Valioliiga ja Football League (ja cupit) 2022–2023

  • 195 364
  • 2 395

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | isn't
Craftonilta hyvä anekdootti twitterin puolella: kumpikaan finalisteista ei joutunut kohtaamaan Valioliigan top10-joukkuetta matkallaan finaaliin. Kovasti siellä on niputettu Foresteja, Palaceja ja Sotoneita sun muita Tranmerejä, mutta tämä on kummallekin ensimmäinen oikea koitos koko skabassa.
 

Jeffrey

Jäsen
En muista ihan näin kovaa kiimaa liigacupin finaalia kohtaan nähneeni aiemmin, mutta tämä on pelkästään hienoa, että sytyttää.

Joo oli jatkoajassakin joskus sellanen ajatus, että Unitedin voittamia Liiga Cupeja ja Eurooppa Liigoja ei laskettu voitoiksi. Niin ne ajat muuttuu, silti omalla tavallaan ihan tervettä että tämä tilanne elävöittänyt tätä turnausta.

Tässä sitä on tissutellut päivän Eliel Saarisen ekskursiolla. Vielä pari asuntonäyttöä ja muutama terassiolut niin sitä voi hyvällä mielellä torkahtaa sitten ennen illan päänäytöstä.
 

Jeffrey

Jäsen
Enzo tuli siirtonsa jälkeen hyvin sisään Chelseaan, mutta käyrä näyttää kääntyneen myös hänellä laskuun. Chelsean riskinotto keskikentän tammikuun siirtojen suhteen näyttää juuri nyt epäonnistuneelta, mutta toki paljon on vielä tulevaisuutta kääntää kurssi. Toki Chelsea taitaa olla nyt pelillisesti tilanteessa, jossa yksittäisten pelaajien yksittäisten statsien arvioiminen on osin kyseenalaista sekin.


 
Enzo tuli siirtonsa jälkeen hyvin sisään Chelseaan, mutta käyrä näyttää kääntyneen myös hänellä laskuun. Chelsean riskinotto keskikentän tammikuun siirtojen suhteen näyttää juuri nyt epäonnistuneelta, mutta toki paljon on vielä tulevaisuutta kääntää kurssi.

Eei kyllä peli on jo menetetty. Floppi mikä floppi.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC

mikko600

Jäsen
Suosikkijoukkue
NUFC, Steve Clarkes tartan army
Eli jos pitäisi arvata, niin puoli vuotta bannia alkaen toukokuusta tms. Missaa loppukauden ja pari kuukautta kauden alusta. Ei haittaa liikaa jne.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | isn't
FA cupin seuraava kierros eli neljännesvälierät:

Manchester City - Burnley
Manchester United - Fulham
Brighton - Grimsby Town
Sheffield United - Blackburn Rovers

Oli toiveissa, että Grimsby olisi saanut kotipelin tai vastaansa edes jommankumman noista Chämppärin joukkueista, jotka nyt pelaavat vastakkain. Selkeästi kovin peli on tuo Unitedin ja Fulhamin vääntö, kun taas mielenkiintoisin pelillinen aspekti liittynee siihen, voiko Kompany horjuttaa entistä seuraansa mitenkään.
 

ultrar

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Arsenal
Mikäli Teddy ei jo ole Arsenalin junnuryhmissä, niin tie varmaan sinne vie, mutta sieltä onkin sitten valtava matka edustukseen ja joskus olen ollut lukevinani, että puhutaan vain muutamasta prosentista pelaajia, jotka sieltä lopulta breikkaavat. Sama on tietysti etenkin kaikkien isojen joukkueiden kohdalla. Kun toimin itse pääsarjatasolla menestyvän joukkueen taustalla, niin juuri tästä olen puhunut entistä vahvemmin, nuoria pitää tuoda lähemmäs edustuksen pelaajia tai oikeastaan mieluummin päinvastoin. Se pitäisi olla velvoite näille "tähdille", on ollut mahtavaa nähdä, kun "pienet" innoissaan hakevat nimmareita, kun he pääsevät lähelle, mikään ei sitouta yhtä paljon.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | isn't
Helmikuun kuukauden pelaaja -ehdokkaat:

Kelechi Iheanacho: 4 peliä, 2 maalia, 3 maalisyöttöä (tehopisteet kahdessa ottelussa)
Bernd Leno: 4 peliä, 3 nollapeliä, 1 päästetty maali
Marcus Rashford: 4 peliä, 5 maalia, 3 voittomaalia (maali jokaisessa ottelussa)
Emerson Royal: 4 peliä, 1 maali, kolme nollapeliä
Manor Solomon: 4 peliä, 3 maalia, 1 voittomaali
Ollie Watkins: 4 peliä, 4 maalia, 1 voittomaali (maali jokaisessa ottelussa)

Periaatteessa Lenon voisi nostaa kandidaatiksi ilman että tarvitsisi tyrskähdellä nolostuneena, mutta kyllähän tämä on niin Rashfordin heiniä kuin mikään vain voi olla.

Kuukauden valmentajaksi taas ovat ehdolla:

Antonio Conte (kolme voittoa, yksi tappio, maaliero 6-4)
Erik ten Hag (kolme voittoa, yksi tasapeli, maaliero 9-3)
Marco Silva (kaksi voittoa, kaksi tasapeliä, maaliero 4-1)

Mun makuun tämäkin on aika helppo, joskin muutakin kuin tuloksia voi perustellusti painottaa.

Edit. Korjatkaa jos olen väärässä, mutta eikös Conte ole ollut suurimman osan noista peleistä jossain ihan muualla kuin Spursin penkin takana. Jos muistan oikein niin aika erikoinen valinta.
 

King Jeremy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool, Bayern München ja Boston Celtics
Edit. Korjatkaa jos olen väärässä, mutta eikös Conte ole ollut suurimman osan noista peleistä jossain ihan muualla kuin Spursin penkin takana. Jos muistan oikein niin aika erikoinen valinta.
Juuri näin. Siellä on joku tuuraaja vetänyt sen voittoputken ennen eilistä romahdusta.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: V-G-

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | isn't

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | isn't
Moises Caicedo on tehnyt uuden sopimuksen Brightonin kanssa. Edellinen sopimus taisi olla vuoteen 2025, mutta tämä uusi ulottuu 2027 asti ja vielä optiovuodella eteenpäinkin. Toisin sanoen, tämä Brighton on nyt reagoinut todella strategisesti loisteliaalla tavalla keskikenttäpelaajien pienoiseen ylitarjontaan: heillä ei ole enää kiire ottaa rahojaan irti ennen kuin pelaajan sopimusvuodet käyvät liian vähiin. Nyt he voivat rauhassa katsella vaikka ensi kesän yli ja myydä kesällä 2024 ilman että hinta ainakaan putoaa. Chapeau!



 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | isn't
Futisyleisössä läikkyy ymmärrettävästi melkein joka matsissa, mutta tällä ja viime kaudella ainakin Englannissa ollaan menty säädyllisyyden rajan yli vähän siellä sun täällä. NW derby on ollut yksi niistä peleistä, joissa ollaan kuultu ranskaksi sanottuna aivan vitun noloja huutoja. Nyt Klopp ja ten Hag ovat (ilmeisesti yhteisestä päätöksestä) ottaneet asiaan aika voimakkaan kannan, ettei ainakaan mitään Hillsborough - Munchen -juttuja kuultaisi. Hyvä niin!



 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös