Vaasan Sport 2013–2014: Kohti unelmaa!

  • 1 059 449
  • 2 993

mendieta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carlo Grünnin ja Juhani Tammisen FB-päivitykset
Mutta vissiin on niin että pitää mahdollisten uusien sponsorien ymmärtää itte soittaa toimistolle?

Jotta kaikki Vaasan, Pohjanmaan ja Etelä-Pohjanmaan yritykset tulisi käytyä läpi Sportin tarvitsee palkata lisää myyntihenkilökuntaa ja sehän on yhtä kuin saatanasta, jos lukee mm. tätä palstaa.
 
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
Jotta kaikki Vaasan, Pohjanmaan ja Etelä-Pohjanmaan yritykset tulisi käytyä läpi Sportin tarvitsee palkata lisää myyntihenkilökuntaa ja sehän on yhtä kuin saatanasta, jos lukee mm. tätä palstaa.

Sä et ole ainakaan myyntialalla työsuhteessa. Toivottavasti ainakaan. On tietysti tosi, että jokaista korttia on mahdotonta kääntää, mutta myyntityö on juuri sitä, että pienistä puroista kasvaa valtavia virtoja.

En tietenkään väitä, että resurssit aivan kaikkeen riittää, mutta koskaan ei voi sanoa olankohautuksia, että ei pysty, liian hapokasta.

Sportilla on kolme täysipäiväistä myynnin- ja markkinoinnin ammattilaista (toivottavasti). Kyllä resursseja ainakin pitäisi piisata kovinkin pitkälle. Edes joku kohdennettu, laajajakeluinen lähestymiskirje pienemmillekin yrityksille ei ole paha rasti toteuttaa. Kouluja ja opiskelijoitakin saa käyttää tässä hyödyksi, jos oma aika menee kahvinlipittämiseen. Tosin, pakko sanoa tähän omasta kokemuksesta, että kun myynti- ja markkinointipäällikkönä toimii vanha, helvetin heikko automyyjä, niin oma usko ei ole ammattimaisuuden suhteen kovinkaan korkealla.
 

mendieta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carlo Grünnin ja Juhani Tammisen FB-päivitykset
Minä tarkoitin priorisointia. Tarina ei kerro minkälainen firma nyt on jäänyt ilman puhelisoittoa, eikä sitä, minkälaisia diilejä Sportin massivinen myyntikoneista on tehnyt. Jää on täynnä mainoksia, samoin paidat eli ainakin jotain myyntityötä on tehty. Näillä tiedoilla on mahdoton sanoa, onko myynti onnistunut vai epäonnistunut. Kun tämän kauden tilinpäätös joskus valmistuu, olemme viisaampia.

Olen hyvin tietoinen pienistä puroista. Tästä syystä olenkin vastaan kaikkea - pienempiäkin - lisämenoja, jotka ovat turhia.


Iloviita muuten Red Ducksiin. Nyt on väärä sarjataso pelaajalla. No, Sportiin lyhyt matka, jos tulee jossain vaiheessa painava tarve.
 
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
Iloviita muuten Red Ducksiin. Nyt on väärä sarjataso pelaajalla. No, Sportiin lyhyt matka, jos tulee jossain vaiheessa painava tarve.

Tohon myynti caseen. Eipä siitä enempää, tota voisi tietysti jauhaa, mutta pääasia, että tekevät miten tekevät ja sama kenen toimesta, kunhan rahaa tulee taloon.

Iloviidasta vahva sama. Olisi mennyt mielestäni meilläkin. Voisin kuvitella, että ei ole Köykkistä ainakaan mitenkään merkittävästi kalliimpi. Ainakin oltaisiin tiedetty, mitä saadaan, eli vahva joukkueen eteenpelaaja ja onnistuessaan potentiaalinen +10 pistettä tekevä työmyyrä. Kuten totesit, onneksi on edes lyhyt matka, jos ja varmasti kun tarvett tulee. Toinen asia, voivatko Ere ja Rässy tunnustaa sinä vaiheessa, että olisi ehkä kannattanut poika meillä pitääkin.

Edit: kiima näköjään Vaasassa tapissaan, kun ei edes otteluketjua kukaan jaksanut alkaa väsään. :)
 

MrMacmanaman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Iloviidasta vahva sama. Olisi mennyt mielestäni meilläkin. Voisin kuvitella, että ei ole Köykkistä ainakaan mitenkään merkittävästi kalliimpi. Ainakin oltaisiin tiedetty, mitä saadaan, eli vahva joukkueen eteenpelaaja ja onnistuessaan potentiaalinen +10 pistettä tekevä työmyyrä.

Viime kausi meni Iloviidalta alakanttiin ja mielestäni oltiin liian hätäisiä, kun ei uusittu hänen sopimustaan. Uskon, että ensi kaudella nähdään taas kotkapaidassa, ellei jopa tänä kautena. Saattaa olla myös yksi peruste Vaasaan jäämiselle tuo, että hakee paikkaa Sportista.
 

Apa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara,NFL,jalkapallo ja persoonat
Kaikki on niin paskaa voi, voi, voi. Antakaa nyt poikien, miesten ja naisten edes yrittää! Ei itellekkään tuo biisi nyt niin uponnut, mutta keltä se on pois? Ite kuuntelen aika paljon suomipunkrollia, mutta pakko sanoa, etteivät nuo Toisen Lapsuuden, Brupsin tai Klamydiankaan Sport biisit mitään aivan dimangia ole yksikään. Markkinointi- ja myyntitiimitkään tuskin ovat ihan muniinsa puhallelleet. Graafinen ilme mainoksissa, Sport-studiossa ja muuallakin ovat ottaneet ainakin hyviä askeleita eteenpäin. Myyntikin on, kuten Mendieta mainitsikin saanut jotain aikaan, kun yritysten logoja on siellä sun täällä. Pelipaidatkin ovat mielestäni melko onnistuneet. Toki kotkalogo olisi saanut olla paljon isompi, isompi kuin viime kaudella, mutta pystyn elämään senkin kanssa. Hirveetä valitusta ja mitään positiivista ei nähdä tai haluta nähdä...

Ohos, meni osittain väärään ketjuun, mutta antaa olla.
 

C Waddle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport
Toimisto ei hoida hommia, valmennus on suoraan sanoen paskasta seuraava ja pelaajia pitäisi hankkia ainakin ykkössentterin, kärkilaiturin, kärkipuolustajan ja nelossentterin verran. Ai niin, Kuuselakin on paska joten maalivahtikin pitäisi saada. Tässähän on käynyt nyt niin että kun kerrankin voisi olla pieni mahdollisuus nousuun niin faneilla ei kestä nuppi ja löysät on päässyt valahtamaan lahkeeseen yhden hävityn sarjapelin jälkeen. Ja siinäkin pelissä puuttui 50% aloituskokoonpanon pakeista.

No, eihän tämä alkukausi mitään juhlaa ole ollut mutta väittäisin että pelkällä yksilötaidolla Sport pelaa itsensä kuuden joukkoon. Sitten on valmennuksesta kiinni saadaanko tästä jengistä tehtyä yhtenäistä porukkaa joka mahdollistaisi myös sarjan voittamisen. Joten rauha maahaan, housut vaihtoon ja meteliä katsomoon. Sitä tämä joukkue ja organisaatio nyt tarvitsee.

Toimistolle muuten plussaa siitä että ollaan selvästi panostettu joukkueen näkyvyyteen ja markkinoinnin yleisilmeeseen. Myynnilliset saavutukset katsotaan sitten kauden jälkeen.
 

Masa19

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mestis ajan Vaasan Sport
Hieno voitto. Kotipelit ovat erittäin tärkeitä voittaa ja nyt yleisö sai rahoillensa vastinetta maalirikkaassa pelissä. Sport ei joutunut kertaakaan alivoimalle mikä kuulostaa utopialta.

Ylivoima toimi hyvin, tosin välillä syötöt ja kuviot olivat mitä nyt oli. Hyökkäys toimii, mutta alakerrassa pelataan aivan liian löysästi, joista esimerkkinä tänäänkin Hokki rankaisi. Asiaan auttaa Gröndahlin ja Tuohilammen paluu, mutta jos johonkin osa-alueeseen resurssit käytetään niin ehdottomasti puollustajaan.

Suurin muutos on kuitenkin penkin pääsä. Käskyttäjä Räsänen jopa reagoi aikalisällä ja sillä oli suuri merkitys pelin kulun kannalta. Kurittoman Tuto pelin jälkee Sport esitti erittäin puhtaan esityksen saaden 0 sekunttia alivoimaa. Iso peukku Räpsälle. Ihmeiden aika ei ole ohi.

Liikennettäkin oltiin ohjaamassa, eli silläkin saralla ollaan menty eteenpäin. Hyvä!
 

Shearer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Hirveetä valitusta ja mitään positiivista ei nähdä tai haluta nähdä...

Vähän on samanlaiset fiilikset ilmapiiristä.

Toistan nyt itseäni mutta mielestäni joukkue näyttää paperilla paremmalta kuin viime kaudella. Pidän varsinkin hyökkäyksestä. Halavakin on sieltä vielä tulossa. Sitten TOP 9 hyökkääjät on kyllä kovaa luokkaa Mestikseen. Saadaan kaksi kovaa ylivoimaketjua ja vielä jää yli potentiaalisia kavereita.

Alakertaan hankittiin liigakokemusta ja fyysisempiä pelaajia kuin viime kaudella. Eivät ole päässeet vielä pelaamaan mutta luotan kyllä noihin. Puolustuksen leveys on ehkä pieni kysymysmerkki pitkässä sarjassa.

Ykkösmaalivahti on kai ihan potentiaalinen tapaus. Pitää muistaa ettei se Saarelakaan mikään huono maalivahti ole. Hänet voi huoletta laittaa maaliin Mestiksessä.

Mitä tulee toimistoon niin vaikea sanoa kun ei tiedä mitä siellä tapahtuu. Ainakin näkyvyys on lisääntynyt ja mainoksia on joka paikassa. Niitä on niin paljon että vähän enemmänkin olisi ehkä voinut rahaa pyytää per mainos. Toisaalta taas hyvä että mahdollisimman monen firman oven väliin on saatu jalkaa tungettua näinä vaikeina aikoina.

Se on harmi jos viime kausi oli tappiollinen mutta kyllähän sen arvasi.

Summa summarum: Joukkue on parempi kuin 12-13. Näkyvyys ja mainonta parempaa. Hyvät mahdollisuudet voittaa Mestis ja tehdä taloudellisestikin onnistunut kausi.
 

SPORTTIKOTKA

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Hyvä että saatiin voitto- ja pistetili auki. Joskos sitten ens viikolla alkaisi pelikin aueta vähän paremmin kun pakistoa saadaan takaisin följyyn. Toki sitten taas hyökkäyksestä puuttuu keskiviikkona vielä Kivimäki ja Halava vielä jonkun aikaa. Luottavaisin silmin nyt uskallan katsoa eteenpäin kun nollakerhosta otettiin askel eteenpäin. Räpsäkin näytti vähän heräämisen merkkejä.
 

red&white

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Philadelphia Flyers, CFC
Hokki pelin jälkeen tuli pohdttua pelaamisen kokonaisuutta. Hyökkäyssinisen jälkeen on vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Ajettiin kovia pommeja fanikatsomon edessä, varsinkin Köykkä-Luopa kunnostautui tässä, joita ei ole nähty sitten Timo Pahkalan. Miehessä oltiin kiinni ja saatiin karvattua kiekkoa monta kertaa pois ja pelattua maalipaikkaan.

Entäpä kun peli kääntyy toiseen päähän? Vauhti ja kovuus katoaa, ollaan koko ajan perässä ja seurataan vain vastustajaa, kiekollista ja kiekotonta. Miestä tai mailaa ei peleta pois, mennään vain kuin majakka ja perävaunu. Malliesimerkki, tästä löytyy maalikoosteesta. Oliko Hokin toinen maali, jossa S. Nässlin vain luistelee Hokin Kouvalaisen? perässä/vierellä. Tulee syöttö maalin eteen, mutta miestä tai mailaa ei pahemmin edes yritetä pelata pois. Seistään vain vierellä ja siitä Kouvalainen? pääsi tinttamaankin Hokin johtoon. Mihin se liike ja fyysisyys katoaa omassa päässä? Toivottavasti Gröndahlin, Aaltosen ja Tuohilammen mukaan tulo helpottaisi tätä.
 

Rocco

Jäsen
Mikäs tuossa Luomalan kotiuttamisessa on nyt niin vaikiaa?? Nyt ois sitte P.Matikainenkin vapaana..Siin ois voittava koutsi ??
Hommaa rahaa, niin hankitaan vaikka Sidney Crosby ykkösen keskelle, ja Barry Trotz penkin taakse. Tuskin tulevat, vaikka maksettaisiin enemmän kuin NHL:ssä.
 

mendieta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carlo Grünnin ja Juhani Tammisen FB-päivitykset
Paniikki! Vai onko?

Kolme peliä, kolme pistettä, eniten päästettyjä maaleja ja paskaa peliä. Vastustajat ovat olleet aika pahoja. TUTO ja LeKi vieraissa, Hokki kotona.

Eniten olen pettynyt Sportin pelaamisen tasoon, en pistemäärään. Jos TUTOlle olisi hävitty ehjän esityksen jälkeen, olisi se ollut ihan ok. Eilen tuhoton määrä virheitä ja tappio nimekästä LeKiä vastaan (en nähnyt peliä. Havainnot toisilta osapuolilta). Hokki-voittokin tuli huteralle esityksellä. Toki on muistettava, että puolustuksesta puuttui kahdessa ekassa ottelussa avainmiehiä. Ja samaan hengenvetoon on muistettava, että puolustaminen ei juurikaan parantunut eiliseen peliin, vaikka Gröndahl ja Tuohilampi tuli takaisin.

Sportilla on nyt edessään useampi ottelu, mistä on odotettavissa voitto. Nyt täytyy pelinkin parantua ja paljon. Pelkät voitot eivät riitä, vaan pelaamisessa tulee olla niitä elementtejä, joita Sportin tasoiselta joukkueelta voi odottaa. Hyvää joukkuepelaamista, tiukkaa puolustamista, kiekollisen pelin tulee olla selkeästi vastustajaa parempaa ja taitavien yksilöiden on noustava yksittäisissä tilanteissa esiin.

Kuuselan torjuntaprosentti on paska, alle 88 %. Ei ole kuitenkaan yksiselitteistä, että hän on huono veskari, sillä puolustuskin on ollut surkea. TUTO-pelissä Kuusela oli hyvä, vaikka omiin meni viisi. Hokki-pelissä vain mielestäni yksi meni hänen piikkiinsä. Eilistä peliä en nähnyt. Loukkaantumisten ym. haasteiden jälkeen Kuuselan itseluottamus on varmasti alhaalla. Uskoisinkin, että häntä yritetään nyt peluuttaa kuntoon. Onkin tosi harmi, kun joukkuepuolustus ei tällä hetkellä tee asiaa Kuuselalle helpoksi.

Ikävä kyllä, en ole näkemässä Räsäsen Sportin pelaamisessa nyt suuriakaan parannuksia viime keväiseen playoff-farssiin verrattuna. Vastukset on nyt vain kevyempiä kuin kovassa playoff-iskussa oleva joukkue oli.

Loppukaneettini: Pelin on parannuttava ja paljon. Sportilla on loistava joukkue ja siitä on nyt revittävä enemmän taitoa ja tehoa irti. Jos se ei valmennukselta onnistu, valmennus vaihtoon. Mitä nopeampaa tämä päätös tehdään, sitä enemmän se antaa loppukaudeksi mahdollisuuksia onnistua. Jos peli paranee ja on sillä tasolla kuin sen tämän tason joukkueella pitää olla, Rässy jatkakoon.
 
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
Paljon totta tuossa mendietan viestissä. Kuusela itse tosin sanoi jossain haastattelussa, että motivaatio ja itseluottamus on hurjassa iskussa. En tiedä, onko enään??

Itse en ole kovinkaan huolissani, vaikka pisteitä ei tulisikaan samaa tahtia, mitä terävin kärki. Pääasia, että laadulliset asiat ja joukkuepelaaminen kehittyisi jatkuvasti. Onko nyt niin, en osaa sanoa vielä, kun en ole nähnyt kuin kotiottelun ja osan TuTo pelistä. Joku viisi kierrosta vielä ja pitäisi kyllä tuolla taitotasolla alkaa näkymään.

Sportilla on ylivertainen rosteri tosi moneen muuhun Mestisjoukkueeseen, joten jo yksilötaidolla pitäisi raapia pisteitä sieltä, täältä. Nyt vaan tuntuisi siltä, että osalla pelaajista on jo nyt apina selässä. Esim. Hattunen kyllä pörrää hyvin ja näyttävästi, mutta tehottomasti. Miten vaikuttaa itseluottamukseen, jos tätä pörräämistä jatkuu ja jatkuu?

Kyllä se tosiaan niin taitaa olla, että Rässyn jatko oli iso virhe. Toisaalta, jos vaihdetaan valmentajaa kesken kauden, se voi toisinaan olla tosi kova piristysruiske joukkueelle, vaikka valmentaja olisi kuinka puukäsi. En huuda vielä vaihtoa, mutta jos vaihto tehdään, olisi mielestäni itsemurha ottaa valmentaja, jolla ei ole kykyä luotsata joukkuetta mahdollisti noustaessa liigaan. No, taitavat valmentajat tietysti maksaa aivan hirveitä summia, mutta ovat yleensä hintansa väärti. Pahin skenario olisi, että ei otettaisi sitä halvinta (Kena tms. Kaveri, kuten Sportin tilanteessa yleensä), eikä tosi ammattilaista, vaan joku nice to know, välimaaston valmentaja. Tosin,,kun Sportin tuntee, yleensä aina hankitaan juuri se, mitä ei pitäisi hankkia. Ja lopuksi, jos Rässy saisi kenkää, mihin en todellakaan usko. Kuka on se taho, joka osaa valita meille oikean valmentajan? Niemi tai Hiltunenko? Tuskin!
 

Pervert

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiitospaidat
Mikäs tuossa Luomalan kotiuttamisessa on nyt niin vaikiaa?? Nyt ois sitte P.Matikainenkin vapaana..Siin ois voittava koutsi ??

Luomala, jaa-a, onko tarvetta laiturille. Lisäksi Opeth-kohu painaa vielä taustalla.
Sentteriä tarvittais ja ehkä maalivahti.
 

MrMacmanaman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Jos TUTOlle olisi hävitty ehjän esityksen jälkeen, olisi se ollut ihan ok. Eilen tuhoton määrä virheitä ja tappio nimekästä LeKiä vastaan (en nähnyt peliä. Havainnot toisilta osapuolilta). Hokki-voittokin tuli huteralle esityksellä.

Ensimmäisestä kommentista olen eri mieltä. Jos oltaisiin hyvällä ehjällä pelillä hävitty, niin silloinhan me oltaisiin oltu oikeasti huonompi joukkue. Nyt ollaan hävitty kaksi peliä pitkälti virheiden takia ja se on paljon helpommin korjattavissa. TUTO ja LeKi pelit oli ihan voitettavissa ja kyllä kolmella tehdyllä maalilla pitäisi pystyä voittamaan pelejä.

Sportilla on nyt edessään useampi ottelu, mistä on odotettavissa voitto. Nyt täytyy pelinkin parantua ja paljon. Pelkät voitot eivät riitä, vaan pelaamisessa tulee olla niitä elementtejä, joita Sportin tasoiselta joukkueelta voi odottaa. Hyvää joukkuepelaamista, tiukkaa puolustamista, kiekollisen pelin tulee olla selkeästi vastustajaa parempaa ja taitavien yksilöiden on noustava yksittäisissä tilanteissa esiin.

Samaa mieltä, mutta en kuitenkaa odota, että peli yhtäkkiä kolahtaisi urilleen, vaan tasainen pelin kehittyminen riittää, pisteiden lisäksi tietysti. Olen koittanut jakaa kautta osiin ja asettaa välietappeja, pelin kehittymisen ja pistetahdin seuraamiselle. Ensimmäinen vaihe: "Building The Nousukausi" käsittää ottelut aina 5.10 pelattavaan LeKi vieraspeliin. Tasonmittausottelut ovat 4.10 kotipeli Jokipoikia vastaan ja vaiheen päättävä LeKi peli. Pelin pitäisi kehittyä sitä tahtia, että Jokipojat pystytään voittamaan ehjällä esityksellä mieluiten useammalla maalilla ja LeKi kurinalaisella puolustamisella. Pistetavoitteeksi asetan 15 pistettä. 9 kotoa, eli 3 pisteen voitto joka pelistä ja 6 vieraista, joka tarkoittaisi 2 pistettä per peli. Ottaen huomioon, että viime aikaiset pistemenetykset ovat johtuneet yksinomaan omista virheistä, pitäisi tavoitteen olla realistinen. Näin oltaisiin 2 pistettä/ottelu vauhdissa, jonka pitäisi hyvin riittää tavoitteeseen, joka on seuran puolelta ilmoitettu kahden joukkoon sijoittuminen.

Kuuselan torjuntaprosentti on paska, alle 88 %. Ei ole kuitenkaan yksiselitteistä, että hän on huono veskari, sillä puolustuskin on ollut surkea. TUTO-pelissä Kuusela oli hyvä, vaikka omiin meni viisi. Hokki-pelissä vain mielestäni yksi meni hänen piikkiinsä. Eilistä peliä en nähnyt. Loukkaantumisten ym. haasteiden jälkeen Kuuselan itseluottamus on varmasti alhaalla. Uskoisinkin, että häntä yritetään nyt peluuttaa kuntoon. Onkin tosi harmi, kun joukkuepuolustus ei tällä hetkellä tee asiaa Kuuselalle helpoksi.

Joukkue ei ole kovin paljon apuja antanut, mutta Kuuselakaan ei ole osoittanut voittavan vahdin otteita. Siinä missä Saarela piti Lukko ja TUTO harjoituspeleissä joukkueen pelissä mukana, on Kuusela pelannut peruspeliä ilman suurta loistoa. Kuuselan täytyy osoittaa olevansa voittava maalivahti, joka pitää playoffeissakin joukkuetta pystyssä. Saarelalla toivoisin silti näytönpaikan vaikka jo huomenna.

Loppukaneettini: Pelin on parannuttava ja paljon. Sportilla on loistava joukkue ja siitä on nyt revittävä enemmän taitoa ja tehoa irti. Jos se ei valmennukselta onnistu, valmennus vaihtoon. Mitä nopeampaa tämä päätös tehdään, sitä enemmän se antaa loppukaudeksi mahdollisuuksia onnistua. Jos peli paranee ja on sillä tasolla kuin sen tämän tason joukkueella pitää olla, Rässy jatkakoon.

Nyt on tosiaan helpompia vastuksia tulossa, joten jos voittoja ei ala napsumaan, niin tämä täytyy ottaa harkintaan. Katsotaan marraskuun alussa, mikä on tilanne ja vedetään silloin uudet johtopäätökset. Valmentaja ehdokkaita olisi silti syytä jo kartoittaa ihan jo ensi kauttakin silmällä pitäen.
 

everon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, KHL Jokerit, sympatiat Kärpät
Mä varmaan taas esitän hirveetä tietäjää, vaikka en sitä todellakaan ole :)

Mutta...viime syksynä oli hyvin nopeasti nähtävissä, että tästä kaudesta tulee floppikausi ja niinhän siitä lopulta tulikin...

Pahinta tässä on se, että musta tuntuu taas tänä syksynä ihan samalta :( Ehkä jopa voimakkaammin kuin viime syksynä.

Onhan toissa jokkueessa valtavasti potentiaalia, mutta se on aivan liian herkkä loukkaantumisille. Yhteenkään kärkimiehen loukkaantumiseen ei ole varaa ja vaikka kaikki olisivat terveitä, meiltä silti puuttuu se selkeä ykkössentteri.

Ehkä valmennuskaan ei ole ihan kuusalla, mutta en mä nyt lähtisi sitä moittimaan, koska todellisuudessa mulla ei ole valmennuksen tasosta mitään hajua. Tosin sitä flegmaattista päävalmentajaa en halua sielä vaihtoaitiossa tällä kaudella nähdä. Siihen on tultava muutos. On vissiin vähän tullutkin.

Toivoa sopii, ettei Räpäsällä ole mitään lojaalisuuspainolastia Lahteen päin, jotta saadaan ihan aito kilpailuasetelma ykkösmaalivahdin paikasta.
 

mendieta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carlo Grünnin ja Juhani Tammisen FB-päivitykset
Ensimmäisestä kommentista olen eri mieltä. Jos oltaisiin hyvällä ehjällä pelillä hävitty, niin silloinhan me oltaisiin oltu oikeasti huonompi joukkue.

Mutta sekin pitää - toki pitkin hampain - hyväksyä, että joskus päivänä x ollaan huonompi joukkue, vaikka nimilistat olisi mitä. Ei voida olettaa, että voitetaan ihan aina, kun vastassa on heikompi joukkue. Alkukaudella näitä "epänormaaleja" tuloksia tulee vielä helpommin.

Joukkue ei ole kovin paljon apuja antanut, mutta Kuuselakaan ei ole osoittanut voittavan vahdin otteita. Siinä missä Saarela piti Lukko ja TUTO harjoituspeleissä joukkueen pelissä mukana, on Kuusela pelannut peruspeliä ilman suurta loistoa. Kuuselan täytyy osoittaa olevansa voittava maalivahti, joka pitää playoffeissakin joukkuetta pystyssä. Saarelalla toivoisin silti näytönpaikan vaikka jo huomenna.

Samaa mieltä. Vaikka Kuusela ei ole tehnyt kovin näyttäviä mokia, ei hän kyllä ole näyttänyt hyvältäkään maalillaan. Torjuntatyöskentely on epävarmannäköistä ja aika usein torjunnan jälkeen Kuuselan sijoittuminen on surkeaa. Kai se on ylipelaamista, että liukaa torjunnan jälkeen jonnekin ihan muualle kuin missä pitäisi olla.

Kuuselaa yritetään varmasti nyt peluuttaa kuntoon. Puolustuksen tuki olisi tässä ensiarvoisen tärkeää.

Nyt on tosiaan helpompia vastuksia tulossa, joten jos voittoja ei ala napsumaan, niin tämä täytyy ottaa harkintaan. Katsotaan marraskuun alussa, mikä on tilanne ja vedetään silloin uudet johtopäätökset. Valmentaja ehdokkaita olisi silti syytä jo kartoittaa ihan jo ensi kauttakin silmällä pitäen.

Tästä täysin samaa mieltä.
 

mendieta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carlo Grünnin ja Juhani Tammisen FB-päivitykset
Onhan toissa jokkueessa valtavasti potentiaalia, mutta se on aivan liian herkkä loukkaantumisille. Yhteenkään kärkimiehen loukkaantumiseen ei ole varaa ja vaikka kaikki olisivat terveitä, meiltä silti puuttuu se selkeä ykkössentteri.

Ehkä valmennuskaan ei ole ihan kuusalla, mutta en mä nyt lähtisi sitä moittimaan, koska todellisuudessa mulla ei ole valmennuksen tasosta mitään hajua. Tosin sitä flegmaattista päävalmentajaa en halua sielä vaihtoaitiossa tällä kaudella nähdä. Siihen on tultava muutos. On vissiin vähän tullutkin.

Mä olen aikalailla eri mieltä. Kaikki joukkueet on alttiita loukkaantumisille! Niiden taakse ei yksinkertaisesti voi mennä tai sen taakse, minkälaisella joukkueella vastustaja pelaa.

Sportilla on aivan tarpeeksi hyvä joukkue tämän sarjan voittamiseksi.

Mun näkemyksen mukaan jokainen pelaajalle voidaan antaa jokin numeerinen arvo sen taitojen ym. ominaisuuksien mukaan. Sitten kun lasketaan se yhteen saadaan koko jengin arvo. Sitten tulee siis iso tekijä, joka ratkaisee: valmennus. Valmennuksella voidaan vaikka kertoa se jengin arvo.

Jos tämän kauden Sport on 50 niin Törmäsen Sport olisi 25. Rässy koutsin arvo on 3 ja Törmäsen 8. Saisi tämän kauden jengiin hommata aika monta ison arvon pelaajaa, jotta se voittaisi Törtsyn jengin. (50x3=150 ja 25x8=200). Onko tämmöinen laskukaava validi vai ei? Kuka tietää. Tämmöistähän nimim. Everton on ansiokkaasti tehnyt koko kesän. Pelaajat saadaan varmasti arvioitua aika hyvin keskenään, mutta tuo valmennus tai mikä tahansa arvo mikä lopulta tekee eron, on vaikeampi. Ja se jos jokin tekee urheilusta mielenkiintoista ja ei-ennalta-arvattavaa.

Ainahan on mahdollista ostaa niin kova jengi, että pelaajat on yksinkertaisesti niin paljon parempia kuin vastustajilla, että se voittaa. Sportin resursseilla - vaikka ne Mestiksen suurimpia onkin - ei vain ole varaa.

Mun mielestä se suurin ja tärkein menestystekijä jääkiekossa on valmennus. Heikkilän Kaken aikana oli hyvät jengit Sportilla, mutta niin vain helvetin moni aiemmin lähinnä turistina kaukalossa pyörinyt pelaajakin kehittyi aivan järjettömästi. Samoin Törmänen repi nimettömän jengin karsintaan jne.

Mutta miksi Rässy tekeminen on nyt mitä on? Rässyn Sport 2011-12 oli ylivoimaisin Sport Mestiksessä mitä minä olen nähnyt ja nyt sama koutsi ja parempi joukkue on tähän verrattuna surkea (siis nyt näiden kolmen pelin perusteella). Miksi?

EDIT: Lisätään vielä, että joukkuelajien hienous on just siinä, että parhaista yksilöistä ei aina muodostu parasta joukkuetta. Törmäsen nippu oli varmasti loistava joukkue, kun taas viime kauden Sportissa oli muutama timanttinen yksilö. Mistä paras joukkue sitten koostuu? Varmasti monista tekijöistä. Koutsi saa pelaajat pelaamaan optimaalisesti yhteen, joukkueessa on pelaajia, jotka pystyvät liimaamaan kaikki pelaajat yhdeksi kokonaisuudeksi... Helvetin mielenkiintoista!
 
Viimeksi muokattu:

Shearer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Joulukuussa 2010 tällä palstalla kirottiin Törmäsen Anttia kun "Sportin peli ei kehity mihinkään suuntaan". Siitä 4 kuukautta eteenpäin niin Robin Bergman löi Mikkelissä jatkoajalla kiekon häkkiin ja Sportin liigakarsintoihin.

Kovin aikaisin tämä keskustelu alkoi tänä vuonna, mutta ymmärrän perustelut. Eri mieltä toki olen mutta ymmärrän silti. Puolustus on kyllä huonossa jamassa tällä hetkellä ja Sportille tehdään liikaa maaleja. Eiköhän se tuosta parane. Ei ole Räsäsen vika jos Nässlin seisoo selkä suorana oman maalin edessä ja katselee kun vastustaja vierestä laittaa kiekon maaliin jne.

Itse olen ajatellut että tuollainen 10 ottelua olisi sopiva jakso odottaa ja aloittaa sitten arvioimaan. Jos voittoja on vähemmän kuin kuusi niin huonosti on mennyt odotuksiin nähden.
 

fire^soul

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport, Detroit Red Wings
Pakko myös tulla antamaan vaan mielipide, joskaan ei ehkä mitään uutta keskusteluun. Komppaan varmaan melkein kaikkia edellisiä todetessani että kymmenen pelin jälkeen voidaan katsoa missä tuo learning curve menee. Jos ei joukkuepuolustusta olla siihen mennessä saatu kasaan sitten ollaan kyllä pahoissa. Rehellisesti joukkueessa on nimimiehiä aivan tarpeeksi hyökkäyksessä, ja mielestäni puolustus on ehkä hieman huonompi verrattuna hyökkäykseen. Toki siellä hyökkäyksessäkin pitäisi vielä kaivaa mm. Aaltosen ja Nyholmin tehot, ja tietty Halavaa odotellessa. Nuo kaverit kun rupeaa tekemään pojoja potentiaalinsa malliin niin sitten ollaan aika pitkällä.

Mutta puolustuksen pitää parantaa ja PALJON. Hokkiakin vastaan peruuteltiin aivan älyttömän paljon ja pelättiin. Sitten tuli pahoja vetoja kaarelta pakin jaloista. Hyvä kun ei syliin asti valuneet. Sportin hyökkäykset taas lähes poikkeuksetta ohjattiin Hokin toimesta kulmiin. Kulmissa Sport oli hyökkäyspäässä varsinkin Kokkalan ketjulla pysäyttämätön. Mutta maalin eteen pitää päästä paremmin. Ja omalla alueella ei voi päästää niin paljon sektoriin kaveria. Sielä ei pelinluku riittänyt tai sitten on ihmeelliset ohjeet annettu kavereille peruutella maailman tappiin.

Anyways, vielä otan ihan rauhassa koska mielestäni meidän joukkue on paperilla kovin varmaan sitten Tamin kauden.

EDIT: Lisätty puuttuva sana.
 
Viimeksi muokattu:

everon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, KHL Jokerit, sympatiat Kärpät
Joulukuussa 2010 tällä palstalla kirottiin Törmäsen Anttia kun "Sportin peli ei kehity mihinkään suuntaan". Siitä 4 kuukautta eteenpäin niin Robin Bergman löi Mikkelissä jatkoajalla kiekon häkkiin ja Sportin liigakarsintoihin.

Pitää kuitenkin muistaa, että tuo mestaruus oli täysin huikeassa vireessä olleen Puurulan ansiota. Paljon enempää ei olisi voinut Jukurit noita finaalipelejä dominoida.

Mutta totta kuitenkin, että Sportin peli näytti parhaimmillaan todella hyvältä Törmäsen kaudella. Pelaaminen oli fressiä ja vapautunutta, pelaajat myös tiesivät toistensa metkut. Toisaalta Suonpää oli tuolloin oikealla pelipaikallaan sentterinä aivan liekeissä, kuten muistamme. Törmänen tiesi mitä teki hänen kanssaan. Kuunteli pelaajaa!!

Sittemmin Räpsä onnistuikin Peten suhteen tosi hyvin... :(
 
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa

Allekirjoitan täysin tuon edellisen viestin. Puurula todisti noissa (-kin) karkeloissa, että hyvä maalivahti on puoli joukkuetta. Toki, Sport oli muutenkin joukkue, isolla J:llä tuolla kaudella.

Pete dominoi juuri tuolla kaudella aloitustilastoja. Taisi olla pitkälle yli 80% aloitusvoitot ja kun vielä muistaa, että niitä oli toista tuhatta, niin aika jäätävä suoritus. Tästä aasinsiltana siihen, että hänen jälkeen ei Meren lisäksi kovian aloittajia ole joukkueessa ollutkaan. Harmi, kun Mestiksen tilastoja ei ole saatavilla. Väitän muuten, että Köikkiz omaa sairaan aloitusvoittoprosentin tältä kaudelta. Enkä tarkoita nyt hyvässä, vaan pahassa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös