Uskallatko sanoa tätä HIFK:sta?

  • 124 754
  • 336

N.Vidic

Jäsen
Suosikkijoukkue
Seattle Seahawks, HIFK, Man Utd
Vallu Krykov oli pienenä suosikkipelaajani.

Munpas!

En pidä talviklassikosta! Ainoa mikä ko. tapahtumassa ei ole turhaa, on itse matsi, ja senkin katsoisin mielummin lämpimässä hallissa hyviltä paikoilta.
 

Stigu

Jäsen
Noloa kyllä, uskallus loppui ja kana jäi pakastimeen. Sitten vaimo teki siitä viillokin.
Olisi edes tehnyt kanasoppaa viime kauden kunniaksi.

Peesaan muutamia muita uskalikkoja täällä: #22 ja #35 ovat turhaan katossa.

Joonas Vihko oli itselleni jostain syystä ehkä yksi vastenmielisimpiä hahmoja IFK:ssa. Ville Viitaluoma, Tissiposki Hauhtonen ja Jukka Seppo tulevat heti perässä.

Ja sitten oma paljastukseni: Halllla käydessäni mietin usein, ketkä kaikki ovat jatkoaikaan kirjoittavia IFK:laisia. Onko tuo lihava lippispäinen kaljaa lipittävä hieman pervon näköinen mies kenties JHag? Onko tuo pitkätukkainen 70-luvun hipin näköinen finninaamainen mies Scholl? Onko ottelun kuuluttaja itse asiassa RedMachine? Entä kirjoittaako kenties joku Cheerleadereista tänne salanimellä? Ja tuo C4:n poke näytti aivan Puscutractorilta. Entä olisiko niin hyvin, että tuo valkoasuinen taukoluistelijatar onkin Apassi?

Jos joku muu miettii samaa, niin ehdotan seuraavaa. Valitaan ensi kaudelta joku matsi, jonka tiettynä ajankohtana (esim. kun peliä on pelattu vaikkapa Murtsin kunniaksi 17.17) kaikki IFK-jatkislaiset nousevat katsomossa ylös puolen minuutin ajaksi. Täten kaikki IFK-osioon kirjoittavat näkevät ainakin, minkä näköisiä turhakkeita tänne osioon kirjoittaa (Ehdotus ei välttämättä toimi Apassin ja Puscutractorin kohdalla).
 

444

Jäsen
Sen verran voin myöntää, että en ole yksikään säästä riippumatta lyhyessä mekossa katsomoiden välissä keikkuva kaunotar. Yritän toki irtolipuilla toisinaan päästä lähelle, mutta harvoin onnistuu.

Toinen paljastus: Tyler Redenbach on mainettaan parempi kiekkoilija. Ilman Sopan väliintuloa viime kaudella olisi vienyt sisäisen pistepörssin kirkkaasti.

Ja sitäpaitsi Krykov oli mun idoli, ei teidän. Nih.
 

Puscutractori

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Harri Olli, rahaton ManC, NP#32, DEFC #62
Voin paljastaa, etten ole C4:n poke. Pikemminkin olen se, jota poke taluttaa niskasta pihalle.

Valeri Krykovin peli ei mua koskaan ihastuttanut. Jukka Seppo oli enemmän mieleeni. Muutoin noista vuosista on lähinnä huonoja muistoja. Vaikka aika kultaa muistot, tuolloin väkeä hallissa oli usein ikävän vähän ja tunnelma vielä vaisumpi kuin nykyisin.
 
Suosikkijoukkue
IFK, respektit suomalainen Jokerit
Jos en ihan väärin muista, niin taisi olla kauden 1994-1995 eka kotipeli. Jotenkin on myös muistikuva, että peli olisi ollu HPK:ta vastaan.. tosta en ole kyllä yhtään varma. Ne oli semmoset komeet kiekot joissa oli IFK:n aivopieru tähtilogo ja teksti "ensi-ilta..bla bla".

Juu, itsekin olin paikalla ja se oli juuri tuo tähtilogon lanseeraus, kauden avauspeli.

Nyt meni kyllä molemmilla huti. Nimenomaan tuon kiekkoepisodin takia muistan tuon kyseisen pelin ja paikallistan sen kaudelle 1995-96. Ensimmäinen peli JyPHT:ta vastaan, joka päättyi 1-3 vieraille...tästä voisin lyödä vetoa, niin tarkasti ko. matsi on piirtynyt muistini sopukoihin.

Ikimuistettava kokemus silti varmasti.

Jos muuten jollain vielä on noita kiekkoja, niin saattavat olla jo jonkinlaisia keräilyharvinaisuuksia. Tuskin montaa jäi katsojille.

Olihan se. Ja ventti on vieläkin takaraivossa. Ei sen puoleen, heitin omankin kiekon kaukaloon. Hallilta lähtiessä löysin toisen samanlaisen kiekon, ja se on edelleen tallessa. Teksti kuuluu: "Ensi-ilta xx.9.1995 Premiären". Pitäisköhän laittaa huutokauppa pystyyn?

Täällä esitetyistä argumenteista moni osuu yksiin omien ajatuksieni kanssa. Muun muassa jäädytetyt numerot ja niiden määrä herättää hyvin ristiriitaisia tunteita. Itselleni #7, #22 ja #35 ovat kaikki siinä ja siinä jäädyttämisen arvoisia.

Yksi pelaaja, joka ei narunilkkoineen ja onnettomine hartialihaksineen mielestäni saanut ansaitsemaansa arvostusta on Aki Uusikartano. 1999-00 oli miehen ensimmäinen SM-liigakausi ja varsinkin europeleissä mies esitti erittäin hyviä otteita. Ja faktahan on, että Akin ura on ollut loistokas. 2 kultaa ja hopea, mestaruuskausilla "liekeissä". Tämä olisi voinut tapahtua myös siellä, missä liigaura alkoi. Mutta tuona aikakautena IFK:n imagoon ei sopinut breikkauksen kynnyksellä oleva taitava, äärimmäisen ei-fyysinen hontelo.
 

VT

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Voisiko joku kertoa, miksi Köllin paita on hilattu kattoon?
Olisiko kenties sillä jotain tekemistä asian kanssa, että Kölli pelasi HIFK:ssa 14 kautta, yli 600 matsia ja teki niissä yli 400 pistettä? Lisäksi toimi pari kautta kapteenina ja oli mukana voittamassa mestaruutta 1998.

#22, #35 ja #7 ovat toki kaikki sellaisia, että paidan jäädyttäminen olisi hyvin voinut jäädä tekemättä, vaikka kaikilla hieno HIFK-ura olikin.
 

Hombre

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Die Mannschaft , Olli Jokinen
Let's play hockey on yksi paskimmista maalilauluista ikinä. Toimii erittäin hyvin, kun jengi tulee erätauolta takaisin jäälle, mutta maalilauluna ei mitään käyttöä.

Tämä kyseinen värsyhän oli IFK:n maalilauluna ennen kuin Flamethrower tuli maalilauluksi ja se jos joku toimii.
 

sovhoosi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Täytyy muistaa että Köllin ja Saken uran loppuessa he edustivat viimeisiä vanhan liiton miehiä. Oli päivänselvää, että menisi yli kymmenen vuotta seuraavaan jäädytykseen. Tällä oli uskoakseni ratkaiseva merkitys kynnyksen madaltamisessa.
Käytäväkeskusteluissa Karalahtea pidettiin ainoana mahdollisena tulevana jäädytettynä pelaajana (joskin pelinumero hänellä vaihtunut kolmosesta kakkoseksi). Simo Saarinen puolestaan oli todellinen IFK:n ruumiillistuma, jonka paikka on katossa.
 

Carlos

Jäsen
Yksi pelaaja, joka ei narunilkkoineen ja onnettomine hartialihaksineen mielestäni saanut ansaitsemaansa arvostusta on Aki Uusikartano.

Tähän sama. Tykkäsin Uusikartanosta sen lyhyen aikaa kun meillä pelasi, ja mielestäni esitykset olivat koko ajan nousujohteisia, on jopa jäänyt mieleen (ellen mene ihan skutsiin) että osasi esiintyä edukseen juuri niissä tiukoissa paikoissa. Kuten kyllä tuo mitalisaldokin vihjaa.

En tiedä mikä tökki, mutta tämä kaveri olisi voinut olla kantavia voimia vaikka läpi vuosikymmenen. Noh, elämä on laiffia. Ja laiffi hokia.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Valeri Krykov, tuo supisuomalainen ryssä, Vuosaaren lentävä postimies, jonka lempiruoka on paistettu lohi ja valkosipuliperunat (SM-liigan 90-luvun pelaajakorttien mukaan), oli meikäläisen ehdoton suosikki aikoinaan. Iso mies, eikä mikään raketti luistimilla, mutta perusvarma ukko, jonka ulottuvuus oli huippuluokkaa. Kun ostin teininä fanipaidan, ainoa vaihtoehto oli #14. Sittemmin toki, kun Vallu siirtyi Espooseen/Tapparaan (en muista kumpi oli ensin), vaihdoin paitaan oman sukunimeni.
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Entä olisiko niin hyvin, että tuo valkoasuinen taukoluistelijatar onkin Apassi?

Vettä sai taas silmäkulmista pyyhkiä. Sääli vain, että valkoasuisen taitoluistelijan lyhyen hameen alta paistaisi karvaiset pallit.

Itse jollain tavalla jopa pidin Joonas Vihkosta, vaikka alkoihan kaverin maalipaikkojen tuhlailu lopulta vituttamaan. Kuitenkin kausilla 2001-02 ja 2002-03 13 ja 14 maalia. Vihkosta olisi voinut kehittyä luotettava nopeakinttuinen kolmosketjun syvyyspelaaja. Paljon paljon turhempiakin ukkoja HIFK:ssa nähty. Vihkokin käsittääkseni oli sittemmin HIFK:lle aika kallis pelaaja tehoihinsa nähden. Näen Toni Leinosessa paljon samaa vaikka Leinosen avut ovatkin enemmän rikkovalla puolella.
 
Viimeksi muokattu:

tant gredulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Sääli ja sääli... pitänee hommata kauden avauskiekon tuontia varten kiikarit. Ei taida enää tehdä vaakaa tämän keskustelun jälkeen?
 

Anzi

Jäsen
Hyvä ketju, vaikka totaalisen vääriin pöytiin Tampereelta huutelenkin, mutta seuraavia mietintöjäni H.I.F.K:sta:

- Luulisin, että noin 65-70% H.I.F.K:n faneista ei tiedä mitä I.F.K. tarkoittaa.

Näistä olen samaa mieltä jo ketjuun kirjoittaneiden kanssa:

- Kekäläisen hehkutusta kevään 1998 jälkeen en ymmärtänyt lainkaan. HIFK teki tuolla 1998 mestaruuskaudellaan aikamoisen taloudellisen tappion. Enemmänkin ostettu mestaruus kuin johdettu mestaruus. Ja juurikin tuo Eaves->Westerlund, Summanen pelasti myös Kekäläisen ja HIFK tarjosi todellisen uranosteen rahoittamalla Kekäläisen suurihintaiset lottorivit.

- Suhonen on käsittämättömän paska valmentaja. Suhoselle antoivat uranosteen Kurri&co. Suhosen ainoa onnistuminen HIFK:ssa oli Söderholmille tilaisuuden antaminen ja tämäkin taisi vain johtua Suhosen hälläväliä flegmaattisuudesta.

- Ulko-ottelut ovat myös täyttä paskaa Suomessa. NHL:ssä ne olivat alkuun perusteltuja, koska ennen näitä ulkoilmapelejä NHL:ää tahkottiin sisätiloissa lähes 80 vuotta. Suomessa on vasta 80-luvulla päästy kahdessa ylimmässä sarjatasossa sisätiloihin (Liigassa toki "jo" 70-luvulla). Näkee hyvin, että suuri yleisö ostaa mitä tahansa, kun sille vain uskottavasti vakuutetaan tuotteen tasokkuutta. Talviklassikko on Ostos-TV-tuote. Ikävä kyllä kohta myös Tampereella.
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
Lainaan itseäni taannoisesta ketjusta:

Pakko kyllä valitettavasti vastata, että tällä hetkellä HIFK. Oli joskus aikanaan toinen suosikki SaiPan jälkeen, mutta nykyisin oikeastaan mikään liigaseura ei herätä kovin kummoisia tunteita puolesta tai vastaan.

Kuten sanottua, niin enpä HIFK:takaan inhoa ja esim. JA:ssa on paljon punaväreistä tulevia asiakirjoittajia, mutta samalla HIFK:sta on tullut maakunnissa se 1990-luvun alun Jokerit eli on cool kannattaa puuma/tähti/kilpi/millänenyttänävuonnapelaapaitoja. Tämä näkyy siinä, että voikkaalaiset autonasentajat laulavat villepeltoneniiäfkoota juhannuksena ja valkealalainen nuoriso-ohjaaja onkin yllättäen piinkova stadinkundi. Noh, sukuaan, edes paremman puoliskon, ei kai voi valita.

Muutoinkin itseäni on aina hieman ihmetyttänyt sunfaratrallatrallallei-ruotsalaisuuden ja papan betaalaaman juhannussalon kiertämisen sekä kovan pelityylin mainostamisen erikoinen liitto.

Pointti lähinnä tuo boldattu. Noihin jo mainittuihin hc-ifk-faneihin voisi vielä lisätä stereotypiana hyvän ystäväni, espoolaisen historian opettajan.
 

N.Vidic

Jäsen
Suosikkijoukkue
Seattle Seahawks, HIFK, Man Utd
- Luulisin, että noin 65-70% H.I.F.K:n faneista ei tiedä mitä I.F.K. tarkoittaa.

Tästä olet väärässä. Se on suurinpiirtein ensimmäinen kysymys, johon koulussa/päiväkodissa joutuu vastaamaan, kun tunnustautuu IFK-kannattajaksi. Ja jos kysyttäessä ei satu tietämään, niin taatusti ottaa sen selville, eikä se koskaan unohdu.
 

Stigu

Jäsen
Sääli ja sääli... pitänee hommata kauden avauskiekon tuontia varten kiikarit.
Tiedetäänpä sinunkin henkilöllisyys, kun IFK:n päävalmentaja Raimo Summanen seuraa vaihtoaitiosta avauskiekon tiputtamista Opticronin 8x26-kiikareiden läpi, päällään Partioaitan maastoasu joka sopisi jotenkin niin tuohon teikäläisen/Raimon Mother Nature-meininkiin.

Kaksi arvostamaani IFK-pelaajaa, jotka olivat pienestä varrestaan ja rajallisista taidoistaan huolimatta täydellisiä IFKlaisuuden ilmentymiä: Rassa Hirvonen ja Simo Saarinen.
 

fiftyeight

Jäsen
Suosikkijoukkue
Iddrott Förskott Puukädet
- - -
Itse jollain tavalla jopa pidin Joonas Vihkosta, vaikka alkoihan kaverin maalipaikkojen tuhlailu lopulta vituttamaan.
- - -

Se oli joku noista ajoista kun laskin Vihkolle ainakin kymmenen läpiajoa tekemättä maaliakaan. Jo silloin kirjoitin, että on kuin Väpi Kolkka, helevetin nopea jääpallotaustansa takia mutta aivan surkea viimeistelijä.

Noh, tarkemman tarkastelun jälkeen Väpi teki kuitenkin urallaan yli 0,5p/g. Vihkolla Suomessa se on jäänyt alle.

Kyl mää tykkäsin Väpistä. Myös Vihkosta, Grunnista ja I.Pikkaraisesta.
 
Suosikkijoukkue
HIFK kundit & gimmat & Buli; Kerava Shakers
Let's Play Hockey ON todella paska biisi eikä toimi missään yhteydessä, perkeleen hintahtava lallatus.

Talvikassikko on perseestä, täysin turha pönötystapahtuma.

Ryssäntähtilogo oli todella syvältä.

Bob Halkidis? Mitä helevettiä se teki joukkueessa?
 

winston

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Talviklassikko on nimeään myöten korni tapahtuma. Istua -20 asteen pakkasessa, että voi katsoa kiikareilla kentälle. Jee jee.
 

McBean

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Bruins, Noutajat, Scarborough FC
Nyt meni kyllä molemmilla huti. Nimenomaan tuon kiekkoepisodin takia muistan tuon kyseisen pelin ja paikallistan sen kaudelle 1995-96. Ensimmäinen peli JyPHT:ta vastaan, joka päättyi 1-3 vieraille...tästä voisin lyödä vetoa, niin tarkasti ko. matsi on piirtynyt muistini sopukoihin.

Asia on juuri näin. Ottelu oli 17.9.1995 IFK - JyP HT.

Ote seuraavan päivän HS:sta:

Yleisön rajuin kannanotto tuli 30 sekuntia ennen pelin päätöstä IFK:n aikalisän aikana.
Kaukaloon sateli lehtereiltä kymmenittäin IFK:n tervetulaislahjaksi katsojilleen jakamia, seuratunnuksin koristettuja jääkiekkoja. Ottelu keskeytyi, sillä kaukalon siivoamiseksi tarvittiin jäähallin huoltohenkilökunnan apua.
Katsomoa rauhoittamaan tarkoitettu tahditon kuulutus lisäsi osaltaan kaaottimaista tunnelmaa: "Pyydämme yleisöä käyttäytymään asiallisesti, eikä niin kuin Jokeri-yleisö."


Ketjun aiheeseen liittyen:

* Pentti oli oikeassa siinä ettei Calounia olisi pitänyt ottaa takaisin Columbuksesta '99-2000-kaudella, vaikka taipuikin asiassa (eikä varsinkaan ulostaa Ray Giroux'ta joukkueesta).

* Go IFK Go on aiheuttanut vahvaa myötähäpeää julkaisustaan lähtien.
 

Ikkit

Jäsen
Suosikkijoukkue
JyP HT
-Drahomír Kadlec oli aikoinaan ja on edelleen ylivoimainen suosikki
kaikista vaakunapakeista.
-En koskaan pitänyt Darren Boykosta
 

winston

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
* Go IFK Go on aiheuttanut vahvaa myötähäpeää julkaisustaan lähtien.

Tähän erittäin vahva sama. Jos IFK:n musavastaavalla olisi vähänkään pelisilmää, niin toi rallatus katoaisi ohjelmistosta nanosekunissa. Kuten myös Status Quo. "Ränttätänttä ränttätänttä Whatever you want..."

I want that fucking song to stop.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Let's Play Hockey ON todella paska biisi eikä toimi missään yhteydessä, perkeleen hintahtava lallatus.
Mielestäni toimii loistavasti erätauon lopettajaisbiisinä.

Talviklassikko on nimeään myöten korni tapahtuma. Istua -20 asteen pakkasessa, että voi katsoa kiikareilla kentälle. Jee jee.
Varmaankin riippuu pitkälti siitä, missä katsomonosassa istuu ja ehkä myös kunkin omasta näkökyvystä. Päätykatsomot varmasti hanurista.

IFK:sta puhuttaessa nostetaan yleensä esiin perinteet. Harvinaisen monta vuotta on tullut koettua vitutusta siitä, että kaikkein mittavin perinne on ollut menestymättömyyden perinne. Mukelona sitä ei vielä ihan tajunnut, kunhan kävi matseissa punaisiin pukeutuneena. Varhaisella aikuisiällä alkoikin sitten jo ihmetellä, että miten vitussa me pudotaan aina ratkaisupeleistä. Kevät 2011 olikin sitten jotain aivan käsittämätöntä. Toki myös 1998, mutta etenkin tämä viimeisin nakkikattila. Aaaaaahhhhh!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös