Välierät 2013: Tappara – Lukko

  • 105 978
  • 460

lebak

Jäsen
Onnittelut Tapparalle finaalipaikasta! Parempi yleensä matsit voittaa ja nytkin kävi niin.

Lukolla oli mahdollisuudet ottaa kahdesta ensimmäisestä pelistä voitot ja kun niin ei käynyt, näytti petrolin olevan vähissä. Lukolta nähtiin kerrankin tasonnosto playoffeihin, vaikka runkosarjan viimeisten kierrosten tasosta nostaminen nyt ei paljoa vaadikkaan, ja ylpeä saa olla poikien saavutuksesta neljän joukkoon. Lukko myös taisteli ja pelasi uhrautuvasti playoffeissa. Nyt vielä mitalin metsästykseen.

Tappara pelasi todella kurinalaisesti paljon mainittu AV-pelaaminen oli myös suuressa roolissa tässä sarjassa, koska maalipaikkoja kummallekaan joukkueelle ei hirveästi peleissä tullut. Hyviä jatkopelejä manseen!
 

1936

Jäsen
Suosikkijoukkue
1963 | 2021
Lukon paikka oli kahdessa ensimmäisessä ottelussa ja niissä kun ei saatu voittoa väännettyä niin loppui yksinkertaiseti henkiset ja fyysiset paukut Tapparaa vastaan.

Todella hyvin organisoitu joukkue vahvalla puolustuksella, loistavalla maalivahdilla ja hyökkäyksellä, joka ajaa asiansa.

Tsemppiä finaaleihin.
 

timosusi

Jäsen
Ennen ottelusarjaa täällä oli kova uho kuinka Azevedo&Vehanen -duo tulee olemaan Tapparalle jopa liian kova pala. Nyt voi tehdä loppuyhteenvedon:

JA 4ott, 1+1, -1
PV 4ott, 0 voittoa, t% 85,37


On sanottava Tapparalla olleen kyllä melkoinen tuuri sen suhteen että molemmilla kierroksilla on päästy pelaamaan säälikierrosjoukkuetta vastaan. Molemmat vastustajat ovat olleet niin huonoja että ihan rutiinisuorituksella sarjat on viety ylivoimaisesti. Toivottavasti - ja todennäköisesti - tämä tulee finaaleissa muuttumaan. Ja silloin nähdään mikä on Tapparan todellinen maksitaso, ja mihin se riittää.

Lukolle kiitokset täydestä valmistautumisajasta finaalitaisteluun.
 

hanu

Jäsen
Suosikkijoukkue
raitapaita
En usko, että Lukko voittaa pronssipeliä.
Sieltä tulee kuitenkin vahva joukkue vastaan, ja selkeä suosikki jopa.

Minä taas uskon, että Lugu voittaa pronssipelin, sitä suuremmalla todennäköisyydellä, mitä pitemmälle tuo välieräsarja venyy.

Lähes varmasti JYP:iä vastaan, motivaatio pronssipeliin niillä voi olla aika lailla hukassa. Satakunnan paikallisessa tilanne on vähän toinen, siitä voisi tulla melko kuumakin vääntö. Vaan Valtrahan se todennäköisesti on vastassa.

t. hanu
 

RL1936

Jäsen
Suosikkijoukkue
Raumam Boja
Onnittelut vain Tapparalle ja Tappara-faneille, parempi voitti.

Lukolta loppuivat paukut 1. kotiottelun jälkeen. Ei tätä pelkän väsymyksenkään piikkiin voi pistää. Puolustuspeli rakoili ja Vehanenkin murtui. Mielenkiintoista nähdä kuka aloittaa pronssipelissä maalilla, sillä Nielsen otti pari vakuuttavaa koppia.
 

J.Grönvall

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Newcastle United, Philadelphia Eagles
Runkosarjan 10 pisti kuitenkin kaksi ekaa matsia jatkoille, joten oli niistä edes johonkin. En laske otteluvoittoja, vaan katson kokonaiskuvaa. Parempi voitti, ei siinä mitään.

Onnea pyttyjahtiin!

Muistaakseni se runkosarja piti unohtaa, vai miten se meni. Joka tapauksessa nousujohteinen sarja Tapparalta sarjassa jossa se oli jokaisessa ottelussa parempi. Lukko pysyi kaksi ottelua perässä niillä erikoisilla maaleilla mutta sen jälkeen ei voittajasta ollut epäselvyyttä.

Olli Palola oli kyllä melkoinen tarina, runkosarjassa neljä maalia, nyt viisi tähän mennessä. Onhan se tiedetty, että taitava kaveri on kyseessä mutta tuskin tällaista kukaan osasi odottaa.

Edelleen haluaisin kuitenkin korostaa puolustajien aivan jäätävää peliä. Tuollaisen päälle on helppo rakentaa menestystä ja se osoittaa mikä merkitys kokemuksella on juuri sillä pelipaikalla. Vahvat puolustukset ovat niitä joilla mestaruuksia tuodaan ja odotan kyllä innolla Jani Honkasen kohtaamista finaalissa.

Lukko ei ollut valmis vielä näihin peleihin, ehkä tulevaisuudessa voisi olla, jos Rauman tauti ei iske. Kohtuulliset aihiot siellä on mutta varsinkin hyökkäyspeliä on kehitettävä paljon sillä joka vuosi kilpikonnalla ei tiputeta Jokereita tai Kärppiä. Yksilötasolla en pysty valitettavasti kehumaan oikein ketään, ehkä Teemu Nurmi oli ainoa joka osoitti voitontahtoa ja pystyi myös itse tekemään tilanteita. Justin Azevedo tietysti joukkueen parhaana pelaajan ansaitsi erityishuomiota mutta Azevedo epäonnistui omassa viitekehyksessään. Jarruketjut olivat non-factor toisin kuin Tapparalla.

Vaikka Suomessa arvostetaan taistelua niin se ei riitä kuin tiettyyn pisteeseen asti, pelaamalla ottelut ja sarjat viedään.
 

hanu

Jäsen
Suosikkijoukkue
raitapaita
. Joka tapauksessa nousujohteinen sarja Tapparalta sarjassa jossa se oli jokaisessa ottelussa parempi. Lukko pysyi kaksi ottelua perässä niillä erikoisilla maaleilla mutta sen jälkeen ei voittajasta ollut epäselvyyttä.

Tuossahan se on kiteytettynä. Kaksi kertaa Lugu pääsi jatkoajalle, kun kiekkojumalatkin olivat takana. Oikeastaan yhdessäkään matsissa ei tullut tunnetta, että voitaisiin hävitä.

HIFK sarjassa tämä pelko oli, ja koukkihan IFK sen yhden voiton siinä sarjassa, vastoin pelitilanteita silloinkin.

Edelleenkin, Tappara on selkeästi paras joukkue tällä hetkellä kaikessa muussa paitsi maalinteossa. Maalipaikkoja ei vaan saa tuhria maajoukkuemaisesti noin helvetisti.

Tuolla Tapparan viimeistelyllä Raanta ja Ässät kävelevät mestaruuteen nauraen partaansa. Ässät on jypisarjassa käyttänyt maalipaikkansa n. 40% teholla, Tappara jäi sekä IFK- että lukkosarjassa alle 10%. Varsinkin kun uhodetaan nuo Vehasen imuroimat pari maalia eilen, sellaisia kun huonompi jengi todellakaan kestä, enkä usko, että Ässät/Raanta antaa.

Se, mitä vaikuttaa ettei Tappara säälijoukkueilta saanut kunnon vastusta vrt Jyp/Ässät kovempaan kuormitukseen ja kovempiin peleihin on aika mielenkiintoista. Tapsu on päässyt lähes ilmaiseksi finaaliin kun taas vastustaja on joutunut tai saanut pelata kovia pelejä koko ajan.

t. hanu
 
Suosikkijoukkue
Tappara
Tuolla Tapparan viimeistelyllä Raanta ja Ässät kävelevät mestaruuteen nauraen partaansa. Ässät on jypisarjassa käyttänyt maalipaikkansa n. 40% teholla, Tappara jäi sekä IFK- että lukkosarjassa alle 10%. Varsinkin kun uhodetaan nuo Vehasen imuroimat pari maalia eilen, sellaisia kun huonompi jengi todellakaan kestä, enkä usko, että Ässät/Raanta antaa.

Köh köh, maailmassa ei liene kiekkojoukkuetta, joka olisi käyttänyt maalipaikkansa 40 % tehokkuudella. Toki kyseessä on maalipaikan määrittelykysymys, mutta aivan absurdi väite. Ja vähän pohjaa saa tuosta kertomastasi, että Tapparalla olisi ollut 4 pelissä yhteensä yli 150 tekopaikkaa Ässien 4 pelin 27 paikkaa vastaan.
 

Gagarin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Tuolla Tapparan viimeistelyllä Raanta ja Ässät kävelevät mestaruuteen nauraen partaansa. Ässät on jypisarjassa käyttänyt maalipaikkansa n. 40% teholla, Tappara jäi sekä IFK- että lukkosarjassa alle 10%.

On tietysti totta että Tapparan pitää parantaa viimeistelyään. Mutta toi 40% teho on tosiaan absurdi väite, kun katsoo vaikka eilisen Ässät-JYP-pelin laukaisukarttaa.

Moneen kertaan on todettu, että Tapparalla on nyt käynyt säkä vastustajien suhteen - tai no, eka kierroshan ei ollut säkää vaan oman runkosarjasijoituksen tuomaa etua. Mutta toinen kierros tavallaan säkää, kun tuli vastaan "ihmeen" tehnyt runkosarjan kymppi. Tätä taustaa vastaan lienee selvää, että Ässät (tai JYP, jätetään nyt sekin varauma) on vastustajana Tapparan tämän playoff-kevään ylivoimaisesti kovin vastus ja aivan eri luokkaa kuin kaksi aiempaa.

Samalla tätä taustaa vasten on naurettavaa se, miten spekuloidaan että nähdyn pelin perusteella Ässät (tai JYP) kävelee Tapparan yli helposti. Voi hyvin olla, ettei Tapparan ole vielä tarvinnut esittää sellaista peliä jolla finaalisarja vedetään himaan. Mutta eihän se sitä tarkoita etteikö joukkue sellaiseen peliin pystyisi. Hyvänä merkkinä on nouseva käyrä Lukko-sarjassa (kun HIFK-sarjassahan käyrä oli koko ajan alaspäin).
 

ippe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Hiukan täällä nyt vähätellään Lukkoa ja unohdetaan se että hyvä joukkue voi saada vastustajansa näyttämään huonolta. Aina joskus näkee ihmisiä jotka ennustavat tulevia pelejä tyylillä "Ilves voitti viime viikolla HPK:n 5-1 kun taas Tappara voitti vain 2-1, joten paikallispelin Ilves tulee voittamaan 3-0". Tosiasiassa pelejä on vaikea verrata keskenään. Paljon on eroa myös Tapparan eri peleillä. Lukko-sarjan 4. pelin Tappara ehkä voittaisi HIFK-sarjan 4. pelin Tapparan, mutta se joukkueen hyvyys riippuu aina myös siitä vastustajasta.

Moni muistaa sanoa että Lukko oli runkosarjan 10. ja siksi "huono", mutta oikeasti se runkosarja sijoitus voi olla peruja jostain syys-lokakuun peleistä (kuten Tapparan heikko av-prosentti), kun pleijareissa ratkaisee sen hetken joukkueen viretila. Playoff-pelaaminen on erilaista kuin runkosarjassa. Lukko oli parempi Jokereita joten kuului ehdottomasti maan neljän parhaan joukkoon!

Itse ottaisin mieluummin Ässät finaaliin Tapparaa vastaan, jotenkin vaan tuntuu että Ässien pelitapa sopisi Tapparalle Jyppiä paremmin. Kiinnostaisi myös nähdä paljon hypetetty Raanta. Ortio ja Vehanen on nähty, eivät olleet hypensä veroisia.
Mutta sanotaan nyt että Tappara lähtee ihan selkeenä altavastaajana finaaleihin! Meillä ei ole mitään mahdollisuuksia, jokainen tehty maali on ihan tuuria ja vain vastustajan väliaikainen virhe. Sopii mulle hyvin.

Anyway, kiitokset Lukkolaisille, molemmat visiitit Raumalle oli oikein mukavia ja te olitte Tampereella kiitettävän äänekkäitä! Valitettavasti finaaleissa tuleekin sitten ikävämpää vastustajan fanisakkia, tulee sieltä kumpi tahansa. Porissa saa aina sylkeä ja/tai kaljaa päällensä ja Jyväskylässä **ttuilee kaikki järjestysmiehistä lähtien. Ei aina muista olla kiitollinen että on mukaviakin paikkakuntia, kiitos Rauma!
 

Gagarin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Komppaan myös ippeä tuossa, eli hävinnyttä on aina helppo vähätellä. Ja itsekin ottaisin Ässät, tämä ihan pelkästään tunnepohjalta tosin. En osaa ajatella että kumpi noista olisi helpompi vastus - molemmat varmasti omalla tavallaan pahoja. Mutta tunnepohjalta Ässät herättää enemmän vastakaikua, perinteisempi playoff-vastus. Keväältä 2006 on kalavelkoja maksettavanaan, toisaalta Ässät saattaa hyvinkin (ja minun puolestani aivan mieluusti) toistaa kevään 2006 ihmeen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös