Uuden valmentajan scouttaus

  • 231 728
  • 725

Surukuku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sanaan Sepot ja muut jemeniläiset kiekkoseurat
...että tämmöistä...

Aran jatkolle hieman varauksellinen peukku täältäkin, kun en Suikkasta edes realistisena vaihtoehtona Kärppiin pitänytkään. Suikkas-Kade on nyt niin kuuma jätkä, ettei häneen ehkä edes kannattanut satsatakaan - kallis, kovin kallis kaveri suomalaisille liigaseuroille.

Antaapa Aran nyt näyttää osaamisensa ennen eläkkeelle siirtymistään, josko vaikka semmoiseksi vahvaksi keskikastin joukkueeksi vakiinnutettaisiin statuksemme tässä parin vuoden kuluessa - olisihan sekin jo jotakin.

Toisaalta - uskon, että Laserin kanssa yhteistyöllä saadaan ehkä hieman paremmin pidettyä ja kehitettyä yhä uusia nuoria lupauksia edustusjoukkueeseen tarjolle, joten siinäkin on Aralle sellaista "sopivaa" työsarkaa eläkevuosia odotellessaan. Siihen sapluunaan sitten jatkoksi joku Heikkilän Kaken tyylinen kaveri korjaamaan kehitystyön hedelmiä.
 

neiti kevät

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS,SUOMI,Man Utd,Montreal Canadiens,Brasilia jne
Ai jaa...

Minä sanoisin, että joukkueen uskolla ja tahtotilalla on iso merkitys. Valmentaja voi tuoda sen tarvittavan ruiskeen, mutta joskus se voi löytyä myös pelaajahankinnalla tai sillä, että luotetaan kärsivällisesti pitkäjänteiseen työhön.

Tps:ssä Suikkanen onnistui luomaan joukkueeseen uskoa ja tahtotilaa ja jo ensimmäisenä keväänä noustiin viimeiseltä sijalta, tiputettiin Hifk ja haastettiin Jyp. Toisena vuotena sitten meni vähän paremmin(:xD). Nyt on uskot ja tahtotilat hukattu, 15 suomenmestaria on taas tukevasti SM-liigan viimeisenä ja sä et näe tässä mitään yhtälöä?

Kannattaa myös muistaa Tps:n ja Kärppien pelaajabudjetin pikkuruinen ero nykypäivänä. Montako pelaajaa Kärpistä pitäisi nyt vaihtaa? 1-2...pelaajaa vai ketjua? Toki ymmärrän fanien halun puolustaa Junnon ratkaisua muutamasta realistisesta soraäänestä riippumatta. Juuri noinhan se kuuluu toimia, vaikka sydän märkänis. Tottahan me Araan luotetaan, kiva mies.
 

MiksuMan

Jäsen
Ei kovin yllätä että näitä Jokerilaisia alkaa putkahdella tänne Aran jatkopestin jälkeen. Tarpeeksi paljon kun tuijottaa omaan napaan ovat omaan joukkueeseen liittyvät asiat ainoita jotka merkitsee. Yrittäkäähän kuitenkin ymmärtää että Jokereissa epäonnistuminen ei tarkoita automaattisesti sitä että valmentaja on huono. Aika näyttää miten Oulussa käy (ja voi toki käydä huonostikin) mutta onhan tuollainen aika lapsellista. No suurin osa Jokerikannattajista on varmasti avarakatseisimpia mutta kummasti näitäkin kommentteja aina putkahtelee.

No hyvä että kärppä fanit eivät koskaan sorru samanlaiseen kuittailuun ja ovat aina niin kypsiä ja sivistyneitä sekä "avarakatseisempia"..

Ja huonoksi valmentajaksi en Aravirtaa kylläkään sanonut, mutta mielestäni aika on ohi ajanut tästä entisestä suosikkivalmentajastani.

Ei tällaisista pikku "vitsi" kuittailusta tarvitse heti vetää hernettä nenään.

Ja tässä voi käydä vielä kärpille oikein mukavasti - luulisin että ainakin motivaatiota Aravirralla riittää ja halu lopettaa "huipulla".
 

Jukebox

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Ja tässä voi käydä vielä kärpille oikein mukavasti - luulisin että ainakin motivaatiota Aravirralla riittää ja halu lopettaa "huipulla".

Joo eihän tämä niin vakavaa toki ole. Kun Aran soppari julkaistiin syksyllä tuli teiltä päin aika paljon kuittia (toki silloinkin vain parin tai muutaman taholta), ja silloin pointti oli vahvasti se että "Ara on muinaisjäänne kun ei onnistunut Jokereissa". Mut joka seurastahan löytyy kaikenlaisia ajatuksia ja siksi yleistäminen onkin hanurista, yritinkin tosin korostaa sitä että kyse on vain harvoista yksilöistä.

Toivotaan että Ara saisi hienon lopetuksen uralleen mutta aikahan sen vasta näyttää miten käy.
 

Jukebox

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Toki ymmärrän fanien halun puolustaa Junnon ratkaisua muutamasta realistisesta soraäänestä riippumatta. Juuri noinhan se kuuluu toimia, vaikka sydän märkänis. Tottahan me Araan luotetaan, kiva mies.

Itse asiassa luulisin että asia on toisinpäin. Viime kausien konttaus ja ihmeelliset ratkaisut ovat saaneet tilanteen jossa ennemminkin syytetään Junnoa ja kumppaneita vaikkei aihetta välttämättä olisikaan. Usko tai älä mutta on meitä sellaisiakin (ja aika paljon) jotka ovat olleet pääosin tyytyväisiä Araan. Mutta ei se sitä tarkoita etteikö Kaitsu olisi kelvannut tai ollut ykköstoive, kuten tästä ketjusta käy hyvin ilmi.
 

Muhkea

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, NHL:n suomalaiset
No eipä tullut Suikkasta - ei edes Nokkaa - vaan Aravirralle jatkot... Millä näytöillä? Sillä, että joukkue on menestynyt about pykälän paremmin kuin Haapakosken johdolla? Perusteena lienee pitkäjänteisyys ja lässyn lässyn... En tiedä, alkaa usko loppua tähän touhuun. Vittu tämänkö takia tätä joukkuetta tulee kannattaa? Että päästään ehkä ensi vuonnakin sääleihin.

Anteeksi pessimismini, mutta en usko, että menestystä on enää pitkiin aikoihin tulossa. Varsinkin, jos ensi kaudellakin tungetaan taas järjetön määrä massia joukkueeseen.

Ja; minulle on ihan sama, jos joukkue sijoittuu vaikka sääleihin, mutta vain sillä ehdolla, että pelaajabudjetti kohtaa menestyksen. Kolmen miljoonan paskalla ei vain voi menestyä näin huonosti.

Junnolle kenkää.
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tps:ssä Suikkanen onnistui luomaan joukkueeseen uskoa ja tahtotilaa ja jo ensimmäisenä keväänä noustiin viimeiseltä sijalta, tiputettiin Hifk ja haastettiin Jyp. Toisena vuotena sitten meni vähän paremmin(:xD). Nyt on uskot ja tahtotilat hukattu, 15 suomenmestaria on taas tukevasti SM-liigan viimeisenä ja sä et näe tässä mitään yhtälöä?

Mitään Suikkaselta pois ottamatta, on pakko todeta, että TPS:n johto ryssi kyllä viime kesänä etsikkoaikansa aika lahjakkaasti. Ensinnäkin valmentajaksi hankittiin Heikki Leime, jolla ei ollut käytännössä mitään kokemusta suomalaisesta Liiga- tai edes Mestis-tason valmennuksesta. Lisäksi viime vuodet Leime on viettänyt muilla mailla, joten kulttuurien yhteentörmäyksien todennäköisyys oli todella suuri. Siihen, kun lisätään mestaruuden takuumiesten lähteminen muille maille, mulle ei ainakaan tullut yllätyksenä, että TPS lopulta kompuroi. JOS homma olisi lähtenyt Liigassa edes siedettävästi käyntiin, tilanne olisi varmasti toinen. Mutta koska hienosti menneen treenikauden jälkeen tärkeitä ukkoja putosi loukkaantumisten vuoksi ja tappiot seurasivat toisiaan, ei ole mikään ihme, että TPS on nyt siellä, missä on.

Ehkä Suikkanen olisi saanut laivan kääntymään, ehkä ei. Tai sitten joukkue ei olisi koskaan moiseen tilanteeseen joutunutkaan, koska kyllähän Suikkanen nimenä olisi houkutellut Tepsiin parempaa ainesta kuin mitä Leime ruorissa saatiin. Näitä nyt on turha kummemmin jossitella, koska totuutta emme saa koskaan tietää. Ymmärrän myös Suikkasen messiaan aseman Turussa ja sen, että mestaruus ja nopea menestys henkilöityy suuresti juuri Kaitsuun. Mutta totuuden nimissä, TPS:llä oli viime kaudella kaikki kortit kohdillaan ja harvinaisen hyviä yksilöitä riveissään, jotka vieläpä onnistuivat täydellisesti. Moista sankaritarinaa ei kovin usein olla nähty. Eikä varmasti tulla näkemään jatkossakaan.

Summasummarum: TPS:n johto sössi, kun ilmeisesti eivät Leimeä parempaakaan saaneet. Miksi ei, se onkin jo toinen juttu, eikä todellakaan kuulu tähän ketjuun.

Mä diggaan Suikkasesta, mutta kovin pitkälle meneviä johtopäätöksiä herran todellisista valmentajakyvyistä huipputasolla en uskalla vielä arvioida. Takana kun on vasta 1½ kautta SM-Liigassa ja muutama kk KHL:ssä. Floppivaara on aika korkea, tosin niin on myös potentiaali. Sanoisin, että hintalapun lukemat määräävät pitkälle sen, kuinka suuri floppi Suikkanen epäonnistuessaan olisi.
 

neiti kevät

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS,SUOMI,Man Utd,Montreal Canadiens,Brasilia jne
No huh huh.

Mutta totuuden nimissä, TPS:llä oli viime kaudella kaikki kortit kohdillaan ja harvinaisen hyviä yksilöitä riveissään, jotka vieläpä onnistuivat täydellisesti.

Muistelepas hiukan mihin eri lehtien urheilutoimittajat TPS:aa edellisellä kaudella povasivat? Edes ne pari vahvistusta eivät muuta sitä tosiasiaa, että yksi liigan halvimpia porukoita, jota povattiin viimeisten joukkoon, voitti mestaruuden.

Voit myös katsoa aiemman kirjoitukseni ketjusta sivulta 70.
" Valmentajalla näyttää olevan iso merkitys. Niinhän se koulussakin on, jotkut opettajat vaan saavat pidettyä luokan hyppysissään ja ne pahimmatkin pukarit kiinnostuneina, kurissa ja herran nuhteessa, toiset taas eivät, yrittävät sitten hyvällä tai pahalla."

Jonkinlainen hyvä karma Suikkasta tuntuu seuraavan. Debyyttikaudellaan mestiksessä Hoki mestariksi, debyyttikaudella SM-liigassa Tps viimeiseltä sijalta pleijareihin, Hifk:ta pataan tylysti 2-0, mestari Jyp joutui lujemmalle Tps:raa vastaan kuin loppuotteluissa: pelit 2-4, seuraavalla kaudella mestaruus varsin pienellä budjetilla kuudennelta sijalta nousten ja sitten KHL:ssä potkut sijalta 3, kun "pelityyli" ei miellyttänyt omistajaa...sitä uraa ei kukaan olekaan pitkälle eteenpäin arvuutellut, mutta on noita pestejä jonkinverran turhemmillakin kavereilla.

Enpä tiedä. Voihan sitä jeesustella, että olisiko Kaitsu vai eikö olisi, emme tietenkään voi TIETÄÄ, mutta mielipiteistähän on juuri kysymys. Jälkiviisastella voi sitten kauden päätteeksi. Tuo Tps:n vihjaaminen lähes edelliskauden "mestarisuosikiksi" on kyllä paksua tuubaa. :xD Sori vaan.
 
Viimeksi muokattu:
Jaa-a....mitähän tästä ajattelis. Pettymys ensimmäisenä ajatuksena kun itsekkin on Suikkas-huumassa mukana. Ehkä tämä on nyt se varmanpäälle tehty ratkaisu.
Ara saa jatkaa tuntemassaan joukkueessa ja olla ensikaudella mukana rakentamassa joukkuetta alusta pitäen, tämä on pelkästään hyvä asia.

En tyrmää ajatusta. Ara on kuitenkin alansa huippu ja näyttöjä löytyy. Jospa hommassa olisi enemmän syttöjä kun joukkue on alustapitäen "oma" ja itse rakennettu. Jatkuvuus tässä kait se suurin plussa on ja kaippa Aran joukkueisiin vielä vetoakin on kun mies ei ainakaan kuulu niihin maan vittumaisimpiin miehiin ja silti näyttöjäkin löytyy.
 

Stultus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Haukiputaan LämyAkat
Anteeksi pessimismini, mutta en usko, että menestystä on enää pitkiin aikoihin tulossa.
Kun Aravirta saa potkut siinä loka-marraskuun vaihteessa, niin onhan olemassa pienenpieni toivonkipinä siitä, että johtokunta sattuu valitsemaan hieman potentiaalisemman nimen hänen seuraajakseen. Ehkä jo kaudella 2012–2013 Kärpät on takaisin kuuden joukossa.
 

Jeff

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkueet
Eipä spämmätä Aran ketjua Suikkasjutuilla, joten laitetaanpa tänne. Ilta-sanomiin oli haastateltu Suikkasta eilen. Neuvoteltu on, mutta sopimukseen ei päästy. Suikkasen kommentti, "en tiedä olinko ensimmäinen vai 134:s vaihtoehto, sitä minulle ei kerrottu. Esitin oman tarjoukseni ja he omansa, mutta yhteisymmärrystä ei löytynyt."

Kommentista voisi päätellä että palkasta oli eri näkemys, mutta ehkä Kaitsu olisi halunnut siirtää vain päätöksen teon myöhemmäksi mikä ei taas Kärpille käynyt. Aiemmin jutussa hän kommentoi "siinä vaiheessa en pystynyt tekemään päätöksiä."

Suikkanen myös sanoi, että sm-liiga on hänen osaltaan ensi kaudella varmasti poissuljettu vaihtoehto. Tästä voidaan päätellä, että liigassa Suikkasta kiinnosti vain Kärpät. Ja siitä taas voidaan päätellä, että Suikkanen tullaan Oulussa jossain vaiheessa näkemään valmennushommissa. :)
 

Hxxx

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mental tension
Eipä spämmätä Aran ketjua Suikkasjutuilla, joten laitetaanpa tänne. Ilta-sanomiin oli haastateltu Suikkasta eilen. Neuvoteltu on, mutta sopimukseen ei päästy. Suikkasen kommentti, "en tiedä olinko ensimmäinen vai 134:s vaihtoehto, sitä minulle ei kerrottu. Esitin oman tarjoukseni ja he omansa, mutta yhteisymmärrystä ei löytynyt."

Kommentista voisi päätellä että palkasta oli eri näkemys, mutta ehkä Kaitsu olisi halunnut siirtää vain päätöksen teon myöhemmäksi mikä ei taas Kärpille käynyt. Aiemmin jutussa hän kommentoi "siinä vaiheessa en pystynyt tekemään päätöksiä."

Suikkanen myös sanoi, että sm-liiga on hänen osaltaan ensi kaudella varmasti poissuljettu vaihtoehto. Tästä voidaan päätellä, että liigassa Suikkasta kiinnosti vain Kärpät. Ja siitä taas voidaan päätellä, että Suikkanen tullaan Oulussa jossain vaiheessa näkemään valmennushommissa. :)

Mielenkiintoista. Raha-asia on ollut varmasti yksi "kompastuskivi" ja toinen tietysti tuo aikataulujuttu. Kärppien oli pakko ilmoittaa seuraava päävalmentaja nopeasti, jotta joukkue pystyy hankkimaan seuraavalle kaudelle pelaajia ja tekemään jatkopahveja. Näin uskoisin ainakin..

Olisi todella mielenkiintoista tietää, että kuinka kaukana taloudelliset näkemykset ovat toisistaan olleet lopulta. Noh, Katsellaan nyt Aran kanssa ainakin se seuraava vuosi ja Kaitsu palaa sitten Ouluun sen jälkeen! Jooko? :)
 

Jupi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, ManU, Napoli
Olen varovaisen tyytyväinen valintaan. Jatkuvuutta tuohon muukalaislegioniaan nyt tarvitaan. Luulisi pelaajilla nyt ainakin olevan haluja antaa näyttöjä loppukauden aikana.

Hype Suikkasen ympärillä on saanut jo naurettavat mittasuhteet. Kaveri on nosteessa ja takana yksi (1) kokonainen onnistunut kausi SM-liigassa. Aravirran näytöt ovat selkeästi paremmat, vaikkakin muutamat viime kaudet ovat menneet huonosti. Uskon että Ara on hyvä vaihtoehto koulimaan nuorista pojista pelimiehiä. Kunhan vielä osaisivat ensi kauden tiimin kasata edes sinnepäin .

On olemassa vain valmentajia jotka ovat saaneet potkut ja valmentajia jotka tulevat saamaan potkut. Suikkanen ja Ara kuuluvat molemmat edellä mainittuun joukkoon. Myös Kaitsun uralla tulee väistämättä olemaan nousuja ja laskuja.

Pidätän itselleni oikeuden kääntää takkia vuoden 2011 loppuun mennessä ;)
 

kärppä73

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Montreal Canadiens
Olen tyytyväinen Aran jatkopaperiin: Suikkanen oli se toinen vaihtoehto joka olisi kelvannut, mutta hintalappu taitaa tällähetkellä olla melko kova?

Tärkeintä on saada nyt tolkkua tuohon joukkueen rakentamiseen. Hillin ja Ahon työharjoittelujaksojen aikana tulokset eivät ole olleet mairittelevia, surkeasti on flopattu jos ihan suoraan sanotaan.
 

Itäpuu

Jäsen
Kyllä kai Ara oli ainoa ns. uskottava vaihtoehto kun Suikkas-hommat meni puihin.
Toivotaan että tämä pitkäjänteisyys on pitkäjänteisempää kuin edellinen. Mutta ei yhtä pitkäjänteistä kuin sitä edellinen... eihän tässä voi kuin nauraa näille puuhastelijoille. Kehitetään nuoria taas ja niin päin poies. No, toivotaan vaikkei uskotakaan, samassa veneessä tässä ollaan. Paitsi että me kannattajat maksetaan viulut ja nuo puuhastelijat ei...
 

Jeff

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkueet
Jari Laukkanen on ilmeisesti suuntaamassa Kuopioon Kalpan kakkosvalmentajaksi ensi kaudella. Ainakin huhujen mukaan.
 

Osvaldo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kyllähän Kärpillä vielä on scoutattavaa. Puheenjohtaja Tommi Virkkunen totesi alkuviikosta Kalevassa että joukkueelle hommataan uusi fyysinen valmentaja, joka pystyisi olemaan myös fyysisesti paikalla kaikissa harjoituksissa. Lisäksi tämänpäiväisten huhujen mukaan Jari Laukkanen olisi matkalla KalPan valmennustiimiin. Kysymysmerkin voisi varmasti heittää myös maalivahtivalmentaja Erno Moilasen kohdalle, eli onko hän pidempi aikainen ratkaisu maalivahtivalmentajaksi vai onko kyseessä vain tämän loppukauden pesti.

Samalla toki on päätettävä myös A:n tuleva valmentaja. Jatkaako Karjalaisen Petri tulevinakin kausina?
 

Supreme

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi
Olen tyytyväinen Aran jatkopaperiin: Suikkanen oli se toinen vaihtoehto joka olisi kelvannut, mutta hintalappu taitaa tällähetkellä olla melko kova?

Kärpät olisi halunnut Suikkasen ja sopimuskin oli jo allekirjoitusta vaille valmis. Rahahan se sitten oli mihin homma kaatui. Haluja Suikkasella olisi ollut, tästä esimerkkinä käyköön se, että Suikkanen ehti jo ottaa yhteyttä erääseen entiseen pelaajaansa, jolla on sopimus katkolla, ja kyseli tätä alustavasti ensi kaudeksi tervakaupunkiin. Tietääkseni kärppien palkkaehdot olivat luokkaa naurettava, jonka johdosta Suikkanen ei Kärppiin tullut. Näin ollen kakkosvaihtoehto Aravirta oli se kenen puoleen Oulussa käännyttiin.
 

manemies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
...Tietääkseni kärppien palkkaehdot olivat luokkaa naurettava, jonka johdosta Suikkanen ei Kärppiin tullut. Näin ollen kakkosvaihtoehto Aravirta oli se kenen puoleen Oulussa käännyttiin.

Kuulostaa tyypilliseltä Kärppätouhulta. Säästetään valmentajan palkassa ja maksetaan tsekkitähdille paksua tiliä. Fiksu veto.
 

kärppä73

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Montreal Canadiens
Nostetaanpa tämä ketju ylös. Aravirta lopettaa(?) valmennusuransa tämän kauden jälkeen, joten uuden valmentajan haku on edessä. Ehdokkaita, ajatuksia ja pohdintaa mihin suuntaan Kärppien tulisi nyt mennä valmennuksen osalta?

ps. tässä ketjussa iloitsen Aravirran jatkosopparista reilun 1,5v takaisessa kommentissa. Vit*** että ihminen voi olla joskus tyhmä. Facepalmia siis itselleni...
 

Derksen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Lippo
ps. tässä ketjussa iloitsen Aravirran jatkosopparista reilun 1,5v takaisessa kommentissa. Vit*** että ihminen voi olla joskus tyhmä. Facepalmia siis itselleni...
Miksi et olisi tuolloin iloinnut Aravirran jatkosopparista? Joukkueen suunta näytti tuolloin oikealta ja jatko oli silloisen tilanteen valossa aika lailla perusteltu. On jälkiviisautta väittää, että silloin olisi pitänyt tietää, minkälainen joukkueen kurssi tulee olemaan kauden 12-13 alkutaipaleella.

Hyviä vaihtoehtoja seuraavaksi päävalmentajaksi ei taida montaa olla. Jos Kari Jalosella on nälkää tulla takaisin, niin siinä on valmentaja, joka näyttää ennemmin tai myöhemmin saavan väännettyä joukkueesta resurssien mukaisen tuloksen. Liigan kärkipään resursseilla se tarkoittaa kärkipään menestystä. Suikkanen taitaa saada joukkueen paremmaksi kuin sen osien summa. Kaitsun paikka voisi näin ollen olla maajoukkueessa, koska materiaaliltaan Suomi on altavastaaja huippumaihin verrattuna. Jukka Jalonen lähtenee rahastusreissulle. Summanen on riski. Lauri Marjamäki vakuutti itseni nuorten maajoukkueessa ollessaan ja myös Espoossa. Hän olisi taktisesti varma valinta, mutta kestääkö tuloksenteon paineet rahajoukkueessa? Jukka Jalosen meidän pelin klaanista tulee mieleen vielä Timo Lehkonen, mutta hänellä taitaa olla mieluisa pesti Hämeenlinnassa.

Eli riippuen siitä kuinka maajoukkueen valmennusryhmä muotoutuu, tulee Kärppien penkin taakse saada joko Kari Jalonen tai Lauri Marjamäki. Henkilökohtaisesti valitsisin Marjamäen, koska hän ei ole vielä päässyt voitonnälkäänsä tyydyttämään ja on KJ:tä edellä pelin evoluutiossa. Mustana hevosena otetaan ehdokkaaksi vielä Tuomas Tuokkola.

Enpä voinut olla vielä tähän loppuun herkuttelematta aikamoisella high risk high reward duolla: Päävalmentajaksi Raimo Summanen, aisapariksi Petteri Sihvonen.
 
Viimeksi muokattu:

Noitarumpu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Enpä voinut olla vielä tähän loppuun herkuttelematta aikamoisella high risk high reward duolla: Päävalmentajaksi Raimo Summanen, aisapariksi Petteri Sihvonen.

Joo, Sihvosta vois kokeilla, mutta ennen tykkäämäni Raato helevettiin ajatuksistakin. En pitänyt hänen tavastaan käsitellä Niinimaata ja sama inho pysyy edelleen. Jotain siellä pääkopassa on pahasti vialla ja sellaista despoottia en Kärppiin halua, vaikka veis pitemmällekin. Käytöksen on muututtava, vaikkakaan sen ei tarvitse olla samanlaista pullamössöä kuin Aralla tuntuu olevan.

Tuntuu, että se vanha sanonta"mitä enemmän hampaita häneltä putoaa sen purevammaksi hän tulee", ei sovi Araan. Se vaan mussuttaa. Kyllä tietynlaista särmää valkussa on oltava tietenkin. Ehkä Ara sitten on mukavoitunut liiaksi ja samalla osa pelaajistostakin. Kuka saisi sen hiiltyvän kipinän roihahtamaan? Sanoisin, että joku sellainen, jolla on voitonnälkää ja kovasti, eikä olisi ihan vihreä.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Olisiko Reksa Ruotsalaisen aika seuraavaksi? Henk.koht. ei nappaa oikein yhtään mutta jotenkin haiskahtaa siltä että Reksa se tulee Aran seuraajaksi. Reksahan erosi Salzburgista jokin aika sitten ja on tällä hetkellä työttömänä. Mikään salaisuus ei ole myöskään se että Ruotsalainen on jo pidemmän aikaa halunnut Kärppien päävalmentajaksi. UTJ Aho tuntee entisen pelikaverinsa hyvin joten siitäkään ei ainakaan haittaa ole. Reksa on viime aikoina myös viihtynyt Raksilan hallissa melko tiheään. Opiskelemassa Kärppiäkö? Jalonenkin taisi käyttää ennen Kärppiin tulemistaan koko sapattivuotensa Oulussa tutustuakseen organisaatioon ja joukkueeseen.

Ruotsalainenhan toimi Heikkilän Kaken kakkosena Kärpissä jonka jälkeen kävi Jukureissa kokeilemassa päävalmentajuutta Mestistasolla. Dufva savusti miehen sieltä kuitenkin ulos kesken sopimuskauden. Salzburgin ajoilta ei mitään tietoa miehen meriiteistä. Reksalla on siis päävalmentajakokemusta vasta vajaan kauden verran mutta valmentajanahan mies on viimeiset reilut kymmenen vuotta jo ollut ihan päätoimisesti.

Mitäs mieltä, annetaanko Reksalle mahdollisuus vai pitäisikö ensin antaa näyttöjä jossain muualla Suomessa?
 

Hxxx

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mental tension
Mitäs mieltä, annetaanko Reksalle mahdollisuus vai pitäisikö ensin antaa näyttöjä jossain muualla Suomessa?

Jos Suikkanen ja Marjamäki menevät ohi suun, niin kyllä katse kääntyy siinä tapauksessa Ruotsalaiseen. Kumpaankaan Jaloseen en usko. Olisi sinällään hienoa nähdä Reksa Kärppien penkin takana, mutta onko osaaminen riittävällä tasolla? Siitä, kun ei ole saatu vielä oikein minkäänlaisia näyttöjä. Ruotsalainen ei varmaankaan olisi yhtä kova taloudellinen satsaus, mitä esimerkiksi Suikkanen, joten tämäkin saattaa puhua Reksan puolesta, kun Junno näitä päätöksiä toimistolla miettii.

Tässä valmentajakeskustelussa pitää ottaa päävalmentajan lisäksi käsittelyyn koko valmennustiimi ja miettiä, että onko tämä nykyinen porukka riittävän pätevä. Kaspo tuossa toisessa ketjussa käsittelikin tätä aihetta kiitettävästi. Mielestäni Aravirran lähdön olisi hyvä paikka tuulettaa koko valmennusporrasta, koska nykyinen ei ole kovin kummoisia näyttöjä antanut omasta osaamisestaan.
 

GT

Jäsen
Suosikkijoukkue
ACO
Olisiko Reksa Ruotsalaisen aika seuraavaksi? Henk.koht. ei nappaa oikein yhtään mutta jotenkin haiskahtaa siltä että Reksa se tulee Aran seuraajaksi. Reksahan erosi Salzburgista jokin aika sitten ja on tällä hetkellä työttömänä. Mikään salaisuus ei ole myöskään se että Ruotsalainen on jo pidemmän aikaa halunnut Kärppien päävalmentajaksi. UTJ Aho tuntee entisen pelikaverinsa hyvin joten siitäkään ei ainakaan haittaa ole. Reksa on viime aikoina myös viihtynyt Raksilan hallissa melko tiheään. Opiskelemassa Kärppiäkö? Jalonenkin taisi käyttää ennen Kärppiin tulemistaan koko sapattivuotensa Oulussa tutustuakseen organisaatioon ja joukkueeseen.

Ruotsalainenhan toimi Heikkilän Kaken kakkosena Kärpissä jonka jälkeen kävi Jukureissa kokeilemassa päävalmentajuutta Mestistasolla. Dufva savusti miehen sieltä kuitenkin ulos kesken sopimuskauden. Salzburgin ajoilta ei mitään tietoa miehen meriiteistä. Reksalla on siis päävalmentajakokemusta vasta vajaan kauden verran mutta valmentajanahan mies on viimeiset reilut kymmenen vuotta jo ollut ihan päätoimisesti.

Mitäs mieltä, annetaanko Reksalle mahdollisuus vai pitäisikö ensin antaa näyttöjä jossain muualla Suomessa?

Mielestäni pahin mahdollinen skenaario. Reksan meriitit jääkiekkoilijana ovat kiistattomat, mutta valmentajana hänestä on enemmänkin negatiivista kuulunut. Jukuri-pesti (ainoa missään päävalmentajana) kaatui RD:n kampitukseen, mutta myös siihen, ettei Reksa saanut viestiään joukkueeseen perille. Hän itsekin aprikoi viime talvena Veikkaajassa, ettei ole Suomen markkinoilla kovin suuressa huudossa. Kiinnostusta hänellä kyllä olisi. Päävalmentajan pestejä ei ole löytynyt sitten edes ulkomailta. Joku tähän täytyykin olla syynä.

Kärpillä on selkeä ykkössuosikki uudeksi päävalmentajaksi, asia erikseen on miten tulevaisuus asettuukaan. Siihen vaikuttaa moni muukin asia kuin Kärppien halu.

Saletti on kuitenkin se, ettei Reksa tai kukaan muukaan tule SM-liigan suurimmalla pelaajabudjetilla opiskelemaan päävalmentajuutta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös