Ultimate Fighting Championship ja muut kamppailulajit

  • 922 785
  • 5 077
...on Marcus Jones, lähinnä kokonsa takia. Mutta jos hän tuosta vielä kehittyy, niin kuin varmasti tekee, ei pitäisi sen päivän koittaessa olla horkkahirviö Lesnarillakaan mitään jakoa.

BS! Jones on vanhempi, ei omaa minkäänlaista kamppailulajitaustaa. Koko eroa löytyy peräti 8cm ja Lesnar on silti painavempi kuin tämä jenkkifutari.

Ainoa mies, joka tällä hetkellä pystyy horjuttamaan Lesnarin valtaa on Fedor ja minusta tuntuu, että "The Last Emperor" lahoaa ennenkuin saisi edes tilaisuuden siihen.
 

Trenchtown

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS

Kunnioitan mielipidettäsi, enkä lähde vääntämään tämmöisistä. Katsotaan sitten joskus, jos nuo kohtaavat. Ehkä mielipiteisiini vaikuttaa suunnaton inhoni Lesnaria kohtaan, olkoonkin, että äijä on painoluokkansa suvereeni hallitsija UFC: ssä. Josko joku päivä saisimme Fedorin pieksemään Lesnarista paskat pihalle. Joku muukin käy, kunhan läskipainijalta saataisiin vyö pois. Tai sitten hormonikassi pieksee kaikki tarjolla olevat, jossa tapauksessa, i'll get me coat.
 

Flou

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ravens
Näitten kahen näkemän ottelun perusteella Nelson tekee mahdollisimman vähän voiton eteen. Ok, kiva, että pääsee jatkoon, mutta Dana tuskin tulee roikuttamaan miestä mukana joka on täysi kusipää kehän ulkopuolella ja kehässä lähinnä yrittää nukuttaa ihmiset hengiltä.
Harmi, että Wrennin kunto loppui noinkin pahasti kesken. Vaikea taas käsittää miten tuo eka erä saatiin Nelsonin nimiin kahden tuomarin papereissa.
 

SamSpade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ikurin Vire
Tänään urheilukanavalla 22:30 M-1 challenge 2009 Suomi vs Usa East. Ihan muistutuksena jos jotain kamppailulajien fania kiinnostaa.
 

-OO-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Näitten kahen näkemän ottelun perusteella Nelson tekee mahdollisimman vähän voiton eteen. Ok, kiva, että pääsee jatkoon, mutta Dana tuskin tulee roikuttamaan miestä mukana joka on täysi kusipää kehän ulkopuolella ja kehässä lähinnä yrittää nukuttaa ihmiset hengiltä.

Minusta vaan tuntuu siltä että sitä todellista Nelsonia ei olla vielä nähty siksi että hän vaan haluaa varmistella jatkoonpääsyn kilpailussa, ja sen että pysyy ehjänä ja mahdollisimman hyvässä kunnossa. Ymmärtää siis että kyse on isommasta kokonaisuudesta kuin vain yhdestä ottelusta. Vaikuttaa kyllä niin yli-itsevarmalta kaverilta (ylimieliseltä?) että tietää voittavansa vähän himmaillenkin. Veikkaisin että sitten jos (kun?) pääsee finaaliin niin tulee näyttämään koko osaamisensa.

Onhan tuo aika mulkun oloinen äijä mutta vaikuttaa tuosta porukasta selkeästi parhaalta. Uskoisin että menee finaaliin ja saanee siellä vastaansa joko Marcusin tai sitten Jon Madsenin. Wreniä pidin sellaisena joka olisi hänet voinut yllättää mutta eipä sitten kuitenkaan kyennyt.
 

ljördi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo Blues, Fc Espoo ,
Lesanrin valtaa?? Vaikka onkin chämpiööni ja näytti hyvältä Miriä vastaan niin täytyy kuitenkin muistuttaa faktasta että kaverilla oli ongelmia ikälopun 20 kiloa kevyemmän Couturen kanssa vaikka lopulta voittikin ja lisäksi se että rekordi 4-1 ei munun silmissäni näytä mitenkään erityisen kovalta. Vielä 1 tai 2 kovaa hevyweightiä pitäisi kaataa että hän minun silmissäni on UFC;n ykkösraskassarjalainen. Eli toisinsanoen vielä testaamaton nimi.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit, #88 Kane, Blackhawks, Världen's bästa #65

Niin, tai sitten kun katsoo että kokemusta on tullut lisää Couture matsin jälkeen ja treenejäkin enemmän alla. Tämä kaveri on eläin ja tulee sen vielä näyttämään.
Kaveri on järkyttävän kokoinen ja voimakas, osaa lyödä kovaa niillä lunchboxeilla ja on yksi parhaimmista painijoista. Ja ei en puhu siitä feikkipainista, kaveri kuitenkin armeijassa ja amatööreissä paininut sen verran hyvin.
 

NIN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fucking Horseshit
UFC:n raskassarjalaiset

Tuolta löytyvästä listasta on kieltämättä aika vaikea löytää varteenotettavaa kaveria, jonka pystyisin kuvitella voittamaan Lesnarin. Carwin? En oikein jaksa uskoa tähän, vaikka pudottikin Gonzagan melko nätisti. Kongo? Oli surkea Velasquezia vastaan matossa, jonne Lesnar veisi alle 30 sekunnin. Velasquez? Pitäisi oppia lopettamaan ottelut paremmin. Mir? Hänen kuvittelin pieksävän ja lukottavan Lesnarin, mutta jälkimmäinen löysikin Mirin ottelusta aukon, jota hyödynsi isolla massallaan. Nogueira? Voitti Couturen, hävisi Mirille, ei vakuuta enää. Toisaalta väärässä olen ollut ennenkin ja enhän uskonut Shogunin löytävän heikkoa kohtaa Machidan puolustuksesta, toisin kävi.

Mutta samaa mieltä siinä ljördin kanssa, että ehkä on vähän ennenaikaista puhua Lesnarin vallasta, kun kaveri ei ole kertaakaan puolustanut (undisputed) HW-vyötään. Couture kuvasi hyvin tuossa muutama päivä sitten Tim Sylvian toista mestaruusajanjaksoa, että Sylvia otteli not-to-lose. Ja vähän samaa oli esim. Machidan otteissa Shogunia vastaan. Mestaruuden (ja sen mukanaan tuomien sponsorisopimusten yms.) puolustaminen on aina erilaista kuin haastaminen.
 

ljördi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo Blues, Fc Espoo ,
Tämä kaveri on eläin ja tulee sen vielä näyttämään.
Eläin? Kyllä samaa mieltä ja nimenomaan ja tulee sen vielä näyttämään en kiellä missään nimessä. Mutta pointtini oli Juuri tuo että nyt puhutaan jo Lesnarin omasta valtakunnasta joka on minusta vielä vähän liian hätäistä.
Minotaurulla oli muuten polvi sökönä Miriä vastaan joten siinä syy surkeaan esitykseen vaikka turhaahan tässä selityksiä on hakea. Ja jottei kukaan saisi käsitystä että väheksyn Brockia niin minulla on oikeasti pelko siitä että jos Fedor vs. Lesnar joskus toteutuu niin voisin jopa uskoa että Fedor tässä tappion ottaa vaikka se olisi minulle suurin painajainen tällä hetkellä. Kuitenkin kaksi aikalailla erilaista persoonaa joista ihailen enemmän Fedoria. Muttta onneksi se on vain mielikuvitustani.
 

mazapp

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Tanaan kannattaa virittaytya koneen aareen siina 22 aikoihin. UFC kaydaan talla kertaa Englannissa joten tulee ihmisten aikoihin, taten suorana seuraaminen on jo kannattavaa. Suorana voi seurata sivuston www.justin.tv kautta, tai sitten Sopcastin. Suosittelen.

Itse ilta on kovinkin kiinnostava. TUF9:n voittajien lisaksi aina viihdyttava Dan Hardy ja Bisping takaavat hyvaa viihdetta. Niin, ja tietysti "Natural"

Hieno ilta toivottavasti tulossa parin paskemman jalkeen.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Kiitokset muistutuksesta, olisi mennyt muuten ohitse. Satuin pyörähtämään palstalla ja näin mainintasi. Siitä sitten suoraan Sopcastin kautta lähetykseen ja ehdin juuri nähdä Bispingin matsin. Myös hurrin matsin uusinta sattui sopivasti, hyvä matsi sekin.

Edit: Jaa, no enpä nyt tiedä tuosta päämatsin tuloksesta. Kai se noin sitten meni...
 
Viimeksi muokattu:

pancor

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, New Orleans Saints, Україна
Edit: Jaa, no enpä nyt tiedä tuosta päämatsin tuloksesta. Kai se noin sitten meni...

Kyllähän tuo ihan oikein meni. Randy hallitsi selvästi 1. erää ja osui myös iskuillaan useammin. 2.erä taas oli Veran mutta kolmannessa Randy otti tahtipuikon takaisin ja sekä hallitsi, että osui Veraa enemmän. Täysin oikea tulos mielestäni. Ei kaunista mutta tehokasta.

Ylipäätään tasokas eventti kokonaisuudessaan. Parhaat matsit mielestäni Swick - Hardy, Bisbing - Kang ja Wilks - Brown.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Ei kaunista mutta tehokasta.
Ehkä mulla näkökulma tiivistyy tähän. Tiedän kyllä, että tuo on raskasta molemmille osapuolille, eikä pelkkää nojailua, mutta makailu ei vain silti jaksa inspiroida innostumaan matsista. Mielestäni viimeinen erä oli Randyn makailua lukuunottamatta muutenkin tasainen, joten ei tuo nyt aivan selvä peli ollut.
 

mazapp

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Ei kaunista mutta tehokasta.

Ylipäätään tasokas eventti kokonaisuudessaan. Parhaat matsit mielestäni Swick - Hardy, Bisbing - Kang ja Wilks - Brown.

Niinpa, huomasihan tuon Randyn painimisen tehokkuuden jo Veran ottelun jalkeisesta puuskuttamisesta, varsinkin kun vertaa yli-ikaiseen Randyyn.

Oli kylla tasokas event, varsinkin verrattuna pariin edelliseen. Bisping teki vahvan paluun Hendersonin ottelun jalkeen ja takoi hyvin otelleelta Kangilta luulot pois toisessa erassa. Hardy otteli aikaisempia koitoksia fiksummin ja seuraavana sitten yrittamaan tittelia GSP:ta vastaan.

TUF9 kilpailijoista vakuuttavin esitys oli selkeasti Andre Winnerilta. Oli kuin uusi kaveri, iski erittain tehokkaasti ja pistikin vastustajan istumaan kahdesti, toisella kerralla paatti ottelun tekniseen tyrmaykseen. Myos Ross Pearson otteli fiksusti ja tehokkaasti. Ottelu paattyi flying kneen avattua Rileyn naaman. Wilksin otteleminen menetti tehoa umpeutuneen silman takia. Matt Brown oli kylla kova.
 

NIN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fucking Horseshit
(Sisältää juonipaljastuksia ja marinaa...)

Tasainenhan Couture vs Vera oli ja olisi ollut perusteltavissa 29-28 kummalle tahansa. Nyt meni näin päin, eikä siinä mitään.

Mutta ihan oikeasti, Randy, jää eläkkeelle. Enää ei jaksa Rogankaan kauheasti hehkuttaa kuinka "...Randy imposes his will..." nojailemalla vastustajat väsyksiin kehää vasten. Ei vaan voi tajuta, kuinka tällaiselle (nykyiselle) nojailijalle annettiin viime tappion jälkeen 6 ottelun jatkosopimus, josta siis on vielä 5 unettavaa nyhjäystä jäljellä. Tuossa tuli kurkkailtua historiaa ja luettua, että viimeksi kun Randy lähti UFC:sta, yksi suurimpia syitä oli se, että Liddell sai suuremmat ottelukorvaukset kuin hän. Jaa-a, olisikohan viihdearvossa hieman petraamista? On legenda ja ihanaa ja mahtavaa, mutta eihän tuota Vera-ottelua pysty kyllä enää toiseen otteeseen katsomaan.

Briteistä Andre Winner ja Ross Pearson näyttivät todella hyviltä ja viihdyttäviltä ottelijoilta. Itse kun en TUFia yleensä ole seurannut, niin nämä ottelijat tulivat aivan puskista. Bisping ja Hardy täydensivät englantilaisten loistavaa iltaa. The Count näytti ensimmäisen erässä yhtä epävarmalta kuin Hendoa vastaan, mutta mattotyöskentelyssä King Kangin alta sai ilmeisesti aimo annoksen itseluottamusta, koska toisessa eräss tuli täysin toisella asenteella. Hardy oli hyvä myös, mutta seuraavaksi vastaan asettuva GSP tulee olemaan liian kova pala.

Lesnar on muuten vieläkin Danan mukaan kipeänä, ilmeisen vakavasti, kun sairaalassakin on viettänyt aikaa. Näinköhän ensi keväänä nähdään sittenkin uusi mestari, jos Lesnar ei pysty puolustamaan titteliään. Onko jollain tietoa, kauanko mestari UFC:ssä pystyy olemaan puolustamatta titteliään ja menettämättä sitä?
 

Flou

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ravens
Jäipähän harvinaisen paska maku muuten hyvästä eventistä.

Main event oli todella puuduttavaa paskaa. Ei tuota nojailua yksinkertaisesti jaksa katsoa kolmea erää putkeen. Roganin ja Veran kommentit tuomareista tosin menivät aika reilusti yli. Mitä vittua Vera muka teki koko matsissa? Pari potkua perille ja yksi takedown, joka ei johtanut MIHINKÄÄN. Ei tainnut tulla edes yhtä lyöntiä full mountista, helvetin hyvä suoritus siis... Erät täysin oikeutetusti eläkkeelle joutavalle Couturelle 2-1.

Hardy vs. Swick oli ihan ok viihdettä. Hardy tosin mielestäni otteli hieman tyhmästi, kun jäi clinchiin / antoi Swickin vain clinchailla puolet ottelusta. En oikein usko, että Hardylla on kovin suuria mahdollisuuksia GSP:tä vastaan. Puncher's chance jne...

Wilks vs. Brown oli ylivoimaisesti mielenkiintoisin ottelu cardilla. Matt Brown tuntuu ottelevan joka kerta helvetin viihdyttävästi. Hieman ihmetyttää, että UFC antoin TUF:n voittaneelle Wilksille heti ensimmäiseen matsiin jo noinkin kovan vastuksen. Tosin eipä tuo Wilksin voittokaan kaukana ollut...

Edit: Ihan unohin jo Bisping vs. Kang -matsin. Huomasko kukaan muu, että Bisping kierti jälleen kerran vasemmalle vastustajan oikeata päin, kun valmentajat nimenomaan käski tekemään toisin. En tiedä näkyikö mattopainissa Bispingin hyvä taitotaso karata full mountista, side controllista parempiin asemiin vai onko Kang tosiaan noin huono pitämään nuo tilanteet hallussa, mutta kieltämättä vakuutti kovasti Bispingin taito karata pahoista tilanteista.
 
Viimeksi muokattu:

tinkezione

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pens, Ipa, Rod Weery
Onko jollain tietoa, kauanko mestari UFC:ssä pystyy olemaan puolustamatta titteliään ja menettämättä sitä?

Kohtahan sen Machidan ja A.Silvan kohdalla varmaan näkee. (No ok, Machida lupasi jo suoraan rematchin Rualle, mutta Silvan äkillinen kiire sairaalaan Belfortin edestä kertoo kyllä paljon.)
 

Uuhis #97

Jäsen
Suosikkijoukkue
Molomoton TPS, LA Kings, , Newcastle United
Lesnar on muuten vieläkin Danan mukaan kipeänä, ilmeisen vakavasti, kun sairaalassakin on viettänyt aikaa. Näinköhän ensi keväänä nähdään sittenkin uusi mestari, jos Lesnar ei pysty puolustamaan titteliään. Onko jollain tietoa, kauanko mestari UFC:ssä pystyy olemaan puolustamatta titteliään ja menettämättä sitä?

Eikös Dana väläyttänyt sitä että Lesnarilta voidaan joutua ottamaan titteli pois. Tämä jo ihan senkin takia että tuo sairaus on kuulema sitä luokkaa että ura saattaa olla paketissa.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät, Boston Bruins
Huhujen mukaan Lesnarin ura voisi olla paketissa. Saa nähdä nyt ja mikä kumma sairaus miehen on selättänyt?

Ihan vaan mononukleoosi eli kansan kielellä pusutauti. Itse sairastin sen muutama vuosi sitten, ja oli kerrassaan harvinaisen ärsyttävä tauti. Imusolmukkeet turposivat tekniikkapallon kokoiseksi, jonka seurauksena en oikeastaan pystynyt nielemään mitään. Ainoa keino yrittää syödä jotain oli kurlata suussa puuduttavaa nestettä, ja sitten yrittää ryystää keittoa. Siinä on se huono puoli, että se voi kestää ihmisistä riippuen pidemmänkin aikaa ja jäädä itämään elimistöön. Itsellänihän se kesti noin 3 viikkoa, jonka aikana tuli laihduttua noin 10kg, mutta Lesnarin kokoisessa miehessä jälki voi olla paljonkin pahempi.
 

Sidewinder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Manchester United, AC Oulu
NIN kirjoitti:
Onko jollain tietoa, kauanko mestari UFC:ssä pystyy olemaan puolustamatta titteliään ja menettämättä sitä?
Vuoden verran, ellen ihan vaarassa ole.
Onhan näistä tilanteista esimerkkejä ihan lähimenneisyydestä, esim. Randy Couture oli poissa yli vuoden sopimuskiistansa takia. UFC:n ratkaisuhan on ollut väliaikaisen mestaruuden myöntäminen, eli interim championship. Uskoisin, että näin käy nytkin ja oma veikkaus matsista on Velasquez-Carwin. Nogueiranhan piti otella Cainia vastaan 108:ssa, mutta myös Big Nog on sairastunut, joten 108 tarvitsee uuden päämatsin. Tämän matsin voittaja sitten ottelee Lesnaria vastaan keväällä/kesällä, jos mahdollista, siitä oikeasta mestaruudesta. Dos Santos on sitten kolmas vaihtoehto tuohon interim championship matsiin, jos se alkuvuodelle halutaan.
 

Uuhis #97

Jäsen
Suosikkijoukkue
Molomoton TPS, LA Kings, , Newcastle United
Ihan vaan mononukleoosi eli kansan kielellä pusutauti. Itse sairastin sen muutama vuosi sitten, ja oli kerrassaan harvinaisen ärsyttävä tauti. Imusolmukkeet turposivat tekniikkapallon kokoiseksi, jonka seurauksena en oikeastaan pystynyt nielemään mitään. Ainoa keino yrittää syödä jotain oli kurlata suussa puuduttavaa nestettä, ja sitten yrittää ryystää keittoa. Siinä on se huono puoli, että se voi kestää ihmisistä riippuen pidemmänkin aikaa ja jäädä itämään elimistöön. Itsellänihän se kesti noin 3 viikkoa, jonka aikana tuli laihduttua noin 10kg, mutta Lesnarin kokoisessa miehessä jälki voi olla paljonkin pahempi.

Käsitin että Lesnarilla olisi jotain muutakin kuin Mononukleoosi joka on jo tiedossa. Ainakin Dana totesi tuolla lehdistötilaisuudessa että sairaus on vakava, mutta kyse ei ole HIV:sta tai syövästä. Aikuisilla mononukleoosi voi aiheuttaa vakavan maksatulehduksen, mikä on yksi vaihtoehto.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät, Boston Bruins
Käsitin että Lesnarilla olisi jotain muutakin kuin Mononukleoosi joka on jo tiedossa. Ainakin Dana totesi tuolla lehdistötilaisuudessa että sairaus on vakava, mutta kyse ei ole HIV:sta tai syövästä. Aikuisilla mononukleoosi voi aiheuttaa vakavan maksatulehduksen, mikä on yksi vaihtoehto.

Mononukleoosihan voi myös aiheuttaa useitakin eri vakavampia oireita, kuten esimerkiksi pernan repeämisen ja anemian jossa vasta-aineet hyökkäävät punasolujen kimppuun. Yleensä ottaen pusutauti on muutenkin aina sitä pahempi, mitä vanhempana sen sairastaa.

Vaikkei Brock olisikaan saanut mitään näistä vakavammista oireista, kesken treenijakson sairastettuna se pistää kyllä silti kaiken aivan vituralleen. Et voi muutamaan viikkoon juuri tehdä mitään ja syöminenkin on vaikeaa, ja Brockin kokoinen mies menettää varmasti aika kovasti massaa. Harjoitusjakson uudelleen aloittaminenkin on vaikeaa sillä virus pyörii yhä elimistössä, ja kun sivuoirelista on tuota luokkaa niin haluat varmastikin olla täysin terve aloittaessasi treenaamisen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös