U18-tyttöjen MM-kisat Vantaalla 4.–12.1.2025

  • 2 509
  • 30

Deman

Jäsen
Alle 18-vuotiaiden tyttöjen MM-kotikisat ansaitsevat ehdottomasta oman ketjunsa. Toivottavasti tälle ketjulle löytyy kirjoittajia ja lukijoita.

MM-kisat alkavat lauantaina 4.1. ja päättyvät ensi viikon sunnuntaina 12.1. Kaikki pelit pelataan Vantaan Tikkurilassa.

Jatkoaika on ansiokkaasti nostanut nais- ja tyttökiekon näkyvyttä artikkeleissa, uutisjutuissa ja mainiossa Lapa jäähän -podcastissa. Tästä kiitokset Jatkoajalle ja erityisesti toimittaja Lassi Sepälle. Lapa jäähän podcastin uusimmassa jaksossa käsitelläänkin ennakkoasetelmia näihin kisoihin. Myös ennakkopakettia kisoista luvattiin julkaistavaksi perjantaina.

Olin eilen katsomassa turnauksen näytöspelejä Suomi-Kanada ja USA-Tshekki. Peli oli paljon vauhdikkaampaa kuin oletin ja paikoin yllättävänkin fyysistä. Voin myös allekirjoittaa Lassi Sepän podcastissa esille nostaman seikan siitä, että kisat ovat monen pelaajan uran huipentuma, joka näkyy siinä, että pelataan raivokkaan tosissaan ja tunteella. Tämä on seikka, joka mielestäni tekee tällaisista tapahtumista ainutlaatuisia myös katsojan kannalta.

Nyt nämä kisat ovat vuonna 2007 syntyneille viimiset U18 kisat. Esim. Kanadan joukkueessa kaikki näytöpelissä pelanneet olivat joko 2007 tai 2008 syntyneitä. Suomen joukkue on tähän verrattuna varsin nuori. Suomen kokoonpanossa oli 2009 syntyneitä ja yksi 2010 syntynyt. Näytöpelistä itselle jäi Suomen joukkueesta mieleen pirteästi pelannut Abigail Byskata.
 

Don Douchebag

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Jos ymmärsin oikein niin Maxilla kaikki ottelut tarjolla ja suomalainen selostus. TV5:llakin useampi peli. Aika kova panostus U18-kisoihin. Naisten ja tyttöjen osalta mennyt TV:n osalta hommat eteenpäin aika hurjasti viime vuosina.
 

Old referee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Suomi, tuomarit
Hetken aikaa peliä katsonut: aika heikkoa on. Luistelu-, syöttö- ja laukaisutsito heikompaa kuin Ruotsilla eikä pelitaitavuuskaan häikäise.
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Kiva katsella tyttöjen kiekkoa, ikävä vaan, ettei tasoerosta ole pulaa. Mitään ei pois silti tyttöleijonilta, he ovat paikkansa edustaa pelanneet, mihin se oikea kurjaa on asiassa viittaa, on, että Suomi ei tule olemaan se Eurooppalainen maa, joka pa:n edustajia tulee haastamaan. Päin vastoin, se tarkoittaa, että materiaali ei tule riittämään edes kolmen sakissa pysymiseen Euroopan tasolla. Toki, jos joukolla tyttö - ja naispelaajat siirtyvät ulkomaille pelaamaan kehitys hidastuu, mutta oma liitto ei kyllä riittävästi panosta ja tue, vaan homma jää omistautuneiden puuhattavaksi, josta toki kunnia kaikille osallistuville.

Syitä ja selityksiä voi etsiskellä toki, mutta se on selvä, että Suomen kiekon johtaja on maan kiekkoliitto ja sen vastuu on pitää kehityksestä huoli kiekon kaikissa alueissa, vähän samoin, kuin vaikka joukkueessa olisi paras maalinsylkijä verrokkeihin, mutta veskari ei saa mitään kiinni ja pakit seilaa missä sattuu. Syypää löytyy aina sieltä, missä on vastuu ja missä tehdään tarvekartoitus ja keinot.
 

Kiekoton Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit ja Alasarjat sekä suomalaiset maailmalla
EP:n sivuilla joukkueessa on kaksi -10 syntynyttä. Viime vuoden kisoissa oli kolme -09 syntynyttä, joten nuorimpien osalta on kokeneempi joukkue.

Nyt on -09 syntyneitä 7 pelaajaa kun viime vuonna -08 syntyneitä oli vain 2, joten tästä -09 ikäluokasta on poikkeuksellisen paljon pelaajia mukana.

Nyt on -08 synteitä myös 7 pelaajaa kun viime vuonna -07 syntyneitä myös 7 mukana.

Pääikäluokkaa -07 on nyt mukana 9 pelaajaa kun viime vuonna -06 ikäluokkaa oli 11 pelaajaa.

Eli kootusti vielä viime kauden joukkue :

Pääikäluokka -06 syntyneitä 11 pelaajaa
-07 syntyneitä 7 pelaajaa
-08 syntyneitä 2 pelaajaa
-09 syntyneitä 3 pelaajaa

Yhteensä 23 pelaajaa
Pääikäluokasta ja seuraavasta yhteensä 18 pelaajaa ja vain 5 pelaajaa tuolta aivan junnuista.

Nykyinen joukkue:

Pääikäluokka -07 syntyneitä 9 pelaajaa
-08 syntyneitä 7 pelaajaa
-09 syntyneitä 7 pelaajaa
-10 syntyneitä 2 pelaajaa

Yhteensä 25 pelaajaa
Pääikäluokasta ja seuraavasta yhteensä 16 pelaajaa ja jopa 9 pelaajaa tuolta aivan junnuista.

Kyllä tämä aika nuorelta jengiltä vaikuttaisi. En ota kantaa siitä onko kaikki pelaavassa kokoonpanossa tai ylipäätään leimattuja pelaajia. Lähde EP ja voi olla siellä virheitä.



Sitä kattelin et aika moni pelannut Auroraliigaa, mutta esim tuo -09 syntynyt Loponen ei siellä EP:n mukaan pelaa. Itseasiassa EP ei tunnista Loposelle muita kuin maajoukkuepelejä viime ja tältä vuodelta. Missä hän pelaa?
 

Väkkärä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Washington Capitals
Kuulinko oikein että Ruotsissa naisten junnusarjoissa saa taklata?
Oli soljuvaa kiekkoo ja sitä on aina kiva kattoo.
 

Kiekoton Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit ja Alasarjat sekä suomalaiset maailmalla
Ruotsi otti jatkoilla voiton ja maalin teki heidän -08 syntynyt pakki Westerlind. Joukkueen kuopus -09 syntynyt Hesselvall seurasi lähietäisyydeltä maalin syntymistä. Ruotsilla oli vain tämä yksi -09 syntynyt ja muut pääikäluokkaa -07 tai -08 syntyneitä. Kokeneempi joukkue osasi pelata ratkaisuhetkillä.

Eka peli alla ja tästä on hyvä jatkaa!
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Joskus saa kiekossakin vaikka ei millään haaveilulla edes ansaitsisi yhden pisteen. Jos Ruotsi olikin kaikessa muussa Suomea edellä, niin pää ei tahtonut heillä tulla osaamisen tasoon mukaan.

Huomio, minkä lähes ikäluokasta ja sukupuolesta huolimatta seuratessa väkisin tekee, Suomikiekon pelaajien huono luistelitaito, onko se sitten osa - alue jota ei ihan hanskata? Luistelu kun on lajitaidon ydin, joka mahdollistaa muiden lajitaitojen hyväksikäytön, on suorastaan anteeksi antamatonta, että lähes minkä tahansa muun maan pelaajat on balleriinoja luistimilla Suomeen verraten. Ehkäpä täällä panostetaan laiskuuttaan johonkin "meidän" roikkumiskiekkoon, tiedä sitten. Jotain kyllä tehdään aivan väärin.
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
PWHL ja SDHL sallivat ainakin jonkunlaisen taklauspelin, mutta en ole ihan varma noista junnusarjoista.
Taitaa mennä sveduissa niin, että kahdessa ylimmässä naisten sarjassa saa taklata. Tämä toki antaa fyysisen edun kamppailuihin, kun osataan antaa ja ottaa kontaktit vastaan, eli tasoitusta annetaan tässäkin, koska tässä tyttöjenkin joukkueessa noiden kahden sarjan pelaajia on ja sen näkee kovuudessa.
 

HokiHero

Jäsen
Oli kyllä silmiinpistävää miten Suomi ei vaan pärjännyt liikkeessä. Hyvätkin hyökkäykset kariutuu siihen että vastustajan takakarvaaja on vain niin paljon nopeampi että ottaa tikkarin pois suusta.

Tunnelma oli silti hyvä etenkin kun Suomi sai maalin.

Ehdottomasti ottelun paras pelaaja Suomen veskarin lisäksi oli Ruotsin #15 Edit Danielsson.
 
Suosikkijoukkue
Hifk, flyers, maajoukkue
Ostin liput tälle päivälle tänä aamuna. Ohjeena oli että vaikka ostat netissä niin haet lipun lippuluukulta hallilta. Näin teimme. Pitkä jono todella hitaasti etenevässä jonossa. Lipun ostajat ja lipun noutajat ohjattiin samasta ovesta. Kuitenkin osa porukasta meni toisestakin ovesta kun huomasivat, että siellä on kaksi eri luukkua. Kun pääsin lipunnoutoluukulle henkilökunta oli ihan ihmeissään että mikä lippu. Pitkään mietittyään totesivat että ei ole liput ehtinyt paikalle. Ei ollut myöskään halukkuutta selvittää asiaa joten piti itse olla todella vaativa. Lopulta tuli joku lisähenkilö joka käski lipunmyyjän tulostaa liput. Uskomatonta miten tuon voi sekoittaa noin pahasti. Siellä oli paljon ihmisiä jotka oli todella vihaisia tästä sekoilusta ja osa oli ihan pihalla miten siellä pitäisi toimia. Toivottavasti parantavat toimintaa.
 

Slide

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Ihan oikeasti kun tuota katsoo, niin onhan se aika kamalaa. Tyypillisesti laukaukset puuttuvat täysin, kiekkoa vippaillaan voimattomilla vetolaukauksilla kohden jotain? Kiekkoon ei mennä ja alakäsi ei ole mailassa, vaan roikottaa "käsilaukkua". Syötöt ovat huonoja ja niitä ei saada vastaanotettua.
Jos noita lyöntilaukauksia katsoo, niin kyse ei ole voiman tuotossa, vaan siinä, että laukaisua ei harjoitella. U12 ikäluokan pojat ampuvat puhtaasti ja kovaa, mutta voimassa häviät näille leideille.
Muut maat polkevat parhaillaan ohin Suomen, meillä nukutaan Ruususen unta.
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Ihan oikeasti kun tuota katsoo, niin onhan se aika kamalaa. Tyypillisesti laukaukset puuttuvat täysin, kiekkoa vippaillaan voimattomilla vetolaukauksilla kohden jotain? Kiekkoon ei mennä ja alakäsi ei ole mailassa, vaan roikottaa "käsilaukkua". Syötöt ovat huonoja ja niitä ei saada vastaanotettua.
Jos noita lyöntilaukauksia katsoo, niin kyse ei ole voiman tuotossa, vaan siinä, että laukaisua ei harjoitella. U12 ikäluokan pojat ampuvat puhtaasti ja kovaa, mutta voimassa häviät näille leideille.
Muut maat polkevat parhaillaan ohin Suomen, meillä nukutaan Ruususen unta.

Ihan asiaa luettelit, mulla vaan pistää silmään, että mikään noista ei tule toteutumaan, ellei luistelutaito ole riittävä. Tänäisessä esim. Japani pyyhki luistelussa Suomen tyttösillä jäätä kokonaistasossa, muissa puitteissa olivat sitten himpun perässä. Tasavahvoja olivat kokolailla, joka teki pelin seuraamisesta mielekästä. Siellä kun realismin pohjalta on väkisin niin paljon vajavaisuutta lajitaidoissa, ei oikeastaan siltä pohjalta kannata edes katsella. Asian voi todeta ja ymmärtää, että Suomen taustarakenteissa on ns. saranat väärin päin ja katto vuotaa.

Itse pelin seuraaminen on mielekästä kun vääntö on tasavahvojen otatusta. Jatkosta, lie ihme, jos Ruotsi Japaniin karahtaa, sillä heillä sitä tasoeroa on keskenään, joten oletus on, että Tsekki tulee vastaan. Vuorta kiivettäväksi siis Suomitytöillä riittää.
 

obi-wan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hammarby IF, HC Andersen, HC Jatkoaika
Yksi isohko ongelma on se, että vaikka enemmän tyttöjä pelaa pojissa, paljon joukossa on sellaisia jotka pelaavat väärässä sarjassa.

Ei ole automaattinen autuus pelata ”kovaa” sarjaa poikien kanssa. Monesti siellä ollaan liikaa vain selviämässä. Monelle vaikka U13 AAA:sta löytyvällä tytölle paljon parempi sarja olisi se AA. Kun pelaa vaikka kolme kautta enemmän rikkoen kuin luoden, ei sen jälkeen siirrytä toiseen sarjaan tekemään peliä.

Olin seuraamassa 2010 ja nuorempien tyttöjen Selects-tapahtumaa ja kun siellä vedettiin rankkareita niin 85% ratkaisuista oli laukaisu. Ei ole peleissä tullut liikaa tilanteita harhauttaa jne joten ei sitä tule mistään selkärangasta.

Poikien kanssa on hyvä pelata. Kunhan on oikealla tasolla.
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Yksi isohko ongelma on se, että vaikka enemmän tyttöjä pelaa pojissa, paljon joukossa on sellaisia jotka pelaavat väärässä sarjassa.

Ei ole automaattinen autuus pelata ”kovaa” sarjaa poikien kanssa. Monesti siellä ollaan liikaa vain selviämässä. Monelle vaikka U13 AAA:sta löytyvällä tytölle paljon parempi sarja olisi se AA. Kun pelaa vaikka kolme kautta enemmän rikkoen kuin luoden, ei sen jälkeen siirrytä toiseen sarjaan tekemään peliä.

Olin seuraamassa 2010 ja nuorempien tyttöjen Selects-tapahtumaa ja kun siellä vedettiin rankkareita niin 85% ratkaisuista oli laukaisu. Ei ole peleissä tullut liikaa tilanteita harhauttaa jne joten ei sitä tule mistään selkärangasta.

Poikien kanssa on hyvä pelata. Kunhan on oikealla tasolla.

Pirun hyvä kiteytys. Itse jopa liputtaisin sitä ringetteä lajitoveriksi kehittyä tyttökiekossa. Lopulta kun kaikki tapahtuu vain jos se luistelu on riittävän hyvää. Sen päälle sitten kyllä rakentelee puutteita paremmaksi tyyliin Susanna Tapani. Tietenkin polkuja tulee olla enemmän kuin yksi, ei yksi latu autuaaksi tee. Samoin ehkä vielä nykyään pojissa mennään liian pelitapaorjallisesti perinteenä, siinä ei tahdo kyky lukea peliä ja vaisto oikein kehittyä, poikien vissiin kuvitellaan itse höntsäävän tuon puolen asioita kuntoon luonnostaan.

Liputan myös edelleen isompaa panosta liitto - ja seuratasolta, sillä opilla se Ruotsikin ryhtyi työstämään kun romahti. Me ollaan nyt jo perässä ja lopulta kuinka perässä, on kiinni asioiden ymmärtämisestä.

Minusta Suomi on jopa nyykähtänyt ihan poikienkin valmennuksessa kv - tasolla, luistelu vaan ei näytä riittävältä tasoltaan ja jos mitä nykykiekko vaatii se on liikekyky. Kun pelataan rakenteeseen pohjaavaa vaistokiekkoa, eli kuten karjalalippis sanoo, "paikatonta" koko paketti pohjaa luisteluun ja tämä ei tarkoita, etteikö muutkin alueet kuulu olla kunnossa, epäilen vaan että painotus kuuluu olla siinä perusfundamentissa koko pelaajapolun matka, eli luistelun osaamisessa.
 

Deman

Jäsen
Peruslajitaidoissa ja urheilullisuudessa on aika paljon kirittävää Pohjois-Amerikkaan verrattuna. Huomenna nähdään, miten tuota eroa pystytään kompensoimaan USA:ta vastaan joukkuepelillä. Kuja-Halkola voi olla aikamoisessa kiekkosateessa. Japanin maalivahdille tuli USA:ta vastaan 61 torjuntaa (6 meni maaliin) ja Ruotsin maalivahdille 28 torjuntaa (3 maaliin).

Eilen oli Slovakian Nela Lopusanovalla huikea peli Tshekkejä vastaan. Hattutemppu ja johtaa turnauksen pistepörssiä lukemilla 4+1. Kyseessä on vasta 16-vuotias virtuoosi, jolla on todella pehmeät kädet ja uskallusta pelata. Jatkoajassa myös haastattelu hänestä.
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Pirun hyvä kiteytys. Itse jopa liputtaisin sitä ringetteä lajitoveriksi kehittyä tyttökiekossa. Lopulta kun kaikki tapahtuu vain jos se luistelu on riittävän hyvää. Sen päälle sitten kyllä rakentelee puutteita paremmaksi tyyliin Susanna Tapani. Tietenkin polkuja tulee olla enemmän kuin yksi, ei yksi latu autuaaksi tee. Samoin ehkä vielä nykyään pojissa mennään liian pelitapaorjallisesti perinteenä, siinä ei tahdo kyky lukea peliä ja vaisto oikein kehittyä, poikien vissiin kuvitellaan itse höntsäävän tuon puolen asioita kuntoon luonnostaan.

Liputan myös edelleen isompaa panosta liitto - ja seuratasolta, sillä opilla se Ruotsikin ryhtyi työstämään kun romahti. Me ollaan nyt jo perässä ja lopulta kuinka perässä, on kiinni asioiden ymmärtämisestä.

Minusta Suomi on jopa nyykähtänyt ihan poikienkin valmennuksessa kv - tasolla, luistelu vaan ei näytä riittävältä tasoltaan ja jos mitä nykykiekko vaatii se on liikekyky. Kun pelataan rakenteeseen pohjaavaa vaistokiekkoa, eli kuten karjalalippis sanoo, "paikatonta" koko paketti pohjaa luisteluun ja tämä ei tarkoita, etteikö muutkin alueet kuulu olla kunnossa, epäilen vaan että painotus kuuluu olla siinä perusfundamentissa koko pelaajapolun matka, eli luistelun osaamisessa.

Lainaanpa tähän omaa sepustustani, kun muokkaa toiminto ei ihan tässä palvelisi.

Mieleen tuli, kun noita lajiosaamiseen vaikuttavia tekijöitä osaltaan on tässä itsekin pohdiskellut kuten lainaamaani lukien hoksaa, että kertokaapas, te, jotka lajin arjessa lähietäisyydellä työstätte, oli sitten kyseessä pojat tai tytöt, että voisiko yksi tie, tuon mainitsemani ringeten ohella olla tämä 3 vs 3 peli? Mietin tätä siinä valossa, kun useasti täälläkin on saanut lukea, kuinka tyttöjä ei riitä koko joukkueeksi monessa seurassa.

Tuollakin tavalla voi lajitaitoa ja varsinkin yksilötaitoa opetella ja jos riittävän kovaa treeniä on työstettäväksi, myös ihan sitä 5 vs 5 peliä silmällä pitäen. Tämä tuli mieleen, kun eikös tuota kiekon muotoa puuhata ihan olympia lajiksi, joten onhan sillä prestiigiä ihan apuraha urheiluun asti. Itse kun en lajin valmennuksessa puuhasta en osaa varmaa asiaan laittaa arvioksi, mutta entäs te, joilla moinen näköalapaikka on, olisiko tuo osaltaan hyvä apu naisten ja tyttöjen kiekon kehittämiseksi niissä olosuhteissa joissa nyt ollaan? Olisiko seuroissa viisasta panostaa ja liiton lyödä seuroille porkkanaa, kun onhan siinä yksi lisä kuihtuvaan mitalisateeseen potentiaalisena mitallina.
 

Slide

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Ihan asiaa luettelit, mulla vaan pistää silmään, että mikään noista ei tule toteutumaan, ellei luistelutaito ole riittävä. Tänäisessä esim. Japani pyyhki luistelussa Suomen tyttösillä jäätä kokonaistasossa, muissa puitteissa olivat sitten himpun perässä. Tasavahvoja olivat kokolailla, joka teki pelin seuraamisesta mielekästä. Siellä kun realismin pohjalta on väkisin niin paljon vajavaisuutta lajitaidoissa, ei oikeastaan siltä pohjalta kannata edes katsella. Asian voi todeta ja ymmärtää, että Suomen taustarakenteissa on ns. saranat väärin päin ja katto vuotaa.

Itse pelin seuraaminen on mielekästä kun vääntö on tasavahvojen otatusta. Jatkosta, lie ihme, jos Ruotsi Japaniin karahtaa, sillä heillä sitä tasoeroa on keskenään, joten oletus on, että Tsekki tulee vastaan. Vuorta kiivettäväksi siis Suomitytöillä riittää.
 

Slide

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Asiaa puhut. Luistelu oli heikoilla todellakin. Toisaalta kun on tullut Noita Aurora/SM-otteluita katsottua enemmänkin, huomaa, että luisteluun on panostettu. Se taas tuo ongelman, kun luistelu onkin hyvää, niin "ei ehditä" enää pelaamaan. Koko ajan on kiire ja mennään täysillä, jolloin pää ja kädet eivät pysy mukana. Näytä minulle Auroraliigasta jonkun joukkueen edes hieman pidempi pakkopeli, niin todetaan ihme yhdessä.
 

obi-wan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hammarby IF, HC Andersen, HC Jatkoaika
Ei ringette ole tie lajitaitoihin mutta se olisi erinomainen tie hyvään luisteluun. Peli itsessään lopulta eroaa kiekosta niin paljon, että luistelun lisäksi siinä oppii nopeasti pitämään pään ylhäällä.

3 vs 3 jutut sitten on sellaisia, että onhan sekin kiva olla pesäpallossa maailman paras mutta kannattaako siksi ajaa omaa lajiaan, että olisi jossain kerrankin kärjessä? Ringetessähän se tilanne jo on
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Ei ringette ole tie lajitaitoihin mutta se olisi erinomainen tie hyvään luisteluun. Peli itsessään lopulta eroaa kiekosta niin paljon, että luistelun lisäksi siinä oppii nopeasti pitämään pään ylhäällä.

3 vs 3 jutut sitten on sellaisia, että onhan sekin kiva olla pesäpallossa maailman paras mutta kannattaako siksi ajaa omaa lajiaan, että olisi jossain kerrankin kärjessä? Ringetessähän se tilanne jo on

Niin, minä lähinnä ajattelin tuota 3 vs 3 peliä lääkkeenä akuutisti ihan normikiekkoon, kun aika paljon saa kuulla, kuinka ongelmia on a) ei ole tyttöjä tarpeeksi joukkueiksi b) poikien kanssa pelaaminen ei palvele ihan joka tilanteessa. Mun ajatuskulku siis meni jotenkin niin, että jos seuraan ei riitä harrastajaa koko joukkueeksi, niin olisiko fiksua opettaa lajitaitoja tuolla kolme pohjalla? Kyllä sieltä ne lahjakkuudet siivilöityvät väkisin ihan naisten kiekko polkuun lopulta.

Kun noita tyttöjen ja naistenkin pelejä olen katsellut, niin puutteet luistelussa mun silmään pistävät ja sama koskee, joskaan ei niin pahana poikienkin kehittämisen näkyvää tulosta viime vuosina. Osin johtuu pelin evoluutiosta, jossa se vaade luistelulle on entistä korostuneempi, silti tuo 3 -3 ajatus ei oikeastaan tuota koske, vaan ihan kasvattaa massaa, jonka yksilötaidot riittää kehitykseen lunastaa peliura ja toisaalta, saada sitä osaavaa tasollista massaa enemmän, kuin juuri nyt ja juuri näillä keinoin. Voi olla, että asiantuntemattomuuttani haahuilen ja tyhjää höpötän, vaan jos tuolla tavoin pienissäkin seuroissa, tai seuroissa jossa nyt ei ole tytöille kiekkomahdollisuutta junnumäärän vuoksi, saataisiin edes jokunen junnu lisää kohti laajempaa pelaaja massaa.

En minä kuitenkaan ihan noin happamasti kommentoisi kolme vs pelaamista, jos kiekkoliitot ja olympiakoneisto siinä tuotteen näkevät, ei se ainakaan minun ymmärryksellä ole varsinaiselta kiekolta lainkaan pois, eihän pikaluistelukaan yhtään mitään ole menettänyt short trackin myötä, miksi siis kiekko?
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Asiaa puhut. Luistelu oli heikoilla todellakin. Toisaalta kun on tullut Noita Aurora/SM-otteluita katsottua enemmänkin, huomaa, että luisteluun on panostettu. Se taas tuo ongelman, kun luistelu onkin hyvää, niin "ei ehditä" enää pelaamaan. Koko ajan on kiire ja mennään täysillä, jolloin pää ja kädet eivät pysy mukana. Näytä minulle Auroraliigasta jonkun joukkueen edes hieman pidempi pakkopeli, niin todetaan ihme yhdessä.

Niin, minä olen sen tulkinnut yli innokkaaksi sinkoiluksi, siis kuuluisa varsa keväällä ilmiöksi. Se aiheuttaa puskemista ja sinkoilua vailla mieltä ja järkeä.

Otanta ei sattuneista syistä kata minulla koko Auroraliigaa, mutta kyllä minä esimerkin löydän: HPK ja Ilves pelissä syksypuolella oli kyllä pidempiä pakkopeli vaiheita kumpaisellakin, mielestäni enemmän HPK:lla kyseisessä. Mikä sitten on kriteeri sille "pidemmälle pakkopelille" liene himppu subjektiivista, mutta minä asetan niin, että hyökätessä ehtii lennosta vaihtaa pelaajaa momentumia hukkaamatta.

Minusta isoin syy siihen, ettei pää ja kädet pysy mukana on vajavaiset lajitaidot joita yritetään paikata yliyrittämällä ja kun asiaa miettii, niin ymmärrettäväähän tuo on ja samalla se kertoo ihan oikeasta palosta lajiin.

Toki omia arvailuja nuo on, vailla parempaa tietoa.
 

thnninen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoon jääkiekkojoukkue, millä nimellä milloinkin
Suomen sisääntulo tähän USA-peliin on ollut kyllä aivan eri planeetalta kuin kahteen aikaisempaan. Hyvin ollaan nyt mukana.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös