Vaasa Arena

stairox

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Liverpool FC
Rakentaminen & Vaasa. Ei toimi tää kombo.
Puuttuuko täältä firmat, osaaminen, kilpailutus vai kaikki?
Samaa mietin itsekin. Vai onko se niin että hyvä veli kerho tekee tarjouksen, mutta pöydän alta luvataan maksaa enemmän, sitten kun päästään asiaan? Ja vähän bonuksia niille jotka sorvaa sopparin, molemmin puolin. Normitapauksissa tarjous pitää ja piste, mutta ei Vaasassa.

Jotkut tienaa taas tässä sopassa isot rahat. Molemminpuolin.
 

Rocco

Jäsen
Jäähallin omistaa yhdessä Vaasa ja Mustasaari, ja sinä hallinnoi Kuntayhtymä. Koska kyseessä on julkinen kohde, tulee kilpailutus tehdä avoimena, eikä ketään voi suosia millään hyvä veli -periaatteella. Kaikki asiakirjat ovat julkisia.

Hinnan nousu on ihan normaalia nousukauden aikaista indeksikorotusta. Tämän takia rakentaminen tulisi aina tehdä laskusuhdanteen aikana, kun korot ja työn hinta ovat alhaalla. Nyt kun on taas vitkuteltu ja mietitty halliasiaa miljoonassa eri tahossa, niin kaikki rakentamisen kustannukset ovat nousseet parissa vuodessa, ja siksi tuo puolen miljoonan hintalappu tuli. Kukaan ei ole budjettia tehnyt väärin, mitään ei ole muutettu alkuperäisestä tms. mutta kun asiaa vatvotaan ja tutkitaan ja analysoidaan ja tehdään valituksia ja selvityksiä jne. niin ihan oma syy Vaasalle on tämä uusin hintamuutos.

Sama ajatus on, jos nyt menet ostamaan talvirenkaat. Hinnat ovat korkeammalla, koska nyt on talvirenkaiden sesonki. Mutta osta nyt kesärenkaat, niin saat takuulla halvemmalla kuin normaalisti, ja sama tietysti pätee jos ostat talvirenkaat keväällä.

Jos asia olisi saatu käyntiin jo vuosi sitten, oltaisiin päästy puoli miljoonaa halvemmalla.

Tässä on viranomaisten hitauden hinta.
 

Sundomstå

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Jos asia olisi saatu käyntiin jo vuosi sitten, oltaisiin päästy puoli miljoonaa halvemmalla.

Tässä on viranomaisten hitauden hinta.
Ja saatana tää ei voi olla mikään ennalta arvaamaton, uusi juttu kokeneille päättäjille. Joskus tuntuu, että siellä päättävissä elimissä ei oo mitään muuta kuin perusturvallisia, omaan varteensa katsovia Kontion kumisaappaita. Samat virheet vuodesta toiseen. Vedetään nyt kunnialla tiukasti päätyyn ja pannaan homma vielä jäihin pariksi vuodeksi, ihan varmuuden vuoksi parempia aikoja odotellessa.
Sitten todetaan viisaasti, että hyvä kun ei satsattu uuteen halliin, kun ei näköjään menestystäkään ole tullut. No kun ei annettu mahdollisuutta, niin Hiltunen & co häipyivät ja jättivät toivottaman tehtävän vähän heikoimmille jatkajille.
Ja niin saatiin Sportin liigataivalkin tuhottua, mutta hei, säästettiin sentään verorahoja johonkin muuhun...
Toivottavasti em. on vain pahaa unta. Mistä löytyisivät ne näkijät ja rohkeat päättäjät, jotka uskaltaisivat satsata "sirkushuveihin"?
 

Rocco

Jäsen
Varmaan Elisa Stadionin pupelluksen jälkeen on vaikea saada rahoitusta hallin yhtään enempää kuin nyt jo on tulossa. Vaasa Arenaan pitää saada uusi katto, se on fakta, ja se varmasti tullaan rakentamaan. Mutta ehkä tuo indeksikorotus hinnoille on seurakseltaan sellainen, että jotakin suunniteltua joudutaan jättämään pois. Mutta halli rakennetaan kuitenkin, siitä voisi olla varma, koska muuten Arena jää kokonaan käyttökieltoon kilpahallin osalta.
 

Rocco

Jäsen
Sivulauseessa kuulin, että vaikka Vaasan kaupungin ensi vuoden budjettiin ei jäähallin vaatimaa indeksikorotusta ollutkaan laitettu, halli tuntaisiin rakentamaan alkuperäisen suunnitelman mukaan, ja tuo indeksimuutos hintaan saadaan katettua. Eli ei hätää uuden hallin suhteen.
 

Winger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport
Joko hallin katon auki repiminen on aloitettu? Mikä on ylipäänsä status hallirempan osalta? Eikö pitänyt alkaa heti kauden loputtua.
 

A-piste

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport, SM-liigan perustajajäsen
@Winger. Nyt vasta revittiin pelihousut, kun pudottiin jatkosta. Ei kausi ole vielä ohi, kun A pelaa isoista asioista.

Katto revitään auki vasta seuraavan kauden jälkeen eli silloin tehdään se isoin muutos. Tämän kevään ja kesän isompia asioita on C-puolen rakennustyöt, jotka ymmärtääkseni haittaavat ensi kauden aikana kulkua C-katsomoon.
 

MrMacmanaman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Joko hallin katon auki repiminen on aloitettu? Mikä on ylipäänsä status hallirempan osalta? Eikö pitänyt alkaa heti kauden loputtua.
Toivottavasti ei ole vielä revitty, sillä tunnin päästä pitäisi alkaa A-nuorten peli. Itse en ole kyllä törmännyt missään mihinkään tarkempiin aikatauluihin tai mikä osa remontista suoritetaan minäkin vuonna. Vuosille 18-20 tuon pitäisi kuitenkin ajoittua, eikä viime vuonna taidettu tehdä vielä juuri mitään.
 

Sergei#91

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport, Detroit Red Wings, Hermes
Joko hallin katon auki repiminen on aloitettu? Mikä on ylipäänsä status hallirempan osalta? Eikö pitänyt alkaa heti kauden loputtua.
Kaupungin puoleiselle parkkipaikalle tulee paalutuksia yms, joten tavallaan on alkanut. Katto vasta ensi kauden jälkeen.
 

Rocco

Jäsen
Uutta hallia aloitetaan rakentamaan ulkopuolelle, ettei katto olisi kauaa poissa pelistä. Tehdään mahdollisimman paljon ulos paalutuksia, ja tulevaa uutta kattoa yms. kuin vain pystyy ensi kesän ja kauden aikana, ja kauden jälkeen vanha katto pois uuden katon alta ja toivotaan että saadaan kaikki kuntoon ennen kautta 20-21. Uusi katto on paljon korkeammalla kuin vanha, eli jos oikein hyvin menee, niin parhaimmillaan on kaksi kattoa osan ajasta.
 

Rocco

Jäsen
Tänään A:n ottelussa huomasi, että kuokka on isketty maahan! Kaupunginpuoleisella parkkipaikalla on vedetty jo osa maasta auki ja aitioiden allakin oli jo rakennustyömaamerkit. Hallin takana on jo parin viikon ajan ollut rakennusfirman työmaaparakit.
 

magnum37

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport
Saa nähdä onkohan Sähkö Areena mukana kaavailuissa Tampereen vuoden 2022 MM-kisojen suhteen? Jotenkin voisi ajatella, että tässä haetaan jotain ennennäkemätöntä komboa Helsingin ja Turun sijaan, kun IS:n mukaankin "vaihtoehtoja on useita". Tampereen ja Vaasan hallit ovat molemmat ainakin maan uusimpia vuonna 2022. Kapasiteetissa toki esim. Pori ajaa myös hyvien hallipuitteiden suhteen edelle. Se on selvää, että 5000 katsojan kapasiteetti asettaa jotain rajoituksia, mutta onhan noita Skoda cupien alkulohkoja ennenkin pelattu pienemmissäkin halleissa. Oishan se hieno juttu, jos täällä Ranta-Ruotsissa pelattaisiin Tre Kronorin alkulohko ;)

Suhteessa Poriin, Vaasan puolesta puhuu paremmat liikenneyhteydet (juna/lentokone). Joo, on Porissakin lentokenttä, mutta Vaasaan voi periaatteessa lentää laajarunkokoneella kauempaa suoraakin. Vaasan kentällä on myös arkivalmius kansainvälisiin lentoihin. Ruotsalaiset pääsee suoraan laivallakin. Onhan tää nyt kova..
 
Viimeksi muokattu:

LiutunLätty

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Eiköhän se toinen halli ole kuitenkin Helsinki tai Turku. Kaupungeista löytyvät hotellimäärät vaikuttavat isosti näihin juttuihin ja luulen, että Vaasa putoaa väkisin tässäkohtaa pois.
 

magnum37

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport
Eiköhän se toinen halli ole kuitenkin Helsinki tai Turku. Kaupungeista löytyvät hotellimäärät vaikuttavat isosti näihin juttuihin ja luulen, että Vaasa putoaa väkisin tässäkohtaa pois.
Ei toki majoituspaikkojen kapasiteetissa pärjätä. Sitä en osaa sanoa, millainen Vaasan ja lähikuntien majoituskapasiteetti kokonaisuudessaan. Yleensä tilanne on kuitenkin se, että kesää lukuunottamatta täyttöase on hyvinkin vajaa.

En minäkään nyt henkeäni toisen alkulohkon saannin takia pidättelisi, mutta mikäli kerrankin jotain muuta ajatellaan Helsingin ja Turun sijaan, niin ainakin Pori ja Vaasa (hallilaajennuksen jälkeen) ovat siinä tapauksessa selvät vaihtoehdot.
 

Winger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport
Kyllä siinä liittokin ajattelee jos ei nyt suoraan, mutta lähestulkoon raha edellä = isompi halli -> enemmän kyhnyä. Kyllä Vaasan voi tästä kilpailusta laskea pois.
 

rekufa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Vitsi kuinka hulppealta näyttää hallin laajennuksen aloitus. Nyt on pystyssä parkkipaikan puoleinen teräksinen runkorakenne. Siinähän on runko kolmelle kerrokselle. Siis aika korkea tuosta tulee ja näyttävä.

Ongelmakin tuossa on, kuinka parkkipaikat riittää. Nyt tulee aikamoinen paine tenniskenttien lähellä olevalle parkkipaikalle rantamaantien varrella. Tietysti Sportin menestys vaikuttaa paljon, mutta kyllä tuo laajennus vie aika monta parkkipaikkaa hallin vierestä. Voisikohan niitä liito-oravia vielä tutkia onko niitä enää maastossa, vai voitaisko parkki hallin vieressä laajentaa.

Kiekko kuume nousee.
 

Boxer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hockey Team Sport
Pysäköinti paikkoja riittää jos saadaan Karlenkentän pysäköintipaikat talvikunnossa pitoon. Itse olen käyttänyt useampana vuonna Kaarlenkentän tulostaulun päädyssä oleva pysäköintipaikka, on vaan ollut vähän huonosti aurattu viimevuosina.
Kaarlenkentän pysäköintipaikat kuuluvat Hietalahden urheilualueen pysäköintipaikka selvitykseen ja pysäköintipaikat ovat kaupungin mukaan riittävät. Lyhyen kävelymatkan päässä siis riittävät, välttyy autojonossa olemisesta. Jäähallin viereen ei tarvitse päästä, joku toinen voi tietenkin olla eri mieltä.
 

Rocco

Jäsen
Käsittääkseni aitioita ei tule uuteen halliin, vaan kolmoskerroksessa on VIP-alue, ja siellä on aika avoin katsomo, mikä korvaa tavallaan aitiot.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös