Valko-Venäjän tilanteen vaikutus Jokereihin

  • 196 725
  • 1 474

AC/DC MAN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Manchester United
Hyvä päätös kaikinpuolin.!!!
Jos se pitää paikkansa että pelaajat ovat saaneet tappouhkauksia, niin silloin ei ole hyvä lentää lainkaan.
Huomenna sit lento normisti Riigaan!!
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Ei varmaan ole, mutta onhan tämä aika ihmeellinen case sotkea urheilu ja politiikka näin vahvasti keskenään. Muutama poliitikko otti tämän asiakseen ja hyvin näytti toimivan kun media lähti rummuttamaan tällaista ihan hölynpöly-asiaa. Minulle olisi sopinut täysin hyvin ainakin, että Jokerit olisivat menneet pelaamaan pelin pois ja jatkaneet kuin mitään ei olisi tapahtunut. Niin se Tarjakin teki ja hän oli sentään presidentti.
Eli koska Tarja Halonen kävi valtiovierailulla jossain diktatuureissa niin kukaan suomalainen ei voi enää boikotoida diktatuureja.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Missä viipyy Sasha Huttusen kolumni jossa ylistetään Jokereita suoraselkäisestä päätöksestä?

"Melko" pitkällä se raja näkyi olevan, tappouhkaukset pysäyttivät matkan. Kaikki ennen tätä oli ihan fine lähteä suorittamaan pelireissua, mutta kunnes se paska osui pelaajien omaan tuulettimeen niin mieli muuttui. En syytä kuitenkaan pelaajia tästä vaan kyllä tuo seura ja sen johto ovat kadottaneet kaikki länsimaalaiset arvonsa jo aika päivää (vuosia) sitten ja heidän tämä matka olisi pitänyt perua jo viikko-kaksi sitten. Se olisi ollut sitä suoraselkäistä toimintaa sanoa, että emme pelaa Lukashenkon pelinappulaa vastaan. Nyt kaikkosi faneja, yhteistyökumppaneita jne. mikä on ihan oikein.

Lopputulema on kuitenkin hyvä ja oikea, peliä ei pelata.
 

Baloun

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, sympatiat milloin kenellekkin
Ainoa oikea päätös, vaikka olisihan Jokerit voinut osoittaa selkärankaa aikaisemmin. Nyt lähinnä pakon alla tehty päätös ja toiminta esiintyy julkisuudessa lähinnä nolona
 

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
Missä viipyy Sasha Huttusen kolumni jossa ylistetään Jokereita suoraselkäisestä päätöksestä?

Kummallista. Championat raportoi jo Huttusen jutusta asiaan, mutten löydä sitä kyllä iltalehdestä. Onkohan toi kommentti sitten vaan twitteristä tai jotain.

Championat kertoo myös jatkoajan jutusta, jossa kerrotaan Jokerit pelaajiin kohdistuneista uhkailuista.

Ovat samalla sivustolla saaneet jo ensimmäisen poikkipuolisen kommentin ja sen tarjoilee Andrei Nazarov. Google kääntäjän kanssa tuota tavailen englanniksi. Salettiin vaan käännösvirhe, mutta tuosta jutusta, englanniksi kääntäen saisi mielikuvan, että Nazarov haluaisi kaikki KHL:ssä pelaavia suomalaisia sakotettavan. Englanniksi kääntyy siis seuraavasti.

For such a boycott that Jokerit came up with, I think it reasonable to impose a fine on all athletes from Finland participating in the KHL draw. There is no need to play in someone else's sandbox and interfere with politics in sports. Hockey players need to rush under the puck, the coaching staff - to lead the team from the bench.

Edit. Asiasta viidenteen, mutta siellä on ilmeisesti myös toisaalla koronatartunta. Eli tuomari, jonka oli tarkoitus tänään viheltää Dinamo Rigan ja Barys Nur-Sultanin välisen pelin, on todettu kantavan koronaa (samainen Championat). Korvaava tuomari tulee ilmeisesti Latviasta, mutta tuo kait nyt sitten herättelee KHL:n siihenkin, että pelkästään joukkueiden matkustuskuplat eivät riitä vaan kaikki muukin reissaava henkilöstö pitäisi ottaa jonkinlaisen kuplan sisään.
 
Viimeksi muokattu:

Hockey#11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Onko jossain mainittu, että tappouhkaukset tuli Valko-Venäjän suunnalta? Sen verran kiihkeä on tunnelma, etten ihmettelisi vaikka joku suomalainen idoottikin on suuressa viisaudessaan lähetellyt tappouhkauksia pelaajille.

En ole kaikkia juttuja jaksanut lukea, joten varmasti mainittu jos näin on.
 

jussi_j

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Jokerit perui lentonsa Valko-Venäjälle! Helsinkiläisseura vahvisti päätöksensä

Eli Jokerien päätös, ei Finnairin. Mielenkiintoinen kuitenkin tuo viimeinen kohta:
"IS tavoitti kello 12.40 aikoihin puhelimitse Jokerien logistiikkajohtaja Vesa Vilkkulan. Vielä tuolloin Vilkkula väitti, että Jokerit olisi lähdössä Minskiin. "

Jos pitää paikkansa niin ihan kaikki eivät ole olleet kartalla asiasta, lento oli kuitenkin tuossa vaiheessa jo peruttu. Haiskahtaa pelaajien päätökseltä mutta mistä näistä tietää.
Tai sitten firmassa on tiedotus kunnossa ainakin tältä osin. Olisiko Vilkkulan pitänyt kertoa toi tieto maailmalle, kun jokerit ei vieläkään ole tiedottanut muuta kuin, että KHL tiedottaa?
 

markusst

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS | Miami Dolphins
Selitys tappouhkauksistahan sataa tässä täysin KHL:n ja oppositiota vastustavien laariin. Jokerit halusi vain pelata jääkiekkoa, mutta raakalaiset uhkasivat väkivallalla jos näin kävisi. Ehkä kyse oli kuitenkin siitä, että pelin pelaamalla oltaisiin asetuttu viimeistään koko maailman tietoisuuteen oligarkkien huorina, ja tämä haluttiin viime hetken päätöksellä välttää.
 

Quaser

Jäsen
Suosikkijoukkue
O'Neill, KiVa
Onko jossain mainittu, että tappouhkaukset tuli Valko-Venäjän suunnalta? Sen verran kiihkeä on tunnelma, etten ihmettelisi vaikka joku suomalainen idoottikin on suuressa viisaudessaan lähetellyt tappouhkauksia pelaajille.

En ole kaikkia juttuja jaksanut lukea, joten varmasti mainittu jos näin on.
Jatkoajan jutusta:

Syynä ovat pelaajien Valko-Venäjältä saamat lukuisat tappouhkaukset, jotka saivat pelaajat pelkäämään oman turvallisuutensa puolesta
 

jussi_j

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
... toivon, että Jokerit tulevat pelaamaan takaisin Suomeen. Liigaan, jossa urheilu on vielä urheilua, eikä siihen ole sotkettu tuota kaiken pilaavaa politiikkaa.
Noin teoriassahan jokerit varmaan voisi tulla suomeen pelaamaan, mutta täytyy muistaa, että esim. nykyisistä pelaajista ei kovin montaa suomeen tulisi. Se on tämän koko KHL:ssa pelaamisen pointti, paremmat pelaajat ja parempi pelin taso, mistä minä tykkään.
 

ss74

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Jokerit FC
Ehkä kyse oli kuitenkin siitä, että pelin pelaamalla oltaisiin asetuttu viimeistään koko maailman tietoisuuteen oligarkkien huorina, ja tämä haluttiin viime hetken päätöksellä välttää.

Villinä arvauksena peli siirretään myöhemmin pelattavaksi neutraaliin ympäristöön Venäjälle ja kaikki on taas hyvin. Reilut KHL-isännät Venäjältä toimivat rauhan ja rakkauden lähettiläinä ja tarjoavat Euroopan parasta kiekkoa maailmalle.
 

Wildcard

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
Mörköä pelotti.
 

Sakari78

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jos pelaajien kapina pitää paikkaansa, niin Kurrin tilanne on kyllä entistäkin tukalampi. Olisi siis vienyt joukkonsa ihmisoikeuksien vastaisesti ja pelaajien henkeä uhaten tuonne sodan keskelle. Olisi tehnyt sen loppuun asti. Vasta pelaajien saamat tappouhkaukset jätti koneen maahan.
Tämän jälkeen Kurrin auktoriteetti ja uskottavuus on tuhottu paitsi KHL:n silmissä, myös pelaajien, valmennuksen ja sidosryhmien.
 

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Se nyt lienee 110% selvä, että KHL ei tunnusta poliittista ongelmaa ja tämän vuoksi Jokerit ei tiedottanut miksi ottelu peruttiin.

Yhtä kaikki. Taas saa hymyillä.

Saaga huipentuisi sillä tavoin, että KHL ilmoittaa pelin olevan siirretty ensi viikkoon.
 

BigRedCat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Toisaalta oikea päätös peruuttaa matka mutta toisaalta ei. Mulla on ollut periaatteen että urheilua ja politiikkaa ei tulisi sotkea toisiinsa ja tän siitä sitten saa aikaiseksi, toi on vaan niin loputon suo mihin nyt ollaan menossa. Nyt sitten ootellaan että koska perutaan Riikan matka kun siellä jotain paikallista kunnanedustajaa on kiusattu ja jokereiden pitäisi osoittaa kaikille solidaarisuuttaan.

Naurettavaksi meni kanssa toi lehdistön, myös jatkoajan toimittajien kirjoitukset faneista puhumattakaan. Kellään ei ole oikeata tietoa mitä kulisseissa tapahtuu ja kuitenkin johto joukkuetta myöten ja johto tyrmätään venäjän kätyreiksi yms. Näkyi taas urheilujournalismin taso missä mennään..

Urheilua ja politiikkaa ei tosiaan pitäisi sotkea. Sinä ja muutama muu vaan ette vaikuta ymmärtävän ettei kyseessä ole mikään rikkomaton luonnonlaki urheilun ja politiikan erillisyydestä jonka olemassaolon me "lampaat" urhelin ja politiikan sotkijat yksinkertaisesti unohdamme. Urheilun sotkeminen politiikkaan on nimenomaan KHL:n perusajatus ja olemassaolon ehto ja tapahtunut tosiasia riippumatta siitä haluaako kiekkofani ummistaa tältä silmänsä vai ei.

Oliko @V-G- joka totesi edellä että mikäli et halua sotkea urheilua ja politiikkaa, KHL ei ole sinua varten? Hyvin sanottu, olipa kuka hyvänsä.
 

Jupe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Hyvä viime hetken päätös. Näillä toimilla osoitetaan että ollaan eri leirissä kuin KHL:n isot linjavedot. Mitäpä jos tämä olisi alkusoittoa takaisin paluulle. Näin mä näkisin, salaa jopa toivoisin.
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Päätös tappouhkauksista johtuen hieman nihkeä. Mutta mitäpä tuohon voi sanoa. Ilmeisesti niitten ei voikkaan vaan antaa mellakoida keskenään.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | is
Oliko @V-G- joka totesi edellä että mikäli et halua sotkea urheilua ja politiikkaa, KHL ei ole sinua varten? Hyvin sanottu, olipa kuka hyvänsä.
Juu, tuota olen täällä joutunut toistelemaan. Itsekin pitäisi mieluusti politiikan ja urheilun erillään, mutta KHL ei anna tähän mahdollisuutta.
 

BigRedCat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Sanotaan sekin ääneen, että mikäli tuo tieto tappouhkauksista todella pitää paikkansa - ja miksei pitäisi - tiedot siitä eivät mitenkään voi pysyä salassa. Se taas laittaa KHL:n tulevan tiedotteen ylle todella paljon mielenkiintoa. Ainakin etukäteen voisi olettaa sieltä tulevan jonkinlaisen kädenlämpöisen tekosyyn. Mutta seurataan tilannetta.

Jos tuo huhu tosiaan osoittautuu todeksi, taitaa ilo Jokerien selkärangan löytymisestä osoittautua ennenaikaiseksi. Yksi valmis tekosyy lisää Putinillekin lähettää erikoisjoukot matkaan, kun "väkivaltaiset mellakoijat" ovat syynä sille ettei puolueettomat urheilijatkaan uskalla maahan tulla. Olisiko asian voinut hoitaa toisin ja jo aiemmin...

Toivottavasti huhu on ankka.
 

Baldrick

Jäsen
Siis olisi tyhmää olettaa, että yhtään tappouhkausta ei olisi tullut niin Suomesta kuin Valko-Venäjältäkään. Kaikennäköisiä väkivaltafantasia viestejä suomalaiset naisjulkimotkin saa päivittäin, vaikka eivät olisi edes tehneet mitään kyseenalaista. Tappouhkauksia sataa heti, jos saa negatiivisessa valossa itsensä otsikoihin. Varmasti Jokerit ja henkilöstö ovat saaneet ennenkin ihan kotimaisia uhkauksia, mutta milloin ne sitten tulee ottaa todesta.

Itsellä tuli fiilis, että olisiko tämä tavallaan Jokereiden suojautumiskeino, sellainen kädenlämpöinen välimalli ratkaisu, jolla ei suututeta KHL:ää ja Moskovaa, sekä saadaan myös syy olla lähtemättä peleihin.

Edit. Nyt on nähty, minkälaista on olla KHL:n talutusnuorassa ja ensiaskeleet erolle toivottavasti otettu. Nyt sitten Navalnyin nimeä rohkeasti esiin ja painetta myös Putinista. Kyllä Jokerit vielä takaisin saadaan Liigaan vihattavaksi, mutta syy ei ole enää ihmisoikeusrikosten edesauttaminen, vaan muovisen ostoseuran leima ja sämpylöiden jakaminen, sekä mitä sitä nyt muuta keksii rakkaasta vihollisesta.
 

Tuuletin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tps, änäri suomalaiset
Viimeisistä käänteistä en ole ihan perillä mutta onko Jokerit valinnut linjan ettei tiedota tapahtuneesta ollenkaan vaan kaiken informaation tulee antamaan KHL? Jos näin on niin uskottavuus tästä selityksestä katoaa kokonaan. Olisi kiva kuulla Marjamäen tai kapteeniston kertovan miten asiat menivät (Kurri ei kelpaa tässä tapauksessa)
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös