Vaasan Sport 2008-09

  • 600 972
  • 2 328

Rocco

Jäsen
Eihän siinäkään mitään lakia rikottaisi, jos tami päättäisi EU-kaksikkoa peluuttaa, joten ei muuta kuin Go Ahead Tami! Näillä pelaajamarkkinoilla ja 14 liigajoukkueella 3 pelaajaan rajoittuva herrasmies sopimus on täydellisen väärä ratkaisu. Jokin aika sitten olin vielä näiden rajoituksien puolella, mutta koska Suomesta valuu niin iso määrä pelaajia muille maille niin on naurettavaa pitää tästä sopparista kiinni. Jos jostakusta tulee RoPS niin sitten tulee, eiköhän se touhu lopu jos yleisö äänestää jaloillaan. Mutta ei se EU:kaan niin pullollaan ole hyviä pelaajia, ettäkö ihan läskiksi menisi. Junioritoimintaan en usko sillä olevan suoria negatiivisia vaikutuksia. Ehkäpä jopa näkisimme lisää näitä mukavia tuulahduksia, joita Tapparan Nicklas Hardt toi viime vuonna. Kyllä tämä herrasmiessopimus olisi jo aika kuopata EU-pelaajien osalta.
Niinhän se on ettei rikottaisi, mutta haluan nähdä kyllä sen valmentajan joka tuota herrasmiessääntöä lähtee rikkomaan... Tamin tuntien niin hän saattaa olla ensimmäinen. Toivotaan kuitenkin ettei.

Onhan tuossa kaikenlaisia uhkiakin olemassa jos tuo vapautettaisiin tuo EU-pelaajien määrä. Saksassahan mentiin pitkään ilman rajoituksia (mennäänköhän vieläkin?) ja sen näki sitten maan maajoukkueen menestyksessä. Eipä tullut Saksasta pelaajia omiin tarpeisiin enää samaa tahtia kuin ennen ja maa katosi A-tasolta. Suomessa voi käydä niin, että parhaat suomalaiset tultaisiin korvaamaan halvemmilla Itä-Euroopan pelaajilla, ja pelaajien massamuutto ulkomaille vaan kiihtyisi. Voisi olla että lupaavan pelaajan paikalle otetaankin joku "valmis" keskitason pelaaja Liettuasta ja junnu jäisi taas katsomoon seuraamaan pelejä. Koska on se nähty jo ennenkin että ulkomaalaisen penkittäminen on aina paljon vaikeampaa kuin jonkun oman juniorin.

Itse en ainakaan haluaisi että SM-liigasta(kaan) tulisi jotakin samanlaista kuin Valioliigasta, missä oman maan pelaajia saa kärkijoukkueista etsiä suurennuslasin kanssa.

Jos määrä vapautettaisiin, ja jokainen liigajoukkue ottaisi kolme pelaajaa lisää ulkomailta, se tekisi 42 kotimaista pelaajaa pois liigarosterista. Jos heille on vaihtoehto pelata Mestiksessä, missä palkat yms. on murto-osa liigapalkoista, moni varmasti lähtisi ulkomaille heistäkin...
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Niinhän se on ettei rikottaisi, mutta haluan nähdä kyllä sen valmentajan joka tuota herrasmiessääntöä lähtee rikkomaan... Tamin tuntien niin hän saattaa olla ensimmäinen. Toivotaan kuitenkin ettei.

Vaikea uskoa, että ainakaan näiden tryout-junnujen takia kannattaisi riitautua kaikkien kanssa. Tosin aasinsilta tai ei, niin Chris Allen näyttäisi olevan lähtökuopissa Saksasta. Melkoista kiertolaiselämää on viettänyt sitten Vaasan.
 

reiska

Jäsen
Suosikkijoukkue
kaikki
Toivossa on hyvä elää, sanoi lapamato

Niinpä niin. Siperia opettaa. Kirjoittelin asiasta jo heti keväällä, miten vaikeaa on saada liigatason jyriä Mestikseen. Ei edes Ässät tahdo saada kovan tason pelureita, vaikka sillä on rahaa 2-3 kertaa enemmän kuin Sportilla.
Nyt nähdään, mikä porukka on kasassa. Kyllä Sportilla on hyvä joukkue ja toinen suosikki KooKoon ohella liigakarsijaksi, mutta se nousu onkin sitten toinen juttu. Ei Sportilla ole missään nimessä liigatason joukkuetta. Dream Team on liioittelua.
Ja miten Sportilla sellainen voisikaan olla, kun pelaajabudjetti on 30-50 % liigakarsinnoissa vastaan tulevan seuran pelaajabudjetista. Eikä Sportilla ole omasta takaa kymmentä "Osalaa" omissa junioreissa.

Mahdollisuuksia toki on. Kevääseen mennessä voi tapahtua monia asioita, eikä kukaan tiedä mikä liigajumbon henkinen/taloudellinen tila silloin on. Lisäksi monet liigapelurit tekevät tulevan kauden sopimuksensa jopa joulukuussa, joten motivaatio-ongelmia voi pois siirtyvillä pelaajilla olla laittaa itsensä likoon seuran puolesta, mistä on siirtymässä pois. Ja mikä on joukkueiden loukkantumistilanne silloin, kun liigakarsinnat alkavat.
En tietenkään tarkoita, että Suomalainen potee nivustaan ja Sihvonen toipuu polvileikkauksesta ja... vaan, että tietenkin liigajumbon parhaat miehet ovat sairastuvalla.
 

Tepe#44

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport/Real Madrid
49 Nikoskelainen - 24 Sihvonen - 9 Jämsä
33 Salmu - 44 Heikkinen

26 Cabana - 15 Collins - Aikins (??)
6 Hallbäck - 7 Erholtz

31 Jaatinen - 13 Laitinen - 12 Koivisto
4 Pernaa - 10 Uitto

11 Pahkala - Hietaharju - 16 Kiviniemi - Hakomäki
Flinck - Talas

Kinos (8), Kivimäki, Takala ja Riska näköjään unohtu, ne voi sitten istua katsomossa..

Do dii. Pohjalaisessa oli numerot pelaajille laitettu. Eli Aikins 15, Collins 18, Heikkinen 5, Talas 44, Hietharju 51, Kivimäki 28, Flinck 3, Takala 23 mikäli oikein muistan numerot. Muut numerot pitivät vissiin paikkansa.
 
Viimeksi muokattu:

Imhotep

Jäsen
Tosin aasinsilta tai ei, niin Chris Allen näyttäisi olevan lähtökuopissa Saksasta. Melkoista kiertolaiselämää on viettänyt sitten Vaasan.

Pelaa ensikauden Etelä-Koreassa. Paikallinen liiga on aikalailla täynnä juuri Allenin tyyppisiä kehäraakkeja ja ennenkaikkea NHL jäähdyttelijöitä Tosin jäähdyttelykin kuulostaa liian hyvältä.
 

mendieta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carlo Grünnin ja Juhani Tammisen FB-päivitykset
Justin Aikins taitaapi olla kätisyydeltään left. Toisin siis kuin internet väittää useassa eri paikassa väittää.
 

Katala

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Justin Aikins taitaapi olla kätisyydeltään left. Toisin siis kuin internet väittää useassa eri paikassa väittää.

Aivan totta. Ihmettelin asiaa itsekin jo aiemmin, kun katselin internetistä löytyviä kuvia ja videopätkää... Joka tapauksessa tämä on mielestäni vain parempi asia Sportin kannalta. Nyt on kolmessa ensimmäisessä hyökkäysketjussa yksi rightin pelaaja per ketju. Lisäksi neljänneksi on mahdollista hyödyntää Kivimäkeä.

Huomasin tuossa maanantaina treenejä katsellessa, että aika mahtava potentiaali onnistumiseen hyökkäyspäässä on tuolla meidän amerikkalaisketjulla. Selvästi jo nyt hakivat pientä kuviota, missä Collins siirtää Aikinsille maalin kulmalle, josta kääntää yhdellä kosketuksella takakulmalle Cabanalle, jolla on kätisyyksienkin puolesta helppo työ tökätä kiekko sisään. Toivottavasti tullaan näkemään vielä useaan otteeseen tulevan kauden aikana.
 

devil29

Jäsen
Suosikkijoukkue
pikkuseurat
Anton Fogström

Anton Fogström on siis Hermeksen try-outilla tai jotain sinnepäin. Miten on? kannattaako kaveri ottaa mukaan vai lähettää takas sinnepäin. Olen joskus kaverin nähny junnu peleissä ja ainakin sillon jalat ja varsinki kädet kävi oikeen hyvin.
 

mendieta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carlo Grünnin ja Juhani Tammisen FB-päivitykset
Anton Fogström on siis Hermeksen try-outilla tai jotain sinnepäin. Miten on? kannattaako kaveri ottaa mukaan vai lähettää takas sinnepäin. Olen joskus kaverin nähny junnu peleissä ja ainakin sillon jalat ja varsinki kädet kävi oikeen hyvin.

Taidot riittää vaikka Mestikseen, mutta fysiikka ja se fakta, että Anton on niin pieni ovat pitäneet poissa isoimmista kaukaloista.

En jaksa uskoa, että Suomi-sarja olisi nuoremmalle Fogströmille ongelma. Minuutteja ja roolia vaan niin verkkokin heiluu varmasti. Mielellään näkisin Antonin KoMussa, mutta Hermeksestä varmaan voi saada jotain dineroja, KoMusta ei.
 

Winger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport
Mielenkiintoisia vertailuja löytyy Eurohockeyn sivuilta. Muun muassa Eurooppalaisten jääkiekkojoukkueiden TOP-250-lista (2007-2008). Kärjestä löytyy Venäjän Salavat Yulaev Ufa ja toisena HV71. Kärpät neljäntenä. Eli viime kauden perusteella Sport löytyy sijalta 198, pudotusta -57. Edellä mm. KooKoo ja Jukurit. Kyseenalaistaisin tosin listan luotettavuutta, koska edeltä löytyy ties mitä tusinajengejä Italian Cortinosta lähtien.

Dynamo Minsk, jota vastaan Sport pelaa lappeen Rannan turnauksessa löytyy sijalta 126. Joukkue on saanut todella kovia vahvistuksia Andy Chiodosta lähtien.

Tämä Minskihän pelaa uudessa Venäjän superliigassa ja on myös tehnyt muutamia hyviä hankintoja, maalivahti osastolle on hankittu tuttu mies eli Andy Chiodo. Puolustukseen päähän on hankittu Dmitri Krasotkin, Jamie Rivers ja Igor Ulanov. Hyökkäyspään hankintoja on mm. Sveitsin liigan pistepörssin muutama kausi takaperin voittanut Mike Maneluk, samalta suunnalta tuli myös ranskalainen Laurant Meunier, saksasta puolestaan hankittiin Jeff Ulmer. Lisäksi hyökkäykseen tuli Mark Rycraft.

Eli jos vain miehet on mukana niin varmasti kelpo vastuksen tulee antamaan.

Tuo siis lainattu Sportin harjoituspeli-osiosta Diasectralilta. Rosteri löytyy myös täältä. Sitähän magnum37 tuossa kyseli toisessa ketjussa. Kovalta jengiltä vaikuttaa ja pataan voi tuolla tulla, jos kovat äijät on mukana. Saa nähdä millä jengeillä SaiPa ja Ilves tuonne tulevat.
 

SPORTTIKOTKA

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Noniin lehtitietojen mukaan Franskan jamppa sai pakata kamansa ja ottaa lentolipun. Sen sijaan Tamminen edelleen peräänkuuluttaa oikeakätisen pakin löytymistä rosteriin. Mistäpä moisia saisi kysyy varmasti moni?
 

SPORTTIKOTKA

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Zembergs

Onkohan joku mahtanut olla hallilla seuraamassa Sportin treenejä? Mielenkiintoista olisi kuulla näkemyksiä tästä latvialaisesta Zembergistä. Onkohan hänkin vain kääntymässä vai ollaanko hänelle varaamassa jotakin paikkaa palasesta? Zembergs tuli tryoutille Sorokinsin kautta. Legohan olisi varmasti joukkueessamme pelannut myös mikäli eurot olisivat kohdillaan olleet. Näin on kuultu.
 

HyperX

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Immonen Sportiin!!!

Immonen on kuulemma liittyny Sportin joukkueeseen.
Kuulin tänään kaverilta joka on jäähallissa töissä. Se sano että, näki Immosen ja Immonen sanoi itte että on liittyny Sportiin. Pakkikalusto on tällähaavaa mun mielestä parhaimpia mitä koskaan on Sportilla ollut.
 

SPORTTIKOTKA

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Immonen on kuulemma liittyny Sportin joukkueeseen.
Kuulin tänään kaverilta joka on jäähallissa töissä. Se sano että, näki Immosen ja Immonen sanoi itte että on liittyny Sportiin.

Tämä olisi vallan loistava uutinen mikäli paikkansa pitää. Tämän sopimuksen myötä pakistossamme olisi osaamista, laukaisuvoimaa, kiekollista taitoa ja jonkin verran myös fyysisyyttä. Paras pakistomme piiiiiiiiiitkiin aikoihin jos näin todellakin on.
 

mendieta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carlo Grünnin ja Juhani Tammisen FB-päivitykset
Onkohan joku mahtanut olla hallilla seuraamassa Sportin treenejä? Mielenkiintoista olisi kuulla näkemyksiä tästä latvialaisesta Zembergistä. Onkohan hänkin vain kääntymässä vai ollaanko hänelle varaamassa jotakin paikkaa palasesta? Zembergs tuli tryoutille Sorokinsin kautta. Legohan olisi varmasti joukkueessamme pelannut myös mikäli eurot olisivat kohdillaan olleet. Näin on kuultu.

Zembergs on vähän semmoinen hontelo hyökkääjä. Lihaa puuttuu luiden ympäriltä. On right ja liike tuntui hyvältä.

Ei nappaa paikkaa Sportista piste. Tamminen nyt vain taitaa olla ainoana kiekkotoimijana olla "sekaisin" tuosta ulkomaalaissäännöstä. A-junnuille olisi kova vahvistus, mutta veikkaanpa, että kaverit ovat tavoitteet ovat huomattavasti korkeammalta.

Semmoinen pieni yksityiskohta yksistä treeneistä mitä olin väijymässä, että Talas ajoi Zembergsin aivan levyksi. Tiedä oliko vähän käsketty kokeilla pojan kanttia, kun oli normaalia 3-1-hyökkäystreeni ja Talas ajoi vastapalloon latvialaista selkeästi sen jälkeen, kun tämä oli jo antanut syötön. Ylös se könysi ja vähän heilutteli päätään. Heti harjoitteen jälkeen Kenalla oli asiaa Talakselle ja ei tuo ainakaan tuohtuneelta näyttänyt.

Immoselle peukku, vaikka en usko, että hän on vastaus rightin viivapakin tarpeellemme.
 

SPORTTIKOTKA

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Immoselle peukku, vaikka en usko, että hän on vastaus rightin viivapakin tarpeellemme.

Kiitos raportista koskien Zembergsiä. Varsin kovia tehojahan kaveri on aiemmin väsännyt. Mendietalta toivoisi vähän perustelu rightin viivapakin tarpeeseemme - mitä ajatuksia sinulla on siitä?
 

Shearer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Luultavasti että Immonen ei ole niin taitava tai hyvin laukova kaveri, että olisi selkeä valinta ylivoimalla viivalle. Nikoskelainen on mielestäni aika selkeä valinta ykkösylivoimassa viivamieheksi. Jos sinne muihinkin ketjuihin rightin miehen haluaa niin sitten varmaan siihen laitetaan Immonen.

Puolustus näyttää siltä, että siellä on jopa yli kahteen pariin miehiä, jotka olisivat yleensä ykkösparin miehiä Mestisjoukkueessa. Toivottavasti kaikille löytyy sellainen rooli, että ovat tyytyväisiä. Mutta ehdottomasti nimien perusteella Sportin vahvuus näyttäisi olevan puolustus-/maalivahtipeli.

Se on kummallista kun ottaa huomioon, että yleensä Tamin joukkueissa näin ei ole ollut. Tai se on toisaalta yleensä ollut enemmän pelityylin ansiota, eikä niinkään pelaajavalintojen.
 
Suosikkijoukkue
Entisen pääkaupunkiseudun oma joukkue
Kyllä näyttää siltä että Tamminen on uusinut pelikirjansa, ja hyvä näin. Kyllä moni meistä on toivonut immosen jatkopestiä. Mielestäni varmempi kortti kuin tämä huhuiltu Jere.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Immonen on kuulemma liittyny Sportin joukkueeseen.

Nimikin on jo lisätty joukkueen vahvuuteen. Mahtaisikohan olla odotettavissa jotain muutakin uutisoitavaa, kun ei ole vielä jatkoa viitsitty julkaista?
 

fågel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport Vaasa
Immonen on hyvä vahvistus alakertaan. Pystyy ampumaan suoraan syötöstä, pelaa helvetin kovaa alakerrassa niin kuin pitääkin. Lisäksi kun kaikki hyvin muistaa että kaveri oli puolikuntoinen nekin pelit mitä pelasi niin nyt on odotettavissa parempaa. Loppukaudesta oli paras pakki. Iso peukku Juhanille että joukkueen heikkouksia on nyt lähdetty kunnolla vahvistamaan.
 

Rocco

Jäsen
Immonen tulee try-outille. Turnauksen jälkeen selviää jääkö vai ei.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös