Uudistuksia kaudelle 2002-2003

  • 6 623
  • 92

1897

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Re: Perustelut ontuu

Viestin lähetti Kelpa
Helkovaara perustelee liigakauden alun siirtämistä muutamalla päivällä seuraavasti: "Aloituspäivä on neljä, viisikin päivää myöhemmin kuin muutamana edellisenä vuotena. Syynä muutokseen on se, että meillä on ollut niin lämpimät syksyt."

Jatkossa "Sammakko-Professori" (vai mikä lie tämä sammakosta ennustaja oli) määritelee jatkossa milloin liigakausi alkaa. Jos kasvihuoneilmiö pahenee pelataan tulevaisuudessa liigaa joulukuusta helmikuuhun. Siinä sitä Urpolla on tekemistä mahduttaa kaikki välisarjat mukaan.:eek:

Mitä tulee näihin uusiin 1. kierroksen paras 7:stä systeemiin, niin eikö juuri tämä ensimmäinen kierros ollut se joka ei kiinnostanut yleisöä (ainakaan Turuus) :confused:
 

Ramchester

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Re: Re: Perustelut ontuu

Viestin lähetti 1897
Mitä tulee näihin uusiin 1. kierroksen paras 7:stä systeemiin, niin eikö juuri tämä ensimmäinen kierros ollut se joka ei kiinnostanut yleisöä (ainakaan Turuus) :confused:

Eiköhän tämä ole vain yksi tapa estää valitettavien yllätysten tapahtumista SM-liigassa. Runkosarjan kärkisijoillahan ovat yleensä joukkueet, joilla on levein ja paras pelaajamateriaali ja paljon rahaa ja iso halli. Olisihan se suuri menetys liigalle, jos tällainen seura lähtisi kesälomalle kesken kauden. Näihin seuroihin kuuluu:

(nämä ovat sitten taas aakkosjärjestyksessä, joten älkää imaisko kovin syvälle sitä...)

Blues
Hifk
Ilves
Jokerit
Tappara
TPS
 

Moto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Eiköhän nyt mennyt tuo paras seitsemästä juttu vähän väärään paikkaan. Ennemminkin niin, että ensimmäisellä kierroksella olisi paras viidestä ja välierissä sekä finaalissa paras seitsemästä.

Ehkä sillä on tarkoitus minimoida yllätysten mahdollisuus, ettei joku pikkuladossa pelaava Saipa vahingossakaan mene pudottamaan suurhallissa pelaavaa runkosarjan voittajaa. Vastaavasti huippijoukkueille tulee "pakkopullapleijareita" entistä enemmän. Ainoa etu taitaa (fyrkkendaalin lisäksi) olla se, että kaikki joukkueet pääsevät maistelemaan pleijaritunnelmaa kotihallissaan ainakin kahden pelin verran.

Paluu yhden tuomarin järjestelmään on ennemminkin hyvä. Nykyään näkee liikaa sellaisia tilanteita, että joku kompuroi suunnilleen omiin jalkoihinsa ja vierestä tilannetta katsova tuomari ei sitä vihellä. Sitten kuitenkin se kentän toisessa päässä sivusilmällä tilanteen nähnyt puusilmä menee äkkiä korjaamaan kolleegansa "virheen".

Lohkojako ei nyt hirveästi liikuta, kun HIFK:n kohdalle ei tule muutoksia, mutta kuitenkin nuo välisarjat on täsmälleen sieltä. 14. joukkue liigaan ja nelinkertainen sarja ilman mitään kikkailuja. 52 ottelua kaudessa olisi aika hyvä määrä.
 

Old TJ

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Viestin lähetti SaiPa2000


Lappeenrantaan pääsee lentokoneella. Tosin lentojen määrästä en tiedä. Matkaa Lentoasemalta ei ole kuin 3 kilometriä, ja se matkahan menee vaikka juoksemalla kassit selässä:D


Juu pääseehän sinne. Lentoja on tosin vähänlaisesti ja koneet 34-paikkaisia Saabeja, joiden kanssa on sellainen pieni ongelma että pelikassit ei mahdu kyytiin... :D Ihan tosi. Turkkuseen päin lentää samantyyppisiä koneita ja viime keväänä pleijaripeleissä Kärpät käyttikin Turkuun mennessä konetta, mutta pelkästää pelaajat ja valmentajat (ilman pelikamppeita molemmat) menivät lentäen ja huoltajat tuli bussilla ja roudasivat pelaajien kamppeet mukana.

Old TJ
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Jumalauta noita Helkovaaran selostuksia lukiessa menee hermot.

Paskat sillä lämpimällä syksyllä on mitään seksuaalista merkitystä, NHL:ssä on pelattu KESÄKUUSSA ja TEKSASISSA jossa on VARMASTI lämpimämpää ja kosteampaa kuin Suomen syyskuussa. Ja Suomen pienemmät hallit ovat varmasti helpommin jäähdytettävissä.

Aivan turha äijä, helvettiin vaan koko mies.
 

fakiiri

Jäsen
Munkin mielestä paluu yhden dumarin järjestelmään on tervetullut uudistus. Syyt ovat jo tulleet esille aikaisemmissa viesteissä. Linjan pitäisi nyt jämäköityä edes hieman.

Mutta kaksi asiaa voitaisiin tehdä eli palauttaa punaviiva ja muuttaa pitkäkiekko-käytäntö NHL-malliseksi. Näillä uudistuksilla olisi peliä parantava vaikutus.

Mitä taas lohkojakoihin tulee, niin ei niissä hirveästi uutta ole. Kovin reilu jako ei ole. PK-seudun jengeillä on aika erilainen lohko tasoltaa kuin muualla.

Kannatan 14 joukkueen sarjaa, jossa pelataan neljä kierroste ilman mitään keinotekoisen typeriä välisarjoja.

Ja parasta, mitä SM-liigalle voisi tapahtua, on liigan toimitusjohtajan vaihto. Loppuisi ainakin kahvakiekon suosiminen.
 

SergeiK

Jäsen
Suosikkijoukkue
pelaajamarkkinoiden varteenotettava vaihtoehto
Viestin lähetti Moto


Paluu yhden tuomarin järjestelmään on ennemminkin hyvä. Nykyään näkee liikaa sellaisia tilanteita, että joku kompuroi suunnilleen omiin jalkoihinsa ja vierestä tilannetta katsova tuomari ei sitä vihellä. Sitten kuitenkin se kentän toisessa päässä sivusilmällä tilanteen nähnyt puusilmä menee äkkiä korjaamaan kolleegansa "virheen".



Niin tai TV-ottelussa oleva täysin pimentoon jäänyt tuomari haluaa parrasvaloihin ja viheltää jatkoajalla rankimman mukaan tilanteessa missä molemmat rikkovat ja on ratkaista pelin.

Mutta nuo lohkojaot. Jatkoajan uutinen kuvaa hyvin asian laitaa. JYP kuuluu "muihin roskiin" ja saamme pelata joukkueita vastaan jotka ovat maantieteellisesti aika pirun kaukana. Don`t get me wrong; en kaipaa HIFK tai Jokeri-otteluita vaan ihan oikeita paikalliskamppailuja joita ei ole ole nähty sitten Kalpan alamäen. Siksipä Kalpa mukaan SM-liiga perheeseen mahdollisimman pian!!
 

Carlos

Jäsen
Viestin lähetti Sergei_Krivokrasov

Siksipä Kalpa mukaan SM-liiga perheeseen mahdollisimman pian!!

Täysin samaa mieltä. Kalpa kuuluu ilman muuta liigaan, ja sen perinteisiin joukkueisiin. Kokemustakin on jo liigasta, jäähalli löytyy ja talouspyykki on pesty. Edelleen pyydän kuitenkin että nämä HIFK-Kalpa 1-10 -tulokset eivät uusiudu, jookos?
 

Punalippu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK,Pentin pojat (kukkuu-osasto)
Voi elämän kevät tuota liigan ahneuden määrää.Pleijjarit joka vaihessaa paras seitsemällä systeemillä ja pois näitä "paikallispelejä". Mutta kun pitää yrittää joka markka saada kansalta pois. Huit h*ttiin nämä naurettavat lohkojaot, ei niillä ole urheilullisuuden kanssa tekemistä, keinotekoista sosiaalitoimintaa. No edes jotain hyvää eli toi yhden dumarin systeemi, jokohan niitä "oikeita" tuomareita riittäs edes suurinpaan osaan otteluista. Urpo on Urpo, vaikka uimalakissa paistaisi, Jyväskylän lahja Suomen jääkiekkokansalle.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Viestin lähetti Ande


- Pitkä kiekko NHL-tyyliin.


Jotta ei unohtuisi miksi tämä poistettiin ja miksi tämän säännön poistamisesta keskustellan myös NHL:ssä... Eli vakavat loukkaantumiset päädyssä kiekontavoittelutilanteessa (tullaan miljuunaa ja taklataan ennen laitaa jne.)
 

PeteX

Jäsen
Suosikkijoukkue
Töölön Vesa/Jokerit, Leeds Utd, Only Oranje
Onneksi päästiin eroon naurettavasta päätuomareitten kilpaviheltämisestä. Saakohan ne jotain provikoita siitä kumpi viheltää useammin? Tämä onneksi huomattiin myös muualla ja palataan vanhaan hyvään systeemiin, jossa vastuun kantaa yksi päätuomari.
Lohkojaot ovat kait ihan ok, mutta pleikkareissa jatkoon vaadittavien voittojen lisääminen on puhdasta rahastusta, jota vastaan minulla ei kylläkään ole mitään. Pelataan vaan enemmän ns. tärkeitä matseja, toisaalta paikallismatseja olisi voinut vähentää puolella.
 

theref

Jäsen
Pete

Joo, tuomarit on provikkapalkalla sekä lisäksi Liiga itsessään palkitsee ottelussa enemmän rangaistuksia antaneen tuomarin Tupla-Boost suklaapatukalla!
 

PJay

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Tulikiven katkuisia kommentteja

Välisarjat ja lohkojaot:

Minulle on aivan yhden tekevää kuka pelaa missä lohkossa. Ne jotka valittavat epäreiluista lohkoista, niin jos joukkueenne ei saa tarpeeksi pisteitä välisarjasta, niin tuskin niitä tulee niistä 48 muustakaan ottelusta.
Välisarjat ovat turhia, pois kokonaan.

Yksi tuomari:

Kahden päätuomarin systeemi on periaatteessa parempi, mutta koska sitä ei ole saatu toimimaan kunnolla, niin paluu vanhaan on oikeutettua.
Hyvä kompromissi.

'Paras seitsemästä' - puolivälierät:

Ei, ei. Miksi näin ? Kaikin puolin huono idea.
- "Yllätysten aika on ohi" - Luultavasti kyllä.
- "Enemmän yleisöä -> suuremmat lipputulot" - Pitää paikkansa, mutta vähemmän kuin liigan miehet luulevat.
Missä järjestyksessä pelit pelataan ? Nykyiseen (vuoroin vieraissa), NHL-tyyliin (2-2-1-1-1), Ruotsin malliin (1-2-1-1-1-1 muistaakseni, hölmö kuitenkin), vai joku muu (esim. 2-3-2, tai 1-2-2-1-1) ?
Järjestyksestä riippu paljolti myös yleisön kiinnostus. Jaska sunnuntai-fani ja Eino yhteistyö-kumppani miettivät miksi mennä ensimmäisiin kotipeleihin, kun ei niissä mitään vielä ratkaista mitään; ja sitten taas ihmetellään miksi Elyseen/Hartwallin kahden ensimmäisen ottelun yhteen laskettu yleisömäärä on 10000 ja risat.
Joko paras viidestä tai paras seitsemästä koko pudotus-pelien ajan, kaikki sarjat yhtä pitkiksi (pois lukien pronssiottelu).


Pitkät kiekot ja keskiviivan paitsiot pidetään (toivottavasti) nykyisellään, kunnes IIHF toisin päättää. Sama koskee myös rangaistuksia tappeluista.

edit: pientä viilausta.
 
Viimeksi muokattu:

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
Kahden tuomarin systeemillä tuli valtavasti erikoistilanteita ja välillä joukkueet eivät tienneet, mitä sai tehdä ja mitä ei, kun toinen dumari vihelsi kahvaamisesta ja toinen taas ei. Omasta mielestäni liian monta kertaa tapahtui se, että tuomariparin linja oli liian heittelevä. Sanotaan nyt vaikka noin se, ehkä sille on parempikin termi. Eikä kaksikaan tuomaria saanut pois sitä kahvaamista, roikkumista ja erityisesti mailasta kiinnipitämistä. Yhden tuomarin myötä nousee tasakentällisin pelaaminen taas hieman tärkeämmäksi. Välillä kun katsoi niin koko peli tahtoi olla pelkkää yv-av peliä. Esim. tästä viime sunnuntain HN-matsi JYP-Jokerit. Minä olen ainakin yhden tuomarin systeemin kannalla.

Ja sitten tämä välisarjajako. Well, sanoisi kohtelias jenkki. Minä sanon, että voi jeesus! Mikä tarve on pelata jotain välisarjaa. Miksei voida pelata 4x12 peliä eli 48 matsia kaudessa. Eihän Veikkausliigassakaan ole ylimääräisiä paikallispelejä. Hohhoijaa.
 

Skoda

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Muutoksista

Heitetään vielä oma mielipide mukaan, taitaa vastata aika samoja käsityksiä kuin jo esitetyt:

- Lohkojaot:
Heittäisin koko välisarjat pois jolloin nähtäisiin joukkueiden väliset voimasuhteet oikeasti. Oman joukkueen kannalta uusi jako on ehkä "helpompi" mutta matkat älyttömän pitkiä ja vastustajat eivät kiinnosta. Hämeen lohkon muodostamisen takia tämä oli varmaan ihan järkevä päätös.

- Yksi tuomari
Tervetullut päätös. Tuomiot tuskin paranevat mutta ainakin niiden määrä vähenee. Nyt pelataan kokoajan ylivoimaa tai alivoimaa, joka tuhoaa pelistä sen luonnollisen rytmin ja draaman. Lisäksi peliaikaa tulee vain erikoismieheille ja kolmosen ja nelosen kaverit istuvat penkillä lähes koko ottelun. Huono juttu kehittymisen kannalta.

Tuomareiden osuus pienenee, pelaajien kasvaa. Toivottavasti.
 

Murmeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Vancouver Canucks
Re: noniin

Viestin lähetti isi
Nythä meillä vasta hauskaa tuloo ku tuomaripoloiset alkaa istumaan videopuhelimen ääressä joka toinen minuutti! Eihän noi äijät kerkee maalikulmille kattoon kun annetaan pitkä syöttö omalta maaliviivalta toiselle siniselle ja siitä läpiajo ja epäselvä maalitilanne! Ei muutaku luurit korville ja odottamaan tulosta...arvotaan ensimmäinen...

Paitsi että, onhan siellä vielä linjurit, joiden sana on maaliasioissa jotakuinkin yhtäpainava kuin päätuomarin. Usein linjuri kyllä ehtii punaviivalta pitkään syöttöön mukaan.
 

Murmeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Vancouver Canucks
Re: Pete

Viestin lähetti theref
lisäksi Liiga itsessään palkitsee ottelussa enemmän rangaistuksia antaneen tuomarin Tupla-Boost suklaapatukalla!

No helvetti, jos tämän oisin tiennyt niin oisin kyllä liigatuomariksi ryhtynyt!
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Toisaalta jos Urpo onnistuttiin jyräämään tässä asiassa niin lienee toivoa että kiekkopomot onnistuvat muuttamaan tuon tappelu rangaistuksen joko pelkkään 5:een tai esim. 5+10min rangaistukseen.

Jos raha noin paljon kiinnostaa niin kyllähän nämä pomot tietävät että tappelut tuovat lisää viihdykettä peleihin joka taas lisää katsojamääriä.
 

Tj

Jäsen
Suosikkijoukkue
Melchester Rovers
Joopajoo. Tuo lohkojako on juuri sellainen että kaksi lohkoa maantieteellisin perustein ja loput roskasakit sitten ympäri suomenmaan yhteen lohkoon. Eli kivaa! Meidän lähin paikallisvastustaja onkin sitten SaiPa! Ja Lappeenrannan lisäksi voimme tehdä fanimatkoja yhtä perinteisiin paikallisotteluihin Raumalle, Poriin ja Ouluun! Pelillisestihän uusi lohko on nykyistä parempi, mutta yleisöllisesti ei. Kuten täällä on todettu, meitin lohkossa on enimmäkseen ottelupareja jotka eivät huippuyleisöjä vedä. Poikkeuksena ehkä länsirannikon jäsentenväliset.

Tuomariuudistus oli hyvä homma. Vielä samantien punaviiva takaisin, jatkoaika entisenlaiseksi ja pleijareissa koko homma paras seitsemästä- systeemillä niin menee hyvin.

Urpo selitti muuten tänään Keskisuomalaisessa että pleijariuudistus tehtiin siksi, että kaikille haluttiin taata kaksi kotiottelua. Joka varmasti on hyvä syy. Mutta mulle ainakin tulee maku että sillä myös haluttiin varmistella "oikeiden" joukkueiden pääsy jatkoon neljännesvälieristä - materiaalierohan tulee näkymään mitä pidempiä sarjat ovat. Eikös se koske liigankin kukkaroa jos finaaleissa pelaavat pienien hallien Jyp ja Saipa tai isojen areenoiden Tps ja Jokerit.
 

mission16W

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, MUFC (sympatiat TPS)
Viestin lähetti Pete 62
Onneksi päästiin eroon naurettavasta päätuomareitten kilpaviheltämisestä. Saakohan ne jotain provikoita siitä kumpi viheltää useammin? Tämä onneksi huomattiin myös muualla ja palataan vanhaan hyvään systeemiin, jossa vastuun kantaa yksi päätuomari.

Ja sitten herätys sinnekin. Tällä palstalla tuntuu kaikilla olevan paljon sanottavaa tuomareista, mutta ei kenelläkään paljon tietoa tuomarin työskentelystä. Tuomarit eivät vihellä kilpaa keskenään. Se, miksi kiekkoa lähempänä oleva tuomari harvoin viheltää jäähyt on se, että hänen tehtävänsä on katsoa nimenomaan kiekkoa sanoa mielipiteensä syntyneistä maaleista jne... kun taas kauempana oleva tuomari seuraa yleistä pelitilannetta. Jos joku tosissaan kuvittelee tuomaroinnin tason maagisesti parantuvan kun toinen tuomari otetaan pois, niin saanen suositella lääkityksen lisäämistä. Yksi mies ei riitä viheltämään nykysäännöillä pelattavaa jääkiekkoa. Tuomari ei voi mitenkään olla kaiken aikaa sijoittunut hyvin, kun kiekko voi lähteä yllättäen omasta päädystä 40 metrin syöttönä hyökkäysviivalle. Kuten niin monissa muissakin tapauksissa, aika on kullannut muistot tässäkin. Odotan innolla, kun "puusilmät tuomarit, maksaakohan ne rahaa sille joka viheltää kierroksessa eniten!"-valitus alkaa taas syksyllä.

Tuomarointi ei parane määrää muuttelemalla vaan sillä, että palkataan ammattituomarit. Nämä miehet saavat sitten hyvän korvauksen työstään ja voivat tehdä sitä kokopäiväisesti, jolloin he voivat omistaa enemmän aikaa koulutukseen, pelinauhojen katselemiseen ja taitojensa kehittämiseen.
 

mission16W

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, MUFC (sympatiat TPS)
Viestin lähetti Köpi
Kahden tuomarin systeemillä tuli valtavasti erikoistilanteita ja välillä joukkueet eivät tienneet, mitä sai tehdä ja mitä ei, kun toinen dumari vihelsi kahvaamisesta ja toinen taas ei. Omasta mielestäni liian monta kertaa tapahtui se, että tuomariparin linja oli liian heittelevä. Sanotaan nyt vaikka noin se, ehkä sille on parempikin termi.


Tähänkin on helppo ratkaisu. Tuomaritarkkailijat voisivat pitää kirjaa tuomariston vihellystyyleistä ja sitten parittaa samantyyliset tuomarit viheltämään. Näin saataisiin yhtenäinen linja.

Eikä kaksikaan tuomaria saanut pois sitä kahvaamista, roikkumista ja erityisesti mailasta kiinnipitämistä.


Uutinen: ei saa yksikään. Niin kauan kuin liigan käsitys tiukasta tuomarilinjasta on hurmahenkinen puhe ennen kauden alkua ja tarkka linja 5 ottelun ajan, ei tuota saada koskaan pois. Tuomaritarkkailijalle vaan tiukemmat ohjeet valvoa tuota osaa tuomariston työstä ja tuomaristolle tiukat ohjeet ottaa kaikenlainen roikkuminen ehdottomasti pois. Ei armoa - jos joku pitää mailasta kiinni, armotta kakkonen. Kyllä ne puupää-peluritkin sen oppivat.


Ja sitten tämä välisarjajako. Well, sanoisi kohtelias jenkki. Minä sanon, että voi jeesus! Mikä tarve on pelata jotain välisarjaa. Miksei voida pelata 4x12 peliä eli 48 matsia kaudessa. Eihän Veikkausliigassakaan ole ylimääräisiä paikallispelejä. Hohhoijaa.

Nih. Semminkin kun lohkojaot ovat sangen... mielenkiintoiset. Kun nuo edelliset lohkojaot tehtiin, ennustin jo silloin, että ne kestävät korkeintaan kaksi vuotta. On idioottimaista tehdä lohkojaot voimasuhteiden mukaan, koska sitten ne saadaan tehdä uudestaan parin vuoden välein. Olisi h**vetisti fiksumpaa jakaa lohkot kylmästi maantieteellisesti itään ja länteen tai vaikka pohjoiseen ja etelään. Miten vaan. Joku voi kärsiä tänä vuonna "epätasaisesta" lohkosta, mutta ei ainakaan joudu matkustamaan kahdesti viikossa toiselle puolelle maata. Sitäpaitsi, kuten nähty on, voimasuhteet muuttuvat. No, onneksi Urpo muisti jo viimeksi kertoa, miten keinotekoinen maantieteellinen jako olisi. On se hyvä, että on fiksumpia ihmisiä siellä hommissa.
 

Habby

Jäsen
Suosikkijoukkue
Les Canadiens de Montréal, John Ferguson Sr
No aika pitkälti olen suuren enemmistön kanssa samaa mieltä.

Lohkojaot ovat jo alun alkaen olleet epäonnistunut idea, jonka tarkoituksena on tuottaa isoissa halleissa pelaaville joukkueille mahdollisesti vielä enemmän rahaa. Turussahan Jokerit ja HIFK ovat perinteisesti kiinnostaneet eniten katsojia. Ilmalan halli on lähes aina täynnä tai ainakin useimmiten yleisömääränä on viisinumeroinen luku Hartwall Areenalla, kun HIFK ja TPS siellä vierailevat. Muissa lohkoissa ei taida Tampereen ja Oulun lisäksi olla yli 7000 katsojan areenoja (Onko muuten Oulussakaan?).

No oli miten oli, kaikkein paras vaihtoehto ottelu lukumääriin olisi nelinkertainen runkosarja ilman lohkojakoja, jolloin otteluita tulisi kullekin joukkueelle 48 kappaletta. Playoffeissa ensimmäisellä kierroksella paras-viidestä-ottelusarjat ja kahdella viimeisellä kierroksella paras-seitsemästä-sarjat. Koska ensimmäisellä kierroksella pelattaisiin paras-viidestä-systeemillä, olisi yllätyksille paremmat mahdollisuudet.

Jos jollakin joukkuella menisi tällä kaudella kaikki playoffsarjat viidenteen peliin, pelaisi kyseinen joukkue koko kauden aikana 56+15 peliä eli 71 (+ tietysti harkkamatsit). Minun vaihtoehdossani maksimimääränä olisi runkosarjan 48 peliä lisättynä pudotuspelien 19 pelillä eli 67 peliä (lisäksi harjoitusottelut). Eli vaikka runkosarjasta nappaistaan pelejä pois, niin ottelumäärä ei vähene kovinkaan paljon koko kauden ajalta. Varsinkin, kun suora 4-0-voitto ottelusarjassa ei liene kovin todennäköinen.

Yhteen päätuomariin siirtymisestä en ole varma vielä mitä mieltä olen. Toisaalta ajattelen, että nyt liigassa oli liikaa heikohkosti viheltäneitä tuomareita, mutta toisaalta kahdella tuomarilla pitäisi saada kahvaaminen helpommin kitkettyä pois. Paino sanalla pitäisi. Äänestän toistaiseksi tyhjää tässä asiassa.

Joo, ja kahden viivan syöttö takaisin.
 

PJay

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Viestin lähetti mission16W


Se, miksi kiekkoa lähempänä oleva tuomari harvoin viheltää jäähyt on se, että hänen tehtävänsä on katsoa nimenomaan kiekkoa sanoa mielipiteensä syntyneistä maaleista jne... kun taas kauempana oleva tuomari seuraa yleistä pelitilannetta
No sitten herätys ja lääkityksen vaihto tuomareille.
Jos sen lähempänä olevan tuomarin tehtävä on seurata kiekkoa, niin mihin tarvitaan linjatuomareita ?

Sanonpa nyt vielä kerran miten sen kahden tuomarin systeemin pitäisi toimia:
Lähempänä oleva tuomari seuraa kiekollista tilannetta ja tuomitsee kiekolliseen pelaajaan kohdistuvat rikkeet (ja kiekollisen pelaajan tekemät rikkeet). Taustalle jäävä tuomari seuraa muita pelaajia, kiinnittäen erityisesti huomiota kiekottoman pelaajan estämiseen.
SM-liigassa lienee jokin muu käytäntö. Kiekottoman estämiset vihelletään vain jos jompi kumpi sattuu sen sivusilmällä näkemään. "Kostot" otetaan pois kahden miehen voimin, mutta sitä ensimmäistä rikettä kumpikaan ei huomannut. Ja tätä rataa.
 

hanu

Jäsen
Suosikkijoukkue
raitapaita
Näin sitten ensi kaudella!

Lohkojako ja 13 joukkueen liiga on erittäin huonoksi osoittautunut systeemi. Siitä kai kaikki ovat yhtä mieltä. Nelinkertainen sarja olisi riittänyt aivan mainiosti.

Samaten pidän erittäin epäurheilijamaisena tätä nykyistä otteluohjelmaa, jossa on otteluita, joissa toinen joukkue joutuu pelaamaan perättäisinä päivinä ja saa jälkimmäisessä vastaansa levänneen joukkueen. Ymmärrän monitoimihallien ongelmat, mutta sarjaohjelma pitäisi pystyä laatimaan niin, että jos peräkkäisinä päivinä pelataan, niin sitten pelaavat molemmat. Sarjaohjelman laadintaakin helpottaisi keinotekoisista välisarjoista luopuminen, taloudellista tappiota en kylläkään lähde edes arvaamaan.

Kirjoittavatko tähän keskusteluun aivan eri ihmiset kuin noihin ziljoonaan kahvauskeskusteluun? Siis toisaalla halutaan kahvaukseen nollatoleranssi täällä sanotaan, että jäähyjä (=erikoistilanteita) on liikaa. En ymmärrä. Tilastoja en nyt jaksa tutkia, mutta mutuna väitän, että koukkaamisesta, kiinnipitämisestä, kampituksesta ja estämisestä vihelletään eniten rangaistuksia, ainakin lukumääräisesti, niistähän harvemmin kakkosta enempää tulee. Korkea maila saattaa näistä 'ei kahvaus'-rikkeistä päästä lähimmäksi, sekin usein johtuu 'epäonnistuneesta' mailahäirinnästä. Mitkä niistä Jyp-Jokerit -pelin jäähyistä olivat liikaa? Minusta mursu&kettu onnistui erityisesti estämisten karsimisessa harvinaisen hyvin, enemmänkin ehkä olisi voinut antaa muttei kyllä vähempää, ainakaan jos kahvausta halutaan tosissaan karsia.

Tässä kahden tuomarin systeemiin siirtymisen yhteydessä on myös uusia tuomareita tullut mukaan todella paljon, sekä tuomarien määrän lisääntymisenä että vanhojen lopetettua. Onkohan Lepaus oikeastaan ainoa kokeneesta kaartista jäljellä. Olisi nyt annettu aikaa ainakin kausi miksei kaksikin vielä niin tuomareille kuin oikeastaan koko kiekkokansalle aikaa opetella ja tutustua mitä tämä oikein on, nyt vedettiin matto alta tältä kokeilulta ja todennäköisesti myös muutamalta siihen hommaan (kaikesta huolimatta) tosissaan panostaneelta kaverilta. Nyt vain kokemusta/koulutusta, jotta tuomareiden väliset linjaerot saataisiin pienemmiksi, eli tulkintalinjaa yhdenmukaistettua. Nyt alkaisi myös tuomareita olla sen verran, että jatkuvista epäonnistumisista voitaisiin myös hyllyttää hetkeksi, kesken pelin on tuomaria paha vilttiin panna.

Itse olin silloin pari vuotta sitten, kun niitä ensimmäisiä kokeiluja aloiteltiin, sitä mieltä, että parempi malli olisi ollut antaa lisää oikeuksia linjatuomareille viheltää esim. vaikka juuri estämisiä, eli rikkeitä jotka tapahtuvat selvästi muualla kuin kiekollisessa tilanteessa. Nyt kuitenkin juuri näihin tarttumista on haettu tällä systeemillä, en enää edes ehdota uutta opettelukierrosta, mutta jos syynä paluuseen on pelkästään raha, niin hallelujaa.

Play-off uudistus on sinänsä tervetullut, nyt lähdettiin liikkeelle vaan väärästä päästä. Parasta olisi ollut lyhentää runkosarja 48 otteluun ja pelata kaikki plleijarit paras seitsemästä. Viime kevään ongelma, esim jossa Ilves joutui tosi väsyneenä välieriin Tapparaa vastaan, vaan pahenee: miten homma hoidetaan, kun 4 - 0 sarjansa voittanut saa vastaansa 4 - 3 omansa klaaranneen; toinen on väsynyt ja toiselta pelituntuma hukassa ja seuraava sarja onkin paras viidestä, jossa ensimmäinen ottelu on erittäin tärkeä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös