista puheista.
Jees, ja kohtalaisen paljon tuosta MV-pelistä tietävänä, aika moni tolppakuti (ei tietty kaikki) olisi maalia kohti mennessään osunut veskariin kun MV on oikein sijoittunut. Noloa Drailta, todella noloa…
 

FinnPeak

Jäsen
Jees, ja kohtalaisen paljon tuosta MV-pelistä tietävänä, aika moni tolppakuti (ei tietty kaikki) olisi maalia kohti mennessään osunut veskariin kun MV on oikein sijoittunut. Noloa Drailta, todella noloa…
Itse oon veskarina ajatellut asiaa niin, että tosiaan oikein sijoittumalla se tila painaa peliväline verkkoon kutistuu hyvin pieneksi. Ja jos pitää osua parin sentin marginaalilla johonkin koloon maalipuiden vieressä, niin tarkkakin laukoja päätyy kolistamaan tolppia aika usein.

Tolppakuti siis voi ihan hyvin olla seurausta hyvästä MV-pelistä, ei toki välttämättä. Mutta maalia kohti mennyt laukaus se ei ainakaan ole, en tiedä muistaako nämä superstarat sitä...
 

Parthicus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Itse oon veskarina ajatellut asiaa niin, että tosiaan oikein sijoittumalla se tila painaa peliväline verkkoon kutistuu hyvin pieneksi. Ja jos pitää osua parin sentin marginaalilla johonkin koloon maalipuiden vieressä, niin tarkkakin laukoja päätyy kolistamaan tolppia aika usein.

Tolppakuti siis voi ihan hyvin olla seurausta hyvästä MV-pelistä, ei toki välttämättä. Mutta maalia kohti mennyt laukaus se ei ainakaan ole, en tiedä muistaako nämä superstarat sitä...

Tätä minäkin ajattelin. Varsinkin Silovsin kokoinen veskari pystyy omalla sijoittumisella ja oikea-aikaisella haastamisella vaikuttamaan laukojaan todella paljon.

En ole pelejä nähnyt enkä tuloksia enempää seuraakaan, mutta jos veskari torjuu yli 40 kertaa pelissä ja parasta mitä keksit on tällainen vinoilu niin saat näyttämään itsesi aasilta.
 
En ole pelejä nähnyt enkä tuloksia enempää seuraakaan, mutta jos veskari torjuu yli 40 kertaa pelissä ja parasta mitä keksit on tällainen vinoilu niin saat näyttämään itsesi aasilta.

Niin tai ehkäpä toimittajalta ei ole kaikkein fiksuinta kysyä hävityn pelin jälkeen mielipidettä vastustajan molarista. Varsinkaan Draisaitlilla, jonka kommentit ovat aina tuollaisia. Mutta joo, kyllä Draisaitl tämän tarinan aasi on, ei siinä.
 

Danone

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi
Niin tai ehkäpä toimittajalta ei ole kaikkein fiksuinta kysyä hävityn pelin jälkeen mielipidettä vastustajan molarista. Varsinkaan Draisaitlilla, jonka kommentit ovat aina tuollaisia. Mutta joo, kyllä Draisaitl tämän tarinan aasi on, ei siinä.
Eikös se nimenomaan ole silloin fiksu kysymys kysyttäväksi, jos vastaukset ovat tuollaisia? Ei siellä olla pelaajia palvelemassa vaan yleisöä.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Onhan tässä sarjassa tähän mennessä päästy ainakin Vancouverin toivomaan kulkuun, kun Draisaitl antoi tuollaisen turhautuneen pelaajan kommentin ja lisäksi tuo peluutus näyttää minusta vähän epätoivoiselta ainakin pidemmän päälle. McDavid pelasi yli 13 minuuttia kolmannessa erässä tuossa viime pelissä ja vaikka kyseessä voi olla jopa kaikkien aikojen paras pelaaja, niin onhan tuollaisen pelaamisen näyttävä jossain.

Oilers on heittänyt toistaiseksi parhaat tulipallonsa kehiin, mutta on silti sarjassa tappiolla. Lisäksi maalivahtipuolella Silovs näyttää raapivan tässäkin parissa voittoa virkaveljestään. Minä en usko, että playoffeissa mennään pitkälle jos syvyyteen ei pystytä luottamaan ja maalivahtipuolella ei löydy onnistumisia ja luottoa pelaavaan maalivahtiin. Jotain pitäisi Edmontonin saada tehtyä noille asioille. Sarja on toki vielä pahasti kesken.

Hienoa on ollut kuitenkin huomata, että Silovs on jopa ylittänyt omat toiveet tähän mennessä. Canucks ei ole huutanut Vezina-ehdokkaansa perään (mikä oli monella varmaan odotuksissa ennen sarjaa), kun nuori latvialainen on kyennyt hoitamaan hienosti tonttinsa. Toivottavasti kykenisi vielä jatkamaankin näin, sillä samalla tässä koko ajan Demkon tilanne menee joka voiton ja kauden pidentymisen jälkeen parempaan.

Tuo Silovsin tulo Canucksin maalille on ollut muuten siinä mielessä "tilauksessa", että hän sai nimensä kiekkoa seuraavilta vanhemmiltaan Arturs Irben mukaan ja Irbehan pelasi aikanaan myös Vancouverissa. Eivät vanhemmat varmaan tätä uskaltaneet odottaa tuolloin ristiäisissä aikanaan, mutta Arturs-nimen perinne näyttää hyvältä jatkuvuudelta.

Ennen näitä kahta Edmontonissa pelattavaa peliä toiveissa oli toisesta voitto ja se on nyt saatu. Ensi yönä Edmontonin olisi kyettävä tasaamaan sarja, muussa tapauksessa 3-1 Vancouverin sarjajohdossa olisi jo aika vaikea paikka lähteä eteenpäin. Mielenkiinnolla seuraan miten Oilers tulee hoitamaan maalivahtipuolensa ja tuon syvyyden käytön jatkossa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös