Vaasan Sport 2011–2012: Kohti parempaa – osa 2

  • 584 348
  • 1 738

Fordél

Jäsen
Ikävä uutinen Sportin ja koko Mestiksen kannalta, mutta näitä vain tapahtuu kun tulee menestystä. Mielenkiinto herää muualla ja parhaat viedään päältä. Varmasti raskas päätös Törmäselle, mutta vaikea tästä on lähteä häntä kritisoimaan. Työpaikkoja vaihdetaan jatkuvasti kun kunnianhimoisesti haetaan kovempia haasteita ja isompia ympyröitä.

Mistä sitten Törmäsen korvaajaa? Itsellä tulee jälleen kerran mieleen yksi ja sama nimi: Juha Juujärvi. Nyt on tärkeää saada suht samanlainen korvaaja Törmäselle ja mielestäni Juujärvi oli sellainen. Persoonana varmasti hyvin samanlainen kuin Törmänen eli esim. hyvin yhteistyökykyinen. Molempien vahvuus on myös nuorten pelaajien kanssa toimimisessa ja kehittämisessä. Pelitavallisesti molemmat suosivat aktiivista peliä, mutta Juujärvi suosii kiekollisempaa peliä. Lisäksi Juujärvi on jo näyttönsä antanut tällä tasolla, joten ei ole mitenkään kirjoittamaton kortti. Itse asiassa varmempi tapaus kuin Törmänen aikanaan eli kun Sportilla ei ole nyt varaa floppiin tyyliin Leime, ei kannata ottaa ihan kirjoittamatonta korttia. Juujärveä taas voisi kiinnostaa valmentaminen miesten parissa päävalmentajana seurassa, jossa resurssit, identiteetti ja yleisön kiinnostus ovat kunnossa.

Ei siis muuta kuin Sportin toimisti seuraavaksi puhelu Juujärvelle!
 

Wanhajalka

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Isot Totovoitot, Gracefull Swamp
Uskomaton tilanne. Hieno tilanne lähteä pelaajilta vaatimaan sitoutumista, jos itse on valmis hyppäämään toisen kelkkaan. Ja aivan turha kirjoitella mitään perkeleen kirjeitä. Luopio mikä luopio.
 

Hegu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Harmi juttu...

Mutta toisaalta järjellä ajatellen Törmänen haluaa edistää uraansa?
Mitä hänellä oli ensi kaudella enää voitettavaa Sportin kanssa?
Mestaruus tuli, liiganoususta ei ensi kaudella haaveilla...
Sveitsissä kakkosvalkun palkka on varmaankin tupla nykyiseen nähden...

No kolmen vuoden päästä sitten ensimmäistä kertaa päävalmentajaksi liigan Sportin väreissä :)

EDIT: Kai Rautio? Jalonen jätti kylmäksi ja tunnelma oli pleijarien aikaan jäätävä IFK:n valmennuksessa... mutta halpa, kokemusta nuoriso puolelta.... low risk High reward?
 

swingwood

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk , Hokki, Kalpa
Näin se vaan menee päteville ja osaaville löytyy töitä, isoraha puhuu ja mestis vikisee. Valitettavasti. Parempi ajankohtahan tämä kuitenkin on kuin muutama vuosi sitten kun Suikkanen vietiin Kajaanista, kesken syyskauden.
Tsemppiä vaan sinne rannikolle, teillä on kuitenkin homma vahvassa nosteessa ja talouskin menossa hyvään suuntaan, eiköhän tuohon virkaan liene tarjokkaita sen verran että ongelmana on lähinnä valiinnan vailkeus kuka se oikea koutsi lukuisista halukkaista on.
 

Mustakotka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Kaksipiippuinen juttu.

Toisaalta on hyvä, että Törmänen jatkaa edelleen joukkueen kasaamista, ettei ihan puille paljaille jäädä. Ongelmana on se, että Törmänen kokoaa oman näköisensä joukkueen toiselle valmentajalle. Lisäksi tämä uutinen varmasti vaikuttaa pelaajien haluun tulla Sporttiin, sillä ei kukaan kirjoita sopimusta ennen kuin tietää kuka joukkuetta valmentaa, ellei palkkatarjoukset ole once in a lifetime tasoa, mihin meillä ei tietenkään ole varaa. Paras ratkaisu olisi saada uuden koutsin nimi paperiin nopeasti, mutta kun katsoo ketä sopivia nimiä on ilman työpaikkaa niin kauhistuttamaan alkaa. Hudd, Pajuluoma, Westerback... olisi niin perusvaasalainen ratkaisu valita joku noista. Pajuluoma teki toki hyvää työtä kakkosena ja olisi varmasti paras vaihtoehto näistä koska tulee pelaajat ja tuntee Törmäsen pelityylin, mutta riittävätkö rahkeet ykkösenä? Minusta liian suuri riski. Entäs nämä liigasta potkitut miehet kuten Leime, Räsänen etc? Tällä hetkellä kauhunsekaisin tuntein ensi kauden suhteen.
 
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
Ei vittu! Jätkät iskee heti vyönalle. Joukkueen rakentaminen totaalisen kesken ja Törmänen lähtee jonnekin vitun karhujen maille. Ihan sama, paljonko saadaan massia tästä episodista, nyt on ensi kauden rakentaminen todella pahassa jamassa.

Eikö se nyt pitänyt olla jo ihan selvää, että kausi tai kaksi Sportissa, ennen sitä Narrien päävalmentajan pestiä? mikä tässä nyt mättää? Onko tää joku myöhästynyt aprillipila, vai mitä vitun painajaista tää on?

Mitään Summasia tai Leimeitä tänne on nyt ihan turha vetää tai edes kuvitella. Mutta, mistä sitten saatasiin se vetovoimainen valmentaja meille ja nopeasti?

Se tässä nyt kuitenkin eniten häiritsee, että meillä ei vaan ole ketään, joka osaisi joukkuetta rakentaa. Ei Maukalla vaan riitä osaaminen vielä siihen toimintaan. Voi Antti, minkä meille teit, vaikka toisaalta omalta henk.kohtasella tasolla tämän siirto onkin ymmärrettävää.

Vitutus on nyt aivan sanattoman suuri. Niin ja kun nyt joku tulee heti huutelemaan, että Törmänenhän jatkaa joukkueen kasaamista, niin ei se nyt ole vaan ihan sama, kun soitat pelaajalle, että "moi, tuuks meille. Meillä ei tosin ole valmentajasta mitään tietoa".
 

everon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, KHL Jokerit, sympatiat Kärpät
Kaksipiippuinen juttu.

Hudd, Pajuluoma, Westerback... olisi niin perusvaasalainen ratkaisu valita joku noista. Pajuluoma teki toki hyvää työtä kakkosena ja olisi varmasti paras vaihtoehto näistä koska tulee pelaajat ja tuntee Törmäsen pelityylin, mutta riittävätkö rahkeet ykkösenä? Minusta liian suuri riski.

Ei riitä vielä Pajuluoman rahkeet ykköseksi. Tämä näin näppituntumalta sanottakoon. Pelottava, hyvin pelottava ratkaisu, jos tähän päädytään. Toivotaan nyt kuitekin, että löydettäisiin joku mitat täyttävä valmentaja jostain. Pajuluoma hoitakoon jatkossain menestyksellä kakkoskoutsin hommia. Ennemmin Hudd kuin Pajuluoma....tai miten olisi, pannaan vahinko kietämään, Manner takaisin kotiin.

Ainiin, ensi kaudella sitten pelataan vähän huonommin, ettei imu ole ulospäin niin kovaa :)
 

SPORTTIKOTKA

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Voi kristuksen jänönhäntä. Eihän näin voinut käydä pahimmissa painajaisissakaan. Seura tähtää pitkäjänteisen kehityksen suuntaan. Pelaajilta odotetaan sitoutumista ja koutsi tekee paskankäänteet. Paskan marjat mitää erokirjeitä fanit ei tarvi. Kerää Stögö kamas äkkiä pois Vaasasta. Hienoa työtä teit, mutta tästä isosta työstä iso pohja putosi veke. Nyt taas sitten uuteen tulevaisuuteen jonku Pajun, Kenan, Pirren tai Tikin johdolla jeejee...Mitä tämä seura voi oikeesti tavotella kun aina tavalla tai toisella matto vedetään alta, Divarin mestaruuksia - siinä kai se meidän kohtalo, vittu!!!
 

Isaskar

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Kyllähän sitä välillä miettii, miksi tällaista sarjaa/lajia jaksaa edes seurata.

Ikävien yllätysten välttämiseksi ottakaa oppia Kouvolasta. Meillä ollaan turvallisesti sijoilla 3-6 eikä valmentajaa saada hätistämälläkään lähtemään.
 

Der Adler

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Ikävien yllätysten välttämiseksi ottakaa oppia Kouvolasta. Meillä ollaan turvallisesti sijoilla 3-6 eikä valmentajaa saada hätistämälläkään lähtemään.

Hehe...jäätävä kommenti, piristää vähän tämän synkän päivän jatkoa...

Mutta jo, kyllä täällä Vaasassa nyt on vitsit vähissä. On se vaan niin karmea ajatus että ehkä joku Pajuluoma on meidän ykkös-koutsi jatkossa...siis, kyllä kai Pajuluoma on ihan pätevä kaveri mutta nyt vaan tuntuu että tämä tilanne tuli liian nopeasti eteen, sekä Sportille että Pajuluomalle.
 
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
Tässä vitutuksen keskellä nousi kuitenkin yksi nimi mieleen, jolla voisi olla annettavaa Sportille. En vaan tiedä, mitähän herra, nimeltä Harri Ahola nykyään puuhailee ja missähän kuleksii?
Siinä olisi ainakin auktoriteettinen valinta, siitä en tiedä sit, onko nuorien pelaajien ja pitkäntähtäimen valmentajia.

Tietty, jos Berniltä saataisiin jotain rahallista hyötyä Stögön lähdöstä, voitaisiin se suoraan tilittää Jukureiden tilille ja he taas laittasivat Piken junalla tuleen meille.

Niin ja jos kerran Kouvola haluaa kuulapäästä eroon, niin tänne vaan. Kelpaisi kovasti myös.
 

magnum37

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevaisuuden Sport
Sylettää koko ajan enemmän....itseasiassa niskavillat on pystyssä järkytyksestä. Vaikka tämä on vain jääkiekkoa niin kyllä nyt otettiin iso urheilullinen harppaus taaksepäin. On se pakko todeta - Sportin "suuruuden" ajat on ohi, over, kaput, förbi, eikä liigaan varmaan ikinä mennä, ellei suomalaisessa jääkiekkossa tapahdu joku perinpohjainen uusjako tms, kun puolet sm-liigasta liitetään Venäjään, Kiinaan tms.

Allekirjoitan 100% ylläolevista postauksista. Ranteet todellakin avataan, mikäli tässä vielä joku vaasalainen valmentaja tulee perinteisesti "apuun". Pakko myöntää, että olin väärässä Huddin kyvykkyyden suhteen. Paska valmentaja Mestikseen. Red Ducksissakin otteet kuin Sirviön Artolla.

Ja nyt saadaan unohtaa ne parhaimmat nuoretkin pelaajat, kun valmennus tulee olemaan mitä on. Taidetaan tehdä Jopojat. Toisaalta tällä hetkellä harmistuneisuus on sen verran suurta, että aivan sama vaikka tiputaan Mestiksestä - tosiaan hullu täytyy olla, että tätä sarjaa jaksaa yleensä seurata

Scheisse!
 

HeroForSale

Jäsen
Suosikkijoukkue
Punapaitaiset
Hienoa Törmäsen kannalta päästä haistelemaan suuria ympyröitä. Onnea siis herralle jatkoon.

Mutta voihan vitalis. "Hieman" tuli puskista tämä uutinen. Pitkäjänteisiä suunnitelmia ja plaa plaa plaa. Kyllä tämä sai päivän pilalle. Luulisi myös, että laskee sportin kiinnostavuutta pelaajien silmissä ensi kautta ajatellen. Stögö kasaa joukkuetta "jollekkin".. phuuh. Ja saadaanko tänne jostain joku valmentaja vai millä arvalla mennään. Ei tiedä mitä tässä ajattelisi.

Jääköön kausikortti sportille?
 

Niksi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tiedät sen paremmin. Vai tiedätkö sittenkään?
VOI VITTU.

Tällä hetkellä ajatukset sekaisin. Voi saatanan saatana... Mä en tätä episodia voi hyväksyä. Aivan vitun sama miten meni viime kaudella, mutta tää oli nyt paha veto...

Stögöä oli pyydetty Helsinkiin Matikaisen kakkosvalmentajaksi, mutta Stögö kieltäytyi tästä. Mutta nyt sitten Bern vei voiton...

Vituttaa. Miksi mun pitäisi seurata tätä joukkuetta ensi kaudellakin? Tän näkee jo liian hyvin eli joku vaasalaisvalmentaja tulee penkin taakse ja ensi kaudella ollaankin karsinnoissa.... Mestiskarsinnoissa.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
Tän näkee jo liian hyvin eli joku vaasalaisvalmentaja tulee penkin taakse

Joo, ei tarvi olla kovin nokkela, kun lukee Jykän haastattelun, että Maukka tulee olemaan jatkossakin meidän ykköskoutsi.

Missä muualla, kuin Vaasassa pelkkä paljasjalkaisuus tekee valmentajasta hyvän? En todellakaan nyt halua silti Maukkaa tässä haukkua, vaikka sävy siltä saattaa näyttää. Kritisoin tätä meidän organisaatiota, jolle Vaasalaisuus on puolijumalaa. No vittu, onhan tää maailman paras mesta, mutta ei se nyt silti tarkota sitä, että kun omankylän poika, niin on maailmanluokan tekijä.

Maukalla on tulevaisuudessakin hyvä paikka kakkosena ja jos aika ja taidot aikanaan antaa myöden, voidaan kokeilla kovempiakin natsoja kaulaan. Nyt on vaan aivan liian aikasta kokeilla tätä vaihtoehtoa.
 

magnum37

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevaisuuden Sport
Miksi mun pitäisi seurata tätä joukkuetta ensi kaudellakin?

Ei sun tarvikaan. Olet täten vapautettu fanittamisen vastuusta :)

Juu, ei tarvitse enää miettiä sitä kausikortin hankkimista. Jää kyllä väliin. Tämä on kyllä lähes yhtä musta uutinen kuin konkurssi, kun ensin lähtee mestaruuspelaajat ja sitten vielä valmentaja. Onhan se nyt sanomattakin selvää, ettei tässä mitään pitkäjänteisyyttä voi harjoittaa. Kyllä tämä alkaa olla tässä, mita vaasalaisen 'huippukiekkoilun' rakentamiseen tulee.

Mestis, suomi-sarja, kakkosdivari, aurinkoliiga? Kotka toki pysyy sydämessä, mutta muuten aivan sama, mua ei enää kiinnosta tää touhu. Hyvää yötä, Vaasa!
 

Niksi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tiedät sen paremmin. Vai tiedätkö sittenkään?
Ei sun tarvikaan. Olet täten vapautettu fanittamisen vastuusta :)
Sitä ei vaan enää jaksaisi olla seisomassa päädyssä ja katsoa, kun oma joukkue ottaa HeKiltä... anteeksi Peliitoilta turpaan 1-8. Valitettavasti homma taitaa olla kuitenkin niin, että seison kuitenkin siellä päädyssä katsomassa kuinka tämä joukkue ajautuu Mestiskarsintoihin ja tippuu Mestiksestä + konkurssi päälle.

Masennuin jo valmiiksi, vaikka kauden alkuun onkin aikaa vielä neljä kuukautta! Enää puuttuu se, että seura tekee farmisopimuksen esim. Lukon/Ässien kanssa ja sen jälkeen minua ei Vaasan hallilla näy enää ikinä.

Onneksi kotimainen futiskausi on jo alkanut ja kohta alkaa myös VPS:n kausi. Helpottaa edes hetkeksi.

PS. Miettikää nyt tuleva höntsäkausi jollain Kenalla ja miettikää kuinka halli on täynnä...

Miksi me ollaan edelleen Mestiksessä?
 

everon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, KHL Jokerit, sympatiat Kärpät
Kyllähän tässä aletaan hautaa kaivamaan, jos joku Pajuluoma ottaa päävalmentajan tehtävät haltuunsa. Herätys nyt sielä toimistolla. Nyt kunnon nimi esiin ja tilanne alkaa kääntyä taas parempaan suuntaan. Uuden valmentajan tulee toki olla henkilö, joka toimii talouden ehdoilla ja hyväksyy realiteetit. Tamit sun muut saa unohtaa.

Törmänen valmentajana on korvattavissa varmasti, mutta Törmäsen kaksoisroolia ei niin vain korvatakkaan. Antti oli huippuosaa talouspuolella.
 

mendieta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carlo Grünnin ja Juhani Tammisen FB-päivitykset
No niin, itkut jo pikku hiljaa pois pillistä. Odotetaan nyt ensin se koutsisignaus ja näytöt, ennen kuin viillellään ranteita auki.

Mestis on kasvattajasarja SM-liigalle, liiga on suuremmille sarjoille jne. Tähän on vain totuttava, kun menestys kerrankin osuu kohdalle. Vituttaahan se, mutta ei auta.

Pat: Vaasalaisuus on ollut kovassa huudossa valmennuksessa, mutta eipä juuri pelaajistossa.
 

Hokku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Tässä vitutuksen keskellä nousi kuitenkin yksi nimi mieleen, jolla voisi olla annettavaa Sportille. En vaan tiedä, mitähän herra, nimeltä Harri Ahola nykyään puuhailee ja missähän kuleksii?
Siinä olisi ainakin auktoriteettinen valinta, siitä en tiedä sit, onko nuorien pelaajien ja pitkäntähtäimen valmentajia.

Ahola on Jääkiekkoliiton palkkalistoilla erotuomarialuekouluttajana.
 

magnum37

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevaisuuden Sport
Niksi, kaippa se tulee kaikesta huolimatta itsekin käytyä katsomassa ensi kaudella miten paha se pelillinen romahdus tulee Stögön poistuttua olemaan. Tämän päivän jälkeen ensi kausi ei tosin kovin merkittävältä asialta tunnu.

Törmänen oli Sportille JUURI sitä mitä tarvittiin. Modernilla pelikäsityksellä, vetovoimaisena ja hyvät kontaktit omaava valmentaja, jollaisella oli tarkoitus korvata iso kasa euroja (sikäli kun Mestiksessä isoja kasoja yleensä nähdään). Kauanpa tästäkin ideaalitilanteesta saatiin nauttia.. Tosin olen sitä itsekseni miettinyt, että ehkä Törmänen tuli Vaasaan tavallaan myös liian aikaisin, ottaen huomioon sen, että seura elää taloudellisen eheyttämisen aikaa. Miettikääpä sitä jos Törmänen olisi saanut käsiinsä samat pelimerkit kuin Tami? Eihän tässä vielä happipullon varassa elävälla seuralla enää paljon uutta annettavaa Stögölle ollut kun kulta jo tuli. Tosin eipä siinä muutenkaan ole kilpailemaan lähdetä, kun soitto tulee jostain Bernistä.
 
Ja eikös Aurinkokuningas ole vapailla markkinoilla, hänellä jäi projekti Vaasassa kesken. No leikki leikkinä, aikalailla masentava uutinen Sportin kannalta. Uskoisin Vaasaan löytyvän hyvän valmentajan, on se kuitenkin Suomen mittapuun mukaan kohtuullisen houkutteleva seura.
 

jaaza

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Kyllä se vaan entistä enemmän siltä tuntuu, että mestiksessä (Vaasassa) on tällaisella menolla erittäin vaikea haaveilla mistään liiganoususta.

Ei joukkuetta pitkällä tähtäimellä voi varustaa liiganousua varten,
kun kausi toisensa jälkeen aloitetaan alusta.

Nyt vaan nopeesti uutta potentiaalista valmentajaa kehiin ja muutama kunnon pelaajasopimus, että kausarimyynti turvataan ja saataisiin edes 1500 silmäparia Kuparisaareen ensi kaudella.

Tekisi mieleni kiittää Stögöä mahtavasta mestiskaudesta, mutta vituttaa nyt kyllä niin vietävästi, että en tiedä miten asian esittäisi.
Antti oli kyllä erittäin pidetty mies täällä Vaasassa.

Ensin fanikatsomossa stratosfäärisessä kliimaksissa ja heti perään halolla otsaan ja (S)veitsi kurkulla.

Jälleen olemme Sportin raunioilla (luultavasti ei savuavilla).
 

magnum37

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevaisuuden Sport
Toivottavasti me kannattajina saisimme edes masinoitua selkeän mielenilmauksen sen puolesta, että kukaan vaasalainen EI nouse päävalmentajaksi. Toivottavasti tästä on jo otettu opiksi, että vaasalainen päävalmenjata ja Sport sopivat yhtä huonosti yhteen kuin vesi sopii sähkörasiaan.

Harri Ahola tai Orava Toivola ehkä tulee kyseeseen, jos tässä jotain yleensä pelastettavissa on..

EDIT: Sport siis menettää nyt myös UTJ:nsä, jolla on erittäin suuri merkitys A:n liigassa pysymisen suhteen. Nyt ei ala näyttää hyvältä silläkään rintamalla.
 
Viimeksi muokattu:

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Ahola on Jääkiekkoliiton palkkalistoilla erotuomarialuekouluttajana.

Ei helevetti. Siis jakaa nyt vuorostaan kakkua saatana epäonnistuneille tuomareille? Mahtaako olla jotain muuta kompetenssia kuin tietyn hyväveli-kerhon jäsenyys?

No, se meni ohi aiheen. Melko yllättävä käänne Vaasasta. Törmänen kuitenkin kasannut joukkuetta ja nyt ollaan senkin osalta aika kriittisessä vaiheessa. Olen antanut itseni ymmärtää, että Pandalla oli myös varsin merkittävä rooli tässä Sportin erinomaisesti alkaneessa "toiminnan järkevöittämisprosessissa". Nähtäväksi jää, riittääkö seurajohdon osaaminen ja maltti jatkaa projektia myös Törmäsen lähdettyä, vai ajaudutaanko jälleen siihen tilanteeseen, missä menestystä koitetaan ostaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös