Ultimate Fighting Championship ja muut kamppailulajit

  • 922 485
  • 5 077

-OO-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Ei näytä suomalaisten taso riittävän näissä kinkereissä, vaan taas tuli tappio. Harmin paikka, laji voisi saada ihan uutta nostetta Suomessa jos saataisiin tännekin yksi "Gustafsson" joka pystyisi menestymään.
 
Yllättävän hyvä taistelu Lähdemäeltä, kun sai homman venymään pisteille. Toisaalta korsisarjassa ei kovalla tasolla oikein lopetuksilla juhlita. Veikkaisin jopa, että saa uuden mahdollisuuden UFC:ssä, kun sarjan ykkösnaisen kanssa väänsi noin tasaisesti.

Tässä lajissa ei pyöri raha Suomessa ja sponsorointi on totusti surkeaa. Yksilöurheilijat eivät Suomessa kukoista, ellei kyseessä ole kilvanajo taikka keihäänheitto. Treenaukset pitäisi suorittaa rapakon takana ja tyhjällä lompakolla sinne ei lähde kuin todelliset lupaukset.
 

Kersakovi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, AFC(NFL)
UFC on ottanut Dana Whiten johdolla täydellisen nollatoleranssin mömmöjen vetämisen suhteen ja tämä vain sen takia, että UFC tappelee tällä hetkellä paikasta Big Threessä, eli triossa NBA/NFL/MLB. Kun kaksi jälkimmäistä varsinkin on jatkuvassa dopingkohussa on Dana nähnyt tässä paikan niin sanotusti sivuttaa itsensä ja organisaationsa tuonne väliin. Cyborg, joka siis käryää joka toinen viikko ei täten oikein ole sellainen ottelija mikä tätä kuvaa parantaisi. Toki sekin on vaikeaa jo Cyborgille, että saa painonsa tiputettua alempaan painoluokkaan, koska on aika lailla pelkkää lihasta. Tämän vuoksi näkisin ottelun toteutuvan catch-weightissä.

Mainostus-jutut nyt eivät ole UFC:ssä yhtään sen pahempia kuin muissa jenkkiurheiluissa. NFL:ssä tutkimusten mukaan peliä näytetään varsinaisessa TV-lähetyksessä n. 10%, mutta kyllähän se ainakin fanipojille riittää.

Vaikka viestisi oli heti alusta lähtien aikamoista hölynpölyä (NFL:n kanssa UFC ei mitenkään voi suosiosta kilpailla ja tuskin siihen pyrkiikään), niin puututaan nyt tuohon kaikista älyttömimpään väittämääsi. Eli nyt voit todistaa matemaattiset taitosi ja kertoa meille kaikille muille, miten sinun tutkimuksissasi on päädytty tuohon 10 % lukemaan?

Omien, vuosia kestäneiden tutkimusteni mukaan NFL-ottelulähetys kestää keskimäärin hieman yli kolme tuntia ja tehokasta peliaikaa NFL-ottelussa on tunnin verran. Lisäksi ottelussa on paljon tilanteita, joissa kello ei käy mutta pelikentällä silti tapahtuu, kuten esimerkiksi epäonnistuneen syöttöyrityksen jälkeiset hyökkäyksen ja puolustuksen ryhmittäytymiset. Näiden perusteella kaltaiseni typerys saa prosenttiluvuksi aivan jotain muuta kuin tuon kymmenen prosenttia, mikä tosin johtunee siitä, että olen säälittävä fanipoika.

Pahoittelut off-topicista.
 
No vastataan nyt fanipojalle, kun kerran halusi vastauksen. Tuossa sinulle kuvakartta Wall Street Journalin tekemästä tutkimuksesta, mitä NFL-pelin aikana näytetään oikeasti TV-ruudusta: http://www.nextsportstar.com/wp-content/uploads/2014/01/i3OtXsk.png

Olit toki oikeassa, että puhuin täyttä kukkua tuon 10% suhteen. Se luku on oikeasti n. 5,7% mitä TV-lähetyksessä NFL:ssä näytetään varsinaista peliä.

---

Nyt kun on saatu lihapäiden suosikkilajin vannoutunut kannattaja hiljenemään, niin jatketaan aiheesta.

Kun paljon puhuttiin, että löytyykö niitä suomalaisia haastajia UFC-kehiin, niin minun mielestäni näyttää tällä hetkellä aika hiljaiselta. Anton Kuivanen on lahjakas urheilija, mutta liian iso Lighweightiin ja piiputtaa itsensä helposti ulos. Kuivasenkin UFC:n tavoittelulle taisi tulla lopullinen takaisku, kun hävisi Cochranelle heti kättelyissä. Tom Niinimäki on tasapaksu-ottelija, mutta tuo ruotsalaiselle häviäminen osoitti aika ala-arvoista pystypainitaitoa mieheltä ja varsinkin, kun kovana iskijänä tunnettu Stoneface ei ole vielä edes otellut nyrkein näissä kahdessa matsissaan, niin kysymysmerkkejä on paljon.

Tipi Hirvikangas on varmaan seuraava, joka UFC-kehissä nähdään. Toki se voi olla myös Marcus Vänttinen. Toki jos Toni Tauru jatkaa Hirvikankaan sarjassa samanlaista voittoputkea, niin ei oikeasti ole kaukana, että UFC-kehissä päästään kokeilemaan. Kukaan näistä ottelijoista ei ole sellainen, kelle oikeasti näkisi pitkää uraa rapakon takana, mutta kokeilun paikka isoimmassa organisaatiossa on mahdollista.
 

-OO-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Dana Whitehan on tainnut sanoa että haluaisi järjestää Helsingissäkin UFC-tapahtuman, joten voi olla että jos tuo toteutuu niin sitä kautta suomalaisetkin saisi helpommin näytönpaikkoja. Sitten pitäisi enää saada edes se yksi menestyjä niin varmasti suomalaisetkin innostuisivat lajista enemmän. Suomihan on tunnetusti menestyshullu, ei urheiluhullu, kansa.
 
Dana Whitehan on tainnut sanoa että haluaisi järjestää Helsingissäkin UFC-tapahtuman, joten voi olla että jos tuo toteutuu niin sitä kautta suomalaisetkin saisi helpommin näytönpaikkoja. Sitten pitäisi enää saada edes se yksi menestyjä niin varmasti suomalaisetkin innostuisivat lajista enemmän. Suomihan on tunnetusti menestyshullu, ei urheiluhullu, kansa.

Juuri näin. En usko, että UFC täyttäisi Hartwall-Areenaa ilman suomalaista kärkiottelijaa tai sitten ihan maailmanhuippuja ulkomaalaisia ottelijoita. Mestaruus-ottelut esim. ovat aikaeron takia jo vaikeita järjestää, sen takia täällä järjesttäisiin Tukholman, Irlannin tai Saksan tapaisia Fight Night-tapahtumia, jotka perustuisivat oman maan miesten ympärille.
 

Rankkari

Jäsen
Jones - Cormier UFC 178.
Weidman - Belford UFC 181.

Ajatuksia otteluista?
Ainakin kumpikin hallitseva mestari saa uudentyyppisen vastustajan. Jones saa vastaansa taitavan lähiottelijan-painijan. Weidman saa vastaansa todella nopealiikkeisen ottelijan.

Raskaassa sarjassa odotan Overeemin uutta nousua kohti vyöottelua, tosin sitä ennen pitäisi saada ensin ehkä 3 voittoa.
 
Cormier taitaa olla Gustafssonin lisäksi ainoa todellinen uhka tällä hetkellä Jonesille. Mielenkiinnolla odotan ottelua ja uskon, että DC laittaa Jonesin todella tiukoille, mutta vyö ei vaihda omistajaa. Sen jälkeen Jonesille on vaikea löytää oikeaa haastajaa. Ehkä Anthony Johnson? Rashad Evans?

Weidman on puolestaan ollut todella vakuuttava, eikä ole ollut ongelmissa lukuunottmatta 4. erää Machidaa vastaan. Vitorista ei toisaalta koskaan tiedä ja voi nopeudellaan aiheuttaa Weidmanille ongelmia. Siitä huolimatta en usko, että tässäkään ottelussa vyö vaihtaa omistajaa.

UFC 178:ssa pitäisi myös tapahtua entisen BW-mestarin Dominick Cruzin ensimmäinen ottelu lähes kolmeen vuoteen. Vastassa on japanilainen Takeya Mizugaki.

Muita tulevia kortteja on:
Aldo vs. Mendes 2 UFC 179
Velasquez vs. Werdum UFC 180
Silva vs. Diaz UFC 183

Tavallaan odotan suurella mielenkiinnolla Silvan paluuottelua Nick Diazia vastaan, mutta tuskin siitä mitään klassikkoa saadaan. Ottelu käydään MW-luokassa.
 

Rankkari

Jäsen
Otteluita ja ottelijoita:

Cormier on vahva ja taitava, kun pääsee lähelle. Toivon, että antaa hyvän vastuksen Jonesille, mutta ottelu taitaa kääntyä Jonesille, ellei Cormierin vahva oikean käden lyönti pääse hidastamaan Jonesia heti ottelun alussa. Jonesin liike, ja tekniikka + monipuolisuus on yksi parhaista.

Weidman pitänee vyönsä. Hän on myös monipuolinen, ja ulottuva ottelija, vaikka tuntuu, että häntä ei ole vielä haastettu kunnolla.

Silva hoitaa Diazin ulos eka tai toka erässä.

Toivon, että Verdum pääsisi kokeilemaan parasta asettaan, eli matossa ottelua. Velasques vetäytynee tilanteista, ennenkuin Verdum pääsee matossa parhaimmilleen.

Overeemistä jo kirjoitinkin. Yksi parhaista pysty ottelijoista, jos vaan asenne on ok. Toivon että etenee kohti kärkeä.

Yrityismaininta Cub Swansonille. Katsokaapa kuinka tekninen ja viihdyttävä ottelia hän onkaan. Koskaan ei tiedä, mitä hän tekee. Toki vielä omaa heikkouksia, mutta toivon, että pääsee haastamaan vyöstä.
 

Jupe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Otteluita ja ottelijoita:

Cormier on vahva ja taitava, kun pääsee lähelle. Toivon, että antaa hyvän vastuksen Jonesille, mutta ottelu taitaa kääntyä Jonesille, ellei Cormierin vahva oikean käden lyönti pääse hidastamaan Jonesia heti ottelun alussa. Jonesin liike, ja tekniikka + monipuolisuus on yksi parhaista.

Nyt voi vetää ekat johtopäätökset taktiikoista ja kuka pääsee lähelle ja ketä.
Jon Jones, Daniel Cormier Brawl at UFC Media Day in Las Vegas

Penalttia luvassa herrasmiehille UFC:n suunnalta, tarkoittanee ilmeisesti muutaman tonnin sakkoja, vai mitäs tälläisistä press brawleista on ennen jaettu.

_
 

Trenchtown

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Penalttia luvassa herrasmiehille UFC:n suunnalta, tarkoittanee ilmeisesti muutaman tonnin sakkoja, vai mitäs tälläisistä press brawleista on ennen jaettu.

En tiedä millainen rangaistuskäytäntö tällaisten tapausten kohdalla on, mutta tuskinpa mr. White kovin pahoillaan tuosta on. Totta kai tuollainen käytös tulee julkisesti tuomita ja sitä tulee paheksua, mutta eiköhän Danalle ja UFC:lle tuollainen odotuksia nostava pienoinen brawl kelpaa. Itse tulevasta ottelusta sen verran, että toivon kovasti Cormierin onnistuvan yllättämään Jonesin. Ei siinä, etteikö Jones olisi erinomainen ottelija, mulle vaan on jostain syystä jäänyt hänestä kuva ottelijana, joka ei kaihda kyseenalaisia otteita matseissaan ja tämän takia toivon Cormierin nappaavan vyön.

Toisaalta voi olla, että tuo mulle muodostunut kuva on tullut jostain yksittäisen ottelun yksittäisestä lyönnistä tms, en sen tarkemmin ole Jonesin(kaan) uraa seurannut. Kova syrjä kuitenkin ehdottomasti kyseessä, mutta ei Daniel Cormierkaan ole mikään turha jätkä näissä karkeloissa.

*edit* Sehän olikin juuri Jones, joka tökki vastustajaansa silmiin (UFC 172). Siinä sai Teixeira useamman kerran sormijabia silmiinsä. Ei pysty arvostamaan Jonesin kaltaisia likaisia ottelijoita.
 
Viimeksi muokattu:

Jupe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
. Totta kai tuollainen käytös tulee julkisesti tuomita ja sitä tulee paheksua, mutta eiköhän Danalle ja UFC:lle tuollainen odotuksia nostava pienoinen brawl kelpaa. Itse tulevasta ottelusta sen verran, että toivon kovasti Cormierin onnistuvan yllättämään Jonesin.

Näinhän se todellisuudessa on. Taisi taas ropista laariin lisää UFC faneja ympäri maailman, sama homma oli boxing-puolella Chisora vs. Haye brawl sen Klitschko matsin yhteydessä, markkinointia tai ei niin eiköhän Chisoran seuraava matsi Haye:ta vastaan saanut siitä hyvää promoa.
Dereck Chisora brawls with David Haye at Klitschko vs Chisora post-fight press conference - YouTube
Tietyt kuumahermoiset näihin aina silloin tällöin ajautuu kun tuodaan liian lähelle toisen reviiriä kehän ulkopuolella.

_
 

Lumimies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit,Avs,NUFC
En tiedä millainen rangaistuskäytäntö tällaisten tapausten kohdalla on, mutta tuskinpa mr. White kovin pahoillaan tuosta on. Totta kai tuollainen käytös tulee julkisesti tuomita ja sitä tulee paheksua, mutta eiköhän Danalle ja UFC:lle tuollainen odotuksia nostava pienoinen brawl kelpaa.

UFC ei tule tilanteesta tietenkään antamaan mitään tuomioita. Jos tilanteesta tuomioita tulee sen antaa NSAC, joka ilmoitti jo tutkivansa ja kuulevansa ottelijoita tilanteesta. Todennäköisin tuomio on tietenkin pienet sakot. Ottelijat kuitenkin tuovat Nevadaan niin paljon rahaa, ettei heidän kannata antaa mitään isompia tuomioita. Ja ei UFC tai Dana edes tuomitse tuota tilannetta. Dana twiittasi heti kun kuuli tilanteesta, että loma alkoi täydellisesti. Tilanne tuotti vain positiivista virinää ottelua varten.
 

Flou

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ravens
Dana twiittasi heti kun kuuli tilanteesta, että loma alkoi täydellisesti. Tilanne tuotti vain positiivista virinää ottelua varten.

Tuon Dana viestin vois myös lukea sarkastiseen sävyyn kirjoitettuna. UFC:n etuihin tässä vaiheessa kuitenkin aika vahvasti kuuluu lajin maineen siistiminen. UFC on viiden vuoden ajan yrittänyt saada MMA:ta sallituksi New Yorkin osavaltiossa tässä onnistumatta. Mitä luulet mitenkä ottelijoiden käytös vaikuttaa päättäjien mielipiteeseen, kun asia seuraavan kerran on esillä osavaltiossa?
 

Jupe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Kyllä. UFC on kulkenut pitkän tien ja itse näen että on tehnyt hienon ja suuren työn siinä että on tuonut lajin melkeinpä "salonkikelpoiseksi". Jos mietitään reilu 20 vuotta taaksepäin niin MMA oli jotain kiellettyä ja todella rajua. Vähän kuin fellony fightsit nykyään, no vitsit sikseen, UFC:n kannattaa jatkaa valitsemallaan tiellä eikä ainakaan Danan suulla hehkuttaa pressimyllyjä kyllä tipakkaan, vaikka me kaikki tiedetään että tälläiset eivät tämän tyylisessä lajissa ole paljon haitaksikaan mutta imago pitää olla puhdas ja säännöt/sanktiot selvät.

_
 

Lumimies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit,Avs,NUFC
Tuon Dana viestin vois myös lukea sarkastiseen sävyyn kirjoitettuna. UFC:n etuihin tässä vaiheessa kuitenkin aika vahvasti kuuluu lajin maineen siistiminen. UFC on viiden vuoden ajan yrittänyt saada MMA:ta sallituksi New Yorkin osavaltiossa tässä onnistumatta. Mitä luulet mitenkä ottelijoiden käytös vaikuttaa päättäjien mielipiteeseen, kun asia seuraavan kerran on esillä osavaltiossa?

Tää juttu ei tule mitenkään vaikuttamaan lajin asemaan New Yorkissa. Siihen asiaan liittyy niin paljon kieroja poliitikkoja ja AY-miehiä. Vaparin luultiin tulevan sallituksi jo vuonna 2012, mutta asia ei edisty. Dana sanoi jo, että ei jaksa paljoa enää kiinnostaa, että he vievät rahat sitten toiseen osavaltioon jos heille ei kelpaa. Vaparista tulee sallittua siellä vasta kun miehet johdossa ovat vaihtuneet ei aiemmin. Jos tilannetta verrataan esim. nyrkkeilyyn niin tälläiset asiat ovat todella harvinaisia. Ei tainnut Tyson ja Lewis saada heidän tappelustaankaan mitään sanktioita. Edelleenkin uskon, että tuomioita (sakkoja) tulee, mutta ne antaa NSAC joka lisenssoi ottelun ja jolla on vaikutusvaltaa antaa näitä tuomioita.
 

Flou

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ravens
Tää juttu ei tule mitenkään vaikuttamaan lajin asemaan New Yorkissa. Siihen asiaan liittyy niin paljon kieroja poliitikkoja ja AY-miehiä. Vaparin luultiin tulevan sallituksi jo vuonna 2012, mutta asia ei edisty. Dana sanoi jo, että ei jaksa paljoa enää kiinnostaa, että he vievät rahat sitten toiseen osavaltioon jos heille ei kelpaa. Vaparista tulee sallittua siellä vasta kun miehet johdossa ovat vaihtuneet ei aiemmin.

Korruptoituneilla päättäjillä on tämän myötä kuitenkin yksi ase lisää MMA:ta vastaan.

Joe Roganin mielipide asiasta on minusta ainakin aika osuva.

http://www.mmafighting.com/2014/8/8/5981577/morning-report-ufc-178-joe-rogan-jon-jones-cormier-dana-white-chael-sonnen-metamoris-mma-news

Linkkihän vie mmafighting.comin sivuille.
 

Rankkari

Jäsen
Tarinat kertovat Overeemin tahallaan aiheuttaneen painiharjoituksissa Jonesin loukkaantumisen, "ylikovilla otteillaan".

Mitenhän Dana suhtautuu Overeemin jatkoon UFC:llä?
 
Jaa että sellainen ura Kivipäällä isossa showssa. Tuskin enää ihan hirveän helposti tuonne nousee, jos kahdessa edellisessä ottelussa ainoa meriitti on neljään-viiteen kertaan erilaisiin kuristuksiin joutuminen ja selän tarjoaminen. Noinkin kova kundi näytti kahteen kertaan täydelliseltä aloittelijalta.
 
Nyt oli Niinimäeltä kaksi häpeällisen huonoa ottelua. Onko miehellä edes valmentajaa? Ei minkäänlaista taktiikkaa tunnu olevan, vai onko siellä vedetty betsit vastustajalle? En ole ikinä nähnyt kahta näin helppoa rearnakedchokea putkeen.
 

siffa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Kärpät, Detroit Red Wings
Kamppailulajit ovat armottomia, siellä joko pärjäät taidoillasi tai et. Tom Niinimäen taidot eivät riitä alkuunkaan UFC-tasolla nopeita painitaustaisia ottelijoita vastaan. Millään taktiikoilla tai 8 kk:n leireillä ei ole mahdollisuutta kiriä suurta taitoeroa kiinni. Chas Shelly oli omaksunut (harjoitellut) vankan painitaustan pohjalle monipuolisen UFC-ottelijan kamppailulajikirjon.

Sama koskee valitettavasti myös toista Suomessa hypetettyä Anton Kuivasta. Suomen taso on nyt nähty. Pitäisi löytää lapsesta asti painia harrastaneita ja siinä hyvin pärjänneitä nuorukaisia vapaaottelun pariin harjoittelemaan nyrkkeilyä, bjj:tä, taekwondoa, judoa yms. Tie huipulle vaatii sitten kaiken mahdollisen ajankäytön.
 

Flou

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ravens
Kamppailulajit ovat armottomia, siellä joko pärjäät taidoillasi tai et. Tom Niinimäen taidot eivät riitä alkuunkaan UFC-tasolla nopeita painitaustaisia ottelijoita vastaan. Millään taktiikoilla tai 8 kk:n leireillä ei ole mahdollisuutta kiriä suurta taitoeroa kiinni. Chas Shelly oli omaksunut (harjoitellut) vankan painitaustan pohjalle monipuolisen UFC-ottelijan kamppailulajikirjon.

Lässynlässyn. Tuossa mistään ylivoimasesta painikyvystä ollut kyse. Tomppa otteli ihan saatanan tyhmästi. Oma giljotiini yritys turhalla riskillä, jonka jälkeen, kun vastustaja sai takakuristusta päälle Tomppa luotti siihen, että käsi ei pääse leuan alle vaan pysyy leualla eikä yrittänytkään repiä kättä pois. Ja hupsheijaa meni muutama sekunti ja sinnehän se käsi upposi kaulaan...
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös