Valioliiga 2005-06

  • 140 495
  • 1 430
Tila
Viestiketju on suljettu.

steepler

Jäsen
Suosikkijoukkue
chelsea, The Ohio State Buckeyes
Mängimies kirjoitti:
Niin, viimeksi lauantaina nähtiin YLE:ltä FA-cupia, joten eiköhän tältäkin kierrokselta joku matsi näytetä.

Tuona viikonloppuna vain tulee YLE:n kanavilta Torinon kisoja aamusta iltaan joten jalkapallon mahduttaminen kalanteriin voi olla hieman hankalaa.
 

jiofa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Huuhkajat, JYP
Johansson Norwichiin

HS: Jonatan Johansson Charltonista Norwichiin

Eli Tintti nyt siis vaihtaa maisemia, peliaikaahan Johansson oli etsimässäkin. Hyvä siirto luultavasti miehelle.

Norwich myi Ashtonin West Hamiin, mutta onneksi saivat suomipojan korvaamaan maalitykkiä :) Heh, kyllähän Tintti varmaan kokemusta tuo osaltaan Kanarianlintuen nousukamppailuun.
 

Bayern

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Leijonat, Huuhkajat
jiofa kirjoitti:
HS: Jonatan Johansson Charltonista Norwichiin

Eli Tintti nyt siis vaihtaa maisemia, peliaikaahan Johansson oli etsimässäkin. Hyvä siirto luultavasti miehelle.

Norwich myi Ashtonin West Hamiin, mutta onneksi saivat suomipojan korvaamaan maalitykkiä :) Heh, kyllähän Tintti varmaan kokemusta tuo osaltaan Kanarianlintuen nousukamppailuun.
Ehdottoman hyvä siirto JoJolle. Charltonissa miehelle ei ollut enää tiedossa peliaikaa ja tämänhetkisillä näytöillä sitä ei saisi muissakaan valioliigan joukkueissa, paitsi ehkä Sunderlandissa. Championship (ärsyttävä nimi) on tällä hetkellä Tintille täysin oikea sarja ja hyvässä lykyssä peliajan ja onnistumisien myötä maajoukkuekin saa taas vähän lisää vaihtoehtoja hyökkäykseen. Nykykuntoinen Tintti kun ei mikään realistinen maajoukkueen maaliongelman ratkaisija ole. Norwichissa riittää myös potentiaalia nousta valioliigaan ensi kaudella, joten Tintin ura voi kääntyä uuteen nousuun.
 

massimo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Devils, FC United of Manchester
Mängimies kirjoitti:
Unohtakaa Liverpool ja ManU. Kierroksen todellinen helmi on tietysti Chelsean ja Colchesterin kohtaaminen! :)


No jos lähdetään tuolle linjalle...Eiköhän kierroksen helmi kuitenkin ole Everton-Colchester ;)
 

Iker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Todella mielenkiintoinen pelaaja siirtyy Valioliigakentille, Portsmouthin oltua jälleen kaupoilla ja hankittuaan loppukaudeksi Andres D´Alessandron.

Argentiinalainen taituri muistetaan vuoden 2001 nuorten MM-kisoista (ainakin itselleni jäi mieleen järkyttävän taitavana äijänä) sekä hyvistä otteistaan River Platen riveissä. Wolfsburgissa uransa ei oikein ole saanut tuulta alleen, mutta toivottavasti Valioliigassa nähdään jälleen D´Alessandroa parhaimmillaan.

Ja illalla onkin tv-otteluna tarjolla joko Wigan-Everton tai Fulham-Tottenham. Tulee varmasti kallistuttua Lontoon paikallistaiston puoleen, vaikka molemmissa matseissa lienee hyvä sähinä päällä.
 

Kuvernööri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ei oikein tiedä mitä tuosta Harryn touhusta Pompeyssä pitäisi ajatella. Ostetaan ostamisen vuoksi kun kerran saadaan? Tuskin tuossa paljoa roolituksia ja joukkueen kemiaa mietitään, kunhan ostetaan jengiä ja eiköhän osa niistä lyö läpi. Veikkaan että Pompey lähtee alas. Poolia vastaan sunnuntaina suorastaan säälittävän surkea esitys.
 

Gunners

Jäsen
Suosikkijoukkue
Arsenal, Washington
Charltonin Danny Murphy siirtyi sitten vahvistamaan Tottenhamin keskikenttää. Tottenhamilla ei sitten aikaisemmin sinne pelaajia ollutkaan. Myös toinen lontoolainen seura, eli West Ham teki uuden siirron, tällä kertaa vuokran muodossa. Deportivon Lionel Scaloni pukee loppukaudeksi päälleen Länsikinkun paidan.
 

Kuvernööri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Murphy on täysi roska. Ihme, että kyseinen lojaaliuden ilmentymä löytää vielä jostain seuroja, puhumattakaan että hän tämän siirron myötä onnistui kääntämään uransa "nousujohteiseksi". Huh huh. Liverpoolissa nousi kusi hattuun kun oltiin niin kaveria Gerrardin ja Owenin kanssa ja tehtiin pari kaappia Manua vastaan. Ei riittänyt maalaisjärki tajuamaan että kyseessä on korkeintaan köyhän miehen teemutainio. Charlton-välirikon syitä en tiedä mutta Curbisleyn kommenteista voi päätellä aika paljon. Itse en näe Spursin kannalta mitään järkevää/hyvää tässä siirrossa, Charlton sen sijaan sai rahaa päästyään eroon mädästä pelaajasta.

Kyllä nyt Jolin tietämättömyys brittipelaajista kostautui, Curbs vei tulppaanimaan miestä 100-0.
 

karhu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät,Man Utd
Aika ikävää ManU fanin katsella tällaista peliä missä kaikki menee päin helvettiä.Ainoa maalikin tuli paitsiotilanteesta.Tuskaa tietysti lisää se,että minulla olisi monivedossa maaleja Blackburnille aina neljään asti,mutta lappu kusi Wet-Hamin varmaan nollaan.
Niin Blacburn-ManU siis tauolla 3-1.
 

Iso-Horst

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, NY Islanders
Hieno homma, että kaikki Suuret konttasivat tavalla tai toisella. Todella meheviä yllätyksiä.

David Bentleyltä aika vakuuttava avaus Blackburnin riveissä. Graeme Souness alkaa olla valmis vietäväksi saunan taakse. Äijä sekoittaa asiat kaikissa seuroissa, missä on manageroinut. Ihme, että Souness kuitenkin aina tuntuu löytävän töitä hyvistä seuroista, vaikka näytöt ovat mitä ovat. Itse epäilen arkaluontoisten polaroidien olemassaoloa. Muuta järkeenkäypää selitystä en nyt keksi.
 

Iker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Iso-Horst kirjoitti:
David Bentleyltä aika vakuuttava avaus Blackburnin riveissä.
Sen verran pakko ojentaa, että Bentley on pelannut jo parikymmentä ottelua Blackburnin paidassa tällä kaudella. Lainasiirrosta tehtiin tällä viikolla pysyvä, siinä ero entiseen.

Olipa huikea matsi, jopa näin ManU-kannattajan silmin ts. tappiosta huolimatta. Maaleja tuli enemmän kuin lääkäri määrää, ja vauhtia riitti kenttäpäädystä toiseen. ManU:n puolustuslinja tulokas Nemanja Vidicin "johdolla" oli aivan sekaisin, myös Ferdinand ja Van der Sar esittivät ties kuinka monennen kerran tällä kaudella loistavaa kommunikaatiotaan. "Speak," huuteli Rio jälleen kerran, kun miehet menivät täysin ristiin ja lahjoittivat Bentleylle illan toisen maalinsa.

Morten Gamst Pedersen oli jälleen jatkaa highlight-reel- materiaalinsa tuottamista avausmaaliin johtaneessa vaparissaan, mutta Van der Sar venytti itsensä loistotorjuntaan. Jatkopalloon ei enää kyennyt, osin huonon tuurinkin myötä.

Shefki on kyllä äijä pääpalloissa, yhä ja edelleen. Ilmatilassa ei varmasti kovin monta parempaa äijää löydy edes Valioliigan tasoisessa sarjassa, ja kyllähän niistä voitetuista pääpalloista on toistuvasti iloa omalle joukkueelle. Brett Emertonin tarjoilemasta avopaikasta Shefki olisi tosin saanut laittaa pallon vielä reppuun loppuminuuteilla, mutta ei aina voi onnistua edes itse Härkä.

Valioliigan merkittävin uutinen tältä päivältä liittyy sekin ManUun. Jami Puustinenhan siirtyi pois Unitedin organisaatiosta, liigatulokas FC Hongan riveihin. Jäi siis toistaiseksi Unitedin edustusmiehistö haaveeksi, enkä ole välttämättä kovin yllättynyt. No, nyt vauhtia Veikkausliigasta, ja sitten isompiin ympyröihin jos rahkeet riittävät. Ikää espoolaisella lupauksella on kuitenkin vasta 19 vuotta, joten lähes kaikki on vielä mahdollista.

Saako Souness vihdoin kenkää? Sehän nähdään pian.
 

Iso-Horst

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, NY Islanders
Iker kirjoitti:
Sen verran pakko ojentaa, että Bentley on pelannut jo parikymmentä ottelua Blackburnin paidassa tällä kaudella. Lainasiirrosta tehtiin tällä viikolla pysyvä, siinä ero entiseen.

Kappas vain. Luulin, että äijä siirtyi vasta nyt viime päivinä. Näkemissäni tämän kauden Rovers-matseissa ei ole hemmo jäänyt mieleen. Viime kaudelta muistuvat kyllä otteet Norwichin paidassa. Näin Cityn kannattajana nämä "vähäpätöiset kyläjoukkueet" kuten Blackburn ja Bolton jäävät vähän vähemmälle huomiolle. Tähän hymiö.
 

ganon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Manchester United, Jokerit
Iker kirjoitti:
ManU:n puolustuslinja tulokas Nemanja Vidicin "johdolla" oli aivan sekaisin

Kyllä oli sen verran sekoilua omassa päässä, että aina sai pelätä kun Blackburn lähestyi ManU:n maalia. Vidic oli kyllä täysin pihalla koko pelistä ja otti mielestäni vielä aivan turhan näköisesti keltaisen kortinkin. Blackburnin pelaaja syötti sen pallon jo viime viikolla kun tämä serbipuolustaja hyökkää vielä jaloille. Ensimmäistä kertaa näin tämän pelaajan otteita, eikä kyllä kovin vakuuttavalta näyttänyt.

Olihan kyllä värikäs jalkapallo-ottelu, harmi vain ettei kiri riittänyt. Mukava olisi nähdä lisää tällaisia maalirikkaita otteluita.
 

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
Uhhuijaa, olipahan peli. Kolme pistettä lämmittää Rovers-fania suuresti.
4-1 tilanteessa olin jo lähes varma kolmesta pisteestä, mutta niinpä arvon kapteeni Andy Todd, korkeintaan Championship-tason toppari Valioliigajoukkueen keskuspuolustuksessa päätti pistää pelin jännäksi kahdella mokallaan.
En edelleenkään ymmärrä mitä Hughes näkee tuossa miehessä, Mokoena ja etenkin Khizanishvili ovat sentäs kelpo toppareita valioliigaan, mitä Todd ei taas ole.

Aikamoista roiskimistahan tuo oli ensimmäinen puoli tuntia, Blackburnin pelinrakentelun yksipuolisuuden huomasi siinä kun Bellamy ei ollut vastaanottamassa keskikenttämiesten syöttöjä. Shefkin kosketus palloon oli jatkuvasti liian kova ja hyökkäys kuivui siihen. Ei ihme, että Hughes tavoitteli Stilian Petrovia.

Blackburn olisi muutamalla hankinnalla: vasen laitapakki, kunnon toppari ja keskikentälle pelinrakentelija kamppailemassa hyvinkin vielä korkeammista sijoituksista.

Tästä on kuitenkin hyvä jatkaa, seuraavat 3 peliä ovat kaikki voitettavissa. Ja syytäkin on voittaa, jos halutaan europaikasta edelleen tapella. Kun cupin kautta sinne pääsy ei enää onnistu.
 

Vakio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Man City
Vitun Joey Barton. ManCity, joka on tukenut miestä kaikissa maailman toilailuissa joita mies on vain keksinyt järjestää, tarjosi kasvatilleen uutta sopimusta tuplapalkalla. Ei kelvannut, vaan Barton keksi jättää siirtoanomuksen, koska seura "ei arvosta häntä". Okei, vajaa 30.000 puntaa viikossa on tietysti aika vähän 23-vuotiaalle, joka ei ole vakiinnuttanut paikkaansa maajoukkueessa ja joka on tuonut seuralle jumalattoman määrän huonoa mainosta.

Mukava fiilis varmaan Cityn pukukopissa kun todelliset huippumiehet Cole, James, Vassell, Reyna jne. ovat sitoutuneet loppukauteen sataprosenttisesti ja tällainen kiukutteleva pikkupoika luulee olevansa joku supertähti.

Todella hyvä ajankohta jättää siirtoanomus, kun siirtoikkuna on juuri umpeutunut. Kesällä sitten varmaan Arsenaliin.
 

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers

Liverpooligan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool FC
Olipahan joo käsittämätön kierros viikolla. Kukaan kärkikuusikon joukkueista ei napannut täysiä pisteitä. Milloinhan lienee edellinen kerta, kun näin on käynyt?

Pari huomioita:
Arsenal: Onko Vieiran lähtö todellakin sekottanu pakan näin pahasti? Tuntuu kyllä uskomattomalta, että se yhdestä miehestä (tai siis yhden miehen puuttumisesta) voi olla kiinni, mutta en minä oikein muitakaan syitä tiettyjen loukkaantumisten ohella keksi. Vieiraa lukuunottamatta Arsehan ei kauheasti edes muuttunut ja Senderos&Fabregas&van Perse&Reyes ovat kaikki vuoden kokeneempia.. Ihmeellistä touhua Highburylla. Tällä menolla Henryn pitäminen kesällä on todella vaikeaa.

Chelsea: Toinen tasuri putkeen. Peliä näkemättömänä ei voi oikein ottaa kantaa muuten kuin toivomalla tämän olevan viite orastavasta laskusuhdanteesta, jota Livepool tulee sunnuntain jatkamaan. Cech teki pitkän jatkosopparin, ei yllätys. Peli ollut tehotonta, onko Lambi väsynyt?

Manu: Veikkaajien "unelmajoukkue". Nykyään aamulla herätessään ei voi yhtään ennustaa, millaisen Manun kentällä illalla näkee. Poolia vastaan Manu oli päättäväinen ja pelasi lähes virheettömästi, eilen olikin sitten avoimet ovet herralle nimeltä David Bentley. Ja kieltämättä Rion nolo "oma maali" ja punainen kortti nostivat suupieliini erittäin mairean kostonsuloisen hymynkareen (viikon takainen puskumaali vielä tuoreessa muistissa)! "SPEAK EDWIN, SPEAK!"

Liverpool: Voi hyvää päivää, mikä tilaisuus ottaa kiinni sekä Chelseaa että varsinkin Manua heitettiin hukkaan nysväämällä tasuri... Hävettävää tehottomuutta. Gerrard on ainoa, joka osuu tällä kaudella maaliin säännöllisesti. Fowlerin paluu ei tule kyllä päivääkään liian aikaisin! Aggerille debyytti ja hyvin oli juutti kuulemma pelannut.

Tottenham: Siitäs saitte kun piditte Temen poissa kentältä. Mielenkiintoista on tämä Danny Murphyn tulo, kenenkähän paikasta hän tulee kilpailemaan..?

Kaikenkaikkiaan maali- ja yllätysrikas kierros. Liverpoolin tasuria lukuunottamatta tällaisia kierroksia voisi katsella useamminkin!
 

Iker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tottenham on kyllä vauhdissa keskikenttämiestensä kanssa.

Hankkivat ensin kesällä kymmeniä keskikenttäpelaajia jengiinsä, päästää niitä sitten lainalle pitkin kautta ja ostavat sitten taas uusia tilalle tammikuun siirtoakkunan auetessa. Kunnon touhua, Tainio ja Davids voisivat vetää Murphyä vaikka turpaan tervetuliaisiksi. Davids sen saattaa joku päivä jopa tehdä, jos ei hommat luista.

Eilisestä tv-ottelusta jäi Ferdinandin ja Van der Sarin loistavan yhteistyön lisäksi mieleen Blackburnin oikean pakin (oliko se Todd) uskomaton turailu päätyrajan tuntumassa. Sen sijaan että oli suojannut pallon yli rajan tai potkaissut sen helvettiin sieltä, ukko pysäyttikin pallon hienosti Ronaldolle, joka syötti van Nistelrooylle avopaikkaan maalin eteen.
 

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
Iker kirjoitti:
Eilisestä tv-ottelusta jäi Ferdinandin ja Van der Sarin loistavan yhteistyön lisäksi mieleen Blackburnin oikean pakin (oliko se Todd) uskomaton turailu päätyrajan tuntumassa. Sen sijaan että oli suojannut pallon yli rajan tai potkaissut sen helvettiin sieltä, ukko pysäyttikin pallon hienosti Ronaldolle, joka syötti van Nistelrooylle avopaikkaan maalin eteen.

Todd on toppari ja uskomattoman paska, kuten varmaan jo ylempää luitkin. En todellakaan ymmärrä mitä Hughes näkee tässä koomailijassa. Toddhan epäsuorasti aiheutti myös ManU:n kolmannen maalin. Khizanishvili on pelannut hänen paikallaan paljon paremmin, mutta olisiko georgialainen ollut eilen vähän loukkaantunut kun ei ollut edes penkillä.
 

mikse

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Manchester United, Edmonton Oilers
Liverpooligan kirjoitti:
Manu: Veikkaajien "unelmajoukkue". Nykyään aamulla herätessään ei voi yhtään ennustaa, millaisen Manun kentällä illalla näkee. Poolia vastaan Manu oli päättäväinen ja pelasi lähes virheettömästi, eilen olikin sitten avoimet ovet herralle nimeltä David Bentley. Ja kieltämättä Rion nolo "oma maali" ja punainen kortti nostivat suupieliini erittäin mairean kostonsuloisen hymynkareen (viikon takainen puskumaali vielä tuoreessa muistissa)! "SPEAK EDWIN, SPEAK!"

Mun mielestä Rio puski palloa jo ennen kuin van der Sar tönäisi Rioa. Täysin Rion oma moka.

Liverpooligan kirjoitti:
Tottenham: Siitäs saitte kun piditte Temen poissa kentältä. Mielenkiintoista on tämä Danny Murphyn tulo, kenenkähän paikasta hän tulee kilpailemaan..?

Harvemmin loukkaantuneita näissä peleissä vielä peluutetaan. http://physioroom.com/news/english_premier_league/epl_injury_table.php

Wayne Routledgehan lainattiin loppukaudeksi Pompeyhin, joten yhden keskikenttämiehen tulo ei muuta mitään. Murphyn mainehan ei ole paras mahdollinen mutta ihan hyvin tuo on kentällä tällä kaudella esiintynyt.
 

Voittaja

Jäsen
Newcastlen ammattitaidoton johto antoi tänään Sounessille kenkää. Itse potkuissahan ei ollut mitään ammattitaidotonta, tai no lähinnä siinä että ne tulivat aivan liian myöhään. Ajankohta lähinnä naurattaa, juuri kun siirtoikkuna on mennyt kiinni eli uusi manageri, kuka lie sitten onkaan joutuu pelaamaan täysin valmiilla paketilla. Shepherd on sen verran typerän oloinen pomo, että en ihmettelisi vaikka uusi manageri olisi Shearer joka jatkaisi myös pelaajana.
 

Iker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Hyvä puhe.

mikse kirjoitti:
Mun mielestä Rio puski palloa jo ennen kuin van der Sar tönäisi Rioa. Täysin Rion oma moka.
Vitut.

Tuollaisessa tilanteessa veskarin olisi suotavaa ilmaista aikeistaan niin, että puolustajalle ei jää epäselväksi puskeeko pallon helvettiin vai antaako pallon mennä veskarille. Kuten Rion näimme Van der Sarille huutavan, "Speak!"

Toki Rio olisi voinut puskea pallon muualle kuin tuollaisena roikkuna kohti omaa maalia, mutta lähtökohtaisesti selkä kohti omaa maalia oleva pakki on hyvin pitkälti maalivahdin huutojen varassa. Tässä tapauksessa Van der Sar olisi saanut pallon mukavasti syliinsä, jos olisi kommunikaatio pelannut rastakirahvin kanssa.
 

Thumb

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Edmonton Oilers, Liverpool
Voittaja kirjoitti:
Shepherd on sen verran typerän oloinen pomo, että en ihmettelisi vaikka uusi manageri olisi Shearer joka jatkaisi myös pelaajana.
Ei ihan sentään, Glenn Roeder ykköseksi ja Shearer avustaa. Jokohan vihdoin seurat alkaisivat uskoa että Sounessista ei ole manageriksi. Mukava mies varmasti, mutta kylvää kyllä erittäin tehokkaasti tuhoa ympärilleen.

Mukava nähdä mitä tästä Newcastlesta on jäljellä ensi syksynä ja onko managerina silloin A.Shearer. Tämä kausi on kyllä ollut niin karmea että melkein on sääliksi käynyt joukkuetta.
 

Kuvernööri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Shepherdin mukaanhan Shearer on sateentekijä, joka oikealla hetkellä ottaa joukkueen joskus harteilleen ja manageroi Newcastlen suuruuteen. Sitä ennen piti antaa Sounessin yrittää.

Onkos Shepherd tämä samainen suosittu henkilö, joka sai ikuisen paikan fanien sydämissä tästä lehtiin vuotaneesta keskustelusta? Shepherd (muistaakseni) kertoili kaverilleen, kuinka tyhmiä Newcastlen fanit ovat maksaessaan 40-50 puntaa fanipaidoista, kun ne teetetään nälkäpalkalla jossain vietnamissa pikkupentujen neuloessa paitoja parin punnan kustannuksella. Samassa keskustelussahan Shepherd totesi myös että kaikki Newcastlen naiset näyttävät koirilta.
 
Suosikkijoukkue
Newcastle United, Duane Allman, LP-levyt
Kuvernööri kirjoitti:
Shepherdin mukaanhan Shearer on sateentekijä, joka oikealla hetkellä ottaa joukkueen joskus harteilleen ja manageroi Newcastlen suuruuteen. Sitä ennen piti antaa Sounessin yrittää.

Onkos Shepherd tämä samainen suosittu henkilö, joka sai ikuisen paikan fanien sydämissä tästä lehtiin vuotaneesta keskustelusta? Shepherd (muistaakseni) kertoili kaverilleen, kuinka tyhmiä Newcastlen fanit ovat maksaessaan 40-50 puntaa fanipaidoista, kun ne teetetään nälkäpalkalla jossain vietnamissa pikkupentujen neuloessa paitoja parin punnan kustannuksella. Samassa keskustelussahan Shepherd totesi myös että kaikki Newcastlen naiset näyttävät koirilta.

Joo oli, mutta mun muistin mukaan naisia koriksi haukkunut oli kroaatti pelaaja joka tuli toviksi Newcastleen. Nyt en vaan kirveelläkään muista kaverin nimeä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös