Mainos

U20 MM-kisat 2018–2019: Kanada

  • 6 344
  • 22
Tila
Viestiketju on suljettu.

Knap

Jäsen
Goaltenders:
Michael DiPietro (Windsor Spitfires)
Ian Scott (Prince Albert Raiders)
Matthew Villalta (Sault Ste. Marie Greyhounds).

Defencemen:
Calen Addison (Lethbridge Hurricanes)
Nicolas Beaudin (Drummondville Voltigeurs)
Jacob Bernard-Docker (North Dakota)
Evan Bouchard (London Knights)
Josh Brook (Moose Jaw Warriors)
Cameron Crotty (Boston University)
Noah Dobson (Acadie-Bathurst Titan)
Pierre-Olivier Joseph (Charlottetown Islanders)
Jared McIsaac (Halifax Mooseheads)
Ian Mitchell (Denver)
Markus Phillips (Owen Sound Attack)
Ty Smith (Spokane Chiefs)

Forwards:
Jaret Anderson-Dolan (Spokane Chiefs)
Shane Bowers (Boston University)
Maxime Comtois (Drummondville Voltigeurs)
Ty Dellandrea (Flint Firebirds)
Mackenzie Entwhistle (Hamilton Bulldogs)
Alex Formenton (London Knights)
Liam Foudy (London Knights)
Morgan Frost (Sault Ste. Marie Greyhounds)
Cody Glass (Portland Winterhawks)
Barrett Hayton (Sault Ste. Marie Greyhounds)
Alexis Lafreniere (Rimouski Oceanic)
Raphael Lavoie (Halifax Mooseheads)
Brett Leason (Prince Albert Raiders)
Isaac Ratcliffe (Guelph Storm)
Jack Studnicka (Oshawa Generals)
Nick Suzuki (Owen Sound Attack)
Owen Tippett (Mississauga Steelheads)
Joe Veleno (Drummondville Voltigeurs)
Gabe Vilardi (L.A. Kings)

Kanadalla jälleen nimivahva joukkue kasassa. Oikeastaan heikkoa osa-aluetta ei löydy. Maalivahdit lienevät kisojen parhaat, etenkin kun kisat pelataan pienessä kaukalossa. Ykkösmaalivahdin paikasta taistelee Michael DiPietro ja Ian Scott. Kolmannelle nimetylle maalivahdille, Matthew Villaltalle ei löydy muuta kun popparinmussuttajan roolia näistä kisoista. Pidän DiPietroa ehkä pienenä ennakkosuosikkina tuohon ykkösveskan paikkaan, mutta eiköhän kummallakkin ihan tasapäinen mahdollisuus ole, leirillä tuo ratkaistaan luultavasti.

DiPietron ykkösmaalivahdin roolia puoltaisi ainakin; Pelaa jo neljättä kautta OHL:ssä erittäin hyvin, joista tämä kolme selvänä ykkösmaalivahtina. Oli myös viime kaudella tällä tuntuman haku reissulla U20-kisoissa, joten luonnollinen jatkuma voisi olla ykkösmaalivahdin tontti. Ian Scott tällä kaudella ponnistanut aivan WHL:n eliittiin carterhartmaisilla prosenteilla, .943%, eikä maaleja ole mennyt selän taakse kuin 1,61 per ottelu. Toki tämä näyttäisi olevan ensimmäinen tykkikausi, U18 kisoissa torjui pari kautta sitten ei-niin-vakuuttavasti, eikä sen jälkeen ole kutsuja tullut enään. Itse lähtisin DiPietro edellä, mutta maalivahteihin Kanada ei tänäkään vuonna tule kaatumaan.

Vaikea heikkouksia tai vahvuuksia etsiä tästä joukkueesta, kun kaikki on aikalailla yhtä hyvää.
Ty Smith - Noah Dobson
Pierre-Olivier Joseph - Evan Bouchard
Nicolas Beaudin - Ian Mitchell
Licon hahmotelma toisesta ketjusta, ja tästä lienee helppo rakentaa. Merkley "suurin" yllätys, mutta empä itse niin yllättynyt, koska kisoihin ei olisi ollut asiaa. Melko hyökkäävä puolustaja, ja tuosta joukkueesta löytyy sille paikalle kokonaisvaltaisesti(kin) parempia pelaajia. Yksi todella yllättävä valinta oli Cameron Crotty, mutta olisiko mustan hevosen ainesta? Ei kovin todennäköinen valinta, mutta toisi muuten hyvin offensiiviseen joukkoon oman pään varmuutta. Kuvailee itseään 2-suunnan pakiksi ja idolikseen Chistopher Tneevia. Addisonilla, Brookilla ja McIsaacilla lienee sanansa sanottavana, mutta eiköhän Smith, Dobson, Bouchard, Joseph ja Mitchell ainakin aika varmaa kauraa ole.

Hyökkäys lienee sitten kisojen ylivoimaisesti kovin. Toivottavasti Lafraniere pääsee kisoihin, ehdottomasti yksi mielenkiintoisimmista pelaajista olisi. Ajattelin, että voisi kenttiä rakennella jo nyt, mutta onhan se kieltämättä vaikea valita, kuka muka ei ansaitsisi paikkaansa joukkueesta.

Formenton - Frost - Leason
Comtois - Glass - Tippett
Veleno - Vilardi - Suzuki
Lafraniere - Hayton - Dellandrea
Foudy

Tuossa lienee kisoissa pelaavat pelaajat, sanoisinko että max 3 noista ei ole. Ketjuja nyt ei sitten mitenkään vielä tiedä.
 

Barney

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL-SaiPa
Kova joukkue on Kanadalla tänäkin vuonna kasassa ja kotikisoihin he lähtevät selvänä ennakkosuosikkina, jonka kovin haastaja tulee olemaan USA. Ruotsi ja Venäjä ovat todennäköisesti ne kovimmat haastajat noille kahdelle, mutta onnistuessaan myös Suomi ja Tshekki voivat lyödä kapuloita rattaisiin.

Ykkösmaalivahtivalinta tullaan tekemään DiPietron ja Scottin välillä. DiPietro lähtee harjoituspeleihin pienoiselta etumatkalta, mutta en yllättyisi, jos Scott ottaisi ennen kisoja tai viimeistään kisojen aikana ykköstorjujan vastuun itselleen. Kaksi erittäin hyvää maalivahtia, joista molemmat saavat varmastikin alkusarjassa mahdollisuutensa. Tänä vuonna on todella vaikea nähdä, että Kanada tulisi kaatumaan maalivahtipeliin.

Pakisto roolitetaan varmastikin niin, että mukaan otetaan vähintään kolme leftin puolustajaa ja kolme rightin puolustajaa. Aloitetaan perkaaminen leftin puolustajista, sillä niitä on leiriryhmässä vähemmän. Leftin puolustajista mielestäni selkeät valinnat ovat Ty Smith ja Pierre-Olivier Joseph, joista Smith tuo puolustukseen runsaasti kiekollista taitoa ja Joseph on erittäin moderni kahdensuunnan puolustaja. Näiden jälkeen on vielä yksi tai kaksi paikkaa jäljellä riippuen siitä, että valitaanko joukkueeseen neljä leftin vai rightin pakkia. Markus Phillipsillä en näe oikein mahdollisuuksia joukkueeseen, joten viimeisistä paikoista taistelevat Nicolas Beaudin sekä Jared McIsaac.

Rightin puolen pakeista varmoiksi nimiksi kisoihin näen Evan Bouchardin ja Noah Dobsonin. Paperilla pakkiparit Smith-Bouchard ja Joseph-Dobson kuulostavat erittäin hyvältä top-4 pakistolta. Bouchard ja Dobson menevät aika samaan kategoriaan Josephin kanssa moderneina, liikkuvina puolustajina. Sitten jäljelle jäävät vielä Ian Mitchell, Cameron Crotty, Calen Addison, Jacob Bernard-Docker ja Josh Brook. Crottyn voi mielestäni laskea heti ulos. Crotty oli todella outo valinta leirille, sillä hänellä on todella vaikea kauden alku takana. Addison on hyvä valinta kisoihin, mikäli Kanada haluaa ylivoiman erikoismiehen mukaan. Addison on terävän rannelaukauksensa ansiosta suuri uhka hyökkäyspäässä, mutta hänellä on ollut puolustuspäässä vähän ongelmia, jotka johtuvat osittain hänen koostaan. Toinen ongelma on, että onko Kanadalla tarvetta ylivoimapuolustajalle, sillä siellä on hierarkiassa edellä aika kovia seppiä myös siihen rooliin. Mahdollinen jokerikortti ylimääräiseksi puolustajaksi, mutta uskon Addisonin jäävän ilman kisapaikkaa.

Bernard-Docker ja Mitchell ovat omaan silmääni melko samantyyppisiä puolustajia, joista Mitchell on vain parempi. Mitchell on toki melko pienikokoinen, mutta hänellä ei ole ollut kokonsa takia samanlaisia ongelmia puolustuspäässä kuin esimerkiksi Addisonilla, vaan hän on todella laadukas puolustaja kentän molemmissa päissä. Viimeinen leirillä mukana oleva rightin puolustaja on Josh Brook, joka onkin minun papereissani seuraava nimi hetin Bouchardin ja Dobsonin jälkeen. Brookin valintaa kisoihin korostaa myös se, että Kanadan päävalmentajana toimii Brookin päävalmentaja Moose Jaw Warriorsista. Brook on ollut suorastaan dominoivan hyvä maajoukkueen mukana tänä vuonna ja tarkemmin mietittynä hänet voisikin listata melkein jo tuonne varmoihin nimiin.

Jäljelle jäivät Beaudin, McIsaac ja Mitchell, joille on tarjolla kaksi paikkaa. Mitchellin nimeäisin itse kisoihin mukaan ennen kumpaakaan näistä kahdesta. Valinta Beaudinin ja McIsaacin välillä onkin mielestäni vaikein asia tätä pakistoa kootessa. Kyseessä on todella erityyppiset puolustajat, joten ominaisuuksien painottaminen tulee ratkaisemaan tämän valinnan. Ykköspakiksi ottaisin Beaudinin koska tahansa ennen McIsaacia, mutta noihin isoihin rooleihin on tarjolla Beaudinia kovempia nimiä. Beaudin ei toisi puolustukseen juuri mitään uutta, kun taas McIsaac toisi sinne yhden selvästi puolustavan vaihtoehdon. Veikkaankin sen takia, että valinta kohdistuu juuri McIsaacin, sillä hän on pelaaja, jota voi kuormittaa alivoimalla ja puolustuspäässä tiukoissa tilanteissa.

Senttereitä on leirillä paljon ja varmasti osa senttereistä valitaan kisoihin myös laiturin rooliin. Harjoituspelit varmastikin antavat osviittaa, että ketkä senttereistä pelaavat kisoissa laidalla. Jos lähdetään siitä kaikkein selvimmästä sentterivalinnasta, niin Cody Glass on varmasti kisoissa mukana ja nimenomaan sentterin paikalla. Sault Marien kaksikko Hayton ja Frost ovat nähdäkseni myös käytännössä varmasti kisoissa. Se on ihan mahdollista, että Hayton pelaa Frostin laidalla, sillä hän on seurajoukkueessakin sitä roolia pelannut. Nick Suzuki ja Gabe Vilardi menevät mielestäni kanssa senttereistä varmasti kisoihin, mutta uskon, että molemmat heistä tulevat kisoissa pelaamaan laiturin roolia.

Laitahyökkääjistä varmoiksi kisapelaajiksi lasken Maxime Comtoisin ja Alex Formentonin. Yksi mielenkiintoinen nimi on Owen Tippett, joka jäi monien yllätykseksi viime vuonna joukkueen ulkopuolelle. Löytyykö rooli tämän vuoden joukkueesta? Minun nähdäkseni löytyy, sillä en usko, että edes Kanadalla on varaa jättää noin kovaa maalintekijää ulos tämän vuoden joukkueesta. Toinen mielenkiintoinen nimi on vuonna 2001 syntynyt Alexis Lafreniere. Nuori mies on todella taitava pelaaja hyökkäyssuuntaan, mutta löytyykö oikeaa roolia hyökkäyksestä, sillä nelosketjusta halutaan varmaan kuitenkin rakentaa puolustussuuntaan luotettava ketju.

Viimeisten paikkojen jakaminen hyökkäyksessä on todella vaikeaa, sillä vaihtoehtoja Kanadalla on ihan liikaa. Näkisin kuitenkin Joe Velenon erinomaisena kahdensuunnan sentterinä yhtenä hyvänä vaihtoehtona joukkueeseen. Jos oletaan, että Suzuki, Vilardi ja Hayton pelaisivat laidassa, niin yksi sentterin paikka olisi vielä auki. Siihen asettelisin NHL-debyytinkin tänä vuonna tehneen Jaret Anderson-Dolanin, mikäli hän ehtii kuntoutumaan ennen kisojen alkua. Brett Leason on myös seurajoukkueessaan sentteri, mutta häneltä luonnistuu hyvin myös laitahyökkääjän rooli. Viimeisestä paikasta uskon koviten kisaavan Ty Dellandrean ja Jack Studnickan.

Maalivahdit ja puolustus olivat melko helppoja kasata, mutta hyökkäyksessä voidaan nähdä enemmän yllätyksiä, sillä mielestäni hyökkäyksen kohdalla on paljon enemmän kysymysmerkkejä. Hyvät otteet harjoitusleirillä voivat muuttaa voimasuhteita vielä paljon, mutta oma näkemys Kanadan joukkueesta on tällä hetkellä suunnilleen tätä luokkaa:

Maxime Comtois - Gody Glass - Nick Suzuki
Alex Formenton - Jared Anderson-Dolan - Gabe Vilardi
Alexis Lafreniere - Morgan Frost - Owen Tippett
Ty Dellandrea - Joe Veleno - Brett Leason
Barrett Hayton

Ty Smith - Evan Bouchard
Pierre-Olivier Joseph - Noah Dobson
Jared McIsaac - Josh Brook
Ian Mitchell

Michael DiPietro
Ian Scott
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Lico

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Kova joukkue on Kanadalla tänäkin vuonna kasassa ja kotikisoihin he lähtevät selvänä ennakkosuosikkina, jonka kovin haastaja tulee olemaan USA. Ruotsi ja Venäjä ovat todennäköisesti ne kovimmat haastajat noille kahdelle, mutta onnistuessaan myös Suomi ja Tshekki voivat lyödä kapuloita rattaisiin.

Ykkösmaalivahtivalinta tullaan tekemään DiPietron ja Scottin välillä. DiPietro lähtee harjoituspeleihin pienoiselta etumatkalta, mutta en yllättyisi, jos Scott ottaisi ennen kisoja tai viimeistään kisojen aikana ykköstorjujan vastuun itselleen. Kaksi erittäin hyvää maalivahtia, joista molemmat saavat varmastikin alkusarjassa mahdollisuutensa. Tänä vuonna on todella vaikea nähdä, että Kanada tulisi kaatumaan maalivahtipeliin.

Pakisto roolitetaan varmastikin niin, että mukaan otetaan vähintään kolme leftin puolustajaa ja kolme rightin puolustajaa. Aloitetaan perkaaminen leftin puolustajista, sillä niitä on leiriryhmässä vähemmän. Leftin puolustajista mielestäni selkeät valinnat ovat Ty Smith ja Pierre-Olivier Joseph, joista Smith tuo puolustukseen runsaasti kiekollista taitoa ja Joseph on erittäin moderni kahdensuunnan puolustaja. Näiden jälkeen on vielä yksi tai kaksi paikkaa jäljellä riippuen siitä, että valitaanko joukkueeseen neljä leftin vai rightin pakkia. Markus Phillipsillä en näe oikein mahdollisuuksia joukkueeseen, joten viimeisistä paikoista taistelevat Nicolas Beaudin sekä Jared McIsaac.

Rightin puolen pakeista varmoiksi nimiksi kisoihin näen Evan Bouchardin ja Noah Dobsonin. Paperilla pakkiparit Smith-Bouchard ja Joseph-Dobson kuulostavat erittäin hyvältä top-4 pakistolta. Bouchard ja Dobson menevät aika samaan kategoriaan Josephin kanssa moderneina, liikkuvina puolustajina. Sitten jäljelle jäävät vielä Ian Mitchell, Cameron Crotty, Calen Addison, Jacob Bernard-Docker ja Josh Brook. Crottyn voi mielestäni laskea heti ulos. Crotty oli todella outo valinta leirille, sillä hänellä on todella vaikea kauden alku takana. Addison on hyvä valinta kisoihin, mikäli Kanada haluaa ylivoiman erikoismiehen mukaan. Addison on terävän rannelaukauksensa ansiosta suuri uhka hyökkäyspäässä, mutta hänellä on ollut puolustuspäässä vähän ongelmia, jotka johtuvat osittain hänen koostaan. Toinen ongelma on, että onko Kanadalla tarvetta ylivoimapuolustajalle, sillä siellä on hierarkiassa edellä aika kovia seppiä myös siihen rooliin. Mahdollinen jokerikortti ylimääräiseksi puolustajaksi, mutta uskon Addisonin jäävän ilman kisapaikkaa.

Bernard-Docker ja Mitchell ovat omaan silmääni melko samantyyppisiä puolustajia, joista Mitchell on vain parempi. Mitchell on toki melko pienikokoinen, mutta hänellä ei ole ollut kokonsa takia samanlaisia ongelmia puolustuspäässä kuin esimerkiksi Addisonilla, vaan hän on todella laadukas puolustaja kentän molemmissa päissä. Viimeinen leirillä mukana oleva rightin puolustaja on Josh Brook, joka onkin minun papereissani seuraava nimi hetin Bouchardin ja Dobsonin jälkeen. Brookin valintaa kisoihin korostaa myös se, että Kanadan päävalmentajana toimii Brookin päävalmentaja Moose Jaw Warriorsista. Brook on ollut suorastaan dominoivan hyvä maajoukkueen mukana tänä vuonna ja tarkemmin mietittynä hänet voisikin listata melkein jo tuonne varmoihin nimiin.

Jäljelle jäivät Beaudin, McIsaac ja Mitchell, joille on tarjolla kaksi paikkaa. Mitchellin nimeäisin itse kisoihin mukaan ennen kumpaakaan näistä kahdesta. Valinta Beaudinin ja McIsaacin välillä onkin mielestäni vaikein asia tätä pakistoa kootessa. Kyseessä on todella erityyppiset puolustajat, joten ominaisuuksien painottaminen tulee ratkaisemaan tämän valinnan. Ykköspakiksi ottaisin Beaudinin koska tahansa ennen McIsaacia, mutta noihin isoihin rooleihin on tarjolla Beaudinia kovempia nimiä. Beaudin ei toisi puolustukseen juuri mitään uutta, kun taas McIsaac toisi sinne yhden selvästi puolustavan vaihtoehdon. Veikkaankin sen takia, että valinta kohdistuu juuri McIsaacin, sillä hän on pelaaja, jota voi kuormittaa alivoimalla ja puolustuspäässä tiukoissa tilanteissa.

Senttereitä on leirillä paljon ja varmasti osa senttereistä valitaan kisoihin myös laiturin rooliin. Harjoituspelit varmastikin antavat osviittaa, että ketkä senttereistä pelaavat kisoissa laidalla. Jos lähdetään siitä kaikkein selvimmästä sentterivalinnasta, niin Cody Glass on varmasti kisoissa mukana ja nimenomaan sentterin paikalla. Sault Marien kaksikko Hayton ja Frost ovat nähdäkseni myös käytännössä varmasti kisoissa. Se on ihan mahdollista, että Hayton pelaa Frostin laidalla, sillä hän on seurajoukkueessakin sitä roolia pelannut. Nick Suzuki ja Gabe Vilardi menevät mielestäni kanssa senttereistä varmasti kisoihin, mutta uskon, että molemmat heistä tulevat kisoissa pelaamaan laiturin roolia.

Laitahyökkääjistä varmoiksi kisapelaajiksi lasken Maxime Comtoisin ja Alex Formentonin. Yksi mielenkiintoinen nimi on Owen Tippett, joka jäi monien yllätykseksi viime vuonna joukkueen ulkopuolelle. Löytyykö rooli tämän vuoden joukkueesta? Minun nähdäkseni löytyy, sillä en usko, että edes Kanadalla on varaa jättää noin kovaa maalintekijää ulos tämän vuoden joukkueesta. Toinen mielenkiintoinen nimi on vuonna 2001 syntynyt Alexis Lafreniere. Nuori mies on todella taitava pelaaja hyökkäyssuuntaan, mutta löytyykö oikeaa roolia hyökkäyksestä, sillä nelosketjusta halutaan varmaan kuitenkin rakentaa puolustussuuntaan luotettava ketju.

Viimeisten paikkojen jakaminen hyökkäyksessä on todella vaikeaa, sillä vaihtoehtoja Kanadalla on ihan liikaa. Näkisin kuitenkin Joe Velenon erinomaisena kahdensuunnan sentterinä yhtenä hyvänä vaihtoehtona joukkueeseen. Jos oletaan, että Suzuki, Vilardi ja Hayton pelaisivat laidassa, niin yksi sentterin paikka olisi vielä auki. Siihen asettelisin NHL-debyytinkin tänä vuonna tehneen Jaret Anderson-Dolanin, mikäli hän ehtii kuntoutumaan ennen kisojen alkua. Brett Leason on myös seurajoukkueessaan sentteri, mutta häneltä luonnistuu hyvin myös laitahyökkääjän rooli. Viimeisestä paikasta uskon koviten kisaavan Ty Dellandrean ja Jack Studnickan.

Maalivahdit ja puolustus olivat melko helppoja kasata, mutta hyökkäyksessä voidaan nähdä enemmän yllätyksiä, sillä mielestäni hyökkäyksen kohdalla on paljon enemmän kysymysmerkkejä. Hyvät otteet harjoitusleirillä voivat muuttaa voimasuhteita vielä paljon, mutta oma näkemys Kanadan joukkueesta on tällä hetkellä suunnilleen tätä luokkaa:

Maxime Comtois - Gody Glass - Nick Suzuki
Alex Formenton - Jared Anderson-Dolan - Gabe Vilardi
Alexis Lafreniere - Morgan Frost - Owen Tippett
Ty Dellandrea - Joe Veleno - Brett Leason
Barrett Hayton

Ty Smith - Evan Bouchard
Pierre-Olivier Joseph - Noah Dobson
Jared McIsaac - Josh Brook
Ian Mitchell

Michael DiPietro
Ian Scott

Poika on joko tehnyt erinomaista taustatyötä tai sitten kopioinut härskisti kattavan esittelyn mahdollisesta Kanadan joukkueesta. Uskomme tietysti ensimmäisenä mainittuun.

DiPietro on selkeä ykkönen lähtökohtaisesti. Kaikki kunnia Ian Scottille, mutta hänellä on suhteellisen helppo alkukausi takana, sillä Prince Albert Raiders on suorastaan häkellyttävän ylivoimainen joukkue WHL:ssä. Windsor Spitfires käytännössä menetti kaikki, siis kaikki tähdet ja kerkesivät eilen myymään DiPietronkin pois Ottawaan. Spitfiresin pisteet ovat suurelta osin DiPietron ansiota ja muutaman matsin nähneenä tulee mieleen viime kauden Carter Hartin dominointi. Scott saa varmasti pari peliä näyttää, mutta ilman veinimäistä sulamista en näe DiPietron istuvan penkillä puolivälierässä.

Puolustuksesta pitkälti samaa mieltä, Mitchell vain on rosterissa ja Beaudin monipuolisuutensa vuoksi ohi McIsaacin mun papereissa. Pieniä nyansseja, ei suurempaa vaikutusta lopputulokseen.

No sitten. Hayton, Glass, kuntoutuessaan JAD sekä Suzuki ovat mun papereissa sentterit. Niissä matseissa joita itse olen Soo Greyhoundsilta nähnyt, on Hayton pelannut sentterinä ja Frost sitten laidalla. Glass on selkeä ykkössentteri ja Suzukin ympärille rakennetaan kakkosketju. Suzuki on mennyt aivan helvetisti viime kaudesta eteenpäin nimenomaan puolustuspelaamisessa sentterinä ja se takaa mun papereissa hänelle sentterin tontin. Jos ei kulje, niin pystyy tosiaan laitahyökkääjänä operoimaan. Kunnossa ollessaan Anderson-Dolan on sitten nelossentteri, semmonen seppä ja johtajaluonne, että alta pois.

Veleno ei mahdu mun joukkueeseen, itse rakentaisin seuraavasti:

Formenton - Glass - Tippett
Comtois - Suzuki - Vilardi
Frost - Hayton - Leason
Dellandrea - JAD - Foudy
Lafreniere
 

Barney

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL-SaiPa
Niissä matseissa joita itse olen Soo Greyhoundsilta nähnyt, on Hayton pelannut sentterinä ja Frost sitten laidalla.
Viime kaudella tilanne oli toisinpäin, mutta tällä kaudella toki näin. Jotenkin omaan silmääni vain Frost keskellä näyttää paremmalta. Vaikka Hayton onkin kehittynyt paljon kokonaisvaltaisesti, niin jotenkin itsestä tuntuisi vieraalta ajatukselta laittaa Frost laitaan. Frostin kyky hahmottaa kaikkea kentällä tapahtuvaa on tehnyt ainakin minuun erittäin suuren vaikutuksen, joten siitä syystä haluaisin nähdä nimenomaan Frostin keskellä.

Suunnilleen samanlaiset hahmotelmat siis meillä molemmilla. Hyökkäysketjujen muodostuminen on vielä vähän arvoitus, joten se selviää varmasti paremmin harjoituspelien aikana. Suzuki on mennyt kokonaisvaltaisesti eteenpäin, mutta laiturina hänestä voisi saada todella tehokkaan hyökkäyspään aseen kisoihin. Katsotaan millaisiin ratkaisuihin Tim Hunter sitten päätyy.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Lico

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Viime kaudella tilanne oli toisinpäin, mutta tällä kaudella toki näin. Jotenkin omaan silmääni vain Frost keskellä näyttää paremmalta. Vaikka Hayton onkin kehittynyt paljon kokonaisvaltaisesti, niin jotenkin itsestä tuntuisi vieraalta ajatukselta laittaa Frost laitaan. Frostin kyky hahmottaa kaikkea kentällä tapahtuvaa on tehnyt ainakin minuun erittäin suuren vaikutuksen, joten siitä syystä haluaisin nähdä nimenomaan Frostin keskellä.

Suunnilleen samanlaiset hahmotelmat siis meillä molemmilla. Hyökkäysketjujen muodostuminen on vielä vähän arvoitus, joten se selviää varmasti paremmin harjoituspelien aikana. Suzuki on mennyt kokonaisvaltaisesti eteenpäin, mutta laiturina hänestä voisi saada todella tehokkaan hyökkäyspään aseen kisoihin. Katsotaan millaisiin ratkaisuihin Tim Hunter sitten päätyy.

Tosiaan kanadalaiseen tapaan ketjut elävät varmasti paljonkin ja tämä onkin tietyllä tavalla turhaa, mutta mielenkiintoista spekulaatiota. Melkein uskallan lyödä pääni pantiksi siitä, että Frost ja Hayton ovat ainakin alussa samassa ketjussa, mutta aika sen sitten lopulta näyttää. Paperilla tuossa nipussa ei heikkouksia ole, vaikka varmasti osan mielestä se todellinen superpelaaja viime vuotiseen tapaan puuttuu. Sillähän ei ollut vuosi sitten mitään merkitystä.

Lafreniere on kyllä todellinen jokerikortti ja toivottavasti poika nähdään kisoissa edes heikkoja maita vastaan.

Oma suosikkini Suomen ohella eli Yhdysvallatkin ansaitsisi oman ketjunsa, mutta ei se tarpeellista ole. Mun papereissa Kanadan päävastustaja, taas.
 

Knap

Jäsen
Kiitti @Barney ja @Lico paremmasta pohjustuksesta mun avaukseen verrattuna. Kuten siitä näkyykin, niin junnusarjojen pelejä ei ole tullut liikaa katsottua, tosin joitain raportteja tullut luettua ja statseja seurattua a.k.a tilastoscouttausta.
Oma suosikkini Suomen ohella eli Yhdysvallatkin ansaitsisi oman ketjunsa, mutta ei se tarpeellista ole. Mun papereissa Kanadan päävastustaja, taas.
Mulle U20-kisat on vuoden päätapahtuma jääkiekon saralla, joten mielellään näistä spekuloi ja lukee muiden spekulointia loputtomiin asti. Avaa ehdottomasti USA:lle oma ketju kans, kuuluu kuitenkin luonnollisesti ennakkosuosikkeihin kisoissa ja juttua löytynee.
 

Barney

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL-SaiPa
Tosiaan kanadalaiseen tapaan ketjut elävät varmasti paljonkin ja tämä onkin tietyllä tavalla turhaa, mutta mielenkiintoista spekulaatiota. Melkein uskallan lyödä pääni pantiksi siitä, että Frost ja Hayton ovat ainakin alussa samassa ketjussa, mutta aika sen sitten lopulta näyttää. Paperilla tuossa nipussa ei heikkouksia ole, vaikka varmasti osan mielestä se todellinen superpelaaja viime vuotiseen tapaan puuttuu. Sillähän ei ollut vuosi sitten mitään merkitystä.

Lafreniere on kyllä todellinen jokerikortti ja toivottavasti poika nähdään kisoissa edes heikkoja maita vastaan.

Oma suosikkini Suomen ohella eli Yhdysvallatkin ansaitsisi oman ketjunsa, mutta ei se tarpeellista ole. Mun papereissa Kanadan päävastustaja, taas.
Itse uskon myös Frostin ja Haytonin pelaavan ainakin kisojen alussa samassa ketjussa, joten saa nähdä, että kummalle se sentterin tontti annetaan. Tuossa omassa hahmotelmassani Lafreniere oli aluksi ylimääräisenä hyökkääjänä, mutta vaihdoin hänet sitten Haytonin tilalle. Pakko toivoa, että kaveri otetaan kisoihin mukaan, sillä hänen kiekollinen potentiaalinsa on aivan järjettömän kova. Vasta 17-vuotias kaveri, mutta voisi olla tuossa joukkueessa jo isossakin roolissa. Etenkin ylivoimalla olisi kiva nähdä Lafreniere pyörittämässä jotain Tanskan tai Sveitsin alivoimaa.
 
Ovatko NHL:ssä pelaavat Robert Thomas ja Michael Rasmussen varmasti poissa laskuista näiden kisojen osalta? Molemmille löytyisi kyllä helposti paikka Kanadan hyökkäyksestä ja ihan sieltä top kutosesta.

Molemmat ovat saaneet vaihtelevasti vastuuta NHL:ssä omissa joukkueissaan. Thomas istui alkukaudesta paljon katsomossa, nyt viimeisen kuukauden aikana on kasvattanut Bluesin loukkaantumisten myötä vastuutaan reilusti. Rasmussen on hänkin löytänyt paikkansa Red Wingsin hyökkäyksestä ja peliaika on ollut varsin tasaisesti siellä 13-14 minuutin nurkilla.

Luultavimmin siis eivät ole mukana kiitos NHL:ssä pelaamisen, mutta lähinnä mietin, että onko noiden osalta edes spekuloitu vai onko jo todettu suoraan olevan ulkona?
 
Jos nyt nuo kaksi yllä mainittua jätetään pois, niin Kanadan hyökkäykseen uskaltaisin löydä jo lipun kouraan seuraaville (aakkosjärjestyksessä):

Comtois W
Formenton W
Frost C/W
Glass C
Suzuki C/W
Tippett W
Vilardi C/W

rajatapaukset:
Anderson-Dolan C (koska loukkaantunut)
Dellandrea C/W
Foudy W
Hayton C/W
Lafreniere W
Leason C/W
Ratcliffe W
Studnicka W
Veleno C/W

ulkona:
Bowers C
Entwistle W
Lavoie W

En sano etteikö tuosta viimeisestä ryhmästä voitaisiin nousta kisoihin, mutta itse rankkaa nuo ym. tavallan. Keskimmäisestä ryhmästä 2/3 valitaan kisoihin. Ketjuja en jaksa vielä miettiä kun muuttujia on niin paljon. Ja itseasiassa Kanadan joukkue rakentuu pohjoisamerikkalaiseen tyyliin hyvin pitkälti kisoja edeltäneen harjoituspelien ja -leirin perusteella. Eli paljon tässä ehtii vielä tapahtumaan ennen joukkueen nimeämistä.

Puolustuksen ja molarien osalta täytyy tutkia vähän tarkemmin ennen vastaavaa analyysiä.
 

red.machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia
Tiesin kyllä joukkueen kovaksi, mutta kun vähän lähemmin vielä tarkastelin kokoonpanoa, niin ihan järkyttävä ryhmähän tuo näihin karkeloihin on. Parin viime vuoden joukkueet kalpenevat heittämällä ja en löydä joukkueesta ainoatakaan heikkoa kohtaa. Maalivahdeista Scottilla ja DiPietrolla on kummallakin todella vahvat kaudet menossa, puolustus on erinomaisesti liikkuva ja sieltä löytyy roimasti defensiivistä ja offensiivista taitoa. Hyökkäys on järisyttävän laaja mistä kertoo se, että Alexis Lafreniere ei välttämättä mahdu pelaavaan kokoonpanoon. Jotenkin on vain vaikea nähdä tällä hetkellä muuta vaihtoehtoa kuin maailmanmestaruus, mutta toivottavasti näin ei kuitenkaan tapahtuisi.
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Formentonilla meni ilmeisesti polvi sököksi viime yön harjoitusottelussa. Saas nähdä.
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Lavoie, Addison, Dellandrea sekä Crotty vapautettu leirityksestä. Dellandrea on suurin yllätys.

Vilardi sekä JAD edelleen mukana.
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Bernard-Docker, Nicolas Beaudin, Pierre-Olivier Joseph, Isaac Ratcliffe sekä Liam Foudy vapautettu. Formenton missaa kisat loukkaantumisen vuoksi.

JAD ja Vilardi edelleen mukana, Bowers sekä Entwistle jäivät joukkueeseen mukaan nähdäkseni heidän mahdollisiksi korvaajiksi.

Maalivahdit ja puolustus on valmis. Josephin cut yllätti ja kun hän ei mahtunut, niin mun papereissa Beaudin oli se hänen korvaaja. Nyt Kanada otti vähän kokoa ja fyysisyyttää enemmän mitä itse ennustin.
 
Viimeksi muokattu:

Knap

Jäsen
Kanadalla alkaa olemaan puolustus stacked ja hyökkäyksestä pitää vielä pari karsia.

Puolustuksessa enää seitsemän nimeä ja perjantain treeneissä ollut tässä muodossa:
Brook-Dobson
Phillips-Bouchard
Smith-Mitchell
McIssac

Hyökkäys sitten seuraavanlainen:
Mark Masters on Twitter

Studnicka taitaa omaksi yllätykseksi ainakin olla ottamassa paikkaa kokoonpanosta hyvien harkkapelinäyttöjen vuoksi, vaikka Usports siellä vaan vastassa ollut. Entwistle vielä mukana, mutta lienee tippuvan sitten seuraavaksi ja muut tippuvat joukosta Lafraniere, Bowers ja Studnicka.
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Setä-Bob ennusti Lafranieren tippuvan. Suhteet tolla jätkällä kunnossa eli melkein voi jo olettaa.
 
Puolustuksessa enää seitsemän nimeä ja perjantain treeneissä ollut tässä muodossa:
Brook-Dobson
Phillips-Bouchard
Smith-Mitchell
McIssac

Jotenkin tuo Phillips päässyt yllättämään ainakin allekirjoittaneen. Puolustuksen vasen puoli ei vedä vertoja oikealle, mutta pääasia kai heidän kannaltaan, että on muuten tasapainoiset parit.
 

Knap

Jäsen
Gabe Vilardilta ja Alex Formentonilta jää kisat väliin loukkaantumisten takia. Harmi homma, ois kummatkin ollut kiva nähdä, kun en liikaa heiltä pelejä ole nähnyt. Tosin Alexis Lafraniere on näiden poissaolojen takia kisoissa, joka sitten ainakin vähän korvaa mielenkiintoa, voi olla pienemmät maat ainakin aika kusessa tän jätkän kanssa. Samalla oma suosikki Studnicka sai jäädä joukkueeseen, joka on positiivinen asia.

Samalla Kanada julkisti ensimmäisenä maana lopullisen kisaryhmänsä, laitan sen vaikka harjoitusten perusteella olevien kenttien muodossa.

Comtois - Glass - Tippett
Anderson-Dolan - Suzuki - Lafrenière
Frost - Hayton - Studnicka
Veleno - Bowers - Entwistle
Leason

Brook - Dobson
Phillips - Bouchard
Smith - Mitchell
McIsaac

DiPietro
Scott

Tuskin tässä muodossa ovat kisojen alussa.
 
Viimeksi muokattu:

juhis82

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS,Detroit Red Wings,Kanada
Hyvältä näyttää. On suuret odotukset Kanadan suhteen näissä kisoissa. Toivottavasti pelaajat pitää vaan hermot kurissa. Se kun on Kanadan akilleen kantapää jos joku.
 
Suosikkijoukkue
Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendel Clark
Liekö Kanada ihan ylikylän jengi muihin nähden vai Tanska totaalisesti väärässä sarjassa, mutta joka tapauksessa 49 minuutin kohdalla tilanne on 10-muna Kanukeille.....

Edit: ja juuri kuin olin painanut entteriä, kanukit tekee 11. maalinsa.
 

Espen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Old time hockey like Eddie Shore
Liekö Kanada ihan ylikylän jengi muihin nähden vai Tanska totaalisesti väärässä sarjassa, mutta joka tapauksessa 49 minuutin kohdalla tilanne on 10-muna Kanukeille.....

Edit: ja juuri kuin olin painanut entteriä, kanukit tekee 11. maalinsa.

Laji, jossa kilpailu on vain niin valtavaa.
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Hunter oli matsin jälkeen kertonut DiPietron olevan "our guy". Scott pelaa tänään, mutta DiPietrolta voinee odottaa suorituksia Venäjää ja Tsekkiä vastaan lohkon pääotteluissa.
 
Liekö Kanada ihan ylikylän jengi muihin nähden vai Tanska totaalisesti väärässä sarjassa, mutta joka tapauksessa 49 minuutin kohdalla tilanne on 10-muna Kanukeille.....

Edit: ja juuri kuin olin painanut entteriä, kanukit tekee 11. maalinsa.

Kanada on turnauksen paras tai parhaita joukkueita. Tanska huonoin tai 2. huonoin. Näissä junnupeleissä tasoerot korostuvat ja vuosittain nähdään näitä teurastuksia. Etenkin Kanada tykkää riepotella pikkumaita välillä jopa ”kohtuuttomasti”.

Eli kyllä, Kanada on kova, mutta ei jaeta Tanska-pelin tai yleensäkään alkusarjan perusteella mestaruuksia.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Olihan tuo melkoista, että Kanadan laukaisuprosentti oli avausmatsissa 31%, kun kaikilla muilla joukkueilla avauskierroksella maksimissaan n. 7%.

Tanskan maalivahdit petti pahasti, backup sai 1/4 kiinni ja tämän startanneen monsterismiehen piti olla kuulemma hyvä. Realistinen lopputulos tuosta CAN-DEN olisi ollut ehkä 5-1. Siellä oli rankkaria ja vaikka mitä Tanskalla.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös