Hele kirjoitti:
Kuinkahan monella esimerkiksi noista kymmenestä pelaajasta on jo sopimus joko NY Rangersin tai jonkun eurooppalaisen joukkueen kanssa? Laskeppa siitä prosentti, niin alkaa hahmottumaan todella se suuri Euroopan invaasio.
On totta, että kaikilla farmipelureilla ei tosiaankaan ole kiinnostusta tulla Eurooppaan. Tarkoitin kärjistykselläni sitä, että erään pelaaja-agentin lausunto _maksimissaan_ 20 pelaajan saapumisesta Euroopan kentille Amerikoista voidaan kuitata mielestäni markkinamiehen hölynpölynä. Euroopan invaasiosta en ole puhunut! Jäi lisäämättä (hyvä kun huomautit) ekaan viestiin se, että luonnollisesti Rangersin NHL-kokoonpanosta tippuvat 10 peluria työntävät vastaavasti AHL-joukkueesta pelaajia pois - ja luultavasti parhailta paikoilta. Tuskin Rangers-pelaajat ovat farmissa vain hotdogeja syömässä. En minäkään sentään usko, että monikaan viimeisten joukossa farmiin tippuneista tulee Eurooppaan pelaamaan. Ja suhdeluku on 35/36. Ainoa try-out-peluri, joka vielä oli ylhäällä (tosin loukkaantuneena), on molari Dan Blackburn. Eli lopuilla 35 on sopimus Rangersin kanssa. Prosentteina siis 97% on jo soppari.
EDIT: Blackburn joutui lopettamaan uransa, joten Rangerseissa ei ole jäljellä ylhäällä yhtään try-out-pelaajaa.
Kun asetetaan vastakkain AHL-diili (keskiarvo $50 000-$60 000 lähteestä riippuen) ja SM-liigan ykkössentterin diili, niin luulisi imua olevan. Eikö Martinsin palkaksi JYPissä arvioitu noin 200 000 euroa? AHL-palkka on kuitenkin periaatteessa rajattu $75,000 dollariin, sillä tuon rajan ylittävän pelaajan tulee läpäistä waiver-draft sekä "noston" että "pudotuksen" yhteydessä. Lisäksi waiver-draftatun pelaajan entinen joukkue joutuu maksamaan puolet tämän palkasta. Tämä pitää nousua kärkkyvien pelaajien palkat tasaisina, sillä tottakai "tasapalkan" omaavat pelaajat ovat todennäköisempiä noston kohteita.
Onkin sanottu, että Eurooppaan suuntaavat AHL:n "vanhat" tähdet, jotka ovat kyllästyneet pomppimaan farmin ja änärin väliä. Vanha on tässä tapauksessa n. 26 vuodesta eteenpäin. Jos saa tuplapalkan samasta työstä, niin luulisi tämän vaikuttavan joukkueen valintaan "kypsässä iässä". Vaikka ei näkisikään 200 kaapelikanavaa. Tosin tämä merkinnee, että huonolla tuurilla liigaan tulee pelaajia, jotka ovat palkkasotureita, joiden sitoutumisesta joukkueeseen ja omaan kehittymiseen ei ole takeita. Jonkinlainen lista NHL-seuroissa vielä "notkuvista" try-out-pelureista on
täällä ja NHL-sopparin omanneista free-agenteista
täällä. Jälkimmäinen lista taitaa kattaa vain NHL-sopimukset, sillä mm. Lawson, Mapletoft, Little ja Askey löytyvät tuosta listasta. Arvaisin, että Eurooppaan voi päätyä useampikin nimi juuri tuolta jälkimmäiseltä listalta.