Uusi kausi uudet kujeet (TPS 2011-2012)

  • 669 532
  • 1 603

mirasane

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Penguins, sympatiat Ässille
Viime kaudella Kamil Krepsiä pidettiin monessa osoitteessa enakkoon liigan parhaana hakuna.

Krepsistä taidettiin noita ylistäviä juttuja kirjoittaa harkkapelikauden jälkeen. Toimittajat sokeutui sille, että Kreps oli niissä lapioinut pisteitä yli pisteen ottelukeskiarvolla. Kyllähän Ilta-Sanomatkin julisti elokuussa 2010, että Valery-Trabucco on liigan 7:nneksi paras hankinta, vaikka otanta mielipiteelle oli aika ohut.
 
No, eiköhän me tuolla jengillä taistella sijoista 8-10. Talven aikana tosin muutoksia tullee vielä mutta ei tuo niin pahalta näytä viime kauden keikahduksen jälkeen. Tullaan varmasti näkemään fyysinen ja taisteleva TPS.

Kyllä tuolla pitäisi olla playoffeissa, jos ei suoraan niin ainakin sääleissä.
Mielenkiintoinen haku tuo Stone, sentterilaituri jälleen ja hyvä kahteen suuntaan. Ollaanko tässä varautumassa siihen että jostain kaverista ollaa luopumassa kauden alussa kun harjoitusleireiltä alkaa porukkaa tippumaan?
Meillähän on vielä yks non-eu paikka vapaana.
Ainakin mitä olen raportteja lukenut Cernystä , ei yhtään ylistävää sanaa ole tullut. Joten jos suinkin mahdollista , näkisin hänen tilallaan tulevaisuudessa sen taitomikkihiiren Vahalahden tutkaparina.
Tai sitten pidetään tämä linja ja hankitaan lisää vahvoja pelaajia. Kalpassahan taisi Peksillä olla ongelmana kun pelaajat olivat enemmän salibandy pelaajien tyylisiä jotka hävisivät kuvasta kun tosipelit alkoivat. Nyt ollaan myös tähän varauduttu ja joukkue näyttää ainakin paperilla "kovemmalta" kuin Kalpa noina vuosina.

Cernystä huolimatta olen jälleen kerran tyytyväinen joukkueen kokoamiseen , loukkaantumiset ja lopettaneet on korvattu ja ihan hyvillä mielin saa odottaa kauden alkua. Jos jotain muutoksia vielä on tulossa toivon kohdistuvat Cernyyn(mikäli peli ei parane ja osoita jotain erityistä mitä yleensä ulkkareilta vaaditaan) sekä Viitaseen(mikäli ei vaan millään sopeudu Peksin pelikirjaan ja saa peliä uomiin).

Jos Peksiä kiinnostaa vahvistaa jengiä fyysisillä kavereilla , Jokereilta voisi olla vapautumassa Petr Kalus joka voisi hyvin täydentää Cernyn jättämää aukkoa jos häneen ei olla tyytyväisiä.
 

liuzka

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, ManUtd
Itse olen sitä mieltä että vahvistuksia ei tulisi hankkia kesken kauden; hankitaan vain jos on aivan pakko. Tähän on kolme syytä, jotka on taidettukkin mainita jo:

1. Kauden ekasta pelistä on jaossa samat kolme pistettä kuin viimeisestä, joten lähdetään jo siihen parhaalla mahdollisella ryhmällä.

2. Kaikenlainen pelaajaliikenne kauden aikana sekoittaa joukkuetta ja vie keskittymisen olennaisesta. Toki vapaamatkustajat tulee potkia muualle jne.

3. Harvoin nuo verorajapelaajat ovat olleet sateentekkjöitä kovistakin nimistä huolimatta (joko motivaatiota ei ole ollut tai ekat kymmenen peliä on mennyt isoon kaukaloon totutellessa... Tilanne on aivan eri kun tarvitaan mitalli taistoon täsmähankinta) ja lisäksi ei noiden miesten pelikohtainen hinta ole mitenkään erityisen halpa.
 

bumerangi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Mäkisen Markon joku liitti huonoksi hätähankinnaksi. Sanoisin, että kyseessä oli ennemminkin harkittu veto oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Kysehän oli mestaruuskaudesta. Tsemppari pieneen rooliin sisälle, ja hyvää seuraa.

Ison viitan alle ei pelaajia pitäisi enää kauden alettua hankkia. Mutta syvyys- ja roolipelaajien hankinta voi olla perusteltua. Joskus tietynlaiselle pelaajalle voi olla selvä paikka rosterissa. Sikäli kaikki vaihdokset ei varmasti kauden aikana ole huonoja.

Stone on kova hankinta, enkä ymmärrä mitä oikein on odotettu, jos mies ei kelpaa. Tietääkö joku millainen polvivamma miehellä on ollut? Niissäkin on eroja. Jos mies olisi NHL-kuntoinen, niin kaveri pelaisi siellä. Nyt saatiin tuoretta NHL-kokemusta omaava pelaaja sisään, joka on lupaava merkki. Oikean ikäinen ja kokoinen. Hyökkäysosasto alkaa olla riittävän laaja ja jopa yllättävän korkeatasoinen.

Oikeastaan joka osa-alueella on nyt selvästi panostettu laatuun määrän sijaan. Marekki, Stone ja Moijsikki. Kaikki pelimiehen statuksella liikkuvia pelaajia.

Hyvältä näyttää.
 

hokihoki

Jäsen
Tietääkö joku millainen polvivamma miehellä on ollut? Niissäkin on eroja.

Mikäli kaveri on jopa 9kk ollut sivussa niin ihan pienestä vammasta ei ole kyse. Esim kierukkavammat pitävät kaverit 1-3kk pois jäältä. Ristiside vammat jopa kauden ellei pidempään ja sitten on tietenkin näiden eri yhdistelmiä. Fakta on se että harvassa tapauksessa operoitu polvi on uuden veroinen ja monilla polvivammoilla on ikävä tapa kiukutella vaikka olisi operoitu kuntoon ja todella usein vammat myös uusivat.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Pitäisköhän nämä polvivamma keskustelut siirtää tuonne sairastupa-ketjuun ja vaikkapa sitten kun on jotain aihetta? Vituttaa lukea tällaisia spekulointeja ennen kautta kun jengillä ei ole hajuakaan siitä mitä tulee tapahtumaan kunkin pelaajan kohdalla loukkaantumisien suhteen.

Meille ei ole käsittääkseni palkattu tällä hetkellä jo valmiiksi loukkaantuneita uusia pelaajia...vai onko jollakin tietoa näistä?
 

RomuLumi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Kaipa se "pettymys" kumpuaa kolmesta asiasta.
1. Etsittiin YV pyörittäjää ja jounikkuutta - tuli voimahyökkääjä, keskinkertaisella tekniikalla
2. Viimekauden tilastot ei marittele ja ura laskusuunnassa - takana loistava tulevaisuus tai polvi hieman rikki?
3. Synkkä historia polvivammamiesten suhteen Tepsissä - Plihal, Berg, Husse...

Jos meillä ei olisi Hauhtosta, Plihalia, Anttilaa ja meillä olisi I Filppula, niin kaikki olisivat varmaan tyytyväisempiä hankintaan. Nyt on vähän turhan yksipuolinen, isokokoinen, hidas ja puukätinen hyökkäys...(hyvin karrikoidusti).

Katsotaan nyt mitä tuli ja hutkitaan tai riemuitaan vasta sitten.
 

liuzka

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, ManUtd
Tämä ketju kun nyt on tälläseksi sekaketjuksi muodostunut niin laitetaan tänne.

Juraj Mikusia viedään kovaa tahtia ainakin Ässiin, mutta saattaisiko hän olla vastaus meidän YV-ongelmaan? Tosin aikamoinen arpa olisi, koska pisteitä ei ole oikein syntynyt Slaavi liigan ulkopuolella, toisaalta tämä voisi tarkoittaa, että hinta ei olisi mahdoton.

Toisaalta vihjailua on kyllä kuulunut siihen suuntaan, että enään ei etsitä aktiivisesti pelaajia.
 
Suosikkijoukkue
TPS
Juraj Mikusia viedään kovaa tahtia ainakin Ässiin, mutta saattaisiko hän olla vastaus meidän YV-ongelmaan? Tosin aikamoinen arpa olisi, koska pisteitä ei ole oikein syntynyt Slaavi liigan ulkopuolella, toisaalta tämä voisi tarkoittaa, että hinta ei olisi mahdoton.

Mikusin tilanne on ollut jo tovin tiedossa, joten luulen, että Vuori olisi katsonut tämän kortin mikäli molemmin puolista kiinnostusta olisi löytynyt. TPS hankki nyt Stonen ja arvailuksi jää millaisin valintakriteerein päätöksiä tehtiin. AHL-tehot ainakin puoltavat Stonen valintaa.

Näillä pelaajilla kauteen voi hyvin lähteä kuitenkin ja uskoisin, että pelimerkkejä tilanteen uudelleen arviointiin löytyy esim. verorajalla (mm. yksi ei-eu paikka vapaana).
Tällä rosterilla yv-tä pelataan varmaan aika paljon pakkien kautta, koska siellä on osaamista (ja Filppulan lätyt puuttuu). Maalin eteen löytyy paljon tarjokkaita hakkaamaan kiekkoa sisään. Voipi olla, että Vahalahdelle lankeaa enemmän pelintekovastuuta yv:n peluutuksissa.
 

Ameno

Jäsen
Itse innostuin aikanaan Mikusin hankinnasta, kun TPS hänet hommasi. Perille astihan hän ei tuolloin päässyt vaan tie vei AHL:ään, ja sillä reissulla odotukset on kaveria kohtaan aika lailla laskeneet.

Siltikin TPS:n rosteri huutaa taitopelaajaa, ja jos Mikusin potentiaalin saisi esille, hän voisi olla aika tekijä SM-Liigassa. Eliteprospectsin sivuilla lukee, että voi pelata kaikkia hyökkäyksen paikkoja, joten jos vaikka pistäisi oikeaan laitaan, kun siellä TPS:llä on vajavaisuutta. Vahalahti voisi sitten toimia toisessa laidassa sellaisena köyhän miehen Palffyna ja loppu olisikin historiaa! Tepsissäkin kyllä löytyy näitä slaavilaisia, en kyllä tiedä miten tsekit ja slovakit toistensa seurassa viihtyvät. Nojoo, tuskinpa tänne on tulossa, vaan näillä mennään.
 

Ludek

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Juraj Mikusia viedään kovaa tahtia ainakin Ässiin, mutta saattaisiko hän olla vastaus meidän YV-ongelmaan?

Hyökkäyspäähän ei olla enää aktiivisesti hankkimassa pelaajia nyt Stonen hankinnan jälkeen. Jos tulee loukkaantumisia ja jotain muuta yllättävää, tilanne voi siinä tapauksessa muuttua. Stonen taidot pelintekijänä kannattaa katsoa nyt aluksi.
 

AnaMasa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahko
Täytyy nyt kauden alla näpytellä ihan suoraan, että minä olen melko tyytyväinen rosteriin ja erityisesti sen leveyteen. Aina voisi olla tietysti enemmän, mutta erittellääs mitä hyvää meillä on ts mitä tarkoitan.

Maalivahteina kaksi kokenutta, mutta vielä kehittyvää sopivan ikäistä ukkoa. Tästä saadaan terve kilpailutilanne, joka vielä yhdistettynä Upiin ei voi tarkoittaa muuta kuin hyvää. Nyt voidaan peluuttaa parempaa ja kuumempaa, eikä totutusti vaan vähemmän huonoa. Maalivahtitilanne on nyt parempi mitä se oli lähtökohtaisesti vaikka Engrenin ja Salakin kanssa.

Pakistossa ei ole Salon Samia eikä Sweattia, mutta siellä ei ole myöskään Paukkusta, Pukkaa, Bergiä, Konttista tai Backmania. Päin vastoin meillä on vielä pelaavan pakiston ulkopuolella (ja saikulla) pari parempaa pakkia mitä joinain kausina on vetänyt 20 minuuttia pelissä.

Hyökkäyksessä vähän sama juttu. Ei ole Filppulaa, mutta jämäketjut ovat parempia kuin vuosiin. Jos nyt menee kurkkimaan katsomovalmennusketjun viimeisiä viestejä, niin meillä olisi ilman loukkaantumisia varaa laittaa Cernyn, Laineen tai vastaavan tasoisia ukkoja ulos pelaavasta rosterista. Pakistossa ja hyökkäyksessä siis myös aito kilpailutilanne.

Mikä parasta, meillä on rosteri kasassa nyt elokuussa ja vielä valmennus, joka tietää mitä tekee.

Ilman muuta terävin kärki voisi olla terävämpää, mutta tuo leveys rauhoittaa kummasti. Kiekko kun on puoliksi myös maalinestopeli, niin nyt ei tarvitse jännittää oman pään puolesta jonkun kentän tai yksittäisen täytetyn lokin hypätessä kehiin. Ennustan vähämaalisia ja tylsiä pelejä, mutta myös tasaista pisteiden ropinaa. Oikeudet mielipiteen muutoksiin pidätetään.
 
Viitsisikö joku kaivaa esille päivämäärät jolloin training campit päättyvät?

Jos noista tippuneista kavereista scoutataan mahdollista korvaajaa jollekkin ketä ei millään istu tämän hetken peliin. Nyt oli ihan hyvä päätös julkistaa Stone ja samalla ilmoittaa että ennen kauden alkua ei tulla ketään sainaamaan. Annettiin työrauha kaikille ja faneille myös tieto että joukkue on tässä ja muutoksia ei tule ennen kuin kausi alkaa.

Uskoisin myös että Viitasen try-outtia voitaisiin jatkaa kauden alkuun tai training camppien päättymiseen asti. Jotta saataisiin katsastettua silloiset tippujat ja vertailtua niitä nyt rosterissa oleviin.

Stonesta vielä sen verran että mitä enemmän asiaa mutustelee sen paremmalta mies tuntuu. En tiedä mitä ihmiset odottivat mutta kun Stonea vertailee kaikkiin liigassa esiintyneisiin ulkomaalaisvahvistuksiin joilta löytyy kokemusta WHL , AHL ja NHL sarjoista , pesee Ryanin piste/peli keskiarvolla oikeastaan jokaisen. Tepsissä esiintyneistä lähimmäksi pääsee Kent McDonnel joka muutenkin voidaan laskea samantyyliseksi kaveriksi, ainoastaan että Stone on enemmän peliä tekevämpi tyyppi. Morrison, Mclean, Zaporsky, McDonnel, Yetman, Kalus, Eaves, Perttu Lingren, Petrusalek, Doel, Lee, Wirtanen, Toporowsky, Kreps, D.Helminen ja Nokelainen, kaikki nämä pääsevät lähelle tai jäävät kauas taakse mitattuna AHL tai WHL pistekeskiarvolla . Joku voi AHL liigaa vähätellä mutta on se myös liigaan verrattavissa ja ei tuo ainakaan huononna Stonen mahdollisuutta pärjätä yhtä hyvin kuin edelle mainittujen.
 
Viimeksi muokattu:

Ludek

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Uskoisin myös että Viitasen try-outtia voitaisiin jatkaa kauden alkuun tai training camppien päättymiseen asti. Jotta saataisiin katsastettua silloiset tippujat ja vertailtua niitä nyt rosterissa oleviin.

Luuletko, että Viitanen itse haluaa odottaa mahdollista ja lopullista sopimustaan syys-lokakuun vaihteeseen?

Viitanen tulee kaiken järjen mukaan saamaan loppukauden kattavan sopimuksen, ellei sitä kulisseissa ole jo saanutkin. Olen todella yllättynyt, jos näin ei käy. Vaikkei hän olekaan täysin Peksin pelitapaan istuva pelaaja rajallisine kiekollisine taitoineen, niin silti näkisin hänestä olevan hyötyä isona ja vahvana pelaajana oman pään vääntöihin. Tällaista pelaajatyyppiä nyt myös puolustus jossain määrin kaipaa, kun Huczkowski on pois karkeloista - ja ties kuinka pitkään.
 

el_mariachi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Suomalaiset huippuyksilöt
Stonesta vielä sen verran että mitä enemmän asiaa mutustelee sen paremmalta mies tuntuu. En tiedä mitä ihmiset odottivat mutta kun Stonea vertailee kaikkiin liigassa esiintyneisiin ulkomaalaisvahvistuksiin joilta löytyy kokemusta WHL , AHL ja NHL sarjoista , pesee Ryanin piste/peli keskiarvolla oikeastaan jokaisen. Tepsissä esiintyneistä lähimmäksi pääsee Kent McDonnel joka muutenkin voidaan laskea samantyyliseksi kaveriksi, ainoastaan että Stone on enemmän peliä tekevämpi tyyppi. Morrison, Mclean, Zaporsky, McDonnel, Yetman, Kalus, Eaves, Perttu Lingren, Petrusalek, Doel, Lee, Wirtanen, Toporowsky, Kreps, D.Helminen ja Nokelainen, kaikki nämä pääsevät lähelle tai jäävät kauas taakse mitattuna AHL tai WHL pistekeskiarvolla . Joku voi AHL liigaa vähätellä mutta on se myös liigaan verrattavissa ja ei tuo ainakaan huononna Stonen mahdollisuutta pärjätä yhtä hyvin kuin edelle mainittujen.

Itse olen aivan samoilla linjoilla. Tilastot ei ainakaan huonot ole. Ja ei se AHL ole mikää huono liiga, pelityyli varmasti on hyvin erilainen.

Minä ainakin annan kaverille mahdollisuuden ennen kuin tuomitsen. Ja kuitenkin kaverin asennetta ja työntekoa on kehuttu, niin sillä pääsee pitkälle. Kaveri on kuitenkin kanukki, jotka ovat aika lähellä suomalaisia. Toisin kuin jenkit.

Monet ovat maininneet että kaverin tekniikka on huono/keskinkertainen. Esimerkiksi Post-gazette mainitsee kaverista "he offers an intriguing package of size and skill" ja kaverin alkuhankaluuksien jälkeen toteaa "Now that he has adapted, Stone doesn't just fit in. He's a force."

Totta on että artikkeli on kirjoitettu vuonna 2006, mutta tuskin kaverin taidot mihinkään hävinneet on. Linkki ko. artikkeliin löytyy alta.

Hands of Stone hold promise for Penguins

Mielestäni suurin huolenaihe on tosiaan tuo saikkuhistoria.
Taitojen ja asenteen uskon kyllä riittävän.

Taas tuli vähän positiivinen viesti, toivon etten joudu pettymään.
 
Suosikkijoukkue
TPS
Voimasuhteet-ketjussa on paljon vertailtu eri joukkueiden paino/pituus keskiarvoja. Palloseura on juuri päivittänyt joukkueen uusilla luvuilla, sen sijaan jatkoajassa lienee vielä viime vuoden alun luvut tai muut annetut luvut.

Kovaa on ilmeisesti treeneissä menty kun Cerny on menettänyt pituudesta n. 10cm ja painosta 5 kiloa. Pekka pistänyt pojan pesukoneeseen ;) No, eipä näitä kannata kovin vakavasti ottaa. Mittaajia ja mittaustuloksia on monenlaisia.

Muutamia "hauskoja" muutoksia on ilmennyt muutenkin mm. Vittasmäki +10kg (toivottavasti ei pelkkää flätää ;). Plihal ottanut varttuneemmalla iällä viiden sentin kasvuspurtin.

TPS:n tuore listaus (linkki HC TPS:n sivuille)
http://hc.tps.fi/index.php?page=fb85c7de831b2547649097bf23da729

Jatkoajan listaus, joka on oletettavasti viime kauden alun peruja (linkki sinne):
http://www.jatkoaika.com/smliiga.php?joukkue=TPS&sivu=pelaajat
 

hokihoki

Jäsen
Kovaa on ilmeisesti treeneissä menty kun Cerny on menettänyt pituudesta n. 10cm ja painosta 5 kiloa. Pekka pistänyt pojan pesukoneeseen ;) No, eipä näitä kannata kovin vakavasti ottaa. Mittaajia ja mittaustuloksia on monenlaisia.

Menee ehkä offtopiciksi mutta perinteisestihän etenkin ulkomaanvahvistukset kummasti tuntuvat kutistuvan 10-15% lentomatkan aikana. Muistuu mieleen mm. koripallosta monet sentterit kenen pituudeksi on ilmoitettu 205+cm ja todellisuus on ollut lähempänä 195cm.

TuTon nutussa pelaava Eriksson on hyvä esimerkki, sivut väittävät että kaveri on 185cm 82kg ja luonnossa nähtynä väitän että kyseiset luvut eivät pidä paikkaansa edes kamat päällä ja luistimet jalassa. Todellisuus on lähempänä 170cm 70kg. Eipä tuolla niin kamalan väliä, mutta olisi ihan mukava kun mitat olisivat edes sinne päin :D

nimimerkillä. 185cm ja Erikssonin päälaki oli noin nenä kohdalla luistimet jalassa ;)
 

Iceberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC ja FC TPS
Voimasuhteet-ketjussa on paljon vertailtu eri joukkueiden paino/pituus keskiarvoja. Palloseura on juuri päivittänyt joukkueen uusilla luvuilla, sen sijaan jatkoajassa lienee vielä viime vuoden alun luvut tai muut annetut luvut.

Jatkoajan pelaajalistauksessa olevat tiedot ovat todella vanhoja - kukaan ei ole vaan viitsinyt niitä päivittää. TPS:n pelaajat mitattiin ja punnittiin jokin aika sitten ja TPS:n omilla sivuilla on päivitetyt tiedot.

Ihmettelen mistä Plihalin 185 senttiä on tonne Jatkoajan listaukseen edes revitty. Virallisissa yhteyksissä kuitenkin 190 cm on mainittu aina.
 

Mas@

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Lassi Etelätalo
Ihmettelen mistä Plihalin 185 senttiä on tonne Jatkoajan listaukseen edes revitty. Virallisissa yhteyksissä kuitenkin 190 cm on mainittu aina.

Kuitenkin joukkuekuvassa Mikko Viitanen (191cm) on selvästi pidempi kuin Plihal (190cm). Viitanen taitaa varvistella jotta saisi loppukauden sopparin? :)
 

Jay Low

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, SHL
Keski-Euroopan kiertueella saatu "peliaika" ei kyllä lupaa kovin paljon Viitasen try-outin jatkon suhteen...tosin edelleen pikkulinnut visertää, ettei Hussea tämän vuoden puolella nähtäisi kentällä. Ilmeisesti pystyy luistelemaan, mutta siitä on vielä pitkä matka pelaamiseen. Olen muuten jo pikku hiljaa valmis luopumaan ajatuksesta, että Viitasen jatko ja Hussen toipuminen kulkisivat jotenkin käsi kädessä...toisaalta taas, mikäli Viitanen ei jatka ja Husse ei ole käytettävissä syksyllä, pakistoon jää seitsemän puolustajaa (+junnu Lehtonen), mikä on kovin vähän.

Anyway, huhupuolella vähän vettä kiukaalle. Turun "änäringissä" loppukesän harjoitellut Mika Viinanen on jonkinlaisessa keskusteluyhteydessä Palloseuran kanssa, ainakin on itse tarjonnut palveluksiaan. Viinanenhan on pelannut myös laitaa, missä ainakin osa meistä näkee täydentämisen varaa. Try-outtia kehiin..? Tarkoittaisi kyllä pitemmässä juoksussa finanssimielessä sitä, että muuta rosteria pitäisi keventää?
 

-JH-

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Anyway, huhupuolella vähän vettä kiukaalle. Turun "änäringissä" loppukesän harjoitellut Mika Viinanen on jonkinlaisessa keskusteluyhteydessä Palloseuran kanssa, ainakin on itse tarjonnut palveluksiaan. Viinanenhan on pelannut myös laitaa, missä ainakin osa meistä näkee täydentämisen varaa. Try-outtia kehiin..? Tarkoittaisi kyllä pitemmässä juoksussa finanssimielessä sitä, että muuta rosteria pitäisi keventää?

Viinanen vaan kehiin ja Hauhtonen pihalle. Haba on urallaan siinä vaiheessa että jos koko kauden istuskelee lauteilla nauttien Palloseuran eväitä, loppuu ura siihen paikkaan. Eli lähes varmasti lähtisi ulkomaille jolloin palkanmaksu loppuisi siihen paikkaan, Viinanen taas olisi Hauhtosen nykypalkkaa halvempi ratkaisu joka voisi mahdollistaa jopa merkittävän irtisanomisrahan Hauhtoselle.

Viinanen olisi varmasti liigan parhaita nelosketjun senttereitä ja voisi jopa taistella paikasta hyökkäävissä kentissä mikäli peli lähtisi kulkemaan. Iiro on myös hyvä aloittaja ja AV-pelaaja. Hauhtonen on valitettavasti nähty, vauhti nykyisessä roolissa ei riitä liigaan.
 

Ludek

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Viinanenhan on pelannut myös laitaa, missä ainakin osa meistä näkee täydentämisen varaa. Try-outtia kehiin..? Tarkoittaisi kyllä pitemmässä juoksussa finanssimielessä sitä, että muuta rosteria pitäisi keventää?

Tilanne on kai pitkälti juuri tuo, että oven pitää käydä molempiin suuntiin jos rosteriin on tarkoitus tehdä muutoksia. Viinasen mahdollisuuksia heikensi melkoisesti se että TPS päätti signata Stonen. Nyt rosterissa on jo kuusi sentteriä, jos myös Huhtalan sellaiseksi laskee vaikka tämä on pelannutkin harjoitusottelut laidassa. Viinaselle ei oikein ole siis tilaa enkä jaksa uskoa että kukaan nykyisistä senttereistä olisi lähitulevaisuudessa vaihtamassa maisemaa.
 

Rote Sau

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS + länsirannikko
Vaikka Viinanen olisi tarjolla, olis ehkä parhainta säästää kauden aikaisiin vaihtoihin sitä rahaa ? Loukkaantumisia kyllä tulee aivan varmasti. Sen lisäksi minusta Tepsi tarvis eniten varman tykin 1.laitaan, näitä 3-4. kentän jyriä, joksi ainakin minä Viinasenkin lasken, on meillä jo ihan liikaa. Tuo euroopan kiertue nyt on varsinkin näyttänyt että 2-suunnan senttereitä on, muttei pelinrakentajia. En nyt näkisi yhtälön ratkaisuna juuri Viinasta. Toki, jos joku olisikin lähdössä tai lopettamassa (mitä en tiedä) yhtälö voisi olla aika hyvä.

Olikohan Dixon myös Tepsin kiikarissa ? "Monet" SM-liiga joukkueet olivat perässä, Pelicans ja ehkä Saipa, Ilves mutta ehkä myös Tepsi.. Pelkkää spekulaatiota..
 

Ludek

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Millä perusteella? Lausunnot mediassa viittaa ennemmin, että rahaa on vielä käytettävissä.

Minulta lienee mennyt sitten jotain ohi mutta ainakin Stonen hankinnan jälkeen Vuori totesi joukkueen olevan kasassa. Se ei tietenkään tarkoita että tällä jengillä mentäisiin hamaan kevääseen saakka (eikä todennäköisesti mennäkään) mutta jos nyt hyökkäystä katsoo, niin siellä on 14 + 4 junioria rivissä. Määrällisesti se riittää. Jos aikomus olisi hankkia lisää hyökkääjiä, pitäisi olla jokin suunnitelma miten ja mistä näille nykyisille tarjotaan peliaikaa. Viltin puolella kun ei viitsisi kovin montaa istuttaa kun vielä palkkaakin niille pitää maksaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös