??? Tämähän nyt on täysin mahdoton yhtälö. Jos tappiota tulee, niin kokonaisvelkasaldo kasvaa vaikka vanhoja maksettaisi kuinka paljon pois. Uusia tulee silloin tilalle enemmän. Eli jos kymppi tulee tuloja ja kaksi kymppiä menoja, niin velkasaldo taatusti kasvaa vaikka koko tullut kymppi käytettäisi vanhan velan maksuun.
Et kai nyt ihan tosissaan tuollaista kirjoittanut? Tai jos kirjoitit niin nyt alkaa selvitä miksi talous on vaasassa siinä kunnossa missä on...
Jackass!
Vaikka se tuossa ylempänä selvennetäänkin, niin väännetään vähän rautalangasta.
Budjetilla tai tuloksella ei ole mitään tekemistä varallisuuden tai velallisuuden kanssa. Seura voi olla erittän rikas ja, sillä voi olla runsaasti varallisuutta, mutta silti budjetti voi olla pahasti alijäämäinen ja tulos miinuksella.
Usein esimerkiksi tappiollisen kauden jälkeen ei budjetoida seuraavaa kautta tiukasti plussalle jättämällä budjetin pakollisia kuluja pienemmäksi, koska tällöin vääristettäisiin runsaasti kulujen todellista suuruutta. Toki tämäkin riippuu varallisuudesta, eli onko sitä hilloa saatavilla vai ei.
Esim. matkakulubudjettihan voidaan vääntää vaikka niin, että paikalle mennään pelaajien omilla autoilla ja tällöin kauden kulut ovat vaikka sen 15 000€. Tämä ei kuitenkaan ole todellisuutta, vaan budjetti joko ylitetään roimasti, koska kuitenkin mennnään dösällä tai sitten päästään eroon kaikista itseään arvostavista pelaajista.
Pitkällä aika välillä budjetin ei tietenkään hyvä olla vuosittain alijaamäinen, mutta esim. Jokereiden kohdalla ollaan tehty tappiota jo vuosia. Siltikin seuran varallisuus on ulkopuolisten rahoittajien sekä lähinnä Jaffalasta tulevien virtojen vuoksi suhteellisen hyvä. Sama case koskee myös Bluesia. Myös TPS järjesti osakeannin, jolla pyrittiin korjaamaan seuran kuralla olevaa taloutta.
Se, että Sport on kuralla johtuu lähinnä siitä, että seuran varojen käyttö ei ole ollut suhteutettua sen varallisuuteen ja rahavirtoihin. On toivottu ja lotottu liigapaikalla ja sen tuomilla välisillä kassavirroilla, mutta lotto ei usein yritystoiminnassa kannata.
Siltikin, niin kuin Rocco sanoi, jos budjetti tehdään "hyvin", niin velka voi pienentyä runsaasti vaikka itse tulos olisi miinusmerkkinen. Budetti voidaan myös tehdä tietoisesti sellaiseksi, että se tulee olemaan alijäämäinen, jotta saadaan omistajilta enemmän rahaa käyttöön seuraavaksi vuodeksi.
Täytyy ottaa myös huomioon, että mistä ne miinusmerkkiset luvut tulevat. Silläkin on merkistystä kokonaisuuden kannalta.