Välierät 2009: Sport-Hokki

  • 12 642
  • 45
Tässä ketjussa voi keskustella yleisesti ottelusarjan ennakkoasetelmista, sen tilanteesta jne. Keskustelut yksittäisistä otteluista puolivälierien tapaan otteluketjufoorumille.

Uuden ketjun saa avata aina vaikka heti edellisen ottelun päätyttyä, kunhan se vain alustetaan kunnolla. Moderaattorit eivät tällä kertaa avaa otteluketjufoorumille ketjuja vaan jo ensimmäistä osaotteluista lähtien tehtävä jää käyttäjien harteille.

Otteluseuranta on jokaiselle pelipäivälle erikseen, ja muutoinkin systeemit ovat samat kuin puolivälierissä.

- Moderaattorit -
 

Niksi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tiedät sen paremmin. Vai tiedätkö sittenkään?
Keväällä vuonna 2007 Sport eteni välieriin 3-0 ja Hokki 3-2... Silloin Hokki eteni jatkoon 3-1. Suikkanen > Manner

Tänä vuonna siellä penkin päässä onkin ihan toisenlainen valmentaja, jonka nimi on Kiekkoleijona #79...

Varmasti tiukka ja kuuma pleijarisarja luvassa. Jos tänä vuonna homma menisikin toisinpäin ja Sport voittaisi 3-1. Tai 3-0. Katsotaan, katsotaan...
 

stairox

Jäsen
Suosikkijoukkue
Wanha kunnon divariajan Vaasan Sport, Liverpool FC
Näinhän siinä kävi loppujen lopuksi. Hokki nousi 0-2 -tilanteesta 3-2 voittoon. Sport taas voitti D Teamin puhtaasti 3-0.

Sport on saanut huilata monta päivää ja tullee lujaa alusta lähtien. Hokki taas on iskussa kun käänsivät ottelusarjan KiVaa vastaan. Kumminkin uskon että Sportin leveä pelaajamateriaali tekee tehtävänsä ja Sport voittaa ottelusarjan.

Prkle, kioskivuoro maanantain ottelussa...
 

fågel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport Vaasa
Prkle, kioskivuoro maanantain ottelussa...

Laita juniori sinne kioskiin ja itse kaljalle :D

Sen voi melkovarmasti sanoa, että nyt valmentajien välinen taistelu ei mene Hokille 100-0 niin kuin viime kerralla. Silloinhan Suikkanen vei Manneria ihan miten halusi.

Sportin aseet, eli hyvä liike ja hyvä karvaus ei oikein D-Team sarjassa päässeet oikeuksiinsa. Hokillakaan ei mitään tähtiä sielä puolustuksessa ole, joten kova paine jatkuvasti päälle niin niistä saadaan ihan varmasti tarvittavat maalipaikat rakennettua. Ja eiköhän Hokkia vastaan ole kuitenkin tavallaan helpompi pelata, kun heidän ainut tehtävänsä ei kuitenkaan ole olla pelkkä suurempien kiusaaja, eli roiskia kiekkoa keskialueelle ja lyödä 100 pitkää kiekkoa eka erässä.

Ensimmäinen peli on ihan pakko voittaa jos tästä jatkoon halutaan. Keskeisiä asioita on myös se, pystyykö Sport käyttämään maalipaikkansa paremmin, jatkaako Suomalainen samalla tasolla ja ennen kaikkea, ylivoima peli. Siinä on se suurin ongelma tällä hetkellä. Alivoima peli sen sijaan on hyvässä jamassa.
 

magnum37

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevaisuuden Sport
Toki tässä kevään -06 möröt hieman heräilevät, mutta kuten yllä jo pohditaan, on valmentaja-asetelma tyystin erilainen. Suomalainen on myös ollut varma. Seppänen on taas äkkiä reikäjuustoa, kun Prudden ja Jaatinen alkavat ampua tosissaan.. No vakavasti puhuen, vaikea ja tasainen sarja odotettavissa. Suuri kunnioitus Hokkia kohtaan, toivottavasti tuo kunnioitus ei mene yli Sportin pelaajilla. Pelataan kuten tähänkin asti, niin uskon 3-1 Sportilla olevan realiteetti.

Myöhemmin lisää. Alkaa saunakaljat nousta kupoliin.
 

swingwood

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk , Hokki, Kalpa
Hieno välieräsarja tiedossa. Hokin peli on parantunut koko ajan. Sport pelannut vahvasti koko kevään. Vastus on kyllä nyt kovin mahdollinen, yksi pinna runkosarjassa saatiin Sportilta. Eli ei kai siitä suosikista liene epäilystäkään.
Lepoaika jää Hokilla vähiin kun jo maanantaina aloitetaan mutta kyllä se siitä tasaantuu. Iskunpaikka on Hokilla heti maanantaina, eli pinnat olisi syytä ryöstää heti ja käyttää hyväksi sitä että Sportilla on pakkovoiton paikka, tuskin sieltä kovin paineetonta ja rennosti pelaavaa joukkuetta vastaan saadaan. Siitä on sitten hyvä jatkaa keskiviikkona sitten kotona. Kyllä se tuska siitä naapurilla kasvaa.
Tuo millä tavalla Hokki tuon sitten tekee onkin sitten eri juttu, mutta kai niistä neljästä runkosarjapelistä on jotain opittu.
Mitään yllätystähän tuskin Sportin pelitapa tarjoaa.
Paineita ei Hokilla pitäisi enää olla kun K-Vantaa kaadettiin, nyt ollaan selkeästi altavastaajia.
Materiaali- ja kotietu on siis Sportilla, mutta pienet mahdollisuudet Hokilla kolmanteen peräkkäiseen finaalipaikkaan on.
 
Viimeksi muokattu:

Shearer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
En odota Sportin saavan juuri mitään hyötyä tästä tauosta, sillä Hokki ei varmasti ole väsynyt vaan täynnä intoa. Viimeksi pari vuotta sitten vastaavassa tilanteessa hävittiin Hokille 3-1.

Jäähyjä Sport otti aivan älyttömästi D Teamia vastaan ja oma ylivoima oli aivan surkeaa. Toisaalta sitten maalivahtipeli ja alivoima oli erinomaista. Silti tilanne on se, että vastaavalla alivoiman määrällä hävitään Hokille varmasti, joten nyt koukkimisen pitää loppua.

Olisiko ylivoimaa nyt harjoiteltu tauon aikana, toivotaan näin.

Vähämaalisia pelejä tulossa ja kovaa vääntöä. Veikkaan että Sport menee finaaliin.
 

papera

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport
Kaikella kunnioituksella kajaanilaisia kohtaan, niin Hokki on toivevastustaja numero 1 välieriin. TuTon ja varsinkin KooKoon kanssa olisi voinut olla huomattavasti tukalampaa. Oli etuoikeus nähdä kaikki joukkueiden väliset ottelut tällä kaudella ja niistä jäi päällimmäisenä mieleen isät vastaan pojat -kamppailu. Varsinkin Kajaanissa Sport oli todella kova. Vaasassa olikin sitten tasaisempaa. Siksi näen, että tässä otteluparissa ensimmäinen, eli huominen ottelu tavallistakin tärkeämpi. Siinä se Hokin iskun paikka on. Odotan, että Sport tulee hirveällä voimalla päälle ja pistää vastustajalle jauhot suuhun heti kättelyssä. Se on sitten siitä kiinni, meneekö munkki pussiin. Hieno sarja tulossa!
 

Shearer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Odotan, että Sport tulee hirveällä voimalla päälle ja pistää vastustajalle jauhot suuhun heti kättelyssä.

Tämä ei liene mikään yllätys. Hokki on varmaan K-Vantaata vastaan saanut pitää kiekkoa Vantaan odotellessa keskialueella. Ainakin näin veikkaan näkemieni K-Vantaan pelien perusteella.

Sport tulee varmasti päätyyn asti karvaamaan ja taklaamaan, joten Hokki joutunee turvautumaan vastahyökkäyksiin ja ylivoimapeliinsä. Saa nähdä miten käy, Hokin puolustajat joutuvat varmasti kovaan rasitukseen ottelusarjassa. Mikäli he saavat kiekot tarpeeksi nopeasti pois omista taitaville hyökkääjilleen, niin Hokin mahdollisuudet paranevat selvästi. Jos he joutuvat ottamaan taklauksia ja painimaan kulmissa, niin Sport on tosi vahvoilla.

Jos ihme tapahtuisi ja Sport saisi ylivoimapeliinsä tehoja ja pystyisi pudottamaan jäähymääränsä puoleen, niin sitten Hokki ei pärjää. Mutta tuntuu siltä, että ihmeen se vaatisi. D Teamia vastaan oikein kerjättiin ikävyyksiä jäähyilemällä, D Team ei tehnyt maaleja niistä, mutta Hokki taatusti tekee.
 
Suosikkijoukkue
Hokki
Mielenkiintoinen sarja on tosiaan tulossa.

Paljon on Hokin parannettava vielä eilisestä, jotta Sporttia pystytään horjuttamaan.

Avauspeliä on nopeutettava, pakin pitää saada heti se ensimmäinen syöttö lähtemään lähimmälle hyökkäjälle. Eilen aika-ajoin kesti turhan kauan ja sitten piti luopua kiekosta turhan helposti. Sportin kaltaista porukkaa vastaan ei kärsi kikkailla turhaa siellä omissa muuten käy kylmät.

Ylivoima pitää saada kuosiin, siitä ei ole isommin ollut iloa lähiaikona.

Valmentaja väännössä on mielenkiintoinen asetelma myös tiedossa, kun vastakkain on kaksi aika erilaista persoonaa. Tami, joka puhuu ja osaa osittain omalla auktoriteetillä pistää osalle jauhot suuhun. Merte taas on sellaista tyyppiä, että ei kumartele ketään, joten tuskin Tamiakaan. Jännä nähdä näidenkin kavereiden sanailua ottelun jälkeen.

Näillä mennään, Hokki parantaa peliä paljon ja vie sarjan 3-2, vaikka totuuden nimissä pidän Sporttia Suurena ennakkosuosikkina.
 

muumijo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokipojat, Tappara
Tätä sarjaa tullaan seuraamaan tiukasti myös täällä, jompikumpi näistä joukkueista nähdään Mehtimäellä vielä tällä kaudella.

Tässä Sport on niin huima ennakkosuosikki, että se voi kääntyä jopa vastaan. Hokki alkaa olemaan paineettomassa tilassa ja joukkueella on pelkästään voitettavaa. Usko omaan tekemiseen on varmasti kova ja tahto vielä kovempi!

Paljon kulminoituu sarjan ensimmäiseen peliin ja näkisin, että iso osa tätä taistoa käydään maalivahtien kesken. Suomalainen vs. Seppänen, molemmat todella kovia kassareita. Ja JOS Sport jatkaa jäähypenkin kuluttamista, niin vaikeeta tulee varmasti olemaan. Mutta, parempi voittakoon tässäkin!
 

fågel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport Vaasa
Tätä sarjaa tullaan seuraamaan tiukasti myös täällä, jompikumpi näistä joukkueista nähdään Mehtimäellä vielä tällä kaudella.

Eiköhän tämä ole jo tuttu tilanne tältä kaudelta. Ja varsinkin puolivälieristä, kun D-Team, tämä Jyväskylän muoviseura pelasi vailla mitään paineita. Hokilla nyt kuitenkin varmastion enemmän voitettavaa kun D-Teamilla.
 

Riffsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Punamustat, Keltamustat, mitä näitä nyt on.
Kyllähän sitä tästä peliparista toivoisi vastaansa mielummin Hokin, riippumatta siitä kumpaan otteluun sitten joudutaan, näinniinkuin fanimatkojen kannalta. Enkä millään tavoin halua sanoa tätä sen takia, etteikö Vaasassakin olisi kiva käydä joskus peli katsomassa. Varmasti loppuottelut Jokipojat - Sport olisi huikeaa katsottavaa ja tunnelmallinen sarja... Mutta se matka on kyllä aika pitkä...

Hokilla selkeästi mahdollisuus "yllättää" ja kaataa Sport. Se, miten vaasan ylpeys kantaa ennakkosuosikin paineet ja pelaa jääkiekkoa seuraavan maan paineet niskassaan vs. Kainuun ylpeys ja "tekemisen meininki" sekä menestymisen paineettomuus tässä sarjassa käsitellään, ratkaisee paljon. Materiaaliltaan Sport on astetta paria kovempi, selkeästi.

Muutenkin välieräparit ovat itä vs. länsi, joten joukkuieden palautumiskyky ja matkustusrutiinit nousee arvoon arvaamattomaan molemmissa pareissa.

OP Hakkaraisen hymynaamaa (ja se on iso) olisi kiva katsella vielä tällä kaudella, olkoon se sitten vaikka tämän ottelusarjan jälkeen (mielummin kuin finaaleissa Jokipoikia vastaan :D )
 

siffa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Kärpät, Detroit Red Wings
Mitään paineita ei pelaajilla ole niiden negatiivisessa mielessä. Päinvastoin pelaajillehan kevät on parasta aikaa. Halu päästä näyttämään joukkueen ja oma pelaaminen on nyt kovimmillaan. Sportin aikaisempien vuosien pudotuspeleillä ei ole tämän kauden Sportin pelien kanssa yhtään mitään tekemistä.

Hokki on sopiva vastus Sportille, koska se pelaa hyökkäävää peliä. Mielenkiintoinen ja tasokas ottelusarja on tulossa. Voittaja tästä parista aloittaa finaaliottelut kotonaan.
 

Laha

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joensuun Kiekko-Pojat, TPS
Hokki on sopiva vastus Sportille, koska se pelaa hyökkäävää peliä. Mielenkiintoinen ja tasokas ottelusarja on tulossa. Voittaja tästä parista aloittaa finaaliottelut kotonaan.

... Jokipojat sivuutettu Siffan mietteissä täysin? Kyllä se on Jokipojat, jotka ne kotona aloittaa jos finaaleihin mennään.
 

muumijo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokipojat, Tappara
... Jokipojat sivuutettu Siffan mietteissä täysin? Kyllä se on Jokipojat, jotka ne kotona aloittaa jos finaaleihin mennään.

Taitaa Siffalla olla mielessä TuTon vieminen finaaleihin, ei tuo yhtälö muuten onnistuisi mitenkään. Eli käytännössä finaali olisi Hokki-TuTo tai Sport-TuTo. No, aika näyttäköön ja pelit erityisesti.
 
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
Jos, siis jos Sport ei perseile ja pelaa omalla tasollaan, ilman ~20x2min. / ottelu, en jaksa millään uskoa Hokin mahdollisuuksiin sarjassa.

Yhden voiton voivat ottaa sarjassa, mutta kyllä senkin eteen pitää Hokin onnistua aivan täydellisesti. Mutta, näin vain, jos Sport pelaa omalla tasollaan, eikä kaikki Jaskat ja Soosit loukkaannu sarjan tuoksinnassa.

Mutta, mutta. Pitäkää jätkät meteliä hallilla ja viiri korkeella, mulla alkaa helteet poltteleen kohta varpaita.
 

siffa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Kärpät, Detroit Red Wings
Taitaa Siffalla olla mielessä TuTon vieminen finaaleihin, ei tuo yhtälö muuten onnistuisi mitenkään. Eli käytännössä finaali olisi Hokki-TuTo tai Sport-TuTo. No, aika näyttäköön ja pelit erityisesti.

Juuri näin. TuTo voitti jo runkosarjassa Jokipojat kolme kertaa 4-2. Toki perimmäinen toiveeni on tuo Sport-TuTo finaalisarja, joka aloitettaisiin Vaasassa. Mutta, pelit näyttäkööt. Hienoa olisi kyllä käydä pitkästä aikaa Mehtimäellä ja hakea Turska katsomaan finaalimatsia.
 

siffa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Kärpät, Detroit Red Wings
Pakko kysyä, että tarkoitatko Turskalla legendaarista THE Turskaa, joka oli aina niin "positiivisella" mielellä mehtimäellä kannustamassa ym häröilemässä? vai onko kyse nyt ihan jostain muusta?

Nimeommaa, kyse on tästä legendasta! On vain yksi Turska, joka saatteli siffan Sepänkadulle jäähallilta ja palasi takaisin antamaan valmennusneuvoja Kiepon valmentajille. Hieno mies kaikin puolin.

Nyt vain Hokki on pistämässä kiilaa Mehtimäen reissulleni. Hokki pelasi tänään kaksi erää hyvin. Sport tuli peliin mukaan 3. erässä, mutta Hokin puolustus ja Seppänen pitivät nollan. Usko Sportin voittoon tästä ottelusarjasta ei kuitenkaan horjunut.
 

fågel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport Vaasa
Takkiin tuli ehkä tärkeimmässä pelissä.

Keskiviikkona pitä monen asian muuttua jos voitto halutaan. Ainut, joka tänään pelasi niin kuin pitää, oli Jaakko Suomalainen. Muilta sitten enemmän tai vähemmän paska peli.

Jaatinen sitten keskiviikkona vaikka heti ykkösen laitaan kiitos. Tänään ei ollut ketään, joka voisi kiekon tuoda kulmasta maalille asti. Eikä siellä ollut mitään taistelutahtoa mennä hakkaamaan niitä harvoja ripareita sisään, lukuunottamatta kolmatta erää.
 

Laha

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joensuun Kiekko-Pojat, TPS
Nimeommaa, kyse on tästä legendasta! On vain yksi Turska, joka saatteli siffan Sepänkadulle jäähallilta ja palasi takaisin antamaan valmennusneuvoja Kiepon valmentajille. Hieno mies kaikin puolin.

Parempaa tietoa minulla ei asiasta ole, mutta Turska taitaa olla siellä toisessa laulukuorossa jo =( Ei ole moneen vuoteen hallilla / missään näkynyt. Hieno mies kaikin puolin =)
 

Niksi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tiedät sen paremmin. Vai tiedätkö sittenkään?
Sportilla on energiaa viedä tämä sarja, mutta onko halua? Tammisella on taas kerran paikka psyykata jätkät sellaiseen kuntoon, että Kajaanin halli tuhotaan Sportin toimesta.

Hokki oli väsynyt ja luultavammin on keskiviikkona väsyneempi. Siinä on meidän mahdollisuus voittaa ottelu 0-10. (Ihan sama mikä se tulos on, kunhan edes voitetaan...)
 

rosswell

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Hokki, Liverpool, Real Madrid, Vfb Stuttgart
OP Hakkaraisen hymynaamaa (ja se on iso) olisi kiva katsella vielä tällä kaudella, olkoon se sitten vaikka tämän ottelusarjan jälkeen (mielummin kuin finaaleissa Jokipoikia vastaan :D )

Kumpi on iso, hymy vai naama? Riippunee kai sarjan lopputuloksesta. Itse olen aina ollut sellainen tietynlainen...altavastaajan kannattaja. Sen lisäksi, että tänä vuonna olen saanut nauttia omien suosikkieni JYPin ja Hokin menestyksestä, olen saanut eräänlaista nautintoa "isojen vahingoista". Tappara, Lukko, Hifk, Jukurit, KooKoo ovat jo romahtaneet...ja tuohon jos saataisiin vielä viimeistään ensi viikolla lisätä Sport listaan, niin kausihan hipoo täydellisyyttä.
Ei niin, että varsinaisesti toivoisin pahaa kaikille muille tai edes pahimmille kilpakumppaneille. Mielestäni on vain hienoa, että pienen tai keskisuuren budjetin joukkueet näyttävät, että urheilullinen menestys ei ole rahasta kiinni, eikä pelejä ratkaista paperilla. Formuloissa ei juuri "minardit" ja muut ole juhlineet, mutta jääkiekko ei onneksi ole välineurheilua.

Täytyy sanoa, että kävi Hokille (ja Jypille) miten tahansa, niin tämä jääkiekkokausi on ollut allekirjoittaneelle henkilökohtaisesti jo nyt paras kausi sitten vuoden 1995 Maailmanmestaruuden. Olen jo nyt tyytyväinen ja yllättynyt suosikkieni menestyksestä. SM-liiga on ollut tasaisempi kuin koskaan aiemmin (sekä häntäpäässä, että kärkipäässä), Mestis ei ole ollut sellainen läpihuutojuttu, kuin ennen kautta odoteltiin. Ja molemmilla suosikeillani on siis vielä tie auki taivasta myöden. Hienosta kaudesta voi muodostua vielä Fantastinen!

Tähän ottelusarjaan palatakseni, uskon, että näemme viisi ottelua. Kumpi vie viimeisen ja ratkaisevan...en uskalla edes veikata. Jos Hokki ottaa toisen voiton keskiviikkona, saa Tami tehdä kovan psykologisen työn piiskatessaan ja rauhoittaessaan joukkuetta samaan aikaan. Silloin vasta alkaa mailasta puristaminen Vaasassa...
 

everon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, KHL Jokerit, sympatiat Kärpät
Jaatinen sitten keskiviikkona vaikka heti ykkösen laitaan kiitos. Tänään ei ollut ketään, joka voisi kiekon tuoda kulmasta maalille asti.

Onhan tämä nyt uskomatonta koomailua valmennustiimiltä pistää kauden tärkeimmällä hetkellä Jaatinen sivuun. Samoin ihmettelen SUURESTI missä on Hallbäck. Viime kauden luotettavimpia puolustajia koko sarjassa. +- tilaston 6. viime kaudella koko mestiksessä. Ei hyvää päivää, tällaisia miehiä pleijareissa jos jossain tarvitaan.

Me hävitään tää sarja, kuten aina ennekin. Ei vaan jaksa esittää optimistista. Toivottavasti talouden ehdoilla on menty.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös