Ultimate Fighting Championship ja muut kamppailulajit

  • 924 392
  • 5 077

siffa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Kärpät, Detroit Red Wings
Hiljaista on ollut täällä UFC-asiantuntijoiden taholta. Itse katsoin vasta parisen vuotta lajia seuranneena mielenkiinnolla myös UFC 118 suorana MTV3MAX:lta.

Kahden nyrkkeilytaustaisen ottelijan Nate Diaz vs Marcus Davis ensimmäinen allevienti tapahtui pari minuuttia ennen ottelun päätyttyä ja Diaz lopetti ottelun kuristuksella, mikä vei Davisin tajuttomaksi joksikin aikaa. Siihen asti Diaz oli hallinnut ulottuvampana pystyottelijana matsia ja oli selvästi parempi kovan ottelusaldon 22-7 omaavaa Davisia.

Seuraavassa ottelussa pääsin tutustumaan lightweigh-painoluokkaa tulevaisuudessa todennäköisesti hallitsevan Gray Maynardin otteisiin. Painitaustainen ja ottelusaldon 10-0 omaava Maynard ei antanut mitään mahdollisuuksia mustan vyön jiu-jitsu taitaja Kenny Florianille (15-4). Gray vei Kennyn mattoon useita kertoja ja hallitsi ottelua koko ajan. Kenny yritti pystyssä useilla jalkapotkuilla päähän saada ratkaisua, mutta Gray poimi kaikki potkut suojaukseen. Grayn valtti matossa ovat nopeat painiliikkeet, joilla hän käänsi Kennyn allensa. Minulle on ollut yllätys se, että painitaustaiset ottelijat ovat niin hyviä näissä vapaaotteluissa. Sonnen (painitausta) oli jo tehdä jättiyllätyksen johtamalla ylivoimaisesti Andersson Silvaa vastaan, mutta huolimattomuus ottelun lopulla mahdollisti Silvalle kolmiokuristuksen. Maynard on jatkossa ilman muuta suosikkejani, kun otellaan mestaruudesta.

Demian Maia (12-2) voitti selvästi toisen jiu-jitsu taustaisen ottelijan Mario Mirandan (12-1) middleweight-painoluokassa. Maia vei jatkuvasti ottelun häkkiä vastaan ja mattoon, eikä hyvän ottelusaldon omaavasta Mirandasta ollut vastusta nimeksikään.

Randy Couturen ja James Toneyn välistä ottelua ei olisi pitänyt koskaan järjestää. Entinen huippunyrkkeilijä Toney ei kuulu UFC-otteluihin, niinkuin ei yksikään pelkkä pystyottelija. Couturen paini- ja vapaaottelutausta takasi sen, että Toneyllä ei ollut mitään mahdollisuuksia ottelussa.

Illan 5-eräinen pääottelu lightweight-painoluokassa Frankie Edgarin ja PJ Pennin välillä oli suuri pettymys. Niinkuin muutkin ovat jo kirjoittaneet, näytti PJ Penn (jiu-jitsu tausta) hitaalta nopean ja koko ajan liikkeessä olleen Edgarin rinnalla. Tässäkin ottelussa ratkaisi Edgarin painitausta sen lisäksi, että hän on myös jiu-jitsu ottelija. Edgarilla oli useampia allevientejä sekä tuli Pennin alleviennin jälkeen viidennessä erässä painiliikkeellä päälle lyöden nyrkeillä ja kyynärpäillä selvän voiton. En usko Edgarin pärjäävän Maynardille, mikäli Maynard päästetään mestaruusotteluun Edgaria vastaan.
 

MDK

Jäsen
Sinänsä hauskaa, että Edgar on Maynardia vastaan jo kolmatta kertaa mestaruusottelussa altavastaajana, nyt jo toista kertaa hallitsevana mestarina. Itse en kyllä Maynardista (tai Fitchistä, tai Sonnenista) niin välitä. On vain mielestäni tylsä ottelutyyli, joka ei juuri koskaan johda lopetuksiin.

Ei ollut ihan parhaita eventtejä ikinä, jos nyt ei huonompiakaan. Ei vain sattunut mukaan juurikaan omia suosikkitaistelijoita. Toki Toneyn kuristaminen lämmitti hitosti. Taustalla kyllä sekin, että pari edellistä tapahtumaa olivat aivan huipputasoa.
 

NIN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fucking Horseshit
Painitausta näyttäisi tosiaan olevan se juttu, jolla Ufc-titteleitä hankitaan. Ainoastaan LHW- ja MW-luokat Ufc:ssä tekevät poikkeuksen ja niissäkin ykköshaastajina ovat Rashad ja Sonnen. Eikä siinä mitään niin kauan kun nämä painijat yrittävät tosissaan lopettaa ottelunsa, mutta esim. Maynardin, Fitchin ja nyky-GSP:n ottelut ovat olleet enemmän tai vähemmän väkisinmakuuta. Tai no, kyllähän GSP viimeisessään yritti lopettaa Hardyn, mutta kaverilla on käsi vissiin kumia.
 

Pantse67

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoon Blues, Detroit Red Wings, ManU, UFC
Bellator-organisaation vapaaottelua on luvassa Nelonen Sportilla (siis ilmaispuolella) lauantaina klo 23. Nopealla googlaamisella en löytänyt tietoa siitä, onko kyseessä turnaus nro 27 joka otellaan huomenna. Eli jälkilähetys tuo lienee joka tapauksessa.
 

NIN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fucking Horseshit
Telkku.comin mukaan tuossa ottelevat Georgi Karakhanyan vs Bao Quach sekä Eric Marriott vs Joe Warren eli kyseessä on Bellator 13, joka käsittääkseni oteltiin huhtikuussa.
 

siffa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Kärpät, Detroit Red Wings
Painitausta näyttäisi tosiaan olevan se juttu, jolla Ufc-titteleitä hankitaan. Ainoastaan LHW- ja MW-luokat Ufc:ssä tekevät poikkeuksen ja niissäkin ykköshaastajina ovat Rashad ja Sonnen. Eikä siinä mitään niin kauan kun nämä painijat yrittävät tosissaan lopettaa ottelunsa, mutta esim. Maynardin, Fitchin ja nyky-GSP:n ottelut ovat olleet enemmän tai vähemmän väkisinmakuuta. Tai no, kyllähän GSP viimeisessään yritti lopettaa Hardyn, mutta kaverilla on käsi vissiin kumia.

Paini- ja jiu-jitsu-taustaiset ottelijat näyttävät pärjäävän parhaiten UFC-otteluissa. Painijoilta puuttuvat tärkeät nuoruusaikana automaatioiksi kehittyvät lukotus- ja kuristustaidot. Painijoiden valtti on viedä pystystä vastustaja kanveesiin tai häkkiä vasten salamannopeilla liikkeillä. Matossa painijat näyttävät nousevan helposti päälle, jos ovat joutuneet ensin alle. Erittäin vahva vartalo ja painille tyypilliset nopeat kierähdykset alta päälle tekevät painitaustaisista vapaaottelijoista mattotilanteiden hallitsijoita. Kyllä ne painitaustaiset ottelijat yrittävät tosissaan lopettaa ottelut matossa, mutta taito lukotuksiin ja kuristuksiin kovia jiu-jitsu ottelijoita vastaan eivät yksinkertaisesti riitä. Sen takia painitaustaiset ottelijat pyrkivät pitämään vastustajansa hallinnassaan ja välttämään sitä, etteivät joudu lukotuksiin tai kuristuksiin. Painitaustaisen vapaaottelijan mahdollisuudet voittoihin kovista jiu-jitsu ottelijoista on juuri tuo mainitsemasi "väkisinmakuu".

Nämä nyt ovat vasta pari vuotta näitä vapaaotteluja seuranneen katsojan huomioita. Oikeista termeistä en ole vielä perillä, mutta mielenkiinnolla katson jatkossakin vapaaotteluja silläkin silmällä, että minkä lajitaustaiset ottelijat nousevat aivan terävimpään kärkeen. Sehän on selvä, että pelkkä paini tai jiu-jitsu harjoittelu ei riitä, vaan on harjoiteltava eläimellisesti muutama vuosi vapaaotteluun kuuluvia harjoitteita.
 

Orbus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Telkku.comin mukaan tuossa ottelevat Georgi Karakhanyan vs Bao Quach sekä Eric Marriott vs Joe Warren eli kyseessä on Bellator 13, joka käsittääkseni oteltiin huhtikuussa.

Niin se tuli itseasiassa jo tänään ja on jo ruutu.fi:ssä katsottavana. Ens viikolla ilmeisesti Bellator 14?
 

Bats

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool FC, Ässät, UFC
Canal+

Canal+ näyttää la klo 23 UFC:tä, mutta mitä? Mistään ei saa tietoa mitä on tulossa. UFC 118?
 

Sambody

Jäsen
Sonnen vs Silva II on Chael Sonnenin ilmoituksen mukaan luvassa joko uuden vuoden tai Super Bowl -viikonlopun UFC-tapahtumassa. Mielenkiintoinen ottelu siis puolen vuoden sisään joka tapauksessa tulossa.

Nähdäänpä ainakin löytyykö Silvasta se heikkokohta vai oliko viime matsin esitys vain työtapaturma. Kyllähän tuota matsia näin jonkinlaisena Anderson Silva-fanina odotellaan jo malttamattomana.
 
Viimeksi muokattu:

Rankkari

Jäsen
UFC raskassarjalaiset

Yhtenä suurena puutteena UFC:llä on raskaansarjan ottelijat. Siellä on toki listan kärkipäässä hyviä nousevia kykyjä, mutta aivan liian moni mahdollinen vyönottaja / hyvä haastaja on joko strikeforcen tai muun palkkalistoilla. Miksi heitä ei sinne saada? Onko vika Danassa, rahassa, vai haluaako osa pysyä pelkästään helpommissa otteluissa?

Pride tapainen turnausmuoto (voittaja jatkoon) olisi valtavan mielenkiintoinen järjestelmä. Riittävästi rahaa ja mainetta tarjolla, ja osallistujia riittäisi. Tai ei ehkä sittenkään, koska aika monilla on sopimus, joka pitää ottelijan tietyssä sarjassa.
 

Beneway

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres, Mario Lemieux, Jyp
Jäin jokseenkin koukkuun tuohon viimeisimpään Ultimate Fighterin kauteen mikä SubTV:llä pyöri, ja sen jälkeen olen pyrkinyt UFC tapahtumia jotakin kautta seuraamaan. Jotenkin Roy Nelson säväytti tuossa formaatissa ja nyt voi kai sanoa, että näin vähän lajia seuranneena ollaan tässä jonkinmoisessa bandwagonissa.

Tuollainen rennonletkeä ja reilu tyyppi ilman turhaa uhoamista, vaikka se show mielessä tietenkin ajoittain toimiikin. Muutenkin tuntuu olevan jalat kaverilla maassa. Ottelutaidoista tietenkin suurimpana vahvuutena iso maha, paini ja bjj, mutta löytyy häneltä parhaimmillaan varsin nukuttavat nyrkit myös pystystä. Dos Santos taisi pystyä viemään herrojen välistä ottelua haluamallaan tavalla, mutta kuitenkin kolme kokonaista erää Dos Santosia vastaan on harvinaista herkkua. Innolla odottelen milloin Big Countryä näkee seuraavan kerran tanssahtelemassa. Dos Santos myös vaikuttaa erittäin kovalta ottelijalta ja on nyt minun - äärimmäisen ohuessa paperinipussa tarkemmassa seurauksessa.

Silva vs. Sonnen oli todellakin huikea ottelu, vaikken sitä suorana nähnytkään. Internetin syövereistä kaivettu video kuitenkin sai minut vakuuttuneeksi siitä, että Sonnen voi aivan hyvin Silvan tulevaisuudessa harjata, joten revanssista tulee äärimmäisen mielenkiintoinen. Viime ottelussa edes itse Steven Seagalin opit eivät auttaneet - ainakaan neljässä ensimmäisessä erässä. Oliko ottelu sitten Sonne hyvyyttä, Silvan huonoutta vai oliko taustalla loukkaantuminen, jäänee enemmän tai vähemmän arvoitukseksi. Ainakin uusintaotteluun asti.

Couture myös hoiti hommansa erittäin mallikkaasti kotiin eikä suunsoittajalla ollut mitään sanaa. Näin vähän lajia seuranneelle hän nousi samantien erääksi suosikeistani, ei pelkästään tuon ottelun perusteella, mutta myös Expendablesin takia, tietty.

Mitä kautta noita tapahtumia muuten seuraatte? Ilmeisesti Canal+ ym. maksukanavat noita näyttää listoillaan pyörittelevän suorana, mutta kun omasta kanavavalikoimasta noita ei löydy, näkeekö tapahtumia hyvin streameistä netin kautta? Jos teillä on suosikeissa tallella joitain sivuja niin feel free to share.

Myös ihan yksittäiset otteluvideot ovat netissä aika harvassa. Youtubet yms. videosivustot on aikalailla putsattu kaikista kunnolla kuvatuista otteluista, eikä ufc:n sivujen videopuolelta tupannut löytymään muuta kuin oheisfiilistelyä. Googlettamalla löytyy muutamia blogeja (kuten esim, TKOHUB) joilta löytyy videoita, mutta jos on olemassa muitakin niin olisin kiitollinen linkeistä. Sen verran homma kuitenkin kiinnostaa, että olisi mukava päästä lajiin vähän paremmin vielä sisään.

Kimbokin ilmeisesti jättynyt MMA:t taakseen ja siirtyy ottamaan miehistä mittaa nyrkkeilykehässä. Kovat on teamillä puheet, jos meinaa ihan Klitschkon veljeksiin tähätä. Linkki ESPN:n uutiseen viime kuun lopulta.
 
Viimeksi muokattu:

Flou

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ravens
Suomessa noita otteluita näyttää MTV3 Max sekä Canal + (ellei lähetyksiä siirretty näkymään pelkästään canal +:lle). Netin kautta katsottaessa striimit ja torrentit ovat varmaan yleisimmät muodot seurata. Striimien toimivuudesta ei ole mitään hajua, mutta veikkaisin, että ovat vähenemään päin, kun UFC on aloittanut suht. aktiivisen kampanjan näitä yleisimpiä sivustoja vastaan.
Tämän lisäksi matseja löytyy eri videosivustoilta (dailymotion jne.), mutta UFC:n aktiivisuuden takia pätkät pysyvät kohtuu hyvin poissa sivustoilta.
 

Orbus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Seuraavaan n. kuukauteen tulee kolme UFC eventtiä, mutta ovat lähtökohtaisesti ehkä surkeimpia kortteja mitä muistan, tuntuu että yhdessäkään ei olisi edes kunnon pääottelua...

9/15/2010 - UFC - UFC Fight Night 22
9/25/2010 - UFC 119 - Mir vs. Cro Cop
10/16/2010 - UFC 120 - Bisping vs. Akiyama

Fight Nigthissä sen vielä ymmärtää (Nate Marquardt vs. Rousimar Palhares), kun ovat aina lähtökohtaisesti kevyempiä iltamia, mutta UFC 119 ja 120 ovat kyllä tosi huono tasoisia (ainakin ihan korttien perusteella). Tai sitten on viime aikoina tullut liikaa herkuteltua isoilla matseilla ja odottaisi niitä joka eventtiin.
Eilen oteltu Shark Fight 13, ei kalpene juurikaan näiden iltamien rinnalla ( mm. Tarec Saffiedine vs Brock Larson, Danillo Villefort vs Joey Villasenor, Paul Daley vs Jorge Masvidal, Houston Alexander vs Rameau Thierry Sokoudjou, Trevor Prangley vs Keith Jardine). Sinänsä ihan hyvä, että Strikeforcen lisäksi tulee jotain muutakin, joka vähän haastaa UFC:tä...
 

JKyykka

Jäsen
Fight Nigthissä sen vielä ymmärtää (Nate Marquardt vs. Rousimar Palhares), kun ovat aina lähtökohtaisesti kevyempiä iltamia, mutta UFC 119 ja 120 ovat kyllä tosi huono tasoisia (ainakin ihan korttien perusteella). Tai sitten on viime aikoina tullut liikaa herkuteltua isoilla matseilla ja odottaisi niitä joka eventtiin.
UFC 120:n heikko cardi selittyy sillä, että kyseinen show'han tulee Yhdysvalloissa ilmaiseksi SpikeTv:llä. Briteille, joille tätä PPV:nä myydään, tuo on varmasti mukava cardi, kun lähes jokaisessa ottelussa on brittiottelija mukana. 119:lle ei sitten löydykään mitään selitystä. Mir vs. Cro Cop kiinnostaa, mutta ei se kuitenkaan pääottelun arvoinen kohtaaminen ole. Noh, onneksi nämä ennakkoon heikkotasoiset UFC:t ovat loppujen lopuksi olleet monesti mainioita tapahtumia.
 

Orbus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
119:lle ei sitten löydykään mitään selitystä. Mir vs. Cro Cop kiinnostaa, mutta ei se kuitenkaan pääottelun arvoinen kohtaaminen ole. Noh, onneksi nämä ennakkoon heikkotasoiset UFC:t ovat loppujen lopuksi olleet monesti mainioita tapahtumia.

No juu, kyllähän sille osittainen selitys löytyy ja sehän on se, että ottelun piti olla Mir vs "Iso" Noguera 2, mutta se jouduttiin perumaan, kun Noguera loukkaantui, ei tämäkään ehkä olisi ollut ihan main eventti, mutta kuitenkin... Nyt jänskättää vaan se, että tapahtuisko iso ihme ja Cro Copin vasen jalka osuisi iso suista läskipäätä päähän...
Kortin paras matsi on minusta "Pikku" Noguera vs Ryan "Darth" Bader, tämän ottelun voittajahan on aika lähellä lightheavy weightin terävintä kärkeä...

Tosiaan, tuossahan pohdittiin lähtökohtaisesti kortejia, mutta monesti köykäsempien eventtien matsit on ollut parempia, kun mitä olisi odottanut...
 

NIN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fucking Horseshit
Eihän tuolla mitään hurjia superotteluita ole luvassa, mutta muutama herkkupala nyt kuitenkin.

UFC FN 22:
Escudero vs Oliveira - LW-sarjassa luvassa vauhtia ja vaaratilanteita. Oliveira lienee yksi lupaavimmista (kenestäköhän näin ei aina sanottaisi, ainakin Roganin kommenteissa) nuorukaisista eikä Escuderokaan ole todellakaan mikään turha kaveri. Oliveiran UFC-debyytti kesti 49 sekuntia elokuun alussa, eikä mikään hänen liikkeissään näyttänyt siltä, että kyseessä olisi ollut vahinko.

Sitten muutamia mielenkiintoisia ottelijoita eli Marquardt yrittää palauttaa itsensä MW-divarin kärkikahinoihin nivelrikkoja-Palharesin kustannuksella ja pitkästä aikaa hauska nähdä Yves Edwards UFC-kehässä. Oli reilut 50 UFC-tapahtumaa sitten varsin mielenkiintoinen pystyottelija, vaan onko aika tehnyt tehtävänsä.

UFC 119:

Mir vs Cro Cop on taas vedenjakajaottelu - alaspäin. Ei paljoa voitettavaa kummallakaan, mutta häviäjän osa raskaassa sarjassa vie gatekeeper-osastolle. Cro Copin kohdalla on jo puhuttu lopettamisesta, joten siinäkin mielessä mielenkiintoista nähdä vieläkö se vasen jalka kerran heilahtaisi. Mirillä pakkovoitto, mikäli haluaa vielä päästä dos Santosin, Velasquezin, Carwinin ja Lesnarin joukkoon mittelemään tittelistä.

Nogueira vs Bader -ottelusta odotan myös paljon. Little Nog oli Briltziä vastaan iso pettymys. Bader puolestaan voisi voitolla nosta itsensä lähelle LHW:n kärkiviisikkoa. Toisaalta, tässä on ottelu, jota ei periaatteessa haluaisi voittaakaan, tuleehan ottelun voittajaa vastaan Jon 'Bones' Jones.

Serra vs Lytle haiskahtaa siltä, että Serralle käy kalpaten, niin hyvä ja viihdyttävä Lytle on viime aikoina ollut, mutta saas nähdä. Edellinen kohtaaminen TUF-finaalissa vuonna miekka oli ainakin tasainen.

UFC 120:ssa on vähän hohhoijaa-otteluita ennakkoon ajatellen, mutta Conditia, Hathawayta, Kongoa ja Bispingiä on kiva nähdä. Ja miksei Hardyn mohikaaniakin.
 

NIN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fucking Horseshit
UFC Fight Night 22

Charles Oliveira oli just niin hyvä kuin toivoinkin. Eikä pelkästään matto-BJJ-miehenä, vaan piti Escuderoa pilkkanaan pystyssäkin. Tästä 20-vuotiaasta tulee vielä UFC-mestari, kunhan saa vielä enemmän kokemusta.

Pääottelussa Palhares sai oppitunnin siitä, että tuomaria ei kannata alkaa huitoa paikalle silloin kun on matsi kesken. Ilmeisesti protestoi Marquardtin liukkautta ajatellen, että Greg Jacksonin tiimi on jälleen voidellut ottelijansa (vrt GSP vs Penn), mutta tarkastuksessa ei Nate the Greatista löytynyt kuin hikeä.
 

Lager Lager

Jäsen
Suosikkijoukkue
National Hockey League
Jomhod Kiatadisak ja Lucio Linhares FF28:ssa

Fight Festival 28, La 16.10.2010 Töölön Kisahalli

MMA 3x5 min -83,9 kg
Lucio Linhares, Brasilia vs
TBA

MMA 3x5 min -70,3 kg
Niko Puhakka, Espoon Kehähait vs
Luiz Azeredo, Chute Boxe - Brasilia

MMA 3x5 min -93 kg
Marcus Vänttinen, Alliance Porvoo vs
Ivan Serati, Italia

POTKUNYRKKEILY WAKO-PRO EM-OTTELU
Full Contact 10x2 min -64,5 kg
Jarkko Jussila, Vaasan Budokan vs
Gabor Görbics, Unkari

MMA 3x5 min -93 kg
Toni Valtonen, Espoon Kehähait vs
Sean Salmon, USA

Potkunyrkkeily Full Contact 7x2 min -94 kg
Jukka Saarinen, Järvenpään Kehäkarhut vs
Alberto Morais, Portugali

MMA 2x5 min -61,2 kg
Janne Elonen-Kulmala, Espoon Kehähait vs
Sirwan Kakai, GBG MMA - Ruotsi

Muay Thai 5x3 min -69,85 kg
Jomhod Kiatadisak, Thaimaa vs
Hicham Chaïbi, Ranska

MMA 2x5 min -55,0 kg
Tina Lähdemäki, Grappling Team Pori vs
Paulina Suska, Puola
 

AnaMasa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahko
Täällä on keskustelun taso niin korkealla, että sitä on varaa vetää pari pykälää alas tällä viestillä :)

Tuli tänään nimittäin otettua ensikosketus lajin seuraamiseen Riihimäen Cage Challenger illassa, jossa yksi tutun tuttu oli ensi kertaa ammattilaiskehässä tai siis häkissä. Tilaisuus oli kokonaisuutena onnistunut ja parissa ottelussa nähtiin kunnon myllyjäkin. Varsinkin viimeisen parin Suhonen-Nilsson oli suurimmaksi osaksi erittäin viihdyttävää lyömistä. Yksi tyttömatsikin nähtiin, kun ukrainalainen Olga taipui Elovena-tytön alle. Valitettavasti valtaosa ajasta joka ottelussa oltiin maissa ja sekös alkoi tätä nyyppää riepomaan. Jos 5 minuutin erästä ollaan keskimäärin aika 0.10-5.00 solmussa matolla, niin ei sitä kukaan jaksa.

Valehtelin tuossa alussa, koska olin joskus yli 10v sitten Turussa Kupittaalla jossain vastaavassa tapahtumassa. Siitä muistuu, että siisteintä oli katsoa kun aika tuoreet harrastajat, joista osa jopa vähän läskejä ottivat mittaa toisistaan. Siinä sattui ja tapahtui.

Onko tässä touhussa jotain sarjaa, alalajia tai jotain, jossa tuo matolla hierominen olisi vähän pienemmässä roolissa?
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Pelkkä väsynyt matossa makaaminen on tylsää, mutta aktiivinen matto-ottelu on parasta seuratavaa, varsinkin jos on joskus itse nysvännyt asian kanssa. Teknisimmät suoritukset nähdään matossa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös