Tila
Viestiketju on suljettu.

red.machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia, Hurricanes, Meidän peli
Nyt on alkanut eri maille ilmestyä ketjuja, joten avataan myös Slovakialle omansa. Slovakia ei ole pitkään aikaan saanut kisoihin näin vahvaa ryhmää jalkeille ja mielenkiintoista nähdä, onnistuisiko maa etenemään neljän parhaan joukkoon. Missään nimessä se ei todennäköistä ole, mutta Slovakialla on siihen parhaat mahdollisuudet ties kuinka moneen vuoteen. Viime kisoissa Slovakia pelasi varsin vahvan turnauksen lukuunottamatta alkulohkon Kanada-teurastusta ja muun muassa peittosi alkulohkossa USA:n ja laittoi puolivälierässä Ruotsin tiukille häviten lukemin 2-3.

Slovakian leiriryhmä koostuu toistaiseksi ainoastaan Euroopan sarjojen pelaajista. Pohjois-Amerikan sarjoissa pelaavat slovakit liittyvät ryhmään 15. päivä. Alla tämänhetkinen leiriryhmä. Olen boldannut ne, jotka olivat jo viime kisoissa mukana.

Maalivahdit

Samuel Hlavaj 29. 05. 2001 MHA Martin
Jakub Kostelný 21. 05. 1999 HK DUKLA Trenčín/MŠK Púchov
Juraj Ovečka 01. 05. 1999 MHKM Skalica
Juraj Sklenár 13. 07. 1999 MMHK Nitra

Puolustajat

Dávid Boldižár 06. 01. 1999 HC Slovan Bratislava
Daniel Demo 01. 03. 1999 Lulea HF/SWE
Marcel Dlugoš 10. 05. 2000 MsHKM Žilina
Martin Fehérváry 06. 10. 1999 HV 71/SWE
Andrej Golian 07. 03. 2001 HC 07 Detva
Marek Korenčik 19. 07. 1999 Lulea HF/SWE
Martin Kupec 25. 05. 1999 HC '05 Banská Bystrica
Ján Nahálka 25. 04. 1999 HK '95 Považská Bystrica
Enrik Švec 24. 12. 1999 MHK Dubnica nad Váhom
Adam Žiak 22. 06. 1999 TuTo Hockey/FIN
Jozef Baláž 18. 06. 1999 HC Vítkovice Ridera/HC Poruba/CZE
Filip Čenka 02. 12. 2000 MHk 32 Liptovský Mikuláš
Miloš Fafrák 08. 07. 1999 MHA Martin

Hyökkääjät

Oliver Giertl 16. 07. 1999 HC '05 Banská Bystrica
Matúš Havrila 25. 07. 1999 P.H.K. Prešov
Miloš Kelemen 06. 07. 1999 HKM Zvolen
Andrej Kollár 04. 11. 1999 MMHK Nitra
Jakub Köver 23. 07. 1999 HC Košice
Filip Krivošík 27. 03. 1999 HPK Hämeenlinna /FIN
Adam Liška 14. 10. 1999 HC Slovan Bratislava
Pavol Regenda 07. 12. 1999 Växjö Laker/SWE
Jakub Urbánek 22. 06. 1999 HK Orange 20
Filip Čenka 02. 12. 2000 MHk 32 Liptovský Mikuláš
Miloš Fafrák 08. 07. 1999 MHA Martin

Lisäksi viime kisoissa mukana olivat myös Adam Ruzicka, Adam Liska ja Milos Roman ja Michal Ivan. He ovat ilman loukkaantumista tänäkin vuonna mukana kisakoneessa. Muita mahdollisia P-Amerikan vahvistuksia ovat Andrej Kukuca, Martin Fasko-Rudas, Patrik Hrehorcak, Olivier Okuliar, Maxim Cajkovic, Oliver Turan sekä Martin Pospisil. Jos minun pitäisi nyt valita pelaajat joukkueeseen, niin joukkue näyttäisi tältä:

Maalivahdit

Jakub Kostelny
Juraj Ovecka
Juraj Sklenar

Puolustajat

Martin Fehervary (2018 2. kierros, #46 Capitals)
Marek Korencik
Michal Ivan
Adam Ziak
Oliver Turan
Daniel Demo
Martin Kupec
Martin Bucko

Hyökkääjät

Adam Ruzicka (2017 4. kierros, #109 Flames)
Milos Roman (2018 4. kierros, #122 Flames)
Martin Pospisil (2018 4. kierros, #104 Flames)
Filip Krivosik
Milos Kelemen
Adam Liska
Maxim Cajkovic
Andrej Kukuca
Olivier Okuliar
Patrik Hrehorcak
Milos Fafrak
Pavol Regenda

Hrehorcak - Ruzicka - Krivosik
Liska - Roman - Cajkovic
Fafrak - Pospisil - Kelemen
Regenda - Kukuca - Okuliar

Fehervary - Ivan
Korencik - Ziak
Kupec - Turan
Demo - Bucko

Ovecka (Kostelny)

Maalivahtiasetelma on tällä hetkellä mielenkiintoinen, koska kuka tahansa kolmikosta voi napata ykkösvahdin paikan. Tällä hetkellä mielestäni Ovecka ja Kostelny ovat kuitenkin hieman Sklenarin edellä. Ovecka pelasi viime kaudella hyvin NAHL-liigassa, mutta tällä kaudella ei ainakaan tilastojen perusteella ole Slovakian liigassa kulkenut, kuten ei Kostelnylla tai Sklenarillakaan. Tämä ei tosin ole mikään uusi ilmiö. Kuitenkaan maalivahtiosasto ei ole ennakkoon Slovakian vahvuus.

Puolustusosasto on tyypillisen tasapaksu, mutta onneksi Slovakian tiivis PAPP kompensoi paljon. Martin Fehervary on selvällä marginaalilla joukkueen paras puolustaja, ja pelaa niin paljon kuin vain jaksaa. SHL.n HV71:tä seuratasolla edustava Fehervary on hyvin luisteleva ja suhteellisen kookas puolustaja ja osaa antaa sen ensimmäisen syötön. Pelasi käsittääkseni ihan hyvän harjoitusleirin ja allekirjoitti kesällä tulokassopimuksen Washingtonin kanssa. Fehervary on todennäköisesti Slovakian kapteeni kisoissa ja ehdottomasti yksi niitä pelaajia Slovakian joukkueesta joita kannattaa seurata.

Hyökkäys on näissä kisoissa paperilla Slovakian ehdottomasti vahvin osa-alue. Joka ketjuun on lyödä pelaajia, joilla on tällä tasolla annettavaa hyökkäyssuuntaan. Flames-kolmikon lisäksi kannattaa seurata Maxim Cajkovicia, joka on varattavissa tulevana kesänä. Cajkovic ei ole toistaiseksi pelannut sillä tasolla mitä moni odotti, mutta toisaalta joukkue on järisyttävän surkea ja kyseessä on ensimmäinen kausi Pohjois-Amerikan kaukaloissa. Cajkovicilla on erittäin hyvä ranne- ja lyöntilaukaus ja lisäksi luistimillakin ihan vikkelä kaveri.

Slovakia pelaa ennen turnauksen alkua kaksi harjoitusottelua Tshekkiä (19.12) ja Kanadaa vastaan (21.12). Itse turnauksen ohjelma näyttää alkulohkon osalta tältä:

27.12 01:30 vs. USA
28.12 01:30 vs. Ruotsi
30.12 01:30 vs. Suomi
31.12 05:30 vs. Kazakstan

4. sija pitäisi välttää, koska sillä tulisi vastaan todennäköisesti Kanada ja se kyllä tarkoittaisi turnauksen päättymistä. Tshekkiä ja Venäjää vastaan Slovakialla on sen sijaan hyvä historia.
 
Slovensko, Slovensko, héja héja héja, Slovensko!

red.machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia, Hurricanes, Meidän peli
Miloš Roman, Adam Ružička, Patrik Hrehorčák, Oliver Okuliar, Maxim Čajkovič, Andrej Kukuča, Michal Ivan ja Martin Pospíšil ovat Slovakian Pohjois-Amerikan vahvistukset leirikokoonpanoon. Päävalmentaja Bokros tiedotti tänään asiasta.
 
Viimeksi muokattu:
Slovensko, Slovensko, héja héja héja, Slovensko!

red.machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia, Hurricanes, Meidän peli
Nyt ei oma arvioni osunut ihan maaliin, kun ykkösvahdiksi kaavailemani Ovecka tippui leiriryhmästä ja täten Slovakian maalivahtikolmikko kisoissa on Sklenar, Kostelny, Hlavaj. Sklenarin uskon olevan se, joka on tolppien välissä avausottelussa Yhdysvaltoja vastaan.

Slovakia hävisi ensimmäisen harjoitusottelun Tšekkiä vastaan 1-2 rankkarikisan jälkeen. Maalin iski Fehervary ylivoimalla, syöttöpisteet Romanille ja Ivanille. Ensi yönä toinen harkkamatsi Kanadaa vastaan ja sitten valmistautumaan avausotteluun Yhdysvaltoja vastaan.
 
Slovensko, Slovensko, héja héja héja, Slovensko!

red.machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia, Hurricanes, Meidän peli
Lopullinen joukkue.

Maalivahdit:

HLAVAJ Samuel, HK Orange 20
KOSTELNY Jakub, Dukla Trencin
SKLENAR Juraj, HK Orange 20

Puolustajat:

DEMO Daniel, Lulea HF
DLUGOS Marcel, HK Orange 20
FEHERVARY Martin, HV71 Jonkoping
GOLIAN Andrej, HK Orange 20
IVAN Michal, Acadie-Bathurst Titan
KORENCIK Marek, Lulea HF
KUPEC Martin, HK Orange 20
ZIAK Adam, TuTo Turku

Hyökkääjät:

BALAZ Jozef, HC Poruba
FAFRAK Milos, HK Orange 20
GIERTL Oliver, HK Orange 20
HREHORCAK Patrik, Rouyn-Noranda Huskies
KELEMEN Milos, HKM Zvolen
KOLLAR Andrej, HK Orange 20
KRIVOSIK Filip, HPK Hameenlinna
KUKUCA Andrej, Seattle Thunderbirds
LISKA Adam, Slovan Bratislava
POSPISIL Martin, Sioux City Musketeers
REGENDA Pavol, Vaxjo Lakers
ROMAN Milos, Vancouver Giants
RUZICKA Adam, Sarnia Sting

Kokoonpano kopioitu IIHF:n sivuilta. Cajkovic ei siis joukkueeseen mahtunut, kuten jo pari päivää sitten tuli ilmi. Yllättävää, koska olisihan Maxim pitänyt ottaa mukaan jo ihan vaan laukauksensa ja nopeutensa vuoksi. Näillä kuitenkin mennään.
 
Slovensko, Slovensko, héja héja héja, Slovensko!

Eugene

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, SaiPa
Kokoonpano kopioitu IIHF:n sivuilta. Cajkovic ei siis joukkueeseen mahtunut, kuten jo pari päivää sitten tuli ilmi. Yllättävää, koska olisihan Maxim pitänyt ottaa mukaan jo ihan vaan laukauksensa ja nopeutensa vuoksi. Näillä kuitenkin mennään.
Jännä ettei Oliver Okuliarkaan mahtunut mukaan. Tuossa olisi ollut maalintekovoimaa Okuliarin ja Cajkovicin muodossa. Toki molemmilla on aikaa näihin kinkereihin vielä osallistua.
 

vetoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia, Bolts
Bokros osoittaa Cajkovicin ja Okuliarin pudottamisella miten puupäisestä luotsista on kyse. Siellä on taas nämä mj-kehitysjoukkueen kiintiöpaikat, jotka on täytettävä nuorten MM-kisoihin. Cajkovic ja Okuliar olivat viime keväänä Slovakian parhaat pistemiehet alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa. Jos katsotaan puhtaasti Slovakian hyökkääjien pelinopeutta, niin ei tuossa nimetyssä joukkueessa ole kuin korkeintaan muutama Cajkovicia parempi luistelija. Rightin kätisyys olisi ollut vielä plussana.

Tatar ja Panik menivät aikoinaan 2. kierroksella NHL-draftissa. Cajkovic menee todennäköisesti samalla roundilla. Tatar ja Panik olivat mukana nuorten arvokisoissa 17-vuotiaina ja vieläpä merkittävissä rooleissa. Tatarin ja Panikin jälkeen ei ole tullut vastaan yhtä varhaisessa vaiheessa draftattua hyökkääjää paitsi Jurco 2011 ja Dano 2013.

Kun tässä on jo riittävästi heitetty tervaa ja höyheniä valmennusjohdon päälle, niin heidän puolustukseksi on todettava muutama sana. He eivät ilmeisesti nähneet pelaajalle käyttöä, kun kahdessa ensimmäisessä ketjussa paikat ovat täynnä. Turhaa peluuttaa alemmissa kolmikoissa ja pitää ylimääräisenä hyökkääjänä? Bokrosin pelisysteemi - jos sellaista on olemassakaan - perustuu kurinalaiseen puolustuspeliin ja harvoihin vastahyökkäyksiin. Samaa taktiikka on noudatettu säntillisesti jo vuosikymmen. Tässä puolustustaistelusaa Cajkovicin panos on korvattavissa kaksi vuotta vanhemmilla pelaajilla, joilla on enemmän kokemusta ja rutiinia.

En silti ymmärrä Cajkovicin tiputtamista kisaryhmästä. Hän oli harvoja slovakkeja, jotka pysyivät joten kuten mukana kanadalaisten pelivauhdissa harjoitusottelussa. Slovakian joukkue on paperilla vähän tavallista parempi, mutta ei tuo luisteluvoima vaan tule riittämään. En näe potentiaalia 2015 suuryllätykselle, jolloin lohkesi pronssia. Siitä ryhmästä löytyi erinomainen maalivahti, pari johtopuolustajaa ja erittäin hyvin roolitetut hyökkääjät. Tämänkertaisessa sikermässä ei ole mitat täyttävää veräjänvartijaa, eteviä pakkeja tasan 2 kpl (Fehervary ja Ivan) ja sitten nippu hyökkääjiä, joiden kyky tehdä tulosta tällä tasolla on arvoitus.
 
Viimeksi muokattu:
Kun tässä on jo riittävästi heitetty tervaa ja höyheniä valmennusjohdon päälle, niin heidän puolustukseksi on todettava muutama sana. He eivät ilmeisesti nähneet pelaajalle käyttöä, kun kahdessa ensimmäisessä ketjussa paikat ovat täynnä. Turhaa peluuttaa alemmissa kolmikoissa ja pitää ylimääräisenä hyökkääjänä?
Jos mietitään Slovakian hyökkäystä ja kahta kärkiketjua, niin millaiseen kokoonpanoon niitä sovitellaan?

Oman näkemyksen mukaan joukkueen parhaat hyökkääjät ovat Adam Ruzicka, Martin Pospisil, Milos Roman, Adam Liska ja ehkä Patrik Hrehorcak? Noidenko ympärille kärkiketjut rakennetaan?
 
Mängimies tykkää tästä

vetoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia, Bolts
Jos mietitään Slovakian hyökkäystä ja kahta kärkiketjua, niin millaiseen kokoonpanoon niitä sovitellaan?

Oman näkemyksen mukaan joukkueen parhaat hyökkääjät ovat Adam Ruzicka, Martin Pospisil, Milos Roman, Adam Liska ja ehkä Patrik Hrehorcak? Noidenko ympärille kärkiketjut rakennetaan?
Samat hyökkääjät ovat myös minun papereissa. Tässä jonkinlainen hahmotelma kahdesta ensimmäisestä ketjusta: Ei siis ole virallista tietoa. Yritin etsiä Slovakian treeniketjuja, mutta en löytänyt. (EDIT: Lyöntivirhe)

Pospisil - Ruzicka - Krivosik
Liska - Roman - Hrehorcak
 
Viimeksi muokattu:

red.machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia, Hurricanes, Meidän peli
Hlavaj aloittaa maalissa Yhdysvaltoja vastaan. Kovaan paikkaan joutuu vasta 17-vuotias Hlavaj, mutta toivottavasti onnistuu pitämään numerot siedettävinä.
 
Slovensko, Slovensko, héja héja héja, Slovensko!

red.machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia, Hurricanes, Meidän peli
Ihan hyvä avausmatsi, mutta Yhdysvallat oli lopulta parempi kolmannen erän osumien turvin. Korencik teki Liskan syötöstä ainokaisen ja muutenkin ykkösketju pelasi hyvän matsin. Kakkonen sen sijaan ei oikein vakuuttanut. Pospisil sentään yritti, mutta Adam Ruzicka näytti, miksi tippui potentiaalisesta ykkösketjun varauksesta neloskierrokselle asti. Ajoittain haluttoman näköistä Adamin tekeminen eikä vaivaudu menemään sota-alueille, vaan pyörii mieluummin ulkopuolella. Puolustuksessa Fehervary ja Ivan pelasivat hyvän matsin ja muutkin saavat puhtaat paperit. Slovakian paras pelaaja oli kuitenkin maalivahti Hlavaj, vaikka ei mihinkään paraatipelastuksiin joutunutkaan venymään. Rauhallista tekemistä nuorukaiselta ja samalla tavalla kun jatkaa, niin varaus on mahdollinen.
 
Slovensko, Slovensko, héja héja héja, Slovensko!

tosiasia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Slovakia oli aika lähellä isoa yllätystä. USA sai toki enemmän maalipaikkoja, mutta Slovakian puolustus ja maalivahti kestivät pari erää. Toisen erän lopussa taisi olla hyvin lähellä ettei Slovakia onnistunut ylivoimalla iskemään 0-2 lukemia. Kolmannessa erässä USA lopulta onnistui tekemään tarvittavat pari maalia.

Itse tuli seurattua varsinkin TuTosta pelannutta Adam Ziakia ja ihan hyvin hän mielestäni vauhdissa ainakin pysyi mukana ja pelasi ehkä puolustuksen tasapainoisinta peliä. Slovakian saadessa rivit järjestykseen puolustuksessa ei USA:lla kauheasti ollut eväitä sen murtamiseen. Edes ykkösvaraukseksi povattu Jack Hughes hyvällä liikkeellään ja näppäryydellään tuntunut löytävän juurikaan sieltä aukkoja, vaikka ajoittain tilanteita hallitsikin. Slovakian hyökkääjistä jäi itselle parhaiten mieleen Ruzicka, Liska ja ehkäpä Hrehorcak. Ruzicka sai painettua peliä aika hyvin USA:n päätyyn ja häntä oli välillä vaikea pidellä, mutta tehot uupuivat. Liska tuntui aika nopealta ja näppärältä pelurilta, jolla ei tullut kiire oikein missään vaiheessa. Hrehorcak tuntui omaavan kyvyn ja nopeuden murtautua puolustuksen taakse, mutta ei oikein pystynyt hyödyntämään näitä tilanteita.

Slovakia osoitti, että heillä on eväät yllätyksiin. Seuraavaksi vastaan tuleva Ruotsi voi ajaa tähän miinaan. Jostain syystä juuri Ruotsille vahva ennakkosuosikin asema tuntuu tuovan usein selviä vaikeuksia.
 

Avuton tunari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vähän kaikki.
Pakko sanoa, että Slovakialla on vaikea aloitus kisoihin.
Aluksi vastaan tuli USA, sitten Ruotsi
( ensi yönä 01.30), Suomi ( sunnuntaina 01.30) ja vasta viimeisenä Kazakstan ( maanantaina 5.30).

Suomea vastaan pelattava ottelu on tärkeä, sillä se saattaa ratkaista puolivälierässä Kanadan kohtaamisen ( Jos Slovakia häviää ensi yönä ja Suomelle, Kanada on todennäköisin vastustaja).
 

red.machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia, Hurricanes, Meidän peli
Olipas kehno esitys Suomea vastaan, jotenkin tosi alistuneen oloinen jengi, vaikka tuo varmasti johtui osin myös Suomen hyvyydestä. Bokrosin pelikirjasta loppui sivut kesken.

Ensi yönä kuolemanpeli Kazakstania vastaan. Toivottavasti joukkueen ilme on tuossa pelissä erilainen.
 
Slovensko, Slovensko, héja héja héja, Slovensko!

tosiasia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Olipas kehno esitys Suomea vastaan, jotenkin tosi alistuneen oloinen jengi, vaikka tuo varmasti johtui osin myös Suomen hyvyydestä. Bokrosin pelikirjasta loppui sivut kesken.

Ensi yönä kuolemanpeli Kazakstania vastaan. Toivottavasti joukkueen ilme on tuossa pelissä erilainen.
Tappioputki alkaa vaikuttamaan. Suomea vastaan alussa tuntui olevan se Slovakian mahdollisuus, mutta he sortuivat jäähyilyyn ja peli lähti käsistä. Siinä missä Suomi paransi peliään niin Slovakian peli sakkasi koko ajan pahemmin. Suomi pelasi mielestäni paremmalla tasolla Slovakiaa vastaan kuin Ruotsi. Ruotsi teki isoja virheitä puolustuspäässä enemmän, mistä aukesi vastustajalle paikkoja.

Kazakstania vastaan Slovakian rutiinisuorituksen pitäisi riittää. Läpihuutopeli ei kuitenkaan ole, varsinkaan jos veskari on vireessä ja yleisö asettuu vastustajan taakse.
 

red.machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia, Hurricanes, Meidän peli
En nähnyt Kazakstan-ottelua, mutta tilastot eivät jätä selittelyille sijaa. Laukaukset Slovakia voitti 46-18 ja lukemat tylyt 11-2. Yhteensä 13 pelaajaa pääsi tehoille, joten onnistumisia tuli laajalla rintamalla. Hyvä juttu puolivälierää ajatellen, jossa vastaan asettuu Kanada tai Venäjä.
 
Slovensko, Slovensko, héja héja héja, Slovensko!

vetoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia, Bolts
En nähnyt Kazakstan-ottelua, mutta tilastot eivät jätä selittelyille sijaa. Laukaukset Slovakia voitti 46-18 ja lukemat tylyt 11-2. Yhteensä 13 pelaajaa pääsi tehoille, joten onnistumisia tuli laajalla rintamalla. Hyvä juttu puolivälierää ajatellen, jossa vastaan asettuu Kanada tai Venäjä.
Odotin huomattavasti tasaisempaa ottelua, mutta Kazakstanin maalivahti- ja puolustuspeli oli erittäin vaisua. Taktisella puolella kazakit ovat paljon Tanskaa perässä, enkä näe heillä olevan jakoa paras kolmesta -systeemillä pelattavassa karsintaparissa. Ei auta, vaikka tämänkertainen Tanska lienee sen heikoin U20-ryhmä A-tasolla.

Slovakia osoitti jopa hieman yllättävää tehokkuutta latomalla peräti 11 häkkiä kazakkien rysään. Peli-ilmekin oli aivan toista kuin alistuneen oloisissa Ruotsi- ja Suomi-peleissä. Uudenvuoden toivelistan kärjessä on Venäjän yllättysvoitto Kanadasta. Kvartseissa Slovakian mahdollisuudet Kanadaa vastaan ovat lähellä nollaa. Sen sijaan asennevammaista Venäjää vastaan huomattavasti paremmat. Nuorisopunakone on yskinyt lukuisia kertoja heikompien vastustajien kanssa puolivälierissä.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
Nuorisopunakone on yskinyt lukuisia kertoja heikompien vastustajien kanssa puolivälierissä.
Miten se on muka yskinyt, kun Venäjä on parhaalla prosentilla (83%) ollut mitaleilla kautta historian. Heikko esitys, mutta silti menevät jatkoon? Venäjä on ollut Pohjois-Amerikan kisoissa ihan loistava, 13 turneesta 11 kertaa mitaleilla.
 
Pelaaja on valmis sitten kun on metri multaa päällä.
Miten se on muka yskinyt, kun Venäjä on parhaalla prosentilla (83%) ollut mitaleilla kautta historian. Heikko esitys, mutta silti menevät jatkoon? Venäjä on ollut Pohjois-Amerikan kisoissa ihan loistava, 13 turneesta 11 kertaa mitaleilla.
Hyvällä prosentilla Venäjä on mitaleja kahminut ja edennyt jatkoon, mutta ei niin murskaavasti aina. Ainakin 2016 puolivälierässä ajautui Tanskaa vastaan jatkoajalle ja ei Kanadan tapaan ole samalla tavalla murskannut ennakkoon heikompia puolivälierävastustajia. Liekö tätä ajettu takaa ylempänä.

Toki perustuu mututuntumaan, enkä tilastoja tarkistanut. Tällainen mielikuva itselleni jäänyt.

Venäjää vastaan pidän itsekin yllätystä todennäköisempänä, vaikka en todennäköisenä.
 

vetoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia, Bolts
Miten se on muka yskinyt, kun Venäjä on parhaalla prosentilla (83%) ollut mitaleilla kautta historian. Heikko esitys, mutta silti menevät jatkoon? Venäjä on ollut Pohjois-Amerikan kisoissa ihan loistava, 13 turneesta 11 kertaa mitaleilla.
Pointtina tuossa oli se (jota en kieltämättä osannut ilmaista), että Venäjän pelaamisen tason määrittelee pitkälti vastustajan taao. Kovalla prosentilla on Venäjä ollut mitalipeleissä, mutta samalla se ei ole tehnyt sitä helpon kaavan kautta. Muutamia Venäjän puolivälieriä tältä vuosikymmeneltä:

2010 | Sveitsiä vastaan 2-3-tappio jatkoajalla
2013 | Sveitsiä vastaan 3-3-tasoitus 1,5 minuuttia ennen loppua ja 4-3-voitto rl-kisassa
2016 | Tanskaa vastaan 3-3-tasoitus viimeisellä minuutilla ja lopulta 4-3-jatkoaikavoitto
2017 | Tanskaa vastaan 2-0-johto vielä 3. erän puolivälin paikkeilla ennen kuin kanppailu ratkesi lopullisesti

Sitten siellä on Slovakiaa vastaan ollut numerollisesti pelkkiä tiukkoja alkuaarjapelejä 2010-luvulla: 2012 3-1, 2013 3-2 ja., 2016 2-1, 2017 2-0.

Mutta edelleen, Venäjä on ylivoimainen ennakkosuosikki, mikäli joukkueet kohtaavat pudotuspeleissä. Mahdollisuudet olisivat kuitenkn toista luokkaa verrattuna Kanadaa vaataan.
 

tosiasia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Olisiko Slovakialla mahdollisuudet yllättää Venäjä? Oljenkorret ovat Slovakialla vähissä, mutta muutama Ässä voisi löytyä hihasta. Yleisön tuki on aika varmasti Slovakian puolella, kun Venäjä onnistui näpäyttämään kisaisäntiä. Yleisön kannustaessa voisi Slovakialla olla myös mahdollisuudet päästä punakoneen ihon alle ja saada se turhautumaan. Slovakialle olisi hyvä alku todella tärkeää. Takaa-ajo on ollut kisoissa aika tervanjuontia ja jos punakone saa pelituntuman kohdilleen voi kyyti muodostua kylmäksi.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.