ULTRAVOX -Return to Eden Hki/tku

  • 5 177
  • 20
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Avataan nyt tämmönenkin ketju, kun kyseessä on kuitenkin ehkä ainutkertainen keikkakokemus suomessa

80-luvun alun musiikin tärkeimpiin yhtyeisiin kuulunut, Ultravox kiertää yli 20 vuoden tauon jälkeen Eurooppaa. Return to Eden 2 -kiertue saapuu Suomeen kahden konsertin voimin elokuussa. Yhtye nähdään Helsingissä Tavastialla tiistaina 17. elokuuta ja Turun Caribiassa seuraavana päivänä. Lavoille nousevat The koonnpano, eli Midge Ure, Chris Cross, Warren Cann ja Billy Currie.

Ultravox kasasi rivinsä uudelleen viime vuonna ja aloitti marraskuussa comeback-kiertueen Briteissä. Yhtye ei kuitenkaan ole palannut lopullisesti yhteen, vaan päätti jatkaa fanien lämpimän vastaanoton vuoksi kiertuettaan tänäkin vuonna.

- Suunnitellessamme mahdollista paluuta syksylle 2009 ajatuksena oli tehdä ainoastaan kertaluontoinen kunnianosoitus historiallemme, olihan Vienna-albumistamme kulunut 30 vuotta, kommentoi Midge Ure.

Yhtyeen Suomen-konsertit ovat siis musiikin historiaa, joka tuskin tulee enää toistumaan.

Itselleni Ultravox on SE bändi joten liput on luonnollisesti hankittu. Nostalgiatrippihän tässä on kyseessä, sillä materiaalina keikoilla soi Ure ajan suuruudet albumeilta Vienna, Rage in Eden, Qurtet ja Lament.

Nykymusankuluttajista ainakin The Muse:n kuuntelijat löytävä paljon tuttua, ja olihan tuo vaikutus nyt aika laaja sekä syna- että rock biisien puolella, sekä videoissa (Rage In Eden videoissa varsinkin on sittemmin kyllästymiseen asti toistettuja jippoja)

Live levy ”Return to Eden” on jo spotifyssä ja DVD:n kera sitä saa kohta kaupasta (ajattelin toki DVD hankinnan jättää keikanjälkeiseen aikaan)


Tämä on sillä tavalla myös tärkeä, että nuorempana en ollut mikään keikoilla kävijä, mutta Ultravoxin Tukholman keikalle 84 oli liput hankittuna, mutta bändi perui keikan sairastapauksen takia.

Youtubesta löytyy uuden kiertueen matskua, ja onhan se Ure vielä vireessä lauluäänensä kanssa. Se että versiot ovat kuin levyltä ei himmennä ainakaan omaa ”fiilistelyä” lainkaan, kenties päinvastoin

Spotifylinkki
http://open.spotify.com/album/2KPJAnnG58mSlk06O2QgOb
spotify:album:2KPJAnnG58mSlk06O2QgOb

muutama youtubepala2010 kiertueelta
http://www.youtube.com/watch?v=Gqk9aZwOmp8
http://www.youtube.com/watch?v=AO6WN6jIEpk
http://www.youtube.com/watch?v=FXFXCJD0b4
 

Moto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Aiemmin tänään ostin vähän mielijohteesta lipun Tavastialle, vaikka bändi onkin minulle kohtuu tuntematon. Kaksi halpasarjojen kokoelmaa hyllystä löytyy, mutta biisilistat luettuani en pysty palauttamaan biiseistä mieleeni Viennan lisäksi kuin Dancing With Tears In My Eyesin. Täytyypä laittaa nuo kiekot kertaukseen. Varmaan vielä ennen keikkaa tulee hankittua ainakin pari noista Ure-kauden albumeista. Onko vinkkejä, mistä kannattaa aloittaa?

Enpä olisi uskonut, että tuota bändiä tulee joskus livenä nähtyä. Vaikka taisi se vielä 90-luvullakin olla jossain muodossa kasassa.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
. Onko vinkkejä, mistä kannattaa aloittaa?

Albumit on tietty makuasioita. Suurin menestys oli Quartet, mutta itse suosittelisin Rage In Eden, sillä se on fanien "se" albumi. Sen kaheksasta biisistä näyttäs 6 olevan setlistoissa. Saman verran on Vienna albumilta, joka on puoliksi poprockia ja puoliks synapoppia. Quartetitilta 3 ja Lamentilta 4. Ennen Ure aikakautta ei siis esitetä , eikä U-VOX albumin materiaalia, jossa rumpalina oli big countryn Mark Brzezicki. Toi tehtiin Uren "the Gift" soolon jälkeen, joten sitä ei oikein lasketa tuohon "futu" ajan tuotantoon.

90 luvulla Ultravoxin nimellä Billy Currie teki kamujensa kaksi järkyttävän huonoa levyä. Ure:n Sooloura sitten sisälsi muutaman mainion albumin, ja hassuahan on, että Urella on 3 UK listaykköstä, mutta Ultravoxilla ei yhtään...

EDIT: Niin, oma albumisuosikki on Lament. Se sisältää Ultravoxin hienoimpia helmiä, joita keikkalla ei kuulla, kuten Heart of the Country ja Man of two worlds...
 
Viimeksi muokattu:

mirasane

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Penguins, sympatiat Ässille
Ihan aluksi vilpittömät respectit Tarinankertojalle tästä avauksesta.

Lensin huhtikuussa Tukholmaan vain nähdäkseni Ultravoxin livenä, koska silloin ei ollut tietoa bändin Suomeen tulosta. Vienna ei koskaan levyllä ole kuulunut suosikkeihini, mutta livenä sekin toimi paremmin. Hymn, Dancing With Tears in My Eyes ja White China olivat parhautta. Ultravoxin oma suosikkini on jo pitkään ollut The Voice (http://www.youtube.com/watch?v=zFZP6lj5lHs) ja se kolisi myös livenä täysillä.

Bändiin paremmin perehtymätön innostui muutamien tuntemiensa hittien lisäksi erityisesti Astradynen fiilistelystä, mutta molemmat meistä olivat samaa mieltä, että riipaisevin ja koko illan paras veto oli ehdottomasti Visions in Blue. Midge veti sen niin jäätävästi, että iho menee kananlihalle nytkin pelkästään sen muistelusta. Tuon fiiliksen uudestaan kokeakseen on kai pakko tulla Tavastiallekin todistamaan Ultravoxin voimaa.
 

mirasane

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Penguins, sympatiat Ässille
Niin, oma albumisuosikki on Lament. Se sisältää Ultravoxin hienoimpia helmiä, joita keikkalla ei kuulla, kuten Heart of the Country ja Man of two worlds...

Ellen ihan väärässä ole, niin Lament tuli kyllä Tukholmassa tuolla huhtikuisella keikalla, millä itse olin, eli saattaa hyvinkin kuulua myös Tavastian settiin.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Bändi on ollut nimensä puolesta tuttu kyllä ja varmasti olen joskus jossain tätä kuullutkin. Aika tyhjällä takilla lähden keikalle Tavastialle kuitenkin, mutta fanittava isosisko halusi mukaan ja kun minulla kuitenkin sydäntä löytyy synapopille, niin mikä ettei.

No todettakoot, että keikan varmistumisen jälkeen kuuntelin jonkun levyn Spotifysta ja ihan lupaavalta kuulosti. Pitää tässä ennen konserttia kuulostella levyjä enemmänkin, että saa jotain kosketuspintaa ja osaa joitain kappaleita odottaakin ihan.
 

Moto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Albumit on tietty makuasioita

...

Ratkaisin "ongelman" tilaamalla nuo kaikki neljä albumia, kun maksoivat vajaa 7 euroa kipale. Voi olla, että vielä kadun, etten saman tien investoinut niihin 2 CD:n versioihin. Tiistaina lähti matkaan, joten saa nähdä josko viikonlopuksi ehtii niitä popittamaan. Kusti vaan polkee nykyisin niin tuskallisen hitaasti, että epäilen.

Viimepäivinä olen kuunnellut ahkerasti tätä karun näköistä, mutta sisällöltään ihan asiallista halpakokoelmaa. Toimii.
 

Kike Ice

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dallas Stars, Die Mannschaft
Katos, ihan oma ketju löytyi tällekin. Aloittajalle kiitokset.

Enivei, itse myös paikalla tanssaamassa. Voisi sanoa, että tätä on odotettu, jos olisi osannut odottaa. Ihan puskista pääsi Suomen keikat yllättämään, tietenkin positiivisella tavalla =) Mirasanen kommentit Stokiksen keikasta nostattavat kuumetta... eiköhän tänäänkin nähdä tiukka setti. Lämppäristä kenelläkään hajua, onko edes?

Taitaa tosiaan olla eka ja vika mahdollisuus nähdä Ultravox livenä klassisessa kokoonpanossa. Tosin, samaa sanoin vuonna 2004, kun Kraftwerk esiintyi Helsingissä...
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Mahtava keikka. Alku oli vähän pliisua, mutta kun instrumentaaliset osiot alkoi ja bändi touhusi lavalla enemmän, niin homma parani ja parani lisää. Loppua kohden mentiin jo huikeissa sfääreissä. Aivan uskomattoman hienoa syntikkasaundia ja tunnelmanluontia. Jes! Tätä on kaivattu. Loisto keikka siis toisin sanoen ja vaikka ukot selkeästi on jo ikää keränneitä, niin meininkiä löytyy.

Ei kyllä ole Tavastialla koskaan tarvinnut keikkoihin pettyä, eikä nyttenkään. Brilliant.
 

Moto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Diggasin. Alussa saundit olivat vähän puuroa, mutta hypnoottinen Mr. X laittoi ne jokseenkin kohdalleen. Kaikki biisit taisivat olla juuri noilta neljältä klassisen kokoonpanon albumeilta, koska muita en ole vielä hankkinut ja kaikki tunnistin, vaikka joistain ei tullut nimi mieleen. Tai Love's Great Adventure ei ollut niiltä, mutta tuon kokoonpanon kuitenkin.

Ukot tosiaan näyttivät ikäisiltään, toisin kuin monet ikinuoret rokkarit. Mutta mitäpä väliä sillä on. Jotenkin oli kuitenkin hämmentävää, kun Midge Ure näytti muodikkaiden(?) rilliensä ja kaljun päälakensa kanssa lähinnä Samuli Putron isältä, mutta ääni oli silti miltei yhtä kirkas kuin sillä 80-luvun kauniilla pojalla.

Porukkaa oli paljon, varmaan ainakin lähes loppuunmyyty.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Mahtava keikka.

Siis itselleni se oli kovempi juttu kuin kuvittelin etukäteen. Biisit sykähdytti todella kovaa. New Europeansilla lähettiin ja Voiceen lopetettiin.
Todellakin Vienna soitettiin melkein kokonaan (New Europeans, Passing Strangers, Mr.X, Astradyne, Vienna, All Stood Still ja Sleepwalk, kahta vaille koko levy), Rage In Eden (We Stand Alone, I remember, Rage In Eden, Thin Wall, The Voice), Quartet (Visions in Blue, Hymn, Reap the Wild wind ..[The Song rummut toki Voicen lopussa, kuten asiaan kuuluu] ja Lament (Lament, One Small Day, white china, Dancing with tears in my eyes) muodostivat ohjelmiston. Ja tietty kokoelmaa varten tuolloin tehty ”Love’s great adventure”, joka toimi rankemman kitaroinkin kanssa loistavasti.

Olipas se nostalginen pläjäys se. Midgen ääni on kunnossa, bändi soitti mallikkaasti.
 

Pressiboxi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Palloseura
Mielenkiintoista kuulla Turggussen keikan yleisömäärä. Kalliimmat liput kuin Tavastialla, vaikuttaa aivopierulta ellei Caribian sali sitten ole täynnä. Yleensähän TKU/TRE myydään noin 80% hinnalla pk-seutuun verrattuna.
 

Jii

Jäsen
Suosikkijoukkue
musta & valkoinen
Mielenkiintoista kuulla Turggussen keikan yleisömäärä. Kalliimmat liput kuin Tavastialla, vaikuttaa aivopierulta ellei Caribian sali sitten ole täynnä. Yleensähän TKU/TRE myydään noin 80% hinnalla pk-seutuun verrattuna.
Itsekin mietin lähtöä, mutta 45 juuroa on kyllä aika suolainen hinta.
 

Kike Ice

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dallas Stars, Die Mannschaft
Eilinen keikka oli tosiaan aivan timanttia. Alku oli kieltämättä hieman pökkelöistä, mutta hyvin lähti lämpenemään ja lopussa olikin melkoista hurmosta. Setti oli hyvä läpileikkaus tuotannosta ja mielestäni etenkin Lament-levyn biisit soivat komeasti. Uren ääni soi yhtä komeasti kuin levyiltäkin sen on tottunut kuulemaan. The Voicen lopussa ehdin jo hetken hekumoida, että vetävät The Songin viimeisenä biisinä, mutta kaikkea ei voi saada :) Joka tapauksessa, loistava keikka.

Tavastia oli taas kerran saunan veroinen...
 

passenger

Jäsen
Itsekin mietin lähtöä, mutta 45 juuroa on kyllä aika suolainen hinta.

Sama juttu. Lähtö oli mielessä, mutta matka Porista ja liput sekä illan muu rahaa vaativa oheistoiminta laittaa kyllä miettimään. Toisessa vaakakupissa painaa sekin tosiasia että seuraavaa mahdollisuutta saa vain arvailla. Elämän kovia päätöksiä..
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Eikö kellään näköhavaintoja Turun keikasta? Turkulaiset edes lehdistänne lukeneet mitään?
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Palaan tähän sen verran, että "Return to Eden" DVD on katsottu ja fiilistelty. Levyllä olevasta dokkarista selvisi aika paljon asioita, joista ei muinoin ollut tietoa. Ja jotenkin Billy Currien vastahakoisuus projektille, reunionille, paistaa vähän läpi dokkaissa (ei keikassa, kuten Tavastialla olleet voivat vahvistaa)

Warren Cannista tuli superpositiivinen kuva, vaikka pidin aikoinaan häntä syyllisenä pändin hajoamiseen (ei suostunut enää lähteen Uren soolon jälkeen, kun piti soittaa syntsien kanssa synkassa kuulokkeet päässä)
 
Viimeksi muokattu:

Lord Byron

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, LauTP, Byron Dafoe & Jon Casey
Ultravox lähtee uuden levynsä kanssa kiertueelle ja esiintyy 18. lokakuuta Helsingin Tavastia-klubilla.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
En löytänyt tätä ketjua kun yritin etsiä, kun olisin saman keikkailmon laittanut.


Kiertueella soitetaan tod. näk. paljon uuden levyn "Brilliant" matskua. Levy on takuuvarmaa tämän kokoonpanon Ultravoxia. Ostinpahan CD:n monen vuoden CD:ttömän tauon jälkeen… Myös Spotifyssä
 

Moto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Hankin tuon Brilliantin tällä viikolla ja parin kuuntelun perusteella vähintäänkin kelvollinen comeback-levy. Soundeja ei ole edes yritetty mitenkään modernisoida ja se voisi ihan hyvin olla julkaistu 30 vuotta sitten. Mikä on tässä tapauksessa vain positiivista. Muutama biisi voisi hyvin olla nykypäivänä pikkuklassikko, jos ne olisi julkaistu 80-luvulla (ainakin Live, Brilliant ja One), mutta nyt ne jäänevät melko pienelle huomiolle.

Lokakuun keikalle on jo lippu, enkä usko että uuden levyn biisien tarvitsee siellä hävetä vanhojen hittien rinnalla.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Uusi materiaalikin toimi hienosti livenä, itse asiassa muutama biisi jyräsi paremmin kuin levyllä (esim Brilliant itse)

.. puhelinsoittoääntäni jäin kaipaileen uudelta levyltä..
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös