Tuukka pulassa!

  • 3 963
  • 38

AJL

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Turpiin tuli, että paukkui, ja ei siinä mitään parempi joukkuehan ottelun voitti.
Tappara sai unelma-alun Ojasen "onnenkantamoisen" ja Tarvaisen upean maalin muodossa, joka oli lähes identtinen Ilvestä vastaan Taren tekemän kanssa. Luistin kulki ja Tappara hallitsi ensimmäistä erää suht selkeästi.

Toiseen erään TPS sai vuorostaan unelma-alun Rintasen upea soolo meni hieman halvasti verkkoon. Erän lopulla Mäkinen näytti mitä puuroa mies on syönyt ja esitteli tosi huikean maalin, illan komeimman.

Mitä pitemmälle ottelu eteni sitä paremmin TPS pääsi peliin mukaan ja ratkaisun teki mies jonka olisi kuulunut istua jäähyaitiossa viitosta kärsimässä! Lius sai vain 2 min korkeasta mailasta, todellisuudessa rike oli todella törkeä Jaskan päähän kohdistunut poikittainen maila josta suihkukomennuskaan ei olisi ollut liian kova tuomio. Mutta eihän TPS:n "herrasmiespelaajille" nyt mokomia tuomioita voi antaa.

Ottelu oli kovaa playoff-kamppailua eikä törkeyksiä nähty Liuksen sikailua lukuunottamatta. Taistelu on hävitty, mutta sota jatkuu!

Ps. Ai niin tuosta Tuukasta, oli luokaton esitys nuorukaiselta, ihme säntäilyä ja itsensä tilanteista ulospelaamista lähes liukuhihnalta. Kukahan saisi Mäntylän hieman rauhoittumaan ja muistamaan mikä on puolustajan tehtävä, kyllä Tuukka hommansa hallitsee, tänään ei vaan jostain syystä homma ollut hanskassa.
 

jpp

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, ManU
Taisi olla Mäntylällä hieman liikaa intoa ja virtaa eikä ajatus pysynyt samalla tasolla vauhdin kanssa. Liuksen jäähystä olen samaa mieltä, kyllä pääsi vähällä törkeästä tempusta ja sitten sama mies teki vielä voittomaalin. Kangasniemi ajettiin Ilves-pelissä ulos kovasta mutta puhtaasta niitistä mutta mailalla päähän lyömisestä tulee vain kakkonen. Toki tilanteet tulevat nopeasti, mutta kyllä tuollaiset temput pitää saada pois. Toivottavasti Uhlbäck on kunnossa, päävammoja ei tarvita enempää tällä kaudella.
 

Tapparammiäs

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Tuukalla oli nyt mukana vähän ylimääräistä virtaa ja onnistumisien tuomaa itsevarmuutta & nuoruuden intoa. Mutta ei se nyt NIIN paha esitys mieheltä ollut. Upea kausi kuitenkin, kovat minuutit jne. Tämä on jo annettu anteeksi. Ei muuta kuin O'Brien ja Pukka kehiin mukaan, jos painaa.

Vastus oli kova, sitä ei voi kukaan kiistää.
 

Janneone

Jäsen
No täytyyhän tota Liuksen jäähyä hieman puolustellakin vaikkakin ilmiselvä jäähy se oli. Ensinnäkin Uhlbäck esti Liusta karvauspuuhissa kun tämä oli menossa kiekolliseen. Lius yritti väistää Uhlbäckiä ja hypätessään maila osui niskaan. Aivan oikeutettu 2min. mutta toinen asia mikä itseänikin pelaajana äärettömaästi ärsyttää kun jäädään jäähän makaamaan ja filmaamaan. Uhlbäck jäi jäähän nököttämään pitkäkseen vaikkei kuitenkaan kummemin käynyt; vähän sisua siellä kentällä ja vaihtoon täysillä jos pääsee suinkin. jäälle makaamaan jääminen ei hyödytä edes kyseistä joukkuetta. Kun kolhittu pelaaja olisi voinut mennä suoraan vaihtoon ja Tappara olisi saanut sirretyn rangaistuksen ansiosta niin sitä ei nyt tapahtunut. Itse henkilökohtaisesti torun mielessäni aina pelaajia omassa ja muissakin joukkueissakin kun jäävät jäähän leviäksi. Ylös sieltä ja sassiin jos ei kummemin käy. Saisikin herkemmin antaa filmauksesta ja sukeltamisesta jäähyjä.
 

Tapparammiäs

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
mutta toinen asia mikä itseänikin pelaajana äärettömaästi ärsyttää kun jäädään jäähän makaamaan ja filmaamaan. Uhlbäck jäi jäähän nököttämään pitkäkseen vaikkei kuitenkaan kummemin käynyt

Mistä päättelet, että ei kummemmin käynyt? Minä en ainakaan televisiokuvan perusteella sitä pystynyt päättelemään. Vaihtoaitiossa ainakin näytti kipeältä, muuta en osaa sanoa.
 

Zame

Jäsen
Suosikkijoukkue
kalpa, ottawa
Mistäköhän sinä tiedät paljonko Uhlbäckiä sattui. Ei se sano sitä että jos mies nousee vähän ajan kuluttua jatkamaan peliä etteikö häneen olisi hetkeä aiemmin sattunut ja paljon. Otappa ite maila niskaan.
 

Tobias

Jäsen
Palataan Mäntylään

Olihan se Tuukalta heikko esitys tää tämänpäiväinen peli. Liuksen voittomaali meni mun mielestä selkeesti Tuukan piikkiin. Mä en ymmärrä miten se Lius jätti Mäntylän kuin seisoville jaloille ajaessaan maalille!
 

Sid

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara & Maple Leafs, Liverpool F.C.
Eikä noussut edes jatkamaan. Taisi istua koko loppupelin penkillä, jääpussi niskassa.
 

AJL

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Janneone: Oletko sokea vai ovatko lasisi liian mustat? Vai esti Uhlbäck, peli on nauhalla ja olen tilanteen useaan kertaan katsonut. Uhlbäck on avojäällä kun herra Lius tulee vauhdilla kohti kiekotonta Uhlbäckiä. Tilaa on molemmin puolin, mutta Lius päättääkin iskeä päin ja poikittaista päähän.

Mikä kaukoparantaja sinä olet puhumaan filmaamisesta? Pystyt ilmeisesti suorittamaan diagnoosin hiukan etäämmältäkin. Tarvisit ilmeisesti vastaavanlaisen iskun kalloosi niin tietäisit kuinka sieltä jään pinnasta on helppo pompata pystyyn ja luistella vihellelen vaihtoon.

Ps. Onneksi olkoon ansaitusta voitosta TPS:n kannattajille.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Minne se isku nyt sitten oikein tuli...?

Joku puhuu niskasta toinen naamasta...minusta ei ainakaan naamaan tullut jälkeä. Tuliko maila visiiriin...?
 

jpp

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, ManU
Eikös Uhlbäck pidellyt jääpussia niskassaan vaihtoaitiossa vielä pari minuuttia tapahtuneen jälkeenkin, joten kyllä siinä taisi ihan kunnolla tärähtää. Kun saa iskun päähän, vaikkei mistään McSorley-viikatteesta olisikaan kysymys, ja nupissa tärähtää niin ei siitä ihan noin vain heti nousta ja spurtata vaihtoon. Parin minuutin päästä voi olla täydessä pelikunnossa, mutta pasmat on yleensä sekaisin ainakin hetken, joten tuskin Uhlbäck tilanteessa filmasi. No, mitäpä sitä jauhamaan, tilanne on ohi ja finaalit jatkuvat.
 

Janneone

Jäsen
Viestin lähettänyt käyttäjä AJL
Uhlbäck on avojäällä kun herra Lius tulee vauhdilla kohti kiekotonta Uhlbäckiä. Tilaa on molemmin puolin, mutta Lius päättääkin iskeä päin ja poikittaista päähän.

Ei se kuitenkaan ihan noin mennyt. Lius oli menossa karvaamaan kiekkoa Tappara pakilta jolloin Uhlbäck blokkasi Liuksen ja kun Lius yritti väistää osui maila väärään paikkaan. Eikä Lius sitä todellakaan tahallaan tehnyt. Lius kerää muutenkin erittäin vähän jäähyjä. Miksi hän olisi tiukassa play-off ottelussa ottanut tahallaan jäähyn? Puhdas vahinko, mutta oikeutettu 2min. Sen mies itsekin myönsi!
 

Janneone

Jäsen
Re: Minne se isku nyt sitten oikein tuli...?

Viestin lähettänyt käyttäjä Vanha Len
Joku puhuu niskasta toinen naamasta...minusta ei ainakaan naamaan tullut jälkeä. Tuliko maila visiiriin...?

Niskaan kaulasuojaan. Kypärän ja kauluksen väliin.
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
En ymmärrä miten kukaan menee kiekkoa kohti maila kiinni kahdessa kädessä ja maila ylhäällä... ei silloin kannata ihmetellä, jos sattuu näitä "vahinkoja". Itse näin että osuma tuli kypärään tai niskaa, siihen paikkeille, joka tapauksessa varmasti sattuu. Mailalla pikku huitaisukin sattuu, saati kun pelaaja kovassa vauhdissa pitää mailaa kahdella kädellä kiinni. Aikaisemmin tosiaan liioittelin kun sanoin naamaan, kypärään näin osuvan. Lähinnä liioittelua siksi, että juuri jos mailalla löyjänä olisi ollut esim. Kangasniemi TPS-fanit olisivat(muutkin) huutamassa sikailusta.

Mielestäni olisi vain hyvä myöntää teon rumuus, mielestäni myös 2+2 minuutin arvoinen temppu. Aina kun mailalla sohitaan noin korkealla, on mielestäni hyvä antaa kunnolla minuutteja. Eri asia aina kun vähän huidotaan ja kun maila on kiinni käsissä kunnolla.

Näitähän tapahtuu, se on selvä, mutta turha yrittää vähätellä teon vakavuutta. Ja aivan turha laittaa uhrin syyksi tälläisessä tilanteessa mitään. Jos mailalla vedellään poikittaisia pään korkeudella, niin tottakai siitä tulee seurauksia.

Nyt ehkä se aiheesta.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
eagle

Minusta on kuitenkin asiallisinta, että lius itse myönsi, katuvana tekonsa. On ilmeistä että fanit puhuvat mitä puhuvat. Vastaavia tilanteita vakavuudessaan kuitenkaan kovinkaan paljon eroavana on poikittaiset mailat selkään. Oliko se nyt rautee kuka lensi puolivoltin kun selkään rysäytettiin poikittaisella. Tilanne oli jo aikaa ohi eikä rautee edes häirinnyt veskaria...kuten sanottua, näitä tapahtuu.

ps. tuo puolivoltti on liioiteltua:)
 

Aleksi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara & Teppo Numminen
Olihan siinä kädet ja maila korkealla, mutta mun mielestä pelin henkeen ihan oikea tuomio. Finaaleissa pitääkin saada pelata vähän kovempaa ja näin tänään mentiin. Tuomarityöskentelyyn homma ei tänään ratkennut, vaan siihen, että Tappara yksinkertaisesti teki Tepsiä enemmän virheitä omalla alueella. 3-1 tilanteessa olisi ehdottomasti pitänyt pelata nöyrempää puolustuspeliä ja illan sankari olisi ollut Marko Mäkinen.

Mutta näin tänään, kuinka tiistaina...
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Aleksi

Veikkaanko väärin jos tiistaina kaukaloon luistelee paljon taklaava tappara? Kotiyleisön edessä tappara lämpenee ja pistää turkulaiset ahtaalle, jo pakkovoiton vuoksi. Jäähyjä voi tulla tuplaten sen mitä tänään.
 

jussi_j

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Eikö kukaan muu kuin minä huomannut tepsin tokassa maalissa korkeaa mailaa maalin edessä. Aluksi kuulin että kiekko jopa ohjattiin sillä, mutta ei kai sitten kun ei kukaan kommentoi, ei edes Juti.

Oliko tv-lähetyksessä havaittavissa Kurrin kommenttien parantumista aikasemmasta linjasta? Minusta ainakin Kurrin ote paranee kokemuksen myötä selvästi. Juti taasen selvästi jännitti peliä.

Aika jännä peli oli kuitenkin. Ratkesi Tapparan käsittämättömiin virheisiin ja löysäilyyn. Tilanne on edelleen kuitenkin täysin avoin.
 

susi

Jäsen
Niinkuin TV-kuvasta kaikki näkivät, kyllä se liuksen poikittainen maila päin uhlbäckin pläsiä jonkun verran taisi sattua. Taitaa Jaska joutua sitten filmaamisen takia jättämään seuraavan pelin väliin vai mitä janneone?? Sika-lius!
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Taas tuli ns. 'TPS-tuomio'

Jos olisi ollut esim. jonkin pääkaupungin joukkueen pelaaja joka tollaisen tempun teki niin olisi todennäköisesti tullut lisää penalttii. Ei tarvitse enää ihmetellä TPS:n pieniä jäähymääriä...

Verratkaa nyt esim. Kangasniemen taklaukseen, ei ollut edes jäähyn arvoinen temppu ja mies suihkuun. Nyt tulee törkeä poikittainen päähän/kaulaan ja vain 2 minuuttia??? Uskomatonta...
 

Tapparammiäs

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Viestin lähettänyt käyttäjä jussi_j
Eikö kukaan muu kuin minä huomannut tepsin tokassa maalissa korkeaa mailaa maalin edessä. Aluksi kuulin että kiekko jopa ohjattiin sillä, mutta ei kai sitten kun ei kukaan kommentoi, ei edes Juti.

Minä huomasin, mutta tilanne oli niin nopea, että varmaksi en pystynyt siitä sanomaan, oliko kyseessä TPS:n vai Tapparan maila. Saati sitten osuiko kiekko siihen mailaan vai ei. Joku siellä todella korkealla kuitenkin huitoi.
 

tsei_tsei

Jäsen
Vanha Len: Ilmeisesti tarkoitat tuolla poikittaisella sitä paikkaa, josta Kuki sai jäähyn. Kukihan ei edes antanut poikittaista vaan työnsi käsillä selästä. Tuomari antoi 2 minuuttia poikittaisesta, kun Rautee otti kunnon loikan. Voltti ei ole juurikaan liioittelua tuosta filminpätkästä. Tuomari olisi voinut antaa 2 minuuttia selästä taklaamisesta, mutta poikittainen se ei ollut. Kuki laittoi kädet yhteen juuri ennen tönäisyä.

Jussi_j: Minä näin todellakin sen korkean mailan, ja ihmettelin miksi se jäi täysin huomioimatta. Noh ei sillä väliä, kun Holmqvist ei ohjannut kiekkoa.

Yleisesti tässä on sanottu jo tärkein ottelusta. Tappara teki aivan liikaa virheitä ja väsyi kolmannessa erässä. TPS otti ansaitun voiton, vaikka olikin välillä hätää kärsimässä. Paha maku jäi vain Liuksen poikittaisesta, sillä Uhlbäck vastaa pitkälti kolmosen maaleista. Myös Kukin jäähy poikittaisesta oli mielestäni väärin, mutta näillä ei ottelun lopputuloksen kanssa merkitystä juuri ollut. Ikävää oli se, että juuri Liuksen piti tehdä voittomaali, vaikka muuten arvostankin häntä pelaajana. Noh, Tappara tasoittaa voitot tiistaina.
 

axe

Jäsen
Anteeksi etten kirjoita pelistä mitään, mutta siitä oon kirjoittanut muualle jo ihan tarpeeksi. Anteeksi että tää johonkin korvaan kuulostaa huonolta häviämiseltä, mutta oikeasti se ei sitä ole. Minä haluaisin kirjoittaa tämän ja myös kirjoittaisinkin, vaikka Tappara olisi voittanut 10-0.

Mikko Rautee on yököttävä pelaaja. Yö-köt-tä-vä.

Ottelussa paikan päällä arvostelin miestä sukeltamisesta (samoin kuin tein edellisessä TPS-Tappara -matsissa ja kaikkissa näkemissäni Tepsin tv-matseissa jossa lentää mailat ja kypärät sinne sun tänne kun naapuri vähän törmää), mutta kun Kuki kuitenkin tuuppasi jälkitilanteessa, niin annoin silloin olla sen enemmän. Mutta nyt kun sen näki sitten videolta hidastuksineen, niin kuohahti oikein kunnolla. Voi vee, mitkä kiepit ja kierteet.

Joku tepsiläinen aiemmin tässä ketjussa sanoi liiotelleensa kirjoittaessaan Rauteen lentäneen puolivolttia Kukin poikittaisen mailan takia. Et sinä liioitellut. Rautee tosiaan lensi puoli volttia. Tosin Kuki ei paljoa auttanut, vaan tämä hyppyihme sai pompun aikaan ihan itsekseen.

Sitten joku kehtasi vielä vihjaista Jaakko Uhlbäckin filmanneen saadessaan poikittaisen lärviinsä...
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös