Uudistuksia kaudelle 2002-2003

  • 6 629
  • 92

Ande

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
:D

Carlos yrittää selvästikin tappaa nauruun meikäläistä.

On todellakin hyvin läpinäkyvää, että paras seitsemästä on ainoastaan puolivälierissä. Jos sama systeemi olisi läpi play-offien, tulisi katsojia varmasti nykysysteemiä enemmän; enemmän fyffeä liigalle! Mikseivät he tätä ymmärrä!
Vasta tämä (eli kaikki play-off vaiheet paras seitsemästä) olisi kaikkein tuottoisin, mieluisin ja järkevin tapa, kuin joku ihme variaatio.

Hartza:

Liigakarsinta olisi urheilullisesti tasapuolisin vaihtoehto, mutta mitäs sitten, jos liigaan nousisi vahingossa joku Diskos?
Mielestäni liigaseuroilla pitää olla talous kunnossa ja edellytys pelata ja menestyä liigassa. 13-joukkueen sarjahirviö on kuitenkin erikoinen, joten 14-joukkueen sarja olisi paras ratkaisu. Esim. Sport liigaan.
 

tt

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Muutama miete aiheesta.

Lohkojako: jos katsotaan tämän päivän sarjataulukkoa ja verrataan nykyisten lohkojen voimasuhteita uusiin näyttää tältä:

Nykyiset:
Jokerit, Blues, HIFK, TPS keskimäärin 28.5 pistettä per joukkue
Ilves, Tappara, Ässät, Lukko 24.75
JYP, Kärpät, HPK, Pelicans, Saipa 26.8

Uudet:
Jokerit, Blues, HIFK, TPS keskimäärin 28.5 pistettä per joukkue
Ilves, Tappara, HPK, Pelicans 33.5
JYP, Kärpät, Ässät, Lukko , Saipa 19.8

Näyttäisi siis siltä, että uuden Hämeen lohkon joukkueiden asema vaikeutuu, tämänhetkisillä voimasuhteilla erityisesti Ilveksen. Viiden joukkueen lohkossa hyvässä vedossa oleva joukkue näyttäisi pääsevän aika helpolla. Tämä vertailu on tietysti hyvin kyseenalainen, mutta jotain kertonee. Kuten useampi kirjoittaja on jo esittänyt, mielestäni enemmän tai vähemmän keintekoinen lohkojako tulisi poistaa. Nelinkertainen sarja (=48 peliä) olisi hyvä.

Yksi päätuomari: Periaatteesa hyvä ratkaisu tämä vanhaan palaaminen, ihmetyttää vain miksi alunperinkään siirryttiin kahteen päätuomariin. Kaivoin esiin HS:n jutun systeemistä:

"Jalarvon mielestä uusi järjestelmä puolustaa paikkaansa pelin nopeuduttua ja muututtua melkoisesti niistä ajoista, jolloin yhden päätuomarin järjestelmä otettiin käyttöön. Keskiviivan paitsion poistaminen merkitsee parhaassa tapauksessa jopa lähjes 40 metrin mittaisia syöttöjä. Yksi tuomari ei välttämättä ehdi kaikkia käänteitä silloin näkemään."
(Lähde: http://www.helsinginsanomat.fi/uutisarkisto/19990821/urhe/990821ur22.html )


Onkohan tämä jotenkin muuttunut :D

Pudotuspelit:
Paras seitsemästä hyvä, mutta pitäisi olla sitten joka kierroksella. Uudessa tavassa ei ole mitään järkeä. Ainoa 'hyvä' asia on lisäraha, minkä uudistus tuo liigalle->seuroille.

Itse poistaisin myös pelirangaistukset tappeluista ja toisin keskiviivan paitsion takaisin. Keskiviivan paitsion palauttaminen mahdollistaisi nykyään harvinaiset pakkien avojää-taklaukset, kun ei tarvitsisi jäädä omalle puolustusalueelle vahtimaan sinisellä kyttäävää hyökkääjää.

--
tt
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Vihdoinkin

Onneksi on vielä olemassa toivoa.Kun kaikki muu jääkiekonsaralla tuntuu menevän päin sitä,saadaan sentään toivoa, että kiekko muuttu siihensuuntaan mihinkä pitää. Toivon, että entiset
kiekkoilijat olisivat vahvalla rintamalla, viheltämässä näitä
yhdentuomarin pelejä(päätuomari)
Toivoa sopii, että kaikenmaailman lentämiset loppuu jäällä,
kun sääliä ei tule kuin yhdeltä suunnalta.
Odotan mielenkiinnolla huomista TURUNSANOMIEN,
luovuuden superjournalistin kirjoitusta aiheesta.
Sitä odotellessa, äijää seinään kuin mätää kukkoa.:cool: :cool: :cool:
 

Jamo

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, RoKi
Mielestäni koko lohkojako on syvältä. Onhan niin, että koviin matseihin tulee enemmän ihmisiä ja rahaa satelee, mutta jos vaikka Lukko (sattuman varaisesti valittu tällä kaudella huonommin pärjäävä joukkue) yllättää ensi kaudella, niin eikös pisteitä heru hieman helpommin, kuin esim. Eteläisessä lohkossa...? Olettaen tietysti, että muiden joukkueiden voimasuhteet säilyvät suurinpiirtein ennallaan. Jos heikoimmat eivät pysy tahdissa mukana niin onkos sillä sitten jotain väliä? Eivät kaikki voi olla tasavahvoja, joten miksi sarjataulukkoa pitää tasoittaa teennäisillä lohkojaoilla?:confused:
Yhden tuomarin systeemi on todella hyvä juttu. Neljä silmää näkee paremmin kuin kaksi, mutta yhdet aivot pitävät linjan parempana kuin kahdet :D
 

Corkscrew

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Täältäkin suunnasta kärryllinen sitä ehtaa SM-liigan ja Urpon suuntaan, uudistus "puolivälieräsarjat pelataan paras seitsemästä-systeemillä" on aivan perseestä. Yllätykset pyritään minimoimaan, ja homma toteutetaan niin läpiväkyvästi että eivät varmaan ole edes tajunneet miltä saavat päätöksensä näyttämään lajia seuraavan kansan keskuudessa. Voi Urpo, minkä teit!

Kaikki pudotuspelikierrokset pitäisi muuttaa pelattavaksi paras seitsemästä-järjestelmällä, ja runkosarjaotteluita olisi siten 52 tai 54. Siinä olisi sitä jotain, mutta ei näin.

Pelolla vain odottelen, että kevään 2003 pudotuspeleissä ensimmäisellä kierroksella kohtaavat Tappara ja Ilves. Ensin on tahkottu tiukat kahdeksan runkosarjakohtaamista, ja heti perään otellaan välieriin pääsystä vielä seittemän matsia. Halleluja! 15 kihelmöivän jännittävää paikalliskamppailua... YÖK.
 

Kaljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo Blues, Honka, Newcastle Utd.
Välisarjoille huutia täältäkin. Nelinkertainen sarja ja kaikki pudotuspelit 4 voittoon saakka!

Yhden tuomarin systeemiin palaaminen on ihan hyvä juttu, mutta tuskin se mitään mullistaa. Toivottavasti olen väärässä, mutta vähän on varmaan kaikilla aika kullannut muistot. Kyllä ne erotuomarit oli huonoja jo silloinkin...
 

M@rko77

Jäsen
Suosikkijoukkue
LFC, FC Lahti ja Pelicans
Onneksi..

..toinen päätuomareista poistuu..Lohkojakokin näyttää olevan ihan jees..:o
 
Suosikkijoukkue
Two Degrees of Mike Sillinger
Ande:
Itse lisäisin vielä seuraavat uudistukset/vanhat asiat:

- Ainoastaan nelinkertainen runkosarja.
Tämä olisi kaikille joukkueille tasapuolinen, eikä jossitteluun olisi aihetta. Käytännössä ei tule koskaan toteutumaan, sillä rahaa tulee nykyisellä systeemillä kivasti seurojen kirstuihin.

- Kahden viivan syöttö takaisin.

- Pitkä kiekko NHL-tyyliin.

- Naurettava 5-sekunnin aloitussääntö hevonkuuseen.

- Jos sössii kiekon omaan maaliin, maali hyväksytään kaikissa tilanteissa.

- Kunnon mies-mies tappeluista pelkästään vitonen, eikä mitään idioottimaisia 20-minuutin automaattisia.
Selkä-, polvi-, laita- tai muutoin vaarallisista talkauksista välitön viisiminuuttia ja tuomarin harkinnan mukaan ottelu - tai pelirangaistus. Jokainen tällalinen tilanne tarkisteltaisiin jälkikäteen mahd. pelikieltoa varten.

- Säälipisteet pois jatkoajoilta. (Voitosta 2 pistettä, tasapelistä 1 piste ja häviöstä NOLLA pistettä. Miten tämäkin asia on niin saa*anan vaikeata?).

Samaa mieltä noista muissa paitsi pitkä kiekko-säännössä.

Lisäisin vielä yhden:
Siirretty paitsio pois eli kiekkoa ei voisi lyödä heti takaisin hyökkäysalueelle, koska tilanteesta tulee automaattisesti paitsio.

Kannatan nyt tapahtuvia muutoksia osittain. Lohkojaossa mentiin huonompaan suuntaan ja paras seitsemästä olisi parempi kokeilla finaaleissa.
 

Femma

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Viestin lähetti Ande


- Kunnon mies-mies tappeluista pelkästään vitonen, eikä mitään idioottimaisia 20-minuutin automaattisia.

Mistä mies-mies tappeluista?;) Eihän sm-liigassa kerkeä edes ruveta kunnolla mättelemään vastustajan kanssa, kun tuomari heti välissä. Sama käytäntö kuin NHL:ssä. Jos miehet rupee mähiseen niin antaa lihan tummua ja sitten kun ne on hakanneet toisiaan tarpeeksi menee vasta väliin. Vai onko kunnon tappelut häpeä sm-liigan "neitikiekkoilulle" ?

Muuten samoilla linjoilla.
 
Muutoin on kaikki hyvin, mutta nuo lohkojaot... Ihmetyttää miksi sellaiset pitää edelleen olla olemassa (tai kyllähän se syy todellisuudessa on kaikkien tiedossa), kun ovat tämän viiden joukkueen osalta noinkin järjettömät. Ässät ja SaiPa esimerkiksi pelaavat ensi kaudella keskenään muutamankin kertaa. D'oh!

Kaikkien muiden paitsi viiden joukkueen lohkon joukkueille välisarjat tuovat rahaa, kun pelataan naapurikaupungin kiinnostavia joukkueita vastaan. Yleisöä tulee niin pelipaikkakunnalta kuin vastustajan kaupungista. Mutta toisin ovat asiat meillä: Esimerkiksi Ässät pelaa tsiljoona kertaa JYP:iä ja SaiPaa vastaan, jotka a) eivät puolin jos toisin voisi vähempää kiinnostusta herättää ja b) ovat pitkien matkojen päässä toisistaan. Tampereelle on täältä Porista ollut kiva lähteä vieraspeleihin, mutta Lappeenranta on hieman kauempana. Joukkueille lähtö toiselle puolelle Suomea tuottaa sekä lisärasitusta että -menoja.

Ylipäätänsä olen henk.koht. mieltänyt välisarjat tähän asti jonkinlaisiksi aluesarjoiksi, ja senpä takia olen niistä edes jossain määrin pitänyt. Olisivat sitten poistaneet kokonaan, jos tähän oli pakko lähteä!
 

hifk#27

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK.
Viestin lähetti Carlos





Finaalit:

1. vs. 2/3 Kaikki ottelut pelataan Ilmalan tekojääradalla, koska sinne mahtuu eniten katsojia. Jos Jokerit on finaalissa, vastustaja menettää yhden pelaajan jokaisesta tekemästään maalista. Näin esimerkiksi 2-0 tilanteessa Jokerit pääsisi pelaamaan loput ottelusta 5-3 yv:llä.

Jos tästä huolimatta Jokerit on häviöllä peliajan täyttyessä, heitetään yksipuolista kolikkoa paras seitsemästä - systeemillä. Hjallis saa valita ensin, koska hän ei osaa lukea. Kolikonheiton voittaja vie mestaruuden.

Ottelun lopuksi Jokerit jäädyttää Marko Tuomaisen pelipaidan, koska tämä oli katsomassa ottelua.



:D :D :D :D!!!!

Loistavaa! Miten käy jos jokerit jää pleijjareiden ulkopuolelle?
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Jäipäs huomaamatta, että tuo paras seitsemästä tarkoittaa vain puolivälieriä. Tuo tosiaan tuohoaa nyt yllätykset ja ne isot hallit omistavat joukkueet pitää saada sinne ratkaisuotteluihin vaikka väkisin rahavirtojen turvaamiseksi. :(

Tuosta Anden uudistuslistasta olen täysin samaa mieltä.
 

huihai

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Viestin lähetti hifk#27






Loistavaa! Miten käy jos jokerit jää pleijjareiden ulkopuolelle?

Jokerit tietysti arvotaan mestareiksi, eli kolikkoa heitetään niin kauan, kunnes Jokerit on mestari.

Kaikki jääkiekossa tapahtuvat muutokset ovat tietysti Jokereiden ja Harkimon juonitteluja.:D :D :cool:
 

isi

Jäsen
Suosikkijoukkue
sups
noniin

Nythä meillä vasta hauskaa tuloo ku tuomaripoloiset alkaa istumaan videopuhelimen ääressä joka toinen minuutti! Eihän noi äijät kerkee maalikulmille kattoon kun annetaan pitkä syöttö omalta maaliviivalta toiselle siniselle ja siitä läpiajo ja epäselvä maalitilanne! Ei muutaku luurit korville ja odottamaan tulosta...arvotaan ensimmäinen... Mistäköhän liiga löytää tuomarit kun nykyisistä varmaan moni lopettaa kun palataan yhdennupin systeemiin?Eihä näistä nuorista ole yksin vastuuta ottamaan. Miksei palata jo tälläkaudella esim.pleijjareissa jo yhteen päätuomariin? Sitten nähtäisiin kenet voidaan palkata ensikaudeksi. Suoritetaan niinku aika-ajot päämääränä 2002!Huh huh mikä soppa syntyiskään jos isi sais tietää ...eiku tuli ihan joulu ku luki txt.tvtä.Että silleen.
 

Hartza

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo
Urpo sai päihin

Urpo oli itseasiassa kahden tuomarin kannalla, mutta liigahallitus oli äänestänyt ja enemmistö oli yhden tuomarin kannalla. lähde: mtv3 tulosruutu
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Tuohan oli selvä epäluottamuslause Urpolle, saas nähdä olisko asiat niin hyvällä mallilla että Urpon palli on jo heilumassa...
 

Lare

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Kärpät

Pisteiden kannalta uusi lohkojako on Kärpille mitä ihanteellisin, kun kaksi kovinta kilpakumppania tiputettiin pois ja tilalle tuli kaksi liigan "kestojumboa" (pahoittelen kovasti provosoivaa ilmaisua). Oletan Kärppien parantavan tänä vuonna vielä sijoitustaan ja yltävän pleijareihin. Kun oletan myös Kärppien vahvistuvan ensi kaudeksi ja tämä yhdistetään reippaasti helpompaan lohkoon, on Kärpille pedattu valmiiksi tie korkealle runkosarjassa.

Toisaalta pelien kiinnostavuuden ja lipputulojen kannalta muutos oli todella huono. Pelicans on tällä hetkellä ainoa todellinen "rakas vihollinen", vaikkakin lupaavia virityksiä on tekeillä toisaallekin, ja HPK kiinnostaa taitavan vauhtikiekon taitajana reippaasti Lukkoa ja Ässiä enemmän.

Luvassa lienee siis tylsiä matseja, mutta reippaasti pisteitä?
 

Old TJ

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Aivanpa aivan Lare... :(

Eli kaikin puolin mahdollisista mahtavin lohkojako Kärpille. Eli ensinnäkin sellaiset joukkueet, jotka perinteisesti saavat mahdollisimman vähän väkeä kotipeleihin... :( Sori vaan näiden joukkueiden kannattajat, mutta niin se vaan näin puolentoista vuoden kokemuksella näyttää olevan. En minä sille yksinäni mitään mahda - kaikki pelit olen yrittänyt olla paikalla.

Toinen seikka on sitten tuo joukkueen matkustaminen. Eli Helsinkiin meiltä Oulusta on 15 suoraa lentoa päivässä ja yhtä monta takaisinkinpäin. Joten Jokerit, HIFK ja Blues ovat joukkueelle oikeastaan paikallisvastustajia, koska matkustaminen on aikamoisen helppo nakki. Tampereelle pääsee myös suorin lennoin, vaikkei ihan yhtä useasti per päivä kuin Hkiin. Mutta juuripa juuri Lappeenranta ja Länsirannikko ovat niitä joihin ei Oulusta pääse oikein mitenkään :( Joten niistä on tehty sitten meille ne "paikallispelit"...

Kiitti vaan liigalle oikein v***sti. Tätä kai me odotettiinkin oikein kovasti. No - Pelicans-peleissä on vähän tuollaista "suomi-ruotsi -tunnelmaa" joten yritetään ottaa siitä sitten kaikki irti.

Ja puolivälierälaajennus seitsemään peliin oli kyllä myös juuri sieltä... Kaipa tästäkin vois olla siinä mielessä ylpeä että ehkä me juuri saatiin tämä viime keväänä aikaiseksi Jokrujen pudotuksella. Kaiken järjen mukaan tuo paras seitsemästä -systeemi olis pitänyt olla välierissä ja finaalissa eli oikeasti tärkeissä peleisssä, mutta näin kai saadaan viimeinenkin mahdollinen yllätysmomentin mahdollisuus pois. Onhan se sääli jos magneetit putoo kättelyssä :(

Old TJ
 

Taskinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Dallas stars,pelleily kielletty.
ASIAA


uudet muutokset kuulostaa hyviltä. playoff pelit pitäisi pelata kaikki paras 7 systeemillä. 2 tuomaria on ollut todella vehkeestä.

tekeekö mäkelä come backin???
mikä on ison pahan urpon imperiumin vastaisku???
 
K

kangaroo

Kuulemma Urpo Uimalakkia haastateltu Tulosruudussa tänään, varmaankin tästä aiheesta. Kertokaapa kanavalla olleet, mitä kyseinen suojatyöpaikka-virkamies selitteli ?
 

Hartza

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo
Viestin lähetti kangaroo
Kuulemma Urpo Uimalakkia haastateltu Tulosruudussa tänään, varmaankin tästä aiheesta. Kertokaapa kanavalla olleet, mitä kyseinen suojatyöpaikka-virkamies selitteli ?

Ensinnäkin mies vaikutti jotenkin maansa myyneeltä, vaikealta ja hiljaiselta. Kävi ilmi, että liittovaltuusto oli kokouksessaan aiemmin tänään joutunut äänestämään kauden 2002-2003 tuomariasiasta. Urpo oli itse esitellyt nykyisen kahden tuomarin ehdotuksen, joka oli sitten äänestyksessä hävinnyt yhden erotuomarin mallille. Ilmeisesti enemmistö liigajoukkueista halusi yhden erotuomarin, koska jäähyjä nykyisellä käytännöllä vihelletään liian paljon.

Eiköhän se tossa ollut pääpiirteittäin.
 
Viimeksi muokattu:

Wolves

Jäsen
Viestin lähetti Old TJ
Mutta juuripa juuri Lappeenranta ja Länsirannikko ovat niitä joihin ei Oulusta pääse oikein mitenkään :( Joten niistä on tehty sitten meille ne "paikallispelit"...

Lappeenrantaan pääsee lentokoneella. Tosin lentojen määrästä en tiedä. Matkaa Lentoasemalta ei ole kuin 3 kilometriä, ja se matkahan menee vaikka juoksemalla kassit selässä:D
 

TwilightZone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen ILVES
Niinpä niin ... jälleen kerran suuri häviäjä on ILVES ...
Jo tälläkin kaudella riittää noiden välisarjojen kanssa tuskailemista, vaikka 2 vastustajistan on pleijariviivan alapuolella.
En raski kuvitellakaan, miltä meno näyttää ensi kaudella, kun vastassa onkin HPk (tämän hetken sarjakakkonen), Tappara (3.) ja Pelicans (4.)

Voi voi voi :(
 

Mane

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
No niin ja nyt lopetetaan se pelleily ja määrätään kaikki pudotuspelisarjat pelattavaksi paras seitsemästä-järjestelmällä. (paitsi pronssin ratkaisemiseksi riittää yksi ottelu). Otteluita voisi karsia runkosarjasta, paras vaihtoehto, 14 joukkueen nelinkertainen runkosarja (=52 ottelua), johon pitkin hampain hyväksyisin kaksi paikallispelikierrosta (=52+2 ottelua), nykyjoukkuemäärällä 12*4=48 ottelua.

Tässä nyt ei ole mitään järkeä, että ennakkoon epätasaisin, puolivälierät, pelataan seitsemän ottelun systeemillä, mutta loppua kohden typistetään. Kyllä nauru maittoi kun Ruotsissa muutama vuosi sitten pelattiin samalla tavalla, vähänpä tiesin tulevasta. Ruotsissahan vuoden kokeilun jälkeen ymmärretiin ryhtyä pelaamaan muutkin po-kierrokset paras seitsemästä-järjestelmällä.

T4:lle sen verran, että totta on, että koskaan SM-liigassa ei ole seitsemää ottelua ratkaisuun tarvittu, mutta eipä ole paras seitsemästä-järjestelmälläkään pelattu kaikkina aikoina kuin vaivaiset seitsemän ottelusarjaa. (ei ole muuten ainutkaan niistä päättynyt myöskään 4-0) Mutta sillä ei mitään merkitystä ole, tarkoitushan on voittaa neljä kertaa, eikä pelata seitsemää ottelua. Paras seitsemästä-järjestelmä vaatii neljä voittoa ja siksi se on optimaalinen. Pudotuspelisarja on liian lyhyt ja loppuu kesken jos kahden voiton jälkeen ollaan jo liki jatkossa. 12 voittoa ei todellakaan ole mikään "mahdoton urakka", vaan kuulostaa juuri sopivalta savotalta sille joukkueelle, joka on Suomen mestaruuden arvoinen. NHL:ssä voittoja tarvitaan vielä siitäkin neljä enemmän. Playoff-fiilikseen pääsemiseksi se vähintään neljä ottelua on kaikille joukkueille hyvä, jos häviääkin yhden ottelun, niin vielä taistelu on vasta alussa.


Anden lista oli muuten hyvä, mutta NHL:n pitkä kiekko-sääntöä ei missään tapauksessa tarvita takaisin liigaan. Eikä siirretyn rangaistuksen aikana omiin sohimisesta mielestäni tarvitsisi rangaista takaiskumaalilla. (tosin ei sillä ole kuin marginaalista merkitystä, kun tällaisia tilanteita tulee osapuilleen yksi kautta kohti) Siirretyn paitsion poistaminen taas olisi oiva sääntö. Samoin kaukaloiden leventäminen (ainakin Tampereella) sekä eturessujen pakollisiksi määrääminen.




Minä en käsitä yhtään minkä vuoksi välierät ja finaalit pelataan kaudella 2002-03 paras viidestä-systeemillä.
 
Viimeksi muokattu:

Kelpa

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, D Team, Diskos, JJK, JYP
Perustelut ontuu

Helkovaara perustelee liigakauden alun siirtämistä muutamalla päivällä seuraavasti: "Aloituspäivä on neljä, viisikin päivää myöhemmin kuin muutamana edellisenä vuotena. Syynä muutokseen on se, että meillä on ollut niin lämpimät syksyt."

Eihän tuossa perustelussa ole mitään järkeä! Eiköhän sitä liigassa nyt kuitenkin pelata halleissa missä on kunnolliset jäädytysjärjestelmät. Ja ei kai se sää nyt viiden päivän aikana yhtäkkiä muutu sen talvisemmaksi. Ja sitäpaitsi pelimäärään nähden kausi on nykyiselläänkin jo suhteellisen lyhyt, mitä sitä turhaan enää lyhentämään. Varsinkaan kun kevätpuolelta ei kautta voi arvokisojen takia venyttää juuri yhtään.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös