Valtakunnallinen Suomi-sarja 2007–2008

  • 126 086
  • 399

upnorth24

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rovaniemen Kiekko, Rebels Rovaniemi
Jaahas, Suomi-Sarja jatkuu tulevana viikonloppuna varsin mielenkiintoisten otteluiden merkeissä. Pohjoisen joukkueet ovat tien päällä ja viikonlopun aikana saadaankin ensimmäisiä viitteitä siitä, mitkä ovat loppusarjan voimasuhteet Etelän ja Pohjoisen välillä. Etelän päässä KOO-VEE ja Kerava ovat koko sarjan selkeitä ennakkosuosikkeja, mutta siitä huolimatta Pohjoisen joukkueita ei missään tapauksessa kannata aliarvioda ja uskon, että viikonlopun aikana saatetaan nähdä yllätys jos toinenkin.

RoKin bussi lähtee tänään kohti Jyväskylää, jossa joukkue viettää kaksi seuraavaa yötä. Lauantaina siniset kohtaavat Haka 2:ssa KOO-VEEn ja Sunnuntaina vastaan asettuu D-Kiekko Jyväskylän Hippoksella. Varsinkin lauantaina RoKilla olisi hyvä paikka maksella kahden vuoden takaisia kalavelkoja, sillä kevään 2006 pudotuspeleissä RoKin hävisi kolmen vuorokauden sisään kahdesti jatkoajalla ja tippui, vaikka hallitsikin molempia pelejä.

Tuloksia en veikkaa, mutta RoKin minimi pistetavoite viikonlopulta on 3 pistettä. Nettisivujen viikkouutisen mukaan RoKi on tien päällä parhaalla mahdollisella kokoonpanolla. www.rokihockey.fi
 

D mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Diskos, PiTa...
Mistä tietotoimistosta kuulit, että linjamies näki maalin? Kiekko ei kyllä näyttänyt maalissa olevan eikä jyväskyläläiset sitä pahemmin myöskään protestoineet, vaikka kerkesivätkin jo tuuletella.
Tuntui olevan katkera tappio. Vai, että oikein moraalisia voittajia...

Diseähän on sorrettu pahemman kerran aiemminkin ja nimenomaan viikonloppuna vastaan tulevan KOO-Veen toimesta. Vieläkin korpeaa se parin kolmen vuoden takainen Hakametsä II:n peli, perkele...Mitenkäs se oikein menikään?
 
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Jokerit, JHT
Pidin JHT varteenotettavana porukkana ihan alkusyksystä. Mutta kun se hävisi kotonaan YJK:lle 0-4 ja ihan loppusarjasta voitti saman joukkueen vasta jatko-ajalla niin silloin uskoni meni. Ylivieskan joukkueen tunnen paremmin, enkä olisi luullut sen pärjäävän JHT:lle misään vaiheessa. JHT:n pelit ailahtelee aivan liian paljon se on todella paha asia pitkien reissujen peleissä. Perustelen loput sitten kun on hieman kulunut aikaa jos on tarpeen. Enkä ota niin suuria paineita vaikka en olisi oikeassakaan. Nämä eivä toki ole mitään iäisyys kysymyksiä.

Muuten D-Kiekko teki maalin (6.1.2008 pelissä) jatko-ajalla jota ei hyväksytty vaikka toinen linjamies näki sen. Tuomarit ne saa tehdyn tekemättömäksi jääkiekossa. Että se siitä voitosta.

Se on todella paska asia, että jääkiekkoa pilattiin monta vuotta suljetun liigan voimin. Tämä on vaikuttanut kaikkein eniten Mestikseen ja suomisarjaan. Tosin liigan taso on pudonnut roppakaupalla siinä sivussa. Sille on tosin muitakin syitä. Liiga on neljänneksii kovin jääkiekkosarja tällä hetkellä maailmassa ja menossa alaspäin. Seurasin viimme talvena noin 50 NHL peliä 30 elitserieniä ja 30 liigapeliä valitettavasti Venäjän liigaa vain yhden pelin. Tosin en ole seurannu jääkiekkoa kuin noin 40 vuotta ja se ei riitä oikean kuvan saavuttamiseen.

Elikkä itellä on vähän taustoja tuohon edellämainittuun tappiopeliin. Juttelin pelin jälkeen JHT:n yhden pelaajan kanssa ja se kertoi, että nyt huippuvireessä oleva Mäyrä oli tuossa pelissä vähän pihalla. Olisi ollut suotavaa peluuttaa siinä pelissä jotain muuta, kun ei kiekkoja mies kiinni saanut. Ja toinen pääpointti oli se, että joukkueen kakkosketju laitettiin uusiksi, eli jo lähes legendaarinen Kuoppala-Gronoff-Pirttijärvi-ketju, polvivaivansa ainakin väliaikaisesti voittanut Henri Mustonen tuli tuohon Kuoppalan tilalle, ja se sekoitti kakkosketjun pelin aika pahasti. No nyt ns. Suomi-Sarjan hitain mies eli Mustonen on pelannut ihan hyvin, mutta joukkueen toiseksi paras maalitykki Pirttijärvi on tiputettu nähtävästi kakkosketjusta pois. Pirttijärvi haluaisi lopettaa koko leikin, koska ei kuulemma kiinnosta pelata kolmosessa. Nytkään ei viime viikonloppuna miestä näkynyt kentällä. Junkkarit ei kuulemma päästä miestä pois, koska sopimus on kerta tehty. Harmi, että on ylitarjontaa kahteen ensimmäiseen ketjuun taitavista pelaajista. Muuten voi mainita, että Tirrin Ville meni inttiin eli häntä ei nähdä enää tällä kaudella sekä Myllykankaan Janne on tullut uutena joukkueeseen.
 

upnorth24

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rovaniemen Kiekko, Rebels Rovaniemi
Voisin lainata "Väsyneen Selänteen" viestin kokonaisuudessaan mutten sitä kuitenkaan tee (ettei modesedät suut:). Joka tapauksessa mainittu viesti kertoo JHT:stä sen, että joukkue olisi täynnä litkeviä ja toisiaan haukkuvia kakaroita. Kun taas JHT:n esitykset tähän asti antavat hieman erilaisen kuvan. Rakoileeko siellä joukkuehenki?

Toisaalta tekisi mieli kysyä onko tällä kaudella mikään vastustaja kokeillut Markkanen ja Joki-Erkkilä kaksikon täydellistä vartiointia ja pientä "koputtelua". Markkaseen tämä ei varmaankaan toimi yhtä hyvin kuin joukkueen maalintekovoimaan eli A. Joki-Erkkilään. Nimittäin lienee sanomattakin selvää, että JHT:n voittaminen on nimenomaan tämän kaksikon sulkemisesta kiinni.
 

devil29

Jäsen
Suosikkijoukkue
pikkuseurat
T. Pirttijärvi

Pirttijärvellä on todettu syöpä joten voisin kuvitella että tällä asialla on jotain tekemistä asian kanssa ettei oikeen kiinnosta. Enkä muutenkaan oikeen päässyt Väsyneen teukan pointtiin jutussa.
 

upnorth24

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rovaniemen Kiekko, Rebels Rovaniemi
Pirttijärvellä on todettu syöpä joten voisin kuvitella että tällä asialla on jotain tekemistä asian kanssa ettei oikeen kiinnosta.

Tämä on erittäin valitettavaa ja luonnollisesti selittää miksei kiekko enää kiinnosta. Pirttijärvelle toivotan voimia taisteluun ja pikaista paluuta kaukaloon!
 

Ärräpää

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi
Koputtelijoista puheen ollen. JHT:llä on varmasti sarjan paras "koputtelija" joukkueessaan, nimittäin Henri "itkupilli" Mustonen.

Harmittava tuo Pirttijärven tilanne, mikäli devilin tiedot ovat paikkansa pitäviä.

Todella mielenkiintoinen viikonloppu tulossa kaiken kaikkiaan. RoKi on kaikkien arvioiden mukaan statistin roolissa Suomi-sarjassa, mutta itse väitän nuoren, nälkäisen joukkueen taistelevan vähintäänkin sijoista 3-5. Jatkoajan toimittaja tosin oli vahvasti kolumnissaan sitä mieltä ettei RoKille ole tarjolla kuin jämäsijat, joukkueella kun ei nälkää taida enää olla kun tavoite on saavutettu. Heh.

Se miten sarjan suosikkeihin lukeutuvat Koovee ja D-kiekko kykenevät vastaamaan RoKin todella luisteluvoimaisen porukan vauhdin pitoon selviää viikonloppuna.

Laser ja Jeppis ovat jo joutuneet nöyrtymään tällä kaudella. Ja kumpaistakin veikattiin ennen kauden alkua Suomi-sarjan kärkipäähän.
 

devil29

Jäsen
Suosikkijoukkue
pikkuseurat
Sen verran piti vielä soitella ja tiedustella kaverilta(ei siis pirttijärveltä) että asia on jo voiton puolella. Eli asiat näyttävät hyvältä. Luotan kyllä lähteeseeni täysin mutta korostan kuitenkin että itse en asiaa ole kuullut pirttijärven suusta, enkä JHT:n pelaajilta.

Ja sitte itse peleihin, toivon tosissaan että että kaikki pohjosen joukkueet voittavat ihan senkin takia että sarja pysyis mielenkiintosena pidempään. Mutta se jää nähtäväksi että miten käy. Laitetaan nyt jotain pientä veikkausta kehiin.

D-Kiekko - K-Laser 3-4 rl

KOO-VEE - RoKi 1-5

VG-62 - Hermes 4-6

HC Kerava - JHT 6-2
 

Kuubextra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokkolan Hermes
Tilastoja tutkimalla tulin siihen tulokseen, etten millään jaksa uskoa Keravan voittavan Junkkareita. VG-62 saa lauantaina pisteitä, mikäli Hermes perseilee yhtä reilusti mitä viikko sitten JHT:tä vastaan.
 

Defense

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Jos jääkiekkopeli olisi luistelukilpailu, RoKi ehkä veisi KooVeetä numeroin 1-5. Mutta koska pelissä tarvitaan myös lajiosaamista, veikkaan KooVeen voittoa.

Ja jos Kiekko-Laser voittaa D-Kiekon, syön hatullisen vaikka mitä!
 

kakes

Jäsen
Ja jos Kiekko-Laser voittaa D-Kiekon, syön hatullisen vaikka mitä!

Turha lupailla mitään, voit hyvinkin joutua toteuttamaan lupauksesi. Ei Laserin vierasvoitto nyt mikään suuri ihme olisi.

Kerava vie helposti junkkareita, Hermes yrittää kiusata Tuton farmia ja Roki hakee pinnan Hakametsän teltasta. Näin se jotenkin menee. Katsotaan meneekö mikään noista kohdilleen?
 

Icehockey#7

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tavoitteelliset joukkueet
Veikkaus illan tuloksista

Osallistutaan nyt etelän edustajana tähän arvuuttelukisaan. Tilastoja on hieman vaikeaa lähteä veikkaamaan illan voittajia, mutta voihan tässä leikkimielisesti hieman arvailla :)

D-Kiekko vs Kiekko Laser. D-kiekko hoitaa tämän pelin. D-kiekolla on enemmän kokemusta alkusarjassa kovista peleistä ja on alkusarjassa hoitanut omanpään hyvin tukkoon.
VG-62 vs Hermes. Voitto menee Naantalille. Tässä otteluparissa painaa kotietu todella paljon. Naantalista ei ole moni joukkue pisteitä ottanut, ennen kuin "oppii" pelaamaan siellä.
Koo-Vee vs Roki. Mielenkiintoinen peli tulossa. Kokemus vastaan nuorten jalat. Villi veikkaus on, että kokemus vie tässä voiton.
HC Kerava vs JHT. HC Kerava voittaa tämän pelin. JHT pystyy tekemään jonkun aikaa kiusaa, mutta ison kaukalon turvin HC vie tästä pisteet.

Eli illan voittajia ovat kotijoukkueet :)

www.hckerava.fi
 

vihtori

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelikaanit
Veikkaukseni päivän otteluihin.

KooVee voittaa kotonaan Roki:n kovan taistelun jälkeen jatkoajalla. HC Kerava taltuttaa Kajajoen JHT:n helposti varsinaisella peliajalla. K-Laser ottaa vierasvoiton Jyväskylässä D-Kiekosta varsinaisella peliajalla, tiukan kamppailun jälkeen. Hermes hakee 3 pistettä Naantalista VG-62:ta ei auta aurinkokaan. Eli kaksi kotivoittoa ja kaksi vierasvoittoa. Tosin tulokset selviävät vasta otteluiden jälkeen.
 

Icehockey#7

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tavoitteelliset joukkueet
D-kiekko - K-Laser

Turha lupailla mitään, voit hyvinkin joutua toteuttamaan lupauksesi. Ei Laserin vierasvoitto nyt mikään suuri ihme olisi.

Kerava vie helposti junkkareita, Hermes yrittää kiusata Tuton farmia ja Roki hakee pinnan Hakametsän teltasta. Näin se jotenkin menee. Katsotaan meneekö mikään noista kohdilleen?

Ei ainakaan ruusuiselta näyttänyt K-Laserin ekaerä (4-0). Toisaalta kaksi on vielä jäljellä ja on ihmeellisiä nousuja ennenkin nähty, tuoreimpana muistissa ottelupari VG-62 vs HCM;)
Kohta starttaa muutkin ottelut ja itse suuntaan Keravan jäähallille klo 16.30. ihmettelemään paljon kohua saanutta JHT:n porukkaa.
 

upnorth24

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rovaniemen Kiekko, Rebels Rovaniemi
Oulun pojat antavat Jyväskylässä taas parastaan. Ei alasarjatähtiä taida kiinnostaa reissussa pelaaminen. Saa nähdä miten muissa peleissä oikein käy, mutta toivottavasti ei tule yhtä rumaa jälkeä.
 

Kuubextra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokkolan Hermes
Pohjoislohkon Raahe kun vieraili Kokkolassa ristiinkarsinnassa, niin kauden heikoimpana vastuksena ei hyvää kertonut pohjoisen tasosta. Kumminkin Raahe tuli lohkossaan toiseksi. Taitaa RoKin harteilla levätä pohjoisen maine tällä hetkellä. Tiukassa RoKi-K-Laser -pelissä tulleiden laukausmäärien perusteella voisi sanoa, ettei myöskään RoKi taistele kahden joukkoon pääsystä. Toivottavasti olen väärässä ja eihän tässä sarjassa ole vielä päästy edes kunnolla vauhtiin.

Edit: K-Laser vain kolmella ketjulla Jyväskylässä, D-Kiekon neljää vastaan.

Edit2: D-Kiekko - K-Laser 5-2 40min
 
Viimeksi muokattu:

upnorth24

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rovaniemen Kiekko, Rebels Rovaniemi
Kuubextralle sen verran, että mikäli et ole Suomi-Sarjaa seurannut tätä kautta pidempään niin voin valaista, että JHT ja Hermes luetaan tässä Etelä vs. Pohjoinen jaossa selkeästi Pohjoiseen kuuluviksi. Ja en todellakaan usko, että RoKi jää tasollisesti yhtään JHT:lle tai Hermekselle. Näiden joukkueiden keskinäisissä kohtaamisissa päivän kunto tulee ratkaisemaan.
 

Kuubextra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokkolan Hermes
Kuubextralle sen verran, että mikäli et ole Suomi-Sarjaa seurannut tätä kautta pidempään niin voin valaista, että JHT ja Hermes luetaan tässä Etelä vs. Pohjoinen jaossa selkeästi Pohjoiseen kuuluviksi.
Hyvin on tiedossa kyllä, mutta en millään halua laskea Hermestä samaan sarjaan kuuluviksi yhdessä vielä pohjosempana pelaavien kanssa ;)

Edit: Harmittaa että RoKi, jonka kuuluisi pelata ehdottomasti koko kauden valtakunnallista sarjaa, joutuu pelaamaan hienon hallinsa kanssa mitätöntä alkusarjaa, missä on vain kaksi varteenotettavaa vastusta pitemmällä tähtäimellä. Alkusarjan voiton merkitys pitäisi olla paljon suurempi, että siihen alkusarjaan kannattaisi tosissaan satsata.

Edit:6-3 päättyi, torjunnat 9-34.
 
Viimeksi muokattu:

Ärräpää

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi
Kiekko-Laser sai hyvän oppitunnin jääkiekosta, näemmä.

Olkoonkin että Laserilta puuttui hyökkäyksestä Eero, Lotvonen ja Gussander. Itse tuossa aiemmin vähän epäilin jo Laserin iskukykyä, enkä näemmä suotta.

9 laukausta pelissä on silti todella vähän, jopa pelottavan vähän. En usko että tasoero on ihan noin iso mitä laukaukset antavat ymmärtää. Ei näytä poikien pelilliset esitykset oikein tukevan tuota johdon henkseleiden paukuttelua.

Toivottavasti RoKi tarjoaa KooVeelle kovemman haasteen.
 

Kuubextra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokkolan Hermes
Hermekseltä poissa Uusitalo ja Leskelä, Lahtonen aloittaa maalissa. Ojala ottanut Gromovin paikan puolustuksessa joka on mielestäni hyvä asia.

Edit:

Hermes tuli kolmen maalin takaa tasoihin 3-3, ihan jees. Puolet pelattu.
 
Viimeksi muokattu:

make60

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hermes, Leijonat, Kärpät
Edit: Joko pelataan pesäpalloa.
VG-62 johtaa 1-0
Noniin eka erä 2-0 kuokkaan ei oikeen hyvältä näytä, Entiiä mutta Lahtonen ainakin mielestäni edellisessä pelissä tosi epävarma ja tuloksenhan kaikki muistaa, siksi odotin kyllä Pulkkista alotukseen. Mutta näillä mennään katotaan minne riittää.....
 

kakes

Jäsen
Pientä alkukankeutta vähän ollut Hermeksellä näemmä kun siimaa on annettu eteen kolmen maalin verran mutta nyt näyttäis Hermeksen kone käynnistyneen, 40 min 3-4. Saas nähdä kummalle se kuuluisa "Naantalin aurinko" paistaa lopussa?
 

Ärräpää

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi
Noniin.

KooVee on rankaissut RoKia ylivoimalla. Näyttää siltä että pisteet jäävät Tampereelle kun Rovaniemen poikia eivät ylivoimamaalit kiinnosta. Se näyttää kuitenkin olevan selvä että RoKi ei aiemmista analyyseista, kolumnenista huolimattakaan ole mikään Suomisarjan heittopussi, niinkuin huonommin tietävät väittivät. Diskos saa tehdä täyden päivätyön mikäli meinaa pisteet huomenna ottaa. Onneksi Kiekko-Laser kävi antamassa "osviittaa" pohjoislohkon huonosta tasosta.

Hauska sattuma näyttää sen sijaan tapahtuvan Keravalla, jossa suuri ja pelätty kotijoukkue on ottamassa (kahden erän jälkeen) kuokkaan pieneltä kahden miehen joukkueelta nimeltä JHT.
 

make60

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hermes, Leijonat, Kärpät
Ja Junkkarit kyykyttää Keravaa..=D 2-4 kahen erän jälkee.
No juu aika moinen yllätys tulossa toki erä vielä jäljellä, mutta silti, mehän toi JHT:n sumppukiekko tiedettiin ja osattiin ounastella että se vois tehota myös Muihin kuin Herpaan ja noinhan se näyttäis toimivan. Erittäin inhottavaa, ja sitte vielä tekevät paikoista maalit..
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös