Urheilugaalat – viihdettä vai mitä?

  • 2 304
  • 12
Nyt kun Tero Pitkämäki on valittu vuoden urheilijaksi, on alkanut tämä perinteinen poru. Oikeusmurha! Roope Tonteria maailmanmestaria ei valittu. Urheilutoimittajat ovat jämähtäneet vanhoihin hyviin aikoihin. Pitäisi päivittää tähän päivään. Maakuntien urheilutoimittajat ovat valinneet vain oman suosikkipojun.

Minun mielestäni valinta meni täysin oikeaan osoitteeseen ja perustelen miksi. Itse en ole mikään keihäs enkä muutenkaan yleisurheilufriikki, mutta kerron miksi en asettaisi Roope Tonteria vuoden urheilijaksi.

Lumilautailussa ns. MM-kisat ovat b-luokan höntsäkisat, vähän samaan tapaan kuin jääkiekossa. Siellä ei ole maailman parhaat lumilautailijat mukana, he ovat siellä missä Roope Tonterikin haluaisi olla eli x-gameseissa. Ei Suomi ole oikeasti jääkiekossakaan voittanut maailmanmestaruutta, vaikka sitä turneeta kutsutaan mm-kisoiksi. MM-kisat ovat sellaiset, missä on mukana kaikki maailman parhaat. Tero Pitkämäki saavutti mm-pronssia sellaisessa kisassa, missä oli mukana kaikki maailman parhaat keihäänheittäjät + hän voitti keihäänheiton mc:n.

Ainoa joka noista kandidaateista uhkaa Tero Pitkämäkeä on Kaisa Mäkäräinen. Miksi kuitenkin asettaisin Tero Pitkämäen Mäkäräisen edelle. Mäkäräisellä oli 4 mahdollisuutta voittaa MM mitali, joista hän hyödynsi vain sen yhden, Pitkämäellä oli vain se 1 mahdollisuus + Pitkämäki voitti mc:n, kun puolestaan Mäkäräinen oli 2.. Sitten myös se näkökulma, jota minä pyrin tuomaan esille eli se kuinka globaali ja kilpailtu laji on niin tässäkin asiassa keihäänheitto taitaa viedä ampumahiihdosta voiton.

Miksi en asettaisi Petra Ollia vuoden urheilijaksi? Naispaini on niin marginaalilaji.

Miksi en asettaisi Jenna Laukkasta vuoden urheilijaksi? Hän on vain lyhyen radan Euroopan mestari. Huom lyhyen radan! Se ei ole oikeasti edes EM-tason turnaus, sillä mukana ei ollut edes Euroopan parhaat puhumattakaan koko maailmasta, USA:n, Australian ja Aasian uintitaso on todella kova.

Sitten on tullut tätä miksei Stanley Cupin voittaja Kimmo Timosta valittu? Ihan oikeasti Kimmo Timonen sai Stanley Cupin vain valmentajan armosta, kun hän peluutti häntä vain sen lakisääteisen verran, jotta hän on oikeutettu pyttyyn. Oikeasti jos joku Kimmo Timonen haluaa olla vuoden urheilija, hänen täytyy olla isossa roolissa.

Mielestäni valinta meni täysin oikeaan osoitteeseen.

Menen vielä sitä edelliseen gaalaan, jolloin valittiin Sami Jauhojärvi ja Iivo Niskanen yhdessä vuoden urheilijaksi. Mielestäni tämä meni väärään osoitteeseen tai ei kahta urheilijaa voi valita samanaikaisesti. Pitää valita jompikumpi. Iivo Niskasella oli koko kisan 2. kovin osuusaika ja Jauhojärvi törttöili muiden kanssa ja vain tuomarin armosta ei tullut hylkäystä niin sen olisi pitänyt olla Iivo Niskanen. Toisaalta itse valitsisin Kerttu Niskasen, sillä viestissä hän paukutti 2. nopeimman ajan ja ratkaisi Suomelle viestihopeaa + pärjäsi mc:ssa suhteellisen hyvin. Yhtä hyvin kuin joukkueurheilija niin kuin Jari Litmanen on valittu, myös viestisuorituksesta voidaan valita vuoden urheilijaksi.

Menen vielä tämän vuotiseen gaalaan. Naisten maastohiihtojoukkue saavutti MM-pronssia. Ok. Vuoden joukkue SJK mikä vitsi. Ei missään suhteessa tähän MM-mitaliin.

Koko Falunin viestin 4. nopein osuusaika ja mitalin ratkaiseva osuus Riitta-Liisa Roponen. Hänen edellään oli kaksi urheilijaa, jotka taistelivat ynnä muista sijoista eli USA:n Stephen ja Saksan Herrmann. Riitta-Liisa Roponen ei edes ehdolla vuoden urheilijaksi. Vuonna 2010 Vancouverin olympialaisissa viestissä 2. nopein osuusaika, pronssia -> ei ehdolla. Vuonna 2007 3. nopein osuusaika -> kultaa, ei ehdolla. Vuonna 2005 nopein osuusaika -> hopeaa, ei ehdolla.
 
Viimeksi muokattu:

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Ei kiinnosta pätkääkään sisäpiirin hassuttelu. Miksi ihmeessä seuraisin noita, en myöskään seuraa Linnan juhlia.

Jos olisin sisäpiirissä, niin varmasti olisin eri mieltä. En myöskään vastusta tuota, miksi ihmeessä niin tekisin. Jokaisella on omat piiriinsä.
 

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
UG:lla on tasan yksi tarkoitus: tehdä areenan ja Infrontin omistamien mediaoikeuksien kautta rahaa Hjallikselle.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
UG on urheilun Idols-kisa, kuten Kaisa Mäkäräinen totesi Hesarin haastattelussa. Keihäänheitto on yliarvostettu laji menestyshullujen suomalaisten urheilufanien ja -median keskuudessa. Tero Pitkämäki on hieno urheilija ja minulle on ihan sama kuka valitaan vuoden urheilijaksi.

Paras asiantuntemattomuuden osoitus oli Teuvo Teräväisen valinta vuoden jääkiekkoilijaksi, kun loistava lupaus vasta aloittelee NHL-uraansa. Voitti Stanley Cupin ja oli hetken siellä jo pienessä tähtiroolissa, ihan hienoa, mutta ei ollut vuoden 2015 paras suomalainen jääkiekkoilija.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
...

Menen vielä tämän vuotiseen gaalaan. Naisten maastohiihtojoukkue saavutti MM-pronssia. Ok. Vuoden joukkue SJK mikä vitsi. Ei missään suhteessa tähän MM-mitaliin...

Onhan SJK:n temppu helvetisti kovempi.

Naisten viestijoukkueen pronssijuhlat nyt ovat ihan vitsin rajamailla, hävitään niille kelle pitikin hävitä, mutta "taisteltiin" pronssille.

Lupaan sulle, että sinä päivänä kun hiihdon viestijoukkue tekee jotain suurta ja voittaa vaikkapa Norjan olympialaisissa kultataistelussa, niin aivan varmasti on joukkue ehdolla vuoden joukkueeksi.
 
Kimmo Timonen avautuu, kun häntä ei huomioitu urheilugaalassa.

"En voi väittää, ettenkö olisi ottanut kutsua itsenäisyyspäivänjuhliin tai jotakin tunnustusta gaalassa vastaan mielelläni. Ei ole minun asiani arvioida muiden tekemiä päätöksiä, mutta harmikseni huomasin, että arvostukseni on aika pientä suomalaisten päättäjien silmissä. Itse asiassa minua ja uraani arvostetaan enemmän Pohjois-Amerikassa kuin Suomessa, Timonen kirjoittaa."

"En ole halunnut olla näkyvästi esillä iltapäivä- tai naistenlehdissä. Varmasti osaltaan asioihin vaikuttaa sekin, että olen kotoisin Kuopiosta. Suomalaispäättäjien silmissä savolaispoika on helpompi ohittaa kuin Etelä-Suomessa kasvanut." Kiekkolegenda Kimmo Timonen loukkaantui, kun Suomi ei huomioi: "Arvostukseni on aika pientä"

Itse sanoisin, että jos haluaa saada urheilugaalassa tai suomaisten keskuudessa huomioita, katsotaanpas keiden pelaajien paitoja on nostettu kattoon?

Onko maajoukkueessa yhtään puolustajaa tai maalivahtia, jonka paita on nostettu kattoon? Colorado Avelance on jäädyttänyt Patrick Royn ja Ray Bourquen paidat, mitta onko mikään suomalainen jääkiekkojoukkue nostanut puolustajan tai maalivahdin paidan kattoon?

Leijonissa kaikki "legendat" Teemu Selänteistä Raimo Helmisiin ovat hyökkääjiä. Jos haluaa saada Suomessa paidan kattoon ja nimen lehteen, ei kannata olla puolustaja. Siinä vinkki Kimmo Timoselle.
 

Kiakonsyöjä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Onssimouhot
Tappara:
#2 Kalevi Numminen (pakki)
#3 Pekka Marjamäki (pakki)
#7 Timo Jutila (pakki)

HIFK:
Sakari Lindfors (maalivahti)
Stig Wetzell (maalivahti)
Simo Saarinen (pakki)
Heikki Riihiranta (pakki)

HPK:
Marko Tuulola (pakki)

Ilves:
Jarmo Wasama (pakki)
Jukka Tammi (maalivahti)

JYP:
Pentti Mikkilä (pakki)
Ari-Pekka Siekkinen (maalivahti)

KalPa:
Pasi Kuivalainen (maalivahti)

KooKoo:
Mikko Outinen (pakki)

Kärpät:
Reijo Ruotsalainen (pakki)

Lukko:
Erik Hämäläinen (pakki)
Jouni Peltonen (pakki)
Teppo Rastio (pakki)

Pelicans:
Kari Eloranta (pakki)

SaiPa:
Lalli Partinen (pakki)

Sport
Tomi Väkelä (pakki)

TPS:
Timo Nummelin (pakki)
Hannu Virta (pakki)

Ässät:
Tapio Levo (pakki)
Antti Heikkilä (pakki)

Kyllähän näitä löytyy @Hiihtofani
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Spartalaiset puukäsiajokoiragladiaattorit
Offtopic: Teppo Nummisenkin (pakki) numero on jäädytetty rapakon toisella puolella, mutta @Hiihtofani tosin kysyi vain suomalaisista joukkueista.
 

Ralph

Jäsen
Viimeksi pari kuukautta sitten jäädytettiin pakin numero, kun Hämeenlinnassa nousi Marko Tuulolan paita kattoon.

Jaksoit Wikipediasta tarkistaa Avalanchen jäädytetyt pelinumerot, mutta et esim. HIFK:n?
 
Tappara:
#2 Kalevi Numminen (pakki)
#3 Pekka Marjamäki (pakki)
#7 Timo Jutila (pakki)

HIFK:
Sakari Lindfors (maalivahti)
Stig Wetzell (maalivahti)
Simo Saarinen (pakki)
Heikki Riihiranta (pakki)

HPK:
Marko Tuulola (pakki)

Ilves:
Jarmo Wasama (pakki)
Jukka Tammi (maalivahti)

JYP:
Pentti Mikkilä (pakki)
Ari-Pekka Siekkinen (maalivahti)

KalPa:
Pasi Kuivalainen (maalivahti)

KooKoo:
Mikko Outinen (pakki)

Kärpät:
Reijo Ruotsalainen (pakki)

Lukko:
Erik Hämäläinen (pakki)
Jouni Peltonen (pakki)
Teppo Rastio (pakki)

Pelicans:
Kari Eloranta (pakki)

SaiPa:
Lalli Partinen (pakki)

Sport
Tomi Väkelä (pakki)

TPS:
Timo Nummelin (pakki)
Hannu Virta (pakki)

Ässät:
Tapio Levo (pakki)
Antti Heikkilä (pakki)

Kyllähän näitä löytyy @Hiihtofani

Maajoukkue ei ole jäädyttänyt yhtään puolustajaa tai maalivahtia, vaikka kaikki me tiedetään miksi Suomi otti Torinon olympialaisissa hopeaa. Suomi otti hopeaa, koska kisojen arvokkaimmaksi pelaajaksi valittiin Antero Niittymäki.

Nyt kun Kaisa Mäkäräinen valittiin Suomen toiseksi kovimmaksi urheilijaksi tässä pientä faktaa.

Kontiolahden MM-kisoissa Kaisa Mäkäräinen saavutti yhden pronssin ja hänen keskimääräinen sijoituksensa kaikissa henk. koht. kisoissa oli 16,25.

Falunin MM-kisoissa 2015 Kerttu Niskanen saavutti yhden pronssin ja ja hänen keskimääräinen sijoituksensa kaikissa henk. koht. kisoissa oli 5,75.

Kun otetaan huomioon lajien fyysiset vaativuudet ja se, että maastohiihdossa sprintti ja 30km poikkeavat lajeina toisistaan enemmän kuin mikään ampumahiihdon laji. Otetaan vielä huomioon se, että Kerttu Niskanen sairastui pahasti kaudella - paljon pahemmin kuin Kaisa Mäkäräinen nyt, on ihan selvää kumpi oli kovempi urheilija vuonna 2015.

Se oli Kerttu Niskanen.

Kerttu Niskanen on tällä hetkellä mc:ssa 5., Mäkäräinen 6. Mielestäni Kerttu Niskanen oli pitänyt valita vuoden urheilijaksi niin vuonna 2014, kuin 2015.
 

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
Maajoukkue ei ole jäädyttänyt yhtään puolustajaa tai maalivahtia, vaikka kaikki me tiedetään miksi Suomi otti Torinon olympialaisissa hopeaa. Suomi otti hopeaa, koska kisojen arvokkaimmaksi pelaajaksi valittiin Antero Niittymäki.
Jos maalivahteja lähdetään jäädyttämään, niin minä jäädyttäisin Jarmo Myllyksen pelinumeron. Toki parasta olisi se, että kenenkään, pelipaikkaan katsomatta, numeroa ei jäädytettäisi maajoukkueessa.

Kontiolahden MM-kisoissa Kaisa Mäkäräinen saavutti yhden pronssin ja hänen keskimääräinen sijoituksensa kaikissa henk. koht. kisoissa oli 16,25.

Falunin MM-kisoissa 2015 Kerttu Niskanen saavutti yhden pronssin ja ja hänen keskimääräinen sijoituksensa kaikissa henk. koht. kisoissa oli 5,75.

Kun otetaan huomioon lajien fyysiset vaativuudet ja se, että maastohiihdossa sprintti ja 30km poikkeavat lajeina toisistaan enemmän kuin mikään ampumahiihdon laji. Otetaan vielä huomioon se, että Kerttu Niskanen sairastui pahasti kaudella - paljon pahemmin kuin Kaisa Mäkäräinen nyt, on ihan selvää kumpi oli kovempi urheilija vuonna 2015.

Se oli Kerttu Niskanen.
Höpöhöpö taas kerran.

Kaisa Mäkäräisen MM-pronssi oli henkilökohtainen arvokisamitali, siinä missä Kerttu Niskasen MM-pronssi tuli viestistä. Henkilökohtainen arvokisamitali on näistä se tavoitellumpi. Ja noilla keskiarvoilla ei tee mitään, koska ne ovat liian tarkoitushakuisia.

Maailmancupmenestyksessä Mäkäräinen oli kalenterivuonna 2015 aivan eri tasolla kuin Kerttu Niskanen. Mäkäräinen saavutti tuolloin yhdeksän palkintosijaa, joista neljä oli voittoja, kun taas Niskanen ei saavuttanut ainuttakaan palkintosijaa.

Kumpi olikaan kovempi?

Mielestäni Kerttu Niskanen oli pitänyt valita vuoden urheilijaksi niin vuonna 2014, kuin 2015.
Pystyn nimeämään aika monta urheilijaa, jotka olivat kovempia kuin mitä Kerttu Niskanen oli vuosina 2014 ja 2015. Eli valintapäätökset menivät ihan oikein.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös