Ainakin Tohtori Zivago-leffan (muistaakseni -65) joukkokohtauksia kuvasivat tuossa Höytiäisen jäällä. Oli Omar Sharifkin paikalla. Isäni oli siellä, yksi sotilaista. Ihan ekstrana, ei ollut näyttelijä tai mitään, olipahan vaan kaksikymppisenä opiskelijapoikana mukana.En tiedä sopiiko paremmin tänne vai sekalaisiin kysymyksiin, mutta eihän Inglorious basterdsia ole kuvattu Suomessa? Loppuvaiheen metsämaisemat näyttävät vaan kovin kotimaisilta.. (Tosin onhan sitä vissiin muissakin maissa koivuja ja mäntyjä?)
En tiedä sopiiko paremmin tänne vai sekalaisiin kysymyksiin, mutta eihän Inglorious basterdsia ole kuvattu Suomessa? Loppuvaiheen metsämaisemat näyttävät vaan kovin kotimaisilta.. (Tosin onhan sitä vissiin muissakin maissa koivuja ja mäntyjä?)
Ei ole. IMBD vahvistaa tämän:En tiedä sopiiko paremmin tänne vai sekalaisiin kysymyksiin, mutta eihän Inglorious basterdsia ole kuvattu Suomessa? Loppuvaiheen metsämaisemat näyttävät vaan kovin kotimaisilta.. (Tosin onhan sitä vissiin muissakin maissa koivuja ja mäntyjä?)
"Kiikaritehot"
Mitä meinaa, mistä juontaa?
Kiitos.
0+0, eli "00 tai oo" joka kuvastaa siis kiikarin linssejä..."Kiikaritehot"
Mitä meinaa, mistä juontaa?
"Kiikaritehot"
Mitä meinaa, mistä juontaa?
Kiitos.
Mistä on tullut sanonta "tolpat ovat maalivahdin parhaat kaverit"?
Hyvin ärsyttävä lausahdus koska usein kiekko menee maaliin tolpan kautta.
Nimenomaan se. Tasapaino ei kuulu joukkoon.Eikö jotain noista (tasapainoa?) lasketa normaalisti aisteihin vai mikä tässä on jekkuna?
Tasapainoaisti jätetään varmaan pois. Aistejahan löytyy huomattavasti enemmänkin, esimerkiksi kipuaisti. Vaikka kipua voisi kuvitella rajuksi tuntoaistimukseksi, näin ei kuitenkaan ole. Kivulle on omat reseptorinsa ja hermoratansa. Samaten erittäin voimakkaille kemiallisille ärsykkeille on oma aistinsa, joka ei liity haju- tai makuaistiin. Joskus muistan lukeneeni, että ihmisellä on jopa 12-13 eri aistia. Siinä listassa taisi olla jopa kylmän ja kuuman aistit erikseen. Tämän todenperäisyyttä en tiedä, mutta kyllä ihmiseltä enemmän kuin 5 aistia kuitenkin löytyy. Nuo viisi vain sattuvat olemaan ne selvimmin erottuvat.Muutenkin tuntuu olevan melko yleinen sanonta tuo että jollakin on kuudes aisti jos on poikkeuksellisen hyvä jossain asiassa. Eikö jotain noista (tasapainoa?) lasketa normaalisti aisteihin vai mikä tässä on jekkuna?
Tämä saattaa olla hyvinkin tyhmä kysymys, mutta mitä varten Bruce Willisin tähdittämän leffan nimi on Kuudes aisti? Aistejahan ihmisellä on vissiin normaalistikin kuusi (näkö, kuulo, tunto, haju, maku ja tasapaino) joten eikö tuon kuolleiden näkemisen pitäisi olla seitsemäs?
Muutenkin tuntuu olevan melko yleinen sanonta tuo että jollakin on kuudes aisti jos on poikkeuksellisen hyvä jossain asiassa. Eikö jotain noista (tasapainoa?) lasketa normaalisti aisteihin vai mikä tässä on jekkuna?
Kaikuluotaushan perustuu lepakoiden kuuloon. Ne pystyvät kuulemaan paljon ihmistä korkeampia ääniä ja näiden perusteella pystyvät suunnistamaan. Toki sellaisiakin aisteja eläinkunnasta löytyy, mitä ei ihmisellä ole. Monet eliöt pystyvät esimerkiksi käsittääkseni aistimaan sähkökenttää.Kuten jo sanottua, tasapainoa ei tosiaan aisteihin lasketa. Tasapainoa määrittelevä osahan sijaitsee korvassa mutta tuskin tuolla kuuloaistin kanssa on valtavasti tekemistä.
Osalla eläimistä taas on erinäisiä kuudensia aisteja, muistaakseni ainakin valaslajeilla ja tunnetuin lienee lepakoiden käyttämä kaukoluotaintoiminta.
Kaikuluotaushan perustuu lepakoiden kuuloon. Ne pystyvät kuulemaan paljon ihmistä korkeampia ääniä ja näiden perusteella pystyvät suunnistamaan. Toki sellaisiakin aisteja eläinkunnasta löytyy, mitä ei ihmisellä ole. Monet eliöt pystyvät esimerkiksi käsittääkseni aistimaan sähkökenttää.
Riippuu paljon aistin määritelmästä. Puhtaan fysiologisesti pelkästään lepakon kuulo aistii kaikuluotauksessa. Toki, jos aistilla tarkoitetaan kaikuluotausta toimintona, niin sitten myös äänen tuotto on tärkeässä osassa."Lepakot kuuluvat poikkeukselliseen nisäkäsryhmään valaiden kanssa, koska ne pystyvät liikkumaan kaikuluotauksen avulla. Kaikuluotauksessa lepakko lähettää suunsa tai nenänsä kautta ääniaaltoja, jotka heijastuvat kohti lepakkoa osuessaan edessä olevaan kappaleeseen. Lepakoiden lähettämä ääni on ultraääntä eli se on taajuudeltaan ihmisen kuuloaluetta korkeammalla (20 000 Hz)." Wikipedia.
Eli ei pelkästään kuuloon, vaikka silläkin on luonnollisesti tekemistä asian suhteen, kuten myös korvien rakenteella.
Sellaista tyhmää kysymystä tällä kertaa, että kuinkahan paljon mahtaa olla matka kilometreissä Töölönlahden ympäri? Eli se "lenkkireitti"?
Pilluralli on tuttu termi suurin piirtein jokaiselle, mutta millainen härpäke lienee rallipillu? Loppuun ajettu?