Ilmoitukset

Nimimerkki Karamahti on lopullisesti ohjattu isoista ovista ulos, sillä järkevä keskustelu ja sääntöjen noudattaminen eivät kuuluneet hänen pelikirjaansa. Kamelin selän katkaisi lopullisesti yleisen asiattoman kielenkäytön lisäksi useampi viesti Trumpin ketjuun, joissa ainoana tarkoituksena oli aukoa päätä.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki nahkis kirjoittaa jatkossa jossain muualla, syynä jatkuva tahallinen trollaus, flametus ja muiden kirjoittajien vähättely.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Perusjäbä on saanut viikon pelikiellon romaniketjuun kirjoitetun hyvän maun vastaisen viestinsä vuoksi.

Sulje ilmoitus

TuTon valmennus 2006–2007

Viestiketju osiossa 'TUTO Hockey' , aloittajana Charlie Horse, 27.11.2006 klo 15.25.

 1. Devon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo
  Selasin kirjakaupassa viime kauden SM-liigan hopeajoukkueesta tehtyä Patajätkät-kirjaa. Siinähän on lyhyehkö jääkiekkoelämäkerta kaikista viime kauden Ässä-pelaajista. Aki Uusikartanosta kertovaa juttua tuli luettua vähän tarkemminkin ja siinä Aki kertoili tietenkin hiukan myös Turun vuosistaan. Hänhän siis siirtyi A-junnuikäisenä Palloseurasta TuToon, ja TuTon A:ta silloin valmentanut Kari Yli-Mäenpää laittoi hänet Pärssisen ja Virtasen sentteriksi. No, se on sivuseikka tätä valmennusasiaa ajatellen.

  Valmentajista puhuttaessa Uusikartano arvostaa Bogdanovin tosi korkealle oman uransa kannalta. Vapaasti lainaten se meni jotenkin näin: - Bogdanov antoi hänelle mahdollisuuden, ja kesä -95 on ollut hänen elämänsä kovin treenikesä. Niillä pohjilla, jotka silloin luotiin mennään vielä nykyäänkin. Enää hän ei uskoisi edes kestävänsä sellaista rääkkiä. Bogdanovin ansiot ovat jääneet turhan vähälle huomiolle, koska samaan aikaan myös Jursi pyöritti Turussa omaa kouluaan. -

  Näin jälkeenpäin ajatellen oli siis melkoinen onni, että kesällä -95 TuTossa kohtasivat poikkeuksellisen lahjakkaat nuorukaiset ja poikkeuksellisen vaativa valmentaja. Ilman näitä uppoamispisteessä ollut TuTo-pursi olisi todennäköisesti uponnut.
   
 2. Charlie Horse Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo
  Lainaus:
  Itse asiassa Aki oli jo ennen tuotakin pelannut TuTon junnuissa. Mulla on vanha kausikirja, jossa on junnujoukkueiden silloisia kokoonpanoja. En ole ihan varma minkä ikäisiä kyseinen vuosikerta silloin oli, mutta muistelisin, että jotain 14v. kieppeillä. Ts. kausikirja on silloin varmaan kaudelta -91/-92...
   
 3. Devon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo
  Lainaus:
  Mahtaako hän siis olla alkujaan TuTon junnuja? Jollen ihan väärin katsonut, niin siinä samassa Uusikartanosta kertovassa jutussa kerrottiin, että hän oli vuonna -93 voittamassa C-junnujen SM-kultaa TPS:n paidassa maineikkaan 77-vuosikerran jäsenenä. Eli ilmeisesti hän vaihtoi seuraa kesällä -92?

  Muistelisin myös joskus kerrotun, että Forsell pelasi jossain vaiheessa TPS:n junnuissa, vaikka hän alkujaan tutolaisia onkin. Ainakaan meikäläisellä ei ole mitään tietoa, missä vaiheessa tämä Forren harharetki tapahtui. Muistatko yhtään, löytyykö Forre esim. sen kausikirjan TuTon junnujoukkueista?
   
 4. Charlie Horse Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo
  Lainaus:
  Ilmeisesti.

  Lainaus:
  No muistelisin, että siinä ei ainakaan Forsellin nimeä silloin ollut... En ihan varma kuitenkaan ole. Täytynee tarkistaa joskus, kun muistan vaan.
   
 5. TilastoToveri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TUTO
  Lainaus:
  Ottaakseni osaa muisteluihin: Mielikuvani mukaan Forre pelasi C-junnuissa tepsissä. Koska Forre on ikäluokkaa -76 ja Aki -77, niin olisi tosiaan mielenkiintoista tietää, ovatko molemmat olleet voittamassa C-junnujen kultaa ja siirtyneet sittemmin yhtaikaa TuToon, vai onko Forre kulkenut vuoden Akia edellä....Piti vain päästä kirjoittamaan tänne, koska työnteosta tähän aikaa viikosta ei tule enää mitään. Varsinkaan, kun tietää pääsevänsä hallille parin tunnin kuluttua. Toivottavasti yleisöä olisi taas yhtä mukavasti paikalla kuin keskiviikkonakin! (ja tämä olikin sitten jo otteluketjuun kuuluvaa kommentointia...)
   
 6. Devon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo
  Lainaus:
  Kun kukaan muu ei vielä ole ehtinyt, niin täytyy saivarrella itse omasta tekstistä. Se kesä, jolloin Anatoli kohtasi lahjakkuudet TuTossa oli luonnollisesti siis vuonna -96, eikä -95, niin kuin tuossa edellä virheellisesti väitän. Tosin, siinä Ässien kirjassakin Uusikartano muistaakseni hehkuttaa kesää -95, jolloin hän veti Toljan koulussa kovaa treeniä. Tai sitten minä itse muistan sen kirjan tekstin väärin.

  Ja mitä tulee TilastoToverin pohdintoihin Forren ja Uusikartanon siirtymisestä TuToon, niin kausikirjan 96-97 mukaan, Forre pelasi vuosina 93-96 TuTon B- ja A-junnuissa. Uusikartanon kohdalla kausikirja kertoo puolestaan seuraavaa: 93-94 TPS B, 94-95 TPS A/B, 95-96 TuTo A. Eli tämän tiedon mukaan Forre palasi TuToon muutamaa vuotta aiemmin. Ja tämä tieto on siis tämän ketjun kannalta täysin yhdentekevä ja asiaan liittymätön.
   
 7. Charlie Horse Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo
  Koutseja

  Kettunen ensi kaudeksi A:n vetäjäksi, Ortio B:hen:
  http://www.tutohockey.fi/Uutiset/?id=2007022000

  Kettunen on tehnyt hyvää työtä tällä kaudella B:n kanssa ja aika varmalta näyttää, että B pelaa ensi kaudella SM-alkusarjassa. Ortio vastaavasti nostetaan C:stä pykälän ylöspäin. Aika loogisia valintoja, mutta kysymys kuuluu, että mitkä ovat Hämäläisen jatkosuunnitelmat?
   
 8. Charlie Horse Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo
  Kaipa sitä on ajankohtaista nostella tätäkin ketjua taas ylöspäin, sillä Lehkosen lähtö vaikuttaa ilmeiseltä.

  Omasta mielestäni koko hommassa tärkeintä on nyt löytää sellainen koutsi, joka ymmärtää ja osaa junnujen kehityksen ja uskaltaa antaa niille myös vastuuta, sillä se tulee olemaan menestyvän kiekkoporukan kivijalka tulevaisuudessa. Toivottavasti se asia ymmärretään, ettei koko viime aikojen työ sen eteen valu aivan hukkaan, sillä TuTon junnutoiminta alkaa nykyisellään olemaan jo aika lähellä katu-uskottavaa.

  Mahtaakohan tässä käydä nyt samoin kuin kaudella 96-97, jolloin edustusjoukkue koostui muutamasta kokeneesta ketusta ja kolmesta kentällisestä omia junnuja. Tosin tällä kertaa koko paletti on yleisesti ottaen aika paljon paremmassa kuosissa. Samaan hengenvetoon täytyy myös todeta, että sarjan taso on myös pariakin pykälää kovempi, kuin silloin muinoin.

  Eilisessä Canal+:n kiekkolähetyksessä Lehkonen ei ihan suoraan vastannut toimittajan kommenttiin, että Ika "ei mahdollisesti jatkaisi TuTossa ensi kaudella", mutta kaipa se alkaa olemaan kohtuullisen selvä asia.

  Eli kommentteja ja mahdollisia ehdokkaita ottamaan jättisaappaat itselleen!
   
 9. majlaa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo, Västerås Ik
  Eikös Ika mininnut jotain tasoituksen antamisesta budjetissa. Meni pikkasen ohi kun tuli säröä lastenhuoneesta juuri kun Ika puhui. Olisko tosiaan niin että jonkun mainitsemaan Paksalin arkkuun olis kurkattu ja rahaa ei ole todellakaan panostaa liiganousuun ja pakka hajoaa käsiin.
   
 10. Charlie Horse Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo
  Lainaus:
  Niinhän Ika sanoi, että budjetissa annetaan tasoitusta ja kun tiimistä on kaksi ammattilaista lähtenyt, niin niitä ei ihan heti korvata kavereilla, joilla on vielä oppimista vähän kaikesta toiminnasta. Mutta joo... Eihän tuo budjettikommentti ole mikään yllätys, sillä eihän TuTon budjetti tälläkään hetkellä ole edes Mestiksen kärkeä.
   
 11. majlaa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo, Västerås Ik
  Jos kyse onkin yksinkertaisuudessaan siitä että on annettu ymmärtää, mut nyt ei ymmärretä antaa, rahaa siis. Tie liigaan ei kuitenkaan ole mikään helppo, joten jos tietyt tahot on halunnut lisää leveyttä ryhmään ja Paksal on sanonut et näillä mennään.
  Ja valmentajistahan tutolla on hyvää kokemusta. Eikö piiritasolta löytynyt joskus sellainenkin helmi kun Jalava ja mistä näitä kaikenmaailman Suoraniemiä aikoinaan kaivettiin.
   
 12. Charlie Horse Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo
  Lainaus:
  No onneksi noista liigakausista sentään opittiin jotain ja sen jälkeen TuTon valmentajat, Bogdanov ja Lehkonen, ovat olleet enemmän kuin hyviä. Pekka Virtaa ei lasketa.
   
 13. Skaba Jäsen

  TuTo ei kuulu liigaan?

  Ei Turussa löydy tarpeeksi kapitaalia kahteen hyvään liigajoukkueeseen. TuTon kohtalona on olla TPS farmiseura, virallisesti tai muuten vaan.

  TuTossa tulee olla nuoria kavereita oppimassa äijien kanssa pelaamista, ja parhaimmat ponnatavat liigaan. Muut lähtevät sitten opiskelemaan/duuniin ja pelamaan mutasarjoissa kiekkoa jos vielä kiinnostaa.

  Turha TuTossa on Forsellin ja Vuorisalon tasoisia kavereita pitää palkkalistoilla, jos kavereilla riittää virtaa ja osaamista liigaan niin sinne pelaamaan, muuten Suomi sarjaan eläkepäiviä viettämään.

  Ikallekin tämä on kaiketi vihdoin valjennut, vaikka aikaa se vei. Muut ovat sen jo aikoja sitten tajunneet.
   
 14. majlaa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo, Västerås Ik
  No Bogdanovinkin olis voinut aikaisemmin vaihtaa, aika jääräpäisesti sopimusta vaan jatkettiin kunnes vaihtoehdot oli vähissä ja potkut piti antaa. Ja Ikalle oli varmasti luvattu jotain mikä ei enää ole voimassa. Odotukset seuraavalta valmentajalta on kovat ja jos resursseja ei ole antaa kuka haluaa lähteä mukaan. Sit mister P mene saunakavereilta kysymään et eks sää oo joskus lukenut kirjan valmentamisesta. Oon joo ja jatkoaikaakin luen koko ajan kehittääksen itseäni. No hyvä sä saat sit viedä tuton tällä remmillä liigaan. Tosin pari hyvää jätkää voi vaihtaa maisemaa mut ei se sua haittaa. Kato vaan kirjasta ohjeet. Ja hei mee vaikka kirjastoon ja lainaa Tammisen kirjoja, niistä saa varmaan hyviä vinkkejä.
   
 15. Devon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo
  Haussa siis valmentaja, joka on

  - hyvä nuorten pelaajien kehittäjä
  - kokenut
  - kansainvälisesti tai ainakin kansallisesti tunnettu
  - tyytyväinen pienempäänkin pelaajabudjettiin.

  Kuulemmeko Reijon jo näppäilevän Bogdanovin numeroa kännykässään...
   
 16. majlaa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo, Västerås Ik
  Kuulemmeko Reijon jo näppäilevän Bogdanovin numeroa kännykässään...


  No toivottavasti ei. Kyllä noi eväät on syöty jo aikoja sitten. Aika kultaa muistot mut Bogdanovin viimeiset kaudet ei ollut enää mitään kaunista katseltavaa.
   
 17. tosiasia Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo
  Lainaus:
  Tästä varmasti on juuri kyse. Paksal ei todennäköisesti ole halukas ottamaan mitään riskejä kasvattamalla budjettia hirveästi. Toisaalta TuTolle on kuitenkin käsittääkseni tulossa myös rahaa jos nuoria pelaajia siirtyy liigaan. Kasvattaja korvauksia voisi muutamasta pelaajasta olla tulossa TuTolle jopa 60 000€.

  http://www.finhockey.fi/taustasivut/artikkeliarkisto/?num=64460

  Käsittääkseni myös mestiksen tämän vuoden voittajalle on luvassa joku rahapalkinto, vaikka sitä en kyllä mistään löytänytkään. Tällä kaudella TuTo voi olla aika lähellä saada voittorahoja. Lisäksi TuTo voisi tehdä saman minkä TPS ja kasvattaa omistuspohjaa osakeannilla, mikäli Paksal suostuu. Näin ajatellen TuTo voisi kasvattaa budjettia helposti 100-200 000€ ja lähteä tavoittelemaan liigapaikkaa tosissaan Ikan kanssa.
   
 18. majlaa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo, Västerås Ik
  Kyllä varmaan noista raha-asioista on tuton toimistolla puhuttu ja ne on varmasti siellä tiedossa. Turhia riskejä on tietysti hyvä välttää. Ja kyllähän noista Paksalin touhuista saa sen käsityksen et minkäänlaiset omistupohjan muutokset ei tule kysymykseen.
  Kyllä vähän näyttää et kun liiga nousu tuli mahdolliseksi ja pelillisesti homma kulki mister P meni paniikkiin ja alkoi vetää mattoa alta kaikilta ketkä oikeesti uskoi et homma vois vaikka onnistua.
   
 19. puumaila Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo, Sport liigaan kaudelle 14-15
  Lainaus:
  Niin, siis Ikahan nyt käytännössä voidaan unohtaa, näinhän hän on suoraan sanonut. Jos liigapaikkaa tavoitellaan, niin joukkuetta pitäisi rakentaa jo täyttä päätä ensi kautta ajatellen. Tämä taas on nykyisessä tilanteessa mahdotonta, koska ei tiedetä edes valmentajan nimeä. Mitä tulee omistuspohjan laajentamiseen, niin tässähän juuri lienee yksi syy Heinosten ulosmarssiin, Paksal ei tähän ollut halukas.

  Yhä enemmän alkaa kiinnostamaan, mitä Vuorisalolle on luvattu, vai onko sopimuksessa helpot purkuehdot, jos joukkue näyttää huonolta. Oliko vain pakko saada jotain positiivista uutisoitavaa kaiken kohun keskellä.
   
 20. majlaa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo, Västerås Ik
  Eipä taida kunnon valmentajia olla vapailla markkinoilla tällä hetkellä. Ja jos sopimus on tehty jonkun kanssa kenellä keväällä loppuu sitä ei sit tietenkään saa julkaista ennenkuin keväällä. Ja jos uusi valmentaja on joku Herra P:n saunakaveri sitä ei parane ilmoittaa ennenkuin jotain sopimuksia on tehty koska uskottavuus häviää samantien touhusta.
  Elorantahan olis vapaa tällä hetkellä. Nosti aikoiaan Pelicansin "vahingossa" liigaan, mut sen jälkeen onkin pelkkiä fuduja. Ja pelitapa on niin erilainen et senkin sisäänajaminen vie aikaa.
   
 21. tosiasia Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo
  Ika nuorten maajoukkueeseen?

  Kyllähän se nyt näyttää siltä, että Ika ei TuTossa jatka vaikka sopimusta on vielä jäljellä. Pientä toivon kipinää kuitenkin elättelen, että mielet vielä muuttuisivat ja Ika veisi projektin loppuun. Jos kuitenkin käy niin että Ika ei missään nimessä jatka, toivoisin hänen pääsevän veljensä tavoin maajoukkueen leipiin. Varsinkin nuorten maajoukkueet tarvitsisivat juuri Ikan tapaisia valmentajia, jotka pystyvät viemään pelaajia kehityksessään eteenpäin, eivätkä vain tavoittele turnausvoittoja.

  TuTon omistajien lausunnot todellakin viittaavat siihen, että TuToa ei haluta viedä tosissaan liigaan. Muistaakseni TuTon toiseksi suurin omistaja Heikki Salmela sanoi jonkun aikaa sitten, että turkuun ei mahdu kuin yksi liiga joukkue. Siihen vielä kun lisätään 60% omistajan Paksalin lausunnot TuTon toiminnan sementoimisesta, niin ei tarvitse olla mikään nero käsittääkseen, että omistajilla ei ole intressejä liigaan niin kauan kuin TPS siellä pelaa.

  Nousu ylemmälle sarjatasolle on aina vaativa ja varmasti vaatii myös taloudellisia panostuksia. Kun TuTon omistajat eivät näitä olleet valmiit tekemään niin Ika ilmeisesti laski toivonsa nuoren tähtikaartin jatkamiseen TuTossa. Kun tämäkin toivo kariutui niin samalla mahdollisuudet nousuun rohmativat ja oma into TuTossa jatkamiseen sammui.

  TuTon nuorta tähtikaarita ei kuitenkaan voi tilanteesta syyttää. Mielestäni he ovat omalla kovalla työllään ansainneet paikkansa päästä pelaamaan liigassa ja se heillekin suotakoon. Mitään ei tule kuitenkaan ilmaiseksi ja toivon että he vielä yrittävät päästä TuTossakin pelatessaan eteenpäin. Seuraava kausi kun on aina helponpi aloittaa, jos se edellinen on onnistunut loistavasti. Tämä koskee myös koko TuToa.
   
 22. Shane Falco Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo, Sunnydale Razorbacks, Washington Sentinels
  Lainaus:
  Näitä(kin) asioita selviteltiin TuToRebelsin edustajien ja seuran johdon välisessä avoimessa keskustelussa lauantaina 29.12. Seuraavassa omia henkilökohtaisia näkemyksiäni asioista...

  Salmelan intresseihin TuTo ei kuulu muuta kuin välillisesti pönkittämään TPS:n asemaa. Paksal sen sijaan 60 prosentin omistuksellaan mitä ilmeisimmin pelasti TuTon joutumasta TPS:n farmiseuraksi.

  Paksalin unelmana on nähdä TuTo liigassa välittämättä siitä missä sarjassa TPS pelaa. Suurin ongelma liigapaikan tavoittelussa on raha. Nousevan joukkueen pitää näet ostaa putoavan joukkueen osakkeet. Vaikka taustajoukoissa (Salmela) pätäkkää on vaikka kuinka, liigajoukkueen osakkeiden ostoon rahaa siltä suunnalta tuskin kuitenkaan löytyy. Näin maallikon silmin tulkittuna parasta tässä tilanteessa siis olisi, että Salmela olisi se joka myisi osakkeensa sellaiselle taholle jota TuTon menestys oikeasti kiinnostaa.

  Eilisen keskustelun jälkeen voin myös todeta, että Paksalin haukkuminen on todellakin mennyt pahasti yli ja tiettyjen henkilöiden olisi hyvä miettiä mitä mutu-tuntumalla kaiken maailman nettipalstoille kirjoittelee.
   
 23. Devon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo
  Lainaus:
  Ongelma tässä taitaa olla juuri se, että mistä sellainen taho löytyy. Toki voimme kerätä kannattajien keskuudessa kolehdin, mutta pelkkä Salmelan osakkeiden ostaminen ei sinänsä riitä, vaan tällä taholla pitäisi olla rahaa ostamisen jälkeenkin sen verran, että se pystyisi satsaamaan TuTon toiminnan kehittämiseen.

  Kyllähän Turussakin olisi vaikkapa ne K1-katsastajat ketjun myynnillä rahaa tehneet Tenho & co, joilla ei pätäkästä ole pulaa. Kyseiset kaverit eivät käsittääkseni ole vielä sekaantuneet kiekkobisnekseen. Jääkiekkojoukkueen omistaminen ei vaan taida olla kovinkaan houkuttelevaa toimintaa vaikkapa kiinteistöbisnekseen verrattuna.