Uudet logot TPS:lle?

  • 117 963
  • 407

Musta_Kyy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Ite kävin juuri äänestämässä. Äänestin vaihtoehtoa kaksi, on niin homomaisen näköinen. Vaihtoehto 1 on kopio HPK:n turhasta juhlavuosilogokilvestä ja 3 on kuin kahdeksankytluvun pelipaitamainos, vai lukiko Ilveksellä seuran logo noin tai sitten jollain joku Sisu jossain pelipaidassa, kuitenkin ehdottomasti liian äijämäinen. Kaikki kakkosesta tykkäävät tykkäävät varmasti tuosta vaihtoehdosta kaksi ja sitten kaikilla on fantsuu...
 

Wrighter

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Buffalo Sabres
Kaksi kertaa äänestänyt jo tuota kakkosvaihtoehtoa. Se on ihan hirveä ja sopisi ennemmin jollekin taitoluistelujoukkueelle. Lievästi tyttömäinen.

Tervetuloa samaan sarjaan kuin Lukko. Hylätkää perinteet.
 

Musta_Kyy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
TPS on karkeasti ottaen sama SM-liigalle kuin Detroit Red Wings NHL:lle. Sarjojensa perinteikkäimpiä joukkueita. Mitenköhän Detroitissa tämän kaltainen ehdotus otettaisiin kannattajien puolelta vastaan???
TPS:n sivuillahan viitataan tähän Kari Hietarinnan toimesta:
"Äänestettävänä on kolme erilaista vaihtoehtoa, joista yksi muistuttaa Turun historiasta modernisoidussa heraldisessa kilvessä. Toisessa on vaikutteita perinteisistä pohjoisamerikkalaisista seuralogoista. Kolmas logovaihtoehto on maskuliininen, nuorekas ja hyökkäävä."

Juuri siksikin logo numero kaksi on parasta, mikä voisi tapahtua TPS:lle! Nyt pyyhiin kyyneleet ja alan antamaan positiivista palautetta, hieno uudistus, kertakaikkiaan!
 

Gleb

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Minulle tosta kakkosvaihtoehdosta tuli mieleen baseball-seurojen logot. Toivottavasti TPS ei nyt rupea hölmöilemaan ja ottaa uuden logon käyttöön ainoastaan jossain fanituotteissa tai vastaavissa.
 

kone82

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Juuri siksikin logo numero kaksi on parasta, mikä voisi tapahtua TPS:lle! Nyt pyyhiin kyyneleet ja alan antamaan positiivista palautetta, hieno uudistus, kertakaikkiaan!
Arrggh!!! Satiirisi satuttaa, en pysty ottamaan heittoasi huumorilla! Tämä on helvetin vakava asia! Tämän homman kruunaisi joku vastustajakannattajien masinoitu kampanja kaikkein paskimman logon äänestämiseksi. Toki valinnan tekeminen on siinäkin tapauksessa yhtä vaikeaa.
 

Myyrä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Spurs
Piti käydä äänestämässä FPS-logoa. Se oli rumista rumin ja nauraisin kyllä makeasti ensi vuonna, mikäli tämä valittaisiin. Valitettavasti tämä logo on saanut reilusti vähiten ääniä tähän mennessä. No, vielä on aikaa kiriä ohi.
 

Jurvanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Äsät!
Muistan joskus nuorempana keräilleeni lätkäkortteja, joissa muutaman joukkueen logo oltiin "päivitetty" sellaiseksi kolmedee-mallinnokseksi. Taisi olla ihan liekkejä takana yms...

Ok, vieras pöytä, mutta... Mitä ihmettä tällä haetaan? Onko HC TPS potkaistu pois muusta TPS:stä ja logonvaihto on "pakollinen"? Tämä on ainut edes semi-älykäs vaihtoehto. Muita en nyt tähän hätään keksi.

Jotenkin kovasti ysärihenkisiä ovat nuo logot. Ja aivan surkeita.

Onhan tässä takana joku organisaatiokiista? Miksi TurunPALLOSeurasta halutaan se pallo pois?

Ei tajua, ei. Yksinkertainen olen.
 

Saskatoon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins, Wild, HIFK, Hyvinkään Tahko
Ei kovin yllättävää, että ajatus logomuutoksesta on saanut porukan takajaloilleen. Ja aika lyhytnäköistä toimintaa tuo olisikin, piristäisi ehkä hetkeksi fanituotemyyntiä ja uudistaisi imagoa, mutta 5 vuoden päästä kädessä olisi enää turhuuksien roviolle uhrattu pala hienoa seurahistoriaa.

Meillä HIFK:ssa tehtiin Kekäläisen masinoimana sama tyhmyys, ja aika pian alettiin kaivata kilpilogoa takaisin, vaikka sitäkin tosin raiskattiin 90- luvulla siihen malliin(koff- nauha kilven ympärillä oli aivan hirveä), että aluksi muutos ei niin paljon harmittanut. Mutta tämä viimeisin paitauudistus takaisin perinteiseen kilpirintamalliin oli ainoa oikea päätös. On se niin komea.

Eikös tuon HIFKin kilpilogosta luopumiseen syynä 90-luvulla ollut se, että Emo-HIFK halusi tuon kilpilogon käyttämisestä sen verran korkean summan rahaa ettei Frank halunnut sitä maksaa ja sen takia luovuttiin siitä. Eihän tuo petologo ole läheskään yhtä hieno kuin kilpilogo.

Itse asiaan niin ei tässä TPS:n touhussa ole mitään järkeä. Käy sääliksi TPS-faneja kun katsoo tuota TPS-johdon perseilyä. Aivan kamalia nuo logovaihtoehdot.
 

magnum37

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevaisuuden Sport
Turussahan lujaa menee. Turkulaisen kiekon perinteet vedetään kerralla pytystä alas näköjään. Aikamoisen paniikin on näköjään TPS:n ja TuTon päättyneen kauden kyntäminen saanut aikaan.

Jossain määrin kyllä ymmärrän idean, että profiilia halutaan vahvistaa. TPS seilaa PALLOseuran historialla ja logossa on ilmeisesti futispallo joka kuitenkin näyttää enemmän koripallolta, mutta silti TPS tunnistetaan ennenkaikkea kiekkoseurana. Varmasti ideana on korostaa tuota seikkaa myös visuaalisesti.

Kohtalaisen paskoja ehdotuksia, varsinkin logo 2 ja 3. Ei paljon parane tuosta 80-luvun taiteellisesta aivopierusta. Ykköslogossa on jotain yksinkertaistettua tyyliä havaittavissa ja kilpilogo nyt sopii kiekkoseuralle. Kilven voi myös liittää Turun historiaan. Kolmoslogo T-kirjaimen pirunsarvilla on aivan naurettava.

Eipä minua Tepsin asiat ole koskaan juuri kiinnostaneet, mutta kävin antamassa ääneni logolle yksi. Joo, ei tarvitse kiittää. Olkaa hyvä vaan.
 
Suosikkijoukkue
TPS
Ulkolämpömittari näyttää auringonpaisteessa +18, ehkä joku Ruissalossa on saanut auringonpistoksen? Aivan uskomatonta paskaa taas TPS:n johdon osalta. Henkilö joka tästä neronleimauksesta on vastuussa voisi vaikka erota tehtävästään välittömästi ja loppuvuoden juoda humalahakuisesti lämmintä ykkösolutta...
Oli pakko laittaa palautetta Tepsin sivujen kautta, jotka muuten toimivat käsittämättömän hitaasti. Toivottavasti palvelimet ruuhkautuivat negatiivisen palautteen johdosta.
Kehtasivat vielä mainita mainostoimiston joka on räpeltänyt nuo kolme ehdokasta!
Kerro toki mikä onkaan tämän aivopieruhautomon nimi.
 

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jos logoa halutaan viedä enemmän jääkiekon ja myyttisen Ämerikän suuntaan, niin eikö samalla uusi nimi olisi paikallaan Turun Palloseuran tilalle?

Turku Mighty Ice Knights, kenties?

Oikeesti, miten voi perinteikkään ja hienon suomalaisseuran johto saada tällaisia älynväläyksiä. Miten pihalla voi olla?
 

Trenchtown

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Turku Mighty Ice Knights, kenties?

Oikeesti, miten voi perinteikkään ja hienon suomalaisseuran johto saada tällaisia älynväläyksiä. Miten pihalla voi olla?

Ihan helvetin pihalla. Nimenvaihdos voitaisiin toki suorittaa, vaikka pääyhteistyökumppanin mukaan. Vaihdetaan sitten sitä mukaa, kun sponsori vaihtuu. Ensi kaudelle vaikka Turun Varamiehet.
 

A.P.Weinrich

Jäsen
Suosikkijoukkue
ÄSSÄT, respect HIFK.
Kaksi sanaa: ei j-lauta. Ei ainoastaan se ole käsittämätöntä, että perinteisen seuran perinteinen logo ollaan hylkäämässä vaan myöskin se, että nuo seuraajaehdokkaat ovat kaikki aivan käsittämättömän karmeita.

Osanottoni TPS-faneille, olisiko aika nousta barrikaadeille? Tiedä häntä tosin olisiko siitäkään apua.
 

HemmoP

Jäsen
"äänestit logoa 3" - onhan noi ihan helvetin hirveitä, mutta tuo kolmonen on kuin jonkun divarijengin pelaajan parturikampaajamuijan vääntämä design.

kantakaa ylpeänä !
 
Ei ainoastaan se ole käsittämätöntä, että perinteisen seuran perinteinen logo ollaan hylkäämässä vaan myöskin se, että nuo seuraajaehdokkaat ovat kaikki aivan käsittämättömän karmeita.

Juurikin näin. Mielestäni aivan luokattoman huonoja nämä vaihtoehdot. Voisin itse väsätä Photoshopissa vastaavia hirvityksiä muutamassa minuutissa. Jos näin perinteikäs ja hyvin tunnettu logo on tosiaan vaihtumassa niin haluaisi edes nähdä graafisesti kunnolla väsättyjä logoja. Kun näin vaihtoehdot päivän lehdessä niin luulin että kyseessä on läppä. Tämä on noloa...

Ja idea että kannattajat voivat äänestää haluamansa logon on periaatteessa hyvä idea, mutta niin oli kommunismikin. Nyt siellä äänestelevät logoa kaikki muut kuin kannattajat. Joukkue olemme me tai siis "joukkue olemme kaikki me jotka osaamme löytää tepsin sivuille".
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Tein niin kuin aiemmin mainitsinkin ja kävin jättämässä Tepsin sivuille (asiallista) palautetta logouudistuksen tarpeettomuudesta ja alkuperäisen logon sekä perinteiden tärkeydestä. Jos se ei ole rikki, sitä ei tarvitse korjata.

Edelleen kallistun sille kannalle, että kaikki turkulaiset kiekkokannattajat (Tepsin ja TuTon kannattajat yhteisrintamassa) saisivat masinoida jonkun mielenilmauksen tai muun tempauksen (mikään Facebook-sivusto ei kelpaa, FB on muutenkin totaalisen turhaa ja tehotonta ajanhukkaa), jossa vaaditaan loppua seurajohtajien hulluudelle. Selvä EI! TuTon muuttamiselle River Lionsiksi, selvä EI! Tepsin logon nekrobestiaaliselle perseraiskaamiselle. Antakaa meidän kannattajien olla, älkääkä tehkö kaikkeanne tuhotaksenne vanhoja turkulaisia kiekkoperinteitä puolin tai toisin.

Jos se minusta olisi kiinni, niin joka ainoassa seurassa palattaisiin klassisiin logoihin ja seurojen nimiin. Ketut, kissat ja muut elukat vittuun, Pelicansista Reipas, Bluesista Kiekko-Espoo ja niin edelleen. Sen verran voin joustaa, ettei Jokereista tarvitse Töölön Vesaa välttämättä tehdä (vaikken sitä vastustaisikaan). Jokerit on sentään suomenkielinen nimi ja suomen kieli ansaitsee puolustajansa, varsinkin näin Agricolan ja suomen kielen päivänä.
 

scholl

Jäsen
Keskimmäistä voisi käyttää jossain kolmospaidassa. Siis perinteiset logot silloin jonnekin olkapäihin. Se olisi pelkästään kaupallinen paita vähän kuin se yksi IFK:n paita, joka oli jossain synttärimatsissa, missä luki kaunokirjoituksella kanssa jotain. Viimeinen on ihan kammottava ja ensimmäinen kuten joku totesi, Supermanin logo.

Toivottavasti Tepsissä joku vetää nyt hätäjarrua, etteivät vaihda kokonaan hyvää logoa kammottavaan tekeleeseen.
 

magnum37

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevaisuuden Sport
Edelleen kallistun sille kannalle, että kaikki turkulaiset kiekkokannattajat (Tepsin ja TuTon kannattajat yhteisrintamassa) saisivat masinoida jonkun mielenilmauksen jossa vaaditaan loppua seurajohtajien hulluudelle. Selvä EI!

Veljet, näen tässä Tammisen ja Hesburger-veljeskunnan suuren salaliiton. Tarkoituksena on hiillostaa tepsi- ja tutolaiset kadulle yhteisen edun nimissä. Sen sitten toivotaan toimivan uuden rakkaustarinan alkuna, kun fanit huomaavat löytäneensä toisensa. Näin syntyy uusi yhteinen Turku Templar Knights, ja Solkungen pääsee kuin varkain liigaseuran osakkaaksi ja ennenpitkää liigan iäkkäimmäksi päävalmentajaksi.

MISSION ACCOMPLISHED!
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Logonkin pystyy graafikko vääntämään kaffepaussilla, kun vähän käyttää vanhaa ideaa.

Turku Mighty Ice Knights-logo, v.1.0

Ei siihen mitään kahvipaussia tarvita, väänsin 90 sekunnissa Paintilla uuden ja uljaan logon, tätä voi käyttää vapaasti pelipaidoissa, ei tarvitse Hietarinnan maksaa mitään. Tulee jännittävän saatanallinen olo Turkuhalliinkin, ja logo kerää demotason metallibändien faneja katsomoihin. Jotta logosta tulisi raikas, moderni ja innovatiivisen post-ironinen statement vanhojen aikojen poliittisille merkityksille, logon väriksi tuli punainen.
 

Liitteet

  • TPS_2012.jpg
    TPS_2012.jpg
    29,2 KB · kertaa luettu: 1 295

Taklaus

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Vaikka ei näin HPK:n miehenä TPS:n asiat varsinaisesti kiinnosta, niin nyt oli pakko käydä antamassa asiallista palautetta seuran sivujen kautta. Ihan omalla nimellä ja maililla annoin, saa nähdä tuleeko kysymyksiin vastausta. Hiljaiseksi vetää Turun toiminta, tsemppiä kaikille kannattajille tähän taistoon.

Seuran sivut tuntuivat toimivan sen verran tahmeasti, että luulen, etten ollut ainoa joka palautetta naputteli menemään.
 

Sphinx

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Palautetta laitoin


Hei

Olen vuodesta 1995 alkaen seurannut jääkiekkoa ja kannattanut Turun Palloseuraa. Eilen huvituin törmättyäni Iltalehden nettisivuille hetkeksi eksyneeseen myöhästyneeseen aprillipilaan, jossa HC TPS:n kerrottiin vaihtavan perinteisen logonsa uuteen, ja varsinkin katsottuani tarjolla olevia vaihtoehtoja en edes ajatellut, että kyseessä voisi olla tosi juttu − niin surrealistisen kauheita viritelmiä ne olivat, eikä TPS:n nettisivuillakaan ollut tällaisesta mitään mainintaa vielä tässä vaiheessa. Ilmeisesti kyseessä ei kuitenkaan ollut myöhästynyt aprillipila vaan vakavasti otettavaksi tarkoitettu uutinen. Jos näin todella on, on se mielestäni hirvein TPS:ää kohdannut katastrofi, jonka rinnalla konkurssi, sarjasta putoaminen tai Heikke Leimen palkkaaminen päävalmentajaksi 10 vuoden sopimuksella eivät vielä olisi mitään.

TPS on vaihtanut logoaan ennenkin, 80-luvulla jääkiekkojoukkueen käytössä oli kaukalologo, josta sittemmin onneksi luovuttiin, vaikka sekin oli monin verroin tyylikkäämpi kuin yksikään näistä tällä kertaa tarjolla olevista logovaihtoehdoista. Myös moni muu SM-liigajoukkue on vuosien saatossa kokeillut erilaisia logoviritelmiä, mutta lopulta on yleensä palattu aina vanhaan ja perinteiseen. Yksi harvoista joukkueista, jossa virhettä ei ole vielä suostuttu myöntämään on Lukko, vaikka yksikään raumalainen Lukon kannattaja ei haluaisi kapista kettua nähdä joukkueensa pelipaidassa vaan perinteisen Lukko-logon. Turussa uuteen logoon suhtaudutaan TPS:n kannattajien keskuudessa käsittääkseni − jos mahdollista − vieläkin vihamielisemmin. Vaikeinakin aikoina Turussa on voitu olla edes yhdestä asiasta TPS:ssä ylpeitä, joukkueen perinteisestä logosta. Turussa on tähän asti osattu arvostaa vuosikymmenien perinteitä, jotka tekevät TPS:stä yhden SM-liigan legendaarisimmista joukkueista. Nyt nämä kaikki perinteet ollaan kuitenkin valmiita vetämään viemäristä alas ja TPS:n johto on tekemässä sen aivan itse. Pelipaitaan voitaisiin yhtä hyvin ottaa saman tien narrilogo tai vaikka joku papukaija. Logospedeilyyn verrattavaa olisi, jos joukkueen johto päättäisi lahjoittaa kaukalossa mestaruuden voittaneen joukkueen Turkuun tuoman mestaruuspystin Hjallis Harkimolle Hartwall-areenan lasivitriiniin säilytettäväksi. Varmasti monia virheitä on johtoportaassa tehty ennenkin ja se on aivan luonnollista, että kaikki päätökset eivät aina voi olla oikeita. Mutta silloin, kun jokainen tietää jo etukäteen, että nyt ollaan tekemässä seurahistorian ehkä suurinta virhepäätöstä niin pitäisi löytyä lujuutta peruuttaa virheliike vielä, kun se on mahdollista. Tai ainakin ollaan tekemässä sellaista päätöstä, jonka jokainen tietää vääräksi. Jopa viime kauden joukkue ansaitsi kantaa pelipaidoissaan ennemmin TPS:n perinteistä pallologoa kuin yhtäkään näistä uusista ehdotuksista. Näille uusille logoehdotuksille nauraa koko jääkiekkoa seuraava Suomi ja muiden joukkueiden kannattajat käyvät kilpaa TPS:n nettisivuilla piruilumielessä äänestämässä mielestään kaikkein homomaisinta viritelmää.

Uskon kuitenkin, että TPS on jääkiekkoa seuraaville turkulaisille sen verran rakas asia, että kannattajat eivät suostu logoa vaihtamaan. Eikä tässä riitä se, että vanha logo säilytetään pelipaidoissa, näitä uusia ehdotuksia ei saa ottaa edes mihinkään oheistuotteisiin mukaan. Yksi logo riittää yhdelle joukkueelle. Oleellisinta ei edes ole se, että jokainen uusista logoehdotuksista on hirveän näköinen vaan se, että perinteinen logo on se, josta TPS tunnetaan. Henkilökohtaisesti voin luvata jatkossa jättää käymättä jokaisessa TPS:n jääkiekko-ottelussa mikäli yksikään näistä uusista logoehdotuksista tulee esiintymään missään roolissa TPS-nimisen jääkiekkojoukkueen yhteydessä. Ja tässä asiassa meitä samoin ajattelevia on monta.

Olemmeko joukkue me? Nyt on TPS:n johdolla todellinen tilaisuus kuunnella kannattajiensa ääntä ja mielipidettä myöntämällä rehellisesti, että tämä oli huono idea, perutaan se.
 

Winston Wolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Boston Bruins
tälläinen asia saa minut tuntemaan myötätuntoa vihulaisen kannattajia kohtaan. Tämä koko ehdotus on täysin käsittämätöntä settiä! Ettei ne vaan testaisia teitä, TPS:n fanit? No tuskin sentään, ei taatusti. Taistelkaa nyt KAIKIN KEINOIN sen vanhan logon puolesta!

edit. Olisi kiva tietää kuinka tähän ehdotukseen on päädytty. Joko päättäjillä ei ole TPS-sydäntä, tai sitten tuo ehdotus on tehty erittäin hätiköidysti, eikä ihan selvinpäin
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös