Välieräsarja JYP-KalPa kevät 2009

  • 65 433
  • 273

MS

Jäsen
Suosikkijoukkue
Et-Po 72, EuPa, Veitsiluodon Vastus,Hoopi Hänninen
Todella kiinnostava välieräpari, ei voi muuta sanoa. Kummallakaan ei luultavasti olisi vaikeuksia myydä otteluita loppuun vaikka hallit vetäisivät tuollaiset 6500 henkeä. Varsinkin Synergia-areenan pieni kapasiteetti harmittaa tällä hetkellä varmasti Jyp-johtoa.
Porin malliin play-off kausikortit myyntiin ja pelaamattomat pelit hyvitetään ensikauden kausikorttia ostettaessa. Loput myymättä jääneet liput myydään 1kpl/asiakas.
 

Pottakameli

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Sinäällään harmi että joukkueet kohtaavat jo nyt eikä loppuottelussa, mutta silti erinomaisen jännittävä pari kyseessä. Tästä ketjusta tuskin tulee samanlaista kuin TPS-sarjan ketjusta, koska joukkueet ovat tavallaan samankaltaisessa tilanteessa. Pohjista on noustu pitkästä aikaa mitalipeleihin ja kumpikin kaupunki kiekkohuuman vallassa. Torstaiksi lippu hankittu...mahtaa aika kulua hitaasti!

Pelataan hyvät pelit, kävi miten kävi. kiitos!
 

kimmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, FC Barcelona
Erittäin hieno sarja tulossa!

Nyt päästään vääntämään välieriä todella mielenkiintoista ja hienoa joukkuetta vastaan, jolla on kaikenlisäksi erittäin hienot kannattajat myös! Verrattuna nyt esimerkiksi näihin jotka JYP maanantaina pullautti kesälomille.

Fiilikset on kokoajan nousussa ja jännitys huipussaan jo nyt. Mitähän se lienee torstaina! Tulossa on kuuma ja kiihkeä välieräsarja jossa kumpikaan ei tule antamaan mitään ilmaiseksi. Runkosarjan ja ehkä edellisten play-off sarjojenkin tilastot voidaan unohtaa, taisto alkaa täysin puhtaalta pöydältä! Meillä JYPin leirissä ei ole minkäänlaisia voittopaineita enää, nyt mennään voitontahtoa täynnä, vapautuneena ja parhaalla pelillä juuri niin pitkälle kuin ansaitaan!

Toivon rehtiä ja hienoa kamppailua, mitä vain nämä kaksi hienoa joukkuetta pystyvät kannattajillensa tarjoamaan!

Parempi joukkue voittakoon! Ja toivottavasti se on JYP.
 

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Eli sota on siis tällä rintamalla alkanut? =) Lipunmyynti alkaa paikallisille aiemmin kuin muille. Vaikuttaa selvästi vastatoimelta JYPin lipunmyyntimalliin puolivälierissä. Tämä on tapa jolla paikallisia on hallissa huomattavasti enemmän kuin sillä että lipunmyynti alkaisi kaikkialla yhtäaikaa. Ei siinä mitään, kaikki käy..=)

Hei TmiT, onhan sulla liput mullekin? ;-)

Palataan tarkempaan ennakkoanalyysiin huomenna..

Sinällään hauska homma taas täältä suunalta että jo tänäaamuna pistettiin liput JYP:n ekaan kotipeliin myyntiin jotka myytiin parissa tunnissa loppuun. Eli Kuopiolaiset jäi ilman mahdollisuutta edes ostaa lippuja. Toki tietty kiintiö on jätetty fanimatkalaisille , mutta yksityisien on melko turha yrittää lähteä tännepäin kun ei ole lippuja myynissä. Toki joitakin yksittäisiä lippuja voi yrittää katsoa piletin kautta ja jonkunverran varmaan hallin ovella myös. Huuto.netissäkin oli päivällä jollain 20 eurolla myynissä lippu...

Sinällään tämä Kuopion touhu siis järkevämpää :)

Itse uskoisin että kummankin halleihin olisi tulossa väkeä se 10 000 jos vain olisi halli tarpeeksi iso.

Hieno sarja tulossa varmasti ja runkosarjapelitkin olivat aika tiukkoja vaikka JYP suurimman osan veikin. Oma veikkaus 4-3 JYP:lle
 
Helkkarin hyvä sarja

Jee, hauska tappa vanha tuttu! Finaalissa minäkin oisin halunnut KalPan (!) kohdata mutta mahtavaa näinkin. Jomman kumman buumi saa nyt sammua hetkeksi ja toivon tietenkin että JYP tästä loppuun asti menee - kaikista play off -joukkueista tosin juuri KalPan soisi JYPin pudottavan jos pakko olisi joku valita.

Toivottavasti ja varmasti hyvä sarja tulossa, vauhtia ja taitokiekkoa riittänee ja jossa ainakin toiset (!) esittävät myös fyysistä taklaus- ja karvauspeliä.

Täytyy kyllä sanoa että tämä tuntuu kyllä Wallinheimon sarjalta, mitä valitsee RD?

Molempien joukkueiden Kärki on terävä mutta kapea - todellakin toivon että tässä sarjassa kummankaan Kärki ei tylsy loukkaantumisiin ja kolhuihin.

En uskalla laittaa telkkaria kiinni ennen torstain matsia ettei se mene vain rikki! Sitten vaan vituttaisi kun nyt sammuttaisin töllön ja sitten se ei enää aukeiskaan kun matsi alkaa.

JYP finaaliin ja KalPa pronssille.
 
Viimeksi muokattu:

Saint

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Hieno parivaljakko tosiaan. Näyttää olevan vielä joillakin turkulaisilla jotakin sanottavaa, muttei juurikaan asiaa. Itse veikkaan, että tämä sarja kääntyy niukasti JYPille. Perusteluna tuo pakisto. Muistan, kun Tappara vei JYPiä aikoinaan juuri tuon takia. Ans kattoo..

Jää muuten muutama seisomapaikkalippu tuohon torstain matsiin käyttämättä, ja kiinnostuneet voivat ottaa yhteyttä vaikka YV:llä.
 

Deanwick

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyväskylä, Seattle ja kansainvälinen kiekko
Jahans, legendaarista ottelusarjaa ilmassa, eikä epäilystäkään etteikö tästä sellaista tulisi. Liityn kuoroon - olisihan tämä ollut hienompi nähdä finaalina mutta pääasia että "paikalliskamppailu" nähdään edes nyt.

Torstaina siis mennään. KalPa on joukkueena tyystin erilainen kuin TPS, sarjan kulminaatiopisteinä lienevät ne perinteiset maalivahtipeli ja tähtiosaston onnistumiset. On totta että turkulaisia vastaan Tuokkola jäi varjoon, mutta toisaalta Salak varasti shown niin totaalisesti että vertailussa olisi pimennyt vaikka minkälainen Hasekki. Veikkailisin Tuokkolan jatkavan edelleen maalissa, kaveri kuitenkin pelasi suhteellisen hyvät puokkarit. Ykköskenttä osoitti TPS-sarjan edetessä jo vähän vertymistä, jokohan tämä sarja sytyttäisi kunnolla?

Yleensä en harrasta vieraspelejä, mutta tässä tapauksessa ainakin yksi Niiralan visiitti on välttämätön. Rohkeasti veikattuna sarja päättyy 4-3 jommalle kummalle poppoolle, mieluummin tietysti JYPille vaikkei KalPankaan menestys korpeaisi pätkääkään.

Tulta päin ja parempi voittakoon! Latausta ei taatusti puutu niin pelaajilta kuin faneiltakaan.
 

Lexaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Juventus
Upea sarja varmasti tulossa ja Wallinheimoa toivotaan JYPiltä maaliin, nyt kun on panoksena vieläpä finaalipaikka niin siinä on yleisölle viihdettä tosiaankin koko rahan edestä.
 
Suosikkijoukkue
KalPa
Jyväshyvää tarjolla...

... aijaijai, kun kutkuttaa jo vatsanpohjassa torstain peli, johon paikan päälle yritetään tulla huutamaan sen mitä ääntä on ekasta sarjasta vielä jäljellä.

Käsikirjoitus on tähän asti mennyt täydellisesti ja sarja kerhoa vastaan huipentui upeaan kotivoitoon kuudennessa ottelussa. KalPa on ollut sarjan paras vierasjoukkue jo ennen pudotuspelejä ja kerhoa vastaan sama trendi jatkui, joten luottavaisin mieliin myös Synergialle. Kotona oli sarjassa heikompaa, mutta mikä tärkeintä, niin kerhosarjan aikana tapahtui suuri muutos. Mitä enemmän saatiin yleisöä mukaan, niin sitä paremmin jalka kulki myös jäällä ja viimeinen pelihän oli jo täydellistä näystöstä. Itse asiassa KalPa vei kerhoa kaikissa kolmessa kotipelissä, joten Montun maine on palautumassa. Olen varma, että hurrikaaneillakin menee vähän aikaa totutella montun aaltoihin ja tunnelmaan ennen kuin pääsevät edes kalikan iholle.

Sarjassa tulee varmasti paljon mielenkiintoisia taistelupareja ja vaikka Peksi jossain vaiheessa sanoikin ettei jarrukenttää käytetä, niin kyllä vain Salo-Laakso-Junnila pisti viimeisessä pelissä Makkosen kentän pimentoon ja eiköhän samat jätkät aika paljon vaimenna VIP-ketjunkin menohaluja. Vaikka Jypin nelosta on kehuttu, niin uskon että Jokinen-Hämäläinen-Hyvärinen vie tämänkin taistelun meille päin. Puolustus onkin sitten KalPalla se heikoin lenkki ja jos Jypin viimeistely on yhtään parempaa kuin kerholla, niin tiukaksi tämä homma menee.

Niin siitä käsikirjoituksesta ... kuinka ollakkaan tämän sarjan kuudes peli sattuu sopivasti lauantaisaunalle Kuopioon, joten eiköhän tämäkin pistetä poikki samaan tyyliin kuin kerhoa vastaan ja bileet vaan paranee. 4-2 KalPalle ja jos ei Jypin päänahka vielä maistu tarpeeksi hyvälle, niin eiköhän käsikirjoituksen mukaan lopuksi makseta Junnon Juudaksille potut pottuina finaaleissa.

ps. Onko sinkkua lepuutettu vai onko Tuokkola oikeasti ottanut 1.veskan paikan?
 

JMA

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Nelonen näyttää tämän ottelusarjan ensimmäisen ottelun torstaina!

Ellen nyt aivan kuutamolla ole niin nelonen näyttää kaikki välierät vuorotellen, aloittaen siis JYP-KalPa sarjasta. Ja sen toisen ottelun näyttää sitten puolestaan canal+. Eli kotisohvalta näkee jokaisen ottelun ja voi vaikka katsoa kahta samaanaikaan jos tv tähän pystyy.

Huomionarvoista tulee olemaan mediapeli jonka Turun oma poika Pekka Virta vie n. 6-0 uimalakkia vastaan. Tästä löytyykin yllättävä kulminaatiopiste kyseiselle ottelusarjalle.

Ei tässä mitään höpöhöpö suikkas itkuja tai muita mediapelejä tarvita. Sen minkä Suikkanen aloitti itkuillaan RD lopetti vittumaisella kommentillaan. JYP ja KalPa tulevat pelaamaan loistavan ja kaikinpuolin rehdin sarjan, siitä olen 100% varma. Tässä mitään mediapeliä nähdä suuntaan taikka toiseenkaan.
 

Jarzki

Jäsen
Olen varma, että hurrikaaneillakin menee vähän aikaa totutella montun aaltoihin ja tunnelmaan ennen kuin pääsevät edes kalikan iholle.

Tässä varmasti auttaa se, että takana on jo tuo sarja TPS:ää vastaan, jossa saatiin totutella helvetilliseen möykkään. Ja hyvin tuokin meteli kestettiin, joten en usko mitään suuria ongelmia tulevan Kuopiossakaan sen takia, vaikka pienempi halli onkin. Vastustajajoukkue voi olla se, joka niitä hankaluuksia enemmän aiheuttaa.

ps. Onko sinkkua lepuutettu vai onko Tuokkola oikeasti ottanut 1.veskan paikan?

Ihan itse on Tuokkola ottanut 1. veskan tontin itselleen ja kantanut sitä luotettavasti ja hyvällä tasolla. Sen kertoo myös torjuntaprosentit ja etenkin voittoprosentti pleijareissa.
 

Handyy

Jäsen
Olen varma, että hurrikaaneillakin menee vähän aikaa totutella montun aaltoihin ja tunnelmaan ennen kuin pääsevät edes kalikan iholle.
Veikkaan, että vaikka Kuopiossa eletään hurmosta, niin Turkuhallin tunnelmaan ei oikein voi päästä kun vielä lasketaan mukaan Immoselle viheltelyt. Mutta yhtä kaikki, jokaisessa pelissä tulee kapasiteetit huomioon ottaen olemaan varmasti erinomainen tunnelma, koska eipä parempaa otteluparia voisi enää toivoa!

Onnea molemmille joukkueille, joskin roppakaupalla enemmän JYPille :)
 

pkl75

Jäsen
Suosikkijoukkue
JyP, Red Wings
JYPin kentällisistä

Ensiksikin, aivan mahtava päästä näkemään näiden kahden loistavan joukkueen pelejä. Runkosarjan viimeinen kohtaaminen oli jonkinmoinen klassikko vaikkakin radiosta katseltuna.

KalPan kannattajien riveistä tuli hyvää huomiota ketjujen vastinpareista: VIP vs. jarrukenttä, ja molempien neloskentät. Odottaisin että VIP jatkaa tutulla tyylillä, mutta Hytösen ketju on jäänyt kevätpuolella sopivasti taustalle hyökkäyspäädyssä joten sen aika saattaa olla nyt, parina viime kautena Hytönen ja Louhivaara ovat olleet pirteinä KalPaa vastaan. Pleyoffit jalostavat peliä ja näkisin JYP:issä olevan varaa parantaa. Dufva on varmasti hahmotellut roolit ja joukkueen kehitystrendin hyvin tarkkaan ja JYP:in hyökkäysketjut ovat täynnä erityyppisen ratkaisupotentiaalin omaavia pelaajia. Kun puolivälieräsarjassa syttyi Sipiläinen ja Vänttinen, nyt samaa odotan *luottavaisesti* nimenomaan Hytöseltä ja Louhivaralta. Paineisiin ei ole silti syytä, on hienoa kummallekin joukkueelle olla tässä ja olen varma että se sytyttää jokaisen ja kipsiä ei pitäisi ihmeemmin kellään olla.

Puolustus on JYP:illä hyvin kuosissa, mutta odotan suurella mielenkiinnolla Kapasen ja kumppaneiden hienoja otteita edelleen.
 

Handyy

Jäsen
Tässä vielä kiinnostuneille runkosarjassa vastakkain pelattujen viiden ottelun tilastoyhteenvetoa. Kylläpä muuten ilahduttaa nuo yleisömäärät, ei oltu kuin kolmensadan katsojan päässä täydellisestä tuloksesta!

Koodi:
[B]Yleisömäärät[/B]
JYP 4180 + 4180 = 100%
KalPa 5225 + 4921 + 5225 = 98%

[B]Maalit[/B]
JYP   18 (+1 vml)
KalPa 12

[B]Maalivahdit[/B]
JYP   Sinuhe Wallinheimo 93,6% (4 ott)
KalPa Mika Järvinen      87,1% (4 ott)
KalPa Mika Oksa          85,7% (2 ott)
JYP   Pekka Tuokkola     82,1% (1 ott)

[B]Tehopisteet, top 10[/B]
JYP   Jarkko Immonen     4+6=10
JYP   Tuomas Pihlman     3+4=7
KalPa Kalle Sahlstedt    4+0=4
KalPa Sami Kapanen       0+4=4
KalPa Tuomas Kiiskinen   0+4=4
KalPa Mika Strömberg     0+4=4
JYP   J-P Hytönen        3+0=3
JYP   Jyrki Välivaara    1+2=3
JYP   Jani Tuppurainen   1+2=3
JYP   Antti Virtanen     0+3=3

[B]Jäähyminuutit, top 10[/B]
JYP   Mikko Hakkarainen  27 min
KalPa Kalle Sahlstedt    16 min
KalPa Mika Strömberg     14 min
JYP   Tuomas Pihlman     10 min
JYP   Olli Malmivaara    8 min
JYP   Kalle Kaijomaa     8 min
JYP   Ville Mäntymaa     6 min
KalPa Timo Seppänen      6 min
KalPa Pasi Hirvonen      6 min
9 pelaajaa tasoissa      4 min

[B]IS-tähtipisteet[/B]
JYP   Jarkko Immonen     6 pts
JYP   Tuomas Pihlman     5 pts
KalPa Pasi Hirvonen      3 pts
JYP   Sinuhe Wallinheimo 3 pts
JYP   J-P Hytönen        2 pts
JYP   Jani Tuppurainen   2 pts
KalPa Teemu Hartikainen  1 pts
JYP   Filip Riska        1 pts
KalPa Kalle Sahlstedt    1 pts
 

Läski

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Täällähän on sivistynyt meininki ja hyvä niin. Hauska huomata, että ne pari provoisaa yritystä tulee kesälomalaisten joukoista.

KalPalta isoin etu on Sami Kapanen, jota pidän liigan parhaana pelaajana. Hyökkääjäosastolta löytyy Kapsen takaakin nippu hyvin liikkuvaa porukkaa, joten JYPin pakeilla tulee kiirettä. Ainakin TPS oli mielestäni onnistunut JYPin puolustajien pienen kankeuden hyvin skouttaamaan ja jyppiläiset olivat hetkittäin helteessä päätypyörityksissä.

Saas nähdä, löytyykö Dufvalta lääkettä tähän ongelmaan. Periaatteessa ratkaisu olisi riittävän aktiivinen prässi jo ennen kuin KalPa-hyökkääjät pääsevät vauhtiin. Tietysti helpommin sanottu kuin tehty. Vaikka kuopiolaispakisto ei olekaan nimivahva, niin hyvin se on kestänyt tähän asti, eikä ”pakeille painetta” ole mikään idioottivarma ratkaisu.

Joku KalPa-fani täällä jo väläytti mahdollisesti Laaksojen peluutusta Immosia vastaan. Tähän en suuremmin osaa ottaa kantaa. Itseäni mietityttää, lähteekö JYP tälle linjalle. Hytösen vs Sahlstedtit olisi yksi ratkaisu. Kun Hytösten hyökkäyspelaaminen näyttää olevan tukossa, niin kenties järkevä ratkaisu olisi antaa tälle porukalle ihan puhdas puolustusvastuu. Helppoa ei Kapasen ja kumppaneiden pitäminen tule olemaan, pelaa vastassa sitten kuka hyvänsä.

Kakkosyv:lle vaikka sitten Hakkaraiset. Periaatteessa aika sama, ketkä sinne Immosten jälkeen tulee, sillä JYPillä ei vaan ole hyökkäyssuuntaan kilpailukykyistä kakkosketjua. Kiinnostuksella odotankin, mitä Duffman torstaina tekee vaihto-oikeutensa kanssa.

Vaikka TPS-sarjassa kolmos- ja nelosketjut ottivatkin maalintekovastuuta, niin ei näiltä muilta ketjuilta voi mielestäni ihan hirveästi odottaa. Kaikeksi onneksi VIP:llä on ollut tapana pärjätä KalPaa vastaan.

Veskariosastolla Järvinen ja Tuokkola menivät ekan kierroksen hyvillä prosenteilla. Tältä osastolta saattaa löytyä sarjan ratkaisu, sillä edelleisen kierroksen onnistumisista huolimatta en pidä kumpaakaan minään pomminvarmana huippuveskarina.

Kaikkiaan todella ympäripyöreä veikattava. 50-50 on oma arvioni jatkajasta, luotetaan vaikka siihen, että kotietu kallistaa JYPille.
 
Suosikkijoukkue
KalPa
Jos oman suosikkijoukkueen puolelta haluaa pientä positiivista etsiä otteluohjelmasta niin Kuopijoon saadaan sarjan molemmat mahdolliset lauantai-pelit. Lauantai-sauna on perinteisesti ollut menestyksellinen.
 

pleijjeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suosikkijoukkue
Eli sota on siis tällä rintamalla alkanut? =) Lipunmyynti alkaa paikallisille aiemmin kuin muille. Vaikuttaa selvästi vastatoimelta JYPin lipunmyyntimalliin puolivälierissä. Tämä on tapa jolla paikallisia on hallissa huomattavasti enemmän kuin sillä että lipunmyynti alkaisi kaikkialla yhtäaikaa. Ei siinä mitään, kaikki käy..=)

Tällä mallillahan myytiin jo puolivälieräpelitkin, joten tämä ei tulee enää yllätyksenä edes meille sudeettisavolaisille (eikä reiskalle;), jotka toivovat saavansa liput peliin sitten kun lippupalvelu avautuu. Mielestäni kuitenkin huomattavasti parempi systeemi tämä kuin, että myydään edellisen ottelun loputtua hallilla oleville liput ja muille sitten pelkkää eioota. Jyväskylään näyttää Musta Verkosto saaneen 200 lippua seisomo katsomoon, joten nopeimmat fanit pääsevät kyllä vieraspeleihinkin. Jyppi-faneille lienee n. saman verran varattu paikkoja Montusta?

Porin malliin play-off kausikortit myyntiin ja pelaamattomat pelit hyvitetään ensikauden kausikorttia ostettaessa.
En tiedä Jyppikylästä, mutta Kuopiossa on mitä ilmeisimmin myös nuo pleijjarikausarit menneet varsin hyvin kaupaksi ja myynti vain kiihtyi kun päästiin välieriin, joten niitä irtolippuja on koko ajan vain vähemmän jaossa.
--
Aiheeseen... Läskiltä (huom. tämä ei ollut provo;) hyviä poimintoja otteluparista. Tosin itsellä jäi runkosarjan perusteella vähän sellainen kuva Kapasesta nimenomaan JYPiä vastaan, ettei hän oikeen ollut koskaan elementissään näissä otteluissa (paitsi tuo viimeisimmän JYP-ottelun 0+3 kertoo vähän toista tarinaa).

Tässä ottelusarjassa sähköä riittää varmasti valaisemaan hallin pimeimmätkin nurkat, pohjustustahan saatiin paljon puhutusta runkosarjan viimeisestä JYP-KalPa taistosta. JYP pelaa hieman erilaista kiekkoa kuin "fyysinen" HPK, mutta pohjimmiltaan samalla kaavalla nämä joukkueet (JYP ja Kerho siis) menevät; kova 1.kenttä, hyvä maalivahti sekä hieman kankeat pakit. JYPin etuna Kerhoon on se, että JYP pystyy päättämään veskarinsa vaikka noppaa heittämällä. KalPa ja KalPafanit saivat aika-ajoin lämmitettyä Lassilan kiehumispisteeseen, kuinka onnistuu sama Tuokkolalle/Sinkulle. Sinkullahan on se erityinen paikka jokaisen KalPafanin sydämessä ja taitaa jotain pientä vispilänkauppaa olla Sinkullakin savolaisia kohtaan.

Ennakkoon ratkaisevimpia asioita ottelusarjan ratkeamiseen on molempien 1.kenttien tekemiset ja tekemättä jättämiset sekä maalivahtipeli. KalPan puolelta toivoisin vielä pakiston virheiden karsimista, joista VIP rokottaa satavarmasti joka kerta.

Jos alkoi pulssi nousta puolivälieräpeleissä aina otteluiltapäivänä niin tuntuu välieräpeliessä nousevan jo edellispäivän aamuna!
 

Splendide

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flygande fisktuppar
Veikkaajan kausiennakossa liigajoukkueista haastateltiin yhtä pelaajaa ja tämä sai veikata liigan mitalijärjestystä. Ainoastaan kahden joukkueen pelaajat voivat vielä osua täysin oikeaan mitalistien järjestyksessä.

Toinen heistä oli JYP:n Ossi Louhivaara, joka veikkasi mitalijärjestykseksi 1. JYP 2. Blues 3. KalPa. Toinen pelaaja oli KalPan Timo Seppänen, joka veikkasi mitalijärjestykseksi 1. KalPa 2. Blues 3. Kärpät.

Jarkko Immonen on koko ottelusarjan avainpelaaja

Itselläni on tunne, että yksi pelaaja on avainasemassa tässä sarjassa. Jos hän onnistuu, JYP menee jatkoon. Jos hän epäonnistuu, KalPa menee jatkoon. Ja tämä pelaaja on Jarkko Immonen. Hän on sama KalPalle, kuin Mats Sundin on Leijonille. Jake on todellinen KalPan tappaja. JYP:n ykkösketju pelottaa ainakin minua henkilökohtaisesti. Niin ylivoimainen VIP-ketju on ollut joukkueiden kohtaamisissa. JYP on muutenkin kaikista ilkein vastustaja KalPalle, varsinkin kun katsotaan tuloksia runkosarjassa. No, Kärpät olisi ollut ihan yhtä paha. Bluesin olisin ottanut mieluiten vastaan välierissä. Bluesia vastaan pelattiin mainiosti runkosarjassa.

JYP:sta seurataan lisäksi Tuppuraista ja Wallinheimoa

VIP-ketjun ulkopuolelta katseet JYP:ssa kohdistuvat Jani Tuppuraiseen. Omat koirathan tunnetusti purevat usein ja kipeästi. Kysykää vaikka HPK:n kannattajilta, kun Mäkkäri iski jatkoajalla Kerhon kesälomille. Tuppurainen tulee varmasti olemaan liekeissä KalPaa vastaan.

Toinen pelaaja on Sinuhe Wallinheimo, joka on viihtynyt taistoissa KalPaa vastaan. Eri asia on, pääseekö Sinuhe pelaamaan Tuokkolan takaa.

KalPasta nostaisin seuraavat pelaajat esiin:

Sami Kapanen: Ratkaisi kaksi peliä ottelusarjassa HPK:ta vastaan tehopisteiden valossa. Pystyykö vielä nostamaan tasoaan ja ratkaisemaan yksin pelejä KalPalle? Runkosarjan viimeisessä ottelussa JYP:a vastaan teki hirmutehot ylivoimalla viimeisessä erässä. Kokenut ja lähes kaiken nähnyt #24 on se pelaaja, jonka on kyettävä haastamaan JYP:n Immonen.

Toni Mäkiaho: Timrån punaiset hanskat palasivat käsiin ja tuloksena jatkoaikamaali HPK:ta vastaan. Mäkkärillä oli jo aiemmin ollut paikkoja, muttei ollut mennyt sisään. Avautuiko nyt ketsuppipullo?

Timo Seppänen: Noussut pudotuspeleissä ratkaisijan rooliin. Kaksi voittomaalia HPK:ta vastaan.

Mika Järvinen: Pelannut erinomaiset pudotuspelit! Kestääkö pää JYP:a vastaan?

Kalle Sahlstedt: Menestys on seurannut tätä pelaajaa. Killerillä on kultainen kosketus, riittääkö se myös tänä vuonna kokemattomassa yllättäjäjoukkueessa.

Viimeinen runkosarjaottelu oli huikea klassikkomatsi!

Upeaa, että pääsen seuraamaan huomista ottelua kotisohvalta oluen merkeissä. Vaikea peli tulossa ja todennäköisesti saa jännittää oikein urakalla.

Runkosarjan viimeinen klassikkomatsi on kaikkien JYP- ja KalPa-kannattajien muistoissa. Kumpi siitä pelistä sitten sai enemmän henkisen otteen toisesta? KalPa nousi 0-4 tilanteesta 5-4 johtoon, mutta JYP vei sitten lopulta rankkareilla 6-5. Tuo peli ainakin osoitti, ettei KalPan joukkue ikinä luovuta, ja se ei kumartele ennakkosuosikkia ollenkaan.

KalPa on jo nyt kokeneempi, kuin runkosarjassa

Olo ei ole niin luottavainen, kuin HPK:ta vastaan, mutta omiin tietysti uskotaan. Toivon vain, että ottelusarja on tasainen ja KalPa kykenee tosissaan haastamaan isompansa. KalPan joukkueessa on erinomainen yhteishenki, ja kokemusta on tullut koko ajan lisää.

Ensimmäinen kärkiottelu runkosarjassa meni hermoilun piikkiin ja JYP nappasi helpon voiton Niiralanmontussa 5-1. Enää ei luulisi KalPan pelaajien hermoilevan samalla tavalla. Viimeinen puolivälieräottelu HPK:ta vastaan oli suvereeni näytös KalPalta (laukaukset lähes 50-20 KalPalle). Niiralanmonttu alkaa palata samanlaiseksi hornankattilaksi, jollainen se oli joskus takavuosina. KalPalla on hyvä pelivire päällä ja kotiyleisö on hurjana suojattiensa takana.

Se on varmaa, että kummassakin hallissa tulee olemaan huikea fiilis! Kai tässä pitää jonkinlaista veikkausta sitten tehdä: veikataan mustakeltaisin lasein, että KalPa menee jatkoon voitoin 4-2.
 

brahmabull

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins, KalPa, PiPS
Kyllä tätä sarjaa on odotettu kuin kuuta nousevaa. Voi pojat!

Vuonna ´91 seisoin yläasteikäsenä Niiralan Montussa kolmannessa välieräpelissä KalPa-Jyp HT, kun Jari Pulliainen ratkaisi finaalipaikan jatkoajalla kuopiolaisille.

Toivon mukaan samoja tunteita saa elää tänäkin keväänä.

Sarja saatetaan ratkaista, niin hassulta kun se kuullostaakin, kulmissa. Molemmat joukkueet pelasivat varsinkin kotihallissaan erinomaista kulmapeliä, jonka tuloksena vastustaja sai jäähyjä.

Se kumpi pystyy luistimella näitä kulmamyllyjä viemää ja aiheuttamaan jäähyjä kaverille, on varmasti vahvoilla ainakin kotonaan. Toki ylivoimakin pitäs toimia...

KalPan kannalta paras uutinen olisi Sinkun peluuttaminen Jypin maalilla. Harmi vaan, että Tuokkola on viimein täysin ansiosta kaapannut 1-veskarin paikan itselleen.

Veikkaus: Sarja Kalpalle 4-2 ja Blues finaalissa vastaan...
 

Pottakameli

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Onneksi tässä ottelusarjassa ei vastustajan maalinsuulla seiso saman tasoista kumiukkoa...toisaalta vastapainoksi vastustajan hyökkäys on hyvä ja joukkue pelaa hyvin, kuten TPSkin. Toisaalta hieman helpottunut olo kun KalPa tuli vastaan. Tämä ei ole sitä kuuluisaa Turkulaisten kertomaa ylimielisyyttä, mutta KalPa sopii mielestäni JYPille peremmin kuin esimerkiksi TPS sopi.

Vanhakettu Sami Kapanen ykköskenttineen on pelannut vahvat pudotuspelit, kuten konkareiden kuuluukin. Todella jännittävät tunnelmat ennen huomista!
Tasaista tulee varmasti olemaan, mutta veikataan nyt 4-2 JYPille johtuen paremmasta puolustuksesta, maalivahtipelistä ja Tuomas Vänttisestä.

Monet KalPan kannatajat toivovat Sinkkua maaliin...Sinkun ensimmäinen TPS -peli oli ainakin mielestäni todella huono, tosin ei tuokkolankaan kotiavaus järin mairitteleva ollut. Runkosarjasta jäi sellainen kuva että Tuokkola pystyy pelaamaan pari huippupeliä putkeen, mutta sitten tulee jälleen yksi heikko. Olisiko Sinkku sitten huomenna tolppien välissä? Sitä odotellessa...
 

FiveHole

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Kraken, Giants
Ajatukset myllertää tästä otteluparista sellaista vauhtia, että kaikkia tuntoja tuskin ehtii edes näppäimistöllä tallentaa. Ensinnäkin totean kuten suunnilleen kaikki JYP kirjoittajat ovat ehtineet toteamaan, että tämä olisi ollut unelmafinaalipari, mutta minkäs teet, käy tämä näinkin. Ja lisäksi, vaikka laskenkin JYPin mahdollisuudet jatkoon olevan yli 50%, niin jos jollekin joukkueelle sen JYPin pieksämisen suo, niin se on KalPa.

Itselleni on suuri yllätys, jos tästä otteluparista ei tule tasaista. Tietysti JYP on ollut ilkeä vastus KalPalle runkosarjassa, mutta ero ei kuitenkaan ole ollut niin iso, etteikö KalPan pleijarihurmos sitä kompensoisi. Siispä uskon, että voittaja ratkeaa 7. ottelussa jommallekummalle (ja mikäpä sen hienompaa olisikaan). Vaikka liigan paras pelaaja Sami Kapanen voi vaikka yksin viedä joukkueensa jatkoon, pakko se on uskoa että JYP ottelusarjan silti nimiinsä vie.

Avainpelaajia tässä sarjassa ovat JYPin Immonen ja KalPan Kapanen. Molemmat syövät vastustajan jarrukentän miehiä aamupalaksi, joten herrojen pimentämiseen jarrukentillä en henkilökohtaisesti usko. Immonen on kuitenkin viihtynyt KalPaa vastaan aina melkoisen hyvin, joten hiuksenhienolla marginaalilla uskon tämänkin menevän JYPille. KalPalla on kuitenkin toinen herrasmies, jonka panoksen uskon olevan avainasemassa: Härski Hartikainen. JYPillä ei oikein ole "vastaavaa" valttikorttia, joten tästä KalPalle etu.

3-4 kentän taiston (jos JYPin Hytösen ketju lasketaan 2. ketjuksi) lasken menevän JYPille, etenkin nelosketju on nostanut tasonsa huikeaksi.

Maalivahtien taistokin kallistuu mielestäni JYPille, on sitten maalilla hienon TPS-sarjan pelannut Tuokkola, tai KalPaa vastaan hyvin viihtyvä Wallinheimo. KalPa-fanien puolesta tietysti toivoisin Wallinheimoa maaliin, aina siitä lisäfiilistä katsomoon siellä päässä käsittääkseni tullee. Henk.koht. tosin ei ole preferenssiä maalivahdista, molempiin on kova luotto.

Ottelusarja-ketju on melkoisen hienoa luettavaa ainakin vielä, liekö syynä joukkueiden "samanlaiset" lähihistoriat, vaiko se että pahimmat JYP-leirin provoajat on jo pelikiellossa ja TPS-provoajat ovat jo kesälomilla. Jotenkin silti uskon (ja etenkin toivon), että pääasiassa saadaan sivistynyt vääntö myös keskustelupalstalla. Koittakaa KalPalaiset välttää ne muutaman JYP-leiriläisen provomiina, niin kaikilla on kivempaa :-)

Joku muuten mainitsi jo tässä ketjussa, että kesäloma-joukkueista KalPa-bandwagoniin siirtyneet eivät osaa kirjoittaa KalPaa edes oikein. Jotenkin tuntuu että JYP fanit osaavat kirjoittaa keskivertoa paremmin KalPan oikein, kuin myös KalPa-fanit JYPin oikein (ei siis Jyp). Tokihan rakas vastustaja pitää osata kirjoittaa oikein...
 

jukiapina

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP valitettavasti
Varmasti viihdyttävää lätkää luvassa. JYPin voiton avaimet lienet Kalpan konkariosaston hyydyttämisessä. Ennemmin minäkin olisin nähnyt tämän finaalina, mutta kyllä tämäkin kelpaa. Omiin silmiini joukkueet ovat hyvin tasaiset jokaisella osa-alueella, joten mielenkiintoinen sarja tulee.

Handyy oli kasannut hienon tilaston. Tuokkola on pelannut yhden pelin ja sinkku neljä hyvillä prossilla, mutta eiköhän Pekillä mennä tämäkin sarja. Immoset myös onnistuneet komeasti. kuitenkin duunariosastolta nämä ottelut ratkaistaan, jonka viimeinen TPS peli osoitti.

Jotenkin näkisin tämänkin sarjan menevän 4-2 Jyväskylään.
 

Tj

Jäsen
Suosikkijoukkue
Melchester Rovers
Onpa suorastaan perkeleellisen jännittävä välierä tulossa. Eihän tätä kehtaa hävitä, muuten ei kehtaa naamaansa näyttää kuopiolaisille kavereille täällä Jatkoajassa ja muuallakaan ainakaan puoleen vuoteen. Harmi että tätä paria ei saatu nähdä finaaleissa, mutta otetaan se nyt tässä vastaan.

Siinä missä JYP oli selkeähkö suosikki TPS:aa vastaan, nyt asetelmat ovat paljon tasaisemmat kun vastassa on kaksi yllättäjää jotka molemmat pelasivat hyvän runkosarjan alusta loppuun asti. JYPin peli parani TPS-sarjassa koko ajan ja pari viimeistä matsia olivat koko sarjan parhaat pelit, joten ihan luottavaisin mielin lähden. Siinäkin mielessä odotan mielenkiintoista sarjaa että KalPa pelaa mun silmiini todella hienoa ja aktiivista kiekkoa, jossa peruuttelulla ei ole sijaa, hieman JYPin tavoin. Hauska nähdä että sellaisella pelilläkin voi nykyliigassa pärjätä ainakin tänne asti.

JYPin haalariosasto on vastannut loistavasti huutoon mitä tulee siihen, että tehoja pitää löytyä Immosen kentän takaa. Mitenkäs tilanne on KalPassa, onko kolmos-ja neloskentän äijiltä löytynyt tehoja (en ole oikein HPK-sarjaa seurannut) ? Hytöseltä ja Louhivaaralta on nähty hyvää oman pään pelaamista, mutta hyökkäyspäässä ketsuppipullon korkki on vielä ollut tiukassa. KalPa puolustaa tiukasti, joten kaikilta kentiltä kaivataan onnistumisia.

Torstaina alkaa ja lauantaina matkaamme Pahvi-Riston kanssa Kuopioon.
 

Lahiska

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Kelit lämpenee ja pidot paranee. Mahtava sarja tulossa, aivan varmasti.
Outoa että etukäteen en edes tunne harmitusta vaikka JYP tämän sarjan häviäisi. Kalpalle toivon menestystä lähes yhtäpaljon. Harmi kun kohdataan näin "aikaisin".

Jos joku kalpalainen jonottaa lippuja perjantai aamuna, niin voisitko YV:llä olla yhteydessä. Pari lippua kaipaisin lauantaille. Jonotus palkkaa maksan.

edit: Jypin torstai peliin myynnissä 1 istumapaikkalippu (B1 rivi 12), listahintaan tai korkeimmalle tarjoukselle ;) -MYYTY-
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös