Ultimate Fighting Championship ja muut kamppailulajit

  • 922 859
  • 5 077
On siellä Invictassa kuulemma yksi nainen joka pystyy..

Toivottavasti Cyborg saadaan UFC:n leipiin ja pudottamaan 135:een, jotta supermatsi saadaan aikaan. Nykyisestä divarista ei kellään ole Rondalle mitään sanomista. Cyborg on uransa 13:sta voitosta ottanut 11 tyrmäyksellä ja pystyisi Rondankin lyömään pihalle, kunhan ei tule viedyksi maahan ennen sitä.
Cyborg tosiaan on tehnyt UFC-sopimuksen, mutta saa nähdä paljonko tuo painonpudottaminen tuottaa ongelmia, koska samalla hormoonikuurilla hän ei voi vetää enää, eikä tosin hän sillä pääsisi testeistäkään läpi.

Ronda on tällä hetkellä niin ylivoimanen, etten usko tuostakaan matsista pitkää tulevan, koska Rouseyhan on nyt pelkästään harjoitellut jo pidemmän aikaa iskemistä. Kauaa tuskin menee, jos Cyborg puskee päälle perinteisesti, että hän löytää itsensä olympiamitalistin judokan toimesta matosta.

Olisihan se silti yksi kovimmista MMA-tapahtumista ikinä jos Rousey ja Justino kohtaisivat.
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Mikä näitä adrenaalinhuuruisia ammattimiehiä vaivaa? Pari ottelua tässä ollut, ensimmäisessä ottelussa Hisaki Kato tyrmäsi hienolla lyönnillä ja kaveri oli tajuton jo ennen kanveesia. Silti piti mennä vielä lyömään, vaikka vastustaja makasi kuin neliraajahalvaantunut. Mäkihyppääjä tietää jo hyppyrinnokalla, että nyt on todella pitkä ja samoin keihäsmies tuntee heti kiskaisussa heiton pituuden. Tällä kaverilla ei ollut mitään tietoa miten osui tai malttia odottaa sekunnin murto-osaa tarkistakseen tilanteen, jos ei kerran osaa tietää osuiko hyvin.

Toisessa joku partasuu oli noin puolen sekunnin ja kahden lyönnin päässä tyrmäyksestä, mutta onnistui vielä siitä suhaisemaan polvella ohimoon. Ei se nyt toisaalta ollut sillä lailla tahallinen, mutta hieman tarkemmin pitäisi osata pelata. No contest eli ei kuitenkaan hylätty juurikin tuon tahattomuuden takia.

Opetelkaa ottelemaan ja olkaa tarkempia ja niitä ammattilaisia.
 

godspeed

Jäsen
Suosikkijoukkue
Heikki Silvennoinen, Ali Leiniö
Mikä näitä adrenaalinhuuruisia ammattimiehiä vaivaa?

Kerroit jo sen vastauksen osittain, sillä en usko, että adrenaliinihuuruissa kauheasti ajatellaan mitään kun ollaan ns moodi päällä. Lisäksi kun on kova kilpailuvietti, niin suoritus pitää viedä loppuun asti varmistaakseen, että varmasti on tyrmännyt vastustajansa. Kyllä ne alitajuntaisestikin tietää, että vasta kun tuomari on välissä niin homma on selvä. Mikään humanistinen oma näkemys ei ratkaise mitään.

Välillä näkee kun toinen on puolittain tyrmätty, niin se alkaa takoon väliintullutta tuomaria tai riipustautuu siihen kiinni. Ne tyrmätyt ei ymmärrä enää tästä maailmasta muuta kuin sen, että "protect yourselves all times" vaikka mikä olisi ja sellaisen toiminnan lopettamiseen kaikki ottelijat tähtää.
 

Lauri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues & Devils
Ei kykene Aldo ottelemaan, Mendes tulee paikkaamaan Conoria vastaan.

Täytyy toivoa Conorin voittoa, jotta Aldo-McGregor matsin hype säilyisi. Ketään ei kiinnosta Aldo-Mendes 3.
 

Klose16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Die Deutsche Nationalmannschaft
Enää pari kuukautta niin pääsee taas näkemään Rondan dominointia, huikea mimmi kerrassaan.

Onhan tästä jossain kohde, jossa voi veikata monta sekuntia kunnes vastustaja on lattiassa?
Ottelee kyllä ns. täysillä.
 

Taitopelaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, New York Rangers
Tällä hetkellä eletään UFC:n puolella hieman poikkeuksellista aikaa. Pitkään sarjaansa hallinnut Silva on poissa kuvioista, Jones hyllytettiin, GSP lopetti ainakin toistaiseksi ja raskaaseen sarjaankin saatiin uusi mestari Werdumista. Vielä pari vuotta sitten näytti vahvasti siltä, että mestarit eivät kovin helpolla vaihdu, mutta niin vain mestaruusvyö on siirtynyt toisille lanteille. Hyvä lajin kannalta ja osoittaa vain sen, kuinka vaikeasti hallittavasta lajista on kyse.
 

Toppeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves ja Pelicans
Onpas paskaa. Tuli kyttäiltyä fight night loppuun ja oma suosikki Machida otti kuokkaan taas. No ikäähän alkaa jo olla ja jossain välissähän se taso alkaa laskemaan. Pari hyvääkin matsia taisi olla mukana, mutta melko nimetön card oli pääottelua lukuunottamatta. No lisää paskaa sataa niskaan, kun Aldo ei sitten ottele. Jumalaton hype ottelun ympärillä monta kuukautta ja tämäkin meni reisille. Tosin UFC 189 on cardiltaan niin järkyttävän kova, että innolla sitä pitää odotella. McGregor kiinnostaa vaikka ottelisi kiveä vastaan, Lawler vs McDonald on itselle se tapahtuman odotetuin matsi. Myös Nelsonin ja Brownin esitykset kiinnostaa. Näköjään Swickin vielä ottelee. Luulin jo, että on eläkkeellä.

Yleisenä pohdiskeluna on alkanut tuntua, että tapahtumia on liikaa. Fight Night tapahtumia tulee lähes joka viikko. Varsinkin näissä pienemmissä tapahtumisssa alkaa paria pääottelua lukuunottamatta ukot olemaan itselle melko tuntemattomia suuruuksia. Esimerkiksi 13.7 Ellenberger vs Thompson. Eipä ihan hirveesti nappaa edes pääottelu saati nuo muut matsit. Melkein yhtä paljon kiinnostaa entisen asuintalon viikonloppuinen tappelu Pekka vs Teppo. No Dana tahkoaa massia, joten tapahtumien määrä ei ainakaan laskemaan päin ole. Pitäs varmaan rajoittaa ja katsoa vain nuo pienempien tapahtumien pääottelut ja sitten UFC:n päätapahtumat kokonaan. Kukaanhan ei kuitenkaan pakota näitä katsomaan.
 

godspeed

Jäsen
Suosikkijoukkue
Heikki Silvennoinen, Ali Leiniö
Pitäs varmaan rajoittaa ja katsoa vain nuo pienempien tapahtumien pääottelut ja sitten UFC:n päätapahtumat kokonaan. Kukaanhan ei kuitenkaan pakota näitä katsomaan.

Olen aktiivisemmin katsellut vasta tämän vuoden alusta ja kokeilin Fight Passiakin viikon ilmaiseksi, mutta nopeasti tuli ähky jo siinäkin, vaikka aikaa olisi ollut kahlata historiaa ja tutustua. Oikeasti valovoimaisia staroja tai erilaisia matseja ei vain ole tässäkään lajissa liikaa, joten lähinnä näihin parempia cardeja sisältäviin numeroppv:eihin aikaa tulee kulutettua. Kiinnostavimmat, tavalla tai toisella, tappelevat niin harvoin, että lopulta sen odotetun matsin näkemiseen latautuu sellainen raivo, että se palkitsee paremmin. Random-kuluttajalle UFC ei tarjoa paljoakaan kokonaisuudessaan, jos seuraaminen on ottelijakeskeistä, eikä saa tyydytystä semmoisista ns tekniikkapainotteisista täysien erien perusmatseista saati innostu analysoimaan sellaisia. Kovaotteiset showmiehet vetää aina vähän paremmin, jos uskaltaa olla sitä mieltä, että se aitous ratkastaan jonkinlaisella tyrmäyksellä tai luovutuksella.
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
En pahemmin ole naisten matseja seurannut, pl. Rondan matsit. Ronda on kuitenkin ihan once in a lifetime -tason urheilija, täysin dominoiva tuohon naisten divisioonaan.

Vähän niinkuin Royce Gracie oli aikoinaan?

Naisissa on se vika, että kun vertaa miehiin niin naisissa pärjää vielä sillä että olet yhdessä asiassa tosi hyvä. Varsinkin jos se on kuten Rondalla maahan vieminen ja siellä lukottaminen(käytännössä sillä yhdellä ja samalla tavalla aina). Tämähän aikoinaan myös miehissä oli se millä dominoitiin. Nykyisin taas pelkät lukottajat ei enää pärjääkkään, kun kaikkien monipuolisuus on miehissä kasvanut niin paljon. Naisissakin tämä varmaan tapahtuu ~5 vuoden sisällä. Eli ns. "one trick pony" ei enää voikkaan dominoida samalla tavalla.

Ja en siis väheksy Rondan urheilullisuutta ja taitoja, kunhan totean sen että naisissa taso on vielä sellainen että hyvinkin yksipuolisella(mutta erinomaisesti sen osaamalla) voit dominoida. Tämä koskee muitakin naisia ja huomaa kuinka vielä ovat puhtaasti sen yhden asian varassa.
 

Lauri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues & Devils
Yleisenä pohdiskeluna on alkanut tuntua, että tapahtumia on liikaa. Fight Night tapahtumia tulee lähes joka viikko.

Tämän ja seuraavan viikon aikana tämä "hullutus" huipentuu, kun tapahtumia on viikon sisään neljä. Lauantaina UFC 189, sunnuntaina TUF-finaali, keskiviikkona ja lauantaina Fight Nightit. Otetaan tuo 189 pois, niin eipä noissa kolmessa eventissä katsottavia matseja montaa ole. Yksi odotuimmista itselleni oli Melendez-Iaquinta, mutta sekin romuttui kun Melendez kärähti.
 

Lauri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues & Devils
Uusia suomalaisia UFC:hen, Teemu Packalen ottelee jatkossa Octagonissa!

Uralta löytyy 7 matsia, joista Packalen on voittanut jokaisen lopetuksella.
 

Boulerice

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boogaard(R.I.P) ja Twist
Oli kyllä helvetin hyvä kortti tämä 189!
Paljon hyviä ja viihdyttäviä matseja.
 

Flou

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ravens
Hyvä eventti, tosin Herb Dean oli jälleen kerran turhan hätäinen lopetuksen kanssa. Jos lopetus olisi mennyt toisinpäin noin nopeasti Dana White huutaisi varmaan vieläkin naamapunaisena kuinka Herb Dean on huonoin tuomari ikinä.
 

psychodad

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Hal Gill
Hyvä eventti, tosin Herb Dean oli jälleen kerran turhan hätäinen lopetuksen kanssa. Jos lopetus olisi mennyt toisinpäin noin nopeasti Dana White huutaisi varmaan vieläkin naamapunaisena kuinka Herb Dean on huonoin tuomari ikinä.

eikohan Herbillekin ollut suhteellisen selvaa mika oli toivottu lopputulos ja kun paikka tuli niin varmisti sen. Ei silla, eikohan Mendes ollut siina vaiheessa matsista ulkona, mutta olet oikeassa.
 

psychodad

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Hal Gill
Ja muut matsit oli sitten myos huikeita, Lawler vs. McDonald oli yksi parhaista matseista mita on tullut nahtya, molemmat aivan paskana ja jattivat kylla kaiken sinne kehaan. Muutenkin aika moni jatti paljon sinne kehaan, se oli melkein punainen paavaritykseltaan viimeisen matsin aikoihin.

Sunnuntaina tuli bonuksena viela Ellenberger vs. Wonderboy, ja itse ainakin olen Wonderboyn kelkassa. Pystyssa ehka paras painoluokassaan, toivottavasti viela paini ja mattotaidot kehittyvat. Kaksi spinning hook kickia paahan perakkain oli nayte kaverin nopeudesta ja vaikeudesta arvioida.
 

Flou

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ravens
eikohan Herbillekin ollut suhteellisen selvaa mika oli toivottu lopputulos ja kun paikka tuli niin varmisti sen. Ei silla, eikohan Mendes ollut siina vaiheessa matsista ulkona, mutta olet oikeassa.

Herb Dean tuntuu olevan usein oikeassa paikassa oikeaan aikaan. UFC:n markkinointikoneiston kannalta tuo tulos oli nimen omaan se mikä piti saada.

Mendesillä ei selittelyistä huolimatta lopulta löytynyt kahden viikon treenin myötä kuntoa ottaa viittä erää matsia. En yhtään epäilisi, etteikö Uncle Dana ole maksanut Mendesille hyvät rahat otteluun tulosta, tuli turpiin tai ei ja sanonut olemaan visusti hiljaa lyhyestä valmistautumisajasta. Jotainhan sieltä jo huudeltiin ennen matsia, että hyvässä kunnossa tullaan eikä lyhyt valmistautumisaika näy missään. Mutta hyvin nopsaan oli Mendesin suu auki, kun ilmaa piti saada ja tokan erän lopussa lähinnä vain seisoi paikallaan ottamassa koppia, vaikka oli tilaa siirtyä alta pois.

Noh, tittelimatsi tulee saamaan tämän lopputuloksen myötä kyllä eeppiset piirteet. Connorilta mielestäni puuttui juurikin se viimeinen näyttö siitä, että hän ansaitsee päästä ottelemaan Aldoa vastaan ja nyt sekin näyttö on ainakin jossain muotoa annettu. Mutta jännä nähdä kuinka tuo sääntömuutos mikä kieltää jatkossa letkujen/IV:n käytön nesteytyksessä punnituksen jälkeen tulee vaikuttamaan ottelijoihin. Molemmat ovat kokoluokaltaan kuitenkin sen verta isoja kavereita, että pudottavat painoa todella paljon otellakseen 145:ssä. Connorilla oli jo nyt käsittääkseni todella vaikea pudotus ja Aldolla on myös jokusen kerran ollut aika heikko happi punnituksessa.
 

psychodad

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Hal Gill
Juu Mendes sai 500k virallista palkkaa tuosta matsista joten kylla se ihan kannatti ottaa lyhyella valmistautumisella. Tieda sitten paljonko saanut sen paalle epavirallista palkkiota.

Se mita mina tasta matsista opin oli etta McGregor parjaa jotakuinkin maassa, ja myos sen etta Aldo ei hanen kanssaan voi seista tai noutaja tulee. Mendes sai pari todella hyvaa pommia sisaan mutta niilla ei ollut mitaan vaikutusta McGregoriin joka ilmeisesti otteli loukkaantuneena.

Conor on nayttanyt tosiaan weight cutin jaljilta auschwitzin asukeilta, mutta eikohan ne jatkossakin pysty siihen pudottamaan. En tieda kuinka paljon Mendesin kuntoon vaikutti lyhyt camppi ja kuinka paljon McGregorin vartalopotkut, ne veivat varmasti mehuja myos.
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Aldo vs McGregor ottelusta jännä kyllä nähdä miten tulee menemään. Kuitenkin erittäin mielenkiintoista tulee jo siitä syystä, että McGregor tykkää olla aika lähellä, ei paljon hypi karkuun ja tykkää potkia. Siinä voi tulla jalka pipiksi kun koko matsin Aldo pommittaa jalkoja. Kuitenkin Aldolle mielestäni aika hyvä matchup, ei painijaa viemään mattoon vaan kaveri joka on valmis seisomaan pystyssä. Vaikka Aldolla on hyvä BJJ, niin kyllähän kaverin vahvuudet on pystyssä ja varsinkin potkut aikalailla UFC:n kärkeä.
 
Suosikkijoukkue
Tappara, Setämiehet
Jaahas, ei oikein tiedä mitä tästä pitäisi ajatella. Fedor tekee comebackin. Ehdottomasti kaikkien aikojen suosikkini yhdessä Cro-Copin kanssa, mutta mutta. Olisi sääli nähdä legendan joutuvan nuorempien ja isompien murjomaksi. Fedor oli kuningas ja muita paljon edellä kun laji oli vielä matkalla siihen pisteeseen missä se on nyt. Tuo kolmen tappion sarja uran loppupuolella näytti jo että etumatka on kiritty kiinni ja nythän mies on kolme vuotta vanhempi ja muut sillä välin kehittyneet lisää. Sitähän en tiedä mitä mies on tämän ajan tehnyt, mutta vaikea uskoa että on panostanut mma:iin täysillä kaikessa hiljaisuudessa. Jo aktiiviaikanaan tuntui että miehelle on tärkeämpää tuo combat sambo, ja pelkästään sillä nyt ei vaan häkissä pärjää. Saas nähdä mitä tulee. Legendan huikea comeback vai murheellinen farssi. Toivotaan parasta, pelätään pahinta.
 

Gneisenau

Jäsen
Suosikkijoukkue
Seattle Metropolitans
Bellatorissa Fedor varmasti pärjäisi edelleen mutten näe että miehellä on enää mitään jakoa UFCn kärkeä vastaan. Itse toivoisin että herra pysyy eläkkeellä ja tyydyttäisi kaipuunsa lähinnä valmennuksen tai manageroinnin kautta.
 

ipa rules

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Packers
Mistäs porukka katsoo nykyään UFC:tä. Maxi näytti ennen mutta ei taida näyttää enää tai sitten on itseltä mennyt matsit ohi.
 
Suosikkijoukkue
Tappara, Setämiehet
Bellatorissa Fedor varmasti pärjäisi edelleen mutten näe että miehellä on enää mitään jakoa UFCn kärkeä vastaan. Itse toivoisin että herra pysyy eläkkeellä ja tyydyttäisi kaipuunsa lähinnä valmennuksen tai manageroinnin kautta.

Itseasiassa aika vahvat huhut vievät miestä juuri Bellatorin suuntaan. Siellä ehkä yksi, kaksi matsia alle ja sitten titteliottelu maanmiestään Vitali Minakovia vastaan. Olisi varmasti todella iso juttu itänaapurissa. Mutta eiköhän paluu tapahdu M-1 Global-organisaatiossa, jossa taitaa muuten olla itse osaomistajana.
 

Pitkävedossa tänään

Päivän pelit:

  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
Slovakia vs Saksa
  • 1.95
  • 4.20
  • 3.10
Sveitsi vs Norja
  • 1.16
  • 7.50
  • 13.00
Ruotsi vs USA
  • 2.46
  • 4.40
  • 2.34
Tshekki vs Suomi
  • 2.66
  • 4.20
  • 2.36
Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös