Ulkkareiden koomailut Suomessa – sattumuksia ja tapahtumia

  • 38 479
  • 123

Lemiöö66

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelikanat, änärin Pingviinit ja kaikki lätkä...
Hauskoja tarinoita joista kiitos kaikille. Toivottavasti lisää tulossa. Mites noi coutsit - ainakin Tzadissa taisi jollekin kulho maistua...
 

#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Hauskoja tarinoita joista kiitos kaikille. Toivottavasti lisää tulossa. Mites noi coutsit - ainakin Tzadissa taisi jollekin kulho maistua...
Bob Francisille ei tainnut kulhot tai saavit edes riittää, vaan enemminkin tynnyrilliset ja vähän pillereitä siihen kyytipojaksi. Taisi ongelmat hänellä olla lähtöisin jostain pahempi laatuisesta vammasta, mutta kunnon penailu oli takana tässäkin rekryssä vahvasti.

E: Ja tuossa yksi (IS) uutinen Bobista:

 

Majoneesi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaikki voijjaan tuhota
Kiitos kaikille muisteloita ja tarinoita jakaneille!

On muuten erikoista, ettei tällaista ketjua ole aiemmin laitettu kasaan. Niin joo, tuore foorumi niin sepä selittää.
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Kaudella 1976-77 Lukkoa valmensi viiden pelin ajan kanadalainen Tony Ott.

Mies sai nopeasti lempinimen "Odd", kun paljastui että päinvastoin kuin hänet Raumalle hankkinut Juhani Wahlsten oli sanonut, äijä ei tajunnut jääkiekosta tuon taivaallista. Kun häneltä oli joku kysynyt, että mikä mies hän lopulta oikei on, niin Ott oli vastannut:

- Bisnesmies.

Mustat aurinkolasit päässä Äijänsuolla hortoillut Ott oli ilmeisesti huijannut Wahlsteniakin, vaikka kyllähän Juuso loppuun asti oli sitä mieltä että jääkiekkomies se oli. Veti jopa yksityistä jääkiekkokouluakin St. Louisissa jossa Juuso oli käynyt paikan päällä katsomassakin outoa lintua.

Alunperin Ott tuli mukaan Lukon valmennustiimiin johon kuuluivat päävalmentaja Kai Rosvall, apuvalmentaja Esko Sahlstedt sekä maalivahtivalmentaja Risto Kaitala. Aluksi kaikki näytti hyvältä, kun Lukko voitti Ilveksen Tampereella 8-3 ja seuraavassa pelissä kotonaan FoPSin 12-2.

Sitten rupesi taas tulemaan tappioita, ja päävalmentaja Rosvall laski yhteen 1+1 ja otti loparit. Päävastuuseen nostettu Ott ehti valmentaa Lukkoa viiden pelin ajan saldolla 1 voitto - 4 tappiota. Kakkosvalmentajana jatkanut ja Ottin jälkeen päävalmentajaksi siirtynyt Esko Sahlstedt oli sitä mieltä että sekin voitto tuli vähän niinkuin vahingossa.

Harjoituksissa pelattiin "Mustaa miestä" ja pyörittiin kuperkeikkoja. Pelipalaverissa oli tapana että Ott kertoili ensin hauskoja juttuja sieltä täältä, ja sitten lopetti osuutensa sanomalla:

- Ja nyt Esko sitten kertoo kuinka me tänään pelataan.

Sen viiden pelin rupeaman jälkeen Ott sai tarpeekseen ja häipyi Raumalta vähin äänin. Mutta yhden uutuuden Ott raumalaiseen jääkiekkoon toi, eli maalivahdin vaihtamisen kuudenteen kenttäpelaajaan.

Ei kai Ott tuota ihan kokonaan uutena asiana liigakaukaloihin tuonut, mutta poikkeuksellisen aikaisin muihin joukkueihin verrattuna Lukko alkoi maalivahtia pois ottamaan. Esko Sahlstedt jalosti sitten tätä kuudennen kenttäpelaajan käyttämistä vielä pidemmälle, niin että ihan ympäri Suomea peleistä kirjoittanut lehdistö puhui "raumalaistempusta" joku joku joukkue pelasi ilman maalivahtia.
 

Frankie

Jäsen
Suosikkijoukkue
평양시 IFK, Philadelphia Flyers, Arsenal FC
Kun täällä on nyt ollut puhe ulkomaalaisista valmentajista niin olen itse kuullut tarinan, että IFKssa 2006-2008 vaikuttanut valmentajavelho Paul Baxter oli malliesimerkki Sir. Penan rekrytoinneista. Pena oli soittanut eräälle sen aikaiselle suomalaiselle mailavalmistajalle ja kysynyt, että tunnetteko ketään valmentajia? Näin löydettiin Baxter.
 

axe

Jäsen
Nää nyt ei ole oikein mitään koomailuja ja muutenkin ollaan pääasiassa kaukalossa, mutta jos kiinnostaa ulkkismiesten alkuvaiheet Suomessa ja yleisesti meno silloin, niin tässä on juttua Tapparan ekasta ja kolmannesta ulkomaalaisesta. Eka oli kaudella 1962-63 ja kaiken kaikkiaan kolmas ulkomaalaisvahvistus Suomessa. Toinen taas 1968-69 enkä jaksa laskea monesko kaikkiaan, mutta noin kymmenen ekan joukossa sekin.


 

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
Daniel Corson Ilves-pestiä syksyllä 2013 ei olekaan varmaan vielä mainittu tässä ketjussa. Joukkueen pelitavasta luistaneella ykkössentterillä meni lopulta sukset ristiin päävalmentaja Tuokkolan kanssa ja kanadalainen löysi itsensä Mestiksen LeKistä.

Tuntematon huoltaja -kirjan mukaan kaiken nähnyt Lasse Laukkanen oli pelaajasopimuksen vaatimuslistan nähdessään todennut jo kesällä, että "nyt tulee ongelmia". Kaukalon ulkopuolella erikoinen episodi oli, kun kanadalaiselle ei kelvannut Tampereen keskustassa ollut asunto, jossa mm. Bruce Racine ja Hannu Toivonen olivat asuneet. Asunnossa oli olohuone ja kaksi makuuhuonetta, mutta siinä oli perheen vierailuiden vuoksi ilmeisesti yksi makuuhuone liian vähän.

Kun Corsolle löytyi 23 ottelun jälkeen uusi seura Minskistä, kanadalainen halusi mukaan Valko-Venäjälle sopimusehtojen mukaan hankitut tavarat tiettyä merkkigrilliä myöten. Tavaroiden lähettämisen jälkeen Corso soitti vielä, että Ilveksen pitäisi maksaa tullimaksutkin, että hän saisi tavarat maahan. Lopulta Corson vaatiman asunnon tyhjennyttyä selvisi, että kolmesta makuuhuoneesta kaksi oli täysin koskemattomia.
 

McBean

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Bruins, Noutajat, Scarborough FC
"Reijo Mäki kertoi, että aikanaan Turun Palloseurassa pelannut Mal Davis harrasti seksiä naisen kanssa kun muut juhlijat löivät ympärillä tahtia. Aktin jälkeen Davis oli siirtynyt suoraan katsomaan videolta omia maalejaan."

Tässä vielä näiden herkkien hetkien kertaus itse Mäen suusta. Davisin heiluva kultamitali on todella vahva mielikuva.

 

laituri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hockey Reipas, Charlestown Chiefs
Yksi mielenkiintoisimmista Lahti-kiekon hankinnoista (Averyn lisäksi) oli muuan Bryan Fogarty. Mies josta odotettiin Bobby Orrin manttelin perijää. Uraa valitettavasti vei päihteet todella rajulla tavalla.

Fogarty rantautu Lahteen harjoituskaudella ja DEL:stä tihkuneiden tietojen perusteella päihdeongelmat piti olla hallinnassa. Fogarty ei sarjan alkua enää Pelicansissa nähnyt, kun elokuu meni melko huuruisissa merkeissä ja seura kuljetti Bryanin lentokentälle.

Harjoitusotteluissa näki, että kunnon seppä oli kuitenkin kyseessä ja olisi varmasti ollut Pelicansille todellinen vahvistus siihen rosteriin. Lahden visiitin jälkeen elämän hallinta katosi tyystin ja netistä löytyy mielenkiintoisia episodeja esim. virkavallan kanssa. Fodertyn elämä päättyi 2002 eli noin 1,5 vuotta Lahden visiitiin jälkeen.

Tarinan mukaan Bryan tykkäsi pizzasta ja kämpästä löytyi noin parin metrin korkuinen pino pizzalaatikoita.
 

JYP#44

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyyni Kari & Klassikkopaidat
Erinomainen ketju, kiitos siitä kaikille osallisille.

Miklikin tapaukseen viitattiin pariin otteesen ohuesti, mutta ihme kyllä, kukaan ei käynyt sitä kunnolla läpi. Jospa minä sitten...

Michel Miklik oli hetken aikaa vähes utopistisen ulkomaalaisvahvistuksen maineessa. Kaveri tuli Jyväskylään kesken kauden 2016-17, ja paineli heti ensimmäiseen peliin pari maalia ja tarina oli valmis. Kuin kirsikkana kakun päällä kaveri ei suostunut puhumaan sanaakaan englantia toimittajille tai faneille, mikä lisäsi kaverin mystisyyttä. Tosin joukkuetta lähempää kuultuna miehen kielitaito ei ollut kuitenkaan täysin alkeellinen, hän vain ujosteli puhua vierasta kieltä vieraiden kanssa.

Ensimmäinen Mikilikin kausi muistetaan Joe Finlayn alle jäämisestä, jossa oma visiiri viilsi naaman auki. Miklikillä oli turpa aivan rullalla ja hän oli monta viikkoa poissa. Kävi kuulemma kotimaassaankin viettämässä saikkua, mutta palasi sovitusti takaisin. Keväällä oli takaisinmaksun aika, kun pronssipelissä jatkoajalla Finley pomputteli kiekkoa keskialueella menettäen sen Miklikille, joka painoi tilanteesta maalin ja JYPille pronssit kaulaan.

Pitkin kesää ja syksyä 2017 huhuiltiin Miklikin paluusta, ja niinhän se kävi. Miklikin artistisopimus julkaistiin melko legendaarisesti, siitä oheinen video.



Toinen kausi ei ollut enää samanlaista tykitystä. Kaikki paska huipentui sitten siihen, kun tsekkiläinen Ocelari Trinec saapui Jyväskylään pelaamaan CHL:ää. Niin hassulta kuin se kuulostaakin, Miklik oli dokaamassa CHL-välierän aattona Trinecin pelaajan, Vladimir Draveckyn kanssa. Myöhemmin dokaamisen loputtua Miklik lähti heittämään 2 promillen humalassa JYPin autolla Vladimiria hotellille. Hannikaisenkadulla hän ajoi jonkinlaisen onnettomuuden, törmäten joko liikennemerkkiin, lyhtypylvääseen tai toiseen autoon. Joka tapauksessa auto jäi siihen ja poliisi tuli paikalle.

Miklik oli heittäytynyt poliisille hankalaksi ja kieltäytynyt puhaltamasta alkometriin. Sen jälkeen hänet vietiin Keski-Suomen Keskussairaalaan, jossa hän kieltäytyi verikokeesta ja laittoi poliiseille sen verran hanttiin, että paikalle piti kutsua toinen partio pistämään kaveri nippuun. Verikoekin saatiin lopulta otettua ja herra nukkui pään selväksi putkassa. Soppari purettiin vasta pari päivää myöhemmin, eli seuraavan päivän kokoonpanosta puuttumisesta CHL-pelissä ei pidetty mitään melua. En muista pelasiko Vladimir Dravecky Trinecin kokoonpanossa, mutta JYP voitti tuon ottelun 4-2.

Myöhemmin Miklik vetosi oikeudessa siihen, että kun häntä ei puhallutettu, niin häntä vastaan ei voi olla mitään näyttöä. Vähän erikoinen veto, koska alkoholimäärä oli mitattu onnistuneesti verestä. Lopulta Miklik sai tuomion törkeästä rattijuopumuksesta, liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja haitanteosta virkamiehelle. Miklikin asianajajana toimi muuten niin ikään ex-JYP Henry Saleva.


 

Baldrick

Jäsen
Nick Ritchie on kovaa vauhtia nousemassa tähdittämään tätä ketjua. Rapakunnossa Suomeen, Nurmen yksipuolinen mukilointi ja baarista lennetty ulos.

”Minä tunnen kuinka vauhti kiihtyy, tule mukanani juhlimaan…”
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Nick Ritchie on kovaa vauhtia nousemassa tähdittämään tätä ketjua. Rapakunnossa Suomeen, Nurmen yksipuolinen mukilointi ja baarista lennetty ulos.

Oliko tuosta baarista ulos lentämisestä jotain uutistakin vai pelkästään joku yksittäinen heitto palstalla?
 

Baldrick

Jäsen
Oliko tuosta baarista ulos lentämisestä jotain uutistakin vai pelkästään joku yksittäinen heitto palstalla?
Eipä täällä jokaista tarinaa ole lehtimies verifioinut.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Eipä täällä jokaista tarinaa ole lehtimies verifioinut.

Eli voi ihan yhtä hyvin olla jonkun hassuttelu "höhhöö, näin muuten Ritchien konttaamassa ulos yökerhosta". Ehkä oli ehkä ei, ajattelin vain että tästä olisi edes joku nimeltä mainitsematon lehti tehnyt jo klikkilööpit
 

Sonny Burnett

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Lukon neuvostoliittolainen molari Vladimir Myshkin. Lukon osiossa voisi löytyä juttuja enemmänkin, mutta yksi kuuluisimmista taitaa olla se, kun mies meni Raumalaiseen lähikauppaan ostoksille niin hän osti aina mandariinihyllyn tyhjäksi. Oletti ettei niitä enää seuraavalla kerralla siellä ole saatavilla, aitoon neukkutyyliin.
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Lukon neuvostoliittolainen molari Vladimir Myshkin. Lukon osiossa voisi löytyä juttuja enemmänkin, mutta yksi kuuluisimmista taitaa olla se, kun mies meni Raumalaiseen lähikauppaan ostoksille niin hän osti aina mandariinihyllyn tyhjäksi. Oletti ettei niitä enää seuraavalla kerralla siellä ole saatavilla, aitoon neukkutyyliin.
Niin ja kaupasta soitettiin Lukon toimistolle ja ihmeteltiin että mitä se teidän maalivahti oikein meinaa? Ihme touhua sekin kauppiaalta, tai kuka sitten soittikin mutta toisaalta pienessä kylässä on pienet piirit ja meiningit.

Pekka Laaksonen meni sitten katsomaan että mikä meininki ja Myshkinin perheessä kaikki kaapit olivat kananmunia täynnä, saattoi siellä hedelmiäkin olla sillä niitähän ei Neuvostoliitosta tainnut niinkään helpolla löytää kuin kanamunia.

Myshkin kertoili elämästään lehtihaastattelussa ja sanoi että totuttelu länsimaiseen elämään ja yhteiskuntaan on vaikeaa. Neuvostoliitossa oli helppoa, kun ei ollut rahaa mutta ei ollut mitään mitä olisi ostanutkaan, Lukossa pelatessaan hänellä taas oli rahaa ja kaupoissa tavaraa muttei tiennyt mitä olisi ostanut.

Paljon Myshkinistä on tullut kirjoitettua palstalle ja moneen otteeseen samat asiat. Toivottavasti ei tähän ketjuun kumminkaan ihan koko litaniaa.

Myshkinin alkukausihan oli helvetin huono, jopa Klaus Savolainen näytti ihan maalivahdilta tähän entiseen NHL:n tähdistöjoukkueen nollaajaan verrattuna. Taisi olla joulutauko, ja kausi oli 90-91 kun Myshkinille haettiin Moskovasta ne hänen vanhat risaiset patjansakin, kun meinattiin että jospa se torjuminen niillä alkaisi sujumaan.

Neuvostoliitossa Myshkin oli ollut harras Votkan juoja, varmaankin siksi kun ei syötävää ollut niin piti juoda ja votkaahan siellä työkansan paratiisissa oli. Käsittääkseni viinan juonnin takia hänet oli aikanaan maajoukkueestakin potkittu pois. Silloin hän oli jo raitistunut kun Lukossa pelasi, mutta omat ongelmansa siitäkin tuli kun hän ei muutenkaan puhunut kuin sitä omaa molotustaan eikä sitten viinapirun pelossa voinut osallistua joukkueen yhteisiin illatsuihinkaan.

Perhehän hänellä oli mukana Raumalla, ja käsittääkseni sopimus oli kaksivuotinen, tai 1+1. Joka tapauksessa Myshkin hiukan pahoitti mieltään kun ei sitten aiotun kaksivuotisen periodin sijasta saanutkaan olla kuin yhden kauden Raumalla ja Lukossa.

En tiedä sitten johtuiko niistä Moskovasta kiikutetuista vanhoista patjoista vai mistä, mutta juuri oikeaan aikaan peli rupesi sujumaan. Esimerkiksi 1-0 voitto Ilveksestä Tampereella oli kauden parasta Myshkiniä, ja sillä voitolla Lukko nousi SaiPan ohi sarjataulukossa ja pudotti SaiPan viimeiseksi. Viimeinenhän lähti tuolla kaudella suoraan divariin, eikä SaiPa enää Lukkoa kiinni saanut ja Lukko joutui karsimaan Kärppiä vastaan.
 

Number#3

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Billy Tibbets oli myös melko värikäs tapaus ja nykyään taitaa mennä vielä lujempaa. Oliko jotain linnatuomiota juuri istumassa ja ties mitä. Oliko se tämä kausi kun IFK:hon huhuttiin myös Jantusen Markoa? Olisi siinä voinut olla Jere ja Markon kanssa aika rapsakka kolmikko kasassa ellen sitten sekoita johonkin muuhun kauteen tai ulkomaalaispelaajaan.

 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Tibbets pillastui Äijänsuolla Lukon ja HIFKin pelin jälkeisessä kättelyjonossa, kun Shayne Toporowski veti kohdalle tullessa kätensä pois ja tokaisi ettei kättele raiskaajaa.

Itse siinä jäällä Tibbets ei kai isompaa kohtausta saanut, en tiedä kun en ollut enää kättelyä katsomassa. Pukukopissa oli kuulemma sitten raivonnut helvetisti ja huudellut että missä Toporowski on.

Jos oikein muistan niin Toporowski sanoi vielä lehtihaastattelussakin, ettei aio jatkossakaan raiskaajia kätellä.
 

Sonny Burnett

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Tibbets pillastui Äijänsuolla Lukon ja HIFKin pelin jälkeisessä kättelyjonossa, kun Shayne Toporowski veti kohdalle tullessa kätensä pois ja tokaisi ettei kättele raiskaajaa.

Itse siinä jäällä Tibbets ei kai isompaa kohtausta saanut, en tiedä kun en ollut enää kättelyä katsomassa. Pukukopissa oli kuulemma sitten raivonnut helvetisti ja huudellut että missä Toporowski on.

Jos oikein muistan niin Toporowski sanoi vielä lehtihaastattelussakin, ettei aio jatkossakaan raiskaajia kätellä.
Tibbets lähti loput käteltyään vauhdilla vielä Topon perään joka ei ollut vielä ehtinyt poistumaan kentältä. Olisivatko siinä jotain sanailleet. Muistaakseni.

Edit. Tietääkseni vasta siinä kaukalon ovella Topo sanoi syyn miksei kätellyt ja paineli koppiin.
 
Viimeksi muokattu:

JakkeKasi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Vanha ketju menee nostoon koska olen uusi käyttäjä. Stephen Dixon lähti Ässistä kesken kauden 12-13, joka muistaakseni päättyi myös Ässien mestaruusjuhliin korjatkaa olen väärässä. Tuli sitten Tapparaan kesken kauden 14-15, ja jos on ollut puhetta kosteista kavereista niin tämä kaveri oli märkä. Ennen rekisteröitymistäni luin jotain juttuja täältä ja ilmeisesti edes Tapparafanit eivät kaikki tiedä tämän mestarin seikkailuista. Vähintään 3-4 iltaa viikossa kaveri oli radalla, voi olla jopa alakanttiin. Muistan kun ensimmäisen kerran tapasin kaverin ja heitin jonkun väsyneen kohteliaisuuden herran pelitaidoista niin sen jälkeen ei tarvinnu maksaa yhdestäkään juomasta. Seuramies vailla vertaa, mutta herraa kiinnosti suomessa aivan muut asiat kun jääkiekko.
 

Vaughan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Vanha ketju menee nostoon koska olen uusi käyttäjä. Stephen Dixon lähti Ässistä kesken kauden 12-13, joka muistaakseni päättyi myös Ässien mestaruusjuhliin korjatkaa olen väärässä. Tuli sitten Tapparaan kesken kauden 14-15, ja jos on ollut puhetta kosteista kavereista niin tämä kaveri oli märkä.
En epäile yhtään, mutta sai kuitenkin jatkosopimuksen, ja oli mukana voittamassa mestaruutta seuraavalla kaudella. Ehkä termi "iso kolmossentteri" sai juuri uuden merkityksen...
 

regularflex

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Dixonin elämäntavat tosiaan jättivät ammattiurheilun näkökulmasta hieman toivomisen varaa. Välillä kassalla hihnalla oli vain keskikaljaa ja lenkkimakkaraa. Huikea pelimies silti Ässäaikanaan.

Edit. Jatketaan vielä vähän, että kontrasti kaudella 2011-12 loistaneiden Zaborskyn ja Dixonin välillä oli melkoinen. Siinä missä Dixon oli old-school pelaamalla kuntoon -kaveri, niin Zaborsky oli kyllä jäätävän kova urheilija. Esimerkiksi lauantaina teki yksin omaehtoisen punttitreenin vaikka illalla oli peli. Ja oli kyllä illan pelissäkin aina vireessä, eikä paljoa treenijumit painaneet.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös