Vahvistuksien tarve kaudella 2011-2012

  • 334 852
  • 1 001

bozik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Näitä vahvistuksia pohdittaessa olisi viivatykin ja sentterin lisäksi kysyntää Alex Brooks tyyppiselle pakille. Jokereilla on pieni ongelma siinä, että pakistossa on liian monta enemmän tai vähemmän hasardia kaveria ja näin ei oikein play offseissa voi olla. Periaatteessa vain AJ ja Ossi ovat varmaa peruspakki osastoa, Masto, Eronen, Dehner ym. ovat kyllä hyviä pakkeja, mutta mustia minuutteja tulee liian paljon. Itse asiassa täällä on lähinnä kritisoitu Mastoa hasardeista, mutta onhan Eronenkin vetänyt useamman sellaisen kooma hasardin, että ei tosikaan.

Hyvänä puolena sitten se, että tuollainen peruspakki ei liene se kaikkein vaikein löydettävä.
 

Jack Sparrow

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Liverpool, Barcelona, HJK
Samoilla linjoilla Bozikin kanssa, ainakin osittain. Myös Erosesta ja tämän "mustistahetkistä" vaikka heittämällä minun suosikkipelaajiin kuuluukin ja hyvää kautta on pelaamassa.

Kuitenkin jos nyt puhutaan pakki-osaston vahvistamisesta niin voiko olla silloin puhumatta kädellisestä viivapelotteesta? Tiedän että on vaikea löytää, saatii saada.

Toinen juttu on kannattaako hankkia ketään, ainakaan jos kyseessä ei ole jotain erityistä?

E: Näköjään heti alussa mainittiin "viivatykki", takerruin vaan tuohon loppuun. :)
 

bozik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Toinen juttu on kannattaako hankkia ketään, ainakaan jos kyseessä ei ole jotain erityistä?
Pahoin pelkään ettei erityistä ole saatavilla eli se on peruskamaa tai ei mitään. Jokereilla puolustuskalusto on kuitenkin niin ohut, että play offseihin lähdettäessä joukkue olisi paljon vahvempi jo pelkästään yhdellä uudella rutinoituneella peruspakilla varustettuna. AJ ja Niemi ovat ihan hyviä pilareita, kun esim. Ossi ja Eronen pelaavat parina, mutta tälläkin tavoin kolmanteen pariin ei mitään varmaa pariskuntaa löydy. Vielä kun miettii kauhuskenaariota, että AJ tai Ossi ovat joistakin play off peleistä pois niin aikamoisella all in pakistolla tässä koko ajan mennään. Jos tätä vertaa hyökkäykseen niin siellä tilanne ei ole ollenkaan näin tiukka, jopa parin kärkimiehen poissaollessa voidaan pärjätä.

Toisaalta, otetaan ihan rela näiden vahvistusten kanssa. Eero sen lopulta ratkaisee kuinka pitkälle mennään vai päästäänkö Hietsuun viimeisille lumille.
 

Jokeriarska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Pahoin pelkään ettei erityistä ole saatavilla eli se on peruskamaa tai ei mitään.

Mä olen kyllä samaa mieltä siinä, että puolustus tarvitsee materiaaliin leveyttä, vaikka ei mitään tähtipuolustajaa olisikaan saatavilla. Usko on mennyt jo aikaa sitten siihen, että esim. Klingbergistä olisi tällä kaudella mitään apua edes hätävarana ja puolustus ei vaadi kuin sen yhden poissaolon niin heti näyttää huonommalta. Jos siis mestaruudesta halutaan pelata.
 

Deko

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Eronen ja Nordlund kämmäilevät ajottain (tai no Nordlund vähän useammin), mutta Dehnerin voi koostaan huolimatta laskea tuohon peruspakkikategoriaan. Sulavan luistelun ja hyvän pelisilmän ansiosta Dehner on hyvin harvoin ongelmissa omassa päädyssä ja hämmästyttävän usein mies tulee kulmakamppailuista ulos kiekon kanssa. Muuten olen kanssasi samaa mieltä bozik, ei sen uuden puolustajan aivan välttämättä tarvitse olla mikään viivatykki, vaan myös peruspuolustaja kelpaa kunhan hoitaa hommansa hyvin.

Petrasek on muuten edelleen vapaana ja KHL:n siirtoikkunan sulkeuduttua on Venäjä poissa vaihtoehdoista.
 

basswood

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Muuten olen kanssasi samaa mieltä bozik, ei sen uuden puolustajan aivan välttämättä tarvitse olla mikään viivatykki, vaan myös peruspuolustaja kelpaa kunhan hoitaa hommansa hyvin.

Petrasek on muuten edelleen vapaana ja KHL:n siirtoikkunan sulkeuduttua on Venäjä poissa vaihtoehdoista.

Ehdottomasti kannattaisi kaikin keinoin yrittää houkutella mies Jokereihin.
Lyhyellä sopimuksella ei artistivero huomioiden tulisi edes poskettoman kalliiksi.

Mikäli muita ns. varmoja kortteja ei tarjolle osuisi niin oikeastaan tuon yhden hankinnan jälkeen paletin voisikin sitten sementoida loppukaudeksi.
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
Lyhyellä sopimuksella ei artistivero huomioiden tulisi edes poskettoman kalliiksi.

Tuossa Aftonbladet kertoi Johan Davidsonin tienaavan 3,8 miljoonaa kruunua vuodessa. Euroissa tuo on noin 400k kurssista riippuen. Tällä hetkellä vielä euro on heikentynyt kruunuun nähden, joten huonoilla hangilla liikutaan, naapurissa kun tähdille voidaan iskeä se 50-100k euroa enemmän kun meillä. Nostin tuon vertailukohdaksi sille, miten Elitserienissä on varaa maksaa meitä enemmän.

Petrasek on myös pelannut viime kauden ja tämän kauden alun KHL:ssä, joten oikein suunnitellulla "lomakaudella" hän saattaisi olla jopa Ruotsissa artistiveron piirissä. Jos Petrasek on onnistunut junailemaan oleskelupäivänsä Ruotsissa oikein, niin ruotsalaiset kyllä miehen ottavat tai hinta on meille posketon.

Ei siinä, mielellään tänne ottaisin.
 

maukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kontulan Jokerit
Mäkiaho on vapaana ja epäilenpä, että kurvailee Jokereissa jo viikonloppuna. Kokenut pelaaja tuomaan syvyyttä kevättä varten ja tuttu mies Westerlundille yhden kauden ajalta. On varmasti myös halpa, joten massia löytyy siihen pakkiin vielä.

Keväällä ketju tyyliin Ruutu - Mäkiaho - Ben-Amor
 

Deko

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
No vähän odottelinkin jo milloin eräs nimimerkki ilmestyy huutelemaan tätä jonain "varmana tietona".


Jokereillahan ei ole pitkäaikaispotilas Ben-Amoria lukuunottamatta laituriosastolta yhtään miestä sivussa ja varsinaisen kokoonpanonkin ulkopuolella on vielä Ruuttu ja Hännikäinen reservissä. Jos kysessä olisi vastaavilla meriiteillä ja aiemmalla historialla Kekäläisen ja Westerlundin kanssa varustettu sentteri, niin ehkä silloin, mutta en millään jaksa uskoa tähän, kun koko kauden ajan linja on ollut että loukkaantumisten sattuessa ei keskinkertaisuuksia hankita ulkopuolelta vaan ennemmin annetaan omille junioreille kehittymismahdollisuuksia.

Kolmikko Mäki-Tyrväinen-Ruutu riittää mainiosti rottaosastoksi. Semir tuohon päälle olisi vielä kiva bonus.

Heitetään nimenä ilmaan tuolle kakkossentterin tontille Tomas Plihal, josta TPS on joidenkin huhujen mukaan mahdollisesti luopumassa korkean hintalapun vuoksi. Näytöt SM-liigasta kiistattomat, vaikea kuvitella että parempaakaan olisi tarjolla. Kovasti tosin ollaan viemässä Lahteen tutun valmentajan alaisuuteen. Ainahan me ollaan mestaruuteen tsekki tarvittu. ;)
 
Viimeksi muokattu:

maukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kontulan Jokerit
Kolmikko Mäki-Tyrväinen-Ruutu riittää mainiosti rottaosastoksi.

Oliko tämä vitsi? Jos ei ollut, niin joku on aika pihalla kyseisistä pelaajista.

En tiedä mistä tuo varma tieto tuli äskeiseltä kirjoittajalta, mutta Mäkiaho olisi näillä markkinoilla kelpo pelaaja tuomaan syvyyttä kevättä ajatellen ja Westerlund äsken sanoi, että haluaa kokemusta, eikä mitään nuoria koulupoikia joita se yks Jokereihin ostelee. Ihan oikeaa puhetta, eli ei enään tässä vaiheessa junnuja kehiin.
 

Deko

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Oliko tämä vitsi? Jos ei ollut, niin joku on aika pihalla kyseisistä pelaajista.

No okei Mäki ei varsinaisesti ole (enää) rotta sanan varsinaisessa merkityksessä, mutta Tyrsky jr. nyt ainakin rymistelee vastustajaa säälimättä ja pari kertaa on jo rapatessa roiskunut, luulisin että nostaa vielä vähän intensiteettiä playoffeihin. Ruutu sen sijaan on tässä tehtävässä epäilemättä liigan paras.

Westerlundin lausunnot nyt olivat aika rajusti kärjistettyjä, sillä ei Jokereilla nyt tosiasiassa mitenkään erityisen junnupitoinen joukkue ole ollut ja eiköhän Erkkakin tajua, ettei Mäkiaho tuo joukkueeseen mitään sellaista mitä ei jo ennestään olisi, vaan kaikki käytettävissä olevat rahat kiinni laatupakkiin ja kakkossentteriin.

Mordjinn edellisellä sivulla kirjoitti:
Tässä tilanteessa voisi olla nuoren pakin uran kannalta parempi siirtyä pienempään seuraan isomman peliajan toivossa.

Anteeksi hidas vastaus, mutta itse yrittäisin lainata loppukaudeksi vaikka Kerhoon hyökkääjän ja tarkemmin sanoen Ruuttun, jolle tuskin on hirveästi loppukaudesta luvassa peliaikaa, jota mies kehityksen kannalta ehdottomasti tarvitsisi, ensi kaudella sitten uusi yritys murtautua vakiokokoonpanoon jne.
 
Viimeksi muokattu:

Mordjinn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Eiköhän tuo Erkan pöpinä pojista ja miehistä ole ihan vaan sitä että omat junnut ovat pelanneet hyvin, mutta rosteri kaipaa äijiä jotka ovat ne tuliset paikat jo kokeneet. Se on jo nähty että kovissa peleissä junnut "katoavat" kuvasta ja virheiden määrä lisääntyy. Se että joku on liekeissä runkkarihöntsässä HPKta vastaan ei kerro mitään muuta kuin sen että HPK on huono. Tämä ei ole pois junnuilta, mutta jos keväällä meinataan kaataa KalPa ja HIFKi niin silloin yksikään kundi ei voi tehdä tosipeleissä "Kerälöitä" ja kadota kuvasta täysin.
 

Jack Daniel's

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uudesti syntynyt Jokerit, NY Islanders
Mäkiaho... Hyi saatana.

Jos Kekäläinen tavoittelisi Mäkiahon kaltaista pelaajaa, niin eiköhän tänne joku keskinkertaisuus olisi jo raijattu. Vaan kun Keku ei sellaista hae, vaan haussa on varmasti sellaisia pelaajia, jotka oikeasti vahvistaisivat joukkuetta.

Jos Kerälästä ollaan todentotta luopumassa, niin jostain on täydennystä varmasti tulossa. Ei Jokerijohdossa niin tyhmiä olla, että jo valmiiksi kapeaa materiaalia kavennettaisiin entisestään.
 

Lunatico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Hommataan Metropolit Sveitsistä (siellä kait se pelailee?). Olisi tuttu mies ja takuuvarmasti loisto pelaaja. Lahti - Metro - Pulu. Siinä olisi kerrassaan mielenkiintoinen ketju. Vai onko tuon Metron hommaaminen täysin mahdotonta?
 

#31

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Hyvinkään Tahko, Pasi Nurminen
Kiljuen ottaisin vastaan, mutta tuskinpa tulee, koska omaa sopimuksen kauteen 13/14 saakka... Valitettavasti. Toisaalta ainahan rahalla saa ja taksilla pääsee tjsp.
Jos Keklu Metron sopparin ostaisi ulos niin patsashankkeen voisi laittaa samantien vireille. Mutta lienee vain toiveajattelua. Ja Mäkiahosta: EI IKINÄ meille!
 

basswood

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Petrasek on myös pelannut viime kauden ja tämän kauden alun KHL:ssä, joten oikein suunnitellulla "lomakaudella" hän saattaisi olla jopa Ruotsissa artistiveron piirissä. Jos Petrasek on onnistunut junailemaan oleskelupäivänsä Ruotsissa oikein, niin ruotsalaiset kyllä miehen ottavat tai hinta on meille posketon.

Ei siinä, mielellään tänne ottaisin.

Mikäli tosiaan onnistuu kikkailu veropäivissä Ruotsin päässä niin sitten tosiaan aika heikoilla hangilla liikutaan, olet ihan oikeassa. Itse rajasin jo Ruotsin ja Venäjän ulos ja tästä johtuen ehti jo vähän toivonpilkahdus Suomeen saamisesta herätä..
 

Giroux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, Philadelphia Flyers
Petrasek on hyvä teksti-tv haku vahvistukseksi mutta ikävä kyllä ei tule pelaamaan Jokereissa.

Petraseks jättebud | Växjö | Elitserien | Sverige | Hockey | Sportbladet | Aftonbladet

Haluaisin sen verran mainita, että kyseinen artikkeli on julkaistu lähes kaksi viikkoa sitten, eikä tuon jälkeen ole kuulunut mitään hänen siirrostaan Växjöön. Voihan se edelleen tapahtua, mutta ei mikään ole varmaa vielä.

Aika kova tarjouskilpailu näyttäisi tosin Ruotsissa olevan, joten aika ison rahanipun saisi Keklu laittaa tiskiin, jos meinaa Petrasekin tänne kuskata.
 

boretus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Hoki Klupi, Saipalle sympatiaa
Haluaisin sen verran mainita, että kyseinen artikkeli on julkaistu lähes kaksi viikkoa sitten, eikä tuon jälkeen ole kuulunut mitään hänen siirrostaan Växjöön. Voihan se edelleen tapahtua, mutta ei mikään ole varmaa vielä.

Aika kova tarjouskilpailu näyttäisi tosin Ruotsissa olevan, joten aika ison rahanipun saisi Keklu laittaa tiskiin, jos meinaa Petrasekin tänne kuskata.

HV tulee todennäköisesti olemaan Petrasekin seura. Tuossa linkissä saa vaan käsityksen minkä hintaluokan kaverista puhutaan. Ja hurreilla näyttää olevan fyrkkaa. Petrasekin sopimus julkistettaneen vasta 20.1 jälkeen jolloin hän voi selvitä artistiverolla jos pelaa ensi kauden muualla.

joten ei taideta saada Porselandiakaan...

Porseland vill vända tillbaka till Frölunda - Elitserien - Senaste nytt | HockeyExpressen - Elitserien, NHL och allsvenskan
 

Isabella#19

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilmala och Solna
Petrasek on hyvä teksti-tv haku vahvistukseksi mutta ikävä kyllä ei tule pelaamaan Jokereissa.

Petraseks jättebud | Växjö | Elitserien | Sverige | Hockey | Sportbladet | Aftonbladet

Jos David menee ruotsiin niin silloin ainoa joukkue on HV

Lisää Petrasek kan hamna i Finland eller Schweiz - Elitserien - Senaste nytt | HockeyExpressen - Elitserien, NHL och allsvenskan Tuossa ei toki puhuta Jokereista mitään. Mainitaan Ferenholm ja Melin
 
Viimeksi muokattu:

maukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kontulan Jokerit
kaikki käytettävissä olevat rahat kiinni laatupakkiin ja kakkossentteriin.

Eaves on sanonut haluavansa pelata keskellä ja on keskellä parhaimmillaan, joten ei sentteriä, ellei Hahl ole pitkään sivussa. Laittaisin edelleen kaikki massit puolustajaan ja jos jotain jää, niin laituriin tyyliin Mäkiaho.
 

Mordjinn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Siis täällä tosissaan huudetaan Mäkkäriä Pasilaan? Miksi ihmeessa? Mielummin olen ilman!

Maukka taitaa olla ainoa joka Mäkiahosta huhuilee ja haaveilee. Mielummin ilman minunkin mielestäni ja massit kiinni pakkiin. Taitaa vain olla todella nihkeät markkinat varsinkin jos Svedut vievät laatupelaajat nenän edestä :(
 
Suosikkijoukkue
Jokerit, Detroit Red Wings
Siis täällä tosissaan huudetaan Mäkkäriä Pasilaan? Miksi ihmeessa? Mielummin olen ilman!

Jep, todellakin. Jos joku vahvistus halutaan hankkia, ei sen todellakaan pidä olla mikään tällainen Masamainen hankinta. Jotenkin Mäkkäristä tulee mieleen Bates Battaglian signaus. Mäkkäri menisi siis todellakin "ynnämuut" osastoon, eikä tämän profiilin pelaajalle ole tarvetta. Mielummin se koodinimi "Metro" jos hyökkäykseen ollaan jotain hankkimassa. (Puolustajaa ei tarvinne edes mainita...)

Edelleen; tuntuu siltä, että liian monella ihmisellä täällä jatkoajassa, ja muutenkin, on jonkinlainen perverssio tai vastaava näitä "vahvistuksia" kohtaan. Ok tottaki on kiva lukea, jos omaa joukkuetta vahvistetaan kesken kauden, mutta sitä karvaampi on pettymys, jos hankitut pelaajat osoittautuvat lampaiksi. Jos vahvistusta ollaan tähän joukkueeseen hankkimassa, pelaajan täytyy olla sen tason kaveri, että riskit jäävät hyvin pieniksi. Porukka (terveenä) on jo nyt sen tasoinen, että mestaruus ei missään nimessä ole mahdottomuus.

Hakisin sitten jotain tällaista:

Hardt - Eaves - Teräväinen/X
Lahti - Filppula - Pulkkinen
Ruutu - Hahl - Rita
Mäki - Heino - Tyrväinen/Ben-Amor

Eronen - Väänänen
Dehner - Nordlund
Niemi - Kivistö/"Porseland"/"Petrasek"/Y

Tai sitten puretaan Dehner - Nordlund duo ja hankitaan esim. McCabe, joka on edelleen vapaana. Mies toisi myös ison annoksen johtajuutta. Ei kaveri kuitenkaan turhaan ole ollut NHL:ssä monivuotinen kapteeni. Miestä voisi myös helpolla laittaa hyökkäävämpään rooliin ja esim ylivoimaan Väänäsen tai Niemen paikalle.

Viimekausien tehot:

06-07: 82 15+42=57
07-08: 54 5+18=23
08-09: 69 15+24=39
09-10: 82 8+35=43
10-11: 67 7+21=28
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös