Valmennus

  • 295 032
  • 1 235

peterra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Juu, aikaa on kyllä, mutta se osaaminen monipuolisemman hyökkäämisen opettamiseen arvoitus.
Se on kuitenkin selvä, että jos Ilveksen hyökkäyspeli keväälläkin perustuu näin räikeästi vain suorahyökkäämiseen mitä koko alkukauden, niin se on kyllä valitettavan helppoa vastaustajan sulkea pois, kun esim. playoff-sarjaa lähdetään pelamaan ja joukkueet scoutataan läpikotaisin.

Tämä on puolestaan asia, joka on meidän molempien helppo allekirjoittaa. Ilveksellä on kuitenkin omasta näkökulmastani aiemmista kausista poiketen nyt oikeasti melkoisen tukeva materiaali toteuttaa monipuolista hyökkäyspeliä. Selvä kiekollinen liideri löytyy pakeista ja myös hyökkäyksen kulmahampaat ovat kunnossa. Tältä osin Ilvestä ei pysty ihan suoraan vertaamaan edelliskausien vastaavaan. Toki, jos koko kauden kuva on se, että Ilveksen hyökkääminen on tuota nyt nähtyä tasoa niin toki siihen on sitten varmasti reagoitava joko valmennusta vahvistamalla tai pelaajien hankinnalla.

Eilinen sen sijaan oli Ilvekseltä taktisesti äärimmäisen oiva peli. Juuri noin siipirikkoisen joukkueen pitääkin pelata ennakolta kovempaa vastustajaa vastaan. Siinä Ilves onnistui hyvin. Sen voi tulkita myös yhdeksi hyväksi mahdollisuudeksi hakea parempaa asetelmaa keväälle.
 

kananlento

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
Huolestutti jonkun pelaajan kommentti sen Kuopion 5-0 pelin jälkeen, että seuraavasta pelistä oli hyvä saada pisteitä, koska aina jää takaravioon painamaan noi tappiot. Jotenkin tuntuu, että tämä joukkue ei ole vielä kasvanut henkisesti kovin vahvaksi ja noi muutamat tappiopelit sai koko joukkueen näyttämään todella aneemiselta. Koko kaudella nähty vasta muutamia valonpilkahduksia iloisesti hyökkäyspelistä.

Pelillisesti kuitenkin samaa mieltä ylläolevien kanssa, että viime vuoden pleijareiden pelisapluunalla ei mennä kovin pitkälle. Siellä taas lukot ajaa yli, kun meidän nuoret kaverit koittaa parhaansa mukaan puolustaa omaa aluetta. Vastahyökkäyksiä tulee maks. kourallinen.
 

masa90

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Nhl
Juu, aikaa on kyllä, mutta se osaaminen monipuolisemman hyökkäämisen opettamiseen arvoitus.
Se on kuitenkin selvä, että jos Ilveksen hyökkäyspeli keväälläkin perustuu näin räikeästi vain suorahyökkäämiseen mitä koko alkukauden, niin se on kyllä valitettavan helppoa vastaustajan sulkea pois, kun esim. playoff-sarjaa lähdetään pelamaan yhtä ja samaa jengiä vastaan ja joukkueet scoutataan läpikotaisin.

Juuri näin. Etenkin kun monet joukkueet näyttää tehneen sen jo nyt. Todella aneemista hyökkäyspelin osalta pääasiassa jo pitkään. Iso osa maaleista ja hyvistä paikoista enemmän yksilösuorituksia kuin joukkueena pelaamista.
 

George Parros

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks 06-07
Eihän tuo Ilveksen hyökkäysmateriaalikaan toki ole ihan optimaalista, jos ajatellaan pitkien 5vs5 päätymyllyjen aikaansaamista ja varsinkaan niiden muuttaminen maalipaikoiksi. Suomen ollessa pois, niin tilanne korostuu entisestään. Kontiola tietty pystyy suojamaan päädyssä/kulmissa ja kiekkollisena rittävän vahva ja taitava. Entäs sen jälkeen...?
Mieho, Baptiste, Virtanen ja Nalli ovat ehkä kropaltaan vahvoja, mutta vastaavasti eivät taitavia tai luovia kiekolla.
Loput hyökkääjät sitten vasturipyrähtelijöitä, jotka naulataan päädyissä varsin nopeasti irti kiekosta ja taas puolustetaan pitkät tovit.

Kuitenkin sen verran edes pitäis viisikkohyökkäämistä ja hyökkäysten kestoa saada kasvatettua, että esim. jäähytasapainoa saataisiin miinukselta plussalle, koska Ilveksellä on realismia olla sarjan top4-yv-joukkue.
Toistaseks Ilves ollut alivoimalla yhteensä n. 80 minuuttia ja ylivoimalla 60 minuuttia. Tämä suhde ei ole pitässä juoksussa kestävällä pohjalla. 5vs5 pelin pitkien hyökkäysten pitäis tuottaa jos ei suoraan maalipaikkoja niin ainakin enemmän boksia vastustajalle jatkossa.
 

Satunnainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Suomen ollessa pois, niin tilanne korostuu entisestään. Kontiola tietty pystyy suojamaan päädyssä/kulmissa ja kiekkollisena rittävän vahva ja taitava. Entäs sen jälkeen...?
Mieho, Baptiste, Virtanen ja Nalli ovat ehkä kropaltaan vahvoja, mutta vastaavasti eivät taitavia tai luovia kiekolla.
Loput hyökkääjät sitten vasturipyrähtelijöitä, jotka naulataan päädyissä varsin nopeasti irti kiekosta ja taas puolustetaan pitkät tovit.
On noissa lopuissa hyökääjissä sentään kamppailuun kykeneviä myös, esim. Sebök, joka toki ollut nyt myös poissa viime peleistä. Mutta on kyllä totta, että aika monen Ilves-hyökkääjän kohdalla liike on hyökkäysalueella parempi ase kuin laitaväännöt.
 

George Parros

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks 06-07
On noissa lopuissa hyökääjissä sentään kamppailuun kykeneviä myös, esim. Sebök, joka toki ollut nyt myös poissa viime peleistä. Mutta on kyllä totta, että aika monen Ilves-hyökkääjän kohdalla liike on hyökkäysalueella parempi ase kuin laitaväännöt.
Toki siis periaateessa irtokiekkokamppailuissa voi muutkin pärjätä, mutta nimenomaan spesifisti kiekossa pysyminen silloin kun sen voittaa, suojaamisen TAITO ja ahtaasta isoon tilaan pääsy pitkissä päätypeleissä rajoittuu hyökkäjissä käytännössä Supiin ja Konnaan.
 

Fläppitaulu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs, KOOVEE, Ilves
Eihän tuo Ilveksen hyökkäysmateriaalikaan toki ole ihan optimaalista
Hyökkäysmateriaali ei ole koskaan ollut optimaalista. Edes niinä vastuuttoman rahankäytön villeinä vuosina.

Mutta itse asiaan. Kaksinkamppailuilla on iso merkitys. Yhtä iso ellei jopa isompi on pelaajien sijoittuminen ja pelin lukeminen. Tämä on valmennuksellinen asia. Kaksinkamppailun voitolla ei kauheasti ole merkitystä mikäli tuet ei ole saatavilla ja jäädään yksin kaksinkamppailuvoiton jälkeen. Tai mikäli ne tuet ovat sijoittuneet siten että on lähes sama syöttääkö omille vai laukooko miinuskulmasta maalille. Vastaavasti mikäli kaksinkamppailu hävitään, häviö ei ole niin kriittistä mikäli loput kenttäpelaajat ovat asemoituneet vastustajaa paremmin tilanteessa.

Sama pätee hyökkäyksessä. Pelisilmäisen pelaajan laadukas ylöstuonti jolla tehdään tilaa muille hyökkääjille (tai pakeille), mutta muut hyökkääjät eivät osaa asemoida ja tarjota itseään laadukkaasti suhteessa ylöstuojaan. Olisiko parempi hieman heikkotehosemman prosessorin omaavan hyökkääjän laaduttomampi ylöstuonti jossa mennään ahtaampaan tai päätykiekkoon, mutta hyökkäyksellä on paremmat mahdollisuudet jatkua laadukkaasti kun muut asemoituu järkevämmin hyökkäyksessä?

Loppupeleistä tuo materiaalin laadukkuus ei ole kovinkaan merkityksellinen tekijä suhteessa joukkueen pelitapaan ja valmennukseen. Tähtisikermillä on voitettu mestaruuksia. Vähintään yhtä usein ellei useammin tähtisikermistä on jäänyt jäljelle iso floppi jossa isot egot eivät ole yhdessä mahtuneet koppiin. Kun samaan aikaan nimettömämmät mutta laadukkaammin valmennetut niput ovat kamppailleet mestaruudesta.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: mize

masa90

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Nhl
Kuten aiemmin tässä ketjussa toin esille niin nyt Ilves on sitten suunnilleen pelannut rästipelit ja niinpä se majailee tasaisessa sarjassa sijalla kuusi. Sinänsä Liigan tasaisuus alkusyksyyn ei ole ollut yllätys, kun pelaamista ristiin on tapahtunut melkoisesti. Sijat ja tilanteet muuttuvat jatkuvasti, joten se potkujen antaminen näyttää entistä typerämmältä.

Mitään akuuttia hätää Ilveksen pelissä ei ole ollut koko kaudella, vaikka fanit huutavatkin joka kerta, kun näkkileipä tipahtaa voipuoli edellä maahan. Ilves on ollut pl. tuota KalPa-peliä jokaisessa pelissä kiinni pisteissä. Jos tässä Liigassa se ei riitä, että olet kiinni pisteissä niin mikähän sitten riittäisi?
Eilen toki Ilves teki uroteon, kun se selvästi heikolla materiaalilla tappoi 60 minuuttia ja sitten kävi iskemään voiton pitkän kaavan kautta. Se oli taktisesti Myrrältä ja co:lta juuri oikeanlaista pelaamista, kun tilanne huomioidaan.

Myrrä on ollut koko sen ajan, kun on Ilvestä valmentanut, erinomainen organisoimaan juuri tällaista peliä. Ilves oli taas "kuin kotonaan", kun se sai vanhoja muistellen kuin Dostal olisi maalilla ollut viritellä bussin oman maalinsa eteen. Ja kun IFK pyöritti aikansa niin sieltähän löytyi ne tarvittavat katkot ja Ilveksen vastahyökkäykset olivat taas sitä legendaarista Ilvestä. Laiturit menee tuhatta ja sataa alueelle ja noista saatiin kolmannessa erässä vaarallisempia paikkoja kuin IFK sai.

Se on sitten toinen keskustelu, kuinka hyvää ja viihdyttävää tuo peli on. Voittaminen on monesti faneille viihdyttävää ainakin pienen pohdiskelun jälkeen. Pisteet, jotka ovat laarissa, lohduttavat usein enemmän kuin 10 tolppaa ja jokainen veto ohi ja tiukka maalin tappio. Jos tästä nyt itse haluaa sotkeutua pahemmin niin Myrrän ongelmat tulevat jälleen kerran vastaan - jos tulevat - silloin, kun pelataan pidempää sarjaa. Myrrän pelitavassa ei rakennella - ja ainakin oman kokemukseni mukaan jonkinlaista hyökkäyspeliäkin pitää playoffeihin mennessä pystyä rakentamaan. Joskus tulee myös ne pelit, kun sinun pitää pystyä itse rakentamaan ja vastustaja pitää omaa bussiaan maalin edessä.

Potkut? No ei ikinä. Mutta en myöskään tarjoaisi Myrrälle ilman uusia näyttöjä jatkopahvia. Ilveksen materiaalilla(kin) pitää pystyä kymmentä Liigavastustajaa vastaan rakentamaan paikkoja tasaisesti. Jos koko pelitapa makaa vastahyökkäyksien varassa, se lento yleensä loppuu joskus.


Ensimmäisestä lihavoidusta kohdasta olen rankasti eri mieltä. Ilveksen peli on tällä kaudella ollut suoraan sanottuna aivan karmeaa isolta osin. Aivan kuten viime kaudella. Monessa tappiopelissä molarit pitivät lukemat siedettävänä, mutta mielestäni ei pienintäkään mahdollisuutta voittoon. Hyvä esimerkki tästä oli näennäisen tasainen Pelicans ottelu. Toivottavasti se tosiaan tästä lähtisi ja paranisi. Valmentajavaihto kesken kauden harvoin tuo isoa parannusta kuitenkaan.

Kursivoidusta ja lihavoidusta tekstistä olen lähes täysin samaa mieltä.
 

Zamboni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Vähän katselin tänään alkuun meidän hyökkäyksiinlähtöjä. Viisi avausta hyökkääjälle keskustaan oman sinisen ja punaisen väliin oli kasassa ensimmäisen kymmenen minuutin aikana ja näistä taisi vielä mennä jokainen kiekon kanssa hyökkäysalueelle asti ja yhdestä maali. Erän loppupuolella nähtiin kaksi pakkien nostoyritystä. Ensin Lööf pysähtyi omalle siniselle ja Lakatos melkein läpi. Sitten Parikka pääsi hyökkäyssiniselle, menetti siinä ja vastahyökkäys omiin.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Vähän katselin tänään alkuun meidän hyökkäyksiinlähtöjä. Viisi avausta hyökkääjälle keskustaan oman sinisen ja punaisen väliin oli kasassa ensimmäisen kymmenen minuutin aikana ja näistä taisi vielä mennä jokainen kiekon kanssa hyökkäysalueelle asti ja yhdestä maali. Erän loppupuolella nähtiin kaksi pakkien nostoyritystä. Ensin Lööf pysähtyi omalle siniselle ja Lakatos melkein läpi. Sitten Parikka pääsi hyökkäyssiniselle, menetti siinä ja vastahyökkäys omiin.


Toisaalta Lööfin pitkä avaus vei Päkkilän läpi jne.. Mutta siis kyllä, eka maali oli MP käsikirjasta Myrrällä höystettynä. Avaus keskelle, sentteri jakaa kiekon rintaman ylitettyä sinisen ja heti maaliakohtilaukaus (Myrrä mauste)

Toinen oli puhdas pystyyn pelaamisen rakenne, Lööf ja pitkä syöttö vastustajan siniselle, kun nää vaihtaa, hyökkäys järjestäytymätöntä puolustusta vastaan laukaus heti sinisen ylityksen jälkeen.

Kolmas oi myös maalipaikka heti vaihdon alkuun. Toki siinä oli säkää, mutta asiat tapahtu kuten Kontiola ja Suomi olivat ajatelleet. Alotusvoitto eteenpäin (sen Konna varmaan sano Suomelle ennen altousta), syöttö taaksepäin ja Suomi maalilla maskissa. Toki Konna ei saanu kiekkoa haltuun syöttääkseen, vaan Saipan mies teki sen Konnan puolesta.

...maalipaikojen laatu, ei määrä.
 

-One-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Kyllä eilenkin parhaiten päästiin alueelle nopeilla lähdöillä, ja niistä saatiin enemmän maalipaikkoja kuin viivepelaamisen kautta. Ero alkukauteen on siinä, että viisikko on tiiviimmin kasassa ja ajoitukset kohdillaan, jolloin nopeissa ja puolinopeissa lähdöissä pystytään syöttämään siihen keskelle. Ongelmissa oltiin juuri silloin, kun sitä syöttöpaikkaa ei ollut ja pakki joutui nostamaan jalalla.
 

se7en

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Newcastle United, Jalkapallomaajoukkue
Mun mielestä tässä toisessa ketjussa olevassa postauksessa kiteytetään aika hyvin nyt tapahtunut muutos:

Viimeiset ottelut ovat näyttäneet merkittävästi paremmalta, kun "U20-kohelluksesta" on otettu pari pykälää vauhtia pois ja saatu 5 pelaajaa suurin piirtein samalle pelikirjan sivulle. Jopa Elorinnekin ehtii nyt tukemaan hyökkäyksiä ja vetämään pikalämäreitä yläpesään. Syöttöpeli ja ajoitukset toimivat paremmin kuin ehkä vuoteen.

Peliä on rauhoitettu oikeastaan tuosta HIFK-ottelusta lähtien, kun lähdettiin pahasti "siipirikkoisena" pelaamaan ennakkoon kovaa vastustajaa vastaan. Selvästi päädyttiin hieman passivisempaan taktiikkaan ja vaikka tuossa pelissä se ei vielä johtanut rakenteellisesti kovinkaan ihmeelliseen suoritukseen, niin siitä Myrrä ja kumppanit ehkä saivat hyvää informaatiota miten peliä pitäisi jatkossa muuttaa.

KalPa-peli oli sitten jo huomattavasti parempaa kiekkoa alusta lähtien. Muutaman kerran oli lähellä paluu "U20-kohellukseen", mutta tilanne saatiin pidettyä käsissä. Eilen Lappeenrannassa taas fiksu vieraspeli ilman ylipelaamista ja Ilveksen pelissä näyttää olevan nyt nimenomaan hyvä perusrakenne pelaamiselle, jonka päälle on hyvä rakentaa.

Valmista ei toki ole vieläkään, mutta uskon ettei Ilvekselle tällä tavalla tule enää alkukauden kaltaisia ohipelejä. Perjantaina on erittäin mielenkiintoinen nähdä, miten joukkue pystyy käsittelemään kovan tunnelatauksen ja pitämään ajatuksen kasassa. Varmasti on vaarana lipsua taas kohelluksen puolelle, mutta toivotaan ettei näin käy.

Toki pelissä on tapahtunut muutakin kuin pelkästään pieni hidastaminen ja maltin lisääminen, mutta koska aiemmin oli vaikea nähdä Myrrän pelikirjassa isompaa ajatusta, niin on vaikea sanoa mitä muuta on muutettu. Saattaa toki olla, ettei sähläysmoodissa ole vain kyetty toteuttamaan Myrrän pelitavallisia nyansseja, mutta nyt pystytään?

Avaus keskelle, sentteri jakaa kiekon rintaman ylitettyä sinisen ja heti maaliakohtilaukaus (Myrrä mauste)
Minusta tämä on ihan jääkiekon perusasioita (ei niinkään meidän pelin -superoppaasta), jossa pakki-pakki -kiekottelun jälkeen pitää olla tarjontaa keskelle ja mielellään myös suoraan ylöspäin. Kun on tarjontaa ja aikaa reagoida, niin puolustajan on helpompi antaa se peliä avaava helppo syöttö. Sentterillä tietysti sitten vastaavasti tulee olla mahdollisuuksia jakaa kiekkoa eteenpäin tai sitten nousevalla puolustajalle, jolloin vastustajan karvaus on laskenut ja puolustaja pääsee vauhdilla tuomaan jalalla kiekon tyhjää jäätä vasten.

Jääkiekko ei ole rakettitiedettä, mutta pienet asiat on tärkeitä. Kyse on kysynnästä, tarjonnasta, reagoinnista ja ajoituksista. Pelikirja ja yksilöt luo em. asioita.. tai sitten ei.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Minusta tämä on ihan jääkiekon perusasioita (ei niinkään meidän pelin -superoppaasta), jossa pakki-pakki -kiekottelun jälkeen pitää olla tarjontaa keskelle ja mielellään myös suoraan ylöspäin.


Meidän Pelissä on ajatuksena hallita kiekkoa. Tätä kautta pelataan pitkiä hyökkäyksiä. Se filosofinen ero tulee siitä pohjoismaerilaisesta ”totuudesta”, että maali syntyy todennäköisimmin hyökkäyksestä jossa maalipaikka tulee heti hyökkäysinisen ylittämisen jälkeen, kuin kulmapelin ja pitkän hyökkäyksen kautta.


Tässä siis Myrrä & Ojanen tukeutuu pohjoisamerikkalaiseen ideaan luoda maalipaikka heti sinisen ylityksen jälkeen ja vaihdon alkupuolella. Kun MP filosofiassa tämä ei ole niin merkityksellistä, vaan pääasia on, että kiekkoa ei menetetä vastustajalle. esim ohilaukausten tms. takia.



Ja kyllä, ainahan pyritään hyökkään järjestäytymätöntä puolustusta vastaan, mutta MP joukkueet antaa herkemmin tilaisuuden puolustukselle järjestäytyä, kun sinisen ylityksen jälkeen, jos syöttöpaikkoja ei ole, tai laukauksessa on iso kiekonmenetysriski (pelataan kulmaan, pidetään kiekkoa ja koitetaan pelata kiekonhallinnankautta maalipakka).

Ilves on Myrrän viime ja tällä kaudella pelannut ”prosenttikiekkona” enemmän tätä pohjoisamerikkalaista mallia maalipaikkojen hetken kautta kuin tätä meidän suomalaista mallia ”kun kiekko on meillä, se ei ole vastustajalla”. Tää oli hyvin näkyvissä eilen Virran ja Myrrän pelitapojen ollessa vastakkain

...kaikki perusasiat on samoja tietysti, mutta näistä nyansseist ne erot tulee
 

R & L

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Toisaalta Lööfin pitkä avaus vei Päkkilän läpi jne.. Mutta siis kyllä, eka maali oli MP käsikirjasta Myrrällä höystettynä. Avaus keskelle, sentteri jakaa kiekon rintaman ylitettyä sinisen ja heti maaliakohtilaukaus (Myrrä mauste)

Toinen oli puhdas pystyyn pelaamisen rakenne, Lööf ja pitkä syöttö vastustajan siniselle, kun nää vaihtaa, hyökkäys järjestäytymätöntä puolustusta vastaan laukaus heti sinisen ylityksen jälkeen.

Johansson syötti ei Lööf...
 

Hawk #22

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Ilves, Tampa Bay Buccaneers
Kyllä eilenkin parhaiten päästiin alueelle nopeilla lähdöillä, ja niistä saatiin enemmän maalipaikkoja kuin viivepelaamisen kautta. Ero alkukauteen on siinä, että viisikko on tiiviimmin kasassa ja ajoitukset kohdillaan, jolloin nopeissa ja puolinopeissa lähdöissä pystytään syöttämään siihen keskelle. Ongelmissa oltiin juuri silloin, kun sitä syöttöpaikkaa ei ollut ja pakki joutui nostamaan jalalla.

Sinänsä ei ole mitenkään ihmeellistä, että nopeilla lähdöillä saadaan enemmän maalipaikkoja kuin viivapelaamisella, vaikka viivapelaamisessa olisikin kaikki kunnossa (puolustajien liike viivalla, hyvät liikkuvat maskit, tukitoimet viivalle ja riparipelaaminen). Lähtökohtaisesti nopea hyökkäys tapahtuu aina enemmän tai vähemmän huonosti organisoitua puolustusta vastaan (ainakin kärkikarvaaja on pelattu ulos, yleensä enemmänkin) ja viivapelaaminen taas tapahtuu pääsääntöisesti niin, että vastustajalla on koko viisikko kiekon alla. Näin siis ihan yleisenä periaatteena, koska tietenkin huolimattomalla nopealla lähdöllä ei välttämättä koskaan edes päästä hyökkäysalueelle ja saada maalipaikkoja.

Noin muuten viisikkopelaaminen on mennyt eteenpäin juuri sillä tavalla kun kirjoitit. Tällä hetkellä koko viisikko näyttää olevan samassa rytmissä ja etäisyydet pystytään koko ajan hallitsemaan. Ongelmia tulee vain kun pakki joutuu itse nostamaan, kun samalla hyökkääjät joutuvat hidastamaan ja keskialue ruuhkautuu. Silloin homma toimii kyllä erinomaisesti, kun puolustaja saa annettua sen ensimmäisen syötön heti omalla alueella, yleensä keskelle, ja sitte täydellä vauhdilla mukaan hyökkäykseen. Lancaster tästä varmasti paras esimerkki, mutta myös Elorinteen maali osoitti, että kun etäisyydet on paremmin kunnossa niin enää ei tarvita mitään rakettijalkoja, jotta puolustajat ehtii mukaan toiseen aaltoon.

Loppukaneettina vielä, että peli kyllä kulkee, mutta sen täytyy vieläkin kehittyä sekä puolustuspelissä että avauspelissä, jotta Ilves pärjää myös 2022 puolella.
 

-One-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Sinänsä ei ole mitenkään ihmeellistä, että nopeilla lähdöillä saadaan enemmän maalipaikkoja kuin viivapelaamisella, vaikka viivapelaamisessa olisikin kaikki kunnossa (puolustajien liike viivalla, hyvät liikkuvat maskit, tukitoimet viivalle ja riparipelaaminen).
Puhuin viivEpelaamisesta, en viivApelaamisesta, mutta samat argumentit pätevät kyllä siihenkin. Ei se mikään yllätys kenellekään jääkiekosta ymmärtävälle ole, että nopeilla vastaiskuilla järjestäytymätöntä viisikkoa vastaan tulee keskimäärin parhaat paikat tasaviisikoin. Yhtä lailla on selvää, että aina ei ole tilaisuutta lähteä nopeasti, vaan joskus joudutaan ottamaan hitaampi lähtö. Tässä tilanteen tunnistamisessa Ilves on kehittynyt, eivätkä ne viivelähdötkään enää aivan yhtä kammottavia ole kuin jokin aika sitten.
 

Hawk #22

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Ilves, Tampa Bay Buccaneers
Puhuin viivEpelaamisesta, en viivApelaamisesta, mutta samat argumentit pätevät kyllä siihenkin. Ei se mikään yllätys kenellekään jääkiekosta ymmärtävälle ole, että nopeilla vastaiskuilla järjestäytymätöntä viisikkoa vastaan tulee keskimäärin parhaat paikat tasaviisikoin. Yhtä lailla on selvää, että aina ei ole tilaisuutta lähteä nopeasti, vaan joskus joudutaan ottamaan hitaampi lähtö. Tässä tilanteen tunnistamisessa Ilves on kehittynyt, eivätkä ne viivelähdötkään enää aivan yhtä kammottavia ole kuin jokin aika sitten.

Katos, ei muuta kuin käsi pystyyn virheen merkiksi. Onneksi voi kirjoittaa melkein samoilla argumenteilla vastauksen uudestaan ja viesti ei juurikaan ole pielessä.

Viivelähdöissäkin on myös samanlaista kehitystä havaittu, kuten totesitkin. Aiemmin kaudella näytti siltä, että joko hyökkääjät karkaavat liian aikaisin keskialueelle tai sitten ottavat kiekon lähes paikaltaan kiinni, liian usein vielä niin, että liike oli omaan päähän. Tässä on tapahtunut huomattavaa parannusta, erityisesti nyt kun sentterin ja puolustajien liikkuminen on paremmin samassa rytmissä ja puolustajat pystyvät antamaan ykkössyötön pienestä liikkeestä, hyvässä liikkeessä olevalle sentterille. Toki muistetaan, että tässä on vasta 1,5 viikkoa pelattu todella hyvin, eli taso täytyy myös pitää.
 

mesag

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Tiettyjä asioita mun on todella vaikea ymmärtää Myrrässä.

Esimerkiksi se, miksi Sebok, joka oli tänäänkin vahva hyökkäyspäässä ja pysyi hyvin kiekolla, hukataan täysin kun laitureiksi laitetaan Nalli ja varsinkin Kos, jolla ei vain riitä Liigaan. Sitten Ikonen (kaikki kunnia maalista), jolla ei vain luistin liiku tarpeeksi Liigaan, pelaa Baptisten ja Odenin kanssa, ja nämä nyt menevät aika hukkaan, kun sentteri ei kerkeä ei hyökkäämään eikä puolustamaan. Voisiko Sebokille tarjota helvetti soikoon kerrankin kunnon ketjukaverit, kun kaveri ilmeisesti on parantunut loukkaantumisista? Tai ainakin meno näyttää paremmalta.

Ja toinen, tuo alivoima on niin käsittämättömän paskaa, että ei ihme, jos ylivoimakaan ei toimi. Toki ylivoimaa voi harjoitella videoilta jne, mutta eiköhän suurin harjoitus tule treeneissä. Ja jos treenaat tuollaista alivoimaa vastaan kuin mitä Ilves pelaa, niin en ihmettelisi, vaikka harjoituksissa kolisisi kokoajan maalissa, kyllähän vastustajatkin heittävät Ilveksen passiivisen neliön läpi jatkuvasti poikittaissyöttöjä. Mutta kun vastustajan alivoima osaakin hommansa, niin mitäs helvettiä sitten tehdään, no ei tehdä yhtään mitää, kun se ainoa reenattu tapa on viety pois.

Uskoisin, että jos alivoiman saisi kuntoon, niin sitä kautta ylivoimakin paranisi, kun ylivoimaketjutkin saisivat oikeaa harjoitusta alivoimaa vastaan pelaamisesta, jossa paineistettaisiin kunnolla, oltaisiin aktiivisa eikä vain mentäisi kasaan maalivahdin eteen toivomaan parasta. Ihan käsittämätöntä, että ylivoima voi olla noilla pelaajilla noin paskaa, jos pelaajat ei keskenään saa sitä paremmaksi, niin Myrrä on hyvä ja ottaa sen omiin käsiinsä. Toivon mukaan nyt on menty vielä pelaajien opeilla, koska jos valmennuksen johtamana yli- ja alivoimat on noin karmaisevaa paskaa, niin onkohan toivoa edes paremmasta.
 

33720

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jauhojengi
Edellisen kanssa samaa mieltä monesta asiasta, mm. Sebőkin peluutuksesta. Kaikella kunnioituksella soturi-Nallia kohtaan on sanottava, että miehellä ei tunnu olevan tällä kaudella käsiä ollenkaan. Ei Nalli koskaan mikään taituri ole Liigassa ollut, mutta outoa, että tuolla osa-alueella voi yht'äkkiä vielä taantua noin.

AV:n silmiinpistävä passiivisuus todellakin ihmetyttää. En taatusti ymmärrä erikoistilanneasioista yhtä paljon kuin jääkiekkovalmentajat ja -pelaajat, mutta olen vain usein ihmetellyt, miksi alivoimaa ylipäätään pelataan pääosin niin passiivisesti, kun omien havaintojen mukaan sopivan aktiivinen alivoima toimii Liigassa todella hyvin. Ilveksen malli on kyllä erikoinen, kun se on yltiöpassiivinen, muttei silti tuota niitä hyviä puolia, joita passiivisessa alivoimassa yleensä on, (kuten esim. poikkisyöttöjen katkaisu).

Edellisellä kirjoittajalla mielenkiintoinen teoria YV-pelistä: tuo huonon AV:n ja YV:n vaikutussuhde siis. Ylivoimasta ajattelen itse niin, että siinä on usein kyse henkimaailman jutuista. Muutaman pelin kun sakkaa, ei hommasta enää meinaa tulla mitään, kunnes sitten jossain vaiheessa saadaan joitakin onnistumisia ja homma palaa taas raiteilleen. Tämä ei toki tarkoita sitä, etteikö ilmiselvästi toimimatonta YV-peliä kuuluisi muuttaa/kehittää.
 

Trick9

Jäsen
Suosikkijoukkue
-..'
En nyt näe minään oikeusmurhana tuota että Sebok on alennettu neloskenttään. Miehellä kyllä jalka kulkee ja parissa viime pelissä alkanut jo vähän näkyä kaksinkamppailuvoittoja mutta koko alkukauden mies on näyttäytynyt aika vahvasti lähinnä negatiivisessa valossa. Puolustuspäässä ihan ulapalla välillä ja hyökkäyspeli on enemmän tai vähemmän ollut aikamoista höntyilyä. Syötöt eivät osu omien lapaan vaikka välimatkaa olisi metrin verran. Lisäksi miehelle tuntuu olevan jäänyt päähän joku umpivenäläinen mentaliteetti että on jatkuvasti pakko yrittää puskea 1vs4 vastaan tilanteisiin jotka kerta toisensa jälkeen päättyvät kiekonmenetyksiin.

Todella pettynyt kyllä Sebokin esityksiin tähän mennessä. En nyt odottanutkaan Kalpa -ajoilta että sieltä tulisi joku kova maalintekijä mutta kyllä mies kuitenkin 10 maalia teki viime kaudella, ja tällä kaudella tuntuu että vaikka kuinka hyvällä tontilla olisi niin se veto ei vain sieltä lavasta lähde vaan vaihtoehtoisesti valitsee syötön ja kun tuo herran syöttöjen laatu on tällä kaudella ollut niin surkea että aina kolisee luistimiin niin ihan pelkkä vippauskin maalille olisi välillä parempi vaihtoehto jotta tilanteita ei menisi niin paljon hukkaan.

En kyllä ymmärrä miksi ihmetellään että mies vihdoin putoaa neloskenttään. 1 maali, 8 laukausta ja 6 tehopistettä 17 peliin. Ikosella vaikka kuinka hitailla jaloilla menisi on kuitenkin kasassa 4 maalia, 40 laukausta ja 12 pistettä. Sinänsä tuon hänen siirron nelosketjun ajoitus on vähän erikoinen kun on sentään parissa viime pelissä jälleen näyttänyt vähän parempia otteita ja tosiaan välillä jopa voittanut noita kulmavääntöjä, mutta empä tuota niin lähtisi ihmettelemään kun tuon siirron olisi pitänyt oikeasti tapahtua jo paljon aikaisemmin. Toivottavasti loppukautta kohden tulee suuri petraus sieltä suunnalta tai voi olla aika vaikea löytää paikkaa edes kokoonpanosta kaikkien kuntouduttua. Mutta joo, yhdyn kyllä tuohon sinun pointtiin Nallista. Miehellä ei vaan riitä tällä kaudella. Silti jotenkin mies vain välillä ylennetään kakkoskenttäänkin. Käsittämätöntä.
 

Tervaskanto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
En nyt näe minään oikeusmurhana tuota että Sebok on alennettu neloskenttään. Miehellä kyllä jalka kulkee ja parissa viime pelissä alkanut jo vähän näkyä kaksinkamppailuvoittoja mutta koko alkukauden mies on näyttäytynyt aika vahvasti lähinnä negatiivisessa valossa. Puolustuspäässä ihan ulapalla välillä ja hyökkäyspeli on enemmän tai vähemmän ollut aikamoista höntyilyä. Syötöt eivät osu omien lapaan vaikka välimatkaa olisi metrin verran. Lisäksi miehelle tuntuu olevan jäänyt päähän joku umpivenäläinen mentaliteetti että on jatkuvasti pakko yrittää puskea 1vs4 vastaan tilanteisiin jotka kerta toisensa jälkeen päättyvät kiekonmenetyksiin.

Todella pettynyt kyllä Sebokin esityksiin tähän mennessä. En nyt odottanutkaan Kalpa -ajoilta että sieltä tulisi joku kova maalintekijä mutta kyllä mies kuitenkin 10 maalia teki viime kaudella, ja tällä kaudella tuntuu että vaikka kuinka hyvällä tontilla olisi niin se veto ei vain sieltä lavasta lähde vaan vaihtoehtoisesti valitsee syötön ja kun tuo herran syöttöjen laatu on tällä kaudella ollut niin surkea että aina kolisee luistimiin niin ihan pelkkä vippauskin maalille olisi välillä parempi vaihtoehto jotta tilanteita ei menisi niin paljon hukkaan.

En kyllä ymmärrä miksi ihmetellään että mies vihdoin putoaa neloskenttään. 1 maali, 8 laukausta ja 6 tehopistettä 17 peliin. Ikosella vaikka kuinka hitailla jaloilla menisi on kuitenkin kasassa 4 maalia, 40 laukausta ja 12 pistettä. Sinänsä tuon hänen siirron nelosketjun ajoitus on vähän erikoinen kun on sentään parissa viime pelissä jälleen näyttänyt vähän parempia otteita ja tosiaan välillä jopa voittanut noita kulmavääntöjä, mutta empä tuota niin lähtisi ihmettelemään kun tuon siirron olisi pitänyt oikeasti tapahtua jo paljon aikaisemmin. Toivottavasti loppukautta kohden tulee suuri petraus sieltä suunnalta tai voi olla aika vaikea löytää paikkaa edes kokoonpanosta kaikkien kuntouduttua. Mutta joo, yhdyn kyllä tuohon sinun pointtiin Nallista. Miehellä ei vaan riitä tällä kaudella. Silti jotenkin mies vain välillä ylennetään kakkoskenttäänkin. Käsittämätöntä.
Alisuorittajia joukkueesta löytyy vielä paljon, ilahduttavaa on kuitenkin havaita lieviä heräämisiä. Kyllä tästä vielä hyvä tulee.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
no… mun mielestä pelitavan heikkoudet tuli esiin eilen. Vastassa joukkue, joka pelasi kunnioitettavan tiiviillä viisikolla. Oli aina valmiina keskikentällä viivojen välissä erinomaisin etäisyyksin. Vastaiskuja ei juuri saatu, vaan jouduttiin pitään kiekkoa pitkiäkin aikoja. Kuitenkin ne maalit taas tuli tilanteista joissa heti sinisen jälkeen maalipaikkaan päästiin. Toinen, Ikosen, tilanne oli viä puolinainen, Konnan puhdasoppinen kolmen rintamassa sinisen yli ja pam.



Mutta siis toi ei sovi meille, että meidän pitsäi pelata ni paljon kiekolla ja ettei me päästä iskemään riittävästi vastaan järjestäytymätöntä puolustusta vastaan. KooKoo oli hemmetin hyvin järjestäytyneenä todella nopeasti kiekonriiston tai lentävän vaihdon jälkeen. Salo on tehnyt kylä hyvää työtä tuossa.



Jotain variaatiota tohon olisi Myrrä & Co kehitettävä



..ja no tietysti YV ja AV, kuten täällä on mainitutkin. Niiden parantamisella mennään paljon eteenpäin, mutta toi 5:5 peli oli juurikin sitä, kun vastustajan viisikko on hyvin tiivis ja hyvin organisoitu ja meillä oli heti ongelmia maalipaikkojen laadun kanssa.
 

-One-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
@Tarinankertoja periaatteessa samaa mieltä, mutta haastan silti. Ensinnäkin Ilves voitti maalipaikkojen määrässä ja laadussa eilen, vaikka KooKoo sai pidettyä pakkansa tiiviinä. Eli vaikka Ilveksellä paikkoja oli suht vähän, KooKoolla niitä oli vielä vähemmän.

Toisekseen juuri tuo Konnan maali tuli järjestäytynyttä viisikkoa vastaan. KooKoolla oli viisi miestä pelin alla kun Ilves lähti avaamaan oman maalin takaa, ei ollut vaihto kesken tai mitään. Ratkaisevaa tuossa oli onnistuneet ajoitukset kolmella kaistalla, sekä se että peliä ei pysäytetty maalin taakse vaan lähdettiin heti kun mahdollista.

Yleisellä tasolla Ilveksen viivelähtöjenkin laatu on kehittynyt kauden alusta huimasti, eli sikäli näkisin että eväät pelin varioimiselle ovat olemassa. Lienee varmaa, että parhaat paikat tullaan aina saamaan vastaiskupelin kautta, mutta kyllä mää mahdollisena pidän että myös hidastempoisemmissa peleissä Ilves voi keväällä pärjätä. Kehitystä se vaatii, mutta mielestäni sillä raiteella ollaan jo. Olen näkevinäni, että valmennus on tunnistanut sen, että aina ei voida olla vastustajaa parempia jalalla.
 

George Parros

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks 06-07
no… mun mielestä pelitavan heikkoudet tuli esiin eilen. Vastassa joukkue, joka pelasi kunnioitettavan tiiviillä viisikolla. Oli aina valmiina keskikentällä viivojen välissä erinomaisin etäisyyksin. Vastaiskuja ei juuri saatu, vaan jouduttiin pitään kiekkoa pitkiäkin aikoja.

..ja toi 5:5 peli oli juurikin sitä, kun vastustajan viisikko on hyvin tiivis ja hyvin organisoitu ja meillä oli heti ongelmia maalipaikkojen laadun kanssa.

Niinpä ja itsestäänselvää on, että juuri tuon tyyppistä lääkettä Ilvekselle tullaan esim. Pleijareissa tarjoamaan, kun päästään oikein keskittymään vain yhtä joukkuetta vastaan.

Joka jengillähän on omat vahvuudet ja heikkoudet, mutta suhteellisesti tuo Ipan suorahyökkäys/vasturipeli on helpompi eliminoida pudotuspeleissä pois, kuin että jos se vahvuus oliskin vaikka pitkät ja vahvat päätypelit (Kuten mm. Hpk 2019 mestarinippu).
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös