Vaasan Sport 2011–2012: Kohti parempaa – osa 2

  • 583 947
  • 1 738

SPORTTIKOTKA

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Näyttöpaikka/työnjakoa

Huomenna perjantaina Jarno Laitinen pelaa Sportin maalissa ensimmäisen ottelunsa Kiekko-Vantaata vastaan. Sen sijaan lauantaina KooKoota vastaan maalin suulle luistelee taas Puurula. Ai että kun tämä päivä menisi nopeasti ja olisi jo huominen ja kuume voitettu.
 

jaetski

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Kauden tässä vaiheessa on annettava Jämsälle, Räsäselle, Niemelle ja Viroselle Hiltusen ohjaamina kiitokset onnistuneesta kaudesta.

Tähän on helppo yhtyä. En ole oikein muutenkaan ymmärtänyt miksi Jämsää kohtaan on jatkuvasti osoitettu välillä todella kovaakin kritiikkiä. Lähes kaikki hankinnat ovat menneet nappiin, pelaajat ovat olleet motivoituneita eikä rahan perässä juoksevia jäähdyttelijöitä. Varsinkin kun vertaa aikaisempiin kausiin niin Jämsä todellakin on palkkansa ansainnut. Pitää kuitenkin muistaa mitkä pelimerkit hänellä on käytettävissä.
 
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
Älkää unohtako noista kiitossanoista Maukkaa. Kyllä Maukkakin hyvää työtä on tehnyt, kun omiin menee 2,25 maalia per ottelu. Ei mulla muuta.
 

Koheltaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, HIFK, FC Woking
Hieman matikan laskuja...

Tähän väliin. Nyt Sport ja KooKoo jakavat samat pistemäärät 80 ja Jukurit hengittää "niskaan" vain pisteen päässä. Sport ja Jukurit ovat pelanneet yhden ottelun vähemmän, kuin KooKoo. Jos Sport ja Jukurit voittavat tänään ns. rästiottelunsa näyttää sarjataulukon TOP-3 tältä:

1. Sport 41 +? 83
2. Jukurit 41 +? 82
3. KooKoo 41+? 80

Huomenna pelataan todellinen "kuuden pisteen" ilta, kun KooKoo-Sport ottelu alkaa. Kuten yläpuolelta näemme, täytyy KooKoon voittaa sport varsinaisella peliajalla, päästäkseen tasoihin. Sekään ei välttämättä riitä, koska Sportin + sarakkeessa on nyt 47, KooKoon vastaava 23. KooKoo:lla on hieman "täytyy" voittaa asenne päällä, jos mielivät "piikkipaikalle".
 
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
Juu, tiukkaa on ja tähän väliin on myös ihan pakko heittää muiden joukkueiden fanien mielipahaksi se tosiasia, että miettikääpä sitä, jos K-Laser olisi edelleen elossa. Meillähän olisi jo kiva kaula noihin pahimpiin kipasisaruksiinkin.

Eikä sitten hernehiä Sarvipäät ja Kouvostoliittolaiset. :)
 

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Eikä sitten hernehiä Sarvipäät ja Kouvostoliittolaiset. :)

Todellisesti ja varmasti totta, ja KooKoo ei olisi saanut Laserin miehiä joukkueeseensa. Ei olisi silloin KooKoolla kulkenut näin loistavasti. Ja laseria vastaan vähemmän kuin Sport pelanneet olisi ilman muuta laserille hävinneet. Ja kaikki nämä alimääräset ja ylimääräset pelit olisi menneet samalla tavalla, ja pistetilanne olisi tällä hetkellä sama.

Eikä sitten hernehiä rantaruottalaiset. :)
Eikä sitten hernehiä Kouvostoliittolaiset. :)
 
Viimeksi muokattu:

Nicotsein

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport, Pittsburgh Penguins (Geno <3)
Oon Tuusa vähän loukkaantunu siitä että kirjoitit rantaruottalaiset pienellä ja Kouvostoliiton isolla alkukirjaimella. Kouvostoliittokaan ei nääs ole oikea paikkakunta/maa yms. :)

Eiköhän nuo K-Laser spekulaatiot riitä jo. Tuskinpa kaikki pelit olis menny niin että joukkeilla olis täsmälleen sama pistemäärä mutta whatever. Elämä ja pelit jatkuu. Livet går vidare.
 

Diablo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vimpelin Veto, Urheilullisesti avoimet sarjat
Toivottavasti äijät onnistuu pitämään johtonsa viimeisessä erässä Vantaalla ja nappaamaan kolme pistettä. Jos näin käy, niin huomenna voi lähteä täysin vapautuneesti KooKoo:ta vastaan, sillä tappiollakin homma olisi vielä täysin omissa käsissä, voittamalla kaksi viimeistä kotipeliä. KooKoo:lla niin paljon huonompi maaliero, että pysyisivät jokatapauksessa meidän takana. Näin kotietu olisi taattu vähintään mahdollisiin välieriin saakka.
 

stairox

Jäsen
Suosikkijoukkue
Wanha kunnon divariajan Vaasan Sport, Liverpool FC
Härkäviikon saldo kahden pelin jälkeen on 6 pistettä. On tuo meidän Sport uskomaton jengi tänä(kin) vuonna. Nuoret jampat sai syksyn aikana vastuuta ja kokemusta ja kiittää siitä taistelemalla. Huomenna KooKoo vastassa ja vaikka tappio tulisi niin ei kouvostoliitto ohita meitä sarjataulukossa. Ei voi muuta sanoa kun että aivan hurja on meno pojilla.

Täytyy myöntää että itse olin menossa nuoraan tämän kauden suhteen kun Kangasmäki jäi Lukkoon, mutta se legopalikka korvattiin Blomqvistilla, joka hoitaa Akin palikan joukkueessa (palikalla en tarkoita määrättyä pelipaikkaa, vaan nimenomaan palikkaa joukkueessa) yhtä hyvin. Ei tosin ole tehnyt maaleja vielä, mutta tuo ketju on aivan eri tasolla nyt verrattuna siihen kun Riska oli siellä. Riska taas on päässyt takaisin siihen ketjuun missä hänen taidot tulevat parhaiten esille.

Nyt tästä timantista puuttuu vain ne pienet viimeiset hiomiset että timantti olisi täydellinen.

Nimimerkillä "Sarjajohtajan Ylpeä Kannustaja".
 

Der Adler

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Jo-o...mitäs täss nyt vois lisätä. Siis huhuuuh... Aivan loistavaa meininki, kerta kaikkiaan! Pasi sanoi silloin kun hän tuli tänne että yks asia on varma ja se on se että hän tekee duunia joka ikinen päivää ja että motivaatio-taso on luokkaa D-day joka hemmetin k-vantaa ja sapko reissun aikana...well, ei noilla sanoilla mutta samaa meininki. Ja kyllä mies on todistanut että ei jauhaa paskaa. Jumalauta mikä meno!
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Oon Tuusa vähän loukkaantunu siitä että kirjoitit rantaruottalaiset pienellä ja Kouvostoliiton isolla alkukirjaimella. Kouvostoliittokaan ei nääs ole oikea paikkakunta/maa yms. :)

Eiköhän nuo K-Laser spekulaatiot riitä jo. Tuskinpa kaikki pelit olis menny niin että joukkeilla olis täsmälleen sama pistemäärä mutta whatever. Elämä ja pelit jatkuu. Livet går vidare.

Pikainen muistutus äidinkielen perusteista, nuo pitäis kaikki kirjottaa pienellä ;) (Siis esim. vaasalaiset, mikkeliläiset, kouvostoliittolaiset ymsyms... suatanan sarvipäistä en oo varppi, mut kaipa sekii kuvastaa mistä on tulossa/kotoisin/jotain, eli eiköhän sekii pienellä.)

On tosiaan hurja draivi Sportilla, tiukassa harkinnassa jos huomenna tilais streamin Kouvolasta että sais vähän vinkkiä asetelmista kevään lähetessä (kuka uskoo näillä keleillä? Hyj helvetti :S ). Tosin hirveesti muutakin jänskää virikettä ois huomenna suunnilleen samaan aikaan; HydOa (jossa muuten niitä kauan kaivattuja mikkeliläis-junnuja ny loppukauden diilillä, saattaa olla että meillä on paikallisittain edustavampi pakka ens kauelle), Jukureita ja vielä Talviklassikkokii siinä iltapäivästä :/

Joko siellä teiän rantsussa alkaa shampanjaputelien korkit poksua ja ylivoimaisen mestarisuosikin ja liigakarsijan paineet kasautua? ;)
 
Suosikkijoukkue
Entisen pääkaupunkiseudun oma joukkue
Tulkoon tappio Kouvolassa jotta jalat pysyvät maan pinnalla. Vai tarvitseeko pojat tätä muistutusta enään? Ihan sama miten menee kunhan ne taistelee. Hienoa! *pops* ja kippis ;)
 

Kenkis

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Kovasti näyttää siltä, että ainoa kevään joukkue on jälleen, yllätys yllätys, Sport ihan Suomeksi. Odottelinkin jo sitä loppusyksystä. Eihän se enää ole sattumaa, vaan Vaasassa vaan on niin hienoa jääkiekko toimintaa, että valmentajasta (jotka ovat toki hyviä) riippumatta vuodesta toiseen tulee uskomaton porukka eteen, ja joka pitäisi piekseä. Aina ei pysty , mutta hieno porukka!!!! Otetaan rauhallisesti fanien kesken.
 

MrMacmanaman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Eivät ihan jaksaneet pojat taistella loppuun saakka, mutta kaksi kolmesta kuitenkin onnistui, joten hyvä näin. Nyt pitäisi katsoa, että kannattaisiko sarjassa jäädä mieluummin toiseksi kuin yrittää voittoa. Välierissä KooKoo olisi melko varmasti helpompi vastus kuin Jokipojat, mutta tässä tapauksessa finaaleissa ei olisi varmaa kotietua. Onko tullut tietoa Halavan vamman vakavuudesta? Olisi kyllä kova isku mikäli kausi olisi ohi.
 

SPORTTIKOTKA

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Pohjalaisessa Räsäsen mukaan Halava pelannee jo tulevan viikon matseissa, samoin Heikkinen. Tämä on loistavaa luettavaa. Tämä on huomattavan törkeä uutinen. Huhhuh.

Taklauksen vastaanotto meni varmaankin väsymyksen piikkiin, silti herra Forsberg vielä Vaasassa muistetaan mikäli kohtaaminen tulee. Riska vois käydä pistämässä nulikkaa pataan.
 
Pakko tulla kyselemään tilannekatsausta Samuli Virkkusesta. Näyttäisi tällä hetkellä olevan Mestiksen pistepörssin sijalla 23 tehoin 39o 10+19=29 ja +/- tilastossa on yhden verran plussalla.

Osaako kukaan kertoa, olisiko hänellä aineksia murtautua ensi kaudeksi Ässien pelaavaan kokoonpanoon? Tämän hetken (huom. tämän hetken) sopimuslistaa, kun Ässiltä katselee voisi kolmosketjuun löytyä tilaa yhdelle maalintekijälle ja kun kerta Virkkusella on sopimus Ässiin myös ensi kaudeksi voisi hän olla yksi mahdollinen ratkaisu kyseiselle paikalle. Neloseen aivan turha mies, joten kyselisin juurikin sitä, että onko fysiikaltaan ja muilta taidoiltaan (onko puolustustaito esim. kehittynyt?) tarpeeksi valmis mies noin kovaan joukkueeseen, mitä Ässät on ja vielä suoraan kolmoseen.

Jos ei niin saatte pitää kaverin vielä yhden kauden :P
 

magnum37

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevaisuuden Sport
Ensimmäistä kertaa tällä kaudella heräsi tunteet pintaan KooKoo-pelin myötä tähän mestisskeidaan tämän kauden osalta. Nyt on vähän tappiosta toivuttu, ja Halavan kauden pelastuminen oli tässä se suurin helpotus. Everon tuolla otteluketjussa muistutti ihan aiheutetusti tappion hyvätkin seuraukset; jos ei voitetakaan runkosarjaa niin saadaan kuitenkin hyvistä lähtökohdista heitellä kapuloita KooKoon ja Jukureiden rattaisiin. Ei me todellakaan tarvita ennakkosuosikin viittaa, eikä se meille tällä kaudella kuulukaan. Kaikki on silti tällä porukalla mahdollista. Hokkiakin vastaan on vielä lauantaina mahdollisuus ottaa henkinen revanssi, mikäli satuttaisiin kohtaamaan puolivälierissä. Kaikki on taas auki vielä päätöskierrokselle asti.
 

stairox

Jäsen
Suosikkijoukkue
Wanha kunnon divariajan Vaasan Sport, Liverpool FC
Pakko tulla kyselemään tilannekatsausta Samuli Virkkusesta.
Oma mielipide on ettei vielä ole valmis liigaan. Jos olisi valmis, hänen pitäisi olla Mestiksen terävintä kärkeä jo nyt. Hyvä pelaaja mestikseen Samuli on ehdottomasti, mutta vielä on paljon kehitettävää.

Jos lähtee liigaan ensi kaudeksi, niin on varmasti lainalla jossain mestisjoukkueessa suurimman osan kaudesta ja siirtyy varmuuden vuoksi Ässien poppariosastoon 31.1.2013. Näinhän hommat nykyään toimii.
 
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
Virkkunen on kyllä näppärä kaveri, mutta onko sitten liiankin näppärä liigaan, koskaan? Virkkunen on sellanen rehti ykkös-kakkosketjun kaveri. Hiukka liian kevytrakenteinen kaveri rouhijaksi.

Toivon tietty, että Virkkusesta tulee vielä maailmanluokan maalinsylkijä liigaan, miksi ei pidemmällekin. Jotenkin mä uskoisin silti, että Virkkusen ura tulee olemaan enemmän Mestis-painotteista, kuin liigapainotteista.

Hyvä pelaaja Mestikseen, mutta tuleeko koskaan liigaan tehotykkiä? Aika näyttää, mutta ei mielestäni missään nimessä vielä ensi kaudella ole aika siirtyä isompiin piireihin.
 
Kiitokset infosta!

Näin vähän ajattelinkin tilastojen perusteella, että mahtaako ainakaan aivan ensi kaudeksi yltää liigamiehistöön. Toivotaan kuitenkin, että Virkkunen kehittyisi teillä mahdollisimman paljon ja jossain vaiheessa nousisi Ässiin. Oma poika kuitenkin ja niitä ei voi olla koskaan liikaa.

Saapa myös nähdä, mitä Halava tekee kauden jälkeen. Tuskin tulee Ässiin mutta liigassa mies olisi kyllä kiva nähdä.
 

stairox

Jäsen
Suosikkijoukkue
Wanha kunnon divariajan Vaasan Sport, Liverpool FC
Saapa myös nähdä, mitä Halava tekee kauden jälkeen. Tuskin tulee Ässiin mutta liigassa mies olisi kyllä kiva nähdä.
Halavan lasken samaan kastiin. Loistava pelaaja mestiksessä, mutta ei taida lahjat riittää liigan ykkös- tai kakkosketjuun.

No, toki voin olla väärässä, ei olisi ensimmäinen kerta. Epäilin esimerkiksi Kiprun mahdollisuuksia pärjätä mestistasolla, mutta hän on miltei jumala jo KooKoo-fanien keskuudessa kahden pelin jälkeen.
 

everon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, KHL Jokerit, sympatiat Kärpät
Virkkunen ei ole vielä kypsä liigaan, ei siitä sen enempää. Vielä ainakin yksi kausi mestistä ja sitten ehkä voisi kokeilla.

Halava, anteeksi. Olet todella iso pala Sporttia ja ansainnut tekemiselläsi kannattajien arvotuksen. Teet myös töitä kentällä enemmän kuin keskiverto mestistähti.

Anteeksi pyytelyjen jälkeen on todettava, että liiga ei välttämättä ole Halavan paikka. Sanoin aikoinaan Dickesonista samat sanat ja mitenkäs kävikään. En oikein nyt ole perustelupäällä, mutta kyllä te tiedätte.
 

Pervert

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiitospaidat
Hokkiakin vastaan on vielä lauantaina mahdollisuus ottaa henkinen revanssi, mikäli satuttaisiin kohtaamaan puolivälierissä. Kaikki on taas auki vielä päätöskierrokselle asti.

Joo tuleepa mieleen viime kauden runkosarjan päätöspeli, kun otettiin Hokilta pataan tyyliin 7-2 tms.

Virkkusesta , tuntuu et on välillä ihan näkymätön kentällä mutta silti etenkin alkukaudesta iski pisteitä hyvällä tahdilla. Oikeassa paikassa oikeaan aikaan...
 

SPORTTIKOTKA

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Sport palasi sarjakärkeen. Kiitos jätkät hienosta asenteesta harmittavan KooKoo-pelin jälkeen. Tämä oli hieno voitto kannattajien mielen nostamiseksi. Näyttää se sarjataulukko vaan niin helvetin hyvältä kun oma joukkue on kärjessä. Viedään koko runkosarja, ollaan sen verta kova joukkue oltu himamatseissa että sillä mennää pitkälle. Kiitos och adjö.
 

Tibor

Jäsen
Muutamia yleishuomioita Sportin pelistä.

Mörsky ja Tapio kentän parhaat. Etenkin Tapio on saanut peliinsä nöyryyttä ja on kiekollisena todella varma. Alkukaudesta puolusti laiskasti, mutta nyt en nähnyt sitä ongelmaa. Mörsky saattaa nousta joukkueen yllättäjäksi, jalka käy tahtoa sekä juonikkuutta tuntuu olevan hyökkäyspäässä. Pieni koko pudotuspeleissä on aina pieni arvoitus.

- Sportin liike. Harvoin - jos koskaan - Sportin joukkue on ollut näin liikkuva luistimilla. Parhaimmillaan kiekko ja miehet liikkuvat todella monipuolisesti. Selvästi kotkapaitojen vahvuus.

- Hyökkäyksiin lähdöt. Välillä on silmiähivelevää katsoa Sportin hitaita lähtöjä. Laadukas kiekkokontrolli ja pakit malttavat etsiä helppoa syöttöä riittävän alhaalle tulleelle sentterille. Välillä tämä tosin kostautuu (Uitto eilen) näyttävinä hasardeina, mutta päällisin puolin toimii hyvin. Kun paikka on, lähdetään sitten nopeammin.

- Ylihyökkäävyys. Otteluraportissa jo vähän viitattiinkin tähän. Mielestäni koko kauden Sportin "peikkona" on ollut tietynlainen ylihyökkääminen. Koutsit varmaan laskevat paljonko joukkue antaa pelissä ylivoimahyökkäyksiä kaverille, väitän, että liikaa. Hyvin usein koko hyökkäyskolmikko pyörii maalin edessä tai maalin takana/kulmissa, etäisyydet puolustajiin ovat isot ja kiekonmenetys tarkoittaa yleensä 3 vs 2 - hyökkäystä, jopa kaksiykköstä. Näitä minun silmääni on osunut runsaasti joka pelissä, ja varmasti näiden korjaamiseksi vaasalaiset joutuvat tekemään töitä ja katsomaan videoita. Kun aletaan pelata "yhden maalin pelejä", hyökkäyspään dominointi vähenee, ja viisikoiden tasapainon on oltava kunnossa. Näkisin, että tässä ei olla vielä "mestaruustasolla".
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös