UMK ja Euroviisut 2022

  • 145 072
  • 1 505

Huppu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Juuri näin. Ääni kuulostaa todella ohuelta ja kompressoidulta rohinalta. Termiä vocally agile ei voi tämän Cornelian kohdalla käyttää. Siirtyminen ääneltä toiselle on helvetin kankeaa ja katkonaista. Tietysti tätä ei suurin osa kuule niin kuin sanoit, joten sillähän ei siinä mielessä ole väliä. Itse en ole edes ammattimuusikko, vaan harrastelija.
Ja siis jotenkin puristaa hirveästi kurkusta. Toki hakee sillä tiettyä saundia mutta kun sitä alkaa näin tuntea itsekin fyysisesti puristusta. Ja ei sillä, jos minä laulan karaokea niin välillä täytyy puristaa ja puskea mutta en olekaan laulaja. Mutta kyllähän siinä flexibiliteetti ja kontrolli kärsii aika paljon.
 

Peltinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Tämä Ruotsin viisuhan on ihan puhdas Adele-ruikutus ja ihan hyvä sellaisena. Kun Adele on nyt jopa Ed Sheeraniakin isompi nimi ja kovasti suosittu, niin voisi kuvitella viime vuoden nöyryytyksen jälkeen top-5 sijan olevan lähellä. Paitsi jos vara-Adele ei jostain syystä kansaan uppoa.
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Nyt tuota Ruotsin viisua useampaan kertaan kuunnelleena totean että pitkästä aikaa minulle sellainen viisu Ruotsista joka toimii ja jonka voi sanoa olevan ihan hyvä biisi. Ruotsi on tän hetken ykkönen omissa papereissani mutta otantani muiden maiden valinnoista on vielä hyvin heikko. Onko asiantuntijoilla suosituksia tai linkkejä mitä biisejä kannattaisi näin ennalta katsastaa. Viisujen voittohan mennee Ukrainaan vaikka sieltä tulisi viisuihin 3 minuuttia täyttä hiljaisuutta, jos siis ovat osallistumassa. Viime vuonna Ukrainasta toki oli hyvä biisikin joka muistaakseni oli top3 listalla yleisön suosikeista.
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Juuri näin. Ääni kuulostaa todella ohuelta ja kompressoidulta rohinalta. Termiä vocally agile ei voi tämän Cornelian kohdalla käyttää. Siirtyminen ääneltä toiselle on helvetin kankeaa ja katkonaista. Tietysti tätä ei suurin osa kuule niin kuin sanoit, joten sillähän ei siinä mielessä ole väliä. Itse en ole edes ammattimuusikko, vaan harrastelija.
Itse en ole alan ammattilainen, enkä edes harrastelija, mutta omaan korvaan tuo laulu kuulostaa yksinkertaisesti huonolta. Se ei kuulosta hyvältä, vaan joku siinä jää häiritsemään jatkuvasti.

Ja syyt lienevät niitä, mistä tässä ovat asiaa paremmin tuntevat puhuneet.
 

Lystikäs

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Tämä Ruotsin viisuhan on ihan puhdas Adele-ruikutus ja ihan hyvä sellaisena. Kun Adele on nyt jopa Ed Sheeraniakin isompi nimi ja kovasti suosittu, niin voisi kuvitella viime vuoden nöyryytyksen jälkeen top-5 sijan olevan lähellä.
Tässä kiteytyy aika täydellisesti omat ajatukseni biisin kuultuani. Veikkaan jopa tämän voittavan. Itse en tosin tätä toivo, koska biisi vaikutti aika laskelmoidulta ääniharavalta ilman isompaa omaa sielua. Vahva ja taitava artisti tulkitsi ilmoille rauhallisen ja yksinkertaisen rakkausballadin, jossa oli laulajalla paljon rauhaa ja tilaa rusauttaa ilmoille trendikästä Adele-narinaa, joka luo illuusion sielukkuudesta, varsinkin kun katsot samalla kameraan kaipuinen ilme kasvoillasi. Ja älköön kukaan käsittäkö väärin - en pidä tätä huonona kappaleena. Ruotsalaiset osaa tuottaa taustalle rikkaan äänimaiseman biisiin kuin biisiin, joka itsessään on kuuntelemisen arvoista. Mutta minulle tämä skaba on biisikilpailu, jonka takia toivon voittajabiisistä löytyvän jotain aitoa ja poikkeuksellista. Se aito ja poikkeuksellinen voi olla myös persoonallinen lauluääni, mutta tuo Adele-raspi tuntuu olleen viime vuosina aika suosittua, varsinkin jos eksyy vilkaisemaan ulkomaisia laulukilpailuja, joissa on Suomea parempi taso.
 

PasiAnssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp, Wycombe Wanderers
Nyt kun kaikki 39 maata ainoastaan Azerbaidjania lukuunottamatta ovat julkaisseet kappaleensa voi jo pieniä veikkauksia tehdä mitkä maat mahtaisivat selvitä finaaliin asti. Semeissä siis molemmissa 17 maata, joista finaaliin asti selviää kymmenen eniten ääniä saanutta. Big5 taas luonnollisesti automaattisesti finaalissa, joista Saksa on totutun mitäänsanomaton. Britit tekevät poikkeuksen ja pääsevät luultavasti top15 jumbosijojen sijaan. Ranska sijoittunee myös sijoille 8-15. Italia ja Espanja ovat tänä vuonna selvästi näistä viidestä ne vahvimmat ja ainakin Italia tulee olemaan viiden joukossa, jonne myös Espanjalla on vahvan livensä ansiosta aineksia. Järjestäjämaa on tosiaankin Italia, jonka takia finaalissa nähdään tänä vuonna 25 maata tuon 26 sijasta. Taso on selvästi laskenut viime vuodesta, joten myös The Rasmuksellakin on ihan hyvät mahdollisuudet finaaliin, vaikka olisi Livenä yhtä heikko kuin UMK:ssa. No niin heitetääs vähän veikkauksia:

Semi 1:
Varmat:
-Hollanti: Die Diepte
-Ukraina: Stefania
-Albania: Sekret
-Itävalta: Halo
-Norja: Give that Wolf a Banana
-Kreikka: Die Together
-Portugali: Saudade Saudade

Nämä seitsemän heittäisin ekasta aika varmoina jatkoon. Kaikki muut ovat Hollantia ja Portugalia lukuunottamatta aika villejä kortteja mitkä voivat finaalissa sijoittua aivan minne vain. Hollanti on takuulla top kahdeksassa ja Portugali jossain viidentoista alapuolella, mutta muita on todella vaikeaa sijoittaa vielä mihinkään ilman lopullisia stagingeja ja muuttujia tulee olemaan todella paljon. Muun muassa Norjan Subwolfferin laulaminen livenä tulee olemaan mielenkiintoista nähdä ja Itävallan biisi livenä voi olla toppi tai floppi.

Rajoilla:
-Liettua: Sentimental
-Moldova: Trenetul
-Islanti (en edes yritä kirjoittaa)
-Latvia: Eat your Salad
-Slovenia: Disko

Näkisin että näistä Liettuan 50-luvun tylsyys ja Moldovan klassinen trolli etenevät jatkoon kohtuu varmasti. Loput kolme ovat aika heikkoja varmasti ja niistä jatkoon menevä tullee sijoittumaan kolmen viimeisen joukkoon finaalissa luultavasti. Islannista ehkä pidän näistä vähiten, mutta se luultavammin kuitenkin jatkoon selviytyy, kun Moldova vie Latvian trolliäänet ja Slovenia ei vaan iske tarpeeksi porukkaan ja Islanti menee Juryilla ohi.

Ei palaa:
-Sveitsi: Boys Do Cry
-Croatia: Guilty Pleasure
-Tanska: The Show
-Bulgaria: Intention

Sveitsi palaa tylsäksi kolmen todella vahvan vuoden jälkeen, Croatia jatkaa tasollaan ja Tanska ja Bulgaria lähettävät rokkia, joka jää kakkoseksi monen suomalaisen keski-ikäisen autotallibändin vastaavalle. Kellään ei pitäisi olla mahdollisuuksia ihmeisiin.



Semi 2:
Varmat

-Ruotsi: Hold Me Closer
-Puola: River
-Viro: Hope
-Tšekki: Lights Off
-Kypros: Ela
-Australia: Not The Same
-Serbia: In Corpore Sano

Nämä seitsemän ovat kohtuullisen varmoja. Ruotsi on selvää voittaja-ainesta ja myös myös Puolalla on potentiaalia. Tšekki tulee kruisailemaan yleisöäänillä eteenpäin, kun taas Viro, Kypros ja Australia ovat selviä Jury suosikkeja. Serbia tullee saamaan riittävästi molempia + klassinen itä-Euroopan liitto kantanee jatkoon.

Rajoilla:
-Suomi: Jezebel
-Romania: Llamame
-Belgia: Miss You
-Irlanti: That’s Rich
-Montenegro: Breathe

Tämä on todella tasainen viisikko. Itse näkisin mieluiten Suomen, Romanian ja Montenegron jatkavan, mutta valitettavasti Belgia tullee viemään jonkun jatkopaikan. Sanotaan vaikka että Montenegro jää pihalle, sillä tässä semissä jäänee muiden lukuisten balladien varjoon. Romania tulee olemaan yleisöäänissä vahva ja Suomi pärjännee juuri ja juuri jatkoon.

Ei mahdollisuuksia:
-Georgia: Lock Me In
-San Marino: Stripper
-Israel: I’m
-Pohjois-Makedonia: Circles
-Malta: I am What I am.

Kohtuullisen tylsiä ja mitäänsanomattomia. Semissä niin selvää kolmen kerroksen väkeä, että yllätyksen mahdollisuus varsin minimaalinen.


Heitetään vielä sitten koko skaban veikkaus ihan huvikseen, vaikka vaikeaahan se on ilman noita stagingeja.

Absoluuttinen totuus:
1. Italia
2. Ruotsi
3. Ukraina
4. Espanja
5. Puola
6. Hollanti
7. Norja
8. Itävalta
9. Kreikka
10. Albania
11. Tšekki
12. Ranska
13. Viro
14. Iso-Britannia
15. Australia
16. Kypros
17. Belgia
18. Moldova
19. Suomi
20. Serbia
21. Portugali
22. Romania
23. Saksa
24. Liettua
25. Islanti

Voitto ratkaistaneen Ruotsin ja Italian välillä. Ukraina saattaa hyvin voittaa yleisöäänet, mutta onko Juryllä sympatiaa? Itse olen Albanian ja Itävallan kelkassa tämän vuoden, mutta kumpikin tulee taistelemaan maksimissaan tuosta top10 paikasta valitettavasti
 

PasiAnssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp, Wycombe Wanderers

motamoro

Jäsen
Näköjään. Noh mitään en missannut. Todella mitäänsanomaton ja tylsä biisi, jonka finaaliin pääsy tuosta huomattavasti vaikeammassa Semi 2:sta tulee olemaan erittäin vaikeaa.

Huomasin myös unohtaneeni tuosta Semi 1:sta Armenian, mutta on myöskin aika tylsä kipale ja tuskin jatkoon selviää

Azerbaijanin saldo semeistä on kuitenkin luokkaa kova, että ei sitä sovi kamppailusta unohtaa. 11/12 kertaa jatkoon ja ainoa putoaminen ensimmäisenä jatkosta, sija 11 Saara Aallon takana. Alkuvuosina biisit olivat kuitenkin parempaa laatua mitä tältä toiselta kilpailuhistorian puoliskolta, mutta jatkoon ovat silti kovalla prosentilla päässeet heikommillakin biiseillä.
 

jypinfani

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, SaPKo, D-Kiekko <3
Ilmeisesti tänään julkaistaan esiintymisjärjestykset.
 

Jerppe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
LOPULLINEN ESIINTYMISJÄRJESTYS

1. semifinaali:

1. Albania
2. Latvia
3. Liettua
4. Sveitsi
5. Slovenia
6. Ukraina
7. Bulgaria
8. Alankomaat
9. Moldova
10. Portugali
11. Kroatia
12. Tanska
13. Itävalta
14. Islanti
15. Kreikka
16. Norja
17. Armenia

2. semifinaali:

1. Suomi
2. Israel
3. Serbia
4. Azerbaidzan
5. Georgia
6. Malta
7. San Marino
8. Australia
9. Kypros
10. Irlanti
11. Pohjois-Makedonia
12. Viro
13. Romania
14. Puola
15. Montenegro
16. Belgia
17. Ruotsi
18. Tsekki

Suomi sitten aloittaa kakkossemin :D Ei kyllä millään tule pääsemään jatkoon, taso on aika kova suoraan sanoen.
 

jypinfani

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, SaPKo, D-Kiekko <3
1. semifinaali:

1. Albania - Varma finalisti
2. Latvia - Ei asiaa finaaliin
3. Liettua - Itse en tykkää mutta eiköhän ole finaalissa
4. Sveitsi - En usko, että pääsee finaaliin
5. Slovenia - Ei asiaa finaaliin
6. Ukraina - Varma finalisti
7. Bulgaria - Ei asiaa finaaliin
8. Alankomaat - Varmasti finaalissa
9. Moldova - Jotenkin uskon, että tämä yllättää
10. Portugali - Todennäköisesti pääsee finaaliin
11. Kroatia - Ei pääse finaaliin
12. Tanska - Ei pääse finaaliin
13. Itävalta - Aika varmasti finaalissa
14. Islanti - Pääsee finaaliin
15. Kreikka - Pääsee finaaliin
16. Norja - Pääsee finaaliin
17. Armenia - Ei pääse finaaliin

2. semifinaali:

1. Suomi - Jos Laurin ääni ei kuulosta yhtä ”känniseltä” kuin UMK: n ekassa vedossa niin aika varmasti finaalissa
2. Israel - En usko, että pääsee finaaliin
3. Serbia - Itse inhoan mutta veikkaan, että pääsee finaaliin
4. Azerbaidzan - Ei pääse finaaliin
5. Georgia - Ei pääse finaaliin
6. Malta - Tuskin pääsee finaaliin
7. San Marino - Ei pääse finaaliin
8. Australia - Pääsee finaaliin
9. Kypros - Pääsee finaaliin
10. Irlanti - Ei pääse finaaliin
11. Pohjois-Makedonia - Ei pääse finaaliin
12. Viro - Todennäköisesti pääsee finaaliin
13. Romania - Ei pääse finaaliin
14. Puola - Varmasti finaalissa
15. Montenegro - Pääsee finaaliin
16. Belgia - Pääsee finaaliin
17. Ruotsi - Varma finalisti
18. Tšekki - Esiintymispaikkansa ansiosta pääsee finaaliin
 

Huppu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Jos vähän saa ottaa kantaa niin UMK:ssa oli vähän sen kuuloinen fiilis että Laurilla oli vähän ääni käheänä mutta on lopulta mahdotonta sanoa että onko kyse oikeasti siitä vai onko vaan huonolla laulutekniikalla pilannut äänensä. Koska lähtökohtaisesti kyllä äänen pitäisi kestää laulaa yksi kappale, jos ei korkealle taivu niin ei taivu mutta kun ongelma ei ollut vain siinä. Ekan vedon aloituksessa väitän että oli monitoriongelmaa tai sitten oikeasti ei ollut opetellut tarpeeksi hyvin miten biisi lähtee... Mutta siis tuolta kuulostaa usein jos on häikkää monnar(e)issa.
 

L. Paraske

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Suomi, Arttu Hyry, Hagaby Golf 2
Näissä viisuketjuissa vakiojuttu on todeta juuri tämän vuoden surkea taso. Itse olen kerran-pari kuunnellut kaikki biisit läpi, ja kyllä se jälleen näin on näreet. Eniten itselleni on kolahtanut Hollanti, Ruotsi, Viro, Iso-Britannia, Albania ja Moldova ja nämä ovat kutakuinkin juuri ne ainoat maat, joilla on selkeästi parempi biisi kuin viime vuonna. No toki Ukraina ja Ranska ovat myös hyviä, vaikkeivät biisit sentään viimevuotisia Go_A:n ja huikean Barbaran biisejä voitakaan. Viron biisissä en voi tosin välttyä siltä, että mieleen tulee Speden hiekkakuoppawesternit (Haaskalinnut saalistaa).

Norjan hassunhauska (hahahhaa sudelle banaania) viritelmä jääköön viimeiseksi ja Italian kiekujaa en ymmärtänyt viime kerrallakaan.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Radiosta tullut kuultua (yllättäen) useampaan kertaan tuo Rasmuksen biisi ja se on kyllä edelleenkin aika turha tekele. Toisaalta pelkkä biisin tylsyys ei enää haittaa, eniten häiritsee kun biisissä on sinänsä aihioita, mutta kaikki muu jätetään minimiin että saadaan maksimoitua Lauri Ylösen aika mikrofonilla. Eli esim kaikki kahdeksan tahdinlyönnin kitarasoolot, melkein loppuun asti viety rumpujen kompin kääntö ensimmäisen säkeistön lopulla yms. ja sitten 99% ajasta Lauria määkimässä täydellisen hirveällä äänellään englantia ihan pitkin vittuja.

Melkoisen suurena ihmeenä pidän jos tuota kukaan musiikin ystävä innostuu äänestämään vaikka miten olisi In the shadowsista 20 vuotta sitten tykännyt (itsekin tykkäsin).
 

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
Jos vähän saa ottaa kantaa niin UMK:ssa oli vähän sen kuuloinen fiilis että Laurilla oli vähän ääni käheänä mutta on lopulta mahdotonta sanoa että onko kyse oikeasti siitä vai onko vaan huonolla laulutekniikalla pilannut äänensä.
En todellakaan ole tekniikkaguru, mutta jo VE:ssä Ylösen laulu oli sen verran hirveää, että ei välttämättä mene ihan yksittäisen huonon päivän piikkiin. Sinänsä toiseen vetoon Lauri tuntui jo vähän parantavan, eli ehkä jännitti? Paha sanoa.

Se ainakin on varmaa, että semifinaaliin Laurin pitää löytää huippusuoritus. UMK-kisavedolla jää varmasti semeihin.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
En todellakaan ole tekniikkaguru, mutta jo VE:ssä Ylösen laulu oli sen verran hirveää, että ei välttämättä mene ihan yksittäisen huonon päivän piikkiin. Sinänsä toiseen vetoon Lauri tuntui jo vähän parantavan, eli ehkä jännitti? Paha sanoa.

Se ainakin on varmaa, että semifinaaliin Laurin pitää löytää huippusuoritus. UMK-kisavedolla jää varmasti semeihin.
Ottaen huomioon ettei edes studiossa ole saatu ääntä toimimaan, olen harmillisen skeptinen liven suhteen.
 

Schadowan

Jäsen
Joo, VE:ssä Lauri Ylösen laulaminen oli niin vaivalloisen väkinäistä puristamista, ihan kun ei saisi enää volyymia ulos, ettei se varmaan siitä paremmaksi muutu viisuihin mennessä.

Sinänsä harmi, koska kyllähän Ylönen osaa laulaa, tai ainakin osasi: Alla linkki (youtube) 13v taakse (helvetti kun aika kuluu), missä ääni irtoaa varsin nätisti ja hyvässä vireessä:

 

Huppu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Joo, VE:ssä Lauri Ylösen laulaminen oli niin vaivalloisen väkinäistä puristamista, ihan kun ei saisi enää volyymia ulos, ettei se varmaan siitä paremmaksi muutu viisuihin mennessä.

Sinänsä harmi, koska kyllähän Ylönen osaa laulaa, tai ainakin osasi: Alla linkki (youtube) 13v taakse (helvetti kun aika kuluu), missä ääni irtoaa varsin nätisti ja hyvässä vireessä:

Tossa tyylissä laulaa on yleisesti se ongelma että vedetään kurkunpää korkealla ja äänihuulia on pakko jonkun verran puristaa ettei mene falsetiksi. Resonanssi vedetään nenään ja saundi on valmis.

Tällä tyylillä täytyy laulaa aika hiljaa mutta se saundi saa sen kuulostamaan kovalta. Vola tehdään mikrofonilla. Jos innostuu vetämään kovaa eli lyömään lisäpainetta äänihuuliin niin voivoi...

Tai siis vaikka jengin luulee huutavan niin oikeasti lauletaan aika hiljaa.

Harvalla ääni kestää kun ei ole oikein kestävä tapa laulaa pidemmän päälle. Mutta jos ei saa yhtä biisiä vedettyä niin onhan se tilanne jo aika huono.
 

heketsu88

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dallas Stars Kärpät Joensuun Kiekkopojat ManU
Ranska, Italia, Ruotsi ja Hollanti ovat mielestäni vahvoilla voittaa vuoden 2022 Euroviisut. Italia ja Ruotsi tulevat olemaan korkealla sekä raati- että yleisöäänissä. Ranskan etnohenkinen biisi saattaa olla raatiäänissä keskivaiheilla. Hollanti voi joko menestyä raatiäänissä tai sitten ei.

Omat veikkaukset molempien semifinaalien finaaliin selviytymistä (aakkosjärjestyksessä).

1. Semifinaali:

Albania
Armenia
Hollanti
Itävalta
Kreikka
Liettua
Norja
Moldova
Portugali
Ukraina

Islanti ja Sveitsi ovat lähimmät uhkaajat.

2. Semifinaali:

Australia
Belgia
Kypros
Montenegro
Puola
Ruotsi
Serbia
Suomi
Tshekki
Viro

Azerbaidžan ja Romania ovat lähimmät uhkaajat.
 
Viimeksi muokattu:

Tjapalala

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, FC Honka
Ranska, Italia, Ruotsi ja Hollanti ovat mielestäni vahvoilla voittaa vuoden 2022 Euroviisut. Italia ja Ruotsi tulevat olemaan korkealla sekä raati- että yleisöäänissä. Ranskan etnohenkinen biisi saattaa olla raatiääniasä keskivaiheilla. Hollanti voi joko menestyä raatiäänissä tai sitten ei.
Kun katsoo oddseja, niin Ukraina on tällä hetkelöä ykkösenä. Jokainen varmaan ymmärtää miksi. En usko, silti että Ukraina tänä vuonna voittaa, mutta top-5 sijoitus on aika varma. Top vitosesta löytyy myös Kreikka ja UK. Ovat mustia hevosia, mutta UK nyt historiansa puolesta voi olla missä tahansa päin taulukkoa.
 

heketsu88

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dallas Stars Kärpät Joensuun Kiekkopojat ManU
Kun katsoo oddseja, niin Ukraina on tällä hetkelöä ykkösenä. Jokainen varmaan ymmärtää miksi. En usko, silti että Ukraina tänä vuonna voittaa, mutta top-5 sijoitus on aika varma. Top vitosesta löytyy myös Kreikka ja UK. Ovat mustia hevosia, mutta UK nyt historiansa puolesta voi olla missä tahansa päin taulukkoa.

Pikkasen kriittisesti suhtaudun vielä oddsien voittajakertoimiin, kun ei vielä ole nähty Euroviisuesitysten harjoitus- ja livevetoja.
.
 

heketsu88

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dallas Stars Kärpät Joensuun Kiekkopojat ManU
Pistän oman top-5 tämän vuoden euroviisuista:

1. Ranska
2. Albania
3. Espanja
4. Italia
5. Itävalta

Kunniamaininnat: Puola, Ruotsi, Hollanti, Kreikka ja Viro.
 

heketsu88

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dallas Stars Kärpät Joensuun Kiekkopojat ManU
Itse uskon Suomen finaalipaikkaan, vaikka esiintyykin kakkossemin ekana. Mun on vaikea nähdä, että raatiäänissä Suomi jäisi Azerbaidžanin Georgian, Israelin, Irlannin, Pohjois-Makedonian, Romanian, San Marinon ja Serbian taakse. Malta on ollut jostain syystä aina raatiäänissä korkealla, joten sitä en uskalla mennä veikkaamaan jäämään Suomen taakse.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös